2023-01-08 104 views
將軍澳都開埋616火鍋啦😍想食都好就腳方便將軍澳友👍🏻平日夜晚都妹爆場喎,睇嚟天氣凍大家都想碌一碌佢🤣今次散點咗啲牛嘅特別部位嚟試試🤤·✨牛骨清湯 $62好多牛腩同牛骨,呢個湯底幾足料,唔夠飽可以食埋湯渣🤣·✨牛上肋 $68牛上肋有油花香,滑嫩啲🤤🤤推介👍🏻·✨脖仁 $68脖仁中間有啲爽嘅筋,食落正正常常咁🤣·✨澳洲五花趾 $68五花趾有牛𦟌嘅口感,呢款較爽口😅·✨加拿大艾伯塔嫩池板 $48池板牛味算濃,口感係鮮牛肉嗰種😛·✨牛駝峰 $48牛駝峰似牛小排咁,好有牛味👍🏻個人都幾鍾意呢款👍🏻·✨黃喉 $48黃喉即係心血管,係爽口嘅,不過都偏硬🥹·✨手打蝦滑 $50蝦滑有啲蟹籽係面頭,食落爽口彈牙🤪·✨唐生菜 $28✨醬料費 $10/一位·🌟每碟牛牛價錢唔貴,不過份量都較少,要叫多啲先夠飽🤣不過整體嚟講有咁多款罕有部位選擇,性價比都算高😆
將軍澳都開埋616火鍋啦😍想食都好就腳方便將軍澳友👍🏻
平日夜晚都妹爆場喎,睇嚟天氣凍大家都想碌一碌佢🤣
今次散點咗啲牛嘅特別部位嚟試試🤤
✨牛骨清湯 $62
好多牛腩同牛骨,呢個湯底幾足料,唔夠飽可以食埋湯渣🤣
✨牛上肋 $68
牛上肋有油花香,滑嫩啲🤤🤤推介👍🏻
✨脖仁 $68
脖仁中間有啲爽嘅筋,食落正正常常咁🤣
✨澳洲五花趾 $68
五花趾有牛𦟌嘅口感,呢款較爽口😅
✨加拿大艾伯塔嫩池板 $48
池板牛味算濃,口感係鮮牛肉嗰種😛
✨牛駝峰 $48
牛駝峰似牛小排咁,好有牛味👍🏻個人都幾鍾意呢款👍🏻
✨黃喉 $48
黃喉即係心血管,係爽口嘅,不過都偏硬🥹
✨手打蝦滑 $50
蝦滑有啲蟹籽係面頭,食落爽口彈牙🤪
✨唐生菜 $28
✨醬料費 $10/一位
2022-12-26 99 views
唸住打邊爐應該都穩陣,嘩入到去問阿姐wifi密碼,佢話就佢新嚟唔知,咁都得?佢唔可以問佢同事?一句就hea走我。跟住叫花甲鍋,見個鍋系平底鑊咁都覺得伏,啲花甲多沙都喊,好幾仮全隻系黑色既泥,成個湯底都泥水無分別,我同阿姐講,佢話啲花甲新鮮系咁,跟住走開咗無理我。吓,新鮮都無吐沙系兩回事喎,仲要花甲又細隻又霉,我都唔想用泥水嚟打邊爐,湯又咁啱乾咗一半,同佢講比返湯我同換個大鍋。啲牛真心唔覺得好食,蝦滑又唔彈牙,食物唔得,服務唔得,環境唔得(唔知點解用gas爐),我唔敢比小朋友食,大人求其食完拉大隊去當當食咗我地既聖誕節大餐😓。佢咁多分店同好平系咩原因?
2022-12-26 78 views
做節唔想諗、gathering唔想煩,就買佢🤣就咁係OpenRice外賣自取到揀,揀夠仲有得即日取😊整體好讚👍🏻是日最讚既係花雕醉牛😍😍😍整得超入味,而且d肉好林,超好咬口,必點之選😋😋😋其他牛肉都好好味,塊塊都係高汁肉,冇失望😋整體好讚呀!!以後聚會多個選擇😊
做節唔想諗、gathering唔想煩,就買佢🤣
就咁係OpenRice外賣自取到揀,揀夠仲有得即日取😊

