2024-12-07 0 views
荃灣都出名多好野食,上次朋友介紹夜燒站,食過覺得味道好,價錢亦都公道,仲發現佢開到凌晨12點,難得有串燒店開到咁夜,確認係食宵夜既好地方~今次同上次一樣都點左好多好好味既串燒🥹🐮🐔肉肉類汁燒雞肉大蔥 ($28) 雞肉彈牙,大蔥爆汁汁燒牛舌尖 ($38) 有咬口嚼勁,多汁入味雙燒牛骨髓 ($29) 很少串燒店會製作的,口感軟腍,經燒過後就能減少油膩感豬肉荔枝卷 ($34) 豬肉片包著鮮甜的荔枝去燒,配搭特別🦪🐟海鮮類檸醋八爪魚漬 ($46) 幾清新,八爪魚肉彈牙燒白鱔 ($42) 魚油味豐富,有焦香味燒蟶子 (明太子 蒜蓉) ($80隻) 兩款口味都各有所長,明太子能提鮮,而蒜蓉就較惹味~蟶子鮮嫩多汁蒜蓉燒帶子 ($42隻) 燒香後的帶子鮮美出眾燒生蠔 ($40隻) 火喉剛剛好,鎖緊豐富蠔汁海苔露荀明太子卷 ($48) 精心食材配搭,海苔包著幼嫩的露荀炸香,再加上明太子醬來點綴🥗🍢一品料理/菜類山藥福包 ($25) 豆皮小袋有山藥蓉,喜歡山藥者不能錯過日式燒豆腐 ($20) 豆味豐富,外皮帶少少脆感焦糖芝士蛋糕 ($22) 小件自家製的蛋糕,作為甜品是不錯的蜂蜜生薑蜜(凍) ($26)及

今次同上次一樣都點左好多好好味既串燒🥹

燒生蠔 ($40隻) 火喉剛剛好,鎖緊豐富蠔汁

🥗🍢一品料理/菜類
山藥福包 ($25) 豆皮小袋有山藥蓉,喜歡山藥者不能錯過
日式燒豆腐 ($20) 豆味豐富,外皮帶少少脆感
蜂蜜生薑蜜(凍) ($26)及 薑蜜樂(凍) ($26) 兩款凍飲的很適合吃熱辣辣的串燒時喝

2024-11-17
$250 (Dinner)
今日好開心同屋企人發現咗荃灣有一間好驚喜嘅小店,可以食串燒,如果鍾意食串燒嘅朋友,一定要嚟啊,因為呢間餐廳係好多選擇,而且非常受歡迎,去到嘅時候,已經見到坐滿晒人,就知道好受歡迎,質素好好食,而且價錢經濟實惠,真係唔錯啊,我哋叫咗好多嘢食,首先我哋要推介嘅就係牛肉烏冬,個烏冬真係好好食,好彈牙,佢仲加咗倉加咗海大,另外湯底好濃郁,而且個牛肉仲係好新鮮嘅牛油,好友牛味,唔會太軔,啱晒一家大細嚟食,而且呢度嘅串燒都好好呀,有飯類,有麵類,有炸物,真係好多選擇,而且佢哋有一個前菜都幾開胃,就係青瓜粒同薯仔粒,仲有餐廳仲有提供唔同嘅串燒,有雞牛豬羊,海鮮,超過70款,例如我要推介嘅炸腸仔,鹽燒手羽, 炸燒賣,都係好吸引㗎,真係好唔錯👏🏻👏🏻👏🏻
2024-12-06 0 views
《夜燒店》價錢親民,最平$10有串又吾洗加一。食品種類煩多,味道也不錯。今次嚟到嗌左成枱食品,以下幾款我認為係必點:✨️月見免治雞肉軟骨棒雞肉和雞軟骨的比例當好,點埋由鼓油和蛋製成香濃嘅月見汁,簡直係一流嘅享受!✨️扇貝扇貝肉大過五元硬幣,上面放滿蒜蓉,非常香口。✨️蟶子燒到香噴噴,外表燒到少脆,入面非常juicy. 感到欣慰嘅係完全冇沙。✨️羊架完全不羶,肉質鮮味,見到食指會大動。✨️蛋黃醬燒青口$56有六隻,非常抵食,不能錯過。
今次嚟到嗌左成枱食品,以下幾款我認為係必點:

✨️月見免治雞肉軟骨棒
雞肉和雞軟骨的比例當好,點埋由鼓油和蛋製成香濃嘅月見
汁,簡直係一流嘅享受!

