2017-08-09
之前黎h8食過西班牙菜,發現呢到有間米芝連推介既韓國餐廳,今日同朋友行開尖沙咀,想食韓國菜,諗起阿利水,決定入黎一試。餐廳座位寬闊,而且係沙發櫈,所以坐得勁舒服,檯大大張,可以叫滿全檯食物,過癮!食物種類太多選擇,2個人又想食燒烤但又想食下石鍋飯,所以點左個二至三人套餐,有烤牛排骨、烤雞肉、牛肋骨湯、石鍋飯。岩哂我地👍🏻點菜前店員會先上9碟配菜,全部都係免費😍😍正前菜份量細細,口味繁多,夠哂開胃。大豆牙泡菜調味恰好,夠哂新鮮南瓜配上酸酸甜柚子蜜,口感清新特別,大愛👍🏻菠菜夠乾身,咪道小小淡泡菜,魷魚條,韓式魚片非常美味,辣度適中,同係韓國食既一樣禁好食。蜜糖蕃薯,口感軟錦香甜,係我喜歡既味道燒牛排骨,肉味濃厚,肉質鮮嫩,醃得好入味,燒完後用鉸剪剪成小份,再包住贈送既韓式醬汁,生菜加埋前菜(泡菜),去膩得黎又滋味。烤雞肉2人份量都算大碟,雞肉燒完都嫩滑,唔洗沾任何調味都已經好食。牛肋骨湯,牛排骨入口軟淋,配上大量韓國粉絲,燉湯味道清甜香,口感清爽,不油膩,食完烤肉後飲用可以解膩。石鍋入面有生蛋, 芽菜, 紅蘿蔔絲, 最重要店方用上生牛肉,一邊拌飯一邊加進辣醬,飯吸收到牛香,牛肉半生熟,香
點菜前店員會先上9碟配菜,全部都係免費😍😍正
前菜份量細細,口味繁多,夠哂開胃。
大豆牙泡菜調味恰好,夠哂新鮮
南瓜配上酸酸甜柚子蜜,口感清新特別,大愛👍🏻
菠菜夠乾身,咪道小小淡
蜜糖蕃薯,口感軟錦香甜,係我喜歡既味道
石鍋入面有生蛋, 芽菜, 紅蘿蔔絲, 最重要店方用上生牛肉,一邊拌飯一邊加進辣醬,飯吸收到牛香,牛肉半生熟,香味四溢,攪拌所有材料後,熱辣*辣*,正😋😋