2023-12-24 46 views
適逢anniversary ❤️今日就去港島區行下街再食好野🤭搵到呢間位於鰂魚涌既alchemy origin😆 我地先點了煙三文魚牛油果碎蛋沙律蕃茄三文治🥪個三文冶包係烘得脆卜卜的 🥳 而個煙三文魚包到玫瑰花🌹咁樣 👍 打卡一流夾埋牛油果碎蛋一齊食 口感好豐富 而且唔會太dry 😙 超易入口 同埋2舊三文治其實也很飽肚 勁暖胃另外 我地也share 煙鴨胸配菠菜扁意粉👍啲鴨胸唔係好肥 唔會太油膩 味道剛好 😚忌廉跟意粉比例剛剛好😌菠菜份量也很多 !當然不少得甜品 我地揀左個好切合聖誕🎄主題既甜品 就是 法式西多士配自家制雜莓醬🫐個西多士配雜莓醬呢個組合冇得輸 😆西多士外脆內軟 加埋糖霜口感一流!唔會太甜 跟男友一人一舊剛剛好😍冬天當然也不少得飲熱朱古力🍫店員拉左個心心出嚟 好靚👍同埋好濃朱古力味 超好飲又暖胃🥹十分幸福!

我地先點了煙三文魚牛油果碎蛋沙律蕃茄三文治🥪

另外 我地也share 煙鴨胸配菠菜扁意粉👍
啲鴨胸唔係好肥 唔會太油膩 味道剛好 😚
忌廉跟意粉比例剛剛好😌菠菜份量也很多 !

2023-12-16 133 views
星期六晚去左屋企附近新開既Alchemy ORIGIN食晚餐。呢間coffee shop好大間,裝修環境好舒服,而且食物好高質。青醬烤雞番茄芝士意大利三文治個包好脆口,但唔會𠝹口同好乾,烤雞非常嫩滑又多汁,加左$22要沙律。煙鴨胸配菠菜扁意粉意粉好creamy,但唔膩,鴨胸份量好足,菠菜同意粉亦都好夾,好味。法式西多士配自家製雜莓醬法式西多士比想像中大份,口感鬆軟,唔錯。特濃巧古力果然係特濃,似飲緊朱古力漿,絕對無呃秤,所以比較細杯。

法式西多士配自家製雜莓醬
法式西多士比想像中大份,口感鬆軟,唔錯。
法式西多士配自家製雜莓醬

特濃巧古力
果然係特濃,似飲緊朱古力漿,絕對無呃秤,所以比較細杯。
特濃巧古力
2023-12-16
$160 (Dinner)
2023-12-14 30 views
因為朋友係太古坊做嘢為左方便佢 所以今次喺呢邊食嘢 今次我哋揀咗 Alchemy Origin💕環境好舒服 同埋座位之間都好闊落💕- Smoked Salmon Salad with Homemade Lemon Vinaigrette Dressing煙三文魚沙律配檸檬醋醬個沙律份量十足 煙三文魚食落有少少煙熏味🥰點埋個汁酸酸地 好開胃😍沙律菜好新鮮 而且好爽口- Carbonara Spaghetti with Pancetta Affumicata Bacon厚切意大利煙肉卡邦尼意粉個意粉好香忌廉嘅味道仲有好多芝士粉喺上面添!😍而且個醬汁亦都唔會煮到好稀 做得啱啱好😆意粉淋度亦都好適中😍- Cajun Chicken and Pineapple Burgerwith Lemon Yogurt Dressing and Roasted Potatoes烤雞菠蘿漢堡配檸檬醋醬及焗薯配料有好多 菠蘿好甜😆烤雞嫩滑 食落一啲都唔會覺得好難咬開😆啲焗薯仲熱辣辣添☺️- French Toast with Homemade Mixed Berries Sause法式西多士配自家制雜莓醬最後食返
因為朋友係太古坊做嘢

