2023-06-14 40 views
好耐冇行過女人街啦!今日行旺角行到攰,就去咗篤篤車食港泰fusion車仔麵,呢間車仔麵都幾抵食,三餸麵加小食加菜嘅套餐,只係$81 ,食到攬住個肚走,份量十足呢間車仔麵都幾特別,因為係港式家泰式fusion, 港式傳統車仔麵嘅餸,配上泰式嘅湯底,例如冬陰功湯底,或泰式鱷魚湯湯底,另外佢都有啲港式湯底,例如咖喱湯底和清湯選擇。除咗車仔麵,佢仲有泰式炒飯、咖喱、泰式炒菜和泰式小食選擇,選擇都幾多,例如有蝦餅、魚餅、蔗蝦等等。飲品亦都有泰式選擇,例如薄荷青檸梳打。總而言之,彩色選擇唔少,有泰式風味之餘,亦都有港式特色。我哋叫咗兩個車仔麵餐,一個叫咗冬陰功湯底,另一個叫咗泰式鱷魚湯湯底。冬陰功湯底味濃,少少酸辣非常開胃,配上豬紅、生根、咖喱魚蛋和米線,呢個冬蔭湯面真係非常特別,出面絕對食唔到。值得一讚嘅係呢度嘅咖喱魚蛋係用陳皮魚蛋製成,淨係呢樣都值得叫啦!鱷魚湯湯底我都係第一次試,估唔到又幾鮮甜,顏色有少少似豬骨湯咁,白白地,鍾意鮮甜同清清地嘅就啱晒!我叫咗生根、蘿蔔、雞翼同埋芫荽,蘿蔔煮得非常林同入味,雞翼亦都大大隻。小食方面,我哋叫咗泰式鳳爪和網紋春卷,泰式鳳爪都幾大碟㗎,鳳爪冇骨,食落味

小食方面,我哋叫咗泰式鳳爪和網紋春卷,泰式鳳爪都幾大碟㗎,鳳爪冇骨,食落味道都唔錯;而網紋春卷就炸得酥脆,入面餡料豐富。

個餐亦都包兩碟菜,我哋叫咗菜心同埋馬拉盞炒芥蘭,兩碟菜嘅份量都唔少,菜心新鮮,馬拉盞炒芥蘭就啱晒重口味嘅我,馬拉盞炒菜真係令人回味無窮!

至於薄荷青檸梳打亦都非常清新,薄荷葉唔會令到薄荷味好重,但又有少少清新,加埋青檸同梳打水,非常消暑解渴!
2023-06-12 28 views
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎 ❣︎ 聽朋友講呢間車仔麵好特別特別的地方係湯底以泰式湯底作為主打的車仔麵呢啲有創意小店絕對要支持🥰價錢唔貴性價比高♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.5/5 套餐·三餸麵+小食+菜 $81· 鱷魚湯·油面·墨魚仔·雞翼·蘿蔔首先鱷魚湯係正🥴為左㗳真啲個湯底揀左唔要辣鐘意辣既朋友可以試下辣湯底唔會好多油份感覺係好似屋企煲果啲湯咁🤤車仔麵墨魚仔好小見😍大大隻咬落肉質爽口🤩蘿蔔入哂味腍到一個點亦無渣🐔泰式鳳爪份量好多堆到滿滿一座山咁🗻味道酸辣酸辣好開胃👍🏻🥬腐乳唐生菜即叫即炒夠哂新鮮好有鑊氣好香腐乳味唔知點解食落有泰式炒菜的感覺🤣🤣鳥龍茶樽裝上飲唔哂可以一路行一路飲👍🏻
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎

好有鑊氣好香腐乳味
唔知點解食落有泰式炒菜的感覺🤣🤣

鳥龍茶
樽裝上飲唔哂可以一路行一路飲👍🏻
餐廳主打泰式車仔麵 以特色湯底跟泰式小食為賣點!更有套餐 三餸麵 /飯 +小食+ 菜經濟實惠 賣相不錯💰特色湯底有泰國鱷魚湯 、冬陰功湯 、咖喱湯特選餸有白蝦仁、墨魚仔、珍珠元貝 比較少見的車仔麵配料!小食當然少不了泰式鳳爪 、泰式炸魚餅 、香甜蔗蝦 、網紋春卷 、泰式炸雞翼款款都很有泰式風味!🍜 泰國鱷魚湯三餸麵湯底呈奶白色🤍 鮮味十足 入口順滑 裡面有紅棗杞子淡淡清香 無油 😌 家的感覺特選餸的珍珠元貝 數十幾粒 爽口彈牙~再配超腍的牛筋和彈牙牛丸另一碗是🍜清湯三餸麵套餐配升級爽口墨魚仔、豬紅和魚旦(陳皮魚旦) 墨魚仔量都算多 爽口厚肉!配上自家製辣菜脯同特調辣醬 惹味😎🍗小食方面選擇了網紋春卷跟泰式炸雞翼四件大大隻 咬落厚肉 酥脆香口春卷超級脆卜卜 外皮非常有層次🥬菜金銀蒜炒菜菜心爽口 勁香腐乳唐生菜 口感爽身😆🍸飲品足料薄荷青檸梳水 好有Mojito感覺🇹🇭泰式風味返來啦!------------------------------
餐廳主打泰式車仔麵
以特色湯底跟泰式小食為賣點!
更有套餐 三餸麵 /飯 +小食+ 菜
經濟實惠 賣相不錯💰

特色湯底有泰國鱷魚湯 、冬陰功湯 、咖喱湯

特選餸有白蝦仁、墨魚仔、珍珠元貝 比較少見的車仔麵配料!

🍜 泰國鱷魚湯三餸麵
湯底呈奶白色🤍
鮮味十足 入口順滑 裡面有紅棗杞子
淡淡清香 無油 😌 家的感覺
特選餸的珍珠元貝 數十幾粒 爽口彈牙~
再配超腍的牛筋和彈牙牛丸

金銀蒜炒菜菜心爽口 勁香
腐乳唐生菜 口感爽身😆

🍸飲品
足料薄荷青檸梳水 好有Mojito感覺
🇹🇭泰式風味返來啦!

2023-06-06 15 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐有時唔知食咩好 又想平平哋食個快既🤓呢間車仔麵店就係一個唔錯既選擇🤙🏻今次嗌左兩個套餐👄套餐包括左:三餸麵(特選餸就要加$6)+小食+菜🍀咁豐富都只係$81 性價比超高❤️❶牛腩(額外+$6) 咖哩雞翼尖 紫菜 幼麵 冬蔭功湯牛腩就肥瘦適中 肉略帶啲油花🐮咖哩雞翼尖好入味 食落唔會「 骨巉巉 」🐔個人超like呢個紫菜 未沾湯既部份仲係脆卜卜 🫶🏻紫菜沾埋湯一齊食真係超惹味💁🏻‍♀️除左餸菜出色之外 呢個湯先係呢到車仔麵既精粹☺️冬蔭公湯酸酸辣辣 湯底包含香茅同青檸等 美味可口🤤❷牛肚(額外+$6) 雞翼 牛丸 米線 泰國鱷魚湯牛肚 食落無任何腥味 口感緊實又有嚼勁🐄雞翼嫩滑可口 食落帶滷水汁嘅香味🫶🏻牛丸 牛香十足而且相當多汁🤠呢碗就揀左泰國鱷魚湯作為湯底🐊飲落有啲似媽媽既老火湯 風味十足👩🏻❸泰式炸雞翼(4隻)雞翼炸至金黃色🟡雞翼嫩滑可口 而且肉汁爆棚🫶🏻真係想不停encore呢個雞翼👀❹香脆炸魚皮魚皮咬落香鬆脆口 個人喜歡浸一浸湯汁先食🎣魚香+湯汁簡直係perfect match🦦❺馬拉盞芥蘭芥蘭大大份 食落好爽脆🐸鹹香既馬拉盞令每啖都好充實 口感層次豐富🤭❻腐乳唐生菜
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

