大角咀火鍋店好多人都慕名而來,而我都係一個火鍋精,今日屋企人一行四人嚟打邊爐,門口已經好吸引有幾個魚缸喺門口,證明啲嘢食一定好新鮮啦!一入門口,店員好有禮貌好熱情👍見我有老人家同行即刻揀個冷氣冇咁大嘅位俾我哋,仲同我地介紹比較多人叫嘅菜式,環境都好乾淨一啲都唔迫整齊企理,直頭唔想洗碗筷😅今晚唔想食太多肉,諗住只要一碟牛,脆肉鯇,冰豆腐蔬菜,一於Green Tuesday 🤪因為有老人家嘅關係都食得比較清,於是就叫左一個花甲肉蟹煲,肉蟹大隻好新鮮😍😍花甲鮮甜,而且仲有好多菇類,又可以慳返唔使叫🍄花甲肉蟹煲,鮮味,仲有膏添,冇得輸,好多料,呢個價錢好抵🤩頂級牛肉,$298,零舍唔同,好重牛味,雪花分布均勻,有啲入口即溶嘅感覺😍😍脆肉鯇魚片,切得好薄好新鮮、爽口、無骨冰豆腐,已經好耐冇食過啦,因為好多火鍋店都冇咗呢一樣野😔索晒啲海鮮同牛肉嘅鮮味,超好味呢😋😋自家竹蔗茅根水,好明顯冇落任何糖,好清新嘅感覺,啱晒平時凍檸茶都走甜嘅我😜各樣嘢食都好味,值得一讚店員真係好親切有禮,下次一定再試吓其他無底,其實我想試冬陰公湯底多D🙈

花甲肉蟹煲

花甲肉蟹煲,鮮味,仲有膏添,冇得輸,好多料,呢個價錢好抵🤩

脆肉鯇魚片,切得好薄好新鮮、爽口、無骨

2018-06-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
花甲肉蟹煲
  • 花甲肉蟹煲,脆肉鯇,冰豆腐
2018-06-25 78 views
今次去呢度財記打邊爐出晒名材料新鮮好食其實大家去到門口都會知因為佢有個好大嘅魚缸好多新鮮靚嘅魚同海鮮游來游去😍所以我帶個朋友來吹下水同我打邊爐食雞煲先😁呢度除咗打邊爐仲有好多選擇所以頭盤我叫咗一人一隻南非蠔嘆下先🙊 隻蠔好大隻好新鮮🤤再來店舖推介牡丹蝦👍🏻我想講隻牡丹蝦放喺我面前原來仲郁緊真係嚇咗一條點解會咁新鮮又大隻🤷🏻‍♂️真係好驚喜👏🏻👏🏻好啦食完頭盤我叫個麻辣雞煲食先,麻辣我叫咗小辣啱啱好啲雞好滑啲麻辣好入味👍🏻食完雞煲當然未飽啦🙊再打邊爐先😂叫咗碟手切肥牛啊好大諜牛肉好靚好好食🤤最後叫咗個冬瓜健康下一先😂😂😂

• 本地手切肥牛
2018-06-23 2040 views
今次食大角咀這間財記火鍋刺身店, 是朋友介紹的 ,因為地點方便, 加上兩間舖夾埋的座位也很多,打邊爐坐時也不覺擠迫。這裏的火鍋配料,材料選擇也非常多,湯底也有多款可以選擇, 我們想食海鮮為主, 所以叫這個特色湯-花甲肉蟹鍋, 加上其他火鍋配料,豐富的一餐海鮮火鍋 ,正!花甲肉蟹鍋188元,算抵。原隻大肉蟹估計有十兩以上 ,蟹還很新鮮,肉質結實,食落非常鮮甜,好正的蟹香味 。加上大大隻花甲, 放在湯底上,令整煲湯底特別鮮甜美味。美國桶蠔128分元, 共有五隻 ,隻隻分量都好大隻,特別肥美。 size咁大,食落去好creamy, 啖啖蠔肉沒有沙的口感, 蠔肉鮮甜,打邊爐必食。新鮮大魚頭98元,店長極力推介, 打邊爐好少食魚頭的我,食完後也不禁豎起手指。 好難想像魚頭放在湯底裏 ,原來食落非常鮮甜, 加上魚頭真是很新鮮, 魚頭內裏肉質除了嫩滑外, 食落非常juicy, 不錯的介紹。竹籤大海蝦, 見到餐牌也是138蚊/份, 直覺不算貴。 因為想食,就叫一份 雖然,份量雖不多 ,但size都很大隻 , 而且還會彈下彈下的, 證明還很新鮮。 放在湯底只需分半鐘,海蝦味道非常鮮甜,肉質彈牙,果然冇點