食落唔會覺得好漏

- Ice Latte
香濃咖啡味🥰🥰🥰

2023-11-26 38 views
Alchemy ORIGIN - 舒適咖啡廳今日到了一間位於鰂魚涌嘅咖啡廳,樓底非常高,大大塊落地玻璃,俾人一種非常舒適慢活嘅感覺。炸魚卷配希臘乳酪醬 $118薄薄嘅餅皮,唔會太厚太過麵包感覺,包住非常脆身嫩嫩嘅炸魚,再配上爽口嘅青瓜條、生菜同埋希臘乳酪醬。烤雞菠蘿漢堡配檸檬醋醬及焗薯 $125超級巨型嘅漢堡包,厚身烘過嘅漢堡麵包加上大大塊連皮嘅烤雞扒、鮮甜嘅菠蘿、多汁嘅蕃茄片、爽脆嘅生菜。氣泡黑咖啡 $50黑咖啡加上氣泡水,再加入檸檬青檸汁,味道微酸微甜,有別於加入奶類嘅咖啡,唔會太甜太過膩。自家製甘筍蛋糕 $33非常特別口味嘅一款蛋糕,蛋糕是烘過微微溫暖的,口感係綿綿密度較高的。

Alchemy ORIGIN - 舒適咖啡廳

炸魚卷配希臘乳酪醬 $118

烤雞菠蘿漢堡配檸檬醋醬及焗薯 $125

氣泡黑咖啡 $50

自家製甘筍蛋糕 $33
嘩!鰂魚涌開咗一個新嘅Espresso Alchemy 叫做Origin; 喺鰂魚涌附近返工㗎, IT朋友應該會覺得好開心,佢仲開啟一個新落成嘅大喊地面嗰層。入到去真係要影吓相打卡,暫時來講,應該係我去過咁多間分店最靚裝修嘅。原來已經同之前唔同,可以用手機落單,方便好多。不過紙質嘅菜單堅有佢嘅風味夜晚嚟食嘅時候唔係太多人,應該有啲住喺附近嘅朋友我都係鍾意啲比較健康嘅食物,例如卡邦尼意粉🤪卡邦尼意粉個汁非常之濃郁,熱辣辣非常好食。煙肉係厚切嘅,唔會太鹹或者肥膩,但係肉味道濃郁。意大利粉嘅粗度啱啱好,軟硬度適中。另外新出咗佢係漢堡包,不過我冇食,你見到個小朋友食得好開心。我就叫咗個豬頸肉卷,配芥末醬。豬頸肉烤得非常之靚,唔會太肥,肥瘦均勻。粗幼到啱啱好,配以餐廳非常之新鮮嘅沙律蔬菜。Alchemy最欣賞嘅一定係冷泡茶以及冷泡咖啡系列。今日都係飲返叫咗個最鍾意嘅蘭花紅茶!有個冰波喺杯入邊,非常之寫意另一杯飲品嘅就係伯爵茶朱古力,非常之靚仔醒目,香味濃郁有茶香

夜晚嚟食嘅時候唔係太多人,應該有啲住喺附近嘅朋友
卡邦尼意粉

冷泡紅茶

卡邦尼意粉
冷泡紅茶
呢度午市成日都人頭湧湧,朋友喺附近翻工,話每次都要等位,因為性價比真係幾高。呢度樓底好高,座位寬落,完全享受到cafe應有嘅空間,唔會好似一般市區cafe咁焗促,就算坐滿人都覺得自在。晚市同假日比較空閒舒服。職員態度非常好,一叫即到。三重芝士及果仁配菠菜扁意粉 $103三重芝士好creamy, 幾款果仁嘅香脆消除咗芝士嘅膩感伯爵茶鮮奶巧克力(大) $46茶味香濃,朱古力唔會好苦,香淳十足自家製香蕉蛋糕 $33質感綿密濕潤,又平又飽肚,上班族恩物。

