想食新鮮海鮮,即刻蒸嘅蒸氣火鍋,就最能夠食出鮮味!呢度主打新鮮海鮮!餐廳自己有魚缸養住海鮮!上枱時候海鮮做好生猛😍餐廳環境舒服闊落,用竹簾間住每一個位,自己一個食有私隱度,同朋友食又有一個小空間!可以舒舒服服傾偈,享受美食😍呢度嘅蒸氣一人火鍋,自己蒸即刻食~枱面仲寫住乜嘢食要整幾多分鐘,簡單易用!有唔同嘅set俾大家選擇,豐儉由人~ 🫧九品芝麻套餐 ▪️前菜沙律、章魚燒前菜沙律好開胃,章魚燒整得啱啱好,好食到覺得可以做一個主打!▪️海鮮拼盤拼盤十分豐富,有白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆、貴妃蚌、鮑魚。加一蚊仲可以要多一隻鮑魚!海鮮超級新鮮,上枱嘅時候仲郁緊㗎!▪️三寶丸、肉拼盤、時菜拼盤差唔多整晒啲海鮮,食完就會過嚟幫手加湯,可以自己選擇呢啲丸同埋肉用蒸嘅方法,定係放落湯度入面煮~▪️湯底麵底粥底可以揀面底或者粥底,我就揀咗米粉。食晒所有嘢之後再落米粉,吸晒啲味,米粉又夠彈牙唔會好腍!好滿足!

🫧九品芝麻套餐
▪️前菜沙律、章魚燒
▪️海鮮拼盤
▪️三寶丸、肉拼盤、時菜拼盤
▪️湯底麵底粥底
可以揀面底或者粥底,我就揀咗米粉。
2028 views
想食海鮮蒸鍋又約唔切班friends ? 不妨試下依間一人蒸鍋😋晚市套餐平均$200到$500都有 😌任君選擇 海鮮非常新鮮🐟種類又多🍥可以根據menu 嘅方法計時蒸海鮮 ⏰仲有蔬菜籃同牛肉豬肉🐷🐷食完成個人暖哂😘😘😋: ⭐️⭐️⭐️💰:⭐️⭐️⭐️船渦 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓#船渦 #香港美食 #hongkongfood

晚市套餐平均$200到$500都有 😌任君選擇

🐷🐷食完成個人暖哂😘😘

😋: ⭐️⭐️⭐️
💰:⭐️⭐️⭐️

船渦 (銅鑼灣)

#船渦 #香港美食 #hongkongfood
2024-08-19 173 views
《豐富海鮮蒸鍋🦞》———————————————-#船渦 ⚓ -呢間蒸氣火鍋我已經多訪,好啱食!😍一人一鍋唔食爭,環境食得舒服😎-套餐本身跟餐已經有白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆、扁蟶子、鮑魚,另外有三寶丸包括牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸同招牌墨魚丸,加埋自選肉類,可以揀雞腿肉/ 美國肥牛/ 豚肉片其中一樣,十分豐富😝-最抵食係可以加$1就有多隻鮑魚🌊 煮完口感爽彈,非常新鮮😚餐枱上會有餐牌列明每款食材需要蒸嘅時間,非常貼心~即蒸即食,好新鮮😌-蒸完之後仲可以用返個湯底煮麵或者做粥底,海鮮嘅精華湯汁落哂去個粥度,夠哂原汁原味,認真滋味😋-⭐ 參考價錢︰九品芝麻套餐:$258🍌 抵deal 指數:7/10
《豐富海鮮蒸鍋🦞》
———————————————-
#船渦 ⚓
⭐ 參考價錢︰
九品芝麻套餐:$258
🍌 抵deal 指數:7/10
2024-08-12
2024-08-13 260 views
一個人原來都可以盡興🎤今日要推介呢間一個人都可以去嘅蒸汽火鍋店😍海鮮極鮮甜同新鮮、份量多,而家仲可以$1加多隻鮑魚,唔經唔覺食左2個鐘,托住嗰肚走🤣我試嘅set主要包左蝦、2款蜆、鮑魚、扁蟶子(當日轉左北寄貝),另外仲有牛/豚/雞肉選擇,三寶丸(有驚喜!)最後仲有粥底/魚湯麵,所有食物質素都好高,又新鮮!九品芝麻Set $258呢個set比較特別嘅係有魚片,呢個魚冇骨又有濃濃魚嘅油脂味,好食!另外小食有章魚燒,正正常常~內務總管 $328呢個set多左元貝,另外可以揀蟹(半隻)或者蟶子皇,同埋小食有炸𤐶。個人推薦呢個set,因為隻蟹都幾大隻厚肉,肉質、蟹膏都鮮甜❤️總括而言,係一個幾好嘅體驗,推介俾大家!

