朗屏燒鵝王者今晚屋企冇煮飯,同屋企人去咗附近一間聚豐燒鵝小炒,招牌燒鵝、雞煲、羊腩煲。一入到去都見到爆場咁濟,一般都係街坊熟客幫襯,感受到滿滿嘅人情味燒鵝下庄$148一份大大碟燒鵝都係$148,香噴噴燒鵝腿,燒鵝味濃郁 ,肉質鮮嫩多汁,鹹甜味道恰到好處,叫得燒鵝絕對要叫個飯,燒鵝汁非常美味送飯一流黑椒牛仔煲$108一煲有6-7件牛仔骨,牛仔骨肉質嫩滑,爆炒夠鑊氣!枝竹羊腩客飯 配蠔油生菜 $78天氣凍冰冰,叫返一個枝竹羊腩飯嘆吓都係一個唔錯嘅選擇,爸爸見到佢哋個羊腩盒飯配埋油菜都係$78超級抵食✨羊肉相當大件而且厚身,入味之餘沒有羶味,再配上口感爽脆的馬蹄、枝竹、贈送的生菜等配料,非常惹味無花果海底椰雪梨湯$ 45試埋佢地家常靚湯,雪梨清心潤肺、止渴生津;海底椰清燥熱,非常健康有益📍 聚豐燒鵝小廚元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖
朗屏燒鵝王者

燒鵝下庄$148

黑椒牛仔煲$108
一煲有6-7件牛仔骨,牛仔骨肉質嫩滑,爆炒夠鑊氣!

枝竹羊腩客飯 配蠔油生菜 $78

無花果海底椰雪梨湯$ 45

📍 聚豐燒鵝小廚
元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖
2024-01-24 106 views
~📍 聚豐燒鵝小廚 (元朗)🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹燒鵝下庄 $148燒鵝非常出色,咬落啖啖肉又多汁,皮脆肉嫩🤤絕對唔會有柴嘅感覺,亦唔會覺得好肥😋自家製雙層豆腐 $108雙層豆腐做出嚟嘅視覺效果好靚,打卡一流😍食落味道都好好,好似一層玉子豆腐既感覺,都好有蛋香,我哋揀咗椒鹽非常香脆可口👍海皇炒粉絲煲 $88粉絲煲份量超級多🤣👍如果唔鍾意食飯嘅朋友可以叫呢個粉絲煲,仲會有啲魷魚同埋蝦做配料,夠晒香又多乾身🥰🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
~
📍 聚豐燒鵝小廚 (元朗)

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

燒鵝下庄 $148

自家製雙層豆腐 $108

海皇炒粉絲煲 $88

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

2024-01-23 84 views
可以說吃過最接地氣的燒臘,😙也是最好吃的燒鵝同四寶飯。環境親民,但是真的好好吃!而且量價實惠,🥰價格也是良心來著。四寶飯🍚叉燒,🥚咸蛋,豉油雞拼紅腸,量大豐富,雞很入味,而且香滑,🥬還有配菜真的超好吃,雞肉油潤又下飯。燒鵝 ,分上莊和下莊。🍗上莊較瘦下莊較肥(但有腿),可以根據個人喜好選擇。我要了四分之一下莊,🤩真的好久好久沒吃過那麼香的燒鵝了,汁水四溢脂香濃郁,肉質有嚼頭非常享受那種美味在口中爆開的感覺!🥳不一會兒一份就吃的乾乾淨淨。

元朗抵食下午茶茶餐廳|聚豐燒鵝小廚 與朋友3點3下午茶小聚片刻☕️茶餐廳首選必去吧!!😜呢到嘅下午茶2pm就開始😍仲好抵食添🍗炸雞髀配薯條🍟或沙律🥗即叫即炸🔥外皮香脆😚超香口加上經典波浪紋薯條😈邪惡呢!其中下午茶嘅燒味粉麵有好多選擇😉燒鵝、叉燒、油雞、燒腩、切雞等等…🤗大大碗🤩價錢大概$38-$42仲有一杯熱飲附送🍵聚豐燒鵝小廚 (元朗)📍元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖
元朗抵食下午茶茶餐廳|聚豐燒鵝小廚

與朋友3點3下午茶小聚片刻☕️
茶餐廳首選必去吧!!😜

呢到嘅下午茶2pm就開始😍仲好抵食添
🍗炸雞髀配薯條🍟或沙律🥗
即叫即炸🔥外皮香脆😚超香口
加上經典波浪紋薯條😈邪惡呢!

