2016-04-10 2923 views
作為九龍人...說真的, 很少踏足柴灣這個地方~大概一年只有兩次吧!!!某天聽同事們說起柴灣漁灣村街市有一家任飲任食的火鍋...非常抵食, 有鮑魚、龍蝦、貴妃蚌等等的貴價海鮮~重點是沒有限時的**於是當日下班後就即興從公司搭的士過去大吃一餐!!!食物的種類真是應有盡有.....各款丸類、蔬菜、腸....肥牛、魚片、蠔、鵝腸、龍蝦、鮑魚、花甲、蝦、蟹、蟶子、扇貝等等....還有菇類、生根、響鈴、麵類....飲品的選擇也很多.....除了汽水之外...酒精類的都有~我們大概6:45pm到達已經是人頭湧湧了....馬上坐下來就去拿食物~必食肥牛脂肪多, 牛味濃....龍蝦, 說不上是很新鮮....但也算是過得去的~蠔蠻大隻....飽魚肉質彈牙,,,,不錯喔!!花甲.....很鮮甜!!!扇貝就不太新鮮咯...至於服務方面....因為客人太多的關係~店員都是非常繁忙,,,,所以都是自己顧自己比較好~始終$150 也不能要求太多吧!!
作為九龍人...說真的, 很少踏足柴灣這個地方~
大概一年只有兩次吧!!!

某天聽同事們說起柴灣漁灣村街市有一家任飲任食的火鍋...
非常抵食, 有鮑魚、龍蝦、貴妃蚌等等的貴價海鮮~
重點是沒有限時的**
於是當日下班後就即興從公司搭的士過去大吃一餐!!!

食物的種類真是應有盡有.....
各款丸類、蔬菜、腸....
還有菇類、生根、響鈴、麵類....
飲品的選擇也很多.....
除了汽水之外...酒精類的都有~
我們大概6:45pm到達已經是人頭湧湧了....
馬上坐下來就去拿食物~
必食肥牛

脂肪多, 牛味濃....
龍蝦, 說不上是很新鮮....
但也算是過得去的~
蠔蠻大隻....
飽魚肉質彈牙,,,,
不錯喔!!
花甲.....很鮮甜!!!
扇貝就不太新鮮咯...
至於服務方面....因為客人太多的關係~
店員都是非常繁忙,,,,
所以都是自己顧自己比較好~
始終$150 也不能要求太多吧!!
2016-01-08
$150 (Dinner)
2015-10-27 3363 views
食物主打自助式任夾任食,有三、四十款材料如海鮮魚蝦蟹;各種菜類菌類;飽肚的烏冬、米粉、公仔麵;各式肉類;還有熟食如咖哩魚蛋、炒蜆等;飲品也有啤酒汽水維他奶,大部分都是小樽裝;最後是各式醬料也是隨你喜歡如何混醬也可以。老實說味道以任食來說還算OK的,跟外面任食火鍋酒家的質素差不多。但以種類和形式來說性價比也不錯,我們由晚上7時食到11時也沒有催我們走,實在是抵食。環境&服務不喜歡去街市的朋友可能會比較抗拒。檯與檯之間都很闊落,適合一大班朋友光顧,而員工補上食物和換石油氣的速度都很快,基本上舉手就會過來了,不錯。總結由於一大班朋友約出來聚舊也就不以相機食先了,以百多元的價錢能吃到各種海鮮如魚蝦蟹而且是自助形式任夾,光食物種類也有三、四十款,連飲品也是自助形式,全部都放玻璃樽裝的可樂,如是大食人士絕對是一流首選。
食物

