2024-06-02
愉景新城四至六月星期六日免費泊車~可以泊咁耐梗係嚟打個邊爐啦😛我哋揀咗雞煲加牛板腱火鍋90分鐘放題,每人$238😀雞煲非常入味,唔覺得有雪味,連埋好多洋蔥蒜頭芫荽一齊炒,充滿泰國風味~不過冇得無限refill ,小辣嘅口味適合普羅大眾,但我認為中辣會更吸引😁有好多飲品可以選擇,我哋揀咗泰式青檸梳打同埋乳酸梳打,打邊爐最緊要飲品夠氣~☺️火鍋套餐有牛胸爽、牛板腱、卡樂B牛、西班牙豬肉同埋醉雞件😝我最鍾意就係食牛胸爽同埋牛板腱😍牛胸爽就算淥耐咗都唔會嚡口,之前去食潮汕火鍋最鍾意都係呢個部位😝牛板腱嘅牛味香濃,肥瘦相近,脂肪含量唔會過高😛佢哋仲有好多泰式小食,我哋嗌咗泰式豬頸肉,豬頸肉好爽口,佢哋仲有個秘製嘅豬頸肉sauce,酸酸甜甜幾好味👍🏻豬牛雞串燒:出面食串燒都唔平,難得呢度可以任食~入口唔覺得乾身,入口充滿香茅味👍🏻泰式魚餅:入口彈牙,有少少芫荽香味,貫徹咗泰式嘅主題⭐️最後有我好鍾意食嘅泰式千層糕同埋椰汁西米糕,甜品嘅椰汁味香濃,甜得來唔會死甜,椰汁西米糕仲有粟米喺入邊,口感幾清爽😝
我哋揀咗雞煲加牛板腱火鍋90分鐘放題,每人$238😀
火鍋套餐有牛胸爽、牛板腱、卡樂B牛、西班牙豬肉同埋醉雞件😝
牛板腱嘅牛味香濃,肥瘦相近,脂肪含量唔會過高😛
泰式魚餅:入口彈牙,有少少芫荽香味,貫徹咗泰式嘅主題⭐️