1K
2018-10-08 39 views
大蘑菇扒漢堡🍄 VS 招牌流心芝士漢堡🍔先講大蘑菇扒漢堡,外型超巨大,身高起碼有12cm左右,大大塊菇配大大塊牛肉漢堡扒,咬落蘑菇勁多汁,牛肉漢堡也不弱,juicy到一個點,今次真是雙重爆汁享受。至於招牌流心芝士漢堡, 漢堡扒內藏芝士醬, 芝士醬混合了車打芝士及Mozzarella 而成,味濃仲有流心效果,而且加了自家秘製醬汁,味酸帶微辣,十分惹味。據說他們對牛肉質素十分講究, 漢堡扒不用冷藏,採用冰鮮美國安格斯牛肉,肉質級數超班,不用碎肉機,而用人手切粒再手剁碎,之後搓成漢堡扒。怪不得牛肉味香濃,口感豐富,肉質鬆軟多汁。最有誠意位就是連麵包也搽了牛油再烘底,脆口萬分, 整個漢堡極度之邪惡,令到我這位漢堡迷愛不釋手,胃口大開,吃過痛快,非常滿足。還有紫菜薯條也香口美味,加埋個意大利沙律再幫你消滯一下。
大蘑菇扒漢堡🍄 VS 招牌流心芝士漢堡🍔

怪不得牛肉味香濃,口感豐富,肉質鬆軟多汁。

還有紫菜薯條也香口美味,加埋個意大利沙律再幫你消滯一下。
  • 大蘑菇扒漢堡
知道朋友嘴叼開,一心交俾佢拍板實無死吧!誰不知,她說她很忙叫我找找有什麼好吃的漢堡包,那我就唯有乖乖上網Research下,Search一陣見到Youtube有人介紹一間係中環既Burger,咁岩個日我又係下線遊走,所以立即Bookmark左,約埋朋友一齊去食啦...希望滿足到佢個胃呢...慢慢由中環地鐵站行上蘭桂坊,有多久沒去了?氣氛總是熱熱鬧鬧,走到並不多最高靠左就是【Burger Bar】了!在7仔旁邊附近...開放式的門口,非常容易找得到!作為一間手作漢堡小店,相信座位數量不會太多,我眼看大概三十多左右吧?但感覺呢度好配合蘭桂坊既氣氛,因為可以暢飲豪聚又得,飲完又填下肚子都得!開放式的廚房設計、開放式的街景,好像外國的街頭漢堡或酒吧!Chill住過活,感覺好輕鬆!幸好朋友都幾喜歡呢種感覺!望望Menu,簡單易明,因為款式不多,係又齊晒最基本既牛、雞、豬、魚、素!但係叫左招牌既就實冇死吧!價錢又不升太貴,百完左右就可以食到一個Set!不過係用點餐紙落單既...中英對照十分方便啊!最後點了,招牌流心芝士漢堡同埋大磨菇扒漢堡同一點點小食!🌟招牌流心芝士漢堡$115配炸洋蔥圈$55👉🏻
希望滿足到佢個胃呢...

慢慢由中環地鐵站行上蘭桂坊,有多久沒去了?
在7仔旁邊附近...開放式的門口,非常容易找得到!

開放式的廚房設計、開放式的街景,好像外國的街頭漢堡或酒吧!

Chill住過活,感覺好輕鬆!幸好朋友都幾喜歡呢種感覺!

最後點了,招牌流心芝士漢堡同埋大磨菇扒漢堡同一點點小食

🌟招牌流心芝士漢堡$115配炸洋蔥圈$55
👉🏻漢堡:本身就很淡的肉味,因為流心的部分冇咩味道,但入面一樣有基本的配料架!
例如安格斯牛肉漢堡、芝士、生菜等等,大食或細食者一樣食得滋味。

招牌流心芝士漢堡

一大口咬下去,滿滿肉汁!正!「招牌果然係招牌!即叫即製,熱辣辣到我面前!」
招牌流心芝士漢堡係麵包+雞蛋烘過後所以好香好脆,而塊安格斯牛肉真係好厚身架,裡面仲有滿滿嘅芝士係牛肉中間但 雞蛋不是全熟,還有蛋汁,非常喜歡!

