2023-02-20 78 views
性價比超高。我點ge係傳統burger。底面ge包都煎得岩岩好,少少牛油係底層,面層就仍然係脆,溫度keep到。生菜番茄唔會太濕,平時食都係濕到漏咁款,完全唔會令我討厭。漢堡扒就屬於厚實ge肉,油脂唔會太多,瘦肉比例啱啱好,食完好飽足。醬汁都控制得好好,無over。薯條條條分明,紫菜味同麻辣味都十分出眾,絕對無辦法用m記嘅標準黎比較。我食晒個包,打埋呢篇野,薯條依然脆到爆同暖。擺盤方便簡單環境幾靚,睇放寬敞,適合同朋友n情侶黎都ok~

2023-02-20
$102 (Lunch)
  • 麻辣薯條
  • 芝士汁薯條
  • “山”手工和牛漢堡
2023-02-16 89 views
🍔🍔🍔愛好者😋Team Lunch搵到駱駝漆五樓呢間保家山無影到先Team嘅嘢食,就講下自己同對面同事果款~我哋叫咗芫荽手工和牛漢堡、慢煮雞胸野菌汁意大利麵,兩個都配沙律及餐湯,同事加左支可樂。仲有Promotion:喺OpenRice Bookmark即送八爪魚丸、唐揚炸雞一份比我哋🤩🤩芫荽足料!芫荽控必試😆蘑菇湯出色👍🏻 沙律略多醋汁,較為咸酸雞胸好嫩有肉汁😋唐揚炸雞塊👍🏻👍🏻 即使唔係promotion送,單叫都抵!我本身想飲咖啡,就問下有冇咖啡可以order,但無咖啡機🙈 不過轉頭收到杯私伙cold brew😍 太好了吧!忍唔住要影低佢📸 很欣賞呢間Burger待客之道,可能較少人搵到間Burger,或者以為全部都係芫荽🤣 但係值得一試👍🏻
🍔🍔🍔愛好者😋Team Lunch搵到駱駝漆五樓呢間保家山

芫荽手工和牛漢堡

芫荽足料!芫荽控必試😆

慢煮雞胸野菌汁意大利麵

蘑菇湯出色👍🏻 沙律略多醋汁,較為咸酸
雞胸好嫩有肉汁😋

2023-02-06
芫荽手工和牛漢堡
慢煮雞胸野菌汁意大利麵
1K
2023-02-10 60 views
👧🏻😋👅🍽✨特色burger配超班薯條☺️-保家山🇭🇰 觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座5樓O室 🇭🇰-⛰burger山源自長洲搶包山, 想融合burger同香港文化, 所以都見佢有港式醬汁選擇 🇭🇰 ⛰除左burger, 而家午市都有意粉set lunch, $70有找都幾吸引😍-🐓🌶🍔 辣汁”嫩雞“漢堡 $96✨個雞真心嫩唔係講笑, 係似人地果啲慢煮雞胸, 放落burger勁soft✨辣汁可改傳統汁好貼心-🥩🍔 “傳統”手工和牛漢堡(傅統醬汁) $98💯和牛堡厚厚的超正, 咬開爆肉汁, 加埋番茄同生菜好fresh💯-🍟 加配 牛油薯條/麻辣薯條 $4✨薯條係粗身炸到熱辣辣勁脆冇得彈😍✨麻辣味薯條麻多過辣超香-
👧🏻😋👅🍽✨

🍟
加配 牛油薯條/麻辣薯條 $4
✨薯條係粗身炸到熱辣辣勁脆冇得彈😍
✨麻辣味薯條麻多過辣超香
🍔🍟🥗觀塘出色手工和牛漢堡▫️先到counter點餐付款,然後去取餐☑️ 「葵」手工和牛漢堡🍔 -$98漢堡新鮮出爐,熱辣辣,包皮都脆口好食。配料生菜,洋蔥、番茄都好新鮮,番茄厚切。和牛漢堡好好味,牛味濃,而且juicy得黎又冇過熟。醬汁又係另一賣點,山葵醬汁好特別,少少wasabi香味,吾會辣,估吾到同和牛漢堡又幾夾。☑️「芫荽」手工和牛漢堡 - $108芫荽漢堡都好好味,芫荽好新鮮,好濃芫荽味,搭配和牛漢堡及醬汁,好新潮但又好夾。☑️健康沙律沙律用紙杯上,沙律菜新鮮爽口,仲有番茄絲,配上酸汁,十分清新開胃。☑️薯條🍟(紫菜/麻辣)- 套餐+$4薯條好好食,份量吾少,新鮮炸起,又熱又脆,而且仲有特別調味,紫菜味好多紫菜碎粒,啖啖紫菜味。而麻辣味都幾辣,麻味辣味都好足,勁惹味,愛辣之人絕對要試。🆗無糖蜜桃茶 - +$6用膠杯上,冇冰的,但係蜜桃味好淡吾出,茶味都冇咩,如果吾飲汽水要加$6轉野飲,建議叫樽裝嘅津路烏龍茶,質素保證之餘,飲吾晒仲可以拎走。
🍔🍟🥗
觀塘出色手工和牛漢堡

