2022-02-13 34 views
今天在逛街的時候,發現了這一間特色餐廳,於是決定走進去品嘗一下。這一品嚐就讓我好像發現了新世界,尤其是這裡面的漢堡,真的各具特色,美味非常。我這次總共和朋友選了三款不同的漢堡,吃了之後發現這三款漢堡不僅用料充足,食材新鮮,而且口味獨特,入口香醇。我覺得這真的是很值得推薦的一家特色餐廳。日式照燒牛肉漢堡是我非常喜歡的一款,因為它用的牛肉是上好的肥牛,而且肉汁鮮嫩,入口即化,搭配番茄片,生菜以及竹炭麵包。吃到嘴裡真的欲罷不停,很想一口再來一口。除此以外,黑松露漢堡和牛肉漢堡也是我的心頭好。它們的用料都非常扎實,而且食物的搭配非常巧妙。口感獨特。黑松露的香味非常的濃郁,口感很香甜,牛肉也是非常好的,牛肉吃到嘴裡不會覺得油膩,反而覺得香氣襲人。總的來說,這是一家非常不錯的餐廳,我希望下次還可以帶家人和朋友再來享受一頓。
2022-02-13 13 views
喺寶琳市場多咗好多唔同小食檔口,呢間主要係burger/ pizza,仲有all day breakfast落單方面,就係用電話自己落單。二人Burger套餐 ($196)👍🏼所有野包括小食炸物都係落咗單先整,等一陣但食到既係又新鮮又好味招牌手打牛肉漢堡 • 芝士蝦球漢堡兩款比較中意手打牛肉漢堡多啲,手打手肉好厚身,而且極之juicy,牛味都好重。鋪頭好細心咁準備咗手套,所以啲汁流晒出黎都唔緊要🙈 芝士蝦球其實係幾隻原隻既蝦仁加咗芝士再炙燒,幾有趣。漢堡包皮係用咗天然嘅悉數同埋新鮮嘅酵母,所以顏色幾特別而且非常之鬆軟。一口蝦多士 • 芝士磨菇釀雞翼跟餐包兩款自選小食,我揀咗呢兩款。一口蝦多士炸得非常香口,蝦味都幾濃。釀幾翼好出色,咬落啖啖肉,餡料芝士磨菇好香好惹味!😍黑松露鴛鴦薯條跟餐會附送,蕃薯條同薯條mix埋一齊,黑松露味就唔算好出,不過都幾唔錯。飲品: 忌廉溝鮮奶 • 鹹檸七總括來講都幾抵食,無論漢堡同小食都幾高質👍🏼👍🏼

落單方面,就係用電話自己落單。

二人Burger套餐 ($196)

招牌手打牛肉漢堡 • 芝士蝦球漢堡

一口蝦多士 • 芝士磨菇釀雞翼

飲品: 忌廉溝鮮奶 • 鹹檸七

總括來講都幾抵食,無論漢堡同小食都幾高質👍🏼👍🏼
❤最近發現咗一間做漢堡包都🈶️❤為你健康著想嘅漢堡包小店@1861 Kitchen 🍔佢哋標明製作過程「❌落味精」、薯條🍟係用氣炸技術處理(不含油炸)👍加埋嚴選韓國麵粉🇰🇷同埋用新鮮酵母✨我好欣賞呢個老闆對每個選擇食材嘅細節、步驟、製作過程嘅堅持✊就係呢份堅持同執著❤佢哋嘅漢堡包🍔比咗一個「驚喜位」我😍就係當我「㩒住個漢堡包」🔪切開佢兩份嘅時候 🤲佢個漢堡包面係會「彈番起身」😍完全係「🈚️被壓扁」過嘅痕跡🔪完兩份之後仲係好靚仔😄🈶️圖為証🈴呢次經驗真係不得了👍真係堅喎🍔🍔招牌手打牛肉漢堡$68 : 手打牛肉口夠彈牙😍牛肉唔乾仲好多汁❤️加埋自己做嘅番茄醬☺️口感豐富仲唔覺得肥膩添🔥加埋天然酵母做出嚟嘅粉紅色麵包🥯充滿住少女心😍+$18 芝麻一口蝦多士🔥大滿足呢🈵️🍔蜜糖芥末豬柳漢堡 $68 : 呢個老闆用咗淺紫色做漢堡包💜好fancy呢😍蜜糖味濃濃的😋豬柳唔會鞋😍記得趁熱食呀🔥 嗰日我想食吉列蠔🦪所以+$18就🈶️兩隻嚕❤️Yummy Yummy 🤤 💰$172 (2 ppl)..🚩1861 Kitchen ..📍將軍澳寶林北路18號,寶琳市場T-PL14號舖