三重芝士及果仁配菠菜扁意粉 $103
三重芝士好creamy, 幾款果仁嘅香脆消除咗芝士嘅膩感

伯爵茶鮮奶巧克力(大) $46
茶味香濃,朱古力唔會好苦,香淳十足

自家製香蕉蛋糕 $33
質感綿密濕潤,又平又飽肚,上班族恩物。
2023-11-09 1142 views
放工後 最鐘意同朋友飲杯咖啡食下野好鐘意去espresso alchemy而家喺鰂魚涌開咗alchemy origin 環境好寬敞 放工後人流唔多好舒服 😌☕️ Latte係必點嘅返工咁辛苦 嘆返杯Latte好重要🍫 朋友點咗 Milk Chocolate味道香濃 質感好香滑🐔 青醬雞胸沙律配檸檬醋醬呢個係個每次必點 青醬味道好香濃 雞胸肉質好嫩滑仲有大量沙律菜 配上檸檬醋醬好開胃🐟 脆炸魚堡配自家製蛋黃醬魚堡好厚身 有好多蔬菜夾喺中間炸魚炸得好乾脆 肉質嫩滑 配上蛋黃醬好惹味🐟 煙三文魚牛油果碎蛋沙律蕃茄三文治賣相幾靚 煙三文魚 牛油果 碎蛋係完美配搭 好食🦆 煙鴨胸配菠菜扁意粉鴨胸肥瘦適中 扁意粉掛滿菠菜汁🍓法式西多士配自家製雜莓醬賣相好吸引 好邪惡 西多士中間吸咗奶油醬 好滋味加埋雜莓醬 酸酸甜甜 好食🫐 自家製藍莓合桃蛋糕蛋糕質感鬆軟 中間夾咗藍莓同合桃 口感豐富
放工後 最鐘意同朋友飲杯咖啡食下野

蛋糕質感鬆軟 中間夾咗藍莓同合桃 口感豐富
  • 煙鴨胸配菠菜扁意粉
  • 青醬雞胸沙律配檸檬醋醬
  • 煙三文魚牛油果碎蛋沙律蕃茄三文治
近排朋友轉左工去太古坊返工,佢又係一個鐘意搵咖啡店打卡既人就襯個 friday night 收工就同佢去一間環境佈置非常特別,又非常適合打卡既咖啡店同佢食個晚餐,談天說地一下餐廳用上非洲夯土建築方式計設,讓大家置身係非洲紅土屋入便品嘗咖啡美食店內空間感十足,環境舒適,又有多個打卡位,適合休閒慢活地去品味咖啡,享用一個豐富既晚餐食品方面:青醬雞胸沙律配檸檬醋醬 : 雞胸份量超多,慢煮雞胸肉質軟淋,配上青醬後味道清新,再加上超大份既新鮮沙律,夠曬健康美味煙三文魚牛油果碎蛋沙律蕃茄三文治 : 有兩個大大既煙三文魚花朵賣相吸睛,再配埋牛油果碎蛋沙律、蕃茄及沙律菜,超豐富又健康既三文治脆炸魚堡配自家製蛋黃醬 : 賣相有驚喜,一塊足足大漢堡包兩倍既脆炸魚柳,加入蕃茄、沙律菜及自家製蛋黃醬,夠曬惹味煙鴨胸配菠菜扁意粉麵 : 菠菜味寬條麵口感煙韌,加上忌廉菠菜汁、菠菜及煙鴨胸,健康美味自家製藍莓核桃蛋糕 : 外邊焗到脆身,質感結實,濃濃既藍莓味,再加埋核桃增加口感,相當美味法式西多士配自家制雜莓醬 : 厚厚既法式西多士新鮮即製幾大份,質感鬆軟,充滿牛油香,再配埋自家製雜莓醬酸酸甜甜,中和油膩感澳白咖啡
近排朋友轉左工去太古坊返工,佢又係一個鐘意搵咖啡店打卡既人

食品方面:

澳白咖啡 : 咖啡味香濃,口感順滑細膩,高質既 Flat White

鮮奶巧克力 : 口感順滑,味道濃郁,鮮奶同朱古力味道平衡得剛剛好

2023-11-03
$320 (Dinner)
  • 青醬雞胸沙律配檸檬醋醬
  • 法式西多士配自家制雜莓醬
2023-10-29 66 views
在太古坊返工,呢一帶都好多嘢食嘅,但係比較有特色又可以坐得耐啲嘅Cafe就少。今日收工,就揀咗呢一間同朋友食個簡單單嘅生日飯!一入到去呢間cafe嘅感覺,就令我諗起哈利波特圖書館嗰一幕😆然後。。。再望一望佢啲設計又令我諗起沙漠🏜️😊本身今日想試吓飲朱古力,點知可能太夜,所以所有朱古力飲品都售罄😓唯有等下次啦!迷你鮮奶咖啡 $33咖啡豆味道好獨特,好有中東嘅風情,如果可以大杯啲就好😋蜜糖青檸梳打 $47青檸感覺好清新,好解渴脆炸魚堡配自家製蛋黃醬 $125材料夠哂豐富!炸魚好大塊,share食剛剛好蛋黃醬甜甜哋,夠哂濃郁,再加埋蕃茄同生菜,係好食嘅!煙鴨胸菠菜扁意粉 $103份量好OK,加埋個忌廉汁,超好食,又唔膩!而家製藍莓核桃蛋糕 $33好香嘅香蕉味加埋核桃,好飽肚!