▫️先到counter點餐付款,然後去取餐

☑️ 「葵」手工和牛漢堡🍔 -$98
「葵」手工和牛漢堡🍔  +  麻辣薯條🍟

☑️「芫荽」手工和牛漢堡 - $108
「芫荽」手工和牛漢堡

☑️健康沙律

☑️薯條🍟(紫菜/麻辣)- 套餐+$4

🆗無糖蜜桃茶 - +$6

2023-02-09
$110 (Lunch)
「葵」手工和牛漢堡🍔  +  麻辣薯條🍟
「芫荽」手工和牛漢堡
2023-02-09 951 views
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5那天我和老公剛巧到觀塘駱駝漆大廈選購燈飾,想不到被這位漢堡控亂打亂撞碰到一家非常高質的漢堡店,觀塘工廈果然是臥虎藏龍之地。本身被餐廳門外大大的「山」(Burger山)字所吸引,中文名譯成「保家山」,原來是因為老闆從小愛吃漢堡包,但身為香港人就是喜愛創新,與其只光顧香港那幾間大型連鎖漢堡包店,他更希望創造香港獨有的漢堡包味道,滿滿加入香港地道文化元素,他的概念正是從長洲搶包山而來,平安包變成漢堡包,真是玩味十足!店舖裝潢明亮,空間寬敞,附設特色打卡高腳椅木餐檯。餐廳主打手工漢堡,加配各式特調醬汁,做成一系列「山」「葵」「藍」「芫荽」「辣」「素」「豚」「羊」漢堡,而漢堡扒則用上和牛或安格斯牛肉製成,質素非一般快餐店漢堡可媲美 🍔💋 「葵」手工和牛漢堡、紫菜薯條、飲品 ($98)漢堡控老公按老闆提議揀選了「葵」手工和牛漢堡,份量十足的漢堡包,有新鮮沙律菜、蕃茄片、紫洋蔥、芝士和主角和牛漢堡扒,現烤的漢堡扒香烤味濃、肉汁豐盈、風味一流,這就是用心製作手工漢堡的魅力
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 「葵」手工和牛漢堡、紫菜薯條、飲品 ($98)
漢堡控老公按老闆提議揀選了「葵」手工和牛漢堡,份量十足的漢堡包,有新鮮沙律菜、蕃茄片、紫洋蔥、芝士和主角和牛漢堡扒,現烤的漢堡扒香烤味濃、肉汁豐盈、風味一流,這就是用心製作手工漢堡的魅力!😋 正如老闆所講,山葵味醬汁刺激味蕾之餘,更能稍稍抵消整體油膩感,令漢堡味道更昇華,再配上香軟的麵包絕對令人精神為之一振!😋 至於自選口味薯條🍟,紫菜味濃濃,喜歡喜歡~

💋 卡邦尼意粉、沙律、餐湯 ($88)
除了手工漢堡,我點了個卡邦尼意粉,熱騰騰送到面前,非常濃郁的忌廉汁和滿滿的煙肉粒、蘑菇粒,讓我一口又一口鯨吞下去呢!! 🍝 餐湯是蘑菇湯,同樣是真材實料、味道濃郁。