💰$172 (2 ppl)
🚩1861 Kitchen
📍將軍澳寶林北路18號,寶琳市場T-PL14號舖

• 蜜糖芥末豬柳漢堡
  • 一口蝦多士
  • 吉列𧐢
2022-02-11 20 views
繼上次喺寶林介紹完個甜品之後 咁又點會無正餐呢😌 附近寶林街市入面都有唔少熟食店😯 其中呢間一八六一聽講係新開無耐店面介紹仲可以手機落單🤳 有新會員優惠架😍😍 ▫️招牌手打牛肉漢堡🍔 ($68)套餐包薯條/薯蓉同埋一罐飲品老細話個包用左鮮酵母製作 口感真係鬆軟好多😍 仲有紫薯味道牛肉厚身好Juicy 咬落去肉質慢慢鬆開手打果然係唔同👍個蕃茄醬睇得出唔係現成 仲有香草味一😍▫️All Day Breakfast ($78)全日早餐可以揀配一款主菜 我就揀左秘製雞髀扒🐓 個早餐真係幾豐富雞扒外皮香脆 個日式咖哩薯餅超好味😋好脆入面個咖哩餡好夠味😍炒滑蛋火腿 仲偷偷落左芝士炒🤤牛角包唔會油淋淋🥐 都幾鬆軟▫️芝士蘑菇釀雞翼 (+$18)好濃芝士味 食落有好飽滿嘅感覺仲有得啜埋隻雞翼尖😂👍
繼上次喺寶林介紹完個甜品之後
咁又點會無正餐呢😌 附近寶林街市入面
都有唔少熟食店😯
其中呢間一八六一聽講係新開無耐
店面介紹仲可以手機落單🤳
有新會員優惠架😍😍

▫️招牌手打牛肉漢堡🍔 ($68)
套餐包薯條/薯蓉同埋一罐飲品
老細話個包用左鮮酵母製作
口感真係鬆軟好多😍 仲有紫薯味道
牛肉厚身好Juicy 咬落去肉質慢慢鬆開
手打果然係唔同👍
個蕃茄醬睇得出唔係現成 仲有香草味一😍

▫️All Day Breakfast ($78)
全日早餐可以揀配一款主菜
我就揀左秘製雞髀扒🐓 個早餐真係幾豐富
雞扒外皮香脆 個日式咖哩薯餅超好味😋
好脆入面個咖哩餡好夠味😍
炒滑蛋火腿 仲偷偷落左芝士炒🤤
牛角包唔會油淋淋🥐 都幾鬆軟

▫️芝士蘑菇釀雞翼 (+$18)
好濃芝士味 食落有好飽滿嘅感覺
仲有得啜埋隻雞翼尖😂👍
2022-02-11 16 views
💋招牌手打牛肉漢堡,呢間店好多都係即叫即做,包括呢個漢堡,佢即場係你面前將漢堡拎入焗爐焗,雖然等待需時,但絕對值得,拎到回家都保持到鬆脆的口感,而店員都好細心咁介紹呢度的包係無落豬油同糖等,純素,食都食到好安心,唔怕會肥,哈,而佢個牛肉又不得不讚,厚度足夠之餘,仲食到好重牛肉味,比M記的好太多,配埋炒過的洋蔥及茄醬,酸酸地,好好味。💋All day Breakfast,呢個配料好豐富,包括有炒蛋,火腿,茄汁豆,腸仔,煙三文魚,牛角包及薯餅等,首先要提一提炒蛋,睇上去已經覺得好吸引,拎到回家都仲保持到滑蛋的狀態,好正,而薯餅食落好足炓,炸得好脆身,牛角包口感鬆軟,牛油味好香,最後想講佢個三文魚擺盤好有特色,呈現玫瑰花的形狀,畫面真美,而味道唔會太鹹,配埋牛角包一齊食好正。💋芝士磨菇釀雞翼及糯米釀雞翼,佢D雞翼好貼心地先拆骨,釀左D餡料落去,首先講下芝士磨菇味,佢呢個芝士好足料,又能做到拉絲的效果,配埋磨菇,層次豐富,而糯米就食落好煙煙韌韌,配埋雞翼食,口感一流。

