Restaurant: 屏山老地方
Info:

2022-07-13 619 views
呢間係📍元朗屏山ge肉餅專門店 係屋村入面 雖然係大街 夜晚都有少少恐怖🙉🙉不過有好多人都慕名而去 我都係🕺🏻餐廳肉餅口味有好多選擇 有黑松露芝士、日式海苔及水果味 例如芒果 榴蓮 好搞鬼😂我就點左孜然羊肉味肉餅 孜然味超香 好濃味🤩肉餅外面微脆 入面軟 火候控制得岩岩好👍🏻 好惹味 一試愛上🧡 未試過都一定要試下 原來肉餅都可以整得咁有創意 咁好味 👅👅✨小編我都會再去😍🥢🥢🥢
不過有好多人都慕名而去 我都係🕺🏻
我就點左孜然羊肉味肉餅 孜然味超香 好濃味🤩
肉餅外面微脆 入面軟 火候控制得岩岩好👍🏻
好惹味 一試愛上🧡 未試過都一定要試下
原來肉餅都可以整得咁有創意 咁好味 👅👅✨
小編我都會再去😍🥢🥢🥢
2022-07-03 563 views
世一肉餅飯!!! 😭😭😭😭😭😭 遠就遠咗啲但係超值得!!! 每次都係外賣今次終於堂食!!! 👨🏻‍🍳📸 蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯 $58 ❤️‍🔥啊😭😭😭❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥每次外賣都忍唔住嗌翻佢估唔到堂食仲好食… 會食到佢外層crispy啲煎香左嘅口感孜然羊肉呢個配搭真係好屈機同埋覺得堂食冇咁辣._.唔捨得食晒佢🥲🥲🥲👨🏻‍🍳📸 六重芝士煎肉餅飯 $62 ❤️‍🔥成個肉餅都好香芝士味所有芝士都溶得好平均黐線㗎好好食😭❤️‍🔥2個人嗌2個唔同嘅飯share就唔使驚太滯🤍👨🏻‍🍳📸 新疆土鄉小食雞翼 $38正正常常冇咩特別都係肉餅飯超出色隔籬枱食榴槤煎肉餅好彩唔係好大陣味😂我諗鍾意食榴槤嘅人應該會好想試吓😂之前嗌外賣食過雞肉、松露芝士牛肝菌煎肉餅同埋麻辣羊肉煎肉餅推薦大家都可以試吓個松露!! 唔會好重口但係食到松露味道麻辣羊肉就始終唔及孜然咁惹味但都好好食🥺佢門口長期都有人等緊不過佢有兩個鋪位所以其實唔係真係等好耐~喺屯門元朗過咗成個復活節假期 🐣食咗幾餐好嘢食 🤤🤤🤤推薦大家plan好一日行程入嚟試下佢或者好似我之前咁湊夠一班人喺公司嗌外賣🥰總之要試!!!!!

👨🏻‍🍳📸 蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯 $58 ❤️‍🔥
啊😭😭😭❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
每次外賣都忍唔住嗌翻佢
估唔到堂食仲好食…
會食到佢外層crispy啲煎香左嘅口感
孜然羊肉呢個配搭真係好屈機
同埋覺得堂食冇咁辣._.
唔捨得食晒佢🥲🥲🥲

正正常常冇咩特別
都係肉餅飯超出色

隔籬枱食榴槤煎肉餅好彩唔係好大陣味😂
我諗鍾意食榴槤嘅人應該會好想試吓😂
之前嗌外賣食過雞肉、松露芝士牛肝菌煎肉餅同埋麻辣羊肉煎肉餅
推薦大家都可以試吓個松露!!
唔會好重口但係食到松露味道
麻辣羊肉就始終唔及孜然咁惹味但都好好食🥺

