諗住同屋企人試吓依間泰國菜館,見到openrice超過600+讚好,但真係言過其實,員工態度差,食物份量少,多味精,價錢貴,話說book左6點鐘,又行到身水身汗,員工仲話雪櫃壞左,要客人係門外呆等,餐廳內有位又夠鐘都唔俾客人進入,要流晒讦在門外呆等,話食1個半鐘,又成日催埋單,員工勁冇禮貌,總括,員工態度差,食物一般,份量少多味精,食物少款,環境細坐得唔舒服,價錢貴,不值 差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差
2023-07-22 178 views
星期五晚諗住同爸爸和老公一心想試吓呢間食評咁高嘅餐廳,點知極其失望,炒菜份量好少同好鹹,其他嘢食都一般,一定唔會再來,價錢亦唔平,唔會有冇下次,附近都好多其他選擇。
2023-07-20 186 views
D間真係好食,黎左已經有三至四次,次次都keep到水準,午餐時性價比高,叫左個咖哩牛腩飯加西柚茶,野食野飲都非常高質,咖哩勁香和好食,椰香味濃,我至愛,午餐食左大約80蚊左右,雖然唔係平,價位有點高,但絕對值這個價錢!
2023-07-19 209 views
莫非餐廳當紅員工態度會變得特別囂張?見到這個餐廳有咁多like打算和朋友book枱試食,誰知電話接通有位很態度差男服務員聲音態度10分冇禮貌!真心希望店主見到負評確切處理平日服務態度差嘅員工!哪怕是食物質素再好,也嚇怕想來試的粉絲!請接待電話的那位員工,好好檢討!
莫非餐廳當紅員工態度會變得特別囂張?

請接待電話的那位員工,好好檢討!
2023-07-19
Lunch
这家泰国菜在荃湾是小有名气的那种🤓来来回回去过四五次 食物素质一直保持不错!几乎都需要☎️预约!现场去几乎都是满座的情况!几乎盲点都不会出错的!小食非常推荐🦐虾饼和🦑墨鱼饼,肉都超级扎实!猪颈肉沙拉很推荐大虾柚子沙律我几乎每次必点!特别爽口解腻!生菜包肉碎有点辣辣的!越吃越上头的一道菜!他家的咖喱搭配椰汁🥥入口甜滑!不会腻!是我吃过最好吃的咖喱了!下饭一绝!卤猪脚是那种特别软烂入味的那种!超正!但是我觉得吃多了会觉得有点腻~主食的话金边粉 蟹肉炒饭都试过!每一道都超好吃!!!饮品🥤我觉得偏甜我不咋爱!目前还没踩过雷😎所以陆陆续续光顾了蛮多次!份量都超足的!我和小伙伴每次去都会点太多!
这家泰国菜在荃湾是小有名气的那种🤓来来回回去过四五次

几乎盲点都不会出错的!
生菜包肉碎有点辣辣的!越吃越上头的一道菜!
主食的话金边粉 蟹肉炒饭都试过!每一道都超好吃!!!

2023-07-12 175 views
同朋友去荃灣食泰菜啊~ 門口都幾有泰國feel,清新風裝修,打卡都靚!首先嚟嘅係泰式蝦餅,一份四件,形狀較不規則~ 脆嘅位置多啲,蝦肉彈牙配甜辣醬汁,炸蝦餅係我泰菜必點小食之一。沙嗲一份四串,要晒雞肉/ 豬肉或者貪心仔雙拼都可以~ 串燒外層帶微微焦香,配佢哋自家製嘅沙嗲醬,香味幾濃郁又香口黃咖哩雞咖哩汁香濃,微辣惹味,雞肉煮得好入味,薯仔都煮得剛好,唔會過淋。咖哩汁配埋烤餅勁夾仲有叫咗炒泰國椰菜苗,椰菜苗爽口,用蒜蓉等等炒到香香的~ 食泰國嘢唔少得飲埋哋嘅特飲,Pink Guava Special 😌有酒精版或者非酒精版,兩款都清新可口泰式蝦餅沙串燒黃咖哩雞烤餅炒泰國椰菜苗Pink Guava Special