2022-02-09
Dinner
  • 招牌手打牛肉漢堡
「一八六一廚房 」📍將軍澳 @1861kitchen 禁了晚市堂食後,一直都在找高質外賣~剛好經過寶琳街市,看到這家新開的burger店放著吸睛的4色麵包🤩好奇心下,決定買來吃看看😚😚看到店員是收到order才開始準備,不是預先備好再翻熱,而且蠻仔細用中,疊不好都會好好再重疊~閒談間知道老闆所有麵包都是自家製,堅持用鮮酵母同天然色素,不加豬油&糖,務求健康👍🏻 感受到老闆對食物的熱情👍🏻這就是我喜歡光顧小店的原因🥰👉🏻 雙重芝士流心手打牛肉漢堡 (set $98)單看顏色就已經值得拍手👏🏻再看那溶化的芝士簡直把我心也溶掉🙈 他們家的手打牛很厚,而且超!級!嫩!一點都不乾又不鞋口,很juicy不油膩😍 真心有點驚艷💃🏻 加上爽脆的生菜跟一堆配菜,吃下去口感豐富,醬汁也很對味,這burger我大大大推🙌🏻 唯獨有點小可惜是,因為外賣回家,體會唔到流心芝士,如果是現場新鮮熱辣吃味道一定推更高☺️☺️👉🏻他他脆魚柳漢堡 (set $68)魚柳堡看上去雖然有點普通,但一切開看到中間那厚實的魚肉,就知道不會差👉🏻果然魚肉口感扎實,魚味也濃,配著同樣爽脆的生菜,還有酸酸甜甜的他他醬,這個也好吃😋 Btw
「一八六一廚房 」📍將軍澳 @1861kitchen

👉🏻 雙重芝士流心手打牛肉漢堡 (set $98)
雙重芝士流心手打牛肉漢堡

👉🏻他他脆魚柳漢堡 (set $68)
他他脆魚柳漢堡

Btw, 不得不說,兩個漢堡被我用手按壓住用刀切開後,麵包還是彈回來,不扁塌,看橫切面就知道,強👍🏻

👉🏻薯條 (set $0)
店家的薯條是雙色薯條= 薯條+蕃薯條,對於貪吃的我能一次吃到兩款,加分👍🏻 而且他們家的蕃薯條薯味濃甜度高,很好吃~說真的,下次想全要蕃薯條🙈🙈😂
薯條

👉🏻芝士磨菇釀雞翼 (set +$18)(2隻)
雞翼中間的骨頭已除去,咬下去是滿滿的芝士再夾雜一些磨菇,雞翼醃到入味,而且醃料很對我胃口,是帶甜的味度,這個我也推🙌🏻🙌🏻

🎈總歸一句:
是家隱世在街市裡,有著高質素的漢堡店,尤其大推手打牛肉👏🏻🙌🏻💃🏻
2022-02-08 27 views
🤩驚喜!估唔到寶林商場隱藏咗間高質漢堡店。舖頭位於寶林街市範圍內。如果仲覺得街市係濕漉漉,寶林街市絕對係現代街市嘅新體驗:地方光猛、乾淨、乾爽👍🏻另開闢一個食街,有唔同嘅食店,例如壽司店、魚蛋粉店…….仲有呢間高CP值嘅漢堡店!店主非常有心機咁打做佢嘅小店,由電子落單系統到外賣袋都細心設計,作為主角嘅漢堡就更加落足心機😍🍔麵包底:🌈彩色嘅麵包底,好吸睛!!!唔止呀,仲要係用天然酵母嘅素麵包!咩係素麵包?即係冇用豬油整嘅麵包。店主話一般麵包都會用豬油,而佢就專程搵師傅整呢款冇豬油嘅素麵包。店主話呢種素麵包嘅特色係食咗唔會癡牙🦷🤣 anyway, 咁講究嘅素麵包啱晒對麵包有要求嘅人☺️💫是日點咗:1)招牌手打牛肉漢堡🐮超厚牛肉漢堡!濃牛味、鬆化、juicy! 仲可以免費加多啲蕃茄醬🍅。佢嘅醬,唔係蕃茄汁(ketchup),而係好似茄膏咁嘅番茄醬,自家調味,濃厚creamy, 啱晒lady.B 呢種鍾意食醬汁嘅人😋2)他他脆魚柳漢堡🐠魚柳炸粉鬆脆,魚肉鮮肉多計,配合埋酸酸妹妹嘅他他醬,好滿足😋每款漢堡用料新鮮,蕃茄🍅同生菜🥬食得出係高質食材,仲可以按個人口味加錢加添唔同配菜,例如🧀芝士、🍄炒蘑