佢門口長期都有人等緊
不過佢有兩個鋪位所以其實唔係真係等好耐~

喺屯門元朗過咗成個復活節假期 🐣
食咗幾餐好嘢食 🤤🤤🤤
推薦大家plan好一日行程入嚟試下佢
或者好似我之前咁湊夠一班人喺公司嗌外賣🥰
總之要試!!!!!
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 六重芝士煎肉餅飯
  • 蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯
2022-05-29 551 views
之前聽朋友講,呢間肉餅店係一定要試吓,仲要老遠都係出車去食。今日一行三人,一齊去食咗。餐牌勁多選擇,真係估佢唔到,多到唔識選擇。我朋友第一時間,選咗蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯。羊肉味好香,食落口有少少辣。至於孜然味係咩味,我都唔識形容…..好野味咁啦。肉質好味。另外有位朋友,選咗麻辣羊肉煎肉餅飯麻辣味唔會令你覺得勁辣,羊肉味同麻辣好夾,可以唔駛落豉油都得。因為我覺得落咗豉油,會失去咗佢本身調較嘅味道。我自己本身好喜歡食蓮藕,所以選咗咸魚蓮藕煎肉餅。雖然呢度有好多款唔同種類嘅肉餅,但我都係比較傳統,第一次食,試吓最傳統嘅款式先。咸魚加蓮藕,真係最夾嘅組合。味道唔會太鹹,就咁餸飯就足夠,唔需要再落調味料。而且肉餅嘅份量,剛好一啖飯一啖餸。唔會話食晒餸,剩返好多飯。下次嚟食,一定要試吓六重芝士肉餅飯。其待下一次再嚟食。

餐牌勁多選擇,真係估佢唔到,多到唔識選擇。
我朋友第一時間,選咗蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯。

另外有位朋友,選咗麻辣羊肉煎肉餅飯

我自己本身好喜歡食蓮藕,所以選咗咸魚蓮藕煎肉餅。

下次嚟食,一定要試吓六重芝士肉餅飯。
其待下一次再嚟食。
2022-05-26
$50 (Lunch)
2022-05-01 483 views
店內有芝士,水果,麻辣等新或口味肉餅飯,試了幾次還是喜歡較傳統的肉餅,點了 馬蹄肉餅飯,以及 豬扒牛角包。肉餅飯咸道適中, 牛角包非常香脆,豬扒肉質鬆軟, 放了半小時還是很香酥呢。

2022-04-30 384 views
聽聞呢一間肉餅餐廳超多唔同款嘅肉餅咁啱去開天水圍嗰頭當然要試吓佢啦一行二人叫咗升級版六重芝士煎肉餅飯($65)同埋北京烤鴨風格煎肉餅飯($65)飲品方面就叫咗熱杏霜(加$5)同埋凍檸樂(加$13)六重芝士肉餅芝士味好濃肉餅煎得好香口如果你同我一樣都好鍾意食芝士嘅話你一定會鍾意,芝士配肉餅真係Perfect match另一款北京烤鴨肉餅其實都唔錯肉餅仲夾咗啲青瓜絲,唔會好肥膩但係總係覺得肉餅同烤鴨唔太夾下次未必會再嗌熱杏霜好好飲超香杏仁味凍檸樂就普普通通啦茶餐廳水準講完好嘅講唔好嘅肉餅嘅size比較細飯嘅份量都唔係太多男仔未必夠飽飯連熱飲要成$70有啲貴性價比個人覺得唔算好高如果你咁啱黎開天水圍可以試吓但係如果特登出嚟食就未必推薦
聽聞呢一間肉餅餐廳超多唔同款嘅肉餅
咁啱去開天水圍嗰頭當然要試吓佢啦
飲品方面就叫咗熱杏霜(加$5)同埋凍檸樂(加$13)
六重芝士肉餅芝士味好濃肉餅煎得好香口
另一款北京烤鴨肉餅其實都唔錯
肉餅仲夾咗啲青瓜絲,唔會好肥膩
但係總係覺得肉餅同烤鴨唔太夾