其中下午茶嘅燒味粉麵有好多選擇😉
燒鵝、叉燒、油雞、燒腩、切雞等等…🤗
大大碗🤩價錢大概$38-$42
仲有一杯熱飲附送🍵

📍元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖
2024-01-12 143 views
聚豐惹味鮑魚炆雞煲 $198成煲裡面有四隻鮑魚同半隻清遠鷄,鮑魚大大隻又新鮮,咬落口煙煙韌韌,雞肉幾滑雞皮爽彈,夠晒入味,辣度溫和唔會好刺激,而且辣中帶甜,鮑魚、雞夠晒入味。例牌燒鵝$138望落去燒鵝皮下薄薄一層脂肪,入口食到陣陣鵝油香又唔會好肥膩,外皮燒到微脆,配埋自家調配燒鵝醬,味道層次更多,既令人食唔停口。XO醬炒萵筍 $88萵筍新鮮非常,望落去青翠,咬落口爽口,用惹味辣辣地既XO醬炒,更添加風味,餸白飯一流。
聚豐惹味鮑魚炆雞煲 $198

XO醬炒萵筍 $88

2024-01-11 95 views
元朗抵食性價比高餐廳😳入到去職員已經好好招呼又會主動介紹餐牌嘅食物,非常有禮貌!同屋企人食咗幾個小菜好好食,份量好多食唔晒仲打包左。黑松露滑蛋蝦球非常之推介,因為佢哋嘅蛋真係整得好滑,大約半生熟狀態,用嚟送飯真係正。然後入邊嘅蝦好多好多,令我覺得餐廳好吸引嘅原因,食極都仲有蝦。沙嗲肥牛煲用嚟送飯正☺️沙嗲汁味道香,但係又唔會過分濃味,肥牛未算肥得好誇張,食多幾件都唔驚太肥,個底仲有好多粉絲,吸晒啲汁蒜蓉炒芥蘭叫返個菜平衡吓,芥蘭一向有咬口係我最鍾意嘅菜,佢哋都冇令我失望,蒜蓉味好香,鹽分控制得好好,唔係太鹹。

黑松露滑蛋蝦球

沙嗲肥牛煲

蒜蓉炒芥蘭
  • 黑松露滑蛋蝦球
2024-01-11 82 views
嘅世宙商場,靠近朗屏站,啲菜式都唔錯,有啲小菜、燒味同老火湯等,唔少人會嚟搵嘢食。椒鹽九肚魚 $98今次試咗佢嘅椒鹽九肚魚,啲魚皮香脆到爆,再加上椒鹽調味,味道真係有驚喜!啲九肚魚入面又鮮嫩,而且啲造型都好吸引。魚香茄子煲 $88最啱夜晚搵嘢食嘅大排檔必點,上嚟已經香氣四溢,啲茄子仲吸晒啲醬汁,食落滑嫩juicy啊!冰震脆脆菠蘿咕嚕肉 $118啱晒啱晒啱晒啲懶人,嚟個冰震脆脆菠蘿咕嚕肉!啲菠蘿咕嚕肉香濃熱辣,再配上冰涼感覺,真係鮮味十足,無啲骨,啱啱啱啱啱啱。姬松茸嫘片燉老雞湯 $48啱啱得48蚊,真係滿足滿足,完全無味精,係味道濃郁嘅老雞湯,係夜晚飲啲啱啱好

椒鹽九肚魚 $98

魚香茄子煲 $88

冰震脆脆菠蘿咕嚕肉 $118

姬松茸嫘片燉老雞湯 $48
2024-01-06 79 views
有時去d小店都能夠食道好出色既小菜!去探朋友就係佢樓下發現到呢間聚豐小廚!除左小菜都有雞鍋同火鍋!首先就叫左麻辣魚皮做小食,麻香味濃,口感爽脆,佐酒一流!金沙鮮魷都非常出色,首先係佢外皮唔會有一層厚厚既炸粉,全部都係咸蛋黃呀,而且鮮魷仲好嫩滑唔會韌仲發現到呢度有冰鎮咕嚕肉,外脆內軟啖啖肉,有時去酒樓都未必食到呢個質素,個底仲有菠蘿同哈密瓜另外都叫咗個胡椒豬肚雞湯飯,60幾蚊嚟講非常足料整體嚟講價錢唔貴,份量又足,下次真係要嚟試吓雞煲先
有時去d小店都能夠食道好出色既小菜!
去探朋友就係佢樓下發現到呢間聚豐小廚!
除左小菜都有雞鍋同火鍋

首先就叫左麻辣魚皮做小食,麻香味濃,口感爽脆,佐酒一流!