雞翼嫩滑可口 食落帶滷水汁嘅香味🫶🏻
牛丸 牛香十足而且相當多汁🤠
呢碗就揀左泰國鱷魚湯作為湯底🐊
飲落有啲似媽媽既老火湯 風味十足👩🏻

❸泰式炸雞翼(4隻)
雞翼炸至金黃色🟡

加入左腐乳一齊炒熱 食落層次又upgrade咗🆙

❼淳茶舍烏龍茶
烏龍茶無糖零罪惡感🍵
飲落好清新同時又消滯解膩🫖

《泰式平民車仔麵🇹🇭》———————————————-#篤篤車 🌴-呢間位於旺角鬧市嘅泰式車仔麵夠哂土炮,經濟實惠,抵食得嚟水準仲好唔錯💰-️🍜 三餸麵份量都真係幾多,非常飽肚😙 佢嘅招牌泰國鱷魚湯相當特別,湯底呈現奶白色🤍 鮮味十足,入口順滑,裡面仲有紅棗杞子吊下味,帶淡淡清香😌 加$6就可以升級特選餸,珍珠元貝、白蝦仁、墨魚仔、雞腎、牛腩、牛肚☺️ 我就揀咗珍珠元貝,比想像中多,有成十幾粒,爽口彈牙~-🍚 泡飯套餐套餐包咗三餸泡飯加小食同菜,十分豐富😝 泡飯配冬蔭湯底都幾夾,酸酸may may幾開胃🇹🇭 配料方面就揀咗牛腩、貢丸同響鈴,牛腩炆得好淋,正😉 檯面上仲放有自家製辣菜脯同特調辣醬,非常惹味😎-小食方面,有網紋春卷、泰式炸雞翼同吉列炸蝦餅,炸得好酥脆,夠哂香口🥰-⭐價錢參考:三餸麵: $44泡飯套餐: $83泰式炸雞翼: $28吉列炸蝦餅: $8薄荷青檸梳打: $14紅茶檸檬茶: $10🍌抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$100
《泰式平民車仔麵🇹🇭》
紅茶檸檬茶: $10
🍌抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$100
2023-05-29
$100 (Dinner)
港式車仔麵就食得多(`▽´)呢間就主打泰式車仔麵 有特色湯底同泰式小食~感覺幾地道 價錢仲幾抵 套餐包三餸麵+小食+菜 都係$⑧⓪埋單特色湯底|泰國鱷魚湯 // 冬陰功湯 // 咖喱湯配餸推介|珍珠元貝 // 墨魚仔 // 扎肉 // 雞翼 // 蘿蔔 // 貢丸小食|泰式鳳爪 // 泰式炸魚餅 // 香甜蔗蝦 // 網紋春卷 // 馬拉盞芥蘭鱷魚湯奶白色 飲落好清甜🤍有住家湯水嘅味道 鍾意惹味啲就可以揀冬陰功 感覺有啲似泰國版嘅譚仔 哈哈~除左有一般港式車仔麵嘅雞翼蘿蔔之類 仲有啲泰式配餸同小食 今次叫左鳳爪 酸酸辣辣 配上生洋蔥非常爽口🧅