麵包底

💫是日點咗:
1)招牌手打牛肉漢堡🐮
超厚牛肉漢堡!濃牛味、鬆化、juicy!

2)他他脆魚柳漢堡🐠
他他脆魚柳漢堡
每款漢堡用料新鮮,蕃茄🍅同生菜🥬食得出係高質食材,仲可以按個人口味加錢加添唔同配菜,例如🧀芝士、🍄炒蘑菇等。

🉐每個餐配小食同汽水。

小食揀咗:
A)薯條🍟
呢度嘅薯條係有馬鈴薯條同番薯條。呢個組合啱晒lady.B 呢種有選擇困難症嘅人,一次過滿足晒兩個要求。🥳店主話佢哋嘅薯條係用光波爐整嘅,唔係油炸,健康嘅喎🙃

B)炸蠔🦪
炸蠔就係油炸嘅😆外面炸粉厚薄適中,鬆脆可口,內里係creamy多汁鮮甜嘅蠔肉,食過番尋味😋可惜得兩隻,多啲就好啦😆
炸蠔

點解店主講咁多嘢俾我聽?無他嘅,因為漢堡係即叫即整,等緊漢堡嘅時候,咪同店主吹吓水囉~😆唔想好似我咁樣要等,可以透過QR code網上落單咁就唔使等啦~

依家冇得堂食,簡單叫個漢堡餐外賣,滿足又輕鬆,搞掂😙

炸蠔
2022-02-08 75 views
去朋友屋企拜完年🧧係附近搵野食🥢🥡被呢間既彩色漢堡🏳️‍🌈🍔吸引左即刻去試一試🧏🏻‍♀️·漢堡店位於寶琳市場裡面係市場😉唔係商場唔好好似我咁行左好多冤枉路😮‍💨·漢堡店裝修簡約門口有一排椅子可作堂食🪑佢地既漢堡包顏色係用美國天然色素🟡🟠而且佢地既漢堡係純素☘️天然得黎又健康👍🏻♡ 痴心漢堡($98)其實就雙重芝士流心手打牛漢堡🍔粉紅色既漢堡包 · 即刻少女心左💓漢堡好厚身👻幾努力食都一啖咬唔哂😆漢堡扒除左上面既芝士🧀裡面亦有流心芝士而手打漢堡牛肉味濃郁成件事夠哂邪惡😈而漢堡醬汁係調左味既香草蕃茄醬🌿🍅酸酸甜甜非常開胃🤤♡ 麻甩佬漢堡 ($68)麻甩佬漢堡名符其實係麻辣雞腿漢堡🍗而漢堡包係綠色🟢麻辣醬汁微辣但好惹味雞腿煎到香脆 · 大大塊啖啖肉😎♡ 芝士釀蘑菇雞翼(餐配+18)外層香脆既釀雞翼裡面填滿芝士🧀同朋友一人一隻嫌唔夠喉🥲♡ 薯條 (餐配)薯條係用氣炸鍋炸🍟感覺即刻無咁邪惡😈薯條係粗薯條配蕃薯條有輕輕調過味🧂唔點醬汁單食都好好味👍🏻༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:店家會提供手套 🧤記得一定要戴手套!!因為漢堡醬汁量好多唔戴會食到成手

