2024-09-21
🥂Amitie Kitchen次次想約朋友喺尖沙咀食飯都會喺openrice見到呢間好高評分嘅西餐廳,今日終於有機會真係嚟試吓!雖然我哋係平日嘅夜晚嚟,但係呢度嘅客人都唔少,睇得出佢都幾受歡迎~頭先嚟到嘅係麵包,有三款唔同嘅麵包俾我哋食,可以配果醬或者牛油。麵包上到嚟嘅時候仲暖暖地,又香脆嘅亦都有鬆軟嘅選擇。🍣火炙半熟三文魚伴紫蘇莎莎($148)呢個頭盤絕對冇揀錯!三文魚有淡淡的灸燒香味,燒得半熟啱啱好,又夠晒鮮甜可口,而且份量仲好足夠兩個人食🥩8oz美國頂級西冷($318)單係賣相淨係見到啲格仔坑紋已經流晒口水,四成熟肉質夠鮮嫩易入口,肥瘦適中,牛味重,伴碟嘅汁唔會搶咗牛肉嘅香味,整體感覺良好!🍚牛肝菌蘆筍意大利飯($208)呢個risotto嘅粒偏硬身少少,每粒飯都能夠沾上佢嘅醬汁,味道口感豐富,特別鍾意面頭嘅芝士,半融喺個意大利飯上面,撈勻咗之後再食味道再昇華🧇士多啤梨朱古力窩夫配士多啤梨雪糕($88)雖然已經食到好飽,但係都係要叫返個甜品先至有個完美嘅句號。我哋就叫咗呢份窩夫食,窩夫整得外脆內軟,味道偏甜但唔會太漏,一啖食晒雪糕加窩夫係我最鍾意嘅食法💓📍尖沙咀厚福街H8九樓💰人
🍣火炙半熟三文魚伴紫蘇莎莎($148)
🥩8oz美國頂級西冷($318)
🍚牛肝菌蘆筍意大利飯($208)
🧇士多啤梨朱古力窩夫配士多啤梨雪糕($88)
📍尖沙咀厚福街H8九樓
💰人均消費:約$450