招牌流心芝士漢堡

👉🏻小食炸洋蔥圈:美式餐廳的炸洋蔥圈總是讓人一口接著一口,因為皮夠脆口,而洋葱切成一個大圈,整體超脆口感,冷了還是好吃的!

洋蔥圈

🌟大啡菇牛肉漢堡$128配炸魷魚$55
👉🏻漢堡:素食選擇黎講呢個漢堡真係好優質,每日人手新鮮手造,真係可能數量有限!
大啡菇牛肉漢堡

早D食可能會食到既!漢堡扒鬆化,不但口感更好,更有淡淡的煙薰味!!
成個包因為有左大啡菇所以成個包都非常juicy,好多汁好香,塊菇絕對係食過最好味的而又燒得剛剛好的大啡菇!

大啡菇牛肉漢堡

👉🏻小食炸魷魚:炸魷魚有蒜香味,感覺非常惹味,略嫌唔夠熱但真係好好食,好食過洋蔥圈呀!
炸洋蔥圈&炸魷魚

見到店員製作認真就會覺得食物挺吸引的!環境開揚可以散散心!

BTW黎到蘭桂坊,飲下啤酒先襯架嘛!
叫左枝Apple Cider另有其他飲品「汽水及啤酒」選擇的

🌟Apple Cider $45, 普普通通,酒味輕輕,女仔好岩飲!但呢款好難唔好飲既!
Apple Cider

**精選推介都有幾樣野既**
其實都係聽店員講先知,因為「大磨菇扒漢堡、招牌流心芝士漢堡、炸魷魚都試過了。但牛魔王漢堡同炸薯條(紫菜)」唯有下次再黎食吧!

中環此地開日美式漢堡店我相信外國人好喜歡之餘,香港人都開始喜歡了!
加上裝潢輕鬆簡約,黑色為主完美地突顯屬於【Burger Bar】既飲食風格。

餐廳又供應手套進食,岩哂怕污糟既人士啦,下次又再黎試試先..可能又會有新Meun Lu…
不過服務態度好緊要,呢度好OK非常良好,上菜速度比想像中快點添呀!
洋蔥圈
炸洋蔥圈&炸魷魚
Apple Cider
  • 炸魷魚
2018-10-05 15 views
據說呢間位於「老蘭」既小店,係採用左新鮮空運既美國牛肉再經店員人手切肉再搓製作成漢堡肉,係今時今日香港搵到間咁有誠意既餐廳真係好難得,所以今日點都要試下佢閒日午市時段,客人唔多,午餐餐飲包罐裝汽水,不過咁開心就決定補差額整支Corona 啤啤佢小店係每張餐枱上有提供基本既醬汁同埋餐紙之外,仲有提供左膠手套比客人,食包果時都唔怕整污糟自己隻手,真係夠哂貼心呀主角黎啦今次試既係小店既招牌漢堡—流心芝士牛肉漢堡眼見漢堡配左自家製既漢堡醬同埋芝士醬,漢堡肉入面都釀入左芝士。雖然芝士唔算流心,不過味道濃郁,夠哂邪惡!至於漢堡肉個牛肉食得出係新鮮既,誠意十足,讚不過肉汁略少,Juicy d味道會更佳。整體上唔錯,價錢唔算貴,如果下次再有機會過黎要試埋其他唔同既漢堡

招牌流心芝士牛肉漢堡

主角黎啦
今次試既係小店既招牌漢堡—流心芝士牛肉漢堡
不過肉汁略少,Juicy d味道會更佳。
2018-09-28
Lunch
招牌流心芝士牛肉漢堡
2018-10-04 22 views
同朋友約左收工後去LKF飲野, 傾下計, 飲野前想食D野打番個底,從斜路行上去,見到左邊有間 自家製手造牛肉漢堡扒小店就決定食呢間。店舖不太大,擺到幾張檯 , 近門口既都係高椅, 一行入去就會見到個開放式的廚房。BTW.. 檯面有提供手套同紙巾,好貼心!我地兩個人叫左兩個漢堡包同一款小食。招牌流心芝士漢堡 $115  - 個包有烘過, 食落唔dry, 好香同脆口,安格斯牛肉好厚身,裡面有滿滿嘅芝士夾係牛肉中間。大蘑菇扒漢堡$128 - 菇同漢堡都超厚超大舊! 一大塊醬汁調味過既蘑菇扒,腍腍地又快又好香又juicy, 好入味,  夾埋塊用了安格斯牛肉整成既漢堡扒, 鮮嫩又帶豐富既肉汁, 裡面仲有車打芝士、大蘑菇、生菜、蕃茄、炒洋蔥, 一啖食係會咬唔晒!炸魷魚圈$55 - 沾上美味既蛋黃醬好好食 炸醬唔厚,魷魚香脆又彈牙 !!