✨ 整體: ✨
✅ 手工漢堡吃得出用心製作,加配獨門各式特調醬汁,令漢堡味道昇華
✅ 即叫即做,新鮮美味
✅ 價錢相當合理,CP值高。老闆亦不介意分享美食後的故事
2023-02-05
$95 (Tea)
  • 卡邦尼意粉
  • 「葵」手工和牛漢堡
2023-02-05 44 views
Burger控又出動,今次到訪觀塘呢間burger小店。工業大廈嘅餐廳,weekend嘅夜晚都多人幫襯,一定有啲料到。佢個menu主打手工和牛漢堡,另外仲有豚肉、羊肉、雞肉,甚至素漢堡。唔食牛嘅朋友,都仲有好多選擇。套餐包咗漢堡一個,沙律或薯條,汽水或烏龍/蜜桃茶,價錢由$88- $108。藍手工和牛漢堡 ($108)- 用上和牛真係特別好食,牛味好香好濃郁,口感勁juicy。用上藍芝士醬汁,香濃嘅芝士醬加埋洋蔥、蕃茄等等,味道好有層次感。芝士控必選。傳統手工和牛漢堡 ($98)- 店舖嘅signature,同樣係用和牛,口感細緻,牛味香濃,加埋芝士、洋蔥、蕃茄等。配返傳統醬汁,絕對係經典之選。跟餐叫咗麻辣薯條 (+$4)及沙律各一份。麻辣薯條炸得好香好脆,鍾意香口,重口味嘅朋友啱晒。飲品點咗無糖蜜桃茶同雪碧,特別要讚下個無糖蜜桃茶,清下味蕾,健康之選。同老闆傾開先知原來「保家山」店名理念由長洲搶包山嘅平安包轉成漢堡包,佢細個時食到漢堡包就會好開心,但當時只有幾間大型牌子知名漢堡包店。佢哋希望創造香港獨有的漢堡包味道,加入香港文化元素而創立呢間餐廳。呢間嘅burger相當高質,聽埋老闆

同老闆傾開先知原來「保家山」店名

呢間嘅burger相當高質,聽埋老闆分享品牌構念之後再加分。環境亦舒服好坐,要推介比鍾意食burger嘅朋友。⭐️⭐️
2023-02-03 42 views
行行下覺得想食Burger,記得上次食過,今次revisit。呢間Cafe Layout 嘅Burger Restaurant environment 好Chill,我本人好鍾意。想講,呢度啲Burger 同醬汁真心好食,係Feel 到個Chef 係好有心鑽研過,而又好Work。我男友已經出左聲,每次嚟觀塘一定要食佢。佢咬左一啖個芫茜Burger 已經:嘩! 左一聲,叫好食 一向咀X 的佢,居然都會話好食,我其實嗰下有諗過,有無咁誇張呀。。。咁我就忍唔住,咬一啖。。。頂,又真係幾好食,主要係個汁 配得好好,好夾我個Blue Cheese 其實就Within expectation 嘅,不過,食完芫茜Burger之後,對比就比較失色 唔係唔好食,啲肉肉好Juicy,Blue Chesse 份量啱啱好。不過下次會再試下其他,希望小店可以加多幾隻唔同嘅醬汁,等我呢啲吃貨選擇

佢咬左一啖個芫茜Burger 已經:嘩! 左一聲,叫好食

Blue Cheese
芫茜Burger
2023-02-03
Blue Cheese
芫茜Burger
  • 芫茜和牛漢堡
  • 紫菜薯條
點解會叫burger山?理念由長洲搶包山嘅平安包轉成漢堡包 🍔⭐店主兒時食到漢堡包就會好開心,但當時只有幾間大型牌子知名漢堡包店。所以創辦人希望創造香港🇭🇰獨有的漢堡包味道,加入香港文化元素而創立burger山 👌🏻🌼 手工和牛漢堡(山葵醬汁) 98清香嘅山葵汁加上super juicy 嘅和牛漢堡,正!😄咬落唔會乾爭爭,鞋颯颯😗夠晒味 👌🏻雖然個包身就唔會好似出邊咁用牛油去煎下但就因為咁樣,食落去就冇咁肥膩😉加4蚊叫咗個紫菜薯條同埋$6叫咗杯蜜桃茶杯蜜桃茶就冇糖,有一浸好香嘅蜜桃味 🍑 🌼 辣汁素雞漢堡(可轉傳統汁) 96 不得了!雞胸好滑!我估應該係慢煮咗食落嗰浸辣味唔會話好刺激,但係又有浸浸嘅辣香味而薯條就選咗麻辣 🌶️ 好似食緊好脆嘅水煮魚😂要咗技汽水 🥤仲要係玻璃樽 ❤️ 爽!一路食辣一路飲汽水,人間天堂 😎ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎 期待你嘅推介 ❤️🔎 #cass_burger🔎 #cass_漢堡包🔎 #cass_觀塘🔎 #cass_kwuntong 🔎 #eatwccinhk
⭐店主兒時食到漢堡包就會好開心,
但當時只有幾間大型牌子知名漢堡包店。