環境&服務

總結
2015-08-12
$150 (Dinner)
2015-10-17 3211 views
聽左同事講好耐,終於到我朝聖!7點幾來到,可能係平日,仲未full。丫姐帶左我地去角落位,但就可以𥄫實個自助食物區,一有正野可以第一時間睇到同衝出去佢地用石油氣爐,全部大枱,有機會要搭枱。湯底有好多選擇,我地揀左鴛鴦。湯底唔太掂,一邊清湯,一邊沙嗲。沙嗲唔辣,啱我。清湯嗰邊係清水,有幾片紹菜。食物款式真係好多,重點出擊的要數龍蝦,鮑魚,龍疋,原粒帶子。可惜我地嗰晚只見龍蝦,但已很滿足。#丸類#攞左,八爪魚丸,芝士丸,貢丸,墨丸。無攞的仲有牛丸,豬肉丸等。我試左的,除左貢丸外,其他都唔得,好粉,唔彈性。#貝殼類#好多唔同款式,有5款左右。花甲,白貝,聖子,其他我唔知叫乜。仲有帶殻帶子。全部都各樣攞啲,驚肚痾,煮好耐先敢食,但撈上來,變到好細粒不過都新鮮!#蝦類#有龍蝦,賴尿蝦,海蝦。食左龍蝦同賴尿蝦。龍蝦無得輸,彈牙,新鮮。賴尿唔得,霉的。#其他#豬肝"鞋", 肥牛,滑牛,豬肚同粉腸都no Gd。蠔熟左好細粒,不過好過無。水餃好食,魚片都係#鞋", 有年糕,有我愛的田雞。仲左響鈴,炸魚皮。。。朋友一個人食左半磅肥牛。另一賣點,任飲,有支裝麥精呢度係抵,但又唔係真係好好食。
聽左同事講好耐,終於到我朝聖!

不過都新鮮!
#其他#豬肝"鞋", 肥牛
,滑牛
。仲左響鈴,炸魚皮。。。朋友一個人食左半磅肥牛。
另一賣點,任飲,有支裝麥精

呢度係抵,但又唔係真係好好食。
龍蝦
貝殼類
2015-10-14
龍蝦
貝殼類
2015-03-12 4092 views
地方比較偏僻, 出了柴灣地鐵站仍要走十分鐘, 走到了一座烏燈黑火的街市, 爬了一層樓梯, 終於來到目的地. 眼見差不多整層的熟食中心都坐滿了人, 而且每一桌的人都是吃火鍋的! 真是蔚為奇觀.泉記提供”海鮮任食自助火鍋”, 平日價才$140(全包), 不吃火鍋就走寶了! 平時酒樓的任吃火鍋是”剔紙仔”, 這裡則是全部食品飲品都是自取, 就像在酒店吃自助餐一樣, 食客都拿著夾子夾呀夾, 神奇嗎?第一次用石油氣爐打邊爐, 好有屋邨懷舊風味!食品種類不是太多, 海鮮方面, 有蝦, 蟹, 螺, 蟶子, 大硯, 花甲, 魚塊等, 當天沒有供應朋友極力推介的生蠔, 有點失望. 各種海鮮都挺新鮮, 沒有腥味, 只有鮮味. 全賴做海鮮批發的老闆每天張羅最新鮮的貨色以饗食客.蟹的size中等, 蟹膏多得滿溢了出來, 但不知何解, 蟹膏的味道比一般的鹹, 而蟹肉則頗鮮甜.蝦亦很新鮮甜美大蜆很巨型, 但烚的時間不宜過長, 不然便會好像我烚的那樣, 肉貿粗糙, 而且嚴重縮水, 但味道仍是很鮮甜的!花甲, 蟶子size細細, 但同樣都是鮮甜無比. 螺個子太小, 不知怎樣拔出來吃, 但當是用來淆湯底也挺不錯!店員姐
第一次用石油氣爐打邊爐, 好有屋邨懷舊風味!
