2022-07-29 84 views
今日係深水埗行下行下竟然搵到呢間新開幾有特色既西餐廳!燈光同裝修都幾有格調主菜加$88就可任選一款前菜同湯,幾抵!我地叫左意式薄切生牛肉配芝麻菜沙律做前菜薄切生牛肉一啲都唔腥,口感嫩滑,加埋薄切芝士片同生洋蔥,味道幾豐富🤤 沙律菜落左香醋汁調味,酸酸甜甜夠開胃牛尾湯估唔到餐湯會係牛尾湯咁特別,當然要試吓!呢個牛尾湯相當有誠意,落左成個拳頭咁大既牛尾骨,真材實料,牛味濃郁。另外餐湯都唔求其,食到幾濃郁既芝麻香😋主菜叫左香煎魚柳現香檸汁香檸汁好濃郁,酸酸甜甜好開胃,魚柳吸收香檸既清香,加埋本身鮮甜既魚香味道好好🥰Tiramisu最後食埋甜品大滿足!
今日係深水埗行下行下竟然搵到呢間新開幾有特色既西餐廳!

燈光同裝修都幾有格調
主菜加$88就可任選一款前菜同湯,幾抵!

我地叫左意式薄切生牛肉配芝麻菜沙律做前菜

牛尾湯

主菜叫左香煎魚柳現香檸汁

Tiramisu

最後食埋甜品大滿足!
2022-07-28 68 views
平時好少黎深水埗呢區,今日咁岩有事要辦黎左附近,就順便約左朋友食飯,見呢間餐廳幾特別,就揀左呢度😋前菜嗌左鑽石蜆,第一次食鑽石蜆,佢既味道比起普通蜆肉更鮮甜更嫩口,吾錯呀好鐘意👍🏻餐湯揀左牛尾湯🐮 表面睇落好似油油地,但飲左之後就會發覺佢一d都吾油,而且仲好清甜👅好好飲😋 朋友飲黑松露尼廉湯,佢話黑松露味好濃郁😉 餐包夠鬆軟,加啲牛油好滿足🧈澳洲羊扒外型焗得好靚,食落有羊肉騷味,鍾意食羊既朋友會鍾意🥢

2022-07-28 54 views
琴日放工嘅時候去咗工作附近嘅餐廳,有頭盆到甜品都非常好味,墨魚汁意大利飯好鮮甜,個田園沙律好Flash,溜左個湯無影,個黑松露忌廉湯好好飲,個西班牙八爪魚好特別,可以值得一試,整體嚟講有80分
2022-07-27
$450 (Dinner)
今日去深水埗買野行行下,見到一間CP值好高既法國餐廳 🍴甘係門口望下mean價錢又唔係好貴喎,就入去試一試啦。一入去環境同氣氛我係比100%讚好👍🏻👍🏻👍🏻清靜有格調,餐枱仲要採用雲石設計😍服務員亦都好貼心講解番今日既主菜推介 食材既來貨、生壕由邊到入口意式薄切油甘魚配橘子甜醬本人都好喜愛食刺身,而用法式烹調食都係第一次,油甘魚入口即溶,陣陣既回甘味道係個口徘徊配上橘子甜醬,酸酸甜甜既感覺就實在太新鮮啦,完全估唔到係甘夾兩者。👍🏻👍🏻👍🏻燒溫室甜粟米,大啡菇,露荀燒粟米粒粒甘甜可口,眨下眼既時間,不知不覺食左幾舊,同我之前食開既粟米截然不同😍大啡菇咬落去多汁鬆軟👍🏻👍🏻非常讚👍🏻👍🏻👍🏻而露荀煮得非常爽脆,一個字fresh !鍾意食蔬菜類健康既朋友一定要trytry!燒美國熟成豬鞍配燒烤汁我唔清楚我係第一次食豬鞍,還是第一次試甘既烹調手法,我真係「Omg」,我係第一次食甘好食既肉😋😋咬落去好霖而豐有彈性,油脂分佈平均,呢種口感簡直衝擊我味蕾 唔傾 100%極讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻自家制心太軟上甜品前服務員好主動問我地有冇生日或者anniversary 之類😱😱😱甘甘岩係我地另一伴既2n
今日去深水埗買野行行下,見到一間CP值好高既法國餐廳 🍴