九品芝麻Set $258

內務總管 $328

總括而言,係一個幾好嘅體驗,推介俾大家!
2024-08-11 237 views
話說「船渦」呢間餐廳已經bookmark咗幾年,終於同朋友夾到時間去試吓!平日晚餐時段去到,都幾乎座無虛席,都坐得7788,店員安排咗我哋坐窗口吧枱位,枱面略高,兩人座位用上竹蓆間開空間,立即私隱度大增!餐廳有幾個唔同價位嘅Menu可以選擇,價錢豐儉由人,我哋就揀咗「九品芝麻套餐」、「內務總管套餐」,套餐價錢唔算貴,已經好多款食物!落完單之後,好快就上咗沙律,同埋即炸嘅炸物、章魚丸,全部熱辣辣送上!😋2個套餐都可以+$1 換購鮑魚,「九品芝麻套餐」包左6款海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆、扁蟶子、鮑魚,加左$1鮑魚1共有2隻,呢樣海鮮比較突出,彈牙兼新鮮👍「內務總管套餐」除左跟餐海鮮有少少唔同之外,仲可以揀多樣海鮮:蟹(半隻)/蟶子皇(一隻),而且小食會變左熱辣辣嘅吉列炸蠔🦪食到最尾,所有海鮮嘅精華就已經去晒煲底,有得俾你揀最Normal嘅「南瓜芋頭粥」/+$28「蟹膏蟹肉粥」,我哋各點咗一個,我自己就比較鍾意「南瓜芋頭粥」,有南瓜嘅香氣🎃既有綿密既芋頭粒,個粥底職員會問你鐘意稀啲定杰啲,會照返你既喜好調配👍✣ 內務總管套餐 $328 - 換購鮑魚 +$1- 沙律 - 吉列炸蠔(2隻)-

1944 views

✣ 內務總管套餐 $328
- 換購鮑魚 +$1
- 沙律
- 吉列炸蠔(2隻)
- 白蜆|蝦 |大蜆|扁蟶子 |鮑魚 |元貝 |蟶子皇(1隻)
- 美國肥牛|雞腿肉
- 三寶丸
- 時蔬拼盤
- 蟹膏蟹肉粥 +$28
- 可樂 +$16

✣ 九品芝麻套餐 $259
- 換購鮑魚 +$1
- 沙律
- 章魚燒(2粒)
- 白蜆|蝦|鮮魚片|大蜆|扁蟶子|鮑魚
- 美國肥牛|豚肉片
- 三寶丸
- 時蔬拼盤
- 南瓜芋頭粥
- 可樂 +$16
2024-08-11 242 views
銅鑼灣旺區,專門食一人一蒸氣鍋店!船渦地址: 銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓主打新鮮海鮮蒸氣海鮮套餐,環境佈置好細心,用竹簾間隔座位俾到客人有私隱度用餐;餐廳內有幾個水缸擺出黎都係好新鮮嘅海鮮!重點:每套餐都可以以 $1 換購鮑魚,抵食👍🏻🦐內務總管套餐🦐 $3282️⃣款小食:沙律、吉列炸蠔(2隻)7️⃣款海鮮:白蜆、蝦、大蜆、扁蟶子、鮑魚、元貝、聖子皇(1隻)4️⃣款配料:美國肥牛、豚肉片、三寶丸+時蔬拼盤鍋底魚湯米線🍜🦀九品芝麻套餐🦀 $2582️⃣款小食:章魚燒、沙律6️⃣款海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆、扁蟶子、鮑魚4️⃣款配料:美國肥牛、豚肉片、三寶丸、時蔬拼盤最後精華配南鍋底瓜芋頭粥
銅鑼灣旺區,專門食一人一蒸氣鍋店!