✨️扇貝
扇貝肉大過五元硬幣,上面放滿蒜蓉,非常香口。

✨️蟶子

✨️羊架
完全不羶,肉質鮮味,見到食指會大動。

✨️蛋黃醬燒青口
$56有六隻,非常抵食,不能錯過。

2024-12-05 0 views
今日係荃灣見完客好夜下,朋友介紹呢間居酒屋夜燒站相當吸引,決定入去試吓佢d串燒同炸物夠份量得黎,都好高質燒油甘魚餃 $76炸七味雞軟骨 $48炸雞皮餃子 $38焗蝦 $48油甘魚餃燒得岩岩好,外脆內juicy,雞皮餃子同雞軟骨新鮮炸起熱辣辣,仲要好大盤,焗蝦好入味燒白鱔 $42鹽燒牛舌 $48豚肉本菇卷 $26鹽燒手羽 $29雞頸肉串 $29燒鵪鶉蛋 $22燒芝士腸 $10鹽燒牛小排 $45野菜豬肉卷 $26燒雞賢 $18燒燒賣 $12燒午餐肉 $10燒物真好好出色,一燒起就上碟,唔會等埋一齊上就會凍哂,主推牛舌,白鱔,豚肉本菇卷夠哂特別
佢d串燒同炸物夠份量得黎,都好高質

燒油甘魚餃 $76

燒雞賢 $18
燒燒賣 $12
燒午餐肉 $10

2024-12-04 0 views
最近去左荃灣聯仁街夜燒站BBQ Outlet,最岩落去宵夜,開到夜晚12點。店內的烤爐香氣撲鼻,一到門口就令人胃口大開!三文魚炒飯炒飯粒粒分明,略帶鍋氣,三文魚丁鮮味濃郁,搭配少許蔥花,香氣十足。冷蕎麥麵冰涼爽滑嘅蕎麥麵搭配清新醬汁,略帶淡鹹的味道,非常解暑,特別適合食完燒烤後作為中和口味的選擇。推介串燒#1 月見免冶雞肉軟骨棒是一大亮點!雞肉軟骨棒本身肉嫩多汁,蘸上生蛋黃後更添濃郁滑順的口感,鹹香中帶點甜味,層次感十足。 #2 鹽燒牛舌厚薄適中,經過炭火燒烤後散發出迷人的肉香,口感彈嫩又帶一絲焦香。海鮮類燒烤:「燒墨魚」同「燒魷魚板」都非常新鮮,內部依然保持滑嫩彈牙的口感。「蒜蓉燒帶子」則係滿滿嘅大蒜香氣搭配鮮甜的帶子肉,入口時汁水四溢。其他燒烤:「鹽燒五花腩」油脂豐富,肥而不膩,炭香濃郁;而「燒羊架」肉質鮮嫩,沒有一絲膻味;「惹味蒜芯」同「汁燒大蔥」都非常惹味。最後,「芝士煙肉番茄」中濃郁嘅芝士、煙肉嘅鹹香同番茄嘅酸甜完美結合,令我一試愛上。 飲品:靜岡綠茶可樂

三文魚炒飯

冷蕎麥麵

推介串燒
#1 月見免冶雞肉軟骨棒

#2 鹽燒牛舌

海鮮類燒烤:

其他燒烤:

飲品:靜岡綠茶可樂
起荃灣 聯仁街既 夜燒店~😋夜晚到8:00 都仍然 坐滿晒人 要等位🤫門口望到menu 性價比的確高🤔普通串燒都係$20-40仲要有超多款式,選擇😎豬、牛、雞、羊、海鮮、蔬菜⋯🐔🐖🐂飯、麵、烏冬、炒飯⋯仲可以舒舒服服坐喺度食試試佢~果然高質~燒野嘅調味做到恰到好處而且仲有幾多特色小菜想特地个紹下月見免治雞肉🍗軟骨棒$38日式店會見到嘅小食有軟骨 有嚼口嘅雞肉棒,點上生蛋黃 好好味清酒煮蜆$52燒野店 唔係淨係食燒野每一粒蜆肉都有八成殼咁大粒雞🐓腳筋 $27罕見嘅雞部位燒得好似食零食咁~食不停口原條肉碎茄子$56超大條茄子🍆可以當食吓纖維撈埋肉碎一齊食~茄子有肉味野菜豬肉卷$26、豚肉本菇卷$26菜包肉包菜包肉~菜同肉係永遠最好嘅配搭菜類包埋一齊 可以去除肉嘅油膩感焦糖芝士蛋糕🍰 $22好欣賞呢片焦糖燒聖子$80可選明太子、蒜蓉味燒花枝丸$15燒雞軟骨 $18汁燒雞肉大蔥$28燒墨魚$24燒燒賣 $12日式叉燒手打烏冬$53飲品類熱檸水$15可樂 $15Sapporo Draft 330ml $48Bonaqua $10

