B-mix 燒肉餐酒館 (元朗)地方環境唔錯👍🏻門口有好大隻龍貓😍環要即刻打卡📸好可愛😍入到店舖仲有好大個螢幕播龍貓😚場地佈置好多燈籠好日式風🤩場地都大坐位非常闊落,好舒適👍🏻佢地仲有VIP房提供同一大班朋友黎正呀喂😚2人活宰白鰻魚餐 (Set A)👍🏻👍🏻👍🏻我第一眼就比佢呢個餐吸引住😍好少燒肉店有活鰻魚食🤤燒鰻魚聽都開心🤭可況可以燒黎食🤩店員好有禮貌講解同教導怎樣燒👍🏻套餐有包沙律🥗海苔米飯🍚佢地沙律醬汁調教得好好好開胃😚海苔飯又大碗加埋飯素正👍🏻活宰白鰻魚非常大條😋起埋骨原條上架😁先燒左肉果邊先。2分鐘反一反就可以搽鰻魚醬,同埋落少少胡椒粉,之後再反轉一樣搽埋皮果邊,每邊再燒多2-3分鐘皮脆卜卜就可以食啦🤤一大啖咬落去好新鮮好肥美😋啖啖肉又燒得好香脆好鬼惹味🤤另外有豬牛雞肉有五款😊放埋一齊好靚,店舖仲好細心每款肉上都有牌,睇住燒都知自己食左邊款😆佢地既安格斯牛好重牛味,厚切牛舌非常彈牙好易咬開好味😋黑豚豬腩肉,燒到脆皮一食咬去脆香燒味出晒黎好惹味🤤🥩安格斯牛頸脊👅厚切牛舌🐮極上生五花🐷黑豚豬腩🐔薩摩赤雞髀肉食咁多肉套餐仲有蒜蓉牛油野菌🧈放係爐上面燒架,最後仲有一大碟唐生菜🥬食完或
2人活宰白鰻魚餐 (Set A)👍🏻👍🏻👍🏻

🥩安格斯牛頸脊
👅厚切牛舌
🐮極上生五花
🐷黑豚豬腩
🐔薩摩赤雞髀肉

食咁多肉套餐仲有蒜蓉牛油野菌🧈放係爐上面燒架,最後仲有一大碟唐生菜🥬食完或者一齊食減油膩,非常之豐富嘅套餐👍🏻

叫左兩大杯水果茶🍎🍊一啖飲落去好透心涼😚仲要有好多水果添,茶味又香唔太甜超喜歡😚

好喜歡呢間燒肉店😍服務又好食物又好仲非常多款式同埋重要係好好味🤤
⭐️評分:8.5/10🌸環境超舒服.打卡一流😍超彈口自家製燒鰻魚✳️活宰白鰻魚餐 Set A 👍👍👍1整條鰻魚🤤大大塊自己燒好考技巧!加超多鰻魚汁😍‼️勁彈牙!多加醬汁會更香甜🤤✳️極上牛五花 👍👍薄薄一層,經慢燒把油逼出來變成脆身焦香🤤超完美滿滿油脂香,加上燒汁更濃郁✳️黑豚豬腩 👍👍厚厚一層肥豬肉🤤好邪惡燒成金黃色生菜放上一口❗️海苔飯❗️再加肥豬肉點上醬汁🤤🤤✳️厚切牛舌芯 👍👍肉質爽口滑身如果更厚就好🤤會非常滿足✳️安格斯牛頸脊肉質嫩軟,肉味偏淡點些岩鹽可提升肉味✳️薩摩赤雞脾肉原來凍得偏硬,要超滿久的慢燒後肉質軟熟加上醬汁更濃郁✳️海苔飯 👍👍超愛這個飯素😂😂😂好好吃海苔香味超濃郁加上炸脆的料可以配搭生菜肉包更出色✳️沙律生鮮清新,酸甜易入口醬汁✳️蒜蓉牛油野菌 👍一大堆蒜蓉不可能差😂✳️魔幻百香果茶淡淡百香果清香,解膩一流✳️潽梅香原來是底下加入梅子和青檸在清薄荷香帶點點酸香因為肉都是沒有調味,可能加上燒汁更能帶出豐富層次居然!!還有卡拉OK 房😱但我沒進去看🤣⭐味道 8.5/10⭐️特色 8.5/10⭐️環境 9/10⭐️性價比 8.5/10 ⭐️賣相 8.5/10
⭐️評分:8.5/10