去朋友屋企拜完年🧧
門口有一排椅子可作堂食🪑

佢地既漢堡包顏色係用美國天然色素🟡🟠
而且佢地既漢堡係純素☘️
天然得黎又健康👍🏻

♡ 痴心漢堡($98)
其實就雙重芝士流心手打牛漢堡🍔
成件事夠哂邪惡😈
而漢堡醬汁係調左味既香草蕃茄醬🌿🍅
酸酸甜甜非常開胃🤤
痴心漢堡

♡ 麻甩佬漢堡 ($68)
麻甩佬漢堡名符其實係麻辣雞腿漢堡🍗
而漢堡包係綠色🟢
麻辣醬汁微辣但好惹味
雞腿煎到香脆 · 大大塊啖啖肉😎
麻甩佬漢堡

♡ 芝士釀蘑菇雞翼(餐配+18)
外層香脆既釀雞翼
裡面填滿芝士🧀
同朋友一人一隻嫌唔夠喉🥲
芝士釀蘑菇雞翼

♡ 薯條 (餐配)
薯條係用氣炸鍋炸🍟
感覺即刻無咁邪惡😈
薯條係粗薯條配蕃薯條
有輕輕調過味🧂
唔點醬汁單食都好好味👍🏻

小小總結:
店家會提供手套 🧤
記得一定要戴手套!!
因為漢堡醬汁量好多
ꕤ ꕤ 1861 ᴋɪᴛᴄʜᴇɴ ꕤ ꕤ
📍 將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
☏ 54028402
最新優惠 ఌ
穿著校服者逢星期一至五(假日除外)「非一般Burger套餐」原價減$20🈹
成為1861會員♥️送$60優惠卷
芝士釀蘑菇雞翼
2022-02-08 48 views
知道寶琳開左個商場街市,一直想去拜訪一下,行行吓見到有4個顏色既burger,好吸引咁😳,聽店員講漢堡包係用鮮酵母製成,冇用豬油同糖,咁靚既顏色都係用天然色素,所以唔怕食到成個胃都變色🤣-二人burger$198👉🏻$178(自選burger x2+小食x2+配送黑松露鴛鴦薯條+飲品x2)💕 (麻甩佬漢堡)麻辣雞腿漢堡💕 招牌手打牛肉漢堡💕 吉烈蠔 6件💕 一口蝦多士 6件💕 黑松露鴛鴦薯條💕 忌廉鮮奶 七喜✨網上自助點餐 有3張$20、全單九折✨全部食物即叫即整,預15至20分鐘取餐--💕 麻辣雞腿漢堡🥯👅好味指數:8/10一收到單 店員就將麵包放入風爐烤箱 即叫即烘😆 仲比左個少女心粉紅色麵包我💗成個漢堡都好大個 足料到差啲放唔入紙盒🤤漢堡口感外層輕脆有芝麻香,內鬆軟回彈☺️麻辣味原來係麻辣雞煲醬既味!超級濃郁!幾特別,估唔到都幾好食😂大大塊雞腿 肉質鮮嫩,多汁😍-💕 招牌手打牛肉漢堡🥯👅好味指數:9.5/10招牌真係有佢原因的❗️手打牛肉漢堡用左黑色麵包牛肉成吋厚😍厚得黎估唔到好juicy 唔會乾 一咬即爆汁,口感仲好綿滑!做到依個層次已經好唔簡單😨配埋自家調味蕃茄醬、番茄、紫洋蔥

二人burger$198👉🏻$178

👅好味指數:8/10
一收到單 店員就將麵包放入風爐烤箱 即叫即烘😆
仲比左個少女心粉紅色麵包我💗
成個漢堡都好大個 足料到差啲放唔入紙盒🤤
漢堡口感外層輕脆有芝麻香,內鬆軟回彈☺️
麻辣味原來係麻辣雞煲醬既味!超級濃郁!
幾特別,估唔到都幾好食😂
大大塊雞腿 肉質鮮嫩,多汁😍

💕 招牌手打牛肉漢堡🥯
招牌真係有佢原因的❗️
手打牛肉漢堡用左黑色麵包
牛肉成吋厚😍厚得黎估唔到好juicy
唔會乾 一咬即爆汁,口感仲好綿滑!
做到依個層次已經好唔簡單😨
配埋自家調味蕃茄醬、番茄、紫洋蔥、生菜
fresh得黎又口感豐富,完全冇油膩感❤️

💕 吉烈蠔
👅好味指數:9.5/10
吉烈蠔炸至金黃色,炸粉唔會過厚
一咬就爆汁☺️ 蠔肉飽滿
粉唔會多過蠔 味道鮮美濃郁!