起荃灣 聯仁街既 夜燒店~😋
夜晚到8:00 都仍然 坐滿晒人 要等位🤫
門口望到menu 性價比的確高🤔
普通串燒都係$20-40
仲要有超多款式,選擇😎
豬、牛、雞、羊、海鮮、蔬菜⋯🐔🐖🐂
飯、麵、烏冬、炒飯⋯
仲可以舒舒服服坐喺度食
試試佢~果然高質~
燒野嘅調味做到恰到好處
而且仲有幾多特色小菜
想特地个紹下

月見免治雞肉🍗軟骨棒$38
日式店會見到嘅小食
有軟骨 有嚼口嘅雞肉棒,
點上生蛋黃 好好味

超大條茄子🍆
可以當食吓纖維
撈埋肉碎一齊食~茄子有肉味
野菜豬肉卷$26、豚肉本菇卷$26
菜包肉包菜包肉~
菜同肉係永遠最好嘅配搭

可樂 $15
Sapporo Draft 330ml $48
Bonaqua $10
2024-12-03 69 views
去到荃灣,打算買串燒返屋企做餸,不過呢度開到凌晨12點,夜晚肚餓要食宵夜,都可以食串燒飲啤酒,各款口味都有。去到無論堂食外賣都係QR CODE落單,原來外賣仲有九折添。鹽燒五花腩 $29串燒店常叫嘅選擇,五花腩厚切燒,滿足多啲,不過都係多油啲,所以燒得乾身啲會啱我啲。燒銀杏 $19銀杏即係白果,燒肯定係日本食法。已經去芯,加上燒得微焦,即使無咩調味,已經只有香味,完全無曬苦味。雞肉小九子(4粒)$32有雞軟骨嘅雞肉丸,加上醬汁同木魚花,好食,但唔算特別。山藥福包 $25日本油揚福袋,通常都係打邊爐,變成燒烤已經好特別。更特別嘅係裡面嘅餡料有淮山同菜蓉,食落有拉絲同清新香味,但口感有啲似硬豆腐,整體好夾。蒜蓉燒帶子 $42*3=126呢度嘅帶子唔係元貝,肉係心形嘅。今次呢隻非常厚肉,平時都係蒸,但今次食燒真係正好多,有油嘅感覺香口好多,唔會太清,但一樣有鮮味。蒜蓉蟶子 (2隻)$80蟶子係串燒店比較常見嘅海鮮選擇,呢度燒得唔過火,所以比平時嘅更多汁,但少左燒嘅感覺。焦糖骰仔豬手 $22未擺入口,淨係見到成隻鹹豬肉起肉,切粒再串起,已經見到呢間舖頭嘅創意啦!但原來呢個做法係好食嘅。咬落去,

鹽燒五花腩 $29

燒銀杏 $19

雞肉小九子(4粒)$32
有雞軟骨嘅雞肉丸,加上醬汁同木魚花,好食,但唔算特別。

山藥福包 $25

蒜蓉燒帶子 $42*3=126
燒帶子

蒜蓉蟶子 (2隻)$80
蒜蓉蟶子 (2隻)

焦糖骰仔豬手 $22
未擺入口,淨係見到成隻鹹豬肉起肉,切粒再串起,已經見到呢間舖頭嘅創意啦!但原來呢個做法係好食嘅。咬落去,有豬手嘅香味,皮唔係一般嘅硬,只有微脆,但加上蜜糖味,就係自己去燒烤場嘅味道。好懶,但可以得到港式燒烤嘅精萃。