蝦亦很新鮮甜美
店員姐姐就會奉上新鮮鮑魚, 每位兩只, 鮑魚也挺大隻, 肉質彈牙而不韌, 味道鮮甜, 每人只配給兩只有點不足夠呢! (如果鮑魚都設任食, 店方恐怕要賠光了!)
美味海鮮當前, 平時貴為火鍋男主角的肥牛頓時淪為配角. 肥牛冷藏得像一塊冰, 不會新鮮到那裡, 而且肥膏多得嚇人,沒甚可取之處, 試一試便夠, 還是乖乖的主攻海鮮好了!
丸類方面選擇不多, 全是大路貨色, 吃了魚肉燒賣, 芝心丸及蟹籽包, 正正常常. 鵝腸白雪雪, 乾乾淨淨, 食落爽口.
亦有供應我最愛的炸響鈴及炸魚皮, 都是一般來貨的貨色, 新鮮度欠缺, 但沒有油膉味已經相當心滿意足! 炸魚皮稍硬, 要浸腍一點才好吃!
最奇特是有紫菜供應, 是煲紫菜湯的紫菜, 要把它完全煮熟才可食用! 湯底頓時成了海鮮紫菜湯, 鮮味double up, 但紫菜有少少砂, 小心吃啊!
當晚客人頗多, 但食物竟然refill得極快, 生料一盤都未見底就已被注入新的食物. 而且食物份量多, 食客都沒有出現爭食的情況, 抵讚!
是晚另有兩盤熟食提供, 分別是炒瀨尿蝦及豉椒炒蜆, 個子小小, 味道正常, 還是focus在火鍋比較好!
一般的食肆只會供應罐裝汽水及啤酒, 但泉記則供應支裝汽水, 更有罕見的樽裝維他奶, 老是覺得味道比盒裝的好, 又是加分位! 備註: 樽裝維他奶/ 麥精是比較搶手的飲品, 吃到一半就會被人搶刮一空, 謹記要早點取啊!
吃罷火鍋, 請見把脂肪, 卡路里等名詞拋諸腦後, 一定要呷一口火鍋湯底, 那種鮮甜會令人念念不忘, 由十多斤海鮮淆製而成, 不甜才怪呢!
2015-03-10
  • 新鮮鮑魚
  • 大蜆
其實我係好鐘意去街市既熟食中心食野的,因為這是香港的特色。不過,是次來柴灣,原先的目標不是來街市,是去體育館尋食的,可是友人報導同我想起要來,差了半年有多,該體育館餐廳已經人去樓空了。於是,我把目標轉移到旁邊的街市大樓,看看有沒有什麼比較特別一點的食事處。未來過,而且沒有目標,最正確的做法是行一圈,可是,沒有什麼很驚喜的食肆吸引到我,於是,見一間食肆佔地較大,學生哥、泥水佬較多,就很自然地,硬著頭皮要試,這一檔就是晚上專門做打邊爐的《泉記金喜來海鮮飯店》。這一檔食肆,原來是很多元化的,我在他其中一檔內,看見蒸籠,有一檔什麼都沒有,是廚房,有一檔,用來沂奶茶咖啡,有一檔是啤酒汽水的倉庫,仲有最邊的一檔,是養著生猛海鮮的,亦即是話,早茶、午飯、茶餐、晚飯小菜、海鮮大餐同打邊爐,樣樣都有齊,果真是乜都有得食。更甚的,我可以點上一個港式西餐,我在 menu 上點了一個牛扒餐配薯條,而出來的食物,是令我驚訝的...劣食麼? 不要這樣認為,因為以豉油西餐來說,以茶餐廳 standard 來說,這個樣子的牛扒,這個味道的牛扒,算是合格的了。再者,有脆到爆的薯條,仲有一大碗份量的飯陪伴在左右,這一個份