我地兩個人叫左兩個漢堡包同一款小食。

炸魷魚圈$55 - 沾上美味既蛋黃醬好好食
炸醬唔厚,魷魚香脆又彈牙 !!
2018-09-20
2018-10-03 24 views
食飯時間但間嘢近乎冇人comments又話咩坐到8成滿要booking etc 簡直呃鬼人一入到去叫咗杯菠蘿特飲 唔知以為自己飲緊糖水 陣味假到飲咗兩啖都要放低叫咗嗰正常嘅牛肉漢堡 其實冇咩期待 以為會係普通嘅漢堡 點知牛肉又細塊又乾 醬汁好一般 塊包軟lum到一個點朋友叫嘅芝牛bacon堡 佢就話醬汁一d都唔好食 另外一個朋友嘅漢堡甚至覺得醬汁過咸我哋仲叫咗嗰芝士薯條 哇 咁大個女先知芝士會咁甜 冇expect係加d甜嘅芝士粉上去就算 薯條極一般 完全唔需要去介紹唉我同朋友都係見ig promote到咁行 openrice好comments又咁多 都唔知係咪又收咗錢未打過食評嘅我覺得難食到要打翻一篇信邊個? 自己諗下啦🌚
食飯時間但間嘢近乎冇人
唉我同朋友都係見ig promote到咁行
未打過食評嘅我覺得難食到要打翻一篇
信邊個? 自己諗下啦🌚
2018-10-02 31 views
不知不覺,Steak Bar改左地址,變成左Burger Bar! 環境細細,都是坐bar枱,卻意外地有情調😌🍔招牌流心芝士漢堡 $115芝士味濃,但係流心效果不明顯🤔包有烘過很好食!入面係安格斯牛呢!🍔雞扒漢堡 $85 (+ 大燒烤蘑菇 $40)除左牛肉,仲有魚/雞揀👍🏼 雞扒炸得香,加左大蘑菇雖然有啲貴,卻很juicy💕🦑炸魷魚 $55好好味既小食😋 好香口,食唔停~飲埋啤酒🍻,同朋友/另一半飲下水一流~
環境細細,都是坐bar枱,卻意外地有情調😌

🍔招牌流心芝士漢堡 $115

🍔雞扒漢堡 $85 (+ 大燒烤蘑菇 $40)

🦑炸魷魚 $55
好好味既小食😋 好香口,食唔停~

飲埋啤酒🍻,同朋友/另一半飲下水一流~
2018-10-01 23 views
昨晚係中環IFC 逛完之後就到朋友想食漢堡之類既餐廳,經openrice一search 就搵到呢間專賣漢堡既專門店!店舖不太大,只係擺到4-5張檯,好彩去到仲有少量位置,不用花太多時間等位因爲都幾肚餓下😅😅我地睇完menu 之後就叫左:大蘑菇扒漢堡另加煙肉同招牌流心芝士漢堡,另+$18就有半份沙律同+$22 半份紫菜薯條🍟,等左15分鐘左右就個yummy 漢堡登場啦!真係即叫即做,正呀!呢度最貼心就係佢有埋手套比你可以唔洗整到隻手好dirty。個肉扒好 juicy 配流心芝士好match,係漢堡面有少少油之外食啖沙律🥗去中和一下😋,另外個大啡蘑菇扒原來拎黎配搭漢堡另有一番風味,超甜超多汁,之後個紫菜薯條熱辣辣配埋紫菜粉好好味,一食就我地2個都停唔到口咁😆😆,之後叫埋2杯野飲:柚子綠茶同椰青水,岩岩好!好滿足既一次漢堡大餐!😊
2018-09-30
$200 (Dinner)
  • 大蘑菇扒漢堡
見今日早放所以就過大海黎試依間burger🍔 舖面主要都係用高枱既形式,切合返蘭桂坊嘅格調。雖然唔係話好大間,但感覺都好舒適,好適合傾下計😚 餐廳好貼心咁提供佐手套同紙巾👍🏻.Signature molten cheese beef burger $115佢有層千島醬做醬料之外,自家手造既漢堡扒入面除佐食到濃烈既牛肉味以外,仲要食到陣陣既芝士味,好特別仲非常之邪惡🤤 但真係好match 😍 而且佢個包係有烘過既所以食落更加香口 1d都唔覺得dry同軟身 容易入口😚 .Steak mushroom beef burger $128一黎到就覺得好震撼😳菇同漢堡都超厚超大舊~一啖真係咬唔晒🙈 一咬落去菇同肉汁紛紛彈出黎 証明佢幾juicy 好彩有手套😎 而且仲有洋蔥蕃茄好多做餡,令個口感更加豐富🙈.French fries with cheese powder (half) +$22有啲芝士粉灑係薯條🍟上面,都幾好食😚 覺得唔夠味仲可以點茄汁~.Pineapple juice $25好有驚喜😍😍 真係有滿滿既菠蘿味🤤 超滿足 .Amber eel river $58好易入口既手工啤,真係飲到

