2022-11-25 3974 views
中環高質燒肉🤩|厚切心形牛舌和牛拼盤🤤|經濟實惠午餐精緻燒肉Omakase任君選擇🥳|298 Nikuya Room「但見旁人談情何引誘,問到何時葡萄先熟透」相信唔少朋友都非常掛住係日本食燒肉嘅美好時光,今日為大家介紹一間我一直幫襯開嘅「燒肉飯堂」,本身由298尖沙咀分店已經開始幫襯,後來疫情原因得返中環分店,餐廳設於商廈,有卡位同吧枱提供,而且間隔距離亦鬆動,適合情侶或成班朋友相聚。餐廳主打燒肉,但亦彷近日本燒肉餐廳,提供日韓食品配搭,除咗單點之外亦有燒肉Omakase選擇,而且午市亦提供實惠套餐俾想Lunch止一止燒肉癮嘅朋友。由於幫襯太多次,我重點提供幾樣精選比大家參考下。298牛肉他他 4.2/5⭐️牛肉他他賣相吸引,牛肉本身有調味,撈勻生雞蛋洋蔥絲後再吱上檸檬汁,吊出牛肉他他嘅肉味同甜味,唔怕食生牛肉嘅朋友非常推薦。鵝肝多士 4.3/5⭐️依道鵝肝多士會由侍應代為效勞,先稍稍燒脆多士,然後香燒鵝肝,中間再夾多一塊油脂滿溢嘅和牛,邪惡度嚴重爆標,係視覺同味覺嘅多重享受。和牛崩沙腩 4.2/5⭐️崩沙腩嘅色澤較為深色,油脂分佈較少,但係肉味濃郁,而且口感層次滿足,牛肉都經廚師稍稍調味,
中環高質燒肉🤩|
厚切心形牛舌和牛拼盤🤤|
經濟實惠午餐精緻燒肉Omakase任君選擇🥳|

298 Nikuya Room

「但見旁人談情何引誘,問到何時葡萄先熟透」

由於幫襯太多次,我重點提供幾樣精選比大家參考下。

298牛肉他他 4.2/5⭐️
生牛肉他他

鵝肝多士 4.3/5⭐️
鵝肝多士

和牛崩沙腩 4.2/5⭐️
崩沙腩嘅色澤較為深色,油脂分佈較少,但係肉味濃郁,而且口感層次滿足,牛肉都經廚師稍稍調味,就算唔點醬汁亦都非常好食。
和牛小扒 4.2/5⭐️
和牛小扒脂肪油花分佈得非常靚,只需要係火上面稍稍燒至3-5成熟已經足夠,大火逼出和牛小扒嘅油香,兼夾入口即溶,可以點少少醬汁中和油膩感。

鹽醬厚切牛舌 4.8/5⭐️
一碟三件嘅厚燒牛舌,通常我每次幫襯都會落單2份,餐廳上碟時更會砌成心形牛舌,非常吸晴,厚切牛舌首先上下兩邊燒至微焦,然後再稍為燒香四週至變色,我自己會有兩種食法,將厚切牛舌原件進食,享受厚切牛舌塞滿口腔嘅滿足感,外脆內嫩,非筆墨可以形容;而另一種食法就係一開為二,將厚切牛舌嘅滿足感分開廷長,更加容易進食。

牛舌燒 3.9/5⭐️
身為牛舌愛好者,亦有嘗試依款長條形嘅牛舌燒,由侍應代為效勞,包住洋蔥絲及日式蘿蔔蓉進食,雖然長形牛舌爽身又包含伴菜令油膩感減輕,但係令牛舌味道沖淡,我都係比較鐘意厚燒牛舌。
牛舌燒

柚子胡椒雞腿 4.1/5⭐️
除左和牛之外,依度嘅柚子胡椒雞腿都係我每次必點,嫩滑雞腿配上清香微辣嘅柚子胡椒醃料,再將雞腿燒到外脆內嫩,非常好食,仲可以作為間場,一解食咁多和牛嘅油膩感。

總結:298集團除左燒肉之外仲有美食出品,日式熟成吉列豚同燒鳥店,各有特式,稍後亦會為大家介紹。非常欣賞依間餐廳將每樣食物都發揮到怡到好處,而且係每樣食物都好好食好高質,另外海鮮煎餅同冷麵亦係高水準之作,完全搵返係日本食燒肉嘅感覺,係依幾年無得返鄉下可謂一解鄉愁。

