台式火鍋食得多,呢間係主打泰式火鍋放題,除咗平時食到嘅火鍋配料,仲有好多泰式料理食到,有啲新意幾特別~揀咗set B雞煲加牛板腱火鍋放題,$238/位90分鐘,叫咗椰汁雞同芫荽皮蛋湯底,椰汁雞湯酸酸地幾開胃,一開頭會上一個迷你雞煲,用上好多泰式香料製作,非常惹味~肉類最喜歡牛板腱,肉味香濃,口感軟熟,其他肉類選擇仲有澳洲250日穀飼卡樂beef、牛胸爽、西班牙栗心豚肉片同酒嫩雞件~泰式小食最推介沙嗲串燒豬同牛,沙嗲汁香濃花生味幾出,另外都試咗泰式酸辣鳳爪、粉絲沙律、春卷、椰汁糕、香茅茶等等,都幾唔錯~因為好想食韓國公仔麵,非常邪惡都攞咗一包,揀咗餐肉同麵一齊食,佢嘅餐肉切得超級厚身,想揀一片薄啲嘅都有難度🤣🤣最後食埋韓國雪條,芒果味好食~

最後食埋韓國雪條,芒果味好食~
2024-07-20 212 views
完全泰式既火鍋放題相對比較少有, 比我係愉景新城發現到一間! 環境幾cozy, 有D似泰國既cafe~有3個餐最平$178就有90分鐘放題, 今日我地食中價位$238/人, 大商場放題黎講個人覺得都幾平!行到入去見到自助區都覺得唔錯, 除左一格格火鍋丸類, 菜類之外, 仲有唔少泰式野, 醬汁有泰式海鮮汁, 野飲有香茅茶, 仲有D冷盤泰式粉絲沙律, 仲有甜品係椰汁糕同斑蘭糕!!食左雞煲先, 哩個雞煲用左D泰式香料好似香茅, 檸檬葉咁, 味道同平時既港式雞煲好唔同。打邊爐要左椰子雞湯拼冬蔭湯, 湯底味道都唔錯好夠香濃, 而且一次食齊兩款泰國口味湯底係幾開心。要留肚試下D泰式小食,  有齊泰國必食既豬手, 豬頸肉同埋串燒!野飲除左普通既汽水/果汁外, 唔少得既泰式飲品, thai tea, 龍眼冰等任飲, 係qr code落單有專人調製, 出色!

荃灣荃景新城新開泰式火鍋放題,性價比高的餐廳,中午可以食普通午餐或者選擇定量60分鐘火鍋,至於晚市就主要做火鍋放題🍲午市|自由選60分鐘定量火鍋 晚市|90分鐘火鍋放題(雞煲+牛板腱) 套餐 $238火鍋前可以先食左雞煲,然後有5款湯底選擇,極推泰國特底湯底既冬陰公湯同椰汁雞湯,湯底極濃味😉另外超過30款任食火鍋配料、15款泰式飲品,而自助吧既甜品同小食冷盤都是任飲任食的🐣雞煲(🌶️辣度自由選擇)🥩主要肉類:精選牛板腱澳洲250日穀飼卡樂Beef西班牙栗心豚肉片牛胸爽酒嫩雞件🐷火鍋放題唔少得有熟食,泰式當然有特色燒烤串燒,有雞、牛、豬,仲有豬手同烤豬頸肉等,都可以任食的🥙至於自助吧小食就有鳳爪沙律、粉絲沙律、木瓜沙律,仲有炸物同麵食,發現韓國辛辣麵配上冬陰功同椰汁雞湯,係超級好味🤤🥥甜品方面,椰汁千層糕煙靭,味道剛好帶出椰汁同斑斕嘅香味,仲要唔係好甜,仲可以自由沾上椰汁添,好似去咗泰國咁📍 泰·初夏 (荃灣)🗺️ 荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖

午市|自由選60分鐘定量火鍋
晚市|90分鐘火鍋放題(雞煲+牛板腱) 套餐 $238

🐣雞煲(🌶️辣度自由選擇)

🥩主要肉類:
精選牛板腱
澳洲250日穀飼卡樂Beef
西班牙栗心
豚肉片
牛胸爽
酒嫩雞件

📍 泰·初夏 (荃灣)
2024-07-17 215 views
「泰•初夏」位於荃灣愉景新城的泰式火鍋店。 餐廳環境寬敞舒適,設有落地玻璃。今次吃的套餐 B 包含了90分鐘任食泰式雞煲和牛肉火鍋。肉類選擇多樣,包括精選牛板腱、澳洲穀飼牛肉、西班牙栗心豚肉片及嫩滑的酒嫩雞件等。尤其是推薦的牛胸爽,含豐富膠原蛋白,口感香脆。湯底方面提供了多種選擇,包括椰汁雞湯、冬陰功湯等,湯頭味道濃郁。泰式雞煲材料豐富,有南薑、香茅等香料調味,雞肉嫩滑多汁。自助區供應了豐富的配料,包括各式蔬菜、丸類、肉類等,以及多種醬料可供選擇,讓客人按個人口味自由搭配。除了主餐,餐廳也供應一些泰式小食,如串燒。此外,飲品和甜品選擇也很棒,如香茅茶和椰汁涼粉冰等,能夠清涼解膩。

2024-07-16 202 views
呢間位於荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖噶泰·初夏,環境都幾舒服,裝修幾休閒,都有影靚相噶位!今日來左呢度食午餐,原來中午都有火鍋可以點,只不過今日趕時間,就點左2個午餐,下次可以來試下區噶火鍋仔香葉肉碎煎蛋飯,朋友泰餐必點,又真係幾好食,肉碎炒得好入味,煎蛋中間係流心,加迷九層塔配飯簡直係一流。豬扒馳名喇沙湯米線,豬扒都幾結實,帶有少許香茅噶味道,外層焦焦,喇沙湯都幾濃郁,整體都唔差!再來2杯飲品收尾!🤭

再來2杯飲品收尾!🤭

2024-06-28
$66 (Lunch)
2024-07-13 186 views
泰.初夏,有個泰式火鍋放題,佢重配埋雞煲,即管食下。揀左兩個湯底芫荽皮蛋湯好香芫荽,下火就啱晒。泰式清湯呢個冇乜特別,簡單嘅清湯。初之雞煲我揀少辣雞煲香味濃郁,入面好多香料,雞件入味,食完都飽飽地。4款肉類牛胸爽、豚肉片、卡樂beef、牛板腱豬同牛唔錯,大大片而且肉味濃,牛胸爽睇落好似好肥,其實唔係肥,口感滑。叫左串燒三款豬牛雞,細細串又入味,肉質唔會(乾曾曾)。自助吧有肉丸類、不同嘅蔬菜。叫左個滷豬肉都好入味,骨膠原好正。外面放上幾款泰式沙律菜、泰式粉絲、泰式鳳爪,鳳爪有少少辣,粉絲炒得乾爽。泰式甜品有椰汁西米糕帶椰香味道,千層糕煙韌口感。炸物春卷、薯角、雞翼、蝦片、魚皮、雞卷等等。飲品揀咗荔枝凍飲,香香嘅荔枝味,還好不太甜。另一杯叫盲盒,唔知佢會比咩你飲😂幾好玩,叫左一杯,送到黎係。。。。乳酸凍飲。兩杯都夠晒凍,好解渴,乳酸飲品甜味多啲。
泰.初夏,有個泰式火鍋放題,佢重配埋雞煲,即管食下。