🌸環境超舒服.打卡一流😍
超彈口自家製燒鰻魚

✳️活宰白鰻魚餐 Set A 👍👍👍
1整條鰻魚🤤大大塊
自己燒好考技巧!加超多鰻魚汁😍
‼️勁彈牙!多加醬汁會更香甜🤤

✳️極上牛五花 👍👍
薄薄一層,經慢燒把油逼出來
變成脆身焦香🤤超完美
滿滿油脂香,加上燒汁更濃郁

✳️黑豚豬腩 👍👍

✳️安格斯牛頸脊
肉質嫩軟,肉味偏淡
點些岩鹽可提升肉味

✳️薩摩赤雞脾肉
原來凍得偏硬,要超滿久的
慢燒後肉質軟熟
加上醬汁更濃郁

✳️海苔飯 👍👍
超愛這個飯素😂😂😂好好吃
海苔香味超濃郁
加上炸脆的料
可以配搭生菜肉包更出色

✳️沙律
生鮮清新,酸甜易入口醬汁

✳️蒜蓉牛油野菌 👍
一大堆蒜蓉不可能差😂

✳️魔幻百香果茶
淡淡百香果清香,解膩一流

✳️潽梅香
原來是底下加入梅子和青檸
在清薄荷香帶點點酸香

因為肉都是沒有調味,可能加上燒汁更能帶出豐富層次
居然!!還有卡拉OK 房😱但我沒進去看🤣

⭐️賣相 8.5/10
  • 鰻魚
  • 極上牛五花
  • 海苔飯
作為一個愛鰻魚的人最近看到挺多關於燒鰻魚的介紹,想不到就在我家附近原來新開了一間燒肉店也有提供原條鰻魚,而且現在還有在做套餐7折優惠,那就真的不試不行了!活宰白鰻魚餐SET A(638元)7折後(446.6元)活宰白鰻魚1條(約1斤重)1斤重真的沒什麼概念,但這裡一共有三大塊,而且肉挺厚的,感覺性價比不錯!而且單點1條要230元,那跟套餐的話性價比更高!鰻魚先燒肉再燒皮,約燒了4到5分鐘就可以剪開來燒,最後加上蒲燒汁再燒一下就可以吃了!吃起來外焦裡嫩的,肉質爽滑有油香,可吃出魚是新鮮的!還可以加去白胡椒來吃!至於魚骨上還帶點肉,也可以燒一下,吃起來焦香!安格斯牛頸脊4片厚切的,油花不錯,肉味香濃!厚切牛舌4片用上牛舌芯,入口很滑很嫩!極上牛五花4片薄切的,很快熟,油香十足。黑豚豬腩4片質感爽滑,豬肉味香!薩摩赤雞髀肉4片挺大件的,要燒得比較久,但雞肉味挺香。蒜蓉牛油野菌有多款不同的野菌,燒完以後吸飽蒜蓉牛油的醬汁,吃起來又香又嫩!新鮮沙律簡單一點,就兩款沙律菜加上沙律汁,吃起來爽脆。唐生菜可以包肉或鰻魚一起吃,減低油膩感!海苔米飯大量的海若加飯素,單吃就很夠味,但也可以額外加燒肉汁會更

活宰白鰻魚餐SET A(638元)7折後(446.6元)

活宰白鰻魚1條(約1斤重)

至於魚骨上還帶點肉,也可以燒一下,吃起來焦香!

安格斯牛頸脊4片

厚切的,油花不錯,肉味香濃!

厚切牛舌4片
用上牛舌芯,入口很滑很嫩!

極上牛五花4片
薄切的,很快熟,油香十足。

黑豚豬腩4片
質感爽滑,豬肉味香!

薩摩赤雞髀肉4片
挺大件的,要燒得比較久,但雞肉味挺香。

新鮮沙律

簡單一點,就兩款沙律菜加上沙律汁,吃起來爽脆。

唐生菜
可以包肉或鰻魚一起吃,減低油膩感!

海苔米飯

大量的海若加飯素,單吃就很夠味,但也可以額外加燒肉汁會更香!

潽梅香(48元)

口感有點像MOJITO的,但有陣陣的話梅香,加普洱的茶香!

特大新鮮果茶(68元)

茶底是茉莉花茶,味道清香,再加上大量的水果,其中特別加上了無花果!

2023-09-19
2023-09-20 26 views
🔸🔸活宰白鰻魚餐 ($638/setA)🔸🔸✨安格斯牛頸脊牛頸脊好新鮮牛肉味香濃,有入口即溶嘅感覺,加少少岩鹽,牛肉味更加突出✨厚切牛舌牛舌食落去好有咬口,燒完仲保留到肉汁,食落去好juicy,燒到邊位有少少焦香,味道更加層次✨黑豚豬腩黑豚肉食起來香滑口咁細嫩,肉質柔軟味道帶點香甜✨薩摩赤雞髀肉雞髀肉特別香滑,雞皮燒到脆卜卜,雞肉仲係好juicy,入口雞味香濃✨活宰白鰻魚一條主菜嚟到,一整條鰻魚,鰻魚先將肉燒香,之後燒鰻魚皮,鰻魚皮燒到金黃色脆卜卜,鰻魚肉嘅油脂肉汁慢慢滲出,肉質十分細嫩幼滑完全冇骨海苔米飯 (2人)紫菜飯加醬汁,特別開胃蒜蓉牛油野菌冬菇,野菌,雞髀菇,加上牛油蒜蓉,絕對係絕配✨普梅香 ($48)用普洱茶做底再加上華梅嘅香味,味道酸酸甜甜又有普洱茶嘅茶香,值得一試✨魔幻百香果茶($48)百香果茶味道清香,營養高味道好
🔸🔸活宰白鰻魚餐 ($638/setA)🔸🔸