====
298 Nikuya Room (中環)
📍 中環士丹利街60號明珠行2樓
====
#298NikuyaRoom#centralfood #中環美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger #食好西 #相機食先 #香港美食#高質燒肉

====
有興趣睇更多好西推介,或者大家有好西Share,請大家Follow下我,比D支持✨:@healoop.foodie
生牛肉他他
鵝肝多士
牛舌燒
2022-11-18 2571 views
298 Nikuya room地址: 中環士丹利街60號明珠行2樓#yauyau_中環呢間日本燒肉店係中環嚟講都算係幾抵食,我個日就試左佢地既lunch,一個定食既配菜都真係好足料,而且裝修都幾靚,但人流就比較多,注意番餐廳lunch time時段會限時一個鐘,店員好準時入嚟叫你埋單離席,所以會食得有啲chur。🥩🥩和三寶套餐 (Set C) $240 成個定食除左有牛之外,仲有沙律,泡菜,麻婆豆腐,麵鼓湯,牛舌同白飯,非常足料飽肚,加多$20就可以有埋餐飲🍹。啲和牛既色澤睇落去都好靚,但啲牛既醃醬汁對我嚟講就略微重左少少,可以唔洗再沾埋啲醬汁,如果食開重口味既人應該覺得好夠。但整體嚟講啲牛都幾好食,一咬落去就有好多油脂流出嚟,幾juicy下,再配合埋啲飯一齊食就岩岩好啦😋牛舌 (另加)(Set G) $60另外,叫完個set lunch,順手可以加埋碟牛舌,呢個認真非常抵食呀!$60就已經有成碟牛舌,份量真係完全超出我預期既。牛舌既肉質都係鮮嫩有味,容易入口,一啲都唔覺得韌架~💡提提大家,如果唔想等位,就最好book定位,午餐既時候真係有唔少打工仔嚟食,冇book就真係難啲食到啦🥲味
298 Nikuya room

味道: 4.5/5
服務: 4/5
環境: 4.5/5
番兜: 4/5

#中環美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #中環日本菜 #日本菜 #日本燒肉 #中環燒肉 #燒肉 #日式燒肉 #298nikuyaroom
$260 (Lunch)
《298 Nikuya Room》今年👦🏻生日飯話想食燒肉🥩今次我揀咗喺度同佢食生日飯🍖餐廳可以預早幾日打電話去訂🐮和牛蛋糕🤩拎出嚟勁驚喜勁吸睛🥹好彩到最後👦🏻好鍾意個蛋糕🙏睇得又食得,啱晒啲唔鍾意食甜又鍾意食肉嘅壽星仔去⭐️---🥩298 Set($298)Chef’s Selection of the day呢一個set除咗牛肉之外會配白飯麵豉湯同埋啲前菜仲有沙律菜,牛肉大概有11件‼️有四款唔同牛嘅部位,四款牛肉味都重 油脂分佈適中而且幾靚食落juicy,未去到入口即溶 但係每一件質地都淋 食落無咩筋,佢本身會有醬汁 所以唔使加其他嘢已經好有味🥩Uni and Wagyu Bowl Set (S$360 L$500)上到枱我哇左一餐🤩啲海膽多到瀉出嚟我哋呢一個係L,如果冇咩事正正常常叫S就可以了🤣L可以2-3個人share食我覺得,太大了而且超級足料最底係白飯,然後上面鋪滿燒到五成熟嘅和牛,再上面係超級多海膽,再上面係一個牛肉他他再加一隻生雞蛋🤩成個組合聽落簡直係冇得輸海膽新鮮完全冇腥味‼️牛肉嫩口 牛味較重 某幾塊有少筋,好易,撈蛋黃同牛肉他他,成件事口感好豐富好好食但係因為海膽同
《298 Nikuya Room》
---
🥩298 Set($298)
Chef’s Selection of the day