整體好讚👍🏻

是日最讚既係花雕醉牛😍😍😍

整得超入味,而且d肉好林,超好咬口,必點之選😋😋😋

其他牛肉都好好味,塊塊都係高汁肉,冇失望😋

整體好讚呀!!以後聚會多個選擇😊
2022-12-07 115 views
香港唔係好多火鍋店可以食牛打邊爐食得咁刁鑽, 好多平時好少menu見到嘅部位都有得食, 呢間簡直係食牛嘅活生生維基百科, 小編食咗大概十款唔同部位嘅牛肉之後覺得以下真係要試下:橫隔膜: 呢個部位近住牛嘅內臟,所以肉味特別濃郁, 厚切最正,口感好comfy food, 食幾多都唔會厭, 有少少爽彈, 肉質軟熟。匙柄: 肉質偏向稔滑, 火鍋滾起輕輕灼六秒即刻食, 入口溶化。牛駝峰: 脂肪比例比較多, 牛脂味道好濃郁。牛頸脊: 呢一個部位一般火鍋都比較常見, 呢間餐廳嘅肉質新鮮, 一睇啲油脂分佈已經知係上乘之選。~~~~~📍616牛肉火鍋專門店 X 虎喰燒肉‧酒場將軍澳唐徳街3號香港九龍東智選假日酒店7樓702號舖~~~~~😋味道: 9/10📸賣相: 8. 5/10🛋️環境:9/10💁‍♂️服務: 8.5/10💎性價比: 9/10💲人均:$200up⏪回頭率:90%~~~~~

牛駝峰: 脂肪比例比較多, 牛脂味道好濃郁。
📍616牛肉火鍋專門店 X 虎喰燒肉‧酒場
💎性價比: 9/10
💲人均:$200up
⏪回頭率:90%
2022-12-03 111 views
本想試下幫襯呢間,本身都係諗住逐碟叫,試下唔同部位,食品質素應該唔會太差。經open rice book 左,再電話confirm, 一直都沒有話有任何限時的。但去到門口攞枱,臨入去個職員竟然話限時100分鐘要交枱,我心諗任食先會限時啫。我再問唔係任食都限時?佢話今日booking 多要限時。我沒有想任食,但如果係限時,一早講清楚我再考量。為何轉了100分鐘在下午confirm booking 完全沒有提及,幾唔老實,唔再幫襯。

我沒有想任食,但如果係限時,一早講清楚我再考量。

2022-11-05 181 views
天氣開始轉涼,最啱就係打邊爐,去左616牛肉火鍋專門店,佢地分店有十幾間,總有一間係附近。餐廳主打牛肉,牛肉來自不同產地、包括加拿大、蘇格蘭、澳洲、英國。讓你可以食盡各種刁鑽牛部位,價錢仲好相宜,CP值好高!🌟湯底 $62牛骨清湯,有好多牛腩和白蘿蔔,仲有西芹配搭,湯底味道好清甜,白蘿蔔索晒湯汁超好味!🌟靚牛🔸花雕醉牛 $48好濃郁的花雕酒香味,肉質嫩滑,最愛呢款牛!🔸熟成加拿大牛肩脊 $58油脂豐富,口感柔軔適中,肉味濃厚。🔸澳洲五花趾 $68口感爽脆彈牙,牛後腿部份,紋路比較多而明顯。 🔸匙柄 $48油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟。🔸牛駝峰 $48油香肉味香濃,頸背間的肉,適合大眾口味之選。🔸安格斯橫隔肌 $48肉味最濃郁,與橫隔膜相連,每頭牛只有兩小塊乍。 🌟清湯牛筋腩 $48牛筋牛腩都已經炆得好淋,配埋牛骨清湯的白蘿蔔,食到舔舔脷!🌟扇貝 $48 (兩隻)好大隻扇貝,好新鮮,入口鮮甜!🌟響鈴 $28每次打邊爐必食,碌幾秒,索晒湯汁超入味!💕 最正就係佢哋嘅秘製牛肉汁,再加多兩滴柑桔汁,將牛肉鮮味昇華,記得唔好錯過啦😍

🌟湯底 $62

🌟靚牛
🔸花雕醉牛 $48
好濃郁的花雕酒香味,肉質嫩滑,最愛呢款牛!