✨安格斯牛頸脊

✨厚切牛舌

✨黑豚豬腩
黑豚肉食起來香滑口咁細嫩,肉質柔軟味道帶點香甜

✨薩摩赤雞髀肉

✨活宰白鰻魚一條

海苔米飯 (2人)
紫菜飯加醬汁,特別開胃

蒜蓉牛油野菌
冬菇,野菌,雞髀菇,加上牛油蒜蓉,絕對係絕配

✨普梅香 ($48)

✨魔幻百香果茶($48)
百香果茶味道清香,營養高味道好

其實之前已經經過餐廳門口無數次,但從不察覺原來這裡主打少有的鰻魚燒,在朋友的帶領下,發掘了那麼回味的鰻魚及燒鰻魚體驗。位於樓上的燒肉鋪不甚起眼,放於門外餐牌亦未有圖片吸精,令我一再錯過肥美鰻魚~鋪內樓底超高!沒有被無窗的先天因素而變得壓迫,反而感覺空曠,枱與枱之間用椅背及間板相格開,空間感十吹,冷氣亦開得十分起勁,不覺油煙,還有很多龍貓的蹤影,相信老闆是龍貓粉。慶幸聽服務員介紹點選白鰻魚套餐,套餐包涵食物全面,有沙津、米飯、白鰻魚、牛肉拼盤、蒜蓉牛油野菌及附有生菜包肉。沙律尚算爽口,偶有變色與擺放時間有關,細片易入口,更易吸收更多柚子酸,濕潤偏酸。紫菜薄到疏窿剛好帶出紫菜味,又不會蓋過牛肉香,附帶鹽粒增惹味。3塊鰻魚都有1隻手掌長度,而且又厚肉又彈牙!燒時搽上鰻魚汁及白胡椒,鰻魚更香更惹味,淨係食鰻魚都飽。豬雞肉尚算嫩滑,略嫌豬肉脂肪甚多,及肉味淡然,為增添味道,燒前加上餐廳提供的醬汁燒,有鹽、辣粉、自家燒肉汁、檸檬汁及日本醬油。五款牛肉中有三款最愛包括安格斯牛頸脊、厚切牛舌及極上牛五花。意想不到的好味道!除了蒜蓉與牛油,還有特製日式醬汁,有牛油、味醂、醬油香,野菌熟後軟腍索晒醬汁好好

原條活宰白鰻魚

肉類拼盤

蒜蓉牛油野菌

意想不到的好味道!除了蒜蓉與牛油,還有特製日式醬汁,有牛油、味醂、醬油香,野菌熟後軟腍索晒醬汁好好味!
2023-08-29
$320 (Dinner)
原條活宰白鰻魚
肉類拼盤
2023-09-19 27 views
高質食材日式燒肉店 - B-mix燒肉餐酒館一試就知提供嘅食材喺對得起價錢嘅高質貨色但由於想客人品嘗食材本身唔習慣冇腌過食材嘅朋友可以用臺頭豐富嘅調味料調味- 油甘魚鮫size超巨型少少驚燒唔熟但俾心機燒好之後喺超嫩滑嘅魚肉!!滑得嚟冇肥膏怕魚膏嘅人都唔怕可以試吓- 厚燒牛舌心主角登場!!質感、厚薄都啱啱好就咁燒唔洗咩技巧都可以燒到焦香極度和味!!- 安格斯牛頸脊主角2號!!單面燒到上表面一有少少血水出嚟就即刻反第面燒外焦內嫩牛味濃!- 柚子胡椒蜜糖五花肉絕配嘅調味令腩肉燒完都唔覺漏但果香有未至於遮蓋肉味調配出色!- 薩摩赤雞腿肉真係同平時啲雪味雞肉唔同!就咁燒都食到有雞味落少少七味粉亦好夾!- 日本甜番薯細細粒、軟綿綿、甜味夠!- 超甜粟米點燒熟佢睇嚟要啲技巧但燒好會又脆又甜- B-Mix丼飯同另一間燒肉名店「X角」馳名嘅丼飯有得fight飯面嘅溫泉蛋令成件事好滿足- 七味魚翅其實喺燒魚干但唔會乾爭爭口感良好而且份量好多!店內裝修有濃厚日本居酒屋味道可惜同行朋友唔飲酒下次再嚟一定要叫日啤任飲!!
高質食材日式燒肉店 - B-mix燒肉餐酒館

一試就知提供嘅食材喺對得起價錢嘅高質貨色
但由於想客人品嘗食材本身
唔習慣冇腌過食材嘅朋友可以用臺頭豐富嘅調味料調味

- 油甘魚鮫
size超巨型少少驚燒唔熟
但俾心機燒好之後
喺超嫩滑嘅魚肉!!
滑得嚟冇肥膏

極度和味!!