甘係門口望下mean價錢又唔係好貴喎,就入去試一試啦。
一入去環境同氣氛我係比100%讚好👍🏻👍🏻👍🏻
清靜有格調,餐枱仲要採用雲石設計😍
服務員亦都好貼心講解番今日既主菜推介
食材既來貨、生壕由邊到入口

意式薄切油甘魚配橘子甜醬

燒溫室甜粟米,大啡菇,露荀

自家制心太軟
甜品服務員好主動問我地有冇生日或者anniversary 之類😱😱😱甘甘岩係我地另一伴既2nd anniversary 🤭🤭🤭甘佢就會係碟上設計😍😍😍
誰不知真係有驚喜喎,先唔講佢甘貼心幫我寫字design ,而係心太軟好好味😋一切落去,流心既朱古力慢慢地流出黎😱濃郁香氣既朱古力味,一試品嚐,淡淡朱古力味散發在口腔
此時我都比心太軟溶化 …

white ALe
呢杯黎自北海道既手工啤,係店員推介
甘我就選擇左桃味啦 竟然個味道非常好飲👍🏻👍🏻👍🏻
酒味不重但果味濃郁👍🏻👍🏻👍🏻完完全全適合一般少女,雖然我唔係少女,但我已經愛上了呢隻啤酒🍻
2022-07-26 67 views
今日朋友帶左我黎深水埗,食西餐😳食西餐喎,深水埗where? 👀呢間餐廳價錢比附近啲餐廳高,但都有好多人喎,平日夜晚都8成滿我哋諗住叫個set share, 事關見隔離枱啲野幾大碟👀叫左枱枱都叫嘅燒澳洲M7「鐵平」和牛($298)份量都幾多,好厚,燒得啱啱好🤤側邊仲有啲脆身,入口juicy, 肉質腍,好易切👍🏼底仲有蔬菜薯蓉,食到誠意呀😆性價比高👍🏼👍🏼加$88蚊有湯同開胃小食朋友鍾意日本野,所以㨂左油甘魚😂大大舊,食刺身咁,不過調味唔同左,變咗fusion菜😂,味道唔差架😆(隔離枱推介牛油果蝦凍批,都好吸引👀,下次黎再試)湯係松露忌廉湯配麵包,味道正常,個包都軟熟之後就食甜品😍我哋想食又怕肥,㨂左個檸檬雪葩,個檸檬好大個,啲雪葩都好多,夠share食,呢款唔會好甜,都唔會好酸,質地幾滑,同平時食到嘅唔同整體比想像中好,尤其個牛,真心推介👍🏼
今日朋友帶左我黎深水埗,食西餐😳
食西餐喎,深水埗where? 👀
我哋諗住叫個set share, 事關見隔離枱啲野幾大碟👀
叫左枱枱都叫嘅燒澳洲M7「鐵平」和牛($298)
份量都幾多,好厚,燒得啱啱好🤤
性價比高👍🏼👍🏼