🌼 手工和牛漢堡(山葵醬汁) 98

清香嘅山葵汁加上super juicy 嘅和牛漢堡,正!😄
咬落唔會乾爭爭,鞋颯颯😗
夠晒味 👌🏻
雖然個包身就唔會好似出邊咁用牛油去煎下
但就因為咁樣,食落去就冇咁肥膩😉
加4蚊叫咗個紫菜薯條同埋$6叫咗杯蜜桃茶
杯蜜桃茶就冇糖,有一浸好香嘅蜜桃味 🍑

🌼 辣汁素雞漢堡(可轉傳統汁) 96

不得了!雞胸好滑!
我估應該係慢煮咗
食落嗰浸辣味唔會話好刺激,但係又有浸浸嘅辣香味
而薯條就選咗麻辣 🌶️
好似食緊好脆嘅水煮魚😂
要咗技汽水 🥤
仲要係玻璃樽 ❤️ 爽!
一路食辣一路飲汽水,人間天堂 😎

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

🔎 #cass_漢堡包
🔎 #cass_觀塘
🔎 #cass_kwuntong
🔎 #eatwccinhk
男朋友鍾意食burger但我麻麻,所以好多時食burger都係佢叫然後我就叫意粉。今次都唔例外,佢叫咗個burger‘’葵‘’配麻辣薯條🍔🍟,我就叫咗個鮮蟹肉牛油果意粉🥑🍝佢請我食咗啖burger,嘩個wasabi汁勁好食,食落完全唔覺舊肉好乾,搞到我勁想食哂佢成個包🙈🤤然後到佢個麻辣薯條,又係勁特別,老闆話個麻辣醬係自己整🥹超出色!冇諗過薯條可以咁樣食😋最後佢個意粉都好正,蟹肉夠多,牛油果嘅味都好足夠,啱哂啲鍾意食牛油果嘅人😍真心要再幫襯試埋佢其他burger😝👍🏼

真心要再幫襯試埋佢其他burger😝👍🏼
2023-01-16 92 views
今日又去觀塘工廈行下食下試左間fusion口味嘅漢堡店睇餐牌仲有啲意粉可以揀添~餐廳地方寬敞,走輕工業風氣氛輕鬆~都幾啱食burger!我地試左兩款漢堡分別係《葵》手工和牛漢堡同《藍》手工和牛漢堡套餐可以自選小食同飲品麻辣薯條好似幾特別!《葵》手工和牛漢堡山葵汁味濃醒神所以店家都無俾好多醬汁剛好用黎提鮮手工和牛漢堡肉汁豐富香軟唔死實高質喎!《藍》手工和牛漢堡藍係藍芝士愛好者會好鐘意佢獨特嘅風味我發覺藍芝士嘅香味同和牛牛味都好夾漢堡入口juicy果然特別!健康沙律配上自家製柚子醬酸酸甜甜蔬菜新鮮幾refreshing麻辣薯條炸得香脆個辣個非同小可!好鬼過癮食左辣野就飲返個無糖桃茶解返辣!
今日又去觀塘工廈行下食下
試左間fusion口味嘅漢堡店
睇餐牌仲有啲意粉可以揀添~
餐廳地方寬敞,走輕工業風
氣氛輕鬆~都幾啱食burger!

我地試左兩款漢堡
分別係《葵》手工和牛漢堡同
《藍》手工和牛漢堡
套餐可以自選小食同飲品
麻辣薯條好似幾特別!