迷你鮮奶咖啡 $33
咖啡豆味道好獨特,好有中東嘅風情,如果可以大杯啲就好😋

蜜糖青檸梳打 $47
青檸感覺好清新,好解渴

脆炸魚堡配自家製蛋黃醬 $125
材料夠哂豐富!
炸魚好大塊,share食剛剛好
蛋黃醬甜甜哋,夠哂濃郁,再加埋蕃茄同生菜,係好食嘅!

煙鴨胸菠菜扁意粉 $103
份量好OK,加埋個忌廉汁,超好食,又唔膩!

而家製藍莓核桃蛋糕 $33
好香嘅香蕉味加埋核桃,好飽肚!

2023-10-26
$180 (Dinner)
2023-10-27 62 views
-Alchemy ORIGIN 📍鰂魚涌英皇道979號太古坊太古坊二座地下A號舖-*・゜゚・*:.。..。.:*・'・*:.。. .。.:*・゜゚・*Wohoooo同人食左咁多次Farewell 飯、終於到我啦、冇錯、我終於Resign左啦😹✨今日食依間餐廳裝修好靚、野又好食、推薦推薦🍝 青醬忌廉雞肉長通粉 $99忌廉醬夠濃郁可以包住每條長通粉、雞肉好淋唔鞋、仲差唔多成十舊、真係食雞肉都夠飽🔥好味🍵 抹茶牛奶 (+$10)跟餐免費送熱咖啡、轉抹茶牛奶都只係加10蚊雞、很有良心😹-🔥總結🔥唔係Resign真係想encore、隔離枱啲沙律同埋卷餅都好似好好食🥹 很推薦鰂魚涌既社畜們去試下(唔係鰂魚涌翻工既朋友、餐廳位置有小小難搵、建議搵唔到就問保安、唔好哂時間)😹Ps 放飯時間超多人、記得12點好落去、因為12點3已經full、同埋冇得訂位、1定要齊人先比入座嫁-#hkeats #foodie #hongkongfoodie #hkfoodie #hongkongrestaurant #食評 #香港美食 #美食推介#香港美食推介 #美食獵人 #美食日記 #週末好去處 #香港好去處 #食好西
Alchemy ORIGIN
📍鰂魚涌英皇道979號太古坊太古坊二座地下A號舖

🍝 青醬忌廉雞肉長通粉 $99

🍵 抹茶牛奶 (+$10)
跟餐免費送熱咖啡、轉抹茶牛奶都只係加10蚊雞、很有良心😹
🔥總結🔥

#hkeats #foodie #hongkongfoodie #hkfoodie #hongkongrestaurant #食評 #香港美食 #美食推介#香港美食推介 #美食獵人 #美食日記 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #食乜好 #相機食先 #食 #飲飲食食 #今晚食乜餸 #開飯 #聚會 #聚餐 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌放飯 #Fishworktilldie #alchemyorigin
🍔烤雞菠蘿漢堡及焗薯 $125Burger厚身多餡,入面有烤雞、菠蘿🍍、厚切蕃茄🍅、沙律菜🥗、生菜🥬,烤雞有兩大塊,肉嫩滑而且香同juicy🍗,乳酪醬加菠蘿酸甜開胃,麵包有烘過帶牛油香味🧈,焗薯🥔伴碟😝🍝煙鴨胸配菠菜扁意粉 $103鴨胸好香,有煙燻嘅味道,出色👍🏻,亦有菠菜系入面🥬,扁意粉加左芝士粉提味,意粉有咬口偏硬身啲🍗青醬忌廉雞肉長通粉 $99雞肉好滑,長通粉吸汁,青醬帶羅勒味🌿,忌廉中和返青醬的味道,配搭得好好,唔會漏😝🍶蜜糖伯爵茶鮮奶好特別的配搭,伯爵茶味濃,茶香加淡淡蜜糖甜味🍯好夾,牛奶另上自行加🥛,加咗牛奶更加順滑🍫鮮奶巧克力🍵宇治抹茶鮮奶✨空間大,環境寫意,裝修用心以木系啡紅色為主,系放鬆既好地方,咖啡店設計,坐得舒服,好適合傾計聚會🎈
🍔烤雞菠蘿漢堡及焗薯 $125