花甲肉蟹鍋, 加上其他火鍋配料,豐富的一餐海鮮火鍋 ,正!

竹籤大海蝦, 見到餐牌也是138蚊/份, 直覺不算貴。 因為想食,就叫一份 雖然,份量雖不多 ,但size都很大隻 , 而且還會彈下彈下的, 證明還很新鮮。 放在湯底只需分半鐘,海蝦味道非常鮮甜,肉質彈牙,果然冇點錯,好食!

其他火鍋配料分別叫了這裏的招牌-脆炸響鈴和炸魚皮, 都是各45元/碟。 但炸得好香脆,口感鬆化,味道佳。

這店除了傳統嘅火鍋配料外,還有一些特色嘅海鮮 刺身, 例如石蚌、黑鱲和赤鱲,不是一般食店有售, 下次真係要試一試。

2018-06-06
$250 (Dinner)
2018-06-22 139 views
今次第三次黎呢間打邊爐,就叫個花甲肉蟹煲試下,黎到果時見到隻蟹都好大隻,吃左真係好新鮮,而且又多肉又勁好味。另外又叫左手打四寶丸,個幾隻丸都幾彈牙,而且好足料,都係新鮮打。呢個白鱔片好爽口,好彈牙。 日本黑豚肉估唔到會大碟,而且好有肉味色澤又紅潤,都係新鮮切出黎。仲叫左豬紅、蓮藕、炸芋頭、粟米等...整體黎講d食物都幾新鮮,係值得一試既餐廳。下次有機會再黎就試下佢d刺生,因為見到隔離枱食都幾大件同新鮮。

呢個白鱔片好爽口,好彈牙。

整體黎講d食物都幾新鮮,係值得一試既餐廳。
白鱔片
日本豚肉片
2018-06-22
$300 (Dinner)
白鱔片
日本豚肉片
📆星期五一定要Happy Firday架🥂🍻,天氣雖然熱,但店內好舒服冷氣足夠,打邊邊一流👍🏻👍🏻店內有房,我見房內氣氛很好,好開心😃好合適一大班朋友來聚餐😋😋🥇最正係隻蟹,好靚多肉有膏👍🏻🥈日本豚肉片,厚薄適中有肉味🥉炸芋件,厚件炸過,而家好少店會做架啦我忘記左白鱔片,好鮮味,但我食左兩件就俾我朋友食哂,太過份😒🍡手打四寶丸,彈牙爽脆,每款兩粒,岩哂我地✌🏻另外,仲叫左萵筍、蓮藕、豬紅,樣樣都好正👍🏻👍🏻同場偷影隔離枱嘅生蠔同象拔蚌,因為得兩個人就食唔到,但係我見到都覺得好靚,好好味!下次再嚟叫多啲人來食一定會叫😋😋😋😋

