餐廳:break (觀塘)地址:觀塘海濱道77號海濱匯1樓13-14號舖有時返完夜班都真喺幾攰,不過再攰我都唔會俾自己浪費咗可以休息嘅一日🤓,自然瞓醒最啱就喺起身去食個Late Lunch/下午茶,食盡每間餐廳嘅下午茶優惠😍其實觀塘除咗工業區之外,仲有好多地方可以俾你去發掘,觀塘海濱匯喺一個唔錯嘅工商大廈,有休憩嘅地方,亦都有唔少餐廳。我喺1樓西日式Cafe——break嘅常客,以往過嚟都喺叫杯外賣咖啡,就行去觀塘海濱,一邊望吓海一邊嘆咖啡☕️,今次預正佢哋2pm後做緊午市套餐堂食85折優惠,而外賣亦都有唔同嘅折扣優惠,變相食同一個午餐都真喺平咗唔少😝午市套餐可以揀和食或者洋食,大概一百蚊左右一個Set,有85折再抵啲🤑。洋食配蘋果沙律同小甜點,而和食就跟櫻花蝦味噌湯同前菜,另外仲有幾款特色輕食:鹿兒島甘栗紫薯薯餅、脆米櫻花蝦餅、迷你男爵薯餅等✝️香煎牛側腹 $168叫咗呢個每日限定嘅半熟香煎牛側腹套餐,配埋清甜嘅洋梨絲🍐,仲有份量都幾多嘅日本珍珠米🍚。牛側腹喺牛隻比較常郁動嘅部位,會有較多肌肉組織,筋部多啲而脂肪少啲,肉質緊實得嚟牛肉香味都幾豐富👍。值得一提嘅喺牛肉配上鹽漬柚子皮同香蔥葡
餐廳:break (觀塘)
地址:觀塘海濱道77號海濱匯1樓13-14號舖

✝️香煎牛側腹 $168
值得一提嘅喺牛肉配上鹽漬柚子皮同香蔥葡萄柚醬油,咬開醬油爆珠,酸酸甜甜嘅調味加上少少海鹽🤏,令本身已經好好食嘅牛側腹肉鮮味更加提升,好食到勁快就食晒7塊牛肉🤣

✝️伯爵茶蛋糕 +$38
叫午餐可以用優惠價試埋餐廳嘅Daily Cake🍰,今次食咗紅絲絨伯爵茶蛋糕,紅絲絨海綿蛋卷包住香醇嘅伯爵茶忌廉,當中有粒粒茶葉籽,覺得Dry仲可以蘸埋奶滑嘅鮮奶油一齊食,
配埋一杯有靚靚熊仔拉花同好大杯嘅House blend Latte($38)一齊食就最夾😋

✝️Kokoffee (原價$58, 跟餐$34)
第一杯跟餐飲品可以減$24,用自製薑汁加上椰奶同鮮奶🥥,配襯墊沖繩黑糖嘅甜香同Espresso嘅咖啡香,涼涼哋嘅天氣飲就最暖心💕,味道比我想像中無咁甜,各種成份嘅配搭又幾Match,值得一試😎
2023-02-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2023-02-20 305 views
我喜歡大海,因為我喜歡聽它的一片的海浪聲….-上學前來到觀塘的海濱長廊散心,見到有人野餐,野餐盒好吸引😍。厚臉皮問問對方,是自己整還是買。有緣人說附近的Break Cafe 新推出Picnic Set🧺😗。我又未知吃什麼,便好奇去這間Cafe 看看。-餐廳裝修以簡潔帶著小清新風格,最吸晴的餐廳的掛滿攀援植物小屋卡位。不過我來到的時候有其他食客坐了。這cafe另一個吸晴的地方,餐牌是手繪,飲品及食物的插圖,讓人每款食物也想吃😋-HK$168香煎牛側腹(半熟). 洋梨. 鹽漬柚子皮. 香蔥葡萄柚子醬油. 珍珠米~外型是多麼討好的樣子🥰。外焦𥚃嫩,香氣四溢的牛側腹,吃起來軟熟。清甜的洋梨及鹽漬柚子皮可減少牛的油膩感又帶著清新的感覺。此飯另包一碗濃郁的麵豉湯,但絕不死咸及爽脆又帶點辣的魷魚軟骨。-HK$45 36小時慢萃伯爵拿鐵~星期六日假期配飲品半價,所以我點了這杯Latte。侍應放下這杯伯爵拿鐵,我忍不住「嘩」了一聲,這麼漂亮的拉花,真是不忍心喝。此拿鐵不但有咖啡的醇厚,更有牛奶的香濃,入口順滑,回味悠長。-這𥚃是一個可以讓我放鬆的地方,也是一個上學前令我靜下心來思考功課怎樣做的地方⋯⋯
我喜歡大海,因為我喜歡聽它的一片的海浪聲….