惹味蒜芯$14
蒜芯比韭菜無咁刺激,第一次食燒嘅味道,都食到裡面嘅水份。

燒白福花$16
福建菜花比一般白椰菜花鬆散,一般都係炒肉,但原來串燒先利用到佢特色。竹籤插住,表面面積比較薄,有焦香之餘,都可以保留蔬菜嘅水份。

味噌一口椰菜 $24
呢種椰菜仔,點都有陣苦味。不過加味噌燒完,少少苦味,反而更開胃。

燒西蘭花苗 $20
睇落係西蘭花同菜心嘅混種,燒出來嘅感覺都係。西蘭花嘅爽,菜心嘅軟,但又唔會硬同過分出水,原來呢種都適合燒。

蛋黃醬白磨菇$28
平時蘑菇只會鹽燒,燒出來太乾,又淡而無味。加入蛋黃醬,令佢有少少水份,係一個巧妙嘅設計。
蛋黃醬白磨菇

雪梨牛肉卷$38
肥牛一般都係包金菇,包雪梨好特別,比金菇清爽。因為裡面嘅餡,非常爽鮮芋,第一啖原來會感覺似食沙葛,之後雪梨嘅香甜,同埋果汁,先慢慢出來。

燒牛柳 $34
牛柳燒得好腍,都無過多調味料,食到牛肉本身嘅香味。

鹽燒牛小排 $45
牛小排本身牛肉味比牛柳濃,所以鹽燒都唔會減少牛肉香味。

豚肉大葉卷$24
大葉即係紫蘇,五花腩片包紫蘇葉,少少香料味,真係少左好多肥膩感。

豬肉荔枝卷$34
都係捲,裡面放荔枝,又係另一種感覺。荔枝香甜同果汁,真係可以減少豬肉嘅肥膩感,更加開胃。

原條肉碎茄子 $56
原條茄子就食得多啦!加左蔥花同蒜蓉油已經好正,再加肉碎,原來唔係加肉味,反而係增加口感,有下次!

柚子胡椒配日本淮山$34
厚切燒烤清清地,面頭有拉絲,如果想要多少少層次,點柚子胡椒,少少刺激,更正。

外賣盒 $10

小計:$710
九折:$640

2024-11-27
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$214 (Dinner)
燒帶子
蒜蓉蟶子 (2隻)
蛋黃醬白磨菇
  • 蒜蓉蟶子(2隻)
2024-12-03 57 views
天氣凍,食串燒都係一個唔錯嘅選擇,一串一串熱辣辣,絕佳嘅選擇⭐️前菜一坐低首先送上前菜,窩心嘅服務⭐️蒜蓉燒帶子蒜香味濃,而且帶子都好大隻⭐️芝士流心蛋大啡菇呢個大啡菇充滿驚喜,一切落去留心嘅蛋黃即刻流出嚟,香味濃郁⭐️野菜豬肉卷菜完全中和左豬肉嘅油膩感,絕佳嘅組合⭐️豬肉荔枝卷荔枝鮮甜多汁,感覺好清新⭐️海苔豚蠔卷蠔完全冇腥味,而且鮮甜多汁⭐️燒雞腎、燒牛柳火候燒得唔錯,十分彈牙,完全唔覺得韌,口感一流⭐️明太子芝士雞肉串芝士味濃郁,配上明太子,整體感覺更加嫩滑⭐️鹽燒豬頸肉、鹽燒五花腩鹹味控制得好好,完全突出咗豬頸肉嘅鮮味⭐️月見免冶雞肉軟骨棒雞肉軟骨棒點落雞蛋漿入面,令到味道更加有層次⭐️豚肉雞蛋卷最深刻嘅就係呢款嘢食,豚肉包住流心雞,蛋黃喺個口浪下浪下嘅感覺,特別juicy⭐️浦燒鰻魚飯鰻魚味好香,上面仲加咗濃濃嘅紫菜,色香味俱全⭐️吉列炸蝦手打烏冬(3隻)烏冬好彈且牙,而且炸蝦都炸到好脆⭐️巨峰乳酸、雀檸最後叫咗兩杯嘢飲,巨峰乳酸,酸酸甜甜,refresh 返成個口嘅感覺