🥇最正係隻蟹,好靚多肉有膏👍🏻

🥈日本豚肉片,厚薄適中有肉味

🥉炸芋件,厚件炸過,而家好少店會做架啦

🍡手打四寶丸,彈牙爽脆,每款兩粒,岩哂我地✌🏻

另外,仲叫左萵筍、蓮藕、豬紅,樣樣都好正👍🏻👍🏻

生蠔、象拔蚌
2018-06-22
$420 (Dinner)
生蠔、象拔蚌
2018-06-14 1202 views
今日約了朋友來這間大角咀財記打邊爐, 飯後覺得這間餐廳也是不錯的選擇 。 先講店舖,這間才記是兩間店黐埋一齊的, 食客打邊爐時也坐得非常舒適 。 食物方面,除了 有不同的火鍋配料可供選擇外 ,還有一些活魚刺身, 啱曬鍾意食海鮮嘅朋友。 至於價錢方面,我也覺得比較適中,比起部份酒樓所標嘅價錢算平少少。我們三個人看了餐牌一陣, 分別點了不同嘅火鍋配料, 湯底較為清甜, 這樣才能食得真正嘅海鮮鮮味。即炸響鈴, 單看色澤已炸得金黃色,好靚。 未食,已聞到很香的油炸味。只需放落湯底一兩秒時間, 食落口剛剛最好食效果。除了香脆美味,還很有豆味,好有水準的響鈴。炸魚皮, 食落沒有魚腥味, 炸得非常香脆,入口鬆化酥脆可口,加上份量很多,美味滿足。大海蝦及美國大桶蠔, 海鮮價算平宜, 只是138蚊/份和128蚊/桶,但不是將價就貨,而是非常新鮮。 以大海蝦為例, 大大隻還很生猛,食落肉質鮮甜非常彈牙。 而美國大桶蠔就好肥美,食落沒有沙的,好正。最後還點了碟菜- 娃娃菜, 菜把打邊爐嘅湯底精華全索入菜裏,味道非常鮮甜。 大滿足的一餐!

2018-06-08
$200 (Dinner)
今日食下港式火鍋,試訂左財記,門口光鮮,大大魚缸。入到去即時安排左大圓枱,兩個人坐四、五人枱,又有電視睇,立即加分。侍應亦都即時送上熱水比我地食碗筷,而且調味同小食一並而黎。餐具都好乾淨,基本上就唔使再過水。青瓜粗幼一致,味道剛好,好快食完。菜單多數有圖,唔使估估下。除左火鍋,亦都有多種刺生同小食。首先安格斯牛肉,細碟已經好夠食,而且有一定厚度,真係似食緊扒一樣,雪花好均勻。另外,老闆推介竹庶茅根水,餐廳自製,味道非常清新。我地叫左花甲肉蟹鍋,肉蟹原隻上,真材實料。肉蟹夠結實,啖啖蟹肉,容易食。另外花甲都幾大隻。另外叫左雜菜拼盆、廣島蠔、芋絲、墨魚滑拼蝦滑。雜菜拼盆有皇帝菜、唐生菜、油麥菜、蘿蔔、粟米同番茄,種類同份量都多。墨魚滑同蝦滑可以雙拼,兩種滑都真材實料,有粒粒墨魚肉、蝦滑係每啖都食到原隻蝦,同時都非常彈牙,第一次食到咁足料👍🏻。炸魚皮夠薄同脆,鮮炸既,味道適中。食完一餐非常飽,而且只叫左一壺竹庶茅根水就足夠,唔會口喝,證明無味精,食得舒服。
今日食下港式火鍋,試訂左財記,門口光鮮,大大魚缸。

各款醬料同小食青瓜

菜單多數有圖,唔使估估下。除左火鍋,亦都有多種刺生同小食。

安格斯牛肉片(小)

花甲肉蟹鍋配料

廣島蠔、雜菜拼盆、芋絲...

墨魚滑拼蝦滑

炸魚皮夠薄同脆,鮮炸既,味道適中。
炸魚皮
$360 (Dinner)
各款醬料同小食青瓜
安格斯牛肉片(小)
花甲肉蟹鍋配料
墨魚滑拼蝦滑
2018-06-11 143 views
今日去咗大角咀個朋友度聚聚。不經不覺就到夜晚食飯時間,我個朋友就提議去食火鍋。大家上網揾揾就試試間中式火鍋店。間店舖裝修10分寬闊同整潔,座椅都坐得好舒服。餐廳入面還可以包房的,聽店員說有些$1500以上就可以了。打邊爐就最重要個湯底,鍾意食蟹既我們,就選擇左呢個花甲肉牌喎。個湯底同配料是分開上的。只蟹好大只,同配料好足。大大件安格斯牛肉片$176 細份。啲牛肉好大件好抵食個炸魚皮堅秋出色,因為食落口又翠又香又唔多粉。必試手打蟹籽墨魚滑加蟹籽蝦滑,好鮮同好好食!