特色湯底|泰國鱷魚湯 // 冬陰功湯 // 咖喱湯

2023-05-28 32 views
和朋友約在旺角吃飯 看到一間篤篤車的車仔麵店 店門前的餐牌有湯麵也有泡飯 選擇也蠻多 所以決定一試~店內簡單的白色牆身貼上一幅幅食物圖片 光線充足 與一般車仔麵店一樣自行在點餐紙前圈出想食的食物 除了有經典餸 還有些特選餸和特色小食和新穎的湯底選擇我選了泡飯套餐 $83自選珍珠元具+$6、冬菇和雞翼+網紋春卷+馬拉盞介蘭 配鱷魚湯泡飯 +涥茶舍烏龍茶 $10朋友選了湯麵套餐 $81自選墨魚仔+6、芝心丸、唐生菜 +泰式鳳爪+金銀蒜菜心 配冬陰功湯底米粉 + 紅茶花伝檸檬茶 $10我的泡飯選了小辣 店主細心給我一小碟辣醬自行加配 好讓我先品嘗鱷魚湯底的原汁原味 一問之下 原來真的用鱷魚肉熬製 還有些白玉菇和大大的杞子 喝這個湯底有很養生保健的感覺 所以最後有喝光光😂 而選的珍珠元貝是小小的那種 不過給的份量很多 元貝肉很嫩😋 冬菇和雞翼都是車仔麵必點 冬菇給了四個 肉厚肥大 雞翼味道甜甜的 煮得很入味👍🏻👍🏻👍🏻朋友選的冬陰公湯底無分辣度 我淺嚐了味道不會太酸 像小辣的辣度 這個泰式湯底很開胃 朋友說墨魚很新鮮口感很好 芝心丸和唐生菜的份量也挺多的🤭小食都很好吃 鳳爪味道正宗 酸酸辣辣的

我選了泡飯套餐 $83
朋友選了湯麵套餐 $81

小食都很好吃 鳳爪味道正宗 酸酸辣辣的 肉質彈牙👍🏻 我覺得辣度okay 朋友覺得太辣 都給了我吃 哈哈
那個網紋春卷也很推薦 超級脆脆的 不油膩 沾泰式辣醬太好吃😋

蔬菜都很新鮮 而且份量都是滿滿一碟 馬拉盞芥蘭有點咸香蠻好吃的 也喜歡有濃香蒜味的金銀蒜菜心🥬🥬🥬

我和朋友兩位女生都吃得很飽 兩個套餐 食物和飲品放滿桌上 還不夠$200 性價比很高👍🏻👍🏻👍🏻😛 下次再去
$98 (Dinner)
2023-05-28 15 views
好久前吃過元朗店覺得湯底很不錯,沒想到原來旺角也有店,便進去嚐嚐回憶的味道。🥢豬大腸+冬菇+紫菜+鱷魚湯+米粉賣相很好看😆鱷魚湯鮮味不膩,米粉吸飽湯汁好好吃。🥢牛腩+扎肉+貢丸+鱷魚湯(中辣)+幼麵同款湯底但加了辣辣醬,同樣鮮味但有辣味就更刺激了。🥢豬大腸+墨魚丸+牛筋+冬蔭功湯(小辣)+油麵冬蔭功湯底很香,酸酸辣辣也很吸引。肥肥的大腸大滿足,豬大腸就是要夠肥才好吃。🥢馬拉盞芥蘭鹹香鮮味,芥蘭炒得有鑊氣👍🥢腐乳唐生菜雖然看不到腐乳,但入口就是腐乳香,已經瀜入唐生菜呢。🥢泰式炸雞翼+炸魚餅兩者都炸得很香口,雞翼有著香茅味,但醃的時間不太足,略淡了點。🥢香脆炸魚皮很脆呢,沒想到小食也有這麼大份🤭🥤薄荷青檸梳打+烏龍茶很冰凍,夏天喝真的很解渴。套餐好抵食👍湯底好味👍有下次。