⭐️前菜
一坐低首先送上前菜,窩心嘅服務

⭐️蒜蓉燒帶子
蒜香味濃,而且帶子都好大隻

⭐️芝士流心蛋大啡菇
呢個大啡菇充滿驚喜,一切落去留心嘅蛋黃即刻流出嚟,香味濃郁

⭐️野菜豬肉卷
菜完全中和左豬肉嘅油膩感,絕佳嘅組合

⭐️豬肉荔枝卷
荔枝鮮甜多汁,感覺好清新

⭐️海苔豚蠔卷
蠔完全冇腥味,而且鮮甜多汁

⭐️燒雞腎、燒牛柳
火候燒得唔錯,十分彈牙,完全唔覺得韌,口感一流

⭐️明太子芝士雞肉串
芝士味濃郁,配上明太子,整體感覺更加嫩滑

⭐️鹽燒豬頸肉、鹽燒五花腩
鹹味控制得好好,完全突出咗豬頸肉嘅鮮味

⭐️月見免冶雞肉軟骨棒
雞肉軟骨棒點落雞蛋漿入面,令到味道更加有層次

⭐️豚肉雞蛋卷

⭐️浦燒鰻魚飯
鰻魚味好香,上面仲加咗濃濃嘅紫菜,色香味俱全

⭐️吉列炸蝦手打烏冬(3隻)
烏冬好彈且牙,而且炸蝦都炸到好脆

⭐️巨峰乳酸、雀檸
2024-12-02 57 views
不嬲鍾意食串燒🍢,知道荃灣開左一間串燒小店🏠,價錢合理,呢度竟然係免加一❗️真係超開心,值得一提大家,記住要訂枱,見到 walk in客人真係冇位架☹️☹️呢到串燒超過70款,即叫即燒,呢到種類繁多,有串燒🍢唐揚炸物、佐酒小食、主食等等🥰🥰主食😝浦燒鰻魚飯串燒🍢燒明太子雞翼鹽燒牛小排鹽燒豬頸肉羊架海鮮🦪🐟蟶子(蒜蓉/明太子)燒白鱔燒扇貝(蒜蓉/蛋黃醬) 🦪燒聖子蒜蓉口味相當滿足,完全冇搶到聖子的鮮味🐟燒白鱔外脆內軟,皮非常脆口,仲食到白鱔肉好嫩滑🐄鹽燒牛小排 極到推介,牛味頗重口味,燒到火喉剛剛好🐖鹽燒五花腩肥瘦比例適中,油脂比例高,咬落口感相當好✅整體味道都幾出色,酒類、非酒精飲品都有🍺岩晒一大班朋友聚會同埋放工輕微的好地方🥳📍夜燒站 (荃灣)荃灣聯仁街18號地舖#荃灣美食 #荃灣串燒 #荃灣夜燒店 #串燒美食 #香港美食 #荃灣好去處 #宵夜之選 #香港必去 #美食推介 #美食日記 #hkfoodie #hkstyle #hkfood

主食😝
浦燒鰻魚飯

串燒🍢
燒明太子雞翼
鹽燒牛小排
鹽燒豬頸肉
羊架

海鮮🦪🐟
蟶子(蒜蓉/明太子)
燒白鱔
燒扇貝(蒜蓉/蛋黃醬)

🦪燒聖子
蒜蓉口味相當滿足,完全冇搶到聖子的鮮味

🐟燒白鱔
外脆內軟,皮非常脆口,仲食到白鱔肉好嫩滑

🐄鹽燒牛小排
極到推介,牛味頗重口味,燒到火喉剛剛好

🐖鹽燒五花腩
肥瘦比例適中,油脂比例高,咬落口感相當好

✅整體味道都幾出色,酒類、非酒精飲品都有🍺
岩晒一大班朋友聚會同埋放工輕微的好地方🥳

📍夜燒站 (荃灣)
荃灣聯仁街18號地舖

2024-12-01 54 views
呢間串燒店,每日菜單款式不同,選用每日新鮮食材,餐廳串燒款式豐富,雞🐔牛🐮羊🐏海鮮🦑日本蔬菜🥬飲品:日本清酒🍶燒酌🥃酒精特飲🍹日式飲品🍸串燒親民價錢,每串只係10蚊起!款式超過70款,即叫即燒,熱辣辣送上🔥必食之選月見免治雞骨頭雞肉軟骨棒🍖有選擇困難症嘅你就跟住我呢個下面個List食啦☺️今次我仲食左1. 清酒煮硯2. 蒜蓉燒蟶子3. 芝士流心蛋大啡菇4. 豚肉本菇卷5. 鹽燒五花腩6. 豚肉蘆筍卷7. 鹽燒牛小排8. 香燒牛小脂9. 鹽燒牛舌10. 牛油焗雜菌11. 醬油雞全翼/鹽燒手羽12. 蒜蓉燒帶子13. 蒜蓉燒扇貝整體評分味道:😋😋😋😋環境:😋😋😋服務:😋😋😋性價比:😋😋😋😋⭐️收工啤一啤精選⭐️