- 安格斯牛頸脊
主角2號!!
單面燒到上表面一有少少血水出嚟就即刻反第面燒
外焦內嫩牛味濃!

- 柚子胡椒蜜糖五花肉
絕配嘅調味令腩肉燒完都唔覺漏
但果香有未至於遮蓋肉味
調配出色!

- 薩摩赤雞腿肉
真係同平時啲雪味雞肉唔同!
就咁燒都食到有雞味
落少少七味粉亦好夾!

- 日本甜番薯
細細粒、軟綿綿、甜味夠!

- 超甜粟米

但唔會乾爭爭口感良好
而且份量好多!

店內裝修有濃厚日本居酒屋味道
可惜同行朋友唔飲酒
下次再嚟一定要叫日啤任飲!!
2023-09-18 34 views
成日睇社交平台見到啲Friend 上深圳食燒鰻魚,真係好想食。可惜次次上去都唔就腳,所以食唔到!😭 好彩嗰日同老公行街,經過鳳攸街驚見新開間日本燒烤店“B-Mix”竟然有燒鰻魚食,我即刻拉我老公去食。 店舖需要上一層樓梯,但地下門口都易見到,亦有店員會鎮守,清晰地話你知正確位置!一上到去餐廳門口,見到好可愛的龍貓公仔,好靚好得意,見到心情都特別好!😁😁入到餐廳裡面,見到啲裝修即刻嘩出嚟,日系裝修再加上超大電視播影著龍貓大電影(日語),那種日感覺就像自已置身於日本咁。好正啊!👍👍😍😍😍餐廳樓底好高,空間感足夠!最重要係,每個卡位的椅背都很高, 私隱度足夠!👍👍👍店員好有禮貌地介紹餐廳食物選擇,最後我們揀選了, 活宰白鰻魚餐 set A,原價錢係HK$638/2 位,但優惠期間仲有7折,非常抵……不叫套餐也可以散叫,都有85折💢沙律菜都算新鮮,她們加了意大利醋, 酸酸甜甜都幾開胃。 羅馬生菜是用嚟包住肉食的,菜質素高,好新鮮👍還有2大碗海苔飯,我老公食哂,他説撈埋啲海苔好香好好食!😋😋😋💢牛肉雖然唔係用好高級的那種,但牛肉質素很不錯,牛肉味香濃,而且好嫩滑。 其它肉類質素也相當可以。 💢

💢活宰白鰻魚一條,店員説鰻魚是韓國入口,肉質肥美,而且係新鮮活宰, 一點魚腥味都沒有,放入口簡直齒頰留香,十分好味!😋😋😋😋

💢塲內還有特色飲品供應,價錢合理,而且味道也不錯!

新鮮水果茶: 用百香果、無花果乾,再加青檸和新鮮水果(有橙、 蘋果、火龍果 )茶底是茉莉花茶柚子蜜 HK$68/杯。味道清新,而且還是冇甜的!👍👍👍👍

普梅香: 普洱茶底,有話梅、薄荷葉和青梅 HK$ 48/杯. 酸酸甜甜的,消暑解渴!

除了特飲外,當然不能少了啤酒。現在餐廳做優惠,有三款啤酒138任飲(3小時), 生力黑啤,生力白啤, 麒麟一番搾生啤。
三五知己約埋食燒烤飲下啤酒,真係諗起都開心😍😍😍
2023-09-11
$340 (Dinner)
2023-09-15 29 views
我個fd係食肉獸,所以今日搵燒肉食,search到元朗呢間燒肉店,除左食燒肉,仲有活白鰻魚,試下先。安格斯牛頸脊,配燒肉汁,個牛味重,肉質食落又軟腍。厚燒牛舌心,食落爽口得黎又夾住啲脂肪。柚子胡椒蜜糖五花肉,個柚子好突岀好清新,原本五花肉好多脂肪個種油膩感中和左,配搭得好好。蕯摩赤雞腿肉,好厚雞脾肉,配上秘製鹽醬,正!海苔米飯,有紫菜、芝麻、成個飯好香脆。砵仔蒜茸牛油野菌,成盤燒好方便,仲要濃濃蒜茸味,拌飯一流。活白鰻魚,壓軸呢個白鰻原條上,仲有好多肉,食落係爽架索索聲,正宗新鮮活鰻就係咁啦,除左鰻魚汁,配白胡椒食都好正!飲品就叫左水果茶、百香果茶,飲品都好靚仔。

安格斯牛頸脊,配燒肉汁,個牛味重,肉質食落又軟腍。

厚燒牛舌心,食落爽口得黎又夾住啲脂肪。

蕯摩赤雞腿肉,好厚雞脾肉,配上秘製鹽醬,正!