🥢豬大腸+冬菇+紫菜+鱷魚湯+米粉
賣相很好看😆鱷魚湯鮮味不膩,米粉吸飽湯汁好好吃。

🥢牛腩+扎肉+貢丸+鱷魚湯(中辣)+幼麵
同款湯底但加了辣辣醬,同樣鮮味但有辣味就更刺激了。

🥢豬大腸+墨魚丸+牛筋+冬蔭功湯(小辣)+油麵

🥢馬拉盞芥蘭
鹹香鮮味,芥蘭炒得有鑊氣👍

🥢腐乳唐生菜
雖然看不到腐乳,但入口就是腐乳香,已經瀜入唐生菜呢。

🥢泰式炸雞翼+炸魚餅

🥢香脆炸魚皮
很脆呢,沒想到小食也有這麼大份🤭

🥤薄荷青檸梳打+烏龍茶
很冰凍,夏天喝真的很解渴。

套餐好抵食👍湯底好味👍有下次。
2023-05-27
$90 (Lunch)
2023-05-14 53 views
今日去左波鞋街買鞋,買完過來女人街呢邊有間篤篤車仔麵。餐廳唔算太大,但座位舒適,燈光明亮。點左一個套餐三餸麵+小食+菜$81,另外加一碗三餸麵,網紋春卷,吉列炸蝦餅和2枝飲品。三餸麵蘿蔔好淋又入味甜甜地,豬皮又入味,咖喱魚蛋又唔辣又彈牙用,冬陰公湯底好香濃又唔會辣,配上米粉吸上湯的精華好味道。三餸麵牛肚夠淋又香濃,豬紅又彈,墨魚丸爽口彈牙,鱷魚湯底好特別,又幾鮮甜。金銀蒜菜芯,菜芯炒到好碧綠,又唔會太淋,蒜蓉味香濃。泰式鳳爪,鳳爪好爽彈,酸酸辣辣幾開胃。網紋春卷,炸到金黃色,外層鬆脆,內里材料豐富。炸蝦餅幾彈牙。
今日去左波鞋街買鞋,買完過來女人街呢邊有間篤篤車仔麵。
餐廳唔算太大,但座位舒適,燈光明亮。
金銀蒜菜芯
金銀蒜菜芯,菜芯炒到好碧綠,又唔會太淋,蒜蓉味香濃。
泰式鳳爪
泰式鳳爪,鳳爪好爽彈,酸酸辣辣幾開胃。
網紋春卷
網紋春卷,炸到金黃色,外層鬆脆,內里材料豐富。
炸蝦餅幾彈牙。
2023-05-06
Type of Meal
Dinner
金銀蒜菜芯
泰式鳳爪
2023-05-14 32 views
近排食黎食去都係日本野,都想搵下其他野試吓,咁岩呢幾日睇完電視旅遊節目介紹泰國菜🤩 望到啲泰菜泰式鳳爪、冬陰公就流晒口水喇🤤🤤今日出左日本行過女人街見到呢間泰式既車仔麵叫篤篤車🤩 上網睇相當多好評😀 一於就同朋友入去試吓先😋😋店舖雖然係外面睇好似好細咁,其實入去坐低好舒服,仲會播泰文歌,真係好似去左泰國旅行食野咁🤣🤣今日我地兩個人叫左兩個套餐,第一個係冬陰公湯底配油麵,配三個餸:牛肚、墨魚丸、及貢丸。仲有一個小食炸魚皮同埋金銀蒜菜心。而另一個套餐就要左咖喱湯米粉,配三個餸:豬大腸、牛筋及豆卜。小食要咗泰式鳳爪同埋腐乳生菜。另外仲叫咗一杯青檸梳打同埋一個吉列炸蝦餅。