性價比個人覺得唔算好高
如果你咁啱黎開天水圍可以試吓
但係如果特登出嚟食就未必推薦
2022-04-18 902 views
難得朋友揸車嚟新界,就搵一搵新界有咩特色嘢食。竟然比我搵到屏山好出名嘅肉餅專門店。一睇個Menu就知道點解咁出名,因為佢所買嘅肉餅係意料之外嘅配搭。有北京填鴨風味肉餅等等唔同中國菜式風味嘅肉餅。最最最特別係榴槤芝士肉餅、芒果肉餅,水果入饌唔出奇,但呢兩款水果配肉餅又真係想像唔到。入到嚟諗住小事牛刀,食另一個熱門— 松露牛肝菌芝士肉餅,可惜已經賣晒。結果我選擇咗六重芝士肉餅。肉餅同芝士都分量十足。面頭煎香過有嘅芝士,朋友一開始仲以為係煎蛋。煎香左嘅芝士好脆口,好似食緊芝士薄脆。跟住兩塊肉餅中間又有芝士。難怪係六重。肉餅本身鬆軟,多汁,整肉餅來講都算幾好。而朋友就叫咗個忌廉芝士肉餅。芝士味一定冇咁突出,反而多咗啲香草嘅味。加香草呢點都值得自己整肉餅時候用黎借鏡。

六重芝士肉餅飯

忌廉芝士煎肉餅飯

2022-04-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$81 (Lunch)
六重芝士肉餅飯
2022-04-17 310 views
復活節假期嘅第一天專登揸車去到元朗屏山食名不虛傳嘅肉餅飯、不嬲都好喜歡吃煎肉餅飯、嚟到餐廳門口見到幾多人喺度排隊同埋等外賣、大約等咗15分鐘職員帶我哋入咗一間房仔度環境比較迫夾、餐牌全版都係食肉餅飯同埋有啲小吃、亦都有飲品同豆漿、可惜當天嘅豆漿機壞咗試唔到嘅凍豆漿😪見到佢餐牌上面嘅肉餅竟然有芒果煎肉餅飯都幾特別喎🙄一定要試、跟住叫咗麻辣煎煎肉餅飯、松露芝士牛肝菌煎肉餅飯、西多同蝦堡牛角酥。啲食物都好快上枱、首先上枱係西多士、普普通通同出外茶記差不多、蝦堡牛角酥份量都幾大、食落去好鬆軟同埋蝦味也濃、好味即得一試😋👍芒果煎肉餅飯真係超級特別、係肉餅入面夾雜芒果、完全不覺得油膩、芒果味也濃、不過我覺得芒果肉比較少咗D、如果多番啲呢就更加好味🤤松露芝士牛肝菌煎肉餅飯、不覺不失、冇乜驚喜、辣味煎肉餅飯、感覺好辣、可能本人不好辣所以感覺麻麻😜總結啲地方比較迫夾、但食物overall好食、有機會可能會再嚟試😊
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 蝦堡牛角包
  • 芒果煎肉餅飯
  • 吉列蝦堡牛角包
2022-04-02 509 views
今日又黎食最強肉餅飯專門店!超級好味既肉餅飯!今日叫左六重芝士煎肉餅飯估唔到芝士同肉餅可以咁夾好味!有好多口味可以揀下次可以再叫其他試除左肉餅飯,蝦堡牛角酥都非常值得推薦👍🏻
今日又黎食最強肉餅飯專門店!
超級好味既肉餅飯!
今日叫左六重芝士煎肉餅飯
估唔到芝士同肉餅可以咁夾
好味!有好多口味可以揀
下次可以再叫其他試
除左肉餅飯,蝦堡牛角酥都非常值得推薦👍🏻
  • 蝦堡牛角包
  • 六重芝士煎肉餅飯
一直都好想搵到間好食嘅肉餅飯,終於比我搵到呢間屏山老地方(•͈˽•͈) 雖然要排好耐隊,但真心值得的♡ 超多特色肉餅,份量又多又唔貴,值得一試(´ސު`)六重芝士煎肉餅飯 $62全部肉餅都係即叫即整,上檯是熱辣辣的🔥半溶嘅芝士見到都好有食慾 仲有兩大嚿肉餅😍再加勁多飯!一個人食真係有啲多ᓫ(°⌑°)ǃ芝士同肉餅嘅味道真係世界級夾 超級好食😋用嚟送飯一流ꗯ꙼̈唯一美中不足嘅係 就咁配飯食有啲dry 如果有埋汁撈飯就好😆脆香蒜煙肉煎肉餅飯 $49比起六重芝士雖然呢個比較遜色 但整體嚟講無咁膩食到煙肉嘅香味但蒜味反而無咁重🙍🏻‍♀️如果蒜味重啲 重口味啲就會更正(՞•Ꙫ•՞)ฺ 店家只收Cash/Alipay❛˓◞˂̵✧👾味道:8/10🔙回頭率:8.5/10(10分最高)