揀左兩個湯底
芫荽皮蛋湯
好香芫荽,下火就啱晒。
泰式清湯
呢個冇乜特別,簡單嘅清湯。

初之雞煲我揀少辣
雞煲香味濃郁,入面好多香料,雞件入味,食完都飽飽地。

4款肉類
牛胸爽、豚肉片、卡樂beef、
牛板腱
豬同牛唔錯,大大片而且肉味濃,
牛胸爽睇落好似好肥,其實唔係肥,口感滑。

叫左串燒三款豬牛雞,細細串又入味,肉質唔會(乾曾曾)。
自助吧有肉丸類、不同嘅蔬菜。
叫左個滷豬肉都好入味,骨膠原好正。

泰式甜品有椰汁西米糕帶椰香味道,千層糕煙韌口感。
炸物春卷、薯角、雞翼、蝦片、魚皮、雞卷等等。

飲品揀咗
荔枝凍飲,香香嘅荔枝味,還好不太甜。
兩杯都夠晒凍,好解渴,乳酸飲品甜味多啲
2024-07-09 171 views
荃灣 泰·初夏雞煲(小辣)+牛板腱火鍋放題 90分鐘 $262🥜湯底揀左椰汁雞湯底+泰式清湯底。泰式清湯有少少酸酸甜甜,好「泰式」🥜雞煲揀左小辣。都係同平時食嘅唔同,有泰式風味。🥜QRcode小食同火鍋配料,其中我最鐘意泰式串燒(雞牛豬)、白菜餃、韭菜餃、蝦滑。🥜自助區有打邊爐配料,特別冷盤小食有粉絲沙律、泰式鳳爪、木瓜沙律。泰式甜品有椰汁西米糕、椰汁千層糕、Turamisu、芝士蛋糕。雪糕櫃就可以自取雪糕雪條。🥜自助區有香茅茶,其他即沖飲品要用QR code落單,特別鐘意泰式奶茶、檸檬蘆薈綠茶、水蜜桃綠茶🥜最主角就緊係牛板腱😍
荃灣 泰·初夏
2089 views

雞煲(小辣)+牛板腱火鍋放題 90分鐘 $262

🥜雞煲揀左小辣。都係同平時食嘅唔同,有泰式風味。

🥜QRcode小食同火鍋配料,其中我最鐘意
泰式串燒(雞牛豬)、白菜餃、韭菜餃、蝦滑。

🥜自助區有打邊爐配料,特別冷盤小食有
粉絲沙律、泰式鳳爪、木瓜沙律。泰式甜品

🥜最主角就緊係牛板腱😍
📍近期大熱的泰式火鍋 咁耐都未試過 泰國風味的湯底配上新鮮食材 感覺幾新奇🙋🏻‍♀️ 餐廳裝修設計不走傳統的泰國風情 圓拱形木系設計配上乾花佈置 反而帶點小清新!🌀 泰初夏雞煲 + 牛板腱火鍋放題餐廳設3 款套餐 我地就揀咗中價火鍋套餐 $278/pp 包雞煲+ 自助Bar 30款配料+ 15種泰式飲品及甜品! 鍋底全部屬於泰式風味😋 唔需要加錢就可以揀鴛鴦鍋🥳 椰汁雞湯底有別傳統 加入泰式香茅+ 酸檸檬等香料熬製 酸酸地 又帶點椰子清香 沙嗲湯頭就較濃郁野味🔥🔸泰式雞煲有不同辣度選擇 (小/中/大/唔辣) 醬汁除咗加入蔥蒜等傳統配料 仲加入香茅/金不換/南薑等香料調味 散發濃濃的泰式味道! 雞肉嫩滑好入味 酸辣味道好開胃 如果有得無限追加就好啦🙈🔸肉類幾款任食牛肉 包括牛板腱+ 牛胸爽+ 澳洲250日穀飼牛 色澤通紅 肥瘦均勻! 朋友都有encore再叫! 西班牙栗飼豬肉片以薄切形式上枱 肉質柔軟 較少纖維 口感相當好😻🔸小食及自助區配料自助區整齊乾淨 設有多款蔬菜菌類及丸類🥗 仲有響鈴/ 炸魚皮/ 薯角/雞翼/泰式雞卷粒等.. 小食都炸得香脆熱辣辣 竟然仲有鳳爪沙律/ 木瓜沙律呢
📍