船渦
地址: 銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓

重點:每套餐都可以以 $1 換購鮑魚,抵食👍🏻

🦐內務總管套餐🦐 $328
2️⃣款小食:沙律、吉列炸蠔(2隻)
4️⃣款配料:美國肥牛、豚肉片、三寶丸+時蔬拼盤

4️⃣款配料:美國肥牛、豚肉片、三寶丸、時蔬拼盤
最後精華配南鍋底瓜芋頭粥
2024-08-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
一行三人訂位到餐廳食晚飯,食物質素不錯,價錢唔算特別平,但可接受。海鮮都係鮮甜。但食到一半,有三隻曱甴響枱上面爬行,一隻手指尾頭一節大小,另外兩隻係BB size。雖然同店員講佢哋即刻用毛巾撳死佢哋,同用酒精消毒。但係失望係佢哋完全一句sorry都冇。雖然食物係幾好食,但係衛生問題真係令人擔憂,所以都係冇下次了。
2024-08-08
$500 (Dinner)
打邊爐多數都諗起傳統有湯底個隻,今次就試下銅鑼灣呢間蒸氣火鍋,見佢有海鮮又有肉,一於試試佢 🔅九品芝麻套餐 $287呢個餐有前菜沙律或章魚燒揀。海鮮有白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆、扁蟶子、鮑魚(加$1再多一隻!);肉類有美國肥牛或豚肉或雞腿肉,再加三寶丸及時蔬拼盤,揀埋想食粥、烏冬定係麵就得。 海鮮類全部都好新鮮,蜆類仲識開下開下口咁。用蒸氣方式處理海鮮保留到海鮮嘅鮮甜味。每個位都有個獨立計時器,枱面亦有建議烹調時間,跟返個食物嘅種類去揀就得,完成左之後仲會beep beep聲提你,非常方便。 食到咁上下店員仲會幫你加蟹膏蟹肉粥或烏冬湯底,剛才蒸完嘅海鮮精華就會落晒落個粥或麵度,大大提升左個粥嘅鮮味!最後仲會送返雪糕糯米滋俾你做甜品架。 整體都幾值得推薦俾鍾意食海鮮嘅朋友,特別係想食到保留到原汁原味嘅海鮮的話,就更加不能錯過了!

🔅九品芝麻套餐 $287

2024-08-06
2024-08-05 202 views
一人一鍋蒸氣海鮮鍋銅鑼灣有間係一人一鍋嘅蒸氣海鮮火鍋性價比都幾高~又可以自己落手蒸 自己想食乜就蒸乜先~唔洗爭🤣D套餐都非常吸引抵食!最抵果set都包你食得飽🤩同男友各自叫左「九品芝麻套餐」同「內務總管套餐」分別在於前者有魚片,後者多了元貝、蟶子同炸物唔同,吉列炸蠔有驚喜喔!而最正係有$1加碼叫多隻鮑魚!海鮮都係新鮮大大隻,樣樣清蒸都夠晒鮮甜!仲有個蔬菜拼盤同豬牛雞二揀一!份量真係好豐富!粥底方面我地都揀左南瓜芋頭粥~真係好好味,粥清甜又有海鮮嘅鮮味~份量有3大碗!真係食到好飽好滿足!
一人一鍋蒸氣海鮮鍋

