2018-12-19
朋友們突然間calling做節, 星期一晚利用openrice揾左呢間潮洲野餐廳. 在此多謝openrice提供全面的資訊同網上訂座之方便. 我同朋友們都被餐廳2XX個讚騙了! 首先, 大家要知道, 進入餐廳門口係要上2層樓梯的, 有老人家, 行動不便同拎大包小包的朋友要留意. 進入餐廳後, 每張枱既空間都太小. 基本上你郁一郁就會撞到隔離的食客. 服務態度還好, 如果落單後服員主動再覆一次單更好!!!! 菜式方面,我地叫左黃油炒豆苗, 辣酒花螺,蠔餅,炸鰻頭,臘味炒芥蘭,鵝件. 先唔講點解潮洲野餐廳只有幾款潮菜, 我唔明點解潮洲餐廳餐牌既海鮮類比酒樓仲要多=.=". 對於菜式既評語如下:黃油炒豆苗 - 正常辣酒花螺 - 大部份螺都唔新鮮, 肉是霉的, 而且好明顯辣酒還辣酒, 花螺還花螺, 有客人叫上枱時咪將2樣野撈埋一齊囉蠔餅 - 不如改名叫炸粉餅丫 =.="炸鰻頭 - 正常 (呢樣野好難唔正常.........=.=")臘味炒芥蘭 - 臘味肥D囉, 芥蘭老D又有渣囉鵝件 - 店員話呢款超得喎, 點知係另一個大騙局呢......碟上每一件鵝件都咬唔開, 而且墊底既豆腐根本就無同d鵝一
黃油炒豆苗 - 正常
蠔餅 - 不如改名叫炸粉餅丫 =.="
臘味炒芥蘭 - 臘味肥D囉, 芥蘭老D又有渣囉
鵝件 - 店員話呢款超得喎, 點知係另一個大騙局呢......碟上每一件鵝件都咬唔開, 而且墊底既豆腐根本就無同d鵝一齊浸煮過, 又係2樣野分開煮, 有客人叫上枱時咪將2樣野撈埋一齊囉.
呢2XX個讚真係奇蹟, 可能只係我地唔識欣賞卦.