🌀 泰初夏雞煲 + 牛板腱火鍋放題

🔸泰式雞煲

🔸肉類

🔸小食及自助區配料
自助區整齊乾淨 設有多款蔬菜菌類及丸類🥗 仲有響鈴/ 炸魚皮/ 薯角/雞翼/泰式雞卷粒等.. 小食都炸得香脆熱辣辣 竟然仲有鳳爪沙律/ 木瓜沙律呢d開胃菜🙋🏻‍♀️

🔸 泰式甜品及飲品
可以任食椰汁西米糕同千層糕🔥 如果唔啱泰式甜品 都仲有Menola 雪條同雪糕杯! 我個人自己私心推介多款泰式飲品 特別係青檸梳打 檸檬酸明顯 相當解油膩🤭
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 泰式青檸梳打
2024-07-07 138 views
夜晚同朋友黎左荃灣泰·初夏打邊爐 叫左個90分鐘火鍋放題 (雞煲+牛板腱)套餐😜 岩晒想食雞煲 又想打邊爐嘅朋友 仲要係泰式風味添😉🍀90分鐘火鍋放題 (雞煲+牛板腱)套餐雞煲同平時港式雞煲差吾多 不過多左少少泰式香料嘅口味 都吾錯😛 湯底有好多泰式湯底比我地揀 可以視乎想試咩湯底 揀兩款🤣 牛板腱套餐可以無限任食牛板腱 牛胸爽 而根據個人口味 可以將牛胸爽包住牛板腱一齊食 增加口感層次感😙 泰式小食都吾錯架 泰式雞串 豬肉串 牛肉串 豬頸肉都正常發揮 同平時係泰式餐廳食到嘅一樣☺️ 最後食埋雪糕就岩岩好 食飽飽😎

🍀90分鐘火鍋放題 (雞煲+牛板腱)套餐
2024-07-03 65 views
聽講呢間泰·初夏有得任飲泰國飲品、任食泰式小食同甜品,就約埋朋友去試吓呢間泰式火鍋🍲我地簡咗90分鐘火鍋放題,套餐$238/位,仲有得食雞煲同牛板腱🐮湯底揀咗泰式清湯同椰汁雞湯,泰式清湯比較清淡,可食到食材既原味,椰汁雞湯有少少辣帶椰香🌴雞煲🐓我哋揀咗唔辣都仍然惹味,雞件嫩滑,食完雞煲就打邊爐🍲可以任食5款肉類,精選牛板腱、澳洲250日榖飼牛卡樂Beef、西班牙豚肉片、酒嫩雞件同牛胸爽,最鍾意牛板腱,牛味最濃,口感最嫩滑😋自助區有好多打邊爐配料,亦有啲冷盤小食同炸物,選擇豐富:蔬菜、丸類、魷魚、等選擇,用QR Code落單仲有墨魚滑同蝦滑❤️小食就有豬、牛、雞泰式串燒🍢沙嗲醬汁調校得唔錯,好惹味!~仲有薄餅、燒豬頸肉、泰式豬手等,平時食泰式小食都唔平,自助吧就有泰式鳳爪、春卷、木瓜沙律、蝦片、炸雞翼、炸香芋丸都有!泰式甜品🍨有椰汁千層糕、椰汁西米糕等,西式甜品有芝士蛋糕同Tiramisu,好鍾意泰式千層糕熱熱地同口感好煙韌,仲有韓國品牌雪條雪糕任食😻特飲🥤呢度嘅泰式飲品都係任叫,有泰式奶茶、菠蘿梳打、龍眼冰、椰林雪香🟡全部都好有質素好好飲,唔會太甜,如果怕甜都有凍檸茶、梳打水飲,一路打邊