🔸熟成加拿大牛肩脊 $58
油脂豐富,口感柔軔適中,肉味濃厚。

🔸澳洲五花趾 $68
口感爽脆彈牙,牛後腿部份,紋路比較多而明顯。

🔸匙柄 $48
油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟。

🔸牛駝峰 $48
油香肉味香濃,頸背間的肉,適合大眾口味之選。

🔸安格斯橫隔肌 $48
肉味最濃郁,與橫隔膜相連,每頭牛只有兩小塊乍。

🌟清湯牛筋腩 $48
牛筋牛腩都已經炆得好淋,配埋牛骨清湯的白蘿蔔,食到舔舔脷!

🌟扇貝 $48 (兩隻)
好大隻扇貝,好新鮮,入口鮮甜!

🌟響鈴 $28
每次打邊爐必食,碌幾秒,索晒湯汁超入味!

2022-10-28 123 views
經常見人食616火鍋,終於有時間去啦616係專門食牛嘅火鍋餐廳,好多特別/ 刁鑽部位選擇,大部分都未食過,嚟到呢到一定要試晒佢呀😍湯底有牛骨清湯$62、沙嗲湯$82、牛雜湯$82、酸菜湯$78等我哋要咗牛骨清湯,想食到牛嘅原汁原味,牛骨湯除咗大大件牛骨之外,仲有牛腩一齊煲,牛味十足🐮安格斯橫隔肌 - $48🐮匙柄 - $48🐮滑尾龍 - $48🐮吊龍伴 - $68🐮金花趾 - $68🥬娃娃菜$28全部牛嘅色澤都好靚好鮮色,滑尾龍最特別,有粒蛋係上面,食嘅時候撈埋蛋漿,放入火鍋中整熟即可,肉質好滑溜全部牛淥6-8秒即可,得滑尾龍要20秒左右,太耐就會浪費咗靚牛㗎啦另外大讚呢到好多醬料,連沙茶醬XO醬都有👍🏻💰$569/2ppl🚩616牛肉火鍋專門店 X 虎喰燒肉‧酒場 (將軍澳) @616hotpothk 📍將軍澳唐徳街3號香港九龍東智選假日酒店7樓702號舖
經常見人食616火鍋,終於有時間去啦

🐮安格斯橫隔肌 - $48
🐮匙柄 - $48
🐮滑尾龍 - $48
🐮吊龍伴 - $68
🐮金花趾 - $68
🥬娃娃菜$28

另外大讚呢到好多醬料,連沙茶醬XO醬都有👍🏻

💰$569/2ppl
📍將軍澳唐徳街3號香港九龍東智選假日酒店7樓702號舖
2022-10-25
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$255 (Dinner)
2022-10-27 105 views
CP 值極高牛肉火鍋專門店今日嚟到將軍澳地鐵站的智選假日酒店7樓的616火鍋料理打邊爐。位於酒店內的616火鍋,地方當然寬敞,外望開揚將軍澳公園靚景,店舖裝修高雅,地方清潔衛生。我們點了牛雜湯底,牛雜湯底內有多款不同的牛內臟,有牛肚,牛腸,牛肺,湯底濃郁,沒有半點牛腥味,配合中國芹菜及白蘿蔔,更顯清甜。湯底內的各款牛雜,烹調得很好, 十分淋滑,充滿牛香味。我最喜歡吃的是滑美龍,滑美龍配上生蛋,烚之前把蛋漿與牛肉拌好,再烚。滑美龍又爽口,牛香味亦十分好。下次到來,我一定會再encore。安格斯橫間肌亦是我的大愛,爽爽滑滑, 入口冇渣, 十好吃。清湯牛筋腩,需要放進湯底內再加以烹煮,煮淋後,牛筋吸收了湯底的牛肉湯味,甚至好吃。這兒的手打烏冬,亦十分彈牙,爽口。不得不提的是,這兒的服務生,很有禮貌,服務優質, 十分耐心地幫我們解說各種湯底不同之處,使我們作出了正確的選擇。總的來說,這間616分店,質素超高,下次,我一定會再來哦!@616hotpothk#淥一淥 #打邊爐 #火鍋 #牛肉 #滾燙邊爐 #手切靚牛 #Hotpot#相機食先
CP 值極高牛肉火鍋專門店

安格斯橫間肌亦是我的大愛,爽爽滑滑, 入口冇渣, 十好吃。

這兒的手打烏冬,亦十分彈牙,爽口。

總的來說,這間616分店,質素超高,下次,我一定會再來哦!