大大件安格斯牛肉片$176 細份。啲牛肉好大件好抵食
安格斯牛肉

個炸魚皮堅秋出色,因為食落口又翠又香又唔多粉。必試
炸魚皮

手打蟹籽墨魚滑加蟹籽蝦滑,好鮮同好好食!
2018-06-09
$300 (Dinner)
安格斯牛肉
  • 安格斯肥牛片
2018-06-07 60 views
琴日去食叫過蕃茄薯仔牛坑腩湯底,竟然係白色嘅?!個牛坑腩同刷膠無分別。叫左個黑松露墨魚丸,難食.....以前真係好好食,但今次真係好失望,千幾蚊埋單一啲都唔值。

叫左個黑松露墨魚丸,難食.....

以前真係好好食,但今次真係好失望,千幾蚊埋單一啲都唔值。
2018-06-03 79 views
無意中發現呢間海鮮火鍋店,驚喜連連,好耐冇食過咁高質既港式火鍋!!餐廳門面已好有氣勢,光猛吸睛,仲有大大個魚缸放住好多生猛海鮮,店內仲有一大玻璃櫃放有唔少名貴食材。呢間火鍋店既一大賣點係有超多款刺身供應,包羅萬有到簡直可媲美日本刺身店!價錢仲要係非常大眾化,好有良心!起初見咁抵以為質素會一般或者份量會好少,點知一送上枱,我地都忍唔住嘩左出聲!帆立貝刺身超大粒又多又厚身,而且十分新鮮,爽滑鮮甜,帶子上更配上大量爽脆蟹籽,口感極之豐富。連刺身都正到咁,主角火鍋就更加唔會令人失望。我地點既濃湯群翅鍋美味到齋飲已經好滿足,湯料多到誇張,大量大大舊既花膠同大大梳既翅放滿成個鍋,食極都有,好似唔洗錢咁,而且料靚有質素,真材實料,令到成個雞湯好濃郁,正到我地差唔多飲哂成個湯,真係好出色,強烈推介!我地嗌左碟細既本地手切肥牛,送黎時我地都以為佢搞錯左,因為係好大碟!好難想像佢大份會係幾巨型,好抵!連其他火鍋配料都好有水準,貨真價實!流心芝士獅子狗幾特別,是一般火鍋店較少有的,而且一碟竟有很多很多條。獅子狗裡塞滿芝士,味道好香濃,有驚喜!豬潤也是意想不到的超級大份,而且塊塊新鮮又大件,吃落好夠爽又夠厚身

連其他火鍋配料都好有水準,貨真價實!

豬潤也是意想不到的超級大份,而且塊塊新鮮又大件,吃落好夠爽又夠厚身。

白鱔片長長的一大塊份量不少,肉質好鮮亦好爽脆!

稻庭烏冬一碟有兩大份,麵質非常幼滑又煙韌,吸盡湯底的精華後每一啖都相當美味,即使飽了仍忍不住想繼續吃。
2018-06-02 50 views
火鍋店環境不錯,光猛又整潔,更掛有大電視,可邊吃火鍋邊看電視。我們入座不久,店裡已幾近爆滿,氣氛熱鬧,看來此店相當具人氣。火鍋湯底及配料選擇繁多,有部分更是一般火鍋店少有的食材,而最吸引是它有多款海鮮刺身,而且圖文並茂,目不瑕給,價錢亦相當合理,店員更主動作介紹,十分殷勤。餐廳的服務甚佳,食物上枱速度很快,幾乎即叫即到,不消一會便放滿一整桌。店員更替我們即席將湯底的雞剪開及盛湯,讓我們先嚐嚐靚湯底的味道,很是周到。老闆更不時親自招呼、親力親為,非常親切。我們所選的湯底是濃湯翅群鍋,果真名符其實的濃湯,嚐了一口已感到驚喜萬分,簡直是超濃郁的老火雞湯,令人禁不住一喝再喝。湯底火喉十足、雞味香濃之餘,也極度足料,魚翅超多超大梳,大到可以清晰看到一排排一條條的翅,花膠亦超多超大件,而且口感十分滑溜,完全是真材實料,毫不吝嗇。三文魚刺身非常新鮮,再且件件厚切,肉質肥美得跟三文魚腩無異,魚油豐富,美味指數爆燈,重點是如此高質的刺身竟然只需四十多元,完全是物超所值。本地手切肥牛好大碟,完全不像是小份!色澤紅潤,肉質夠嫩又有牛味。自家製竹蔗茅根好足料的樣子,瓶裡還看到大大根竹蔗等材料,甜度適中,飲落有

