Restaurant: 屏山老地方
Info:

好多年冇黎呢間嚟食啦,今次朋友同我都想來呢度回味一下,都大概三四年冇嚟過啦,以前都好鍾意食呢間肉餅。呢間肉餅真係好高質,咩嘢口味都有,有幾十款肉餅,我真係冇諗過肉餅可以有咁多變化,今次都叫返同以往一樣嘅肉餅啦馬拉盞吊片肉餅$49薑蔥雞肉肉餅$48其實驟眼睇兩本肉餅個樣基本上係一樣,不過一夾開,就見到係不一樣,吊片肉餅,裏面有好多吊片。薑蔥雞肉肉餅,就冇乜特別,冇雞肉味,都冇乜薑蔥味,整體就係一種輕微薑蔥味道的肉餅。呢個牛角包,味道都唔錯,嗰片炸蝦餅多幾後,幾好味百香果乳酸飲品,質素最差,非常差,好難飲,唔解渴,好甜,飲咗兩啖都飲唔到落去紅豆冰都好差,紅豆極少,啲奶又太水,真係太難飲

馬拉盞吊片肉餅$49
薑蔥雞肉肉餅$48

呢個牛角包,味道都唔錯,嗰片炸蝦餅多幾後,幾好味

紅豆冰都好差,紅豆極少,啲奶又太水,真係太難飲
趁住週末黎一轉香港小旅行,黎咗天水圍屏山文物徑行下,見識到唔少圍村特色建築。行到攰攰地就揾下野食,見到呢間餐廳好得意,係隱藏係圍村入面既肉餅專門店。 門口已經有個牌匾寫住屏山老地方,好古色古香,同啱啱行過既書室祠堂等等有一種呼應既感覺。入到去就類似街坊茶記格局,麻雀雖少五臟俱全既感覺,油煙味亦唔大。 打開餐牌,見到琳琅滿目既肉餅飯,包括中式既薑蔥牛肉煎肉餅、西式既忌廉芝士煎肉餅、日式既大阪燒墨魚煎肉餅同埋獵奇既芝士榴槤煎肉餅。反轉背面就係常見既常餐早餐同特色小食咁,非常多選擇。 北京烤鴨風格煎肉餅飯 $65 7.5/10原本以為叫d唔係廚師推介既肉餅會等好耐,但唔使10分鐘就已經整好。點解會叫北京烤鴨風格呢,原來係餡料包齊哂食片皮鴨既材料例如鴨肉大蔥青瓜等,令到肉餅食落多咗d爽脆既口感。肉餅調味唔會太咸,唔似早幾年好興既某肉餅專門店咁整咩都係咸味為主,掩蓋哂本身食材既味。 吉列蝦多士 $30 6.5/10用咗西多士既整法,中間餡料由牛油花生醬變成靚蝦,外皮酥酥脆脆幾香口,可以配沙律醬&泰式甜酸醬,泰式甜酸醬會為多士多加一個層次,幾有趣 土耳其風味雞肉卷 $35 7.5/10估唔到呢到連

北京烤鴨風格煎肉餅飯 $65 7.5/10

吉列蝦多士 $30 6.5/10

土耳其風味雞肉卷 $35 7.5/10
估唔到呢到連kebab都有,都幾大份,入面包得好足料,雞肉同蔬菜都擺得滿滿的,加埋特製醬汁好開胃,咬下一啖咬下又一啖咁就食哂。
土耳其風味雞肉卷
2021-04-19
$70 (Lunch)
土耳其風味雞肉卷
2021-04-15 530 views
聞名已久趁閒日黎試下食晚飯差唔多八點黎到 唔使排隊這家店主打肉餅一打開餐牌 不得了 有五十幾款啊點選了松露芝士牛肝菌煎肉餅飯叫左少飯 唔知係咪落單無註明 仲係超大碟肉餅煎得焦香邊位的脆面 有豬油渣似的風味帶粉紅的肉餅 唔會實的的有少少手打漢堡扒的感覺吃得到肉粒但唔太鬆散有少少筋 但只係幾粒 可接受第一啖最外圍只食到脆邊第二啖開始才吃到松露的味道牛肝菌唔係切碎撈入肉餅而係原粒好似餡料咁放响肉餅中間有成五、六朵好足料應該係放入肉餅前已經煎香左好處係菌香味更出 但好乾身芝士味唔太出 但可以令松露味更香濃又令到肉餅更濕潤肉餅固然出色就連餐飲的柑桔話梅蜜都值得一讚杯柑桔好濃郁 有少少似綠豆沙咁 一放上枱 唔使攪d柑桔微粒已平均飄散整杯上下左右食完個飯 飲到尾 都無話糖漿沉底與水分離係甜既 但未至於太過份原粒話梅 按自己口味篤散佢 調和柑桔的甜味飲完仲有潤喉既感覺埋單時讚杯飲品問阿姐杯柑桔點解唔會沉底佢大方分享 話預早開好左架客人點餐時再加水
聞名已久