另外都叫咗個胡椒豬肚雞湯飯,60幾蚊嚟講非常足料

整體嚟講價錢唔貴,份量又足,下次真係要嚟試吓雞煲

2023-12-23 66 views
今日好凍,去咗老友屋企一齊煲劇,然後去佢屋企附近最常去嘅餐廳食晚飯。一入到去,店員姐姐話:「坐呀,有卡位啊」,招呼亦周到。我哋點咗:🥣姬松茸螺片燉老雞湯$48秋冬梗係要潤一潤飲多啲湯水,呢個湯好足料,除咗有姬松茸、螺片、雞之外,仲有藍棗、淮山及杞子,飲完即刻暖笠笠,好滋潤。🦢燒鵝(下庄)$148一咬落去,真係皮脆肉嫩,啖啖肉香,而且相當入味,朋友真係冇介紹錯😋。🍤醬油小炒皇$108我好鍾意食小炒王,因為入邊有我鍾意嘅蝦乾,每處嘅小炒王都唔同,呢度就除咗有蝦乾,仲有蝦仁、燒肉、菜脯粒、魷魚🦑等,用韭菜炒得香口惹味,然後加上腰果及銀魚乾,增加口感。🥬海皇雜菜煲$88估唔到咁大煲😆,以砂鍋盛上,所以由頭食到落尾都熱辣辣,海皇有魚片、魷魚、蝦仁等;蔬菜同粉絲吸咗啲海皇湯精華,味道好清甜。呢度食物都幾大份,我哋兩個食到好飽飽🤰🤭。

我哋點咗:
🥣姬松茸螺片燉老雞湯$48

🦢燒鵝(下庄)$148

🍤醬油小炒皇$108

🥬海皇雜菜煲$88

呢度食物都幾大份,我哋兩個食到好飽飽🤰🤭。

2023-12-23
$196 (Dinner)
2023-12-18 57 views
聚豐燒鵝小廚@元朗食過翻尋好滋味我最近又到了聚豐燒鵝小廚品嚐了他們的招牌菜和湯品,只因每次過來吃飯,都會留下非常深刻的印象,值得一試再試😚👍🏻首先,我點了他們的海皇雜菜煲。這道菜是一道價格合理的選擇,僅需88元。煲內的新鮮蔬菜和海鮮組合得很好,口感鮮嫩多汁。湯汁濃郁而香氣四溢,給菜餚帶來了豐富的味道。接下來,我們品嚐了豉油王大虎蝦($198)。這道菜以新鮮的大虎蝦為主角,搭配著豉油的香氣,味道非常美味。大虎蝦肉質鮮嫩,口感彈牙,給人一種滿足感,但這道菜絕對值得一試。另一道推薦菜是他們的西芹腰果鮮魷(88元)。這道菜以鮮嫩的魷魚為基礎,搭配脆口的腰果和清爽的西芹。這種組合為菜餚帶來了豐富的口感和風味。然後,我們點了椒鹽九肚魚(98元)。這道菜以新鮮的九肚魚為主料,炸至金黃酥脆,搭配著椒鹽的香氣,非常美味。魚肉鮮嫩多汁,外皮酥脆,每一口都帶來了滿足感。除了這些主菜外,我們還點了鯪魚赤小豆粉葛燉脊骨湯(45元)。這碗湯是我品嚐過的最好喝的湯之一。湯底濃郁而鮮美,脊骨肉質鮮嫩,搭配小豆和粉葛,使湯的口感更豐富。這碗湯非常適合在冷天享用。總的來說,聚豐燒鵝小廚提供了一個出色的用餐體驗。他們的小炒
聚豐燒鵝小廚@元朗
食過翻尋好滋味

總的來說,聚豐燒鵝小廚提供了一個出色的用餐體驗。他們的小炒料理新鮮美味,價格合理,餐廳環境舒適。如果想舒適地吃一頓大排檔小炒菜式,聚豐燒鵝小廚是一個不錯的選擇。

地址:元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖
今日黎聚豐燒鵝小廚食晚飯,餐廳位於元朗市中心世宙隔離,今日叫咗個四人份量嘅晚餐,三餸一湯,人均不到一百蚊。·例牌燒鵝$138呢度招牌菜就係燒味,例牌燒鵝好大份,燒鵝好靚、好香,皮脆肉厚,啖啖肉,夠3-4個人食!相信呢個係招牌菜👍🏻·金沙鮮魷$98呢道係我嘅至愛❤️鹹蛋黃包住鮮嫩嘅魷魚肉,表面流沙顏色金黃、每一啖都沾滿鹹蛋黃嘅香氣,餸飯一流!·乾煸四季豆$88四季豆好新鮮,青綠色上碟,用🌶️辣椒香蔥去炒,咬落爽口、每一條都有香辣味,好惹味😚·姬松茸螺片燉老雞湯$48燉湯味道濃郁鮮甜、非常足料,姬松茸、螺片、雞肉..每一樣湯底裏面都有👍🏻可以考慮入列飯堂之選🤭聚豐燒鵝小廚 (元朗)📍元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖

晚飯小菜👍🏻三餸一湯

可以考慮入列飯堂之選🤭

📍元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖

晚飯小菜👍🏻三餸一湯
2023-12-15 55 views
喺朗屏站附近,完全唔熟悉呢區,不過肚餓要搵嘢食,咁就梗係諗住簡單快脆食一餐,行返車站途中路過呢度,見到呢間,睇落可以滿足到簡單快脆嘅要求,於是就決定入去開餐🤣呢度有幾款「滋味湯飯」,咁揀咗 $68「紅棗黃酒雞湯飯」,仲包「例湯同埋熱飲」,咁要咗杯「熱奶茶☕️」「紅棗黃酒雞湯飯」:「紅棗黃酒雞湯」同「白飯」分開上,飲啖湯先,少少甜有黃酒香味,有雞件同紅棗,要來撈飯食幾暖胃🤩「例湯」夠熱🤩「熱奶茶☕️」幾滑🤣

「例湯」夠熱🤩

「熱奶茶☕️」幾滑🤣
$68 (Lunch)
·聚豐燒鵝小廚 | 元朗今日經過元朗買完野肚仔餓更系去搵下地道美食見到依間都幾多人就入左去😍今次叫左三個餸椒鹽鮮魷 🦑份量好多 炸醬唔會話太厚 岩岩好食落脆口 配搭秘製醬料味道一流如果有飲開酒既 送酒一流😍冰震脆脆菠蘿咕嚕肉咕嚕肉配上冰塊 可以將咕嚕肉爽脆度保持甜酸汁做到岩岩好隔離有菠蘿同哈蜜瓜配搭送飯一流魚香茄子煲凍凍地食返個熱辣辣既煲仔就最岩😍魚香味好夠 茄子食得出係有走過油好惹味既菜式😋😋另外都見佢地有得散叫老火湯下次有機會再試下佢地時既老火湯😍
聚豐燒鵝小廚 | 元朗

另外都見佢地有得散叫老火湯
下次有機會再試下佢地時既老火湯😍
2023-12-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2023-07-31 182 views
帶狗狗去診所打針,覆診後再醫肚。食過晚餐,今日食個快午餐。已經到2 點,隨便行入一間食。食個燒味三寶飯 , 叉燒 油雞紅腸咸蛋,好耐冇食紅腸,間中食都好滋味。仲有見到佢哋餐牌有秘製吵嗲牛肉麵 ,用牛肋條,有咬口又有牛肉味,真心正。 特製醬汁湯底,公仔麵吸收晒湯精華,味道剛好。過這個餐配 多士,火腿煎蛋奄列,煎腸仔 ,抵食又大份。屋企人就食咖哩魷魚鬚公仔麵,轉辛辣湯底,好少食到呢個口感又彈牙嘅魷魚,好邪惡,但小食多滋味。
帶狗狗去診所打針,覆診後再醫肚。

食過晚餐,今日食個快午餐。

已經到2 點,隨便行入一間食。

2023-07-05 158 views
聚豐燒鵝小廚 (元朗)元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖呢一間都算係小編元朗嘅飯堂,非常啱我口味,得閒就要去食呀,諗住試晒成間鋪嘅菜。燒鵝 下庒 $148次次見人地食色水都好靚又肥美,今次黎到終於食到呢度主打,燒鵝下莊都係加10蚊,食到燒鵝脾算抵食啦,出面講緊出名嘅燒鵝店食個鵝脾飯都講緊100蚊,呢個價算係好抵好抵食。講番隻鵝先,外表非常有光澤,咬落脆脆,隻鵝唔算大肥,但非常肥美甘香,肉嫩有汁。個人認為好抵食,平時買下莊番屋企加送,2-3人份夠曬食!豉椒鹹菜鵝腸 $88搵唔到味菜鵝腸,但有豉椒鹹菜鵝腸,就一於試一試!口味上比味菜鵝腸重口味!小編建議配飯食或者便下酒菜就一流,豉椒香鹹味比味菜更入味,而鹹菜切碎口感似菜甫亦非常下酒送飯。冰梅芝麻骨 $108呢個冰梅芝麻骨係一個幾開胃嘅菜式,冰梅醬唔會太酸,個酸酸甜甜。而冰梅醬同咕嚕肉嘅分別係多左dd 陳梅味 ,食落比較香!
元朗橫洲路9號朗晴邨青朗樓地下1號舖

燒鵝 下庒 $148