上到枱我哇左一餐🤩啲海膽多到瀉出嚟
但係因為海膽同埋和牛都係你食得多會漏嘅嘢 所以成個飯食到最後會好漏🙊

🎂Beef Flower ($500)
(預早兩至三日打電話去餐廳訂就可以)
👦🏻話今年咁多個蛋糕之中佢最鍾意呢個😹好靚好吸睛 服務員遞上枱以後仲會同你唱生日歌💖影完相之後佢哋會攞返入去幫你整返好啲牛肉攞出嚟俾你方便燒嚟食😍
蛋糕上面大概有10件和牛‼️每一件油花都好靚 雖然未去到入口即溶 但係我哋食落都冇跟而且好淋好juicy🥰重牛肉味 油香好重

🥩Wagyu Sirloin Wrapped Uni ($225)
和牛海膽卷♥️每一啖都係上天堂嘅感覺🤩我個人超級鍾意食海膽‼️每一份海膽都新鮮冇腥味‼️而且和牛食落無筋好淋 入口好滑🥹好正
(5🧸為滿分)
服務:🧸🧸🧸
地址: 中環士丹利街60號明珠行2樓
電話: 35689298
2022-09-08
$300 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • Wagyu Sirloin Wrapped Uni
  • Uni and Wagyu Bowl Set
  • Beef Flower
2022-08-20 2882 views
對於熱愛和牛,又深愛海膽的我,298 Nikuya Room 的海膽和牛丼是命定 combo 🏆午市 set lunch 有超過10款選擇,包括燒肉,壽喜燒,韓式石鍋飯,冷麵等。但我目標為本,情傾海膽和牛丼🤭海膽和牛丼套餐  $360製作需時20分鐘,但絕對值得等待。餐廳環境舒適寬敞,用餐檯面寬闊。海膽和牛丼絕不馬虎,賣相精緻,和牛分2款,包括炙燒和牛及和牛他他。海膽鮮甜,和牛他他幾乎入口即化,炙燒和牛更微微添上一份肉香。記得把溫泉蛋攪拌均勻放入飯中,更增添滑溜👍🏻👍🏻👍🏻