飲品:日本清酒🍶燒酌🥃酒精特飲🍹日式飲品🍸
串燒親民價錢,每串只係10蚊起!
款式超過70款,即叫即燒,熱辣辣送上🔥

• 羊架
  • 月見免治雞肉軟骨棒
  • 芝士流心蛋大啡菇
2024-12-01 54 views
好耐冇食過串燒啦,突然興起想同朋友食日式串燒傾心事,見呢間鋪開到凌晨1點,係夜燒之選,地點雖然稍為偏遠,唔近大街,但店舖串燒選擇類型非常多,有肉類、蔬菜同海鮮,我認為係物超所值~未有野食之前就已經有碟免費送嘅芝麻醬青瓜牛肉粒做前菜🐮唔好諗住前菜就好求其,食落味道絕對唔一般,滿滿既芝麻醬覆蓋所有青瓜同牛肉粒,非常開胃🫶焦糖菠蘿🍍必推招牌菜之一,焦糖味好出,表面脆口,甜度岩岩好唔乾身,好值得推介👍芝士流心蛋大啡菇🍄‍🟫呢個又必試推介,大啡菇上面加左隻流心蛋,一切開就爆哂流心蛋黃漿,連埋洋蔥粒同埋燒過嘅原塊芝士,洋蔥爽脆大啡菇軟熟蛋黃滑溜口感超豐富😋原條肉碎茄子🍆超級大條茄子份量充足,燒出黎絕對唔乾身,茄子肉濕潤麩滑,上面仲鋪咗好多肉碎😮,配上蒜香,一試難忘🫶製作需要,如果要食記得預早少少嗌,唔好後期加單,如果唔係就要等好耐了⏱️蛋黃醬焗蠔🦪一上檯就有驚喜,估唔到燒嘅蠔都咁大隻!! 絕對對得住個價錢💵食得出隻蠔非常鮮味,配合蛋黃醬非常夾,蛋黃醬份量較多,非常適合重口味人士娃娃菜🥬燒菜成日都好怕會燒到乾爭爭,但呢度就係非常出色娃娃菜燒到淋身,而且仲保持到好多水份,食咁多肉之餘食番串菜絕對係健康之

未有野食之前就已經有碟免費送嘅芝麻醬青瓜牛肉粒做前菜🐮

焦糖菠蘿🍍

芝士流心蛋大啡菇🍄‍🟫

原條肉碎茄子🍆

蛋黃醬焗蠔🦪

娃娃菜🥬
燒菜成日都好怕會燒到乾爭爭,但呢度就係非常出色
娃娃菜燒到淋身,而且仲保持到好多水份,食咁多肉之餘食番串菜絕對係健康之選😝

牛油焗雜菌🍲
一打開錫紙包芳香撲鼻,食慾大增,而入面包住超級多金菇同埋各種雜菇,如果牛油味再勁啲就更好😝

牛油粟米🌽
呢個就稍為普通,牛油味唔夠同埋稍嫌乾身🫣

燒雞軟骨🍗
雞軟骨好爽脆,有口感得黎又唔會硬,加埋檯上面既七味粉送啤酒一流🍺

燒明太子雞翼🍗
脹卜卜既雞翼入面塞滿明太子,明太子嘅咸香同微辣刺激住味蕾,如果唔係食得太飽勁想再嗌多一串🤭

月見免治雞肉軟骨榡🥓
免治雞肉加埋雞軟骨棒呢個鋪搭本身已經好無敵,一啖咬落又軟又爽脆仲有濃濃雞肉香,配合埋燒汁生蛋黃,味道豐富無得輸🩷

蒜蔥封門牛柳🥩
牛柳上面鋪滿厚厚嘅蒜蓉,如果齋計味道唔計口感嘅話會以為食緊蒜泥白肉🍗
封門牛柳肉質嫩滑,加埋蒜蓉蔥花更有層次,可惜略嫌較細串,CP值比較低🧐

豚肉雞蛋卷🫔
呢個賣相相當吸引,豚肉片包住半隻半熟既流心蛋,食落竟然出奇地夾!!
豚肉片燒到好似煙肉咁脆,連埋流心蛋外脆內軟非常特別🍳

芝麻多春魚🐟
呢個係當晚唯一點嘅炸物,本身想食燒多春雨,但見到圖片好吸引所以轉嗌左呢個
多春魚俾滿滿嘅芝麻包住哂,一啖咬落去芝麻連同多春魚喺個口度卜卜咁爆開,比起就咁燒更有多一份層次,絕對值得一試😍

