2024-10-08
呢間係一間好有氣氛嘅Fine Dinning餐廳,主打歐洲圖書館風,再配靚靚嘅維港海景,最適合同另一半慶祝週年/生日,實哄到另一半好開心❤️而呢度嘅Tasting Menu都好有心思,8道菜每道都好有心機,而且往往都食出驚喜👍🏻.味道:🌕🌕🌕🌕🌕人均消費:$1500.Imperial Ossetia Caviar由煙燻法式Eel Mousse配魚子醬,連埋脆片食真係覺得達到平衡而唔會好咸🤩Hokkaido Abalone呢款比較驚喜🥰係墨魚啫喱再配鮑魚,鮑魚食落好淋同埋好入味👍🏻55 Degree sous Vide Sea Cucumber慢煮海參整到好淋,而個海膽豆腐好有驚喜🤩另外再配個紅蝦汁,淋淋嘅海參配豆腐會增加口感,成個組合一齊食係好濃郁同口感好豐富😋Seafood Bouillabaisse 呢款係法式濃湯,每款海鮮都食落好新鮮👍🏻帶子煎過有層次,而底吓嘅蝦好彈牙同埋好香香煙燻味,傍邊嘅蜆肉好大隻同好鮮甜🤤最重點係個龍蝦湯,飲落係好濃厚嘅海鮮味,呢款湯十分滿意🥰French Foie Gras Terrine鵝肝慕斯超濃郁但食落唔會好似鵝肝咁膩,最好係配埋柚子醬一齊食,口感會
味道:🌕🌕🌕🌕🌕
人均消費:$1500
Imperial Ossetia Caviar
Hokkaido Abalone
Seafood Bouillabaisse
French Foie Gras Terrine
鵝肝慕斯超濃郁但食落唔會好似鵝肝咁膩,最好係配埋柚子醬一齊食,口感會Fresh好多😋
French Smoker Oyster Handcrafted Ravioli
湯底係好濃郁嘅魚同蠔湯,然後意式雲吞係自家制,皮好煙韌👍🏻配埋超Creamy嘅海膽食係好夾☺️
Red Wood & Charcoal Grilled A5 Miyazaki Beef
A5和牛扒食落真係入口即溶,油脂感十足😍用嚟做收已就最Prefect🤤
Kiwi Mousse Cake
奇異果嘅甜品真係好少食,呢間整得好好!蛋糕食落唔會太酸所以好啱係和牛之後食呢啲酸甜酸甜嘅甜品👍🏻
Cocktail
呢度Cocktail Menu超有心機,每杯都係同一幅畫有關,而且好多自家調製嘅Cocktai,超級建議要叫番嚟飲🥰