自家製竹蔗茅根好足料的樣子,瓶裡還看到大大根竹蔗等材料,甜度適中,飲落有清熱解渴的感覺,最適合吃火鍋時幫助消飽滯消油膩。

這店的珊瑚蚌不能錯過,超新鮮之餘還好夠份量,不會像一般火鍋店的淥熟後勁縮水,反而是熟後仍能保持大大件,口感更是超爽口,美味十足。

炸響鈴好大卷而有質素,炸得香脆,不會有油益味卻好有腐皮味,淥一淥便吸收滿滿的湯,好正。

蝦滑和墨魚滑大大球,好像吃之不盡似的,肉質十分彈牙又美味,甚有水準。

魚腐不會好油,內裡餡料夠飽滿,不會空洞洞的。
2018-05-28 789 views
呢間財記海鮮火鍋刺身門口夠曬吸睛,大門外掛上大紅燈籠, 而且又有大大個魚缸, 養住唔同類型嘅海鮮, 即叫即劏, 即劏即食, 保證新鮮,難怪深受區內食客支持。呢間火鍋店嘅環境非常之光猛潔淨, 座位又寬敞, 就算打邊爐都唔會覺得焗促。 而且各個侍應生都非常之勤力, 不時為我地清碟以及加湯底。打邊爐咁上火, 梗係叫返一樽竹蔗茅根黎清熱一下。 呢度嘅竹蔗茅根真材實料, 絕對唔係用茅根精沖出來, 而且甜度剛剛好,唔會太甜,清清地,夠曬清熱解渴。湯底方面就叫咗個最啱夏天嘅蟲草花冬瓜雞窩, 冬瓜湯夠清熱解暑,最啱炎炎夏日。蟲草花亦有益健康, 可以提高人類免疫能力。 而且冬瓜面仲放有半隻雞, 當湯底煲滾之後就可以食到鮮嫩滑雞喇~ 呢個冬瓜雞湯嘅湯底夠曬清甜, 可以食出各款食材嘅原汁原味, 又可以當湯飲,讚~另外呢度嘅炸響鈴即叫即炸, 熱辣辣脆卜卜,放落冬瓜雞湯三秒後攞上嚟食, 保持外軟內脆嘅感覺, 雙重口感。另外推介呢度嘅脆鯇骨腩, 果然夠「脆」。 骨腩位嘅骨比較大條, 好容易挑出, 食起嚟都唔會咁容易哽骨。 而且脆鯇嘅皮非常之爽口, 食落索索聲, 夠曬咬口。呢度嘅粟米亦非常之鮮甜, 粟米大大粒, 甜