此飯另包一碗濃郁的麵豉湯,但絕不死咸
麵豉湯
及爽脆又帶點辣的魷魚軟骨。
魷魚軟骨

36小時慢萃伯爵latte

2023-02-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$210 (Lunch)
麵豉湯
魷魚軟骨
36小時慢萃伯爵latte
正所謂:時間係擠出黎既!記錄最近既一個weekend,兩個都因為各有各忙,而擠左工作與另一份工作之間既break,食左個唔錯既lunch🥰➿ 玉子燒吉列豬扒三文治 ($88)好和風既一個配搭🇯🇵 份量都小巨型,要擘到大一大個口先食到哂d料😋 烘香既麵包夾住香甜既玉子燒,同埋新鮮即炸既豬扒,連醬汁都係用番傳統既吉豬醬汁,好飽足又滿足😆 ➿ 南蠻炸雞牛油果醬丼 ($118)呢個炸雞丼質素都好有驚喜👍🏼 炸雞都係新鮮即炸,炸漿薄,份量又多!營養豐富既牛油果(醬) 減低番少少罪惡感😛🥑 另外仲附上漬物作為前菜,坊間都會以蔬果類多,但我地當日係漬章魚🐙 入味而唔會過鹹,再配上一碗紅麵豉湯,整體真係不錯! 當日(禮拜六、日/假期)配飲品半價,原來禮拜一至五早餐有得免費添飲添,好岩附近番工既人去!➿ 焙茶拿鐵 ($42> $21)唔飲得鮮奶既我見到有得揀無乳糖牛奶(+$4)呢個option就覺得呢間Cafe好貼心呢💕拉花好特別,似隻善良既獅子🦁️ 焙茶latte味濃而細滑,推介🌟➿ 水蜜桃冰搖茶 ($34> $17)唔會太甜既果茶,天氣熱個陣飲好舒服😌
➿ 玉子燒吉列豬扒三文治 ($88)

➿ 南蠻炸雞牛油果醬丼 ($118)

➿ 焙茶拿鐵 ($42> $21)

➿ 水蜜桃冰搖茶 ($34> $17)
唔會太甜既果茶,天氣熱個陣飲好舒服😌
Let's have a coffee break☕️🍃..今日約左朋友黎到觀塘海濱匯 take 個coffee break☕️,一間充滿園林風既西日餐廳,坐得舒服係一間小清新Cafe🌿,黎食個tea 都好開心。星期一至五Late Lunch 仲有85折,作為下午茶餐好抵食呢!而星期六日假期配飲品仲有半價,經過開不妨一試。今日就趁住平日下午人不多來試試呢。主食點選左一客 🔸香煎大蝦泡菜味噌溫泉蛋意大利麵 $128 味道濃郁惹味帶微辣,賣相吸引。大蝦預先貼心去殼,彈牙有鮮味,加上蟹籽增加口感,整體不錯吃。而小食點左 🔸一口炸池魚 $32 一款香口小食;🔸 迷李男爵薯餅$32 條狀既薯餅食落creamy 不油膩。最後來杯 🔸是日蛋糕 (焙茶) $58 滿有培茶香,食落鬆軟帶濕潤,來到必吃之一呢!配上一杯咖啡不少得,🔸36hrs 慢萃伯爵拿鐵 $48 & 🔸hojicha Latte $42 拉花美美,2杯都相當濃郁。..×××××ש觀塘海濱道77號海濱匯1樓13-14號舖..