加$88蚊有湯同開胃小食

湯係松露忌廉湯配麵包,味道正常,個包都軟熟

之後就食甜品😍

整體比想像中好,尤其個牛,真心推介👍🏼
2022-07-26 120 views
朋友仔最近話深水埗開左間西餐廳,於是我哋今晚放工去食下新野。門口就見到個超人,好易搵。睇睇有咩食先。今晚唔算太肚餓,所以我哋兩人share一份前菜,湯,主菜同埋甜品。意式薄切油甘魚配橘子甜醋 $88柚子黑醋配橘子,兩種酸甜果味滲透油甘魚刺身,魚肉保留原有鮮味,同時又多左夏日清新口感。黑松露忌廉湯 $42甜包配牛油,正常口感。黑松露忌廉湯都有啖啖蘑菇同松露味,濃郁好飲。主菜我哋就叫左澳洲M7和牛 $298澳洲M7和牛 肉質肥美鮮嫩,配菜有秋葵、紅蘿蔔、薯蓉,同埋粟米。醬汁係黑松露。檸檬雪葩 $58我鍾意呢個雪葩,一口一口檸檬味唔酸亦唔太甜,質感好滑。外面賣相係個檸檬。

意式薄切油甘魚配橘子甜醋 $88

意式薄切油甘魚配橘子甜醋
黑松露忌廉湯
澳洲M7和牛
檸檬雪葩
今日黎到#深水埗 #食好野 原來深水埗都會有咁高級既餐廳🍴其實我地係比佢門口勁大個# #ironman 吸引咗😍位於深水埗既#c2lab 由地鐵站🚉行過去只需要3分鐘左右👍🏻地點好方便,係#黃金電腦商場 附近,一d都唔難搵嫁👍🏻👍🏻👍🏻深水埗比人既感覺係平民地區,諗都無諗過會有高級既西餐,聽講係酒店大廚主理嫁😱😱講講價錢先,我地2個人食都只係人均$$250左右😱😱😱平時岀去食個西餐都要$700up 啦,仲要啦啦聲食完就要走,呢到唔會嫁,佢慢慢上菜,可以比你慢慢食。意式薄切油甘魚配橘子甜醬 $88其實平時我對魚生就一般,今次竟然令我有驚喜🥰油甘魚入口即溶化咁😋配上橘子甜醬特別好食👍🏻燒溫室甜粟米🌽,大啡菇,露荀 $86燒得岩岩好,配上小許辣辣地既調味料👍🏻👍🏻👍🏻完美絕配冇得頂燒美國熟成豬鞍配燒烤汁 $178呢個真係超級正😍佢嘅脂肪同埋肉嘅比例係啱啱好㗎,我自己本身唔鍾意食肥膩嘅嘢,脂肪比例都比較少👍🏻👍🏻👍🏻下邊仲有薯蓉😋😋😋我嘅至愛啊自家制心太軟$58落單前店員會問你要唔要寫字✍️好貼心呀😍今日咁啱係紀念日❤️其實本身我地都冇諗住特別慶祝🤣🤣上到黎真係「嘩」好靚呀!朱古力🍫既流心心太軟,
今日黎到#深水埗 #食好野
原來深水埗都會有咁高級既餐廳🍴
其實我地係比佢門口勁大個# #ironman 吸引咗😍

意式薄切油甘魚配橘子甜醬 $88

燒溫室甜粟米🌽,大啡菇,露荀 $86

燒美國熟成豬鞍配燒烤汁 $178

自家制心太軟$58
朱古力🍫既流心心太軟,做到岩岩好👍🏻平時有好多地方做心太軟都未必做到呢個流心既效果嫁👍🏻
Hokkaido Peach 🍑 White Ale 🍺

Hokkaido Peach 🍑 White Ale 🍺 $68
佢係一個黎自北海道既手工啤酒🍻,佢同普通既手工啤酒🍻都好唔同,好特別👍🏻👍🏻👍🏻呢個好岩唔太鍾意飲酒既女仔🧍‍♀️飯,飲落唔苦,仲帶有水果味👍🏻👍🏻
C2 Punch