海苔米飯,有紫菜、芝麻、成個飯好香脆。

砵仔蒜茸牛油野菌,成盤燒好方便,仲要濃濃蒜茸味,拌飯一流。

飲品就叫左水果茶、百香果茶,飲品都好靚仔。
今日去咗元朗b-mix燒肉餐酒館食飯,真係食到好滿足!🥰首先,佢嘅雞髀菇真係好好味,個味好鮮甜🫶🏻粟米好甜 真係好食!砵仔蒜蓉牛油野菌個蒜蓉牛油嘅味道好濃郁,同埋野菌都好鮮美🥰🥰B-MIX丼飯都好推介,紫菜、蟹子、溫泉蛋同飯素撈埋飯😍真係好好味😋柚子胡椒蜜糖五花肉係我嘅最愛!個五花肉燒得香脆,蜜糖同柚子胡椒嘅組合真係好開胃。再嚟就係厚燒牛舌心同極上牛小排,兩款牛肉都好嫩滑,入口即化❤️薩摩赤雞腎同蒜蓉牛油廣島蠔都係好好食嘅選擇,雞腎鮮嫩多汁,廣島蠔鮮甜彈牙😍日本鯖魚真係好鮮✨肉質鮮嫩,魚味都好濃郁😳特大新鮮果茶同魔幻百香果茶兩杯茶都好開胃同解渴🧡🧡🧡總括嚟講,呢間餐廳嘅食物真係好好味,每樣都好出色。而且服務亦都好好,員工好友善❤️😍同埋成個裝修都好日系 背景播住宮崎駿嘅音樂🫶🏻🫶🏻好舒服✨✨✨
今日去咗元朗b-mix燒肉餐酒館食飯,真係食到好滿足!🥰

日本鯖魚真係好鮮✨肉質鮮嫩,魚味都好濃郁😳

特大新鮮果茶同魔幻百香果茶兩杯茶都好開胃同解渴🧡🧡🧡

燒肉店開到成行成市,牛、豬、雞平時都食得多,今次就試下呢間有得食白鰻魚的日式燒肉店餐廳地下的門面唔太顯眼,但一上到去發現原來地方好大,裝修佈置充滿濃厚日本風,空間感十足,座位係梳化卡位,好闊落,坐得舒服。食物除了可以散叫,亦有唔同種類的套餐可選,今次當然試下最有特色的「活宰白鰻魚餐」啦!❇️活宰白鰻魚餐(Set A) $638 / 2人份量▶️新鮮沙律 ▶️海苔米飯2碗▶️唐生菜一份▶️蒜蓉牛油野菌原盤放上烤爐燒,入面有好多唔同的菇類,上面舖咗蒜蓉牛油,燒到牛油完全溶哂就食得。蒜蓉牛油滲哂入野菌,好香! ✅活宰白鰻魚1條(約1斤重)餐廳入面有個魚缸,入面養住生猛鰻魚,上枱時已經劏好並已切成一斷斷。侍應先簡單講解一下火喉調教度數同埋每邊要燒幾多分鐘,另有鰻魚汁同埋白胡椒。燒的時候先掃上鰻魚汁,燒好之後可以按自己喜好沾上白胡椒食。白鰻魚肉質好厚實,燒完出嚟外皮微脆,食落去好juicy而且一D都唔腥,就算唔點白胡椒食都OK,味道唔錯!✅安格斯牛頸脊、厚切牛舌、極上牛五花、黑豚豬腩、薩摩赤雞髀肉每款肉類都好新鮮,牛頸脊及牛五花牛肉味香濃,肉汁豐富,牛舌爽口亦帶點彈牙▶️黑豚豬腩,油脂豐富,但燒熟之後又唔會

❇️活宰白鰻魚餐(Set A) $638 / 2人份量

▶️新鮮沙律

▶️海苔米飯2碗
▶️唐生菜一份

▶️蒜蓉牛油野菌

✅活宰白鰻魚1條(約1斤重)

▶️黑豚豬腩,油脂豐富,但燒熟之後又唔會好油膩

▶️雞髀肉為厚切,需要燒的時間比較耐,可以自行再剪細D燒,雞肉燒完肉質都仍夠嫩滑。

❇️飲品:
▶️特大新鮮果茶

好大杯,入面有無花果、橙、蘋果,非常清新唔會好甜但又充滿水果香,食完肉解膩一流!

▶️潽梅香

個名好特別,入面有青檸、薄荷葉、梅汁及茶而成,甜甜酸酸都唔錯!