Let's have a coffee break☕️🍃

🔸36hrs 慢萃伯爵拿鐵 $48 &

×××[BREAK]×××
©觀塘海濱道77號海濱匯1樓13-14號舖
假日和朋友到觀塘海濱走走,發現原來附近的海濱匯不只是商廈,更有不同餐廳選擇!Café舒服,環境安靜,十分適合和朋友坐低聊天~ 平日Late Lunch可獲Lunch Set 85折優惠;而假日到訪更可以半價配任何飲品,十分抵食!🍳玉子燒吉列豬扒三文治 Tamagoyaki Tokatsu Japanese Milk Toasts ($88)吉列豬扒及玉子極厚切,咬下去既香脆又軟熟,口感層次豐富!​​🍝是日意大利麵 Pasta of the Day ($168)是日意粉為帶子檸檬香草意大利麵,檸檬香草的意粉醬汁清新開胃,加入芝士令味道更香濃!配以珍寶帶子及松葉蟹肉,大大提升口感層次,出色!🍵Matcha Yama ($55)抹茶加入紅豆及豆乳,甜度剛剛好,值得一試!☕️​​36小時慢萃伯爵拿鐵 36 Hours Infused Earl Grey Latte ($45)拉花精緻,更有淡淡的伯爵香氣~

吉列豬扒及玉子極厚切,咬下去既香脆又軟熟,口感層次豐富!

是日意大利麵

🍵Matcha Yama ($55)
抹茶加入紅豆及豆乳,甜度剛剛好,值得一試!

拉花精緻,更有淡淡的伯爵香氣~

是日意大利麵
2023-02-06 357 views
星期日EARLYDINNER 於九龍灣近觀塘海濱的位置找一間間café,食個EARLY DINNER。在Office Building的星期日好靜,但餐廳都有不少客人們前往進食。星期日的環境都幾舒服,好靜的環境配上好舒服的位置。座位舒服闊落,可以與朋友聊天。但平日就唔知啦,可能食飯時段會多人些。我和朋友唔算餓,最後只叫了點小食SHARE 食Menu 的畫工好靚,好吸引。玉子燒吉列豬扒三文治( $88 )甜甜的玉子燒非常厚身,配上外鬆內軟的吉列豬扒。加上在烘底的麵包內加上少許的沙律醬和吉列豬扒的醬準汁。一人一舊非常滿足。旁邊還有少許的沙律菜,有蕃茄、沙律菜、清甜的蘋果片及少許紫菜。抹茶雪糕配蕨餅白玉蜜紅豆($ 68) 抹茶愛好者表示非常欣賞這道甜品。抹茶味的雪糕非常香濃甘甜,且配上日式的蕨餅及煙韌的白玉。本身以為紅豆只有面頭的數粒,但原來在最底層有著甜甜軟淋淋的紅豆,有驚喜且口感非常豐富,有著不同層次。36小時慢萃伯爵拿鐵( $45)這裡的拉花非常精緻吸引,見得出職員非常有心機。淡淡的伯爵味,配上香滑的牛奶,加上少許NutTY 的咖啡香味,正星期六日飲品有半價!!!望左一望作地星期一至五

星期日的環境都幾舒服,好靜的環境配上好舒服的位置。

座位舒服闊落,可以與朋友聊天。

但平日就唔知啦,可能食飯時段會多人些。

我和朋友唔算餓,最後只叫了點小食SHARE 食

Menu 的畫工好靚,好吸引。

玉子燒吉列豬扒三文治( $88 )
玉子燒吉列豬扒三文治

甜甜的玉子燒非常厚身,配上外鬆內軟的吉列豬扒。
玉子燒吉列豬扒三文治
加上在烘底的麵包內加上少許的沙律醬和吉列豬扒的醬準汁。
一人一舊非常滿足。

玉子燒吉列豬扒三文治

抹茶雪糕配蕨餅白玉蜜紅豆($ 68)
抹茶愛好者表示非常欣賞這道甜品
抹茶雪糕配蕨餅白玉蜜紅豆
抹茶味的雪糕非常香濃甘甜,且配上日式的蕨餅及煙韌的白玉。

抹茶雪糕配蕨餅白玉蜜紅豆

36小時慢萃伯爵拿鐵( $45)
這裡的拉花非常精緻吸引,見得出職員非常有心機。

36小時慢萃伯爵拿鐵
星期六日飲品有半價!!!
36小時慢萃伯爵拿鐵

望左一望作地星期一至五的餐牌,都好吸引,仲有85 折優惠!!!!!