小食要咗泰式鳳爪同埋腐乳生菜。

另外仲叫咗一杯青檸梳打同埋一個吉列炸蝦餅。
2023-05-11
Type of Meal
Dinner
2023-05-10 18 views
隔左段時間無來食,是日收工就同同事來食晚餐。上一次就試左推介的鱷魚湯底,今日就試試個清湯。1.豬紅、豬皮、芝士腸清湯米粉(少辣)車仔麵吾少得嘅就系豬紅,呢間嘅豬紅一啲都吾腥,豬皮乾淨。湯底真系又清又甜,但少辣我覺得可以再辣啲,枱面有自制辣醬可自行添加。2.雞翼、蘿蔔、金菇油麵(冬蔭功湯底)泰國野當然要食冬蔭功湯底,湯底酸辣酸辣,正宗。雞翼入味,蘿蔔大嚿新鮮。由於系套餐,所以有小菜+小食+飲品(套餐補錢加)小菜(一):金銀蒜菜心,好香蒜頭味,菜心幼嫩。小菜(二):腐乳炒唐生菜,腐乳份量剛好,菜吾會太咸。小食(一):網紋春卷外面好鬆脆,程絲狀,裡面系包豬肉,吾似一般春卷嘅咸。同事食左話下次都要再叫。小食(二):外脆,內裡好juicy.飲品:特飲-薄荷青檸梳打吾中意飲太甜,建議要叫小甜。飲品幾清新。整體來講,車仔麵質素都高,餸選擇多,值得再來。
隔左段時間無來食,是日收工就同同事來食晚餐。
上一次就試左推介的鱷魚湯底,今日就試試個清湯。
1.豬紅、豬皮、芝士腸清湯米粉(少辣)
2.雞翼、蘿蔔、金菇油麵(冬蔭功湯底)
由於系套餐,所以有小菜+小食+飲品(套餐補錢加)
小菜(一):金銀蒜菜心,好香蒜頭味,菜心幼嫩。
小菜(二):腐乳炒唐生菜,腐乳份量剛好,菜吾會太咸。
小食(一):網紋春卷
小食(二):外脆,內裡好juicy.
飲品:特飲-薄荷青檸梳打
吾中意飲太甜,建議要叫小甜。飲品幾清新。
整體來講,車仔麵質素都高,餸選擇多,值得再來。
2023-05-02 22 views
朋友星期六都要係旺角返工,今日特登搵埋佢去附近食lunch,來到女人街既篤篤車,有別於其他車仔麵,呢度主打泰式車仔麵同小食🇹🇭三餸車仔麵($44)比我加成5餸😂要左坊間少見既鱷魚湯加上粗麵,配豬紅、金菇、珍珠元貝(+$6)、白蝦仁(+$14)、牛腩(+$14)鱷魚湯非常推薦,奶白色的湯底入口濃郁順滑,完全不腥,而且沒有落味精,因為我飲完成碗番屋企都唔會口渴,湯除左鱷魚肉仲加入左茶樹菇、紅棗和杞子,簡單係成碗湯昇華左個麵配料方面豬紅滑身,白蝦仁嫩滑,牛腩軟腍juicy 朋友最初擔心飲唔慣鱷魚湯,就要左清湯,加埋豆卜,貢丸和扎肉;試左一啖個湯清清地,但我都係鐘意特色鱷魚湯多d跟餐薄荷青檸梳打(+$14)酸中帶冰涼感,同車仔麵係絕配

配料方面豬紅滑身,白蝦仁嫩滑,牛腩軟腍juicy

跟餐薄荷青檸梳打(+$14)酸中帶冰涼感,同車仔麵係絕配

2023-04-29
  • 鱷魚湯車仔麵
2023-04-30 24 views
自選三餸麵.泰國鱷魚湯底🍜$44+$6三餸麵要咗牛腩(+$6)、墨魚丸同牛丸😚配河粉,份量都真係幾多😜泰國鱷魚湯都幾特別😆我係第一次飲,湯底呈現奶白色🤓入面有紅棗、杞子同埋茶樹菇😌味道比較清淡,用料新鮮,入口順滑😇牛腩入口軟嫩,墨魚丸同牛丸就正常發揮😊自選三餸麵.咖喱湯底🍜$44+$6+$3呢個就叫咗珍珠元貝(+$6)、牛筋同芝士丸😊都係配河粉,再加芫荽(+$3)響表面☘️要咗小辣,但都真係幾辣吓🌶️湯底唔錯,好有泰式風味😝牛筋爽滑彈牙,夠腍夠入味,勁好食😍珍珠元貝比我想像中多,鮮美香甜😄期間限定.泰式肉碎飯😋$38肉碎加上辣椒同煎蛋☺️食落有少少辣,配飯真係一流,十分惹味😘份量都唔少,呢個價錢堅抵食😚香甜蔗蝦🦐$8/件泰式炸魚餅🐟$8/件吉列炸蝦餅🍤$8/件全部即叫即炸,新鮮熱辣辣😙蔗蝦好耐冇食過,好好食😚炸魚餅魚味香濃,夠煙韌☺️炸蝦餅爽滑蛋牙,夠厚身☺️Coke Zero🥤$8罐裝/$9支裝篤篤車 (旺角)旺角通菜街22A達明大廈地下
自選三餸麵.泰國鱷魚湯底🍜$44+$6
三餸麵要咗牛腩(+$6)、墨魚丸同牛丸😚
配河粉,份量都真係幾多😜