呢度嘅粟米亦非常之鮮甜, 粟米大大粒, 甜度相當夠,大愛。

另外打邊爐又點少得牛呢? 呢個本地金錢展牛尾非常之濃郁, 而且筋肉分明,食落唔會有渣,最重要係滲出陣陣牛香, 回甘十足。

另外嘅本地手切肥牛, 雖然只係叫咗小碟, 但分量十足。 手切肥牛唔會砌得太薄, 口感較為嫩滑, 而且色澤紅潤, 非常新鮮。

要均衡飲食就梗係要叫番啲蔬菜啦,油麥菜份量十足, 吸收咗冬瓜湯之後亦會感覺油膩。

呢間財記火鍋嘅用料鮮, 計我話打邊爐除咗個爐重要之外, 湯底同配料先至係排頭位呢~

2018-05-28 115 views
大角咀埃華街出名美食多, 之前嘅母親節, 就同咗屋企人一齊去打個邊爐, 出去食番餐好嘅,唔使老媽子煮飯咁辛苦。呢間《財記海鮮火鍋》門面相當之吸引,門外嘅魚缸放滿咗生猛嘅海鮮,主打活海鮮刺身。今晚我哋就叫咗個清清地而又健康嘅【蟲草花冬瓜雞鍋】, 啱曬 炎炎嘅夏日, 解暑又解熱。 呢個冬瓜雞鍋用料十足,厚切嘅冬瓜原個放入鍋內, 上面就放咗半隻雞, 當湯滾起之後, 冬瓜就慢慢煮到淋身, 而且易吸收咗雞汁嘅精華美味。 蟲草花有益健康, 令湯更加之清甜。當湯滾起之後可以先食雞, 咁就可以食到最嫩滑嘅雞肉啦。重頭戲牛肉就嗌咗【本地手切肥牛】同【本地金錢展】, 兩者都各有特色。 本地手切肥牛肉質嫩滑, 色澤紅潤,唔會有筋。個人覺得本地金錢展比本地手切肥牛牛味更加濃郁, 肉質較為爽口, 而且切得較薄, 輕輕滾一滾就食得。另外呢個【中山脆鯇骨腩】亦同樣值得推介, 脆鯇骨腩唔算多骨, 而且連皮嘅位置更係非常之爽口,咬落索索聲。打邊爐又點少得吸湯嘅【台式凍豆腐】呢? 冰豆腐健康又索湯, 將湯汁嘅精華吸收, 而且又高蛋白質, 夠曬營養。另外亦都有我至愛嘅【即炸響鈴】, 響鈴即叫即炸,炸得金黃香脆, 豆味香濃。

另外亦叫咗【手打四寶丸】, 四寶丸分別有蝦丸、墨魚丸、牛丸同鯪魚丸。 我個人就比較鍾意鯪魚丸, 由於落咗啲香茜同蔥,食落唔會腥。

另外呢度嘅【韭菜餃】亦皮薄餡靚, 韭菜味濃郁, 而且豬肉餡料易肥瘦均勻, 餃子皮滑捋捋, 唔會太厚。

最後叫咗嘅【油麥菜】亦相當fresh, 爽口脆嫩, 由於冬瓜雞湯唔係太咸, 油麥菜吸收咗湯汁感覺亦相當健康。

總括而言, 呢間火鍋店嘅質素相當不錯, 下次一定要試埋刺身先得。

今日同家人去完奧海城,行番出大角咀個頭搵下野食。見到呢間打邊爐好似好正咁,門面好搶眼,又有好多海鮮刺身食咁。《吃火鍋找對了》😬樣樣都好吸引咁!叫左碟三文魚腩刺身。成盆冰 冰住碟三文魚,好靚呀!仲有八塊咁多!睇個紋都知好夠鮮呀!食落真係夠哂鮮甜肥美!正到再叫多左份!職員介紹下,叫左呢個湯底:濃湯群翅鍋,仲有半隻雞。滾好左,職員會幫我地切開隻雞,然後分啲湯俾我地飲左先!😍😍👍夠哂濃呀!好足料,所以好夠花膠翅味,飲落好有鮮味,仲好重雞味!好飲呀!飲完就幫我地再加湯,開始打邊爐喇!叫左碟白鱔片!白鱔切開一片片,本身驚佢會無咩口感,因為驚切到好薄。但又唔係喎!反而食落仲有口感。好彈牙!肉質都幾嫩幾鮮!👍雙拼蟹籽墨魚滑同鮮蝦滑!大大粒,先將蟹籽撈好,令到每舊魚滑都有蟹籽。食落就更有嚼口!都唔錯,尤其鮮蝦滑,食落好爽口!個湯令到淥 娃娃菜黎食,都好甜!!👍呢度叫稻庭烏冬好抵!!仲要有兩個,大大舊!👍用呢個湯底淥,夠哂好味。☺仲叫左 響玲(打邊爐唔可以無)。都幾大條,摸落去仲暖暖地!食落好夠脆,好味!👍唔係普通出面個d cheap cheap 響玲。😋😋呢個要叫呀!😋👍

《吃火鍋找對了》😬

樣樣都好吸引咁!
叫左碟三文魚腩刺身

成盆冰 冰住碟三文魚,好靚呀!
仲有八塊咁多!
睇個紋都知好夠鮮呀!食落真係夠哂鮮甜肥美!
正到再叫多左份!