🍝煙鴨胸配菠菜扁意粉 $103

🍗青醬忌廉雞肉長通粉 $99

🍶蜜糖伯爵茶鮮奶

🍫鮮奶巧克力

🍵宇治抹茶鮮奶

喺OpenRice見到呢間新Cafe仲以為有新好嘢 點知又比啲評論呃咗同朋友一齊嚟食咗個晏晝12:05分嚟拎位仲以為可以直入點知要等第二輪等到就嚟一點先入到去冇諗過呢間嘢等得仲耐過壽司郎lol個Menu就幾吸引,好似好多嘢好好食唯一可以讚嘅,就係佢上菜速度幾快試咗佢個烤雞菠蘿漢堡配檸檬醋醬及焗薯個漢堡包好一般 mos burger 好過佢好多。。個烤雞都算幾大嚿 但係cajun 醬味太重 完全蓋過咗佢個檸檬醋醬 個焗薯就不過不失啦另外仲試咗個伯爵茶朱古力睇評論仲以為好好飲 落單嗰陣仲見到可以揀多茶或者多朱古力 令到我嘅期待再高咗 我幫大家試左 你哋都係唔使試啦 覺得伯爵茶同朱古力唔夠濃 成杯野好一般 如果俾我再揀我會飲返咖啡總括而言 呢個價錢比呢個質素我 我就唔會再食
喺OpenRice見到呢間新Cafe仲以為有新好嘢
點知又比啲評論呃咗
同朋友一齊嚟食咗個晏晝
12:05分嚟拎位仲以為可以直入
點知要等第二輪等到就嚟一點先入到去
冇諗過呢間嘢等得仲耐過壽司郎lol
個Menu就幾吸引,好似好多嘢好好食
唯一可以讚嘅,就係佢上菜速度幾快
試咗佢個烤雞菠蘿漢堡配檸檬醋醬及焗薯
個漢堡包好一般 mos burger 好過佢好多。。
總括而言 呢個價錢比呢個質素我 我就唔會再食
鰂魚涌太古附近獨立cafe選擇真係幾乎無,商場又覺得隱私度不足,Taikoo Place Two裏面的alchemy origin平日開到8點幾收工去剛好👍🏻💓係expresso alchemy的系列店!餐廳QR code自助落單,平日夜晚去到人流不多可以慢慢打卡"咖啡書櫃"(っ ‘ ᵕ ‘ c)吊燈光線足夠隨便影都會好有質感,店員態度都好友善不會趕人(ㅅ •͈ᴗ•͈)☕️ Flat White $44分別有Nutty(Alchemy Blend),Fruity同Brazil選擇,適合對咖啡類有考究的人('ω')☕️ Uji Matcha Latte $38有得+$3轉Almond Milk/Oatmilk等✨️營養小知識時間:少cafe有杏仁奶選擇,卡路里每250ml都不過百之餘,高維生素E改善記憶力,澱粉係燕麥奶的一❗️半❗️🫓Pesto Chicken with Tomato and Mozzarella Cheese Panini $73Panini放耐左打卡依然鬆軟,切面擺得整齊₍ ᐢ. ̫ .ᐢ ₎青醬雞肉有120g左右超飽肚!!特別讚自助落單夠貼心👍🏻裏面有走Cheese option適

☕️ Flat White $44

☕️ Uji Matcha Latte $38
有得+$3轉Almond Milk/Oatmilk等✨️

宇治抹茶Latte

Panini放耐左打卡依然鬆軟,切面擺得整齊₍ ᐢ. ̫ .ᐢ ₎青醬雞肉有120g左右超飽肚!!特別讚自助落單夠貼心👍🏻裏面有走Cheese option適合減脂人士🤣

青醬雞肉Panini

🍝Chicken Penne in Pesto Cream Sauce $99
同樣可以走芝士的長通粉(꜆꜄•ω•)꜆꜄꜆份量頗多,細食女仔可能食唔曬,青醬入味但不會太重口味✨️

🫓Spinach and Bacon Quiche with Salad $69
蛋餅Set呢個價錢性價比高✨️因為會立即焗需要等20分鐘左右,店員會計算好時間同其他食物一齊serve夠貼心!