@616hotpothk

#相機食先
近排天氣終於有點涼意,可以去打邊爐了🤭今日同媽咪去將軍澳間616 淥一淥😆呢間分店位於酒店入面,環境寬敞舒適又乾淨,有落地大玻璃窗,日頭黎可以望市景打邊爐都幾正。呢到係QR落單,有自助醬料bar、自助餐具bar。我地點左牛骨清湯做湯底,牛骨好大舊伴隨少少骨髓,充滿鈣質同蛋白質呀,亦有啲蘿蔔、大蔥、芫茜弔味,湯底非常鮮甜,蘿蔔吸哂牛骨湯既精華好好食,另外湯底仲有啲牛排骨,口感煙韌有嚼勁又入味,湯底十分足料!火鍋料我地點左呢啲👇🏼每樣都新鮮、肉類切得厚薄均勻。🔸匙柄 - 牛下肩胛肉,油脂比較少,肉質較軟🔸牛駝峰 - 牛朴肉後端的頸背間的肉,油香味濃,肉質嫩腍,我最中意呢個❣️🔸安格斯牛橫隔肌 - 牛肉味最香濃,食落較有嚼勁🔸澳洲五花趾-牛後腿肌腱的中心部份,食落較爽脆同有咬口🔸黑豚梅花肉 - 豬肉味濃,肉質嫩滑🔸手打蝦滑 - 蝦滑彈牙結實食完肉要食返啲蔬菜,我地叫左唐生菜、蜂巢豆腐、響鈴,浸落牛香味濃郁既湯到煮,入哂味好正呀😍飲品叫左菊花桂圓露同洛神玫瑰茶,可以清清熱,甜度適中,幾好飲喔!自助醬料bar有好多選擇,有自家製牛汁,必試!鮮牛油豉油都好香甜,都係大推!服務方面,店員們都有禮,會留

火鍋料我地點左呢啲👇🏼每樣都新鮮、肉類切得厚薄均勻。
🔸匙柄 - 牛下肩胛肉,油脂比較少,肉質較軟

🔸安格斯牛橫隔肌 - 牛肉味最香濃,食落較有嚼勁

🔸澳洲五花趾-牛後腿肌腱的中心部份,食落較爽脆同有咬口

🔸黑豚梅花肉 - 豬肉味濃,肉質嫩滑

🔸手打蝦滑 - 蝦滑彈牙結實

服務方面,店員們都有禮,會留意枱面情況,主動加湯👍🏼

2022-10-12
Dinner
2022-10-02 236 views
616食牛出名係人都知,除咗有唔同國家嘅牛肉,最大原因係佢哋提供刁鑽牛肉部位,一般餐廳係order唔到,如牛頸脊、牛肩心等等。二人火鍋套餐都幾抵食,而且仲試到唔同部位嘅牛肉,牛骨清湯湯底好清甜,你會見到勁大嚿牛骨喺入邊,旁邊仲有好多蘿蔔,仲有淡淡既胡椒味,不錯不錯牛肉有五款,包括橫隔肌、五花趾、牛駝峰及匙柄、熟成加拿大牛肩脊各一碟,每一款口感都有少少唔同,橫隔肌係同橫隔膜相連,每頭牛只有兩小塊 ,肉味成隻牛最濃,唔係咁易食到架,五花趾每一片都圓圓地,顏色比較深色,筋既分佈都好明顯, 口感爽脆彈牙。牛駝峰只需淥8秒,間中帶有幼筋,但一d都唔韌,我覺得係最軟滑,一定要食!匙柄只需淥6秒,外熟內仲有小小粉紅色,油脂比較少,肉質比較軟熟成加拿大牛肩脊油脂花紋最多,口感柔軟得黎有口感,肉味都幾濃厚打邊爐一定要有返啲蔬菜,蔬菜籃入邊有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲,仲有小食炸魚皮,麵食食方面有稻庭烏冬、公仔麵,飲品選左菊花桂圓露同可口可樂醬料區好多選擇,而且每款醬料都有蓋子,夠晒衛生