《葵》手工和牛漢堡

酸酸甜甜
蔬菜新鮮
幾refreshing

麻辣薯條炸得香脆
個辣個非同小可!
好鬼過癮

食左辣野
就飲返個無糖桃茶解返辣!
2023-01-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Tea
2023-01-12 847 views
觀塘工廈出名多美食,在app search到保家山呢間漢堡店,就同朋友黎試下。地點在駱駝漆三期,一出𨋢口就見到,完全唔難搵😊雖然對面店裝緊修沙塵滾滾,但保家山店內環境幾好,乾淨又夠冷氣。除左漢堡,仲有意粉🍝、意大利飯等,而漢堡都有多款口味。🍔“傳統”手工和牛漢堡 + 🍟芝士汁薯條 & 🍔“芫茜”手工和牛漢堡 + 🍟麻辣薯條🍔傳統就係好大眾嘅口味,漢堡扒夾生菜、蕃茄、洋蔥,醬汁似千島醬與沙律醬之間嘅味道,塊漢堡扒勁多肉汁好正。🍟芝士薯條又係勁正,個芝士汁好濃,好有芝味。🍔芫茜漢堡好多芫茜呀😍正,好香好新鮮嘅芫茜,塊漢堡扒同樣相當有肉汁,香口鮮味👍🍟麻辣薯條堅辣喎,哈哈,第一次食辣嘅薯條,好得意,食到尾個口真係麻左。🥤烏龍茶&無糖蜜桃茶跟餐送汽水,可以加錢轉無糖茶👍個漢堡真係好好食,下次試第二個味先。

地點在駱駝漆三期,一出𨋢口就見到,完全唔難搵😊

除左漢堡,仲有意粉🍝、意大利飯等,而漢堡都有多款口味。

🍟芝士薯條又係勁正,個芝士汁好濃,好有芝味。

🥤烏龍茶&無糖蜜桃茶
跟餐送汽水,可以加錢轉無糖茶👍

個漢堡真係好好食,下次試第二個味先。
2023-01-09
$110 (Lunch)
保家山 / Burger山呢個名既由長洲搶包山既平安包,轉成漢堡包。創辦人細個時好中意食漢堡包,每次食都好開心。但當年只有幾間大品牌,所以創立左burger山,希望係漢堡包 加入香港文化元素。“葵”手工和牛漢堡(山葵汁)$98一大塊的和牛,肉味濃郁但唔羶,無渣無肥,口感好。個山葵醬汁十分滋味,無辛辣唔攻鼻,呢個漢堡質量非常高。紫菜薯條 +$4紫菜滿佈每一條薯條,薯條非常非常香脆, 唔會鹹。保家山最好既地方,就係佢所有調味都剛剛好!再+$6 就有無糖好喝的津路烏龍茶。保家山唔止得burger, 今期signature 有鮮蟹肉牛油果意粉,配沙律同餐湯。我超中意個沙律夠酸夠醒胃!食咁多野,食番個啲菜中和一下都好。蘑菇湯唔杰身,無論味道同濃稠度都剛好。至於意粉呢,個牛油果醬汁包裹著每一條,好creamy,撈勻後每一啖都食到絲絲蟹肉。

“葵”手工和牛漢堡(山葵汁)$98

紫菜薯條 +$4

Tea
紫菜薯條
《📍保家山Burga saan食評》by@ihungry.hk登登登…. 櫈!觀塘食好西又嚟喇🆗!小編為您發掘位於觀塘駱駝漆大廈嘅保家山Burga saan @burger.saan,餐廳充滿簡約工業風嘅設計,主打香港製造嘅高質手工漢堡、薯條同埋意粉等,連醬汁都係自家特製,仲要低至$3就可以試到自家特製薯條,咁有誠意梗係要試下喇🥳!🔸『"葵"手工和牛漢堡(山葵醬汁) - $111』▶️配牛油薯條及可樂(薯條加$3)手打而成嘅和牛漢堡非常厚,並且非常Juicy,咬落口有濃濃和牛香氣,再搭配自家特製山葵醬汁😎,溫和葵口辣味為漢堡增添滋味,亦都完美中和咗和牛漢堡嘅膩,令小編食唔停口。和牛漢堡再搭配新鮮蔬菜,多層滋味湧上口,好好味啊🥰!牛油薯條🍟熱辣辣送上,香脆耐嚼口感再帶啲牛油香氣,仲要只需加$3就可以試到,絕對係超高CP值👍👍👍!🔸『"藍"手工和牛漢堡(藍芝士醬汁)- $108』▶️配沙律及可樂好香濃嘅藍芝士醬汁,充滿超濃嘅芝士味🧀,加上充滿濃濃和牛香氣嘅和牛漢堡,重口味人士必點,亦都啱晒中意食芝士嘅朋友仔!沙律上🥗嘅蔬菜十分新鮮,而特製醬汁就較酸,中和咗芝士和牛漢堡嘅油膩,亦都令小編更加之開