2023-02-05
$80 (Tea)
2023-02-05 46 views
在觀塘海濱長廊散步走走,無意間發現在海濱會中這間Cafe,咖啡店以開放式設計,帶點清新小木屋感覺。原來平日一至五兩點後的午餐,更加有八五折優惠。平日三點後下午茶也很抵吃,有輕食的三文治也有烏冬。☼鰻魚丼這個鰻魚丼包含了配菜和麵豉湯,大大塊鰻魚十分厚身,鰻魚外內軟內嫩,鰻魚伴有紫菜和黃瓜🥒,而且醬汁多。午餐可以減$24 加配飲品。☼煙三文魚牛油果醬牛角包牛角包,鬆脆可口,當中夾有大大片煙三文魚,配上牛油果,將煙三文魚的鹹味中和了。令到入口更美味。下午茶餐加配飲品更可以減$32。☼Kocoffee是這裏特色之選, 加入了自家製的ginger base, 還有鮮奶,椰子奶,espresso ,沖繩黑糖。一杯豐富的kocoffee.☼抹茶拿鐵精美的拉花,抹茶味香,整杯拿鐵也很幼滑。這店還latte art 工作坊可以參加。

☼鰻魚丼

☼煙三文魚牛油果醬牛角包

☼Kocoffee

☼抹茶拿鐵
2023-02-03
$130 (Lunch)
2023-02-05 28 views
最近行過海濱匯發現原來呢棟咁靚嘅商廈進駐左唔少特色餐廳。呢間位於一樓充滿園林風嘅餐廳主打西日料理,假日行過黎食返個tea零舍寫意☺️呢到星期一至五早餐飲品仲可以refill,星期六日假期,加配飲品有半價!👍🏻🌟玉子燒吉列豬扒三文治三文治好大份足料,玉子厚身,吉列豬扒炸到好香脆可口,而面包仲要烘過,食落脆卜卜,旁邊仲要有沙律菜同蘋果,減低油膩感☺️🌟木魚花半熟蛋火腿芝士多士多士夾左芝士同火腿,上層有半熟蛋,加埋芝士醬同木魚絲,加左木魚絲日系感十足,食落有咸香味,口感唔錯🤤🌟一口炸池魚池魚香味撲鼻,炸到非常酥脆,作為小食最好不過😆🌟cafe latte ☕️餐廳主打coffee,latte拉花好靚,聞到香濃咖啡味,放假飲杯咖啡特別chill😛🌟抹茶拿鐵凍抹茶拿鐵非常濃郁,比平時飲開嘅多左份茶澀味,唔會好甜,又幾岩飲😃

🌟玉子燒吉列豬扒三文治

🌟木魚花半熟蛋火腿芝士多士

🌟一口炸池魚
池魚香味撲鼻,炸到非常酥脆,作為小食最好不過😆

🌟cafe latte ☕️

🌟抹茶拿鐵
平時返工咁忙,放假一定要輕鬆一下😌去觀塘海濱散下心,再到MegaBox行街街,Hea足一整日無難度😆海濱附近嘅海濱匯,當中日系Cafe「Break」絕對係個輕鬆休閒好地方❣️.Cafe走日系田園風路線,裝潢用上大量綠色植物裝飾🍀配以落地大玻璃,陽光照埋入嚟,俾人種好舒適嘅感覺☺️.🍴玉子燒吉列豬扒三文治💰$882吋厚三文治,兩份加埋成四吋超震撼🤩香脆烘麵包、鬆軟玉子燒、外脆內嫩吉列豬扒,同時間感受三重豐富口感🤤.🍴南蠻炸雞牛油果醬丼💰$118南蠻炸雞香脆多汁,佐以牛油果醬有種獨特清新感🥑跟餐附有櫻花蝦味噌湯及漬物,湯品味噌濃郁下帶陣陣蝦香🦐.☕️Flat White、Americano💰$19、$19(跟餐價)叫咗主食可享飲品半價優惠✨由駐場Barista 即沖,抵飲❣️.Cafe環境真係好令人有種忘記繁囂嘅感覺☺️ 閒日late lunch仲要有85折!附近打工仔或大家放假時不妨過去試吓😌