醬料區好多選擇,而且每款醬料都有蓋子,夠晒衛生

2022-09-30 862 views
今次又係將軍澳發掘美食主打火鍋同烤肉餐廳除咗有平時食開嘅牛肉供應外仲有提供各種刁鑽牛肉部位包括牛頸脊、牛肩心等等佢嘅牛肉仲係來自唔同產地午市性價比極高😍🔸二人火鍋套餐 $288დ 牛骨清湯湯底დ 橫隔肌დ 五花趾დ 牛駝峰დ 匙柄დ 娃娃菜დ 金菇დ 蜂巢豆腐დ 芋絲 დ 炸魚皮 დ 稻庭烏冬დ 公仔麵 დ 菊花桂圓露დ 洛神玫瑰茶🔸熟成加拿大牛肩脊二人套餐非常豐富同抵食,有四款牛肉、一份小食同蔬菜盤,仲有埋烏冬同飲料,真係超滿足😍牛骨清湯湯底好濃牛香味,就咁飲都好好飲,用呢個湯底嚟淥牛肉食就更加突顯到牛肉嘅鮮味😋餐墊仲有教學寫每款牛要淥幾多秒!仲有個秘制牛肉可以去醬料區拎,加入湯底牛味仲濃左👍🏼二人套餐嘅四款牛分別係橫隔肌、五花趾、牛駝峰同匙柄。橫隔肌肉味係咁多款牛入面中最濃,五花趾係牛後腿肌腱嘅中心部份,筋和紋路比較多而明顯, 口感爽脆彈牙,牛駝峰油香肉味比例平均,適合大眾口味,匙柄即係牛下肩胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟😋我哋仲叫咗熟成加拿大牛肩脊,呢款牛熟成咗21日,口感柔軔適中,肉味更濃厚😍蔬菜盤就有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐同芋絲,食咗咁多牛食返d蔬菜中和吓都幾好。魚皮
今次又係將軍澳發掘美食
主打火鍋同烤肉
餐廳除咗有平時食開嘅牛肉供應外
仲有提供各種刁鑽牛肉部位
包括牛頸脊、牛肩心等等
佢嘅牛肉仲係來自唔同產地

დ 公仔麵
დ 菊花桂圓露
დ 洛神玫瑰茶

🔸熟成加拿大牛肩脊

蔬菜盤就有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐同芋絲,食咗咁多牛食返d蔬菜中和吓都幾好。魚皮亦都好香脆,再食埋烏冬同公仔麵就超滿足☺️

2022-09-24
Lunch
2022-09-21 256 views
好耐冇食火鍋,前幾日同朋友去咗616牛肉火鍋專門店。我哋叫咗個二人套餐,雖然唔係任食都但都好夠飽。佢地為客人提供刁鑽牛肉部位,而且來自唔同產地,我去完先知一個部位叫匙柄。二人火鍋套餐:我地食佢咗牛骨清湯湯底,本身就有啲牛肉,幾大粒同重牛味,大家記得食呀!牛肉有橫隔肌、五花趾、牛駝峰及匙柄各一份。佢哋有個表教我哋要煮幾耐,大部份都係6至8秒。原來橫膈肌好罕有,每隻牛得兩塊,食落嗰陣覺得味道最濃郁。匙柄原來係牛下肩胛肉,油脂最少,但係食落細滑柔軟。五花趾最彈牙,亦都最多筋同紋路,係牛後腿肌腱的中心部份。牛駝峰係牛朴肉後端的頸背間的肉,油香同肉味就最平均。另外仲有鮮蔬:娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲。食埋麵就夠曬飽,有一個稻庭烏冬同一個公仔麵。呢個餐仲包一客炸魚皮,分量多好多,浸一浸佢半淋半脆咁食最好味。呢個餐仲包飲品,我哋叫咗菊花桂圓露,有好香嘅花味,不過偏甜。我哋另外叫咗一客熟成加拿大牛肩脊。睇餐單見到佢熟成咗21日,覺得好特別,所以試一試。脂肪分布好平均,食落都好香牛肉味,而且有咬口。