D套餐都非常吸引抵食!最抵果set都包你食得飽🤩

同男友各自叫左「九品芝麻套餐」同「內務總管套餐」

海鮮都係新鮮大大隻,樣樣清蒸都夠晒鮮甜!
仲有個蔬菜拼盤同豬牛雞二揀一!份量真係好豐富!
粥底方面我地都揀左南瓜芋頭粥~

• 內務總管套餐
  • 鮑魚
  • 白蜆
  • 蟶子皇
2024-08-05 175 views
今日同朋友去食海鮮蒸鍋一人一鍋,  慢慢蒸一邊聚舊一邊食. 呢間餐廳係位於銅鑼灣,地點方便. 上樓環境寬敞 !  有好多唔同套餐,  份量以一人為主. 每種海鮮烹調時間都寫晒喺枱上, 方便食客輕鬆蒸, 叫左九品芝麻海鮮套餐,價錢$258  有驚喜, 抵食。前菜- 沙律炸物章魚燒 - 外脆內軟,都幾白蜆 -鮮甜多汁令人滿足蝦肉 - 勁彈牙, 新鮮鮮魚片- 新鮮嫩滑大蜆肉 - 肉質飽滿,鮮甜味美扁蟶子 - 鮮嫩彈牙 鮑魚  (原本有一隻,仲可加$1多一隻) 呢個抵食.所有海鮮都勁鮮 ,而且洗得非常乾淨無沙 ,  蒸黎食最正. 海鮮有曬建議時間去煮 , 仲有計時仲有豚肉片同雞腿肉。肉質嫩滑。丸類 - 有三寶丸 包括牛骨濃湯牛丸、薑汁皮蛋貢丸同招牌墨魚丸,超彈牙好食。蔬菜拼盤- 有粟米,南瓜,菇,生菜娃娃菜, 好新鮮。最後仲有個海鮮南瓜粥,超滿足。個粥真係精華非常香濃鮮味。一人份都有2碗粥 。另外一個係內務總管套餐。呢個貴少少, 分別在可選蟹半隻或蟶子皇一隻 , 同多左元貝。 其他食才一樣。 真心佢地份量好足同新鮮。 有些再貴些的套餐會有龍蝦。 有龍蝦喜好的可試下。  船渦 (銅鑼灣)銅鑼灣謝
今日同朋友去食海鮮蒸鍋一人一鍋,  慢慢蒸一邊聚舊一邊食.
呢間餐廳係位於銅鑼灣,地點方便. 上樓環境寬敞 !
 有好多唔同套餐,  份量以一人為主.
每種海鮮烹調時間都寫晒喺枱上, 方便食客輕鬆蒸,

叫左九品芝麻海鮮套餐,價錢$258  有驚喜, 抵食。
前菜- 沙律
炸物章魚燒 - 外脆內軟,都幾
白蜆 -鮮甜多汁令人滿足
蝦肉 - 勁彈牙, 新鮮
鮮魚片- 新鮮嫩滑
大蜆肉 - 肉質飽滿,鮮甜味美
扁蟶子 - 鮮嫩彈牙
鮑魚  (原本有一隻,仲可加$1多一隻) 呢個抵食.
所有海鮮都勁鮮 ,而且洗得非常乾淨無沙 ,  蒸黎食最正.
海鮮有曬建議時間去煮 , 仲有計時
仲有豚肉片同雞腿肉。肉質嫩滑。
蔬菜拼盤- 有粟米,南瓜,菇,生菜娃娃菜, 好新鮮。
另外一個係內務總管套餐。
其他食才一樣。 真心佢地份量好足同新鮮。
有些再貴些的套餐會有龍蝦。 有龍蝦喜好的可試下。

船渦 (銅鑼灣)
2024-07-30
$300 (Dinner)
2024-08-05 247 views
多數都兩個人以上至會食蒸氣火鍋,但你哋有無諗過一個人都可以食到蒸氣火鍋? 呢間餐廳就打破咗呢個框框,佢哋提供一人一蒸氣鍋,夠哂癲🤪八府巡按套餐 $488呢個套餐真係好誇張,記住係一人份喎😂 套餐包括沙律,芝麻雞翼,雞軟骨餃子(各一),白蜆,蝦,北寄貝,鮑魚,元貝,扁蟶子,鮮魚片,龍蝦(半隻),聖子皇(1隻),安格斯牛肉,豚肉片,三寶丸+時蔬拼盤,南瓜芋頭粥當中肉類同主食仲有其他嘢揀嘅,佢哋仲可以+$1換購鮑魚,枱面上面黐住一張時間表,清楚列明每種類嘅海鮮食物需要蒸幾耐,跟住個時間表嚟蒸就冇死👍🏻 海鮮基本上都好新鮮,貝類蒸出嚟全部都脹卜卜好鮮甜,主打嘅龍蝦肉同蟶子王都非常爽彈鮮甜,肉類方面,雖然唔係主打,但質素都唔錯,最尾嘅南瓜粥係精華,啖啖都好鮮甜🤤九品芝麻套餐 $258呢個餐都有加一蚊換購鮑魚,無咗八府巡按套餐嘅龍蝦、聖子皇、北寄貝同元貝,但就有大蜆,都好鮮甜,小食係章魚燒,主食叫咗原味魚湯米線,南瓜粥會再入味啲😛總括嚟講,一個人食嘅蒸氣火鍋真係唔多,呢度啲海鮮仲要超級新鮮,價錢收費都算合理,絕對可以一戰👏🏻