Steak mushroom beef burger

Pineapple juice $25
好有驚喜😍😍 真係有滿滿既菠蘿味🤤 超滿足
Amber eel river $58
好易入口既手工啤,真係飲到啲焦糖甜味😚 幾清新,鐘意手工啤既原因就係成日有唔同既味道。

總結,手作漢堡真係好少見,所以更加覺得有誠意,啖啖肉之餘仲好有份量,食兩食都已經覺得好飽😍 仲可以同朋友happy hour飲下手工啤談下心~
2018-09-23 30 views
平時去蘭桂坊都係飲嘢多今日就去食burger🍔之前見到好多人post所以bookmark左難得放假就黎試下雖然座位唔算多,但都唔會話好迫。。。。。。。。。。。。。。招牌流心芝士漢堡+雞蛋▸麵包烘過所以好香同脆口,塊安格斯牛肉真係好厚身,牛味未算話好濃,不過裡面就有滿滿嘅芝士係牛肉中間,流心程度一般,可能因為本身俾漏左隻蛋我地,所以就凍左🤦🏼‍♀️ 雞蛋不是全熟,還有蛋汁,非常喜歡🤤。。。。。。。。。。。。。。和風吉列牛漢堡 (期間限定)▸本身想吃大啡菇個款,點知一見到期間限定呢四個字就轉軚,吉列牛炸得幾脆口,裡面嘅牛仲keep到,唔會乾晒,但始終係吉列,所以會比較漏😊。。。。。。。。。。。。。。另外加配了薯條 (紫菜粉)▸薯條即叫即炸,所以好香脆,亦都唔會好油,加上不太咸嘅紫菜粉,好岩口味😋
平時去蘭桂坊都係飲嘢多
今日就去食burger🍔
之前見到好多人post所以bookmark左
難得放假就黎試下
雖然座位唔算多,但都唔會話好迫
招牌流心芝士漢堡+雞蛋
。。。。。。。。。。。。。。
和風吉列牛漢堡 (期間限定)
。。。。。。。。。。。。。。
另外加配了薯條 (紫菜粉)
2018-09-20 34 views
香港打工仔日日 OT,都係為左搵餐晏仔,喺中環返工而又鍾意食 burger 既我成日都好想搵到間好食既 burger 餐廳(因為Shake Shack 離我 office 太遠),所以經過蘭桂芳見到依間餐廳即時要試下。首先要講下香港地寸金尺土,依間餐廳完美利用每一厘米,當然結果就係坐得無咁舒適, 張枱細到令我擺到一個 burger 之外唔可以擺其他小食,唯有同朋友們狂風掃落葉快快食哂啲野同佢可以收碟。 主角 steak mushroom beef burger 黎到,佢用料好新鮮,番茄同菜都好靚,mushroom 好 juicy ,肉質好稔,可惜嘅係,依個包係沒有調味!我諗佢係一粒鹽都無加,到底係咪依家要講究健康,所以要食得清淡啲?但如果我想健康生活,清菜淡飯,我點解要食 burger 呢?媽啊我真係好亂!炸洋蔥圈同埋炸魷魚依啲香口野炸得幾好食,可以一食。總括黎講想健康但又想食 burger 既人可以黎食下,或者自己調味,亦得!