🔸『"葵"手工和牛漢堡(山葵醬汁) - $111』
▶️配牛油薯條及可樂(薯條加$3)

🔸『"藍"手工和牛漢堡(藍芝士醬汁)- $108』
▶️配沙律及可樂

沙律上🥗嘅蔬菜十分新鮮,而特製醬汁就較酸,中和咗芝士和牛漢堡嘅油膩,亦都令小編更加之開胃💦!

🔸『野菌忌廉汁慢煮雞胸扁意粉- $108』
▶️配沙律、忌廉湯及可樂
野菌忌廉汁香濃又creamy,慢煮雞胸軟腍味美,非常滑,扁意粉嘅軟硬程度更剛剛好🤤,實在估唔到連意粉都咁好味啊🤩!

🤪iHungry肚餓指數:9/10分
KT區食Burger 我有兩個options,其中一間係佢 —— 一入口就見到大大個「包山」嘅保家山。記憶中餐廳喺同區嚟講位穩陣腳都好多年,質素一向穩定有保證。Burger 正常size,賣相好低調冇咩好爆嘅visual impact,望落係好平凡但回頭率高嘅主要原因係個 #手工牛肉漢堡!大概一吋左右嘅厚度,表層微焦將肉汁緊鎖,大啖咬落先爆破而出,內層仲keep到七成熟左右嘅粉嫩色澤!另外比較冷門嘅 #蔥香紐西蘭羊肉漢堡 一樣都juicy!用蔥爆香嘅羊肉每一片都滴緊汁,夾入漢堡食有啲似食緊Kebab咁,稍一不慎就成手係羊肉肉汁,大家拎定紙巾穩陣。

2022-12-19 713 views
有喺觀塘返工嘅友人介紹呢間樓上burger店 就聽佢嘅推介認住門口burger山嘅招牌嚟咗食啦🫢呢間餐廳係自助形式嘅 自己搵位 自己去收銀處點餐 自己去取餐 自己執檯😗 不過店員都會好nice咁走出嚟同我地傾計嘅 咁我同友人就一人叫咗一個burger套餐😋手工和牛漢堡配藍芝士醬汁和牛聞落已經好香 咬開見到和牛漢堡仲係粉嫩有肉汁 所以唔會好乾身🐮 好少餐廳有藍芝士醬汁 所以就揀咗啦 藍芝士好香 芝士味濃🧀 配埋生菜 番茄 紫洋蔥平衡返 漢堡包味道好啱口味🍔辣汁嫩雞漢堡呢個嫩雞好有驚喜 雞真係好嫩 食到一絲絲嘅雞肉 絕對唔駛驚雞胸嘅鞋🐥 仲要有兩大嚿 簡簡單單配埋辣汁同生菜已經好食🤤 辣汁令呢個包好惹味🌶️ 配菜 健康沙律 芝士汁薯條沙律有成杯生菜同番茄再加少少柚子味 成件事好fresh 唔駛擔心burger太heavy🥗 如果鍾意食香口嘢嘅朋友可以揀薯條 因為真係好脆🍟 芝士汁都好濃郁 薯條同個汁係絕配 一定要試下飲品 無糖蜜桃茶 津路烏龍茶 無糖蜜桃茶只有淡淡嘅甜味 蜜桃味非常自然🍑 津路烏龍茶 一路都係我嘅至愛 呢度竟然有得加配🍵 聽店員睇先知餐廳叫burger山係源自長洲搶包山嘅概念

手工和牛漢堡配藍芝士醬汁
手工和牛漢堡配藍芝士醬汁

辣汁嫩雞漢堡
辣汁嫩雞漢堡

配菜 健康沙律 芝士汁薯條
芝士汁薯條

飲品 無糖蜜桃茶 津路烏龍茶

聽店員睇先知餐廳叫burger山係源自長洲搶包山嘅概念 而店家細個好鍾意食漢堡包😮 但係當時主流多數都係食連鎖店嘅burger 就佢就決定要做香港風味嘅漢堡包啦🇭🇰 所以真係好值得大家支持㗎🤣
Dinner