再者,有脆到爆的薯條,仲有一大碗份量的飯陪伴在左右,這一個份量,人近中年的我絕對是吃不消,但對年青力壯的學生哥同體力勞動大的泥水佬來說,這一種份量,才剛剛好夠飽肚。
別以為整碟扒餐很 dry,其實是有 Gravy 的,只是另上而已。店方用上了一個大湯碗盛載,一不留神就會以為是湯...飲 Gravy....哈哈,我不會這樣挑戰自己,而是把半碗 Gravy 淋上飯、薯、扒之上,而亦是因為這美味,令我吃到自己十成飽,令我幾乎把碟上的飯、薯、扒、菜全部吃清光。
因為這西餐,因為泥水佬的炒粉麵,第二天有空,我再來了,而這一次就吃回傳統的茶記炒炒粉麵。於是,我點了一個牛腩炒麵。

牛腩帶有牛筋,再附上一個濃濃的牛腩汁,入口牛腩牛筋都非常之腍,而當中濃香惹味的程度,單是用肉眼去看已經知道會是一個味覺上的滿足,再者,脆口得非常的炸麵底,感覺是一流的。
奶茶,入口好夠奶,但滑的程度就一般般,說真,他們不是茶餐廳,也不是茶檔,出品未夠理想也就算了。
很夠份量的一餐,亦有足夠的美味感覺,如果工作來到柴灣一帶,試下來《漁灣邨熟食中心》找找看,應該會找到屬於你的簡單美味工作午餐。
$35 (Lunch)
自助火鍋,任飲樽裝汽水,平日星期一至五 $110(位),星期六、日$140(位)。近幾日開始涼,打邊爐就最正,今日同幾個朋友去柴灣街巿打邊爐,貪佢夠平夠抵,選擇又多,絕不欺場。每檯送上一份海鮮,上次嚟送蟹。今次係大蜆,比較少見,次次都係送蟹的較多。每隻蜆都有我手巴掌一半大細。我地揀了駌盎湯底(清湯VS沙嗲),大家急不及待出去攞嘢食。個個都餓到忘形狂食,所謂相機食先早已抛諸腦後。肥牛雪得好凍,夾上碟等好耐都未溶,分唔開。好彩我地人多,乾脆將一碟肥牛全放進鍋內,煠煠煠煠~~~~~,慳番唔少等解凍嘅時間。生蠔隻隻睇落幾飽滿,味道比想像中新鮮,以為任食,應該麻麻地唔多新鮮。第一轉,都唔敢攞太多,預番一人2隻,試過後當然大碟大碟攞咗兩轉。細蜆不過不失,以$140任飲任食,算係唔錯。鵝腸都唔失禮,唔會全部肥膏。墨魚仔每次煠到過熟,未試到是否新鮮。其他的菇、魚蛋或龍蝦丸都過得去。菜,比外面任食火鍋新鮮同嫩好多。當晚,氣氛夠熱鬧,同朋友嘻嘻哈哈愉快地渡過一晚。真係抵,值得推介。

大蜆
細蜆不過不失,以$140任飲任食,算係唔錯。
2014-11-09
大蜆
2013-01-21 3974 views
柴灣朋友一起去吃的,來時都 10:00點,阿姐話關 11:00 ,我地都照坐下來入單,照食鴛鴦湯底,其實完全唔辣,另一面清到無朋友醬汁自來,好方便汽水自助"全是支裝的由於太晚,青菜也沒太多選擇只有生菜和九菜都算新鮮有馬提.本人最愛吃肥手,一看就知是雪左好耐不過記得用這個價錢就不要想太多.食魚片魚頭是不錯的丸類咪有是來來去去個 D 款有生蠔是想不到, 因為用這個價錢我無乜要求味道還好,最少表面看起來不會不新鮮所有都是自已招呼自已的海鮮是自動送的隻蟹有糕架其它就心照不宣環境都 OK , 熟食市場
入單,照食

鴛鴦湯底,其實完全唔辣,另一面清到無朋友

醬汁自來,好方便
汽水自助"全是支裝的
由於太晚,青菜也沒太多選擇
只有生菜和九菜都算新鮮
有馬提.本人最愛吃
肥手,一看就知是雪左好耐

不過記得用這個價錢就不要想太多.食
魚片魚頭是不錯的
丸類咪有是來來去去個 D 款
有生蠔是想不到, 因為用這個價錢我無乜要求
味道還好,最少表面看起來不會不新鮮
所有都是自已招呼自已的
海鮮是自動送的
隻蟹有糕架
其它就心照不宣
環境都 OK , 熟食市場
2013-01-19
Celebration
Birthday
2012-05-10 3251 views
是日乃2011 的最後一個工作天, 放工後去打邊邊是一大快事. 6時多到了泉記, 今晚玩到11時多. 湯底叫了鴛鴦窩, 未己已mix 埋一起了.我來過泉記4,5次了. 我今次之後決定以後不來了.1. 維他奶轉了罐裝, 我也轉戰汽水了, 去沙角也有汽水2. 丸類差了, 食過龍蝦丸, 牛丸, 好淋, 完全不彈牙! 好似霉霉地咁.3. 豆付是酸的, 變壞了. 但因任食關係所以都只是放埋一邊, 沒有與她們理論.4. 豆卷(嚮鈴)每次叫一份只有5件, 1件是半條, 我們7個人…5. 第一轉之後加了3次單1次都冇來過6. 本身貪佢平先特登來柴灣打, 但咁既質素都收$95, 新星都好過佢.食物差了, 價錢加了, 我也找不到一個理由來這裡打邊邊了.

我來過泉記4,5次了. 我今次之後決定以後不來了.
1. 維他奶轉了罐裝, 我也轉戰汽水了, 去沙角也有汽水

3. 豆付是酸的, 變壞了.
但因任食關係所以都只是放埋一邊, 沒有與她們理論.