▶️另收加一及醬油收費每位$18

不過餐廳做緊所有套餐7折,其他單點85折,所以價錢唔貴。亦設有獨立VIP房,好適合三五知己過嚟食野傾計。
2023-09-12
2023-09-08 27 views
今日同partner去元朗B Mix燒烤店食燒烤佢有啲套餐都幾抵,一個餐可以揀要牛肉或者豬肉。因為我地都有信仰唔食牛就揀左豬肉好開心既係仲有條全條鰻魚,平時係出面食鰻魚都唔平,所以係驚喜既!肉類🍖有2款豬肉:伊比利亞黑毛豬、熊本黑豚豬腩肉;仲有一款雞肉:薩摩赤雞考完仲好有汁,好Juice呀鰻魚🐠全條切開上超豪華店員仲好細心教我地點樣烤,每邊烤6分鐘,鮮嫩好彈牙,有配備埋芝麻同鰻魚汁,好有風味沙律🥗清新美味,讚不絕口錫紙焗菇🍄蒜蓉味好夠香,每個菇菇都有汁好好食環境都好靚,好多日本特色既裝飾,最靚應該係門口個三隻Totoro同埋上到樓上Bar台前面個隻雞泡魚,真係超級可愛😍
今日同partner去元朗B Mix燒烤店食燒烤

考完仲好有汁,好Juice呀

鰻魚🐠全條切開上超豪華

沙律🥗清新美味,讚不絕口

錫紙焗菇🍄蒜蓉味好夠香,每個菇菇都有汁好好食

烤肉拼盤
2023-09-05
$350 (Dinner)
烤肉拼盤
2023-09-08 23 views
今日和家人食燒肉慶祝我的生日,家人選了這間燒肉店,他們說之前食了旁邊的火鍋店很不錯,邊想試一試這間同一集團的燒肉店。門口有超大的龍貓公仔,就好像去了龍貓車站一樣,忍不住拍了張照片。餐廳內有很多紅色黃色的燈籠,還有不少壁畫,還有一個大屏幕,再播放不同日本的卡通,背景音樂是宮崎駿的動畫音樂,非常悅耳和平靜。抬頭一看還見到巨大的店名燈。職員很有心機地向我們介紹各種燒肉材料,還跟我們說套餐有七折,單點有八五折,我們決定食好一點,單點。各樣食材和飲料分量都巨大,我們食得超滿足還很飽!赤魷魚一夜干肉質爽口彈牙又唔靭,味道焦香,仲好鮮!!日本鯖魚呢個鯖魚冇平時食鯖魚嗰陣腥味,食完成個口都係鯖魚的魚油香味油甘魚餃超巨大!這個10分驚喜!放在烤板上已經佔咗一半,燒一陣就食得,魚肉好滑,食得好開心!特選牛三品盛和極上牛小排我覺得呢個直情有「牛舞」最貴嗰個餐嘅質素,但平好多,牛肉油份好多,冇筋,好易咬開,入口好易溶,好吃薩摩赤雞腿肉出名的雞肉,肉質充滿着豐富嘅彈性,脂肪少但味道濃郁砵仔蒜蓉牛油野菌呢個都好有驚喜,有好多醬汁喺底部加上面頭有牛油同埋大量嘅蒜蓉,好濃醬汁同菇味,呢個好抵特大新鮮果茶好大杯,見到有

赤魷魚一夜干
肉質爽口彈牙又唔靭,味道焦香,仲好鮮!!

日本鯖魚
呢個鯖魚冇平時食鯖魚嗰陣腥味,食完成個口都係鯖魚的魚油香味

油甘魚餃

特選牛三品盛和極上牛小排

薩摩赤雞腿肉
出名的雞肉,肉質充滿着豐富嘅彈性,脂肪少但味道濃郁

特大新鮮果茶
好大杯,見到有d風乾的水果乾,仲有無花果,好清新
魔幻百香果茶
好重百香果味,仲有爆珠係入面!

仲有紫菜飯,好平又飽肚

我地3個人食到好飽先每人200蚊,平過係出面食燒肉放題🤣
$220 (Dinner)
  • 極上牛小排
2023-09-07 58 views
同一班朋友一齊reu 一定係去打邊爐 食燒肉🔥今次喺元朗雞地發掘到一間CP值極高嘅樓上燒肉店🤩店舖面積超過3000千尺 座位好闊落整潔有私隱度🛋仲有設VIP包廂 有得唱k添😯而且燒肉價錢合理而且食材仲幾新鮮添🍖✨️安格斯牛頸脊 $88分數:🌕🌕🌕🌕🌗牛頸脊脂肪分佈均勻🐮因為係牛活動量較多的部位 所以肉質結實 牛味濃郁😋✨️極上牛粒 $98分數:🌕🌕🌕🌕🌖牛粒要燒得好真係要比啲耐性🤫牛粒嘅牛脂真係入口即浴🐮燒到表面焦香 而內裏剛好熟😋好軟嫩而油脂爆棚😆✨️赤魷魚一夜干 $108分數:🌕🌕🌕🌕🌕魷魚非常新鮮🦑餐廳無點用醬汁醃魷魚 所以食到魷魚好新鮮爽彈嘅口感😆燒得焦香嘅魷魚仲有燒魷魚乾嘅香味☺️再一邊燒一邊塗燒汁 真係流晒口水🤤✨️柚子胡椒蜜糖五花肉 $68分數:🌕🌕🌕🌕🌘五花肉肥瘦分明🐽只要燒一燒 肥豬肉嘅油脂一咬就十分澎湃🐖加上蜜糖醃汁 吃着微甜五花肉真係令人好滿足😊✨️薩摩赤雞爽肉 $68分數:🌕🌕🌕🌕🌑雞爽肉又稱雞里肌 肉質軟嫩無筋🐣雞肉外層燒至脆身 食落好香口😚✨️日本鯖魚 $58分數:🌕🌕🌕🌕🌖令我覺得好有驚喜嘅食材😆一嚟餐廳嘅鯖魚好新鮮 保留到魚嘅鮮味🐟二嚟魚肉帶有一小層脂肪 燒烤後十分香