飲完就幫我地再加湯,開始打邊爐喇!

雙拼蟹籽墨魚滑同鮮蝦滑!
都唔錯,尤其鮮蝦滑,食落好爽口!

個湯令到淥 娃娃菜黎食,都好甜!!👍

呢度叫稻庭烏冬好抵!!仲要有兩個,大大舊!👍
用呢個湯底淥,夠哂好味。☺

仲叫左 響玲(打邊爐唔可以無)。
都幾大條,摸落去仲暖暖地!
呢個要叫呀!😋👍

朋友知我鐘意食海鮮刺身🐟,話要帶我黎呢間食好野!呢間餐廳好大間,有兩大間連舖,仲有得book獨立房,岩哂一大班人聚舊。環境好大坐得好闊落,夠乾淨!第一印象令人滿意。坐底左,先來一份開胃小菜,好惹味!呢間睇個名都知除左打邊爐,仲主打食刺身海鮮!一坐底左,職員介紹左好多海鮮刺身。款款都好正!但可惜我地得3個人,叫唔到咁多。見人地叫左一大盤刺身,好鬼正!下次叫多d人一齊食先得!我地就叫左三文魚刺身,試一試先!$48有八塊!又真係幾平喎!!!!仲睇落塊塊都好新鮮,厚切!雖然叫既唔係三文魚腩,但都好似近腩位咁!食落好肥美鮮甜!!!真係正呀!呢個一定要叫呀!叫左個餐廳推薦既 濃湯群翅雞鍋!先上一份好大碟既花膠同翅 ,份量十足!然後職員就將d花膠翅倒落雞湯 …🐓正先俾我地試一試頭啖湯!😋哇!呢個湯真係好濃既雞味。好好飲!!餐廳真係無介紹錯。👍本地手切肥牛,已經叫左細份,但都好大碟!食落都幾重牛味。淥幾淥就食得!海鮮就叫左珊瑚蚌!又係好正。咬落好爽口,口感好好。好有鮮味!份量都幾多!抵叫。中山脆鯇魚骨腩!又係比出面既份量多一倍!但價錢仲平d.好抵叫。好鐘意食脆鯇魚,呢種魚食落口感實再太爽,又夠鮮味,而

坐底左,先來一份開胃小菜,好惹味!

呢間睇個名都知除左打邊爐,仲主打食刺身海鮮!
一坐底左,職員介紹左好多海鮮刺身

我地就叫左三文魚刺身,試一試先!

$48有八塊!又真係幾平喎!!!!
仲睇落塊塊都好新鮮,厚切!

雖然叫既唔係三文魚腩,但都好似近腩位咁!
食落好肥美鮮甜!!!真係正呀!

呢個一定要叫呀!

叫左個餐廳推薦既 濃湯群翅雞鍋!

先上一份好大碟既花膠同翅 ,份量十足!
然後職員就將d花膠翅倒落雞湯 …🐓正

本地手切肥牛,已經叫左細份,但都好大碟!
食落都幾重牛味。淥幾淥就食得!

海鮮就叫左珊瑚蚌!
又係好正。咬落好爽口,口感好好。好有鮮味!
份量都幾多!抵叫。

好鐘意食脆鯇魚,呢種魚食落口感實再太爽,又夠鮮味,而且魚骨夠大條,唔洗怕食到魚骨!

芝心獅子狗!🧀呢個好特別,我第一次食!
又幾好,芝士夠多,一咬芝士就流哂出黎。😋

仲叫左豬膶!本身無咩期望,因為諗住都係普通豬膶。
點知食落竟然係黃沙豬膶黎!😍😍好正!
黃沙豬膶係特別爽口,同唔會有陣好重既豬膶味。食落唔會覺得腥。👍驚喜呀!

估唔到呢間既質素咁好,下次帶多d人黎食多d野先!😊