燒花枝丸🍡
花枝丸彈牙爽口,上面鋪滿蜜糖甜甜地幾好味,如果佢原粒唔係切開一半就更抵食了😝

鹽燒秋葵及燒蘆筍🥗
食咁多肉點都要食少少蔬菜中和一下,厚厚嘅蘆筍肉清甜多汁,燒到恰到好處
鹽燒秋葵同樣唔會乾哂,非常有水準,絕對係健康之選🥬

最後梗係唔少得要嗌個甜品啦,我哋叫咗一件焦糖芝士蛋糕作為呢餐既完結,相當滿足🩷

📌夜燒站 (荃灣)
荃灣聯仁街18號地舖

利申:本人真金白銀消費,非打手,真心評語

2024-11-30 46 views
原來荃灣有間隱世居酒屋食串燒🍢即刻帶冬冬去睇下先💨原條肉碎茄子 $56大大條,同平時食嘅燒茄子唔同,佢係有肉碎,好特別👍🏻蒜蓉燒生蠔 $43好大粒生蠔,有一隻手指咁大,蒜蓉燒到好香😋鹽燒牛舌 $48厚燒牛舌,好厚身,食落好有口感👍🏻另外仲叫左⬇️燒雞軟骨 $18燒雞翼尖 $8燒雞腎 $18燒牛柳 $34雪梨牛肉卷 $38汁燒大蔥牛肉 $43鹽燒牛小排 $45蒜蔥封門柳 $49鹽燒五花腩 $29燒豬大腸 $30鹽燒豬頸肉 $32燒鯖魚 $54前前後總共叫左20幾串串燒,食到捧住個肚走呀🤰🏻環境闊落,就算帶小朋友都可以坐到👶🏻
原來荃灣有間隱世居酒屋食串燒🍢
即刻帶冬冬去睇下先💨

原條肉碎茄子 $56
大大條,同平時食嘅燒茄子唔同,佢係有肉碎,好特別👍🏻

蒜蓉燒生蠔 $43
好大粒生蠔,有一隻手指咁大,蒜蓉燒到好香😋

鹽燒牛舌 $48
厚燒牛舌,好厚身,食落好有口感👍🏻

另外仲叫左⬇️
燒豬大腸 $30
鹽燒豬頸肉 $32
燒鯖魚 $54

前前後總共叫左20幾串串燒,食到捧住個肚走呀🤰🏻
環境闊落,就算帶小朋友都可以坐到👶🏻
😋荃灣《夜燒站》❤️‍🔥❤️‍🔥人氣BBQ OUTLET🎇🎆超水準の日式居酒屋🏮✨✨🌸開心超開心🥳終於俾我搵到一間🌙宵夜首選🫵🏻開到凌晨12點🎉🎉性價比超高👍🏻服務又好🙈味道有驚喜且創新😋Chiilex日式居酒屋🏮門口坐等位果陣🎎深夜、街燈、微雨、陣風、、望著D行人同車、熙熙攘攘經過、風吹雨點略添寒意⋯我同老公講「咁似一秒回到⏳去年冬天❄️日本街頭🏮居酒屋的場景🎬🎏🎏🌸至於食物方面喔🌟🌟不論海鮮or蔬菜or不同肉類都好有特色💌燒到火候同個味都啱啱好,不會搶咗主菜本身的原鮮味👍🏻就連小食主食包括燒飯糰🍙都無Hea到咯🙏🏻記得呢個^^櫻花蝦燒飯糰就值得一提🎉外層香脆有鍋巴俗稱飯焦味😻咬開飯團裡面櫻花蝦好足料有口感,睇得出係慢慢煎烤而成,有誠意💯💯仲記得^^蛋黃醬焗蠔🍳🦪明太子燒蟶子🔥🔥好癲~~好好味😋鹽燒牛骨髓入口即融好綿密~蒜蔥封門柳encore咗3round😆😂燒白鱔拍得上深圳烤活鰻的水準👍🏻外脆內軟有爆汁超juicy😋🙏🏻🌸BBQ OUTLET算係✨✨高質創新🔥串燒居酒屋🔥店鋪雖然唔大,服務生好有禮貌,感受到D嘢食全部係用心炮製出嚟,價錢仲要唔貴,食物種類豐富幾款特別Sake都有見到🤩誠意