六重芝士煎肉餅飯 $62
全部肉餅都係即叫即整,上檯是熱辣辣的🔥

半溶嘅芝士見到都好有食慾 仲有兩大嚿肉餅😍
再加勁多飯!一個人食真係有啲多ᓫ(°⌑°)ǃ
芝士同肉餅嘅味道真係世界級夾 超級好食😋

用嚟送飯一流ꗯ꙼̈

脆香蒜煙肉煎肉餅飯 $49
比起六重芝士雖然呢個比較遜色 但整體嚟講無咁膩
食到煙肉嘅香味但蒜味反而無咁重🙍🏻‍♀️
如果蒜味重啲 重口味啲就會更正(՞•Ꙫ•՞)

ฺ 店家只收Cash/Alipay❛˓◞˂̵✧

👾味道:8/10
🔙回頭率:8.5/10
(10分最高)
2022-03-14 572 views
早兩星期同朋友去咗天水圍屏山兜個圈,兜之前黎左呢間肉餅專門店食brunch ~我哋大約10:50嚟到,先order個小食,過左11:00再叫咗個肉餅飯~❤️蝦堡牛角包💰3️⃣8️⃣即叫即整,牛角包咬落去係脆的!🥰蝦堡幾厚,炸得好香脆唔油膩,肉質超彈牙!見到兼食到原粒蝦肉,好誇張😆 估唔到呢間主打肉餅既餐廳,包類都會咁出色!😋(呢度仲有土耳其餡餅卷,好特別,都有啲興趣試吓😅)⭐️辣味菜圃牛肉煎肉餅飯💰5️⃣0️⃣同樣都係即叫即煎👍🏻 肉餅好大塊,厚身彈牙,肥瘦適中👍🏻不過個人認為菜圃辣味太突出,cover左肉香味,雖然味道唔錯,但下次會想試其他款多啲😂❤️燕麥薏仁豆漿 💰8️⃣雖然唔太覺有薏仁味,但豆味香濃,仲食到粒粒燕麥,足料幾好飲👍幾有驚喜既一間‘村屋餐廳’,有機會會再幫襯😁

❤️蝦堡牛角包💰3️⃣8️⃣
蝦堡牛角包

即叫即整,牛角包咬落去係脆的!🥰

蝦堡牛角包
估唔到呢間主打肉餅既餐廳,包類都會咁出色!😋
(呢度仲有土耳其餡餅卷,好特別,都有啲興趣試吓😅)

⭐️辣味菜圃牛肉煎肉餅飯💰5️⃣0️⃣
辣味菜譜牛肉煎肉餅飯

同樣都係即叫即煎👍🏻 肉餅好大塊,厚身彈牙,肥瘦適中👍🏻

❤️燕麥薏仁豆漿 💰8️⃣
燕麥薏仁豆漿

幾有驚喜既一間‘村屋餐廳’,有機會會再幫襯😁
2022-02-27
$48 (Breakfast)
辣味菜譜牛肉煎肉餅飯
燕麥薏仁豆漿
  • 吉列蝦堡牛角包
呢間店都幾偏僻 係d村屋入面 不過都好值得慕名而去 因為佢啲肉餅整得好好食 令你眼前一亮🤩🤩 好多你估唔到嘅口味佢都有 有榴槤 芝士 芒果 或者日式海苔... 🤐🤐(我就唔會試😆)我地叫咗個黑松露芝士🧀同孜然羊肉味🐑 我覺得最好食應該係孜然羊肉口味 個面仲加咗啲孜然粉 超香 超級惹味🔥 仲煎得好脆 😍😍而黑松露芝士 d芝士食落酸酸地 黑松露都蓋過本身肉餅ge味 就還好~🌸溫馨提示:佢地收alipay同cash渣🌸