🍴玉子燒吉列豬扒三文治
💰$88

🍴南蠻炸雞牛油果醬丼
💰$118
南蠻炸雞牛油果醬丼

☕️Flat White、Americano
💰$19、$19(跟餐價)

2023-01-30 26 views
▫️去觀塘海濱公園散下步🚶🏻‍♀️ 順便搵地方食野飲返杯啡☕️ 估唔到office building都有咁多好野食👀🥪 玉子燒吉列豬扒三文治 $88▫️玉子燒厚身而且非常香甜🍳 吉列豬扒炸得岩岩好一啲都唔乾身🐷 麵包烘得香脆🍞 一齊食好夾😆 伴碟仲有沙律好健康🥬🥗 南蠻炸雞牛油果醬田園沙律 $118▫️可以選擇飯或田園沙律🍚 想食少啲carbs就揀左沙律🥗 炸雞份量都幾多,肉質嫰滑唔乾身🍗 沙律菜好新鮮仲有蘋果片🍎▫️附送味噌湯,加左櫻花蝦好鮮味又唔會太鹹🥣 仲有小食螺肉🐚🍨 抹茶雪糕配蕨餅白玉蜜紅豆 $68▫️回甘抹茶味超濃郁🍵 蕨餅冰感較重,白玉非常煙韌🥰 配埋甜甜地既紅豆蓉係perfect match🫘☕️ Cappuccino +$19/Americano +$19▫️星期六日餐點配飲品有半價優惠🤑 咖啡味香濃,americano就酸味較重🤏🏻

🥪 玉子燒吉列豬扒三文治 $88

🥗 南蠻炸雞牛油果醬田園沙律 $118

🍨 抹茶雪糕配蕨餅白玉蜜紅豆 $68

☕️ Cappuccino +$19/
Americano +$19

2023-01-29 28 views
2022-01-29假日放鬆休閑cafe🤗同女朋友去咗觀塘海濱散步🏖️附近有間西日式break cafe☕️餐廳裝潢係園林格讓人放鬆心情😳主打食日式嘅丼飯同手沖咖啡🤗六日假期配飲品有半價👍🏻店員安排我哋坐近窗口位置😊漁師丼,套餐158蚊💰漁師套餐有碗味噌湯同螺肉作前菜,主食丼飯食材勁豐富有蛋黃漬,日本櫻花蝦刺身,吻仔魚,香蔥辣吞拿魚蓉,三文魚子,飛魚籽非常份量好多,將全部食材拌飯食到有三文魚子同飛魚籽係口腔爆發嘅鮮甜味道,加上流心嘅蛋黃令丼飯口感更滑,吞拿魚蓉少少辣,好有誠意勁足料👍🏻😋鰻魚丼,套餐128蚊💰鰻魚丼都有碗味噌湯同螺肉作前菜,主食丼飯有兩塊淋上醬汁嘅大鰻魚肉,肉質好鮮嫩,丼飯有大量紫菜,另外有少少紅薑絲拌飯食幾好食😋冰瑤茶,跟餐半價17蚊💰淡淡香茶嘅香味,入口好冰凍清甜,飲完好舒暢☺️抹茶拿鐵,跟餐半價21蚊💰拉咗隻獅子頭嘅圖案,栩栩如生好神似,抹茶味道濃厚,每啖都勁濃郁🍵😀整體環境幾舒適,可以同朋友聚餐吹水👍🏻服務態度幾好店員好主動👍🏻食物味道幾好,夠哂足料,下午茶餐好抵食,會再幫襯 @break_co 嘆杯咖啡☕️😊☺️#break#漁師丼#鰻魚丼#冰瑤茶#抹茶拿鐵
2022-01-29