特飲🥤呢度嘅泰式飲品都係任叫,有泰式奶茶、菠蘿梳打、龍眼冰、椰林雪香🟡全部都好有質素好好飲,唔會太甜,如果怕甜都有凍檸茶、梳打水飲,一路打邊爐一路飲好解渴😆

今日嚟到荃灣見到呢間新開嘅泰式火鍋放題餐廳~我地晚市點咗個90分鐘嘅B餐🫶🏻包括咗雞煲同牛板腱,實在係太豐富啦!呢到係qr code點餐嘅~十分方便🫶🏻👀🥘雞煲雞肉軟嫩多汁,咬下去可以感受到肉汁豐富🥹湯汁濃郁鮮甜,充滿了雞肉原汁原味!🥩牛板腱:牛板腱太好吃了~超襯椰子雞鍋🫶🏻🫶🏻肉質軟嫩多汁,入口即化。任食好正正啊🫶🏻🥹🍜椰子雞湯底濃郁香醇的椰香,與雞肉的鮮味完美融合,口感滑順柔滑~~整個湯底層次豐富,溫暖而富有層次感。🍡🍡🍜芫茜皮蛋湯底芫茜控唔可以錯過👀湯底清澈透亮,含著濃郁的芫茜香氣。皮蛋的滑嫩質地與湯汁融為一體,每一口都是清新爽口,卻又回甘無比。🍱泰式魚餅自助區嘅小食~外層金黃酥脆,咬下去可以感受到魚肉的鮮嫩多汁。口味豐富!沾上特製的泰式醬汁,酸甜辣爽的完美搭配~~🍘椰汁西米糕!綿密柔滑的糕體,裡頭藏著顆顆粒粒的西米,口感層次豐富。奶白色的椰汁醬汁,恰到好處的甜度~~🍰千層糕:超受歡迎嘅👀每一層都薄薄的,卻又軟綿綿的,咬下去讓人欲罷不能。內裡濕潤蓬鬆的蛋糕,與奶油的完美融合☕️泰式奶茶濃稠香滑的奶茶,融合了泰式香料的獨特風味。適量的糖分,整個飲料不會過於甜膩,反而更顯得清爽。🍹青檸

🥘雞煲

☕️泰式奶茶

🍹青檸梳打:
每一啖都是清新甘爽🇹🇭🇹🇭

🇹🇭泰·初夏
🇹🇭 荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖

泰·初夏 @thai_summer_
#泰初夏 #火鍋放題 #打邊爐 #荃灣美食 #荃灣火鍋 #火鍋 #泰式火鍋 #泰國菜 #香港美食
2024-06-30 90 views
個湯底勁勁勁勁估唔到!好濃郁!好似真係飲梗湯咁! 叫咗椰子雞同冬蔭公飲品都好高汁,點咗杯盲盒試,出到嚟係漸變藍嘅椰子飲品野食方面叫咗中間嘅set,都係為咗個牛胸爽👍🏻牛肉呢個價錢嚟講叫做ookk,出餐偏慢,要預早落多啲先出面嘅冷盤好快會清哂 但係未必短時間內補到,都叫做試到幾隻無骨鳳爪,冇乜味…..豉油配料都多👍🏻環境都ok 打卡able 同埋個日卜咗位 有卡位坐 空間十分充足 不過離打卡位置遠啲