🌸BBQ OUTLET算係✨✨高質創新🔥串燒居酒屋🔥店鋪雖然唔大,服務生好有禮貌,感受到D嘢食全部係用心炮製出嚟,價錢仲要唔貴,食物種類豐富幾款特別Sake都有見到🤩誠意十足,聚餐撐檯腳最適合不過,係俾心機經營的一間溫馨小店💝💝

📍荃灣聯仁街18號地舖《夜燒站》

#香港 #荃灣 #美食 #打卡 #日式 #Kol #hkblogger #instagood #hkig #BBQ#香港美食 #串燒 #居酒屋 #週末好去處 #手機食先 #hkkol #ootd #拍照 #宵夜

2024-11-19
  • 燒白鱔
  • 鹽燒牛小排
2024-11-29 44 views
有時揸車過來荃灣跟舊同事食嘢,最近發現聯仁街可以邊食邊望住架車咁方便!特別來到「夜燒站」,串燒大份又高質,味道一流,滿載而歸!海鮮方面有燒鰻魚肝!口感外焦內嫩,搭配特製醬汁,讓人回味無窮。而蒜蓉燒生蠔完美融合生蠔的鮮甜與蒜蓉的香辣,令人食指大動。蒜蓉燒帶子肉質彈牙,搭配蒜蓉香氣,口感層次豐富,特別適合愛海鮮的食客。吃串燒當然少不了肉類!月見免冶雞肉軟骨棒外酥內嫩,搭配生蛋黃,帶來獨特口感體驗。燒雞肝的鮮香與煙燻味道交織,適合喜愛內臟的食客。燒雞腎和鹽燒牛小排則各具特色,前者口感緊實,後者則肉質鮮嫩。鹽燒五花腩的香氣撲鼻,與豬肉荔枝卷的創意搭配,讓人驚喜不已。 至於蔬菜類菜品清新可口,燒青尖椒散發著香氣,微焦的口感讓人感受到原汁原味。惹味蒜芯則因蒜香濃郁而倍感誘人,而山藥福包極具新鮮感,以福袋包裹山藥,燒烤後的自然甘甜令人陶醉。主食有飯團,明太子燒飯團的風味濃郁,米飯的香氣與明太子的鮮味交融。甜品方面,焦糖菠蘿外焦內嫩,成為餐後的完美收尾。而芝士年糕則融合濃郁的芝士與Q彈的年糕,帶來獨特味覺享受,讓人驚喜。夜燒站 (荃灣)地址:荃灣聯仁街18號地舖

夜燒站 (荃灣)
地址:荃灣聯仁街18號地舖
2024-11-27 40 views
呢間串燒店特別食物奇多 而且價錢唔貴之餘,佢仲要冇+1,而家嘅餐廳雖然大部份都冇服務,但係+1服務費絕對唔會少,呢間竟然人哋冇嘅嘢(service)佢有,而人哋有嘅嘢(+1) 佢冇🥲 比起平時食開嘅串燒店又多一個選擇佢嘅理由.佢特別嘅食物分別有鰻魚肝,雞腳筋,柚子胡椒淮山燒,另外淨係魷魚都有三款選擇,所有食物質素無論係調味以至火喉都做得好好,而且佢有啲創意料理嘅配搭都好夾。燒鰻魚肝燒到外脆內軟,外層焦糖化,中間軟糯,味道甘香♨️柚子胡椒配日本淮山極厚切淮山,面頭搽左燒汁,再加埋一啲都唔吝嗇嘅柚子胡椒醬,令本身清淡嘅淮山提升左去另一層次!燒雞胸軟骨平時食雞都會特登搵返呢個位黎食,燒完之後更香,同時又無雞軟骨咁油膩,送酒一絕 🍺豬肉荔枝卷用豬肉片包住一整粒荔枝,燒完之後令荔枝更甜,而且一啲都唔乾,果汁混合肉汁一齊,入口有爆汁效果👍🏼雪梨牛肉卷廚師將啲雪梨切絲,跟住再用一片牛肉包住,一啖入口,雪梨完全中和左牛肉嘅油膩感,一個人可以隊兩串🤤 💦💦

燒鰻魚肝
燒到外脆內軟,外層焦糖化,中間軟糯,味道甘香♨️

柚子胡椒配日本淮山

燒雞胸軟骨