二人火鍋套餐:

1K
2022-09-19 790 views
午市二人火鍋套餐($288)🍲火煱湯底:牛骨清湯賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛骨湯底十分足料,有大量牛骨牛肉加進鍋內,牛骨牛肉味十分濃郁。採用的牛骨牛肉不會過肥,湯底不會過油過膩。值得一讚,湯底中有不少牛肉塊可供食用,口感煙韌有嚼口,不會過硬過老,而且十分入味,令人吃不停口。湯底配有不少極吸味的白蘿蔔,盡得湯底精華。🐮牛肉:安格斯橫隔肌、匙柄、澳洲五花趾、牛駝峰賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧各款牛肉大小厚薄劃一,色澤新鮮,分別整齊排列在瓷碟上,十分美觀吸引。味道方面,安格斯橫隔肌的牛味最為濃郁,配合餐廳秘制的牛肉汁更能突出當中鮮味,必食之選。匙柄入口口感柔軟嫩滑,相反澳洲五花腩則較為彈牙爽脆,牛駝峰則夾雜在兩者之間,油香肉味比例平均,三者各有特色,可按個人喜好選擇。🐮熟成加拿大牛肩脊(+$58)牛肩脊口感柔韌適中,肉味濃厚,入口更慢慢釋出牛肉獨特的風味,令人再三回味。🥬鮮蔬拼盤:娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧各款鮮蔬整齊排列在竹籃上,份量合適,賣相新鮮。味道方面,各款鮮蔬均十分吸味,配合濃厚的牛骨湯底滋味甚佳。🐟炸魚皮賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸魚皮份
午市二人火鍋套餐($288)

🍲火煱湯底:牛骨清湯

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

採用的牛骨牛肉不會過肥,湯底不會過油過膩。

湯底配有不少極吸味的白蘿蔔,盡得湯底精華。

🐮牛肉:安格斯橫隔肌、匙柄、澳洲五花趾、牛駝峰

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐮熟成加拿大牛肩脊(+$58)

🥬鮮蔬拼盤:娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲

味道:🐧🐧🐧🐧

各款鮮蔬整齊排列在竹籃上,份量合適,賣相新鮮。

味道方面,各款鮮蔬均十分吸味,配合濃厚的牛骨湯底滋味甚佳。

🐟炸魚皮

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

炸魚皮份量頗多,滿滿一碟,魚皮乾身不油。

魚皮新鮮爽脆,配合牛骨湯底,鮮味牛味突出,惹味十足。

🍜麵食:稻庭烏冬、公仔麵各一客

稻庭烏冬爽滑彈牙,公仔麵正常水準。

🥤飲品:菊花桂圓露、洛神玫瑰茶

賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

飲品用透明膠樽獨立裝載,份量一般。

味道方面,菊花桂圓露菊花味濃,帶點清新感,十分解膩。

洛神玫瑰茶甜中帶酸,十分開胃。

🧂醬料

醬料區內選擇十分多,常見醬料一應俱全。

特別推介秘製牛肉汁,搭配牛肉能突出牛肉的鮮味,務必一試。

輪候時間:🐧🐧🐧🐧🐧

在平日下午2點到訪,無需排隊能直接入座。

候餐時間:🐧🐧🐧🐧🐧

火鍋、各項火鍋配料在10分鐘內已到齊。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝修簡潔新淨,桌與桌之間空間十足。