✨️安格斯牛頸脊 $88

✨️薩摩赤雞爽肉 $68
分數:🌕🌕🌕🌕🌑

✨️日本鯖魚 $58
分數:🌕🌕🌕🌕🌖
令我覺得好有驚喜嘅食材😆一嚟餐廳嘅鯖魚好新鮮 保留到魚嘅鮮味🐟二嚟魚肉帶有一小層脂肪 燒烤後十分香口😋而且魚皮燒到乾身脆香 配搭軟嫩嘅魚肉 真係好味過平時食嘅日本鯖魚丼飯好多倍🤩

✨️日式骨腸 $48
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
雞骨腸係喺日式居酒屋常見嘅菜式 但好少香港嘅燒肉店可以搵到呢🍖一咬落去 好似脆皮腸咁 啲鎖住嘅肉汁爆晒出嚟🌭個口感好得意😉

✨️日本甜蕃薯 $28
分數:🌕🌕🌕🌕🌑
食燒肉必點甜蕃薯🍠只需烘一烘 鮮甜而煙煙韌韌嘅口感 當小食一流呢😉
日本甜蕃薯

✨️超甜粟米 $28
分數:🌕🌕🌕🌗🌑
爽甜嘅燒粟米 放喺爐邊等佢燒至金黃色🌽清一清燒肉嘅肥膩感🍃

✨️B-Mix 丼飯 $48
分數:🌕🌕🌕🌕🌖
個人認為係超越了牛角飯🤩紫菜 蝦籽 飯素 溫泉蛋撈埋🥚配上燒肉汁 就算幾飽 都係想要食晒佢😛
B-Mix 丼飯

✨️潽梅香 $48
分數:🌕🌕🌕🌕🌕
推薦呢款餐廳自創嘅特色飲品🍹加入薄荷, 話梅, 柚子, 烏龍 味道有啲飲無酒精嘅mojito🌿清新而解膩 打邊爐/燒肉時飲都十分合適🍸

✨️特大新鮮果茶 $68
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
想要大大杯野飲一定係揀呢杯水果茶🥭比起平時嘅水果茶無咁甜☺️而且加上柚子蜜 都幾清香解膩🍊
潽梅香

總結:
住喺大西北咁耐 真係第一次知有呢間餐廳😯地方大而且整潔 亦設有供10人坐嘅大檯 同埋大VIP包廂🛖完全就係為Reu而設嘅地方👭而且食材都比起同區嘅燒肉店好好多 選擇多而且新鮮🥓而且調味清淡啲 食落唔會太膩🧂若果有大西北嘅朋友/同學仔想聚會 真係好推薦呢間餐廳👍

2023-09-01
$388 (Dinner)
安格斯牛頸脊
極上牛粒
柚子胡椒蜜糖五花肉
日本甜蕃薯
B-Mix 丼飯
潽梅香
  • B-Mix丼飯
2023-09-06 452 views
相約朋友喺元朗食日式燒肉位於鳳攸南街嘅B-Mix燒肉餐酒場不但有多款肉類 特別係見到有新鮮燒鰻魚😍餐廳提供套餐 就算係單點價錢都好親民人均二三百蚊就可以食到攬住個肚走😋🔸蒜蓉牛油廣島蠔 HKD78廣島蠔冇腥味 加埋蒜蓉同牛油perfect match!🔹厚燒牛舌心6片 HKD88牛舌必須要厚燒先有口感🤓🔸特選封門柳 8片 HKD68平時較少食到嘅封門柳!68蚊有8塊真係良心價😌🔹柚子胡椒蜜糖五花肉6片 HKD68柚子胡椒蜜糖味道特別 仲可以減輕油膩感😀🔸蕯摩赤雞腿肉6件 HKD68雞腿肉大大嚿啖啖肉🍗🔹日本鯖魚 HKD58先將魚皮烤到香脆 加入海鹽同胡椒令鯖魚更好味🐟🔸砵仔蒜蓉牛油野菌 HKD38野菌吸哂大量蒜蓉同牛油嘅精華非常惹味!🔹雞髀菇 HKD28燒烤必點雞髀菇🍄🔸日本甜蕃薯HKD28每粒蕃薯都非常甜 可以作為甜品🍠🔹海苔米飯 HKD28將普通白飯變得不再普通加入海苔同飯素後好味程度不禁令人食多兩啖飯🍚🔸魔幻百香果茶HKD48百香果酸酸甜甜最適合解油膩🍹🔹特大新鮮果茶HKD68鮮果茶大大杯 唔怕好快就飲哂甜度剛好 仲可以食到新鮮水果🍍人均消費💰大約$300/位🚩B-mix 燒肉餐
相約朋友喺元朗食日式燒肉
位於鳳攸南街嘅B-Mix燒肉餐酒場
不但有多款肉類 特別係見到有新鮮燒鰻魚😍
餐廳提供套餐 就算係單點價錢都好親民
人均二三百蚊就可以食到攬住個肚走😋

