2017-04-21
今日同男朋友去新蒲崗食一間勁隱世嘅懷舊日式餐廳,餐廳裝修勁懷舊feel,似七十年代嘅日本餐廳。黃金蝦卷有青瓜、大隻甜蝦、紫菜、飯加芝麻卷成,甜蝦係炸過嘅天婦羅,皮簿好好食。我鐘意加埋海膽係面,仲夾!海膽有冰鋪低,海膽金黃色好吸引,推廣價$48🤤🤤用紫菜包住食,海膽甘甜唔苦。無臭味架!好新鮮。海鮮鍋好大煲,有青口、魷魚圈、鮑片、大蝦、蟹柳、金針菇同冬菇等等,湯底好香嘅魚味,唔係味精湯。勁推薦!鮑片好稔身有口感,魷魚圈爽口,下面仲鋪左好多蔬菜同薯粉。菜類都有成五 六種,絕對足料過吉野家邊爐。刺身飯材料夠新鮮,有厚切三文魚腩、勁大隻赤蝦 、三文魚籽、金黃海膽同帶子,味道鮮甜。飯都夠多,食落醋味亦唔太重 。烤秋刀魚條魚上碟攞得好靚,有檸檬同海鹽可以揀。秋刀魚長過我手臂,而且剪得岩岩好,唔會太老。店員都好熱情同環境都幾好,係幾好選擇嘅街坊小店。
有青瓜、大隻甜蝦、紫菜、飯加芝麻卷成,甜蝦係炸過嘅天婦羅,皮簿好好食。我鐘意加埋海膽係面,仲夾! 海膽
有冰鋪低,海膽金黃色好吸引,推廣價$48🤤🤤用紫菜包住食,海膽甘甜唔苦。無臭味架!好新鮮。 海鮮鍋
好大煲,有青口、魷魚圈、鮑片、大蝦、蟹柳、金針菇同冬菇等等,湯底好香嘅魚味,唔係味精湯。勁推薦!鮑片好稔身有口感,魷魚圈爽口,下面仲鋪左好多蔬菜同薯粉。菜類都有成五 六種,絕對足料過吉野家邊爐。 刺身飯
材料夠新鮮,有厚切三文魚腩、勁大隻赤蝦 、三文魚籽、金黃海膽同帶子,味道鮮甜。飯都夠多,食落醋味亦唔太重 。 烤秋刀魚
條魚上碟攞得好靚,有檸檬同海鹽可以揀。秋刀魚長過我手臂,而且剪得岩岩好,唔會太老。 店員都好熱情同環境都幾好,係幾好選擇嘅街坊小店。