桌椅均面積寛闊,令人十分舒適自在,值得一讚。

服務:🐧🐧🐧🐧

服務員態度友善有禮,回應速度迅速。

餐廳設有圖畫提示各牛部位的最佳滾煮時間,十分貼心。

P.S.1. 設有加一服務費。

P.S.2. 繁忙時段設限時100分鐘。

🐧❤️結語:高質牛肉火鍋推介。
2022-09-19
Lunch
  • 熟成加拿大牛肩脊
  • 午市二人火鍋套餐
2022-09-16 186 views
🐮🍲相信講開要食牛肉火鍋,大家都會諗起616 ,佢哋仲提供刁鑽牛肉部位,如牛頸 脊、牛肩心等等。來自不同產地、不同部位的牛肉早幾日下午就去咗將軍澳,holiday inn 酒店內的分店😍原來裝修甘雅緻,同我之前去的其他分店有另一種感覺,分左火鍋和燒肉區,整店座位好闊落,景觀開揚🐮午市二人火鍋套餐$288供應時間12:00-16:00牛肉併盤:横隔肌 五花趾 牛駝峰 匙柄鮮蔬拼盤:娃娃菜,金菇 ,蜂巢豆腐, 芋絲炸魚皮麵食:公仔麵 及稻庭烏冬飲品:菊花桂圓露/洛神玫瑰茶/烏梅汁/可口可樂熟成加拿大牛肩脊,每款食物各一客✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨橫隔肌:每隻牛只有兩小塊,肉味整頭牛中最濃五花趾 :最彈牙的部位,口感爽脆牛駝峰:牛朴肉後端的頸背間的肉,間中帶幼筋油香肉味比例平均匙柄:牛下肩胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟。熟成加拿大牛肩脊:口感柔軔適中,肉味更濃厚✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨啱晒牛魔王黎食吖
頸 脊、牛肩心等等。來自不同產地、不同部位的牛肉

🐮午市二人火鍋套餐$288
供應時間12:00-16:00

牛肉併盤:横隔肌 五花趾 牛駝峰 匙柄
鮮蔬拼盤:娃娃菜,金菇 ,蜂巢豆腐, 芋絲
炸魚皮
麵食:公仔麵 及稻庭烏冬
飲品:菊花桂圓露/洛神玫瑰茶/烏梅汁/可口可樂
熟成加拿大牛肩脊,每款食物各一客
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
橫隔肌:每隻牛只有兩小塊,肉味整頭牛中最濃
五花趾 :最彈牙的部位,口感爽脆
牛駝峰:牛朴肉後端的頸背間的肉,間中帶幼筋油香肉味比例平均
匙柄:牛下肩胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟。
熟成加拿大牛肩脊:口感柔軔適中,肉味更濃厚
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
啱晒牛魔王黎食吖
2022-09-12 185 views
原來將軍澳都有間《616牛肉火鍋專門店》🤩環境開揚,坐得舒服,主打刁鑽牛肉嘅唔同部位🍲二人火鍋套餐 湯底係牛骨清湯,亦都可以加$20轉其他湯底,湯底清得嚟牛味都幾濃,牛骨勁大件,入面仲有軟腍嘅牛腩,同埋好多嘅白蘿蔔,入口無渣,索埋湯汁好鮮甜✨牛肉安格斯橫隔肌肉質鬆軟,牛肉味濃澳洲五花趾入口彈牙、匙柄入口柔軟牛駝峰油香肉味比例平均,甘香肉鮮熟成加拿大牛肩脊含有許多筋絡同油花,入口軟嫩適中✨鮮蔬拼盤有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲娃娃菜索晒湯汁好鮮甜,豆腐好滑溜✨小食炸魚皮好香脆,冇油益味👍🏻✨稻庭烏冬,公仔麵 ✨菊花桂圓露,洛神玫瑰茶📝二人火鍋套餐 $288 熟成加拿大牛肩脊 $58 (午市再有8折) 醬料費 $20@ 加一服務費

🍲二人火鍋套餐

✨牛肉

安格斯橫隔肌肉質鬆軟,牛肉味濃
澳洲五花趾入口彈牙、匙柄入口柔軟
牛駝峰油香肉味比例平均,甘香肉鮮

熟成加拿大牛肩脊含有許多筋絡同油花,入口軟嫩適中

✨鮮蔬拼盤
有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲
娃娃菜索晒湯汁好鮮甜,豆腐好滑溜

✨小食
炸魚皮好香脆,冇油益味👍🏻

✨稻庭烏冬,公仔麵

✨菊花桂圓露,洛神玫瑰茶

📝二人火鍋套餐 $288
熟成加拿大牛肩脊 $58 (午市再有8折)
醬料費 $20@
加一服務費