炸洋蔥圈同埋炸魷魚依啲香口野炸得幾好食,可以一食。

2018-09-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
1K
一提到人生中第一個漢堡包,必是想起麥當勞 XD 不過人大了,選擇多了,對食物的要求隨之提高,這次竟在中環蘭桂坊遇到令人驚豔的美式漢堡。小店面積很小,格局比較窄長,位與位之間相當擠,坐得不太舒服。餐牌選擇的種類不多,都是以漢堡和炸物小吃為主。大蘑菇扒漢堡 $128疊得高高的漢堡,賣相澎湃,裡面的配料有安格斯牛肉、大燒烤蘑菇、炒洋蔥、生菜、蕃茄、車打芝士及招牌特製醬,相當具份量。大蘑菇超厚肉,一口咬下更加juicy,中和漢堡扒本身的滯膩感。厚切漢堡扒精選來自美國USDA的安格斯牛肉,每天自家人手新鮮剁製搓成,比起平時的漢堡扒特別扎實多汁,一入口已是肉香四溢,牛味濃郁。炸魚漢堡 $90不要以為這裡主打牛肉漢堡就只有這款出色,原來魚柳包亦是驚喜之作,裡面包著嫩滑雪白的魚柳。芝麻麵包烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性。從橫切面也可看到炸魚柳外皮十分輕薄,咬下去外脆內軟,配合生菜的鮮脆和清爽的羅勒醬,增添了整體的融合感,令人胃口大開。炸薯條 (原味) (半份) $18凡惠顧漢堡就可以用優惠價享用小食,漢堡包配薯條可說是永垂不朽的經典配搭,炸得金黃香脆。脆薯角 (半份) $30作為薯仔控,一見到有

餐牌選擇的種類不多,都是以漢堡和炸物小吃為主。

大蘑菇扒漢堡 $128

炸魚漢堡 $90
炸魚漢堡

芝麻麵包烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性。

炸薯條 (原味) (半份) $18
炸薯條 (原味) (半份)
脆薯角 (半份) $30
作為薯仔控,一見到有薯角當然又是必點的,即使是炸物,但入口卻不會過於油膩。
脆薯角 (半份)

金黃薯角連着薯皮炸得外層鬆脆,肉心軟綿細密得似薯蓉,調味不會過鹹。

炸魷魚 $55
我每次在餐牌上見到炸魷魚都會必點,如此脆卜卜的香口炸物真是令我無法抗拒啊!
炸魷魚

一咬開炸漿不厚,不過稍嫌炸得過了火候,令魷魚肉質變得有點乾韌。
炸魷魚

蘋果汁 $25
酸甜的蘋果汁清新舒爽,只是較為細杯,價錢略貴。
蘋果汁
2018-09-13
$190 (Dinner)
2018-09-17 79 views
Happy Hour完當然要醫肚,見呢間burger店店仔細細,新開冇幾耐但成日都滿座,當然要幫襯下點左全店最巨型既牛魔王漢堡個包即叫即烘,夠晒脆口又有牛油香兩塊漢堡扒疊埋成三四吋厚,唔會多筋,啖啖肉得黎超juicy我都係鍾意分最食😂一齊真係放唔晒落口炸魚堡都唔輸蝕,塊魚又係好有份量加錢點左個沙拉炸魷魚圈,呢個比較失望,食落比較乾,而且好難咬開,但魷魚重薯條就迅速被友人食晒🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️呢個青檸味sparkling water超正,比飲開既更夠氣