海膽和牛丼套餐  $360
【高質抵食午市和牛燒肉🥰】呢間午市套餐抵食又超好食🈹表示都嚟過幾次真心推介俾大家‼️佢仲要唔係平時嗰啲好HEA嘅牛而係和牛🐄佢嘅午市套餐仲要星期一至日都有㗎,所以唔係淨係中環返工嘅打工仔先有得食😛.🍴298 SET(💰: 298)牛係CHEF’S SELECTION💩有三款唔同牛部位🐮啲牛都幾有牛味,油脂分佈適中,入口即融🥰佢本身仲會有source,但係就咁食已經好夠味😍牛柳粒食落一啲都唔韌,夠JUICY👍🏻仲配一大碗飯沙律,沙律同白飯都係可以任添㗎🥗用呢個價錢識到呢個質素係超高質‼️.🍴和牛小排套餐 (💰: 160)又係有一系列配菜,和牛充滿牛味😍油脂分佈適中😋入口即溶‼️.🍴崩沙腩套餐(💰: 200)又係有一系列配菜😚呢款肉味更重🐄個人中意呢款多啲🥰.🍴牛舌(💰: 60)呢款係加配價😆佢同平時食開嘅牛舌係唔同😆有牛味之餘😚厚厚地又彈牙,食落幾有口感😍推介‼️.🍴和牛咖喱醬套餐(💰: 160)漢堡醬都好重牛味😆和牛扒係勁厚!但又係勁濃牛味!.🍴298冷麵套餐 (💰: 140)冷麵好煙靭,食落勁有口感❣️ 熱熱嘅天氣食呢個好JENG❗️湯底係清涼,加埋醋同WASABI層次更加豐富😆-🔖有OMAKA
🍴298 SET(💰: 298)
🍴和牛小排套餐 (💰: 160)
又係有一系列配菜,和牛充滿牛味😍油脂分佈適中😋入口即溶‼️
🍴崩沙腩套餐(💰: 200)
又係有一系列配菜😚呢款肉味更重🐄個人中意呢款多啲🥰
🍴牛舌(💰: 60)
🍴和牛咖喱醬套餐(💰: 160)
漢堡醬都好重牛味😆和牛扒係勁厚!但又係勁濃牛味!
🍴298冷麵套餐 (💰: 140)
🔖有OMAKASE MENU就可以試到唔同牛嘅部位😚
⏰記住要BOOK位,都幾FULL🥲嗰日星期日晏就去見到有人WALK IN 都係冇位🥺然後佢即刻BOOK定下次!
💡有加一服務費💲
💎推介指數: 💎💎💎💎(唔食牛嘅人去到選擇少咗好多🥺)
💡性價比:✨✨✨✨✨(係和牛🐮)
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️(集團核下仲有幾間唔同類型餐廳都好想試😋)
  • 和牛小排套餐
2022-08-05 1920 views
雖然冇專人燒肉服務但後尾我哋燒到啲五花肉燶咗個經理都即刻安排人幫我哋可能怕我哋一把火燒咗間餐廳😂😂😂整體來講肉質好靚我哋叫左牛肉拼盤職員有仔細咁教我哋要每款點樣燒同點咩醬非常細心❤️雖然我平時食開三成熟但真係跟佢哋嘅指示少會更加好食同更加香-牛肉以外我哋仲鍾意叫咗個五花肉山菜拼盤仲有個柚子雞都好正-生日切餅費要$200有啲貴,就唔係到切蛋糕了仲有book嘅時段有少少麻煩要分6-8pm同8-10pm最後我哋book 6點然後大家收工盡排過嚟咁不過到左8點職員雖然有提醒夠鐘都無好強硬叫我哋離座後尾我哋大概8:20左右離開-整體來講都好享受!
雖然冇專人燒肉服務
最後我哋book 6點然後大家收工盡排過嚟咁
不過到左8點職員雖然有提醒夠鐘
都無好強硬叫我哋離座
後尾我哋大概8:20左右離開
整體來講都好享受!
和牛海膽卷(生食)
A5和牛拼盤
柚子胡椒雞
鵝肝和牛多士
和牛海膽卷(生食)
A5和牛拼盤
柚子胡椒雞
2022-07-31 1621 views
老婆生日,於是一家四口決定去食餐好d。訂左四位六點鐘(只有六或八點兩個入座時間)。去到有六小碟,似韓式有泡菜芽菜。叫左個廚師精選500G,有六個不同部分,今日係牛舌,牛後腿,牛臀,牛上及下背及牛肩。另外再加五花腩,水冷面同飲品。店員好仔細介紹廚師精選食的先後次序及要沾邊隻汁。發現最好食部位係牛臀及牛肩。五花腩加菜再加個醬都非常好味。肉食非常新鮮及好味,但可能近窗邊位,冷氣吹唔到,加左個風機都食到出晒汗。
2022-07-31
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday
2022-07-25 1172 views
298主打燒肉,但係都有唔少其他款式嘅套餐可以選擇(例如壽喜燒、石頭鍋飯、烏冬、冷麵🍜),豐儉由人。燒肉肉質唔錯🥩,油脂分布均勻,調味適當,適合伴飯🍚午市套餐包左幾個小碟嘅前菜,當中有碟好似係用牛肉做嘅,幾好食😋最吸引嘅一定係佢哋個海膽和牛丼😜輕輕燒過嘅牛肉配上一堆海膽,加埋個蛋黃撈飯😙餐廳嘅座位寬敞🪑,就算係坐吧枱,都坐得舒服😊💰: HK$200-500 pp (Lunch)💝: 7.5/10

餐廳嘅座位寬敞🪑,就算係坐吧枱,都坐得舒服😊

💰: HK$200-500 pp (Lunch)
💝: 7.5/10
2022-07-23 926 views
食完都明白點解呢間和牛燒肉可以做咁多年,真係吾會令人失望丫😋😋和牛他他好味,和牛好敕好滑,必食😋呢個和牛platter 有和牛嘅不同部位,其實我就覺得吾錯,好有牛味,吾會好重油花,但老公就鐘意入口即溶,所以佢就比較中意之後order果舊和牛西冷😋😋呢舊西冷鋪滿油花,入口即溶,真係好抵食,二百幾蚊,不過油花重就好快好漏,食左一半就好飽,但都係好高質呢間和牛燒肉好抵食,絕對可以encore😋
和牛他他好味,和牛好敕好滑,必食😋