問阿姐杯柑桔點解唔會沉底
佢大方分享 話預早開好左架
客人點餐時再加水

2021-03-25 366 views
即叫即做,需要耐心等待約六至七分鐘,但勝在新鮮熱辣辣送上枱。而襯住個包仲有徐徐嘅熱氣,肉緊咁咬佢一啖。我必須好細仔,用盡我中文水平黎形容比大家聽個包的好味道!最先感受到啊,係牛角酥皮,咬落去已經「Chek」一聽,每一啖「Ch...ch...ch」,好香酥!當牙齒再咬落多啲去到蝦餅位,好厚好足料,居然有原隻蝦粒仔,口感係彈牙,而非得個「實」字。唔好以為啲菜唔緊要啊!啲菜爽脆嘅口感完全配合番塊蝦餅,令成件事清新曬,唔會漏,同友人share完個包之後仲可以share多個肉餅飯都仲得!到肉餅飯啦,友人表示馬拉盞吊片驚肉餅飯好好食,呢間小店著名嘅都係肉餅飯,但本人就覺得還好。好味但又未話到小編想特意打篇文介紹咁嘅。小編我就試咗馬拉盞吊片煎肉餅飯,榴連肉餅飯,七重芝士煎肉餅飯,同埋菇肉餅飯。但會讓我番頭食嘅應該都係蝦堡,emmm,都可以順便食多個肉餅飯嘅。(胃食奸笑樣)售價:港幣$35電話:23043288營業時間:星期一至日 ,早上八時至下午九時(於八時五十分截單)地址:元朗屏山坑尾村輕鐵方法:天水圍E出口,轉搭751號友愛線塔到坑尾,行五分鐘左右。巴士方法:上水巴士總站搭276,坑尾村有落,落

售價:港幣$35
電話:23043288
地址:元朗屏山坑尾村

巴士方法:上水巴士總站搭276,坑尾村有落,落車行三分鐘左右。
蝦堡
蝦堡
實在難得去一次新界區,所以朋友就說帶路去吃一些特別的也因為這樣我才第一次踏足元朗屏山這個地方呢朋友介紹了幾間都頗吸引,不過也不是每一間都有開門~最後選了這間 ...屏山老地方 - 單聽店名完全想像不到是吃什麼,原來是肉餅專門店來!而且款式很多真是看得眼花瞭亂~中式、西式或是日式口味都有 蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯 ($57) - 還未吃已聞到很濃的孜然味道!加上是煎肉餅,整個就更香更惹味囉北京烤鴨風格煎肉餅飯 ($65) - 肉餅內除了鴨肉外,竟然還有青瓜!真的很佩服這間餐廳可以想到那麼多口味的煎肉餅,而且味道很夾。藍莓芝士煎肉餅飯 ($53) - 芝士的鹹香增加了肉餅的惹味程度微酸的藍莓是整粒的喔~半肥瘦豬肉製成的肉餅,煎過後外脆多汁順帶一說,我們點的都叫了小飯~飯乾身一點,配的菜心亦不會太老。吉列蝦多士 ($30) - 看賣相很像大塊魚柳 (笑)酥脆的多士內是口感彈牙的蝦肉~個人喜歡配泰式酸辣醬來吃冬蔭公雞翼 ($35/5隻) - 不會很辣,但很夠味,雞肉也十分嫩滑的呢飲品方面,有點肉餅的話會有優惠價,當中包括咖啡奶茶或是特色飲品。凍鴛鴦 ($8) - 香滑的奶茶加上香濃的咖啡,配合得
實在難得去一次新界區,所以朋友就說帶路去吃一些特別的
也因為這樣我才第一次踏足元朗屏山這個地方呢
真是看得眼花瞭亂~中式、西式或是日式口味都有

蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯 ($57)
蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯

北京烤鴨風格煎肉餅飯

微酸的藍莓是整粒的喔~半肥瘦豬肉製成的肉餅,煎過後外脆多汁
藍莓芝士煎肉餅飯

吉列蝦多士 ($30) - 看賣相很像大塊魚柳 (笑)
酥脆的多士內是口感彈牙的蝦肉~個人喜歡配泰式酸辣醬來吃
吉列蝦多士

冬蔭公雞翼 (5隻)

凍鴛鴦 ($8) - 香滑的奶茶加上香濃的咖啡,配合得剛剛好
奇異籽蕃石榴汁 ($13) & 蜂蜜生薑茶 ($13) - 這兩杯是特飲,前者稍微甜了些
凍鴛鴦
奇異籽蕃石榴汁
蜂蜜生薑茶
Other Info. : 朋友說來了很多次,但都還沒有將Menu內的肉餅試勻 固定Menu外,亦有廚師推介什麼的~肉餅配榴槤都可以在這裡吃到的喔!
2021-02-27
$91 (Lunch)
蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯
藍莓芝士煎肉餅飯
凍鴛鴦
2020-12-22 853 views
如果屏山黎講,老地方肉餅飯都可以算係屏山嘅一大特色。係肉餅方面,佢採用咗好多唔同味道,特色嘅做法去做,包括榴槤味。用心製作嘅味道係個肉餅入面,亦有傳統嘅做法。而佢嘅肉餅都係用煎嘅方式去做,能夠keep到肉餅本身入面嘅肉汁之餘,食落去都有好香口嘅味道同好厚實嘅口感,好似食緊一塊勁厚嘅漢堡扒既感覺,好滿足!所以整體都算唔錯。
2020-12-22
2020-12-09 1069 views
飲食經驗會局限了烹飪的想像。大家生於香港拿著鮮蝦,不其然地烹煮只會想到要白灼、蒜蓉蒸又或椒鹽炒。但去了外地生活,才發現世界原來很大的。鮮蝦還可以冷凍做沙津、蝦頭蝦殼可以留用煎香加忌廉燴金橙色濃蝦湯、蝦肉可以加沾炸粉做天婦羅的。烹飪方法原來是受自身成長文化影響而緊緊框鎖的。肉餅而言,香港廚師只會在免治豬肉加配料鹹蛋、鹹魚、梅菜、或土魷,制法也一不離二:蒸或煎而已。但在「屏山老地方」廚師,烹飪想像跳出框框。只要你敢想像,它就敢弄出來給你吃。肉餅餡料浩如煙海、百科全書式般,六十款肉餅餡料任君選擇。「屏山老地方」在大路一間不顯眼的村屋地舖,招牌用深色木系制作。不要跟Openrice地圖進村搜尋,定位是錯的。如果駕車會也有點不便,不要進村隨處亂泊。始終鄧氏圍村,鄉下地方豈不起,猛虎不及地頭蟲,最後學他人般半邊車身泊上路壆。餐牌肉餅選擇六十多款,幾乎將所有中式下欄小菜入饌,例如:鹹魚雞粒、豆豉鯪魚、咖哩腸仔、涼瓜牛肉等等。最特別是店家還敢把鮮果放進熱食肉餅內制作了芒果肉餅、榴槤肉餅。一位行內知名中廚堅持中菜不宜配入生菓,說會互相破壞味道口感。我傳統守舊,也不欲嘗試生果肉餅。另一張餐牌小膠卡是介紹了
飲食經驗會局限了烹飪的想像。

另一張餐牌小膠卡是介紹了「新疆土鄉小吃」。用上「土鄉」二字,莫非店家是新疆維吾爾族人也,頓時四處張望。沒有啊!都是土生土長黃皮膚操廣東話的本土香港人呀。究竟用上「土鄉」二字所為何事?是手民誤植,還是有一段可歌可泣的悲壯故事呢?

