2018-06-27
大角咀火鍋店好多人都慕名而來,而我都係一個火鍋精,今日屋企人一行四人嚟打邊爐,門口已經好吸引有幾個魚缸喺門口,證明啲嘢食一定好新鮮啦!一入門口,店員好有禮貌好熱情👍見我有老人家同行即刻揀個冷氣冇咁大嘅位俾我哋,仲同我地介紹比較多人叫嘅菜式,環境都好乾淨一啲都唔迫整齊企理,直頭唔想洗碗筷😅今晚唔想食太多肉,諗住只要一碟牛,脆肉鯇,冰豆腐蔬菜,一於Green Tuesday 🤪因為有老人家嘅關係都食得比較清,於是就叫左一個花甲肉蟹煲,肉蟹大隻好新鮮😍😍花甲鮮甜,而且仲有好多菇類,又可以慳返唔使叫🍄花甲肉蟹煲,鮮味,仲有膏添,冇得輸,好多料,呢個價錢好抵🤩頂級牛肉,$298,零舍唔同,好重牛味,雪花分布均勻,有啲入口即溶嘅感覺😍😍脆肉鯇魚片,切得好薄好新鮮、爽口、無骨冰豆腐,已經好耐冇食過啦,因為好多火鍋店都冇咗呢一樣野😔索晒啲海鮮同牛肉嘅鮮味,超好味呢😋😋自家竹蔗茅根水,好明顯冇落任何糖,好清新嘅感覺,啱晒平時凍檸茶都走甜嘅我😜各樣嘢食都好味,值得一讚店員真係好親切有禮,下次一定再試吓其他無底,其實我想試冬陰公湯底多D🙈
花甲肉蟹煲,鮮味,仲有膏添,冇得輸,好多料,呢個價錢好抵🤩
脆肉鯇魚片,切得好薄好新鮮、爽口、無骨
冰豆腐,已經好耐冇食過啦,因為好多 火鍋店都冇咗呢一樣野😔索晒啲海鮮同牛肉嘅鮮味,超好味呢😋😋