飲品都好高汁,點咗杯盲盒試,出到嚟係漸變藍嘅椰子飲品

豉油配料都多👍🏻

2024-06-18
$300 (Dinner)
2024-06-29 102 views
平時食港式、台式、日式火鍋就多,但泰式火鍋真係第一次試,知道荃灣愉景新城開了一間價錢便宜的泰式火鍋店,名叫「泰·初夏」,立即去試下。餐廳環境寬敞,設有落地玻璃,卡位多,坐得舒服。今次試了set B,90分鐘泰·初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題,食物款式多而且新鮮,有質素保證。肉類有五款任點任食,包括精選牛板腱、澳洲250日榖飼牛卡樂Beef,肉質軟腍,牛味濃郁。另外仲有西班牙栗心豚肉片、酒嫩雞件,肉質嫩滑。特別推介牛胸爽,位於牛心臟旁邊的一塊脂肪膜,含豐富骨膠原,口感香脆。湯底方面可選冬陰功湯、沙嗲湯、椰汁雞湯、泰式清湯或芫荽皮蛋湯。今次我揀選了鴛鴦湯底,椰汁雞湯和冬陰功湯。奶白湯頭混合雞湯和椰奶,微辣甜香;泰式冬陰功酸辣開胃。雞煲可揀小辣、中辣、大辣或唔辣,材料豐富,有南薑、香茅、檸檬葉、炸蒜及乾蔥。雞件嫩滑多汁,非常入味,而且雞煲是任添任食。另外,火鍋配料仲有泰式串燒(豬牛雞)、薄餅、豬頸肉、炸墨魚丸等。整體嚟講,價格合理,環境舒適,絕對值得一試!

整體嚟講,價格合理,環境舒適,絕對值得一試!

荃灣愉景新城開左間以泰式風味主打火鍋放題最平$178 就可以食到90mins 火鍋放題✨Set B 雞煲+火鍋放題都係$238 @90mins 亦可加錢選擇 120mins 選兩款泰式湯底 椰汁雞湯+沙嗲湯雞煲熱辣辣炒熟左雞煲,細細煲~ 可選辣度,食完可再點火鍋配料肉類 點單order西班牙栗心豚肉片牛板鍵牛胸爽全部肉質都幾不錯,大大片!熟食必點沙嗲,有齊豬牛雞 同外面單點質素一樣,推介另有炸雞翼/春卷/各款泰式沙律自助飲品好多款都係用QR code order的手調特飲,青檸梳打/泰式奶茶/榴連特飲都可以無限暢飲甜品椰汁千層糕椰香軟糯,仲有傳統椰汁西米糕雪糕自助形式 有數款韓國雪條及 大阪雪糕個人覺得呢間食物款式唔算好多,勝在都幾有心機做~好多即製廚房order~ 眼見refill都幾快,呢個價錢真心抵食!
荃灣愉景新城開左間以泰式風味主打火鍋放題

最平$178 就可以食到90mins 火鍋放題

Set B 雞煲+火鍋放題都係$238 @90mins
亦可加錢選擇 120mins 選兩款泰式湯底
椰汁雞湯+沙嗲湯

雞煲
熱辣辣炒熟左雞煲,細細煲~
可選辣度,食完可再點

火鍋配料
肉類 點單order

西班牙栗心豚肉片

牛板鍵
牛胸爽
全部肉質都幾不錯,大大片!