💕 一口蝦多士
👅好味指數:7.5/10
估唔到Burger店都有蝦多士🤣
蝦多士炸得好香脆 蝦膠滑嫩!
感覺上有香茅味 偏泰式風味~

💕 黑松露鴛鴦薯條🍟
👅好味指數:9.5/10
黑松露薯條+蕃薯條!
炸得好香脆而唔油膩

(麻甩佬漢堡)麻辣雞腿漢堡
吉烈蠔
2022-02-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
二人burger餐
(麻甩佬漢堡)麻辣雞腿漢堡
吉烈蠔
2022-01-29 69 views
寶林站除左連鎖店暫時寶林街市嘅1861 kitchen係唯一一間手作漢堡店我當然唔會錯過要黎一試究竟新開張有85折優惠再加上二人餐本身已經好抵食$200多少少已經食到兩個burger兩個小食一份特色薯條加兩杯飲品勁多野食!見到display有幾款顏色嘅漢堡包好特別咁喎!原來每款都係素漢堡包即係無落豬油無落糖嘅漢堡包咁食落就更健康啦!老闆會幫我地隨意選配漢堡包保證個個有驚喜!估唔到漢堡都有omakase😂😂我地揀左招牌手打牛肉漢堡同蜜糖芥末豬柳漢堡漢堡新鮮即製所以都等左少少時間不過望住廚房喺open kitchen整野食時間就過得好快我嘅蜜糖芥末豬柳漢堡配上粉紅色嘅漢堡包超級可愛😍😍😍蜜糖味濃豬柳唔會鞋唔錯喎!男朋友就得到手打牛肉竹炭漢堡全黑勁襯佢佢都忍唔住要自拍一張😂😂牛肉爆晒汁而且好鬆軟仲有鮮甜嘅蕃茄汁正!芝士磨菇雞翼新鮮香脆辣汁煙三文魚三文魚俾得慷慨辣汁亦無吝嗇香辣非常!嗜辣嘅朋友仔一定好啱!黑松露鴛鴦薯條有齊薯條蕃薯條黑松露唔係沾醬係灑上薯條上面增添鹹香食完仲做左會員有$60回贈下次又可以再食過!抵!👍👍
寶林站除左連鎖店

見到display有幾款顏色嘅漢堡包
好特別咁喎!
原來每款都係素漢堡包
即係無落豬油無落糖嘅漢堡包
咁食落就更健康啦!
老闆會幫我地隨意選配漢堡包

辣汁煙三文魚
三文魚俾得慷慨
辣汁亦無吝嗇
香辣非常!
嗜辣嘅朋友仔一定好啱!

有齊薯條蕃薯條
黑松露唔係沾醬
係灑上薯條上面增添鹹香

食完仲做左會員
有$60回贈
下次又可以再食過!抵!👍👍
Lunch
2022-01-28 16 views
位於寶琳商場街市,只係開張咗兩個星期🎊呢家網上落單外賣或自取都有85折優惠由於全部食物即叫即整,所以預15至20分鐘取餐值得一提小店採用嘅漢堡包用鮮酵母製成,口感比一般麵包更鬆軟回彈,而且充滿芝麻,再用風爐烘箱即叫即烘, 食落更加香脆😚😆*二人套餐 $168*招牌手打牛肉漢堡🍔一吋厚嘅手打牛肉扒加入薯蓉,令口感綿滑, 醬汁係用蕃茄蓉🍅同茄醬混合而成,再配搭厚切番茄、洋蔥、生菜,令到整體口感豐富😋*日式芝麻醬黑豚肉漢堡 🍔黑豚肉外層煎得香脆,仍然充滿肉汁,肉味濃郁*糯米釀雞翼 (4隻)糯米加入咗辛味粉攪拌,口感煙韌惹味*一口芝士 (8粒)🧀粉薄鬆脆,裏面充滿軟滑嘅芝士*黑松露鴛鴦薯條🍟粗切嘅薯條同蕃薯條,不過黑松露味唔夠突出*自選飲品兩款🥤
位於寶琳商場街市,只係開張咗兩個星期🎊