誰說肉餅只可配低調白飯,原來還可以煎香來夾酥脆牛角包做特色豬肉漢堡。店家大電視在中庭不斷播放沒有設計可言的食物相片,螢幕寬度也不合比例。瞬間播到牛角包,立即用電話拍下幾張參考。漢堡雖然吸引,但首次光臨,心理上沒有準備,還是配搭回傳統的白飯肉餅吧。

「屏山老地方」用村屋開設餐廳,六百來呎地方,兩房兩廳,結構未有任何重大改變,依舊原有佈局。客廳放置三張長桌,客房放置兩張小桌。樓面員工四名,像是家庭成員。我被安排座在狹小望壁房間內,寂靜得只好玩弄電話解悶。
XO醬土魷煎肉餅飯

【XO醬土魷煎肉餅飯】
感覺單調,白飯配搭淨肉餅青菜兩條,沒有顏色。既然廚師創新無限,我也嘗試建議要加點XO醬或其他醬料在肉餅之上,可作撈飯吃用,也能增添食用美感。食材略少,肉餅香味搶掉XO醬及土魷味道,有點可惜。
魚香茄子肉絲肉餅

【魚香茄子肉絲肉餅】
肉餅顏色微焦漂亮,但嗅不到魚香茄子煲那種開蓋撲面而來的鹹香。茄子切粒,鹹魚小許,吃時感覺味道完全分離,不能容和。茄子還茄子、鹹魚還鹹魚、豬肉還豬肉的感覺。這也很難怪廚師的,他按單即制,即時將材料切碎,攪入免治豬肉內,缺少了一道重要的落鑊爆香鹹魚的程序。
新疆土鄉雞翼

【新疆土鄉雞翼】
雞翼炸香,然後沾上一層厚厚的孜然粉,吃時要掃走多餘調味粉,個人不太喜歡。孜然粉味道太搶,應宜配上重味之牛羊紅肉,煮法也用炭燒為妙。

我欣賞「屏山老地方」廚師跳出自身飲食經驗,勇於創新,打破框框局限。但我在思考:經營餐廳如何在傳統與創新之間尋找平衡點。

創新無客欣賞,傳統客人厭倦。
XO醬土魷煎肉餅飯
魚香茄子肉絲肉餅
2020-12-07 731 views
屏山老地方聽就聽得多今日終於第一次去睇Google maps就係蝦尾邨落車行過去好行3分鐘就到,都唔難搵👍👍👍👍去到其實係一間普普通通既茶記,但佢地方好大有兩邊舖頭,而且而家疫情外出食飯都要等下位既正常既,但係佢個到竟然唔洗等,因為地方大有好多張枱,而且佢設布廉拉起就可以同朋友仔自成一角👏👏👏我地入到去探熱 然後揀位坐坐底既時候職員就會拎左張今日推介既menu其實真係好多既選擇 如果唔岩既都重有餐牌甘多野食可以選擇 總有一款係岩食 我就可以揀到好幾款😋😋😋😋我地因為想試吓又唔太餓所以叫左個六重芝士肉餅飯食,個飯黎到既時候真係估唔到係甘重芝士,無甘黃個個芝士重可以拉絲,起初覺得肉餅應該係中式菜款魷魚肉餅榨菜肉餅,芝士會唔會好奇怪😂但佢出奇地好食,豬肉又唔會好肥 係睇到有肥肉但食落都可以接受,配芝士真係好特別又唔咸,又濃芝士味,分量又多。西多士 佢地既西多士都好好食😋 外脆內軟花生醬又多 最中意食到d多花生醬既西多士到最後更係要飲杯野啦⋯⋯但如果杯好立克可以濃多小小就完美。其實佢地真係好多款肉餅 買單既時候對面枱叫左個榴連肉餅 真係好香,下次可以試吓。
屏山老地方聽就聽得多

西多士

西多士 佢地既西多士都好好食😋 外脆內軟
花生醬又多 最中意食到d多花生醬既西多士

飲品

到最後更係要飲杯野啦⋯⋯但如果杯好立克可以濃多小小就完美。

2020-12-06
Type of Meal
Lunch
  • 六重芝士肉餅飯
2020-12-01 412 views
冇得頂真係忍唔住要講呢三個字老地方位置雖然有啲偏僻 但絕對值得過黎一試再試 冇錯 係唔只一試 因為佢嘅款式多到冇可能一次試得晒 佢地真係超級超級多款 有啲仲好意想不到 而且佢地仲會不停推出新口味 次次都有驚喜或者係我想像力唔夠豐富 真係冇諗過芝士同藍莓係可以同肉餅共冶一爐 效果出到黎仲要係好好食 除左藍莓 有時仲有 芒果 甚至榴槤 藍莓芝士肉餅唔記得影相 相入面嘅係芒果煎肉餅 都一樣好好食如果接受唔到太創新嘅生果口味 傳統中式口味一樣冇得輸 真係好欣賞呢間餐廳同埋廚師嘅用心 希望佢地可以keep住呢個水準
冇得頂
真係忍唔住要講呢三個字