點左全店最巨型既牛魔王漢堡

個包即叫即烘,夠晒脆口又有牛油香

兩塊漢堡扒疊埋成三四吋厚,唔會多筋,啖啖肉得黎超juicy

我都係鍾意分最食😂一齊真係放唔晒落口

炸魚堡都唔輸蝕,塊魚又係好有份量

加錢點左個沙拉

炸魷魚圈,呢個比較失望,食落比較乾,而且好難咬開,但魷魚重

薯條就迅速被友人食晒🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

2018-09-14 33 views
上網search 中環好嘢食,神推鬼拱見到「Burger Bar」,反正都屋企附近,仲要星期日六點半,就落去探索下。—星期日蘭桂坊好靜,見到burger bar嘅亮晶晶燈牌,入面不大,全部高櫈位,好在一家大細坐到,就點餐。見到english breaskfast burger就立刻點,加多個Vegetarian burger,薯條迷嘅我更係加錢點,不過係配芝士粉、 而唔係平時啲地方咁配芝士。—我地坐係open kitchen 隔離,睇住佢地煎烘個包底、面!誠意可加~Burger1: English breastfast Burger其實係厚Burger 配隻太陽蛋,好惹味,同好Juicy!Burger2: 漢堡夾蘑茹,食一淡已經覺得味道上勝過有肉餡嘅漢堡,讚!Fries: Ok嘅,而不是話大推。不過食漢堡點可能冇薯條😭-黎得蘭桂坊,播嘅歌一定係pub/bar嘅快歌!簡直可以跳住舞食!—回頭率:100%超鐘意個burger,見到有molten cheese,等我
上網search 中環好嘢食,
神推鬼拱見到「Burger Bar」,
反正都屋企附近,仲要星期日六點半,就落去探索下。

星期日蘭桂坊好靜,
見到burger bar嘅亮晶晶燈牌,入面不大,
全部高櫈位,好在一家大細坐到,就點餐。

其實係厚Burger 配隻太陽蛋,
好惹味,同好Juicy!

Fries:
Ok嘅,而不是話大推。不過食漢堡點可能冇薯條😭

黎得蘭桂坊,播嘅歌一定係pub/bar嘅快歌!
簡直可以跳住舞食!

回頭率:100%
English  Breastfast  Burger
Vegetarian  Burger
English  Breastfast  Burger
Vegetarian  Burger
話說,之前見過不少foodie的post,以為這裡的burgers只是看下去厚厚的挺豐富,加上位於蘭桂坊非常方便,所以多人吃。但昨天吃完發現,原來真心好不錯。平日晚上近七點到達,餐廳地方不大,已經約八成滿。朋友和我先要了一個大蘑菇扒漢堡 ($128)。即是Portobello x 芝士 x 漢堡牛,大啡菇果然超juicy‼️然後🐮牛肉多肉汁,又重牛味。麵包還是好有誠意的,烘至香脆質感。加上半溶芝士🧀和炒洋蔥(及蕃茄、生菜),一大口咬下去口感好豐富,好好吃😋!另外,我們也要了一個招牌流心芝士漢堡 ($115)。這份比上面的那款多好多半溶芝士🤤,不過碰巧這份牛肉偏生🙊。我們加了$22配紫菜薯條,紫菜粉超邪惡,加上新鮮炸好,每條都好香脆的薯條,好快就清了一盤整體來說,非常滿意這頓晚餐,不止每樣食材高質,Burger厚度還是剛好的,可以一口咬到,吃得特別爽👅

朋友和我先要了一個大蘑菇扒漢堡 ($128)。

大蘑菇扒漢堡

另外,我們也要了一個招牌流心芝士漢堡 ($115)。
招牌流心芝士漢堡

這份比上面的那款多好多半溶芝士🤤,不過碰巧這份牛肉偏生🙊。

2018-09-12 32 views
今日一個人去左中環食飯,假期開始啦,想輕鬆一下。本身一個人想去間cafe輕鬆下,點知我想去果間已經full哂睇黎要等好耐,之後我就去左一間餐廳食burger啦!餐廳位置唔算好旺場,寧靜中帶點休閒,聽聞最近都非常人氣呀!Burger Bar環境唔大反而好有外國風味!我叫左一個牛魔王漢堡!足足有兩塊厚厚burger steak,肉汁非常豐富,加上餐廳自家製醬汁,香甜非常惹味,有蕃茄、生菜、炒洋蔥,我仲另外加左一隻炒蛋!咬入口仲有蛋漿呀!非常高既burger我一啖都咬唔哂!餐廳非常細心供應手套,岩哂怕污糟又想食burger既朋友啦!先煎脆既麵包都係我欣賞既地方!我叫左一枝啤酒,輕輕焦糖香好岩我口味,麥芽味道唔會太重,酒味輕輕,女仔好岩飲!下次會同一班朋友我會再黎架!