呢間和牛燒肉好抵食,絕對可以encore😋
2022-07-14 1310 views
第二次到訪298,疫情期間和牛質素保持優秀,有下去兒童咀嚼棉花糖,沒有一點煙韌,雪花和紅肉完美比例,混合在一起。食材方面合適攜同家中長者&年紀較高,咬著力不足的人仕。不過如果考慮埋地方狹窄,通道擠塞而且地板滑,就要再三思啦。【餐廳重點菜式評價】海膽生牛肉:生牛肉夠新鮮沒有雪味,也沒有冰雹,還可以牛油果salad:超級好吃!牛油果份量充足牛肉稀少部分生肉拼盤(三人份約$3k):牛肉A5品質真的跟其他店舖的a3 a4無法相比,但一件一件吃下去,會覺得像牛肉味道不足(就好似咀嚼一舊很有份軟滑的牛肉,但沒有牛味就不知在吃什麼)記得要向店員多要醬汁鵝肝和牛多士&黑松露和牛多士:食材上完美無瑕,值得一讚黑松露完全冇腥味,非常新鮮。唯獨是牛肉及醬汁調味不足,整體大不帶出味道,淡而無味,非常可惜。擔擔冷麵:冷掉的淡淡味道不足,再配上韓式的有咬口冷麵,口感很奇怪,辣亦欠奉,如果作為結尾的一品,大概會令整體失色。最後店員服務差多次點菜落單後,要自己每15分鐘追一次,平均每個菜要追兩次。。。但後來店員告訴我們沒有落單(走單…?)柏柏浪費時間等待.我要再考慮會否帶客人去食,為免失禮

【餐廳重點菜式評價】
海膽生牛肉:生牛肉夠新鮮沒有雪味,也沒有冰雹,還可以

牛油果salad:

超級好吃!牛油果份量充足

牛肉稀少部分生肉拼盤(三人份約$3k):
牛肉A5品質真的跟其他店舖的a3 a4無法相比,

鵝肝和牛多士&黑松露和牛多士

淡而無味,非常可惜。

擔擔冷麵
:冷掉的淡淡味道不足,

最後
店員服務差

我要再考慮會否帶客人去食,為免失禮
和牛海膽
牛舌
最貴拼盤中稀少部位
牛油果沙律
2022-07-12 891 views
一出lift已有好多人等候入座,即使book左位都要等差唔多15分鐘先入得。不過座位好寬敞,坐得好舒服,落單後好快有得食。好多人都叫的牛小排套餐,份量都算多,而且配菜都好吸引。泡菜係香港人口味,一啲都唔辣。脂肪分布平均,調味亦唔錯,但甜味比較重,似細個食韓國燒烤的調味,肉質好好,好香牛味。*雜錦套餐* 唔鐘意all in牛的話可以試呢個套餐,但五花肉麻麻,雞則又滑又juicy。飯都煮得粒粒分明,日本米好食~
和牛小排套餐
好多人都叫的牛小排套餐,份量都算多,而且配菜都好吸引。

泡菜係香港人口味,一啲都唔辣。

雜錦套餐

*雜錦套餐*
飯都煮得粒粒分明,日本米好食~
和牛小排套餐
雜錦套餐
心血來潮想食燒肉. 朋友搵左呢間餐廳😆呢間餐廳又係好FULL. BOOK左平日去食LUNCH成間餐廳裝修好GRAND~環境令人舒服☺️LUNCH SET好多選擇~2個人叫2 SETS.仲可以SHARE食.好開心🤣個人好少食燒肉.但其實幾中意燒肉😏仲可以自己控制生熟~一邊燒一邊食.自得其樂XD💥298 SET (CHEF’S SELECTION FOR THE DAY)💥 WAGYU SET和牛小排💥牛舌SET包左沙律.前菜幾碟.海帶湯.一大碗白飯 😌OVERALL D牛都好高質.就咁睇D色澤都唔錯😍燒完之後.好幾樣都有入口即溶既感覺.油脂分佈好好.勁惹味🤤🤤配埋白飯一流!!! 食到好飽😆美中不中係另加份牛舌.相對遜色左🥲但以呢個價錢黎講.仲要係中環食到呢個QUALITY覺得算抵食😗
心血來潮想食燒肉. 朋友搵左呢間餐廳😆