泰國鱷魚湯都幾特別😆
我係第一次飲,湯底呈現奶白色🤓

入面有紅棗、杞子同埋茶樹菇😌
味道比較清淡,用料新鮮,入口順滑😇

牛腩入口軟嫩,墨魚丸同牛丸就正常發揮😊

自選三餸麵.咖喱湯底🍜$44+$6+$3
呢個就叫咗珍珠元貝(+$6)、牛筋同芝士丸😊
都係配河粉,再加芫荽(+$3)響表面☘️
要咗小辣,但都真係幾辣吓🌶️
湯底唔錯,好有泰式風味😝

牛筋爽滑彈牙,夠腍夠入味,勁好食😍

珍珠元貝比我想像中多,鮮美香甜😄

期間限定.泰式肉碎飯😋$38
肉碎加上辣椒同煎蛋☺️
食落有少少辣,配飯真係一流,十分惹味😘
份量都唔少,呢個價錢堅抵食😚

香甜蔗蝦🦐$8/件
泰式炸魚餅🐟$8/件
吉列炸蝦餅🍤$8/件
全部即叫即炸,新鮮熱辣辣😙
蔗蝦好耐冇食過,好好食😚
炸魚餅魚味香濃,夠煙韌☺️
炸蝦餅爽滑蛋牙,夠厚身☺️

Coke Zero🥤$8罐裝/$9支裝

篤篤車 (旺角)
旺角通菜街22A達明大廈地下

2023-04-28 23 views
趕時間,要快食個晚餐,行經見到呢間車仔麵好特別,所以入去試一試。一般車仔麵見開嗰啲餸,佢都有,只係湯底有啲唔同,額外加咗啲泰式小食。我同朋友都要咗個超值套餐,咁啱佢咳,叫個唔辣鱷魚湯啱晒;而我就梗係要試吓個冬陰功湯啦。佢嘅湯好得意,都會加啲菇落去。想特別講吓佢啲小食,我哋分別叫咗網紋春卷、香甜蔗蝦同吉列炸蝦餅。即叫即整,所以夠熱夠脆;仲有泰式鳳爪,味道唔輸比一般嘅泰國餐廳,反而價錢就好親民。$81仲可以連埋碟菜,馬拉盞芥蘭惹味,腐乳生菜呢個配搭原來都好好味,返屋企都可以試吓。飲埋杯汽水,飽晒。

飲埋杯汽水,飽晒。
2023-04-25 22 views
低碳生活的首選當然係車仔面,今日竟然比我遇到一間新口味嘅車仔麵,望下個餐牌,最鍾意係見到有6款唔同的小食,1個人食都仲可以就咁加一件,真係好貼心,而佢菜的選擇仲有炒菜同灼菜㨂,見到都覺得惹味今次嗌左個超值套餐,有3餸面+小食+菜,份量都好足,80蚊係真的好抵當然佢的湯底都係好特別,有泰國鱷魚湯底,冬陰功湯底,咖喱湯底同清湯不過本人唔食魚,冇幸事到佢嘅鱷魚湯,冬陰功先係我嘅至愛唔食粉面嘅人可以揀三個餸,都係36蚊,反而咖喱湯底好有泰國風味,偏甜會再encore
不過本人唔食魚,冇幸事到佢嘅鱷魚湯,冬陰功先係我嘅至愛
會再encore