2020-10-26 725 views
公眾假期諗住去屏山食嗰午餐,去到華嫂勁多人,小町又冇開,諗住離開之際,突然諗起之前有人介紹過屏山有間好出名食肉餅嘅餐廳,上網一搵原來行兩步就到,就即刻去試吓。一去到要等一陣就入得去。哇,一望到個廚師推介都有好多唔同款嘅肉餅飯,真係唔知點揀好🤣最後,我哋揀咗一個青椒菠蘿牛肉肉餅飯同六重芝士肉餅飯。青椒菠蘿牛肉肉餅一嚟到就真係俾佢個份量嚇親,塊肉餅大個塊面。肉餅好嫩,多汁,有好多碎青椒,不過食唔到我好期待嘅菠蘿嘅。六重芝士肉餅飯好似漢堡包啲肉咁,好滑,芝士味好重,芝士仲可以拉絲。鍾意食芝士嘅人會好鍾意!頭嗰幾啖真係好正,不過食下食下就會覺得有少少膩,同重口味。

青椒菠蘿牛肉肉餅

六重芝士肉餅飯
▪️9/10▫️《六重芝士煎肉餅飯 》聽到個名都感覺好澎湃 成塊肉餅由外到內比芝士重重包圍 卡夫芝士、巴馬臣 仲有可以拉絲既Mozzarella etc...咬到入口仲有流心 食落口每一啖都食到芝士香🤤🤤肉餅亦煎得夠香 入面鎖到肉汁之餘 芝士溶左落去 芝士味真係超。濃。郁‼️強烈推介🤘🏻🤘🏻▪️8/10▫️《吉列蝦堡牛角包》食完芝士有啲膩 叫唔到多個飯 我地就叫埋佢地出名既蝦堡牛角包🍤🥐估唔到牛角包外皮鬆脆 入面蝦餅好厚實每一啖都食到蝦肉 沙律醬夾埋蕃茄幾開胃 幾滿足既一款輕食👍🏻
▪️9/10▫️《六重芝士煎肉餅飯 》

▪️8/10▫️《吉列蝦堡牛角包》

2020-10-18 432 views
在元朗搵食group介紹下去屏山食肉餅飯,初時好驚係荃灣肉餅哥咁,半信半疑咁行去食。地點偏僻下,不過原來輕鐵附近就到,下次會識行。我地叫蟲草花肉餅飯和芒果肉餅飯。肉餅一樣,不過一個加了蟲草花、一個加芒果,肉餅底面都煎得岩岩好,不濃,而且脆卜卜。芒果肉餅飯的芒果不算太多,沒太多芒果味,因為給肉味蓋過了。肉餅多汁,吃落不會太乾,送飯一流。飯有點硬,要加很多豉油。如果多啲水會更加好。最緊要,味精不算多,至少吃完可不用飲水。

飯有點硬,要加很多豉油。如果多啲水會更加好。

最緊要,味精不算多,至少吃完可不用飲水。

2020-10-04 538 views
☀️見星期六天氣好,就揸架車同女朋友周圍兜風。午餐揀喺老地方屏山肉餅醫肚,呢度有食客專用車位,可以坐低慢慢安心食唔使驚俾人抄牌。🅿️🚘🚖揸車朋友仔留意:面向餐聽右面有條小徑,一落去有個免費停車場泊車。午餐時間唔洗等位,坐位係4-6人枱同硬膠椅,衛生尚可。一坐低姐姐就俾咗張廚師推介餐牌我哋,另外仲有主餐牌,粗略估計都起碼有30款肉餅。我哋叫咗黃金蝦肉餅同埋辣雞肉餅飯,留意返就算叫廚師推介既menu亦都唔包餐飲,建議阿姐落單嗰陣可以提提客人。😊先講黃金蝦餅,肉餅成寸厚,兩邊亦煎得金黃香脆,鹹蛋黃份量亦都唔少,鹹香惹味。不過唔係好食到有蝦肉嘅香味,切開亦都見到唔少咁大粒嘅肥豬肉,雖然我都知肉餅要有肥肉嘅油脂先好味,但呢度嘅肥肉始乎無同豬肉融為一體,仲有啲突兀。鹹蛋肉餅每100g就有20g總脂肪,久久淺嚐一下就好,多吃壞肚皮😉辣雞肉餅,兩邊同樣煎得香脆,食落少辣帶有洋蔥既香味,而雞肉與豬肉量各佔一半。🐷🐔揀雞肉係諗住冇甘多肥肉,結果分別不大😌總括來講呢度嘅肉餅味道多元化,如果同幾個老友黎叫幾款味開心share都過癮,但味道就唔好抱太大期望。😝
泊車位置