💥 WAGYU SET和牛小排
💥牛舌
SET包左沙律.前菜幾碟.海帶湯.一大碗白飯 😌

OVERALL D牛都好高質.就咁睇D色澤都唔錯😍
燒完之後.好幾樣都有入口即溶既感覺.
油脂分佈好好.勁惹味🤤🤤
配埋白飯一流!!! 食到好飽😆
美中不中係另加份牛舌.相對遜色左🥲
$200 (Lunch)
2022-01-26 4399 views
依家去吾到日本,每次好想食燒肉,第一個唸起地方中環298燒肉, 呢度餐廳環境好闊落,枱與枱之間好多位,燒完都唔會有好大陣味黐上身,另設有VIP房及寬敞卡座,格調較高級。餐廳最大特色,不少勻鑽位如牛肩脊、崩沙腩等都可找到,單點必試。 崩沙腩牛脂分佈較少,肉味相對更濃郁,燒香後肉香四射,質感細緻微韌口。 牛肩脊肉味又非常香濃和牛海膽他他,超好食,超新鮮。松露多士,非常有口感海鮮煎餅,煎得金黃香口,薄薄的不會太油膩。 雖然價錢比較貴少少,但合理收費,值得一試。 298 Nikuya Room地址:中環士丹利街60號明珠行2樓2/F, Pearl Oriental House, 60 Stanley Street, Central

牛肩脊肉味又非常香濃
和牛海膽他他,超好食,超新鮮。
松露多士,非常有口感
海鮮煎餅,煎得金黃香口,薄薄的不會太油膩。

雖然價錢比較貴少少,但合理收費,值得一試。

地址:中環士丹利街60號明珠行2樓

2021-12-19
2022-01-12 2536 views
🔥 298 Set🔥 Extra Ox Tongue🔥 Treasure 3 Set🔥 Mix Set (Kalbi, Pork & Chicken)樣樣野都好好味🥰由其係298 Set真係特別正🤤👍🏻係由廚師精選5個唔同既和牛部位就咁睇已經覺得和牛既雪花紋好靚油脂分佈均勻而且肉味又非常香濃🤤👍🏻另加既牛舌都好爽口嫩滑雞肉同豬肉都一樣好好味其實除左美味既肉之外連配菜同飯都一樣係咁好味😆👍🏻成餐飯都食得好開心又好滿足呀🥰
🔥 298 Set

連配菜同飯都一樣係咁好味😆👍🏻
成餐飯都食得好開心又好滿足呀🥰

• 298 Set
2022-01-10 1874 views
同事介紹我嚟呢度試,我聽佢講好耐,終於都約到友人一齊嚟呀預先訂好位先,因為午市時間好難訂由其是呢個疫情時期樓上舖,得一部𨋢,行吓樓梯啦餐廳環境好闊落,枱與枱之間好多位,燒完都唔會有好大陣味黐上身同頭髮。唔理咁多,時間有限,因為係限時,就298 set啦,再加一份海膽牛肉卷。先嚟飲品,食得燒肉,點會冇啤酒。一盤前菜、沙律菜、白飯、牛舌、湯先嚟,然之後到份298 set。前菜、沙律都係一般,牛舌三片仔又好嫩喎,白飯唔係珍珠米。298 set有5款牛嘅唔同部位,我冇問到咁詳細,食咗先講,牛肉都有醃過吓,我都係燒到面轉咗色就食,入口有牛味,有啲油脂,有啲醃味,腍嘅燒燒吓份海膽牛肉卷嚟到,即刻夾嚟食,入口係幸福嘅味道,牛肉嘅鮮味同嫩,海膽嘅鮮同滑,一啖一件喺個口度唔係好想咬。食飽之後對友人有啲失落,就係冇甜品食喇。
同事介紹我嚟呢度試,我聽佢講好耐,終於都約到友人一齊嚟呀

預先訂好位先,因為午市時間好難訂
由其是呢個疫情時期

樓上舖,得一部𨋢,行吓樓梯啦

餐廳環境好闊落
,枱與枱之間好多位
,燒完都唔會有好大陣味黐上身同頭髮

先嚟飲品,食得燒肉,點會冇啤酒

前菜、沙律都係一般,牛舌三片仔又好嫩喎
,白飯唔係珍珠米。
298 set有5款牛嘅唔同部位,我冇問到咁詳細,食咗先講

燒燒吓份海膽牛肉卷嚟到
,即刻夾嚟食,入口係幸福嘅味道
,牛肉嘅鮮味同嫩,海膽嘅鮮同滑,一啖一件喺個口度唔係好想咬

食飽之後對友人有啲失落,就係冇甜品食喇
298set
海膽和牛卷