2023-06-03
雖然近排天氣熱辣辣,但絕對無阻我對打邊爐既熱愛,當有朋友話約食飯就即刻諗起打邊爐,商量一番後揀咗呢間方便得黎又隱世既樓上火鍋店,樓下都有易拉架介紹入到火鍋店見到格局都幾似私房菜館,利用咗唔少玻璃同懸掛既電燈膽裝飾去營造更強的空間感,仲有包廂位,咁啱今日都有人預訂咗去慶生,氣氛幾熱鬧.價目表簡單易明,分咗3個價位,由$268到$388都有,今日幫襯咗靚小小既$298澳洲和牛套餐,可以食足3個鐘任飲任食,店員仲介紹多個著數,原來如果生日月份黎幫襯,4個人或以上用whatsapp 訂定位同套餐先,壽星就可以free$268或者$298套餐一張長吧檯就放哂幾十款火鍋配料同埋甜品,有墨魚滑、豬紅、豆卜、響鈴同埋芝士竹輪易吸味既食材包心丸、牛丸同魚腐我見唔係好似坊間既火鍋放題店堆到好多,問下店員先知原來係因為天氣熱唔放太多以免變壞,佢地會留意住個量適時refill,都幾貼心安排,丸類有一半都係魚肉豆腐相關,對於鐘意食魚腐既人真係同天堂差唔多,最正係煙韌拉絲既麻吉燒飲品方面有2個大雪櫃,右邊係常見既罐裝飲品,有氣同埋茶等等,左邊比較特別有自家製既冰糖紅棗燉雪耳同雞骨草,啤酒都有幾款,最好係有款啱揸車
飲品方面有2個大雪櫃,右邊係常見既罐裝飲品,有氣同埋茶等等,左邊比較特別有自家製既冰糖紅棗燉雪耳同雞骨草,啤酒都有幾款,最好係有款啱揸車人士就係零酒精啤酒,盡興得黎唔會影響揸車
一開始會上咗個雞煲先,用咗日式醬汁調配,入面仲有大大隻鮑魚同鮮蝦,雞肉肉質嫩滑,真材實料幾有誠意,可以滿足到雞煲同火鍋兩個願望
套餐主打既肉有五款,最靚既當然係來自澳洲既和牛,旁邊仲有頂級牛小排、牛白肉、牛肩胛同五花腩,澳洲和牛有顯眼既雪花紋,食落肉味濃帶些許油潤,唔會覺得膩
牛白肉唔係度度有得食,係胸口部份,食落幾爽彈,絕對唔係肥油,全部肉都有擺盤,方便易夾起去煮,加單都上得好快
最後甜品竟然唔係一杯杯既行貨,而係自己可以𢳂到一大球既桶裝雪糕,有芒果、士多啤梨同曲奇口味,可以加粒泡芙更有層次,係邊爐既最佳拍檔