店員安排我哋坐近窗口位置😊

漁師丼,套餐158蚊💰

鰻魚丼,套餐128蚊💰

冰瑤茶,跟餐半價17蚊💰
淡淡香茶嘅香味,入口好冰凍清甜,飲完好舒暢☺️

抹茶拿鐵,跟餐半價21蚊💰

整體環境幾舒適,可以同朋友聚餐吹水👍🏻
服務態度幾好店員好主動👍🏻

#break
#漁師丼
#鰻魚丼
#冰瑤茶
#抹茶拿鐵
2023-01-27 34 views
.早幾日唔洗番工但都照去左觀塘食飯 因為朋友生日啊🐷 所以去左觀塘同佢搵間cafe慶祝一下🤣🐷 呢間cafe喺海濱匯裡面 裡面嘅野食都幾值得推介 如果喺觀塘番工嘅人都可以去呢到食下lunch或者食番個tea都真係唔錯🐷.🐷漁師丼 👅8.5/10 $158呢個丼飯包括有 蛋黃漬、日本櫻花蝦刺身、吻仔魚、香蔥辣吞拿魚蓉、三文魚子、飛魚籽 非常豐富👏🏻👏🏻 成碗飯嘅份量亦都好多 流心嘅蛋黃🥚撈落個飯度非常香 櫻花蝦鮮甜 🌸🦐 吞拿魚蓉少少辣 放心唔係好辣😂 幾好食 而且幾鮮甜🤣 三文魚子都幾大粒下同埋份量幾多 個飯,仲可以撈啲飛魚子一齊食 非常正💗 食完覺得大滿足🐷.🐷饅魚丼 👅9/10 $128呢個丼飯好surprise 佢兩塊鰻魚超大塊💗 如埋好厚肉🤣 冇諗過會咁足料 咁大塊鰻魚🤡 鰻魚下面仲有好多紫菜 撈埋嚟食飯非常香 另外仲有少少薑同埋蘿蔔 可以攞嚟當開胃菜😂 飯嘅份量 同啱啱先講過嘅丼飯一樣咁多 食完勁飽.呢兩個飯仲會分別配一碗麵豉湯同埋一份小食 可以攞嚟當作開胃嘅小菜 真係唔錯👏🏻 個麵豉湯仲要好足料.🐷焙茶Latte 👅9/10 $42 (跟餐半價 $21)呢杯焙茶嘅Latte
🐷漁師丼 👅8.5/10 $158
🐷饅魚丼 👅9/10 $128
🐷焙茶Latte 👅9/10 $42 (跟餐半價 $21)
呢杯焙茶嘅Latte非常之香 平時唔係度度都可以飲到呢一隻味嘅Latte 佢唔會有好苦澀嘅茶味 而係好重茶香味 免頭好似係有一隻兔仔嘅拉花 都真係幾特別下🐇
🐷抹茶Latte🍵 👅8.5/10 $42(跟餐半價$21)
抹茶latte就比較常見 泡沫打得好靚 成杯嘢唔會好「水」 或者上面好厚泡 下面好水 味道方面 抹茶嘅香味都幾濃厚 🍵 佢呢杯拿鐵上面仲有一個熊🐻嘅拉花 比起平時出面飲咖啡會見到嘅拉花更加特別✨✨
2023-01-27 40 views
觀塘志明橋旁邊有個商廈比我搵到商場入面原來有幾間餐廳cafe 揀左呢一間 #Break 入去食個lunch座位闊落 有梳化位 亦有窗邊位星期六嘅下午可以同知己坐低談天說地下👩🏻‍🤝‍👩🏼有8-9款all day brunch可以選擇飲品選擇就比較多🍣漁師丼係一個比較特別嘅魚生飯有飛魚子、三文魚子、蔥吞拿魚蓉、吻仔魚、櫻花蝦面頭再加上蛋黃漬一啖食落去已經會有幾種口感推薦👍🏻👍🏻👍🏻🐔南蠻炸雞牛油果醬丼首先一嚟到見到好多件炸雞就已經好開心😂而且佢嘅炸雞脆得嚟又唔會好厚炸🥑牛油果醬落左少少檸檬汁調味同個炸雞好夾食曬個飯都唔會覺得膩兩個丼都跟味噌湯同前菜好似我咁weekend去 飲品有半價☕️🍹一至五仲抵 早餐有免費添飲😯late lunch 嘅lunchset有85折我見佢地而家有新儲印花活動滿10個可以當$200用架🤭
觀塘志明橋旁邊有個商廈