八府巡按套餐 $488

九品芝麻套餐 $258

2024-07-28
  • 八府巡按套餐
2024-08-04 147 views
🔶🔷🔶人均唔洗$300 極抵食一人前蒸海鮮套餐🔷🔶🔷⬇️睇內文食評同地址啦⬇️。‼️Follow me @pig_g_pig 睇多d食玩買資訊‼️👍🏻 有你地嘅Like & Share 係我繼續出Post嘅動力喔。通常出街食海鮮都唔會平,但呢度竟然做到人均唔洗$300就食到唔少海鮮。呢度係逐個一人餐咁order,而且每個位都可以落曬三面廉,無論一個人食定係多人聚餐,都夠曬privacy。九品芝麻套餐($259)、內務總管套餐($334)有個特別優惠,加$1就有多隻鮑魚,無唔加嘅理由啦~ 呢個價錢食到聖子、帶子、蜆、蚌、海蝦、魚,唔只海鮮,仲有肉類、菜、澱粉質,海鮮全部都好新鮮識開口,簡直係性價比之鬼。每個位都有個獨立計時器,將食物逐樣放入蒸鍋,檯面上有提示食物建議烹煮時間,夠鐘就有beep beep聲提你食得架啦~ 包保唔會蒸老d海鮮。最後仲會用埋海鮮精華煮粥或者麵,真係超級鮮味呀 😋。📍船渦 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓。@boatboatsteam 。#gpigcwb

🔶🔷🔶人均唔洗$300 極抵食一人前蒸海鮮套餐🔷🔶🔷

⬇️睇內文食評同地址啦⬇️

九品芝麻套餐($259)、內務總管套餐($334)

最後仲會用埋海鮮精華煮粥或者麵,真係超級鮮味呀 😋

📍船渦 (銅鑼灣)

@boatboatsteam

#gpigcwb
2024-07-22
$290 (Dinner)
2K
2024-08-02 144 views
朋友係火鍋控 捐窿捐罅揾唔同地方打邊爐 放題我哋食唔少 今日搞搞新意思 食蒸氣火鍋-小店擺位似食一人一鍋 每個座位配備小蒸氣爐頭 旁邊有溫馨提示 列出海鮮🦞肉類🥩菜蔬🥬嘅建議蒸煮時間 見到養缸咁多生猛海鮮 於是我哋叫咗個套餐 主打海鮮🤓-👨‍✈️「八府巡按」套餐👨‍✈️⭐️日式前菜有餃子🥟沙律🥗釀雞翼🍖 先嚟一個熱身⭐️海鮮類🦀剛剛將半隻蟹放入蒸爐 佢仲喺度郁嚟郁去😅 蒸完之後 蟹肉鮮甜又係另外一個層次🤩 🦞龍蝦肉鮮爽彈牙 真正感受到海鮮嘅原汁原味 🦪叫套餐一蚊追加多一隻鮑魚 抵到呢‼️🥠珍寳帶子軟綿綿好鮮甜-⭐️肉類🥓清蒸嘅安格斯牛 多一分油脂豐腴😋 雞肉厚身要注意蒸煮時間 否則過老有些少柴口🍡肉丸之中最鍾意墨魚丸 牛丸越食越濃味-⭐️蔬菜籃-🎃南瓜芋頭粥食到呢個位 味蕾感覺輕盈 「清」同「鮮」都有 最後食粥暖胃 作為一個美好嘅ending😉-📍船渦銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓

👨‍✈️「八府巡按」套餐👨‍✈️

🎃南瓜芋頭粥

📍船渦
2024-07-28
2024-08-02 65 views
我同家姐好鍾意食海鮮🦞,之前食過一間海鮮再加邊爐,真係好食。今次試下蒸汽海鮮鍋😙😙都好抵食❤️我地叫左九品芝麻套餐 $264套餐。食材都非常豐富及多元化。海產好新鮮,前菜都幾好味,最鍾意就係咩都有D。九品芝麻套餐呢個套餐性價比好高,好多嘢食。🥗蟹籽沙律🐙章魚燒🦐海鮮拼盤 (白蜆|蝦|鮮魚片|大蜆|刀貝|鮑魚)🐮牛肉🍢丸類 (牛骨濃汁牛丸|薑汁皮蛋貢丸|招牌墨魚丸)🥬蔬菜最後係🥣粥底(可以揀米線🍜)🌟加$1有多隻鮑魚好抵食😆鮑魚好新鮮,最愛係扁蟶子,超級鮮甜。🐮牛肉好大塊,顏色鮮豔富有濃郁牛味。我地加$28轉左🦀蟹膏蟹肉粥底,都多蟹肉,唔使加錢的南瓜芋頭粥好鮮甜,推薦❤️
九品芝麻套餐
呢個套餐性價比好高,好多嘢食。
🥗蟹籽沙律
🐙章魚燒
🦐海鮮拼盤 (白蜆|蝦|鮮魚片|大蜆|刀貝|鮑魚)
🐮牛肉
🍢丸類 (牛骨濃汁牛丸|薑汁皮蛋貢丸|招牌墨魚丸)
🥬蔬菜
最後係🥣粥底(可以揀米線🍜)
2024-07-29
Dinner
一個人打邊爐就聽得多,一人蒸氣鍋真係第一次聽🤣🤣琴晚我fd就帶咗我去一間佢平時會自己食嘅海鮮蒸氣火鍋餐廳😛餐廳非常寬敞,而且佢地放咗一個個魚缸,裡面有生猛海鮮🦐🦞🦀每個座位都掛上啡色嘅捲簾,加強咗私隱度,有一種專屬於自己嘅用餐空間感覺💕店員都好貼心,佢地會教大家如何使用蒸氣鍋同計時,唔同嘢食類別都有唔同嘅模式,勁專😋而家出“+$1換購鮑魚”嘅promotion,超抵食!🤩九品芝麻套餐 ($258):🥗沙律帶出一啖啖開胃嘅口感👅🐙章魚燒烤得香脆,帶有微妙嘅焦香味🦪白蜆鮮甜多汁💦令人滿足🦐蝦肉鮮美,勁彈牙🐟鮮魚片新鮮嫩滑,有咬口🦪大蜆肉質飽滿,鮮甜味美🦪扁蟶子鮮嫩彈牙,帶出海鮮鮮味👅🦪鮑魚 (原本一隻,加$1多一隻)勁鮮,原完唔腥😍好味!🐂美國肥牛 (2份加$5)重牛味,唔會好”鞋“🍡三寶丸 (牛丸/墨魚丸/貢丸)豐富多樣,牛丸勁爆汁💦墨魚丸滑嘅,重墨魚味🦑貢丸裡面有薑蓉~有驚喜🤩🥬時蔬拼盤新鮮嘅蔬菜,增添咗色彩同口感✨而以上嘅食物蒸完之後,滴嘅精華汁落鍋底,加埋魚湯一齊煮成主食:🍜魚湯米線 (鮮茄魚湯) (加$10)帶有鮮茄嘅酸甜味道,同魚湯結合起嚟,味道更加豐富😋🍜魚湯烏冬 (原味)

而家出“+$1換購鮑魚”嘅promotion,超抵食!🤩

九品芝麻套餐 ($258):
🥗沙律

帶出一啖啖開胃嘅口感👅

🐙章魚燒
烤得香脆,帶有微妙嘅焦香味
🦪白蜆

新鮮嫩滑,有咬口

🦪大蜆肉
質飽滿,鮮甜味美

🦪扁蟶子
鮮嫩彈牙,帶出海鮮鮮味👅

🦪鮑魚 (原本一隻,加$1多一隻)
勁鮮,原完唔腥😍好味!
🐂美國肥牛 (2份加$5)
重牛味,唔會好”鞋“

🍡三寶丸 (牛丸/墨魚丸/貢丸)
豐富多樣,牛丸勁爆汁💦
墨魚丸滑嘅,重墨魚味🦑貢丸裡面有薑蓉~有驚喜🤩
🥬時蔬拼盤
新鮮嘅蔬菜,增添咗色彩同口感

🍜魚湯米線 (鮮茄魚湯) (加$10)
帶有鮮茄嘅酸甜味道,同魚湯結合起嚟,味道更加豐富😋

🍜魚湯烏冬 (原味)
簡單但好有鮮味👅

🍨甜品
雪米滋,我哋揀咗香芋同芒果味🥳

💕餐廳嘅一人一蒸氣鍋夠正,生鮮海鮮帶出嘅鮮味同肉類嘅鮮嫩口感一流,仲有$1換購鮑魚嘅優惠勁抵,食過一定唔會後悔🍲💕
2024-07-17