🌸溫馨提示:佢地收alipay同cash渣🌸
2022-02-27 357 views
一向都好鍾意食煎肉餅,今次特登嚟呢間肉餅唔出名嘅餐廳試吓。淨係睇餐牌,已經令選擇困難症嘅我有排揀款式多到你唔信,除咗好傳統嘅煎肉餅之外,仲有最特別嘅榴槤煎肉餅、芒果煎肉餅、藍莓芝士煎肉餅……本身諗住呢啲生果肉餅應該會超級怪,完全想像唔到有幾好食不過一場嚟到,總要試吓啲新事物!榴槤芝士煎肉餅飯 - 原來呢度咁新穎嘅配搭食落又冇乜違和感喎!榴槤味相當突出,配搭芝士好惹味鹹鹹甜甜咁好特別,的確比想像中好食!不過食晒成個嘅話會有啲膩。薑蔥蠔豉煎肉餅飯 - 肉餅點都係要食番傳統鹹嘅口味。但薑蔥蠔豉都係第一次試,估唔到味道咁突出!蠔豉味好濃,餸飯真係一流,超開胃!
本身諗住呢啲生果肉餅應該會超級怪,完全想像唔到有幾好食
不過一場嚟到,總要試吓啲新事物!
薑蔥蠔豉肉餅飯
榴槤芝士肉餅飯
2022-02-24
$60 (Lunch)
薑蔥蠔豉肉餅飯
榴槤芝士肉餅飯
  • 榴槤肉餅
2022-02-08 365 views
火辣版六重芝士煎肉餅飯半溶芝士口感好好鹹鹹香香又辣辣地非常惹味同肉餅好夾肉餅肥瘦適中外面煎到好香脆入面又有好多肉汁唔覺意就食哂成碟今次肥肥了🙈p.s.佢仲有超多其他款式嘅煎肉餅飯架,實有一款啱你心水
火辣版六重芝士煎肉餅飯
外面煎到好香脆
入面又有好多肉汁
唔覺意就食哂成碟
今次肥肥了🙈

p.s.佢仲有超多其他款式嘅煎肉餅飯架,實有一款啱你心水

2022-02-06 257 views
呢間係主要買肉餅既餐廳今日去咗食六重芝士肉餅飯,啲肉病真係好香好好味😋配搭芝士真係一流,不過真係好邪惡🤣🤣如果可以搭多幾條菜就感覺會健康啲不過屏山呢個地方實在太夾攝,佢出邊會有一個車位,可以比食客泊車。
呢間係主要買肉餅既餐廳

如果可以搭多幾條菜就感覺會健康啲

2021-11-19 1067 views
甘岩做野黎到呢到,友人講過話好出色,緊係要黎試下。中午黎到要等一等位,不過好快就有位啦六重芝士煎肉餅飯 $61熱辣辣送上枱,好香,啱啱新鮮煎好 好好食芝士同肉餅既味道好夾,加塊麵包就可以做一個芝士肉餅漢堡包。
甘岩做野黎到呢到,友人講過話好出色,緊係要黎試下。

中午黎到要等一等位,不過好快就有位啦

三重芝士肉餅飯

六重芝士煎肉餅飯 $61

熱辣辣送上枱,好香,啱啱新鮮煎好 好好食

芝士同肉餅既味道好夾,加塊麵包就可以做一

個芝士肉餅漢堡包。

三重芝士肉餅飯