5. 第一轉之後加了3次單1次都冇來過

食物差了, 價錢加了, 我也找不到一個理由來這裡打邊邊了.
2011-12-30
住咗呢區15年,係第一次嚟食估佢唔到,初時以為食物應該唔錯;後尾至知好多後生仔嚟任飲任食火煱呀1)見到個賣相已心知不妙,鵝腸唔係新鮮貨,係啤水貨式;雖爽口,但無味道可言奇就奇在,點解白灼會打個「hin」汁喺面嘅?2)見到碟雞已無好感...覺得雞會過熟,會好嚡不過食落啲雞肉竟然唔嚡喎,但無雞味;80蚊半只好貴3)碟菜一放上枱又畀佢嚇一驚,嘩...打風嚟咩?第一次食「蝦醬通菜鮮魷」竟然無咩味,難度好高;蝦醬又唔香4)終於有味似樣啲蝦無咩特別,個炒飯底有些少蝦味、些少荷葉香味;算好味總結係:茶記好食過佢多多聲,加上驚起賣相及古怪煮法;唔會有下次
住咗呢區15年,係第一次嚟食
爆場

奇怪的白灼鵝腸
見到個賣相已心知不妙
,鵝腸唔係新鮮貨,係啤水貨式
;雖爽口,但無味道可言

奇就奇在,點解白灼會打個「hin」汁喺面嘅?

鹽焗雞半只
見到碟雞已無好感...覺得雞會過熟,會好嚡

不過食落啲雞肉竟然唔嚡喎
,但無雞味;80蚊半只好貴

打風蝦醬通菜鮮魷
碟菜一放上枱又畀佢嚇一驚
,嘩...打風嚟咩?

第一次食「蝦醬通菜鮮魷」竟然無咩味
,難度好高;蝦醬又唔香

籠仔荷葉蒸蝦配炒飯底
終於有味似樣啲

蝦無咩特別,個炒飯底有些少蝦味、些少荷葉香味;算好味

2012-04-30
爆場
籠仔荷葉蒸蝦配炒飯底
2012-02-18 1783 views
一心去食平價火煱,見到飲品,菜,雞蛋,醬料,自己去拿,但豆ト,豆腐,生根,有維維他奶,汔水啤,酒,要寫數量.我點但 豆ト,豆腐,生根的數量是8個2位食都唔過分.佢有沒有寫明2人只寫over8件好多客人都投訴點解寫 8件.比4件 寫4件比2件.真係好不高興 下次要唸下先.一星期後去環翠福囍洒家吃火煱,同樣自己拿食物生根一次可以拿12件.(泉記做法做死啊姐 行禁多轉!)
好多客人都投訴點解寫 8件.比4件 寫4件比2件.

生根一次可以拿12件.
(泉記做法做死啊姐 行禁多轉!)
2012-01-30
Waiting Time
03 Minutes (Dine In)
  • 環翠福囍洒家吃火煱
2011-07-26 1693 views
係柴灣做開嘢,又到食晏時間,漁灣街市係附近,去。叫咗四個餸,送例湯,係粟米紅蘿蔔湯,ok。蝦仁炒蛋~蛋香、蝦鮮,明顯唔係雪藏貨(如果係,師傅處理得極好),超正。涼瓜炆鯇魚~本來想叫"倉"魚,不過無貨,改鯇魚,鯇魚件先走油,再炆,鯇魚件又夠,香,濃(啱我)。另外叫咗雜菜煲,蒸排骨,都幾ok。一人一大碗飯,四個大人食唔哂。每人$40-,好合理。
係柴灣做開嘢,又到食晏時間,漁灣街市係附近,去。
叫咗四個餸,送例湯,係粟米紅蘿蔔湯,ok。

另外叫咗雜菜煲,蒸排骨,都幾ok。
一人一大碗飯,四個大人食唔哂。
每人$40-,好合理。
2011-07-18
2011-07-19 826 views
朋友突然約食飯其實在柴灣選擇不多 既不想吃快餐店 又不想食茶餐廳最後還是選擇了泉記幾個月總會吃一次的飯店 是沒有什麼驚喜尤其餐牌上的例牌 差不多通通都食過反而近年新增的四川菜 屋村大排檔不能預期有什麼好材料但勝在足料兩支大啤加上幾道小菜 坐上一晚店員都不會趕走
朋友突然約食飯

反而近年新增的四川菜 屋村大排檔不能預期有什麼好材料
但勝在足料

兩支大啤加上幾道小菜 坐上一晚店員都不會趕走
2011-07-15
$100 (Dinner)
2010-10-29 698 views
呢間野都去慣去熟 好多人 無招呼 行埋去坐低一陣就有人問我地要咩湯 等都唔洗等.平時都要等下呢次多左D熟食.D蝦幾好食 不過拎得好小 再拎都無哂我平時食丸多過食飯 呢度D牛根丸一流 醬爆丸都OK 不過落得多整到個油底好油 其他野都OK 呢個價位唔可以有太多要求 整體黎講都OK 都會再去
呢間野都去慣去熟 好多人 無招呼