🔸蒜蓉牛油廣島蠔 HKD78
廣島蠔冇腥味 加埋蒜蓉同牛油perfect match!

🔹厚燒牛舌心6片 HKD88
牛舌必須要厚燒先有口感🤓

🔸特選封門柳 8片 HKD68
平時較少食到嘅封門柳!
68蚊有8塊真係良心價😌

🔹日本鯖魚 HKD58
先將魚皮烤到香脆
加入海鹽同胡椒令鯖魚更好味🐟

🔸砵仔蒜蓉牛油野菌 HKD38
野菌吸哂大量蒜蓉同牛油嘅精華非常惹味!

🔹雞髀菇 HKD28

人均消費💰大約$300/位

🚩B-mix 燒肉餐酒館
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖
Dinner
行樓梯上到去就見到龍貓係店門外歡迎客人,好可愛阿😍!餐廳樓底高身,座位超級寬敞,卡位既靠背好高身,完全睇唔到前面後面既人,好有私隱度👍🏻!最啱同朋友嚟個燒肉聚餐🍖!場地佈置有心思,牆壁有五光十色既日本街壁畫🖼️同店內掛咗好多日本燈籠🏮,鋪頭仲播放住宮崎駿卡通主題曲🎵,令人置身於日本既感覺🇯🇵。厚燒牛舌心6片 $88牛舌心口感軟嫩多汁✨,亦有嚼勁。柚子胡椒蜜糖五花肉6片 $68五花肉口感軟嫩油潤,柚子胡椒蜜糖醬汁食蜜糖既甜味🍯同柚子既微酸味🍊,清新嘅醬汁減低左油膩感😋👍🏻 食多幾塊都得!薩摩赤雞爽肉 $68將雞髀肉切條🔪,食落嫩滑多汁。明太子釀雞翼4隻 $58明太子微微辣,唔識辣既人都可以接受到,雞翼同樣嫩滑多汁🍗,雞翼尖仲有脆口感添!特選封門柳8片 $68封門柳輕輕煎過兩面,煎到熟度剛好👌🏻,嫩腍肉質帶有濃郁嘅牛肉味😚。砵仔蒜蓉牛油野菌 $38錫紙兜載着蒜蓉牛油野菌🍄,煎滾後,蒜蓉牛油溶晒入野菌入面,每條菇都好香蒜蓉牛油味🧈!赤魷魚一夜干 $108鮮甜爽口🦑,好juicy,一定要嗌🤩!B-MTX丼飯 $48日本米飯上面有大量蟹子、紫菜同一隻溫泉蛋,仲有醬汁係入面,撈勻後食,食到蟹子粒粒脆

厚燒牛舌心6片 $88
牛舌心口感軟嫩多汁✨,亦有嚼勁。

柚子胡椒蜜糖五花肉6片 $68

薩摩赤雞爽肉 $68
將雞髀肉切條🔪,食落嫩滑多汁。

明太子釀雞翼4隻 $58

特選封門柳8片 $68

砵仔蒜蓉牛油野菌 $38

赤魷魚一夜干 $108
鮮甜爽口🦑,好juicy,一定要嗌🤩!

B-MTX丼飯 $48
日本米飯上面有大量蟹子、紫菜同一隻溫泉蛋,仲有醬汁係入面,撈勻後食,食到蟹子粒粒脆卜卜口感,醬汁惹味濃度剛好😋💯。

伊比利亞黑毛豬梅肉6片 $78
肥瘦均勻,好濃郁嘅豬香味🐷!

特大新鮮果茶 $68
魔幻百香果茶 $48

🌟醬油收費每位 $18

依架只要喺社交平台打卡仲會送雪糕一杯🍦

📍 B-mix 燒肉餐酒館 (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖
柚子胡椒蜜糖五花肉6片