呢家網上落單外賣或自取都有85折優惠

由於全部食物即叫即整,所以預15至20分鐘取餐

*二人套餐 $168

*招牌手打牛肉漢堡🍔

*日式芝麻醬黑豚肉漢堡 🍔
黑豚肉外層煎得香脆,仍然充滿肉汁,肉味濃郁

*糯米釀雞翼 (4隻)
糯米加入咗辛味粉攪拌,口感煙韌惹味

*一口芝士 (8粒)🧀
粉薄鬆脆,裏面充滿軟滑嘅芝士

*黑松露鴛鴦薯條🍟
粗切嘅薯條同蕃薯條,不過黑松露味唔夠突出

*自選飲品兩款🥤
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 糯米釀雞翼
  • 一口芝士
2022-01-27 58 views
最近阿媽去街市買餸嘅時候發現左隱世美食😳呢間係位於寶琳商場有間高質又有心思嘅漢堡包店🍔如果去佢地個網站落單仲有8折!!折完真係幾抵食🤩.💫二人Burger套餐 ($168).🌟招牌手打牛肉漢堡手打牛肉漢堡係好有型嘅黑色😎聽店員講呢漢堡包係素菜 唔會用豬油同落糖 而且呢d咁特別嘅顏色仲係天然色素 好有特色👍🏻而且個包嘅味道同質地仲好高質😋 唔係平時食開連鎖店嘅輕飄飄冇味麵包而手打牛肉仲好厚身同juicy 配埋自家調味嘅蕃茄醬特別滋味🍅.🌟蜜糖芥末豬柳漢堡至於豬柳漢堡就係好清新嘅綠色包💚好鐘意蜜糖芥末呢個醬汁而且豬柳亦都真材實料.🌟一口蝦多士 (6件)呢度竟然有懷舊小食蝦多士🍤 所以見到已經覺得必點😆蝦多士餡料好多 多士亦炸到脆卜卜仲有成6件咁多!.🌟芝士磨菇釀雞翼呢個小食超有心思🥰因為雞翼起左骨仲釀左芝士磨菇入去🧀除左雞尖之外每口都啖啖肉.🌟黑松露鴛鴦薯條鴛鴦薯條顧名思義係用左薯仔🥔同蕃薯🍠整顏色同味道都比起平日見開嘅豐富再加上淡淡嘅黑松露味食落好滿足.🌟忌廉溝鮮奶/石榴汁呢個2人餐會附上2杯飲品所以食嘅時候唔會dry😙
最近阿媽去街市買餸嘅時候發現左隱世美食😳
呢間係位於寶琳商場有間高質又有心思嘅漢堡包店🍔
如果去佢地個網站落單仲有8折!!
折完真係幾抵食🤩

💫二人Burger套餐 ($168)

🌟招牌手打牛肉漢堡

手打牛肉漢堡係好有型嘅黑色😎

🌟蜜糖芥末豬柳漢堡
蜜糖芥末豬柳漢堡

至於豬柳漢堡就係好清新嘅綠色包💚
好鐘意蜜糖芥末呢個醬汁

而且豬柳亦都真材實料
🌟一口蝦多士 (6件)

呢度竟然有懷舊小食蝦多士🍤 所以見到已經覺得必點😆
蝦多士餡料好多 多士亦炸到脆卜卜
仲有成6件咁多!
🌟芝士磨菇釀雞翼

🌟忌廉溝鮮奶/石榴汁

呢個2人餐會附上2杯飲品
所以食嘅時候唔會dry😙
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Dinner
2022-01-27 20 views
寶琳街市最近新開左間burger店🤩🤩咁啱嗰日買水果經過,一間小店竟然有至尊鵝肝手打牛肉漢堡~仲有雙色薯條見價錢唔貴,就買咗兩個餐返屋企試吓估唔到餐廳坐落喺街市嘅canteen,但食物質素高👍🏻下單後,老闆即刻煎漢堡,企喺度都超香漢堡個包係有唔同嘅顏色,十分特別!唔知係咪老闆自己整嘅呢?塊鵝肝相當厚身,煎得外面香脆,亦保留到鵝肝嘅油脂!食得出塊漢堡牛扒喺手打嘅,肉質軟淋Juice,真係同M記冇得比。目測呢間店都幾多食物選擇,仍有唔同嘅套餐,我嗰餐就包雙色薯條同飲品。支持用心嘅小店,大家經過寶林街市都去買返屋企食下啦!
寶琳街市最近新開左間burger店🤩🤩

見價錢唔貴,就買咗兩個餐返屋企試吓

估唔到餐廳坐落喺街市嘅canteen,但食物質素高👍🏻

下單後,老闆即刻煎漢堡,企喺度都超香

漢堡個包係有唔同嘅顏色,十分特別!
唔知係咪老闆自己整嘅呢?