熟食
必點沙嗲,有齊豬牛雞

同外面單點質素一樣,推介
另有炸雞翼/春卷/各款泰式沙律自助

飲品

甜品
椰汁千層糕椰香軟糯,仲有傳統椰汁西米糕

雪糕
自助形式 有數款韓國雪條及 大阪雪糕

個人覺得呢間食物款式唔算好多,
勝在都幾有心機做~好多即製廚房order~
眼見refill都幾快,呢個價錢真心抵食!
2024-06-13
$330 (Dinner)
  • 椰汁千層糕
✅泰·初夏超鐘意打邊爐嘅我 真係可以每個星期食一次😉但每次都港式邊爐或雞煲就有啲悶啦所以今次就地咗試新嘢😎 泰式火鍋呢到嘅裝修風格有啲田園感覺 有別於平時火鍋店咁好密集🙈 呢到坐得比較舒服!而且呢到係有兩種唔同嘅計時方式 可以揀食90分鐘 或者120分鐘大家可以按返需要揀唔同嘅時間~🔆Set B 雞煲 + 牛板腱火鍋放題 (90分鐘)  $238講返個套餐先😎 set B包咗個雞煲 店員會問咗選擇嘅辣度 就會即刻上枱!雞件辣度唔算太勁 不過勝在熱辣辣又惹味!然後就揀湯底!😁 泰式火鍋最期待嘅就係個特別嘅湯底就要咗冬蔭功 & 椰汁雞湯底! 冬蔭功微酸微微辣 配埋啲肉就啱哂! 索哂啲汁😏嫌唔夠辣仲可以係出面自助吧拎啲辣椒放落去😎😎椰汁雞湯就相對比較清啲! 有淡淡雞湯味 但飲落都會有少少酸酸地店員亦都有指係正常~ 可能加咗泰式配料去煮~肉類方面 一開始就點哂每款肉試下啦😎牛板腱油花分布均勻! 食落都好香牛味!大推!👍🏻另外除咗牛 仲有豚肉同醉雞建議有點椰子雞湯嘅可以叫醉雞放落去煮 會更重雞味😻呢個B餐仲有牛胸爽 爽口質地但每一啖都充滿牛嘅油脂味 好香濃😛然後每款套餐都包咗仼食配料吧可以拎唔同
✅泰·初夏
超鐘意打邊爐嘅我 真係可以每個星期食一次😉
但每次都港式邊爐或雞煲就有啲悶啦
所以今次就地咗試新嘢😎 泰式火鍋

而且呢到係有兩種唔同嘅計時方式
可以揀食90分鐘 或者120分鐘
大家可以按返需要揀唔同嘅時間~

講返個套餐先😎 set B包咗個雞煲
店員會問咗選擇嘅辣度 就會即刻上枱!

雞件辣度唔算太勁 不過勝在熱辣辣又惹味!
然後就揀湯底!😁 泰式火鍋最期待嘅就係個特別嘅湯底
就要咗冬蔭功 & 椰汁雞湯底!

冬蔭功微酸微微辣 配埋啲肉就啱哂! 索哂啲汁😏
嫌唔夠辣仲可以係出面自助吧拎啲辣椒放落去😎😎
店員亦都有指係正常~ 可能加咗泰式配料去煮~
肉類方面 一開始就點哂每款肉試下啦😎
牛板腱油花分布均勻! 食落都好香牛味!大推!👍🏻
另外除咗牛 仲有豚肉同醉雞
建議有點椰子雞湯嘅可以叫醉雞放落去煮 會更重雞味😻

然後每款套餐都包咗仼食配料吧
可以拎唔同嘅泰式小食 例如新鮮炸起嘅雞翼 蝦片等~
仲有冷盤小食 例如青木瓜沙律 泰式鳳爪等
另外火鍋嘅菜料亦都可以自由拎🤙🏻
選擇都幾多㗎!有萵荀啊 蘿蔔啊 菇菌類啊
除咗自助形式出去夾配料之外
仲可以用QR Code落單點肉類同丸類!😎
當然唔少得嘢飲! 呢到啲飲品一啲都唔求其!
唔係罐裝飲品!而係手沖嘅泰國飲品!☺️
基本嘅梳打類 泰國奶茶 椰子冰 龍眼冰都有
真係飲嘢都可以飲飽🤪🤣🤣
試咗椰島雪香 & 青檸梳打
前者充滿椰子味 好香濃嘅椰汁 入面仲有少少燕麥片作點綴 幾特別👍🏻
至於青檸梳打就比坊間飲到嘅更加酸~
可能係正宗泰式嘅緣故🤣🤣

甜品出面都有提供幾款時令嘅泰式甜品
有超鐘意食嘅椰汁糕!煙煙韌韌好彈牙😍😍
仲有多款嘅雪糕同雪條! 真係好抵食🩷

味道: 8.7/10
賣相: 7.5/10

地址: 荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