黃咖哩雞

仲有叫咗炒泰國椰菜苗,椰菜苗爽口,用蒜蓉等等炒到香香的~

泰式蝦餅
沙串燒
黃咖哩雞
烤餅
炒泰國椰菜苗
Pink Guava Special
2023-07-12 351 views
好似好耐冇同屋企人出去食飯,今日帶左媽咪去食,張秀玲之前同朋友食過都幾好食,我都介紹過家姐同媽咪食,之前媽咪食過佢個咖哩牛腩一直都想再食,所以今次都有叫,我地一行4人,3大1小,叫左個咖哩牛腩,蒜蓉包,生菜包,菠蘿炒飯,蒜蓉包 通常都唔會唔好食,夠香夠脆就夠玩咖哩牛腩 宜個咖哩牛腩真係唔抵幫,牛係唔少5-6舊,薯仔都有2舊,但咖哩冇,又水汪汪,個汁浠到,本身想點蒜蓉包食,最後蒜蓉包就咁食,唔想俾咖哩破壞蒜蓉包的好生菜包 今次偏辣同咸,我每次食泰國野都會叫生菜包,之前食宜個真係好好食,好香,今次得個死辣同咸,勁失望菠蘿炒飯 普普通通不過不失
蒜蓉包 通常都唔會唔好食,夠香夠脆就夠玩
菠蘿炒飯 普普通通不過不失
2023-07-11 322 views
今日約左2個朋友去食泰國菜,一直見到open rice呢間野都好出名,2個禮拜前就打左去book位,呢間野係香車街街市附近,佢唔算好近地鐵站,去到被安排上樓上先知原來間野係有樓上。叫左啲肉碎,雞,麵同咖哩蟹,我覺得個咖哩蟹偏貴,咁樣一個要成500幾蚊,加埋其餘個3個菜冇記錯買單3個人係食左1200蚊左右,啲野係就係好食但定價真係偏貴,覺得唔太抵,佢又唔算係好高級既泰國菜,下次應該唔會再黎食了,人均400可以食到啲更好食既
$400 (Dinner)
2023-07-10 102 views
聽朋友推薦過幾次,今日特意過黎一嚐,長期滿座兼人氣爆燈既#Ann Mamma Thai kitchen by 張秀玲 泰國餐廳由於如未有預約,我地就只好在門外等候,好彩岩岩有枱客走!我地就隨即入內!打開餐牌有好多選擇,而且價錢仲好抵,於是就咋咋臨嗌咗幾樣!鳳爪沙律-$75鳳爪份量多,酸辣味重,本人覺得好辣下,青木瓜夠爽夠新鮮,十分開胃👍🏻沙嗲串豬和雞各2串-$75串燒烤至乾身,味道美味,配埋沙嗲醬,令人回味無窮。青咖喱牛腩-$96+ 白飯( $25 )豐富配菜,蘿蔔、西蘭花、豆角、等等,食一定要咖喱配牛腩,濃濃椰香味🤤牛腩好嫩滑,無需用力就可咬入口。勁入味!一流!碗白飯都幾大,兩個人食一碗加埋啲咖喱都夠曬飽。烤薄餅$52食咖喱最好配埋薄餅,總結:環境舒適、食物又夠大碟,下次嚟之前必定預約,咁就唔洗等咁耐!

打開餐牌有好多選擇,而且價錢仲好抵,於是就咋咋臨嗌咗幾樣!

鳳爪沙律-$75

沙嗲串豬和雞各2串-$75
串燒烤至乾身,味道美味,配埋沙嗲醬,令人回味無窮。

青咖喱牛腩-$96+ 白飯( $25 )
碗白飯都幾大,兩個人食一碗加埋啲咖喱都夠曬飽。

烤薄餅$52
食咖喱最好配埋薄餅,

⁡呢間長期full house , 如果唔book 位(好似我呢啲咁ad hoc, walk-in 真係要睇彩數)⁡基本上佢好多野都好好味!不過最特別係生菜包,因為佢有得揀鴨肉🦆,真係好少地方有(通常唔係豬就係雞),但佢哋「鴨肉生菜🥬包」超juicy同 肉好嫩!⁡另外生蝦🦐係超厚肉,好肥美新鮮🤤⁡香茅味嘅炸墨魚餅同埋好惹味嘅豬頸肉都好好味!⁡其他菜式都係水準以上👍🏻⁡

另外生蝦🦐係超厚肉,好肥美新鮮🤤

香茅味嘅炸墨魚餅同埋好惹味嘅豬頸肉都好好味!

其他菜式都係水準以上👍🏻
2023-06-28 146 views
收工路過叫外賣,食物好味,環境舒服氣氛好好。無奈侍應態度極差,唔知以為欠左佢地錢😅外賣自取都有咁既評價,難想像堂食要成程對住班員工黑面唔耐煩吃飯會點😅受氣應該都飽左。
大蝦炒金邊粉,泰式蝦餅
2023-06-28
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Dinner
.荃灣渡假風泰國餐廳🇹🇭長期人氣爆登 | 名過於實?睇到最後便知了😀#Ann Mamma Thai kitchen by 張秀玲🍴生菜肉碎包(豬肉) $112好大碟🤭炒得好惹味、肉碎微酸辣🌶️同幾濕潤!用生菜包住食都好juicy 🥬唯獨生菜可以再多啲就好啦、啲肉碎多到可以叫多碗飯送😁🍴黃咖哩雞肉 $96黃咖哩一定要配雞肉🐔濃濃椰香味🤤有好多雜菜同雞肉👍🏻咖哩相對杰身、沾薄餅食一流🫶🏻有啲好稀即咖哩、薄餅都索唔到啲咖哩精華👀呢個咖哩又係好大兜😹😹😹白飯+1 pls🍴烤薄餅 $52太心急沾食咖哩、傻豬左無影相🙈有兩片、呢個價錢少左啲 嗚嗚🥹🍴炸蝦餅 (4件) $75呢個炸蝦餅堅好食😋每舊蝦餅都好大粒、新鮮炸起熱辣辣🙊炸粉又薄、🦐蝦肉都鮮味彈牙!好食!🍴沙嗲串燒 (雞肉/豬肉) $75串燒啲肉唔會燒到乾身、仲嫩滑既😃配沙嗲醬正架都📣🍚白飯/油飯 $25有一大碗😂等於平時兩碗、食到你飽🤪🍸椰子開心果沙冰 $48主要係椰子🥥底再加入開心果打成沙冰🥹雖然開心果味唔算太出、但整體都算OK😋🍸Fruit punch (不含酒精) $58有雜果味既梳打、無咩驚喜、價錢偏貴🫣餐廳會預早一日問會否order咖