午餐時間唔洗等位,坐位係4-6人枱同硬膠椅,衛生尚可。

我哋叫咗黃金蝦肉餅同埋辣雞肉餅飯,
黃金銀蝦煎肉餅飯

黃金銀蝦煎肉餅飯

香辣蔥雞粒煎肉餅飯

香辣蔥雞粒煎肉餅飯

揀雞肉係諗住冇甘多肥肉,結果分別不大😌

2020-10-04
$50 (Lunch)
2020-08-24 786 views
住係元朗國週邊,有時起身真係會諗唔到食咩好㗎。今日專登帶個新來報到嘅朋友,去試下天水圍名物,位置位於坑尾村及屏山附近,大家諗到未呢?錯錯錯,除咗華嫂,最有人氣應該就係呢間屏山老地方。屏山老地方都開咗好耐好耐嚕。以前佢係喺圍村牌坊入邊附近,係賣榴槤煎肉餅及芒果煎肉餅出名。想當年有好多街坊朋友聽到榴槤肉餅飯芒果肉餅飯,個個都『嘩』覺得係伏。但係佢哋又會專登坐車入嚟試下,你話人係咪好奇怪呢?好多人誤會荃灣嗰間肉餅哥係同一間,再嚴重聲明講多一次,兩間係唔同㗎!對上一次我幫襯屏山老地方,差唔多都有N年前。當時候一落去就專登過嚟食,我當然係羊肉餅飯,但係當年嘅上菜嘅速度真係好耐。差唔多食邊一款肉餅都要等半個鐘,真係等到嬲㗎!今時今日喺新舖頭冇呢回事了,上菜速度快,唔使15分鐘就有得食。望下廚師推介餐牌先廚師推介唔啱唔緊要,仲有好多款怕唔夠飽?唔怕,仲有小食㗎今次我叫咗升級版六重芝士肉餅,同普通版爭幾蚊,冇理由唔要升級版㗎。升級版唔知係咪意思話俾我聽多一塊肉餅呢?望近啲睇清楚,肉餅都有啲厚度㗎。芝士同肉餅真係幾夾。不過真係好飽,食咗一塊已經好FULL!另一款就係蒙古孜然辣牛肉肉餅飯,入口真係有啲辣,

廚師推介唔啱唔緊要,仲有好多款

怕唔夠飽?唔怕,仲有小食㗎

另一款就係蒙古孜然辣牛肉肉餅飯,入口真係有啲辣,認真啲食下就知道其實每款肉餅都有啲唔同。
我相信好多男人都好鍾意食肉餅,呢個辣辣地,應該好啱佢哋食。不過我覺得如果啲飯可以再靚啲,咁就會更加好!

2020-07-18 837 views
自從搬離洪水橋後,成日都會心掛掛屏山肉餅飯。最近買左車,終於可以隨時隨地都返去食到夠啦。兩個星期返去食兩次都唔算好過份者!菠菜蝦堡牛角包加芝士係俾阿仔食既,大愛!蓮藕蟹柳煎肉餅飯,都好岩阿仔食今日兩公婆再去食,可以食啲重味少少既肉餅飯六重芝士煎肉餅飯,啖啖芝士香,好岩芝士控既我再黎係馬拉盞章魚煎肉餅飯,呢個真心最正,味道剛剛好,送飯一流,而且肉餅好似手掌咁大,$48咁大份去邊度搵今次挑戰埋新疆風味雞翼,其實即係孜然雞翼,但我覺得正過x仔雞翼每次黎都覺得味覺有新沖擊,希望佢地繼續努力
兩個星期返去食兩次都唔算好過份者!

菠菜蝦堡牛角包加芝士係俾阿仔食既,大愛!

蓮藕蟹柳煎肉餅飯,都好岩阿仔食

今日兩公婆再去食,可以食啲重味少少既肉餅飯
六重芝士煎肉餅飯,啖啖芝士香,好岩芝士控既我

每次黎都覺得味覺有新沖擊,希望佢地繼續努力

2020-07-17
$50 (Lunch)
  • 吉列蝦堡牛角包
  • 六重芝士煎肉餅飯