飲品選擇就比較多

漁師丼
🍣漁師丼
係一個比較特別嘅魚生飯
有飛魚子、三文魚子、蔥吞拿魚蓉、吻仔魚、櫻花蝦
面頭再加上蛋黃漬

漁師丼
ice  shaken  tea
Matcha  Latte
2023-01-22 297 views
*✲゚*。 🎏觀塘海濱附近日系 cafe🍵呢間cafe係位於觀塘海濱匯  估唔到office building 入面都會有間高質嘅cafe😝
雖然係cafe 但係有唔少日本丼飯 e.g. 南蠻炸雞牛油果醬丼 鰻魚丼
見個menu 幅圖畫得好靚 所以就叫左個漁師丼試吓😙實物同menu上幅圖畫一樣咁吸引架😍 同埋幾好味😋上面放咗蛋黃漬 • 日本櫻花蝦刺身 • 吻仔魚 • 香蔥辣吞拿魚蓉 • 三文魚子 • 飛魚子🎏另外仲叫左個小食 鹿兒島甘栗紫薯薯餅入面有栗子又有紫薯 兩樣都係我鍾意食嘅😆
是日蛋糕有抹茶卷蛋💚蛋糕鬆軟 而且抹茶味濃😙
星期六日/假期叫飲品有半價🙆🏻‍♀️加$21 就有勁大杯Hojicha Latte 拉花係動物嚟🐻
焙茶味好香 唔會太甜👍🏻整體食物同飲品質素都幾好有機會想再嚟試吓佢個picnic set 訂完拎去附近觀塘海濱picnic🧺
睇佢IG見個賣相好吸引呀😆Cafe環境幾舒服 Weekend去唔算太多人 可以坐耐啲都ok🙆🏻‍♀️-✨ 漁師丼 ($158)✨ 抹茶卷蛋 ($68)✨ 鹿兒島甘栗紫薯薯餅 ($28)✨ Hojicha Latte ($42/ Weeken
*✲゚*。 🎏

星期六日/假期叫飲品有半價🙆🏻‍♀️
焙茶味好香 唔會太甜👍🏻

整體食物同飲品質素都幾好
睇佢IG見個賣相好吸引呀😆
✨ 漁師丼 ($158)
✨ 抹茶卷蛋 ($68)
✨ 鹿兒島甘栗紫薯薯餅 ($28)
✨ Hojicha Latte ($42/ Weekend +$21)
+10% service charge
📍 break @break_co_
觀塘海濱道77號海濱匯1樓13-14號舖
2023-01-17 34 views
返觀塘嘅朋友又有好嘢食推介啦觀塘真係多人到不得了,食晏有時都要等好耐先有位,但原來行遠少少嘅觀塘海濱匯多咗唔少好嘢食,嗰邊人流少啲冇咁侷促一至五嘅早餐仲有免費添飲,六日假期配飲品都有半價🤩🥐煙三文魚牛油果醬牛角包💰$98假日多數食呢啲,一嚟輕盈啲二嚟健康啲又好食,煙三文魚牛油果配搭永遠都咁正,牛角包好食😋🥑南蠻炸雞牛油果醬丼💰$118牛油果醬飯較清新健康,炸雞夠味都脆口🍵Matcha Yama💰$55用上天奄抹茶、北海道十勝紅豆,紅豆打成蓉,飲落似紅豆冰質感,不過呢杯熱飲更啱我,抹茶味香,配淡淡紅豆味,有層次☕️Hojicha Latte💰$42沖得好好,味道適中,飲到奶嘅香滑同焙茶嘅茶香🚩break (觀塘) @break_co_ 📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓13-14號舖
返觀塘嘅朋友又有好嘢食推介啦

一至五嘅早餐仲有免費添飲,六日假期配飲品都有半價🤩

🥐煙三文魚牛油果醬牛角包💰$98

🥑南蠻炸雞牛油果醬丼💰$118
牛油果醬飯較清新健康,炸雞夠味都脆口

🍵Matcha Yama💰$55

☕️Hojicha Latte💰$42
沖得好好,味道適中,飲到奶嘅香滑同焙茶嘅茶香

🚩break (觀塘) @break_co_
📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓13-14號舖
2023-01-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)