🍴生菜肉碎包(豬肉) $112

🍴黃咖哩雞肉 $96

🍴烤薄餅 $52

🍴炸蝦餅 (4件) $75

🍴沙嗲串燒 (雞肉/豬肉) $75
串燒啲肉唔會燒到乾身、仲嫩滑既😃配沙嗲醬正架都📣

🍚白飯/油飯 $25
有一大碗😂等於平時兩碗、食到你飽🤪

🍸椰子開心果沙冰 $48

🍸Fruit punch (不含酒精) $58
有雜果味既梳打、無咩驚喜、價錢偏貴🫣

餐廳會預早一日問會否order咖哩蟹、因為要預留及準備😇咖哩都好食、下次可以試埋咖哩蟹🦀

餐廳設計偏文青風/渡假風👒坐得幾舒服同令人RELAX🦋留意用餐限時1.5小時👀

身邊食過既朋友都話好食😍難怪一直人氣爆登、真係算對得住個價錢🤓比起九龍港島區既泰菜、真係算性價比高😃人多就更抵食!會再想回頭幫襯🫶🏻

**另加一服務費**

——————————————-

Ann Mamma Thai kitchen by 張秀玲
📍 荃灣曹公坊11號地舖
📆星期一至日:12:00~15:00, 18:00~21:00

#hkfoodstep

• 炸蝦餅
  • 椰子開心果沙冰
  • 生菜肉碎包
2023-06-23 245 views
上年來吃,味道原來是不錯但一年過後物是人非可能網紅店後 ,人囂張了店員一定要等齊人才可入座天氣熱,位置又不好同時價錢偏貴,在福來村地段但收著商場的價錢味道質素有一點下降價錢比以前貴還有侍應態度非常不好,加水不願加好像欠了他們似的而且餐廳放的歌很吵坐位又非常不舒服感覺完全變樣跟女友吃飯時,侍應還經常偷偷觀看感覺好尷尬餐廳裝修還好但似去了廟街大排檔一般的水平而且一定要現金 拜托都2023 年餐廳進步一點可以嗎?以後不會再去
上年來吃,味道原來是不錯
但一年過後
物是人非

可能網紅店後 ,人囂張了
店員一定要等齊人才可入座
天氣熱,位置又不好

同時價錢偏貴,在福來村地段但收著商場的價錢
味道質素有一點下降
價錢比以前貴

還有侍應態度非常不好,加水不願加
好像欠了他們似的
而且餐廳放的歌很吵

坐位又非常不舒服
感覺完全變樣

跟女友吃飯時,侍應還經常偷偷觀看
感覺好尷尬
餐廳裝修還好
但似去了廟街大排檔一般的水平

而且一定要現金 拜托都2023 年
餐廳進步一點可以嗎?
以後不會再去
2023-06-23 167 views
今晚喺荃灣大會堂欣賞管弦樂表演,朋友介紹食餐泰國菜,位於曹公坊嘅《張秀玲》遠近馳名。大蝦炒金邊粉~上菜時已經聞到好香,金邊粉炒得好靚,一點兒都唔覺油膩,辣中帶少少甜,碟邊放上辣椒粉,好辣嘅朋友可以加辣,十分惹味。青咖喱牛腩~豐富配菜,紅蘿蔔、南瓜、豆角、泰式茄子等,青咖哩味道調教得非常理想,牛腩炆得夠淋,keep 牛肉味。焗蒜蓉法包~喺薄餅同蒜蓉包之間我哋揀咗後者,件件法包搽滿蒜蓉香草牛油,焗得香口,索滿咖喱汁更可口。椰子開心果沙冰~賣相勁開心,沙冰充滿椰子味,整體唔會太甜,食泰國菜真係好啱key,尤其是呢排天氣好熱,非常解暑。
大蝦炒金邊粉~
上菜時已經聞到好香,金邊粉炒得好靚,
青咖喱牛腩~
焗蒜蓉法包~
椰子開心果沙冰~

2023-06-19
Dinner
2023-06-22 106 views
😋😋荃灣想食泰菜可以搵張秀玲,不過佢長期都多人排滿隊,因為佢幾特別同食物質素高質,門面靚,都好適合大家打卡,亦都係大家一個聚腳點,坐得舒服。今次去食左個lunch, 叫左一個飯食,好大碟,女孩子未必一個食得哂。 1. 椰汁雞湯🥘配白飯🍚🍚🍚🍛賣相好靚,味道都好好味,好重椰味,又香,我會想下次返黎再食😀😀😀

1. 椰汁雞湯🥘配白飯🍚🍚🍚🍛