quiche

🥗 Pesto Marinated Chicken Breast with Salad $89
#kurin沙律地圖
食過好多次真心推介‼️應該係全港數一數二抵食cafe沙律🤓青醬雞胸肉份量非常慷慨,入味而且質感依然!軟! 沙律菜新鮮份量是平日的2倍,只叫沙律男士都會食得飽😛係檸檬醋類的酸甜醬汁🍋,怕酸的人我會建議醬另上🤣

Chicken Pesto Salad

(⬇️生酮甜品!!)
🍰Keto Tiramisu Roll Cake $62
🍰Keto Matcha Cream Roll Cake $61
Alchemy的卷蛋都係長條形,有擺盤打卡度up~值得留意都係生酮甜品基本無澱粉質(ᐡ •̥  ̫ •̥ ᐡ)!!抹茶係京都‘’澀而回甘‘’口味完全一點都不甜🤭Tiramisu口味同樣濃厚帶微甜我個人比較鍾意♡

Tiramisu Roll

有加一收費~

整體份量水準保持依然係大份好味,價錢我覺得cp值高!環境大地色設計舒服,會再訪₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡

Flat White (Large)
宇治抹茶Latte
青醬雞肉Panini
Chicken Pesto Salad
Tiramisu Roll
2023-10-09 60 views
上網見到呢間Cafe裝修幾靚,所以就約咗朋友嚟呢度😋😋!呢度好有建築風格,而且俾人好舒服嘅感覺🤍Menu 裏面嘅選擇都唔少,就咁咖啡都有好多唔同選擇我叫咗杯iced Chocolate milk🍫😋,佢有濃郁的朱古力味,加上新鮮牛奶,飲起嚟滑順,甜度啱啱好主食方面, 我哋叫咗煙鴨胸配菠菜扁意粉 🍝 煙鴨胸非常鮮嫩,燒得啱啱好,肉質唔會太膩口,配上滑嫩的菠菜扁意粉,好味!🤤😋甜品方面,我哋叫咗法式炸麵包配自家製混合莓果醬 🍞🍓 呢個都非常推介!裡面的麵包松軟,搭配莓果醬,酸酸甜甜,好好食!吃完一口又想再吃一口🤤🤤
上網見到呢間Cafe裝修幾靚,所以就約咗朋友嚟呢度😋😋!

呢度好有建築風格,而且俾人好舒服嘅感覺🤍

Menu 裏面嘅選擇都唔少,就咁咖啡都有好多唔同選擇

冰鮮巧克力奶

法式炸麵包配自家製混合莓果醬
法式炸麵包配自家製混合莓果醬 🍞🍓

2023-10-09 873 views
我同朋友都好欣賞餐廳嘅裝潢,令食客可以好好休息同放空(๑¯ ³¯๑) 而且空間感十足,隔離枱唔會偷聽到啲鼻鼾聲青醬雞胸沙律配檸檬醋醬🥗雞胸肉意想不到地超級嫩滑👶🏼!! 而且青醬味道香濃,加埋檸檬醋醬🍋,酸酸地好開胃( ˶ ´﹃`˵ )!沙律菜都唔hea,有三款菜,新鮮嘅 keke烤雞菠蘿漢堡配乳酪醬及焗薯 🍔🍍啖啖都好豐富ԅ(¯﹃¯ԅ) 乳酪醬同菠蘿酸酸甜甜,又幾襯烤雞肉!~~ 而焗薯🥔 薯味重,滿足🦖Tiramisu生酮蛋糕卷 🍰第一次食keto甜品!食落係會同平時啲蛋糕卷有少少唔同!會實啲><!每一啖都帶有咖啡味, 不過如果再濃味啲會更好(⸝⸝› ‹⸝⸝) 推介比注重健康又想食甜品嘅🦖澳白咖啡☕️ 呢度嘅Flat white偏nutty,咖啡味重,奶泡滑順 > ̫ < 🫧回頭指數🦖: 4/5 咖啡店嘅環境加咗唔少分 (´pゝω・)ニャンAlchemy ORIGIN (鰂魚涌)📍鰂魚涌英皇道979號太古坊太古坊二座地下A號舖

青醬雞胸沙律配檸檬醋醬🥗

澳白咖啡☕️

澳白咖啡☕️

回頭指數🦖: 4/5
咖啡店嘅環境加咗唔少分 (´pゝω・)ニャン

Alchemy ORIGIN (鰂魚涌)
📍鰂魚涌英皇道979號太古坊太古坊二座地下A號舖
青醬雞胸沙律配檸檬醋醬