C2 Punch $48
好靚呀,打卡一流👍🏻一杯普通既Punch 都高級曬👍🏻👍🏻👍🏻

真心推介大家平時周年紀念,生日🎂都可以揀呢度食👍🏻👍🏻👍🏻人均$250左右,平時食個放題都唔止啦,仲要可以比你坐得耐👍🏻👍🏻👍🏻

C2 Lab (深水埗)
📍深水埗福榮街157號地舖

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hokkaido Peach 🍑 White Ale 🍺
C2 Punch
2022-07-25 51 views
日本伊比壽真蠔 ($36/隻 $188/6隻 +1) 大大隻 肉質肥美😍 口感Creamy 就甘單食 鮮鮮甜甜🫶 配上特製茄醬 味道豐富 更有口感 滿滿既小心機👍意式薄切油甘魚配橘子甜醋 ($88 +1) 油甘魚肉有彈性🤗 脂肪適中 口感清新 配上甜甜酸酸既橘子🍊 好開胃😋香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁 ($98 +1)帶子大大粒 表面帶有焦糖色 火喉岩岩好 咬落去軟嫩 做到外脆內嫩🤤黑魚子配黑松露忌廉汁 同帶子好match 令到成件事更加分😘松子青醬焗澳洲羊扒配煎羊血腸 ($188 +1)羊血腸味道濃郁 風味獨特 喜歡羊既朋友一定吾可以錯過 🐑羊架焗到岩岩好 表面脆卜卜👏 但內裡肉質嫩嫩 唔會過熟 做到外脆內軟既口感 仲保留住豐富肉汁 有驚喜🤗意大利芝士開心果煙燻杯 ($58 +1)又到期待既甜品時間 神神秘秘甘上檯 一打開 淡淡士多啤梨香味既煙即刻湧晒出黎🍓慢慢先見到廬山真面目 係打卡好推介🫰☁️主菜可以加$68 一款前菜 抵好多🕵️‍♂️
日本伊比壽真蠔 ($36/隻 $188/6隻 +1)

意式薄切油甘魚配橘子甜醋 ($88 +1)

香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁 ($98 +1)

松子青醬焗澳洲羊扒配煎羊血腸 ($188 +1)
羊血腸味道濃郁 風味獨特 喜歡羊既朋友一定吾可以錯過 🐑

意大利芝士開心果煙燻杯 ($58 +1)

☁️主菜可以加$68 一款前菜 抵好多🕵️‍♂️
2022-07-22 51 views
一轉灣就見到大大個lronman企係門口✌️裝修整潔別緻 就同朋友入左去食個dinner😆今日既daily special seafood係日本伊比壽真蠔($188/半打 or $36/隻) 即刻叫左幾隻黎試下 非常新鮮 大隻又creamy🥰配上混有辣根(類似芥末 但其實我自己本身覺得唔辣又唔嗆😙)&紫洋蔥粒既蕃茄醬 更加有口感😝之後叫左兩個前菜🫶(叫主菜可以加購前菜&餐湯 會平dd😉)i)意式薄切油甘魚配橘子甜醋 油甘魚配有芥末柚子醋 一入口 感覺上有齊曬甜 酸 辣 既味道 充滿味覺享受 非常開胃😀橘子又甜又多汁 絕對想再encore🤤ii)香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁遠遠已經聞到好香既黑松露味(絕對唔係煤氣味👋)帶子香滑新鮮 一啖咬落去 濃濃既滿足感🤝主菜係松子青醬焗澳洲羊扒配煎羊血腸 羊血羊肉攪拌而成既羊血腸 微微既羊膻味 別有一番風味 獨特又有水準👍七成熟既羊肉嫩滑彈牙 外皮香脆 非常美味🥳另外仲有薯蓉 蓮藕 秋葵 甘荀等伴菜 絕對夠飽👏最後係甜品意大利芝士開心果煙燻杯 一拎出黎果陣充滿白色霧氣 一打開霧氣散開 仲有甜甜既草莓味 非常有心思既設計 打卡1流👏👏上層芝士開心果

之後叫左兩個前菜🫶(叫主菜可以加購前菜&餐湯 會平dd😉)
i)意式薄切油甘魚配橘子甜醋

ii)香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁

最後係甜品意大利芝士開心果煙燻杯 一拎出黎果陣充滿白色霧氣 一打開霧氣散開 仲有甜甜既草莓味 非常有心思既設計 打卡1流👏👏上層芝士開心果mousse香滑 底層草莓整成既餅底 咬落仲有果汁滲出 口感&味道都very good😘