塊鵝肝相當厚身,煎得外面香脆,亦保留到鵝肝嘅油脂!

支持用心嘅小店,大家經過寶林街市都去買返屋企食下啦!
2022-01-25 55 views
抵食高質漢堡。1861 Kitchen 🍔今日介紹呢間漢堡店位於寶琳街市嘅食街,價錢平民化,味道就一啲都唔馬虎😎 疫情下,又一個外賣好選擇🎉小店主打漢堡,亦有供應pizza, all day breakfast 等😃😃 漢堡選擇都很多,牛、雞、魚,甚至素漢堡種類多達十幾款,更可以按個人喜好追加配料,滿足多個願望😋😋 而且餐廳老闆為滿足埋大家嘅視覺,每次點選嘅漢堡都會隨機選用不同顏色麵包,非常特別😍😍🌟麻甩佬漢堡(麻辣雞腿漢堡)$68雞腿扒大大件配上麻辣醬汁,同爽脆生菜,雞汁同麻辣汁撈埋一齊,忍唔住一啖接一啖😋😋🌟痴心漢堡(雙重芝士流心漢堡)$68朋友話牛肉味濃,配搭流心芝士,呢個價錢冇得輸👍😎🌟招牌手打牛肉漢堡 $68厚實嘅漢堡排有著滿滿肉汁,係唔錯嘅選擇!再夾入烤至外微脆內鬆軟嘅包中,加上生菜、番茄,醬汁等,新鮮熱辣,招牌果然唔錯👍🌟1861 All day breakfast 份量十足,仲可以自選一款肉類, 個南瓜餅外層炸到好酥脆,南瓜蓉香甜軟糯,好味推介!係間用心經營的小店👍👍👆👆網頁落單仲有85折添😎
抵食高質漢堡。1861 Kitchen 🍔

🌟麻甩佬漢堡(麻辣雞腿漢堡)$68

🌟痴心漢堡(雙重芝士流心漢堡)$68
朋友話牛肉味濃,配搭流心芝士,呢個價錢冇得輸👍😎

🌟招牌手打牛肉漢堡 $68

🌟1861 All day breakfast

👆👆網頁落單仲有85折添😎

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2022-01-24 17 views
漢堡迷的我不會錯過!將軍澳新開嘅1861餐廳出名食健康全身手工漢堡!設計偏向年代feel,影相打卡都唔錯😙我今日lunch就喺哩間新舖解決。避免等太耐,我最後揀咗QRcode落單😂香港人 你懂的!店員好nice,當然有唔明佢哋都熱心解答。因為好奇個漢堡包皮紅紅綠綠咁~原來係特登買返嚟,用美國新鮮食物色素㗎!好似分子料理嗰類👍淨係哩份健康都值回票價!我揀哩個pinkpink漢堡係用全素並 新鮮酵母😙食幾多個都完全冇罪惡感喇!個漢堡有厚度同層次感,肉同蔬菜仲有醬汁都夾得好均勻,咬落會由 皮脆>肉嫩>煙靭當然 個口細係分兩到三啖先咬得曬😂雞翼小食好飽肚呀😀裡面係用糯米醃製👍好味😋咁健康我要再嚟食😎😎😎🥷

漢堡迷的我不會錯過!
將軍澳新開嘅1861餐廳出名食健康全身手工漢堡!
設計偏向年代feel,影相打卡都唔錯😙

我今日lunch就喺哩間新舖解決。

避免等太耐,我最後揀咗QRcode落單😂
香港人 你懂的!

店員好nice,當然有唔明佢哋都熱心解答。
因為好奇個漢堡包皮紅紅綠綠咁~
至尊鵝肝手打漢堡

原來係特登買返嚟,
用美國新鮮食物色素㗎!
好似分子料理嗰類👍
淨係哩份健康都值回票價!

我揀哩個pinkpink漢堡係
用全素並 新鮮酵母😙
食幾多個都完全冇罪惡感喇!

個漢堡有厚度同層次感,
肉同蔬菜仲有醬汁都夾得好均勻,
咬落會由 皮脆>肉嫩>煙靭
當然 個口細係分兩到三啖先咬得曬😂