其他野都OK 呢個價位唔可以有太多要求

整體黎講都OK 都會再去

2010-10-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 牛根丸
2010-10-07 516 views
未入秋己經忍唔住要打邊爐, 1個禮拜內o既第三次邊爐係去番物超所值o既泉記, 價錢同上年一樣依舊無變 $88, 任叫任食任拎任飲, 仲無時間限制.今年泉記照舊用石油氣爐, 每枱一樽細號石油氣, 非常懷舊, 而家出面都轉晒用 gas 爐或者電池爐, 未試過或想重溫石油氣爐可以嚟試下呀…首先叫個沙嗲拼芫茜湯底, 我全晚都只食沙嗲湯底, 因為不停加水情況下湯底都仲好濃但唔咸, 係呢幾年食過最正o既沙嗲湯火鍋配料方面: 都係大路o嘢不過幾新鮮 - 海鮮拼盤/蜆/肥牛/豬/雞/雞子/魚腩/鯇魚片/生蠔/牛栢葉/鵝腸/粉腸/芝士腸/墨魚腸/冬菇/金菇/生根/腐竹/豬膶/燒賣/獅子狗卷/各類丸… 而菜同粉麵粉絲就要自己出去拎飲品方面: 有2大個雪柜擺响出面任您拎 - 可樂/雪碧/橙汁/提子汁/檸茶/維他奶/麥精/綠茶/水/啤酒, 成枱成地都係樽蓋, 不知幾壯觀, 成晚最熱鬧就係呢個位置醬料方面: 當然有得自行混醬啦, 但果晚只得沙茶醬, 蔥同豉油, 比起上年遜色咗好多, 不過我相信遲d火鍋旺季實會多番好多醬熟食方面: 呢個係手快有手慢無, 每次拎一大盤出嚟, 唔係1分鐘都己經無晒, 而幾次嚟都有驚喜

火鍋配料方面:

飲品方面:

醬料方面:

熟食方面:
呢個係手快有手慢無, 每次拎一大盤出嚟, 唔係1分鐘都己經無晒, 而幾次嚟都有驚喜, 今次就有豉椒炒東風螺同椒鹽瀨尿蝦, 兩樣都好鮮味好入味, 食到大家lamlam脷

後記 : 一百蚊唔駛又有冷氣嘆又有電視睇, 簡直抵到爛, 不過真係要盡早去霸位, 未開始凍都己經爆晒場 !
2010-10-02
$88 (Dinner)
2010-01-13 349 views
夜晚先有得打邊爐去到無人招呼你架,自己搵張無人既位坐la等左5mins 先有人拎個爐俾你佢會問你要咩湯底,選擇不多,勝左唔會另收湯底費漿油同飲品(有啤酒)任攞, 我飲左4支可樂食物方面:佢會送一碟海鮮,有:一隻蟹,蝦, 大蜆..... 海鮮都幾好食, 明顯唔係死左好耐餐牌食物選擇不算多, 大概~30-40 樣叫左肥牛, 蜆 , 金姑 , 牛柏菜, 芝心丸 , 白菜, 生菜等肥牛好大碟,食唔晒金姑就唔知點解好少,一口已經食晒唯一唔好就係湯底好咸..加左幾次水都係甘食到10:15pm食左3hrs 唔會趕人走未試過甘抵
夜晚先有得打邊爐
去到無人招呼你架,自己搵張無人既位坐la
等左5mins 先有人拎個爐俾你
佢會問你要咩湯底,選擇不多,勝左唔會另收湯底費

漿油同飲品(有啤酒)任攞, 我飲左4支可樂
食物方面:
佢會送一碟海鮮,有:一隻蟹,蝦, 大蜆.....

海鮮都幾好食, 明顯唔係死左好耐
餐牌食物選擇不算多, 大概~30-40 樣
肥牛好大碟,食唔晒

金姑就唔知點解好少,一口已經食晒

唯一唔好就係湯底好咸..加左幾次水都係甘

食到10:15pm食左3hrs 唔會趕人走

未試過甘抵

$78 (Dinner)