店員都好nice好友善咁介紹菜式 見隻碟留有上一道菜既醬汁 都會好主動咁不停幫我地換碟 人均消費$300(已連加1) 絕對係物超所值👍
2022-07-21 53 views
今日同朋友去深水埗黃金商場行街,行到咁上下就喺附近搵間餐廳食下飯傾下計,見到呢間餐廳門口有個一比一嘅 Iron Man 公仔吸引到我。😍😍行上前睇睇餐牌,食物價錢都相當吸引,所以就選擇係呢度食,餐廳裝修簡約得嚟幾新潮,情侶撐枱腳又一好去處。👫🏼👫🏼🥗🥗 意式薄切生牛肉配芝麻菜沙律 ($98) : 薄切生牛肉口感軟嫩,配上沙律醋非常醒胃。😋😋🧀🧀 四式芝士薯仔丸子 🥔🥔 ($92) : 非常有創意嘅主菜,用咗四種唔同嘅芝士,所以芝士味超級濃郁,芝士控一定超鐘意,另外餐廳唔用飯同意粉,而選擇用薯仔整成嘅丸子,食落煙煙韌韌相當有驚喜。🥩🥩 燒美國熟成豬鞍配燒烤汁 ($178) : 豬鞍超級正,煎完出嚟唔單止無太乾身,而且肉質嫩滑無筋,食完即刻愛上咗。😍😍

2022-07-20 196 views
平時lunch成日黎食,已經覺得好好食,差唔多變咗公司同事嘅飯堂,今日決定黎試下佢地個tea, 原來佢哋係4:30會落場,5:30先再營業。我地叫左佢地既下午茶set:松露薯條 (4.0/5.0)- 同市面上嘅松露有啲唔同,佢唔係有pat 白色松露沙律醬比你點,佢係有一堆堆黑色嘅松露醬喺上邊!都幾重黑松露味架!不過如果更加多松露醬會更好😂左邊:墨西哥芝士餡餅 (3.5/5.0)- 個皮煎到好香脆,入邊有啲菜同肉碎,有啲似中式嘅蔥油餅。右邊:芝士焗墨西哥脆片 (4.5/5.0)- 個脆片好薄又好脆,上面嘅茄蓉好好食,增加個脆片嘅濕潤,同時佢有兩個醬,個人覺得白色個醬好食d~卡邦尼意粉 (4.5/5.0)- 煙肉超香,cream好濃好滑,人多share食唔會好油膩~另外,跟set加左$40試酒精含量5%的北海道手工啤酒,如果散叫就$68樽:蜜瓜 - 超級推薦!好好味,唔會太甜膩但又有少少酒味,果味濃郁!桃 - 聽老板講都係熱門味道,桃味清香,酒味唔太濃,偏淡口蘋果蜜糖 - 聞落好香蘋果味,但飲落就苦d, 酒味出d, 朋友們覺得麻麻,但中意飲清酒既我會覺得幾好😉柚子 - 好似柚子蜜既味咁,冇

我地叫左佢地既下午茶set:

黑松露薯條

右邊墨西哥脆片

卡邦尼意粉

桃 - 聽老板講都係熱門味道,桃味清香,酒味唔太濃,偏淡口
柚子 - 好似柚子蜜既味咁,冇乜酒味,又有d 似柚子soda
香印提子 - 酒味偏淡,所以提子個香甜味出d 重d, 岩晒唔係好飲得苦既人
北海道手工啤酒

跟住叫左主菜menu 既:
蝦+蟹肉牛油果凍批 (5.0/5.0)- 有三隻蝦係面,好薄身既羅白夾住啖啖蟹肉配牛油果,旁面仲有獨特醬汁(有芥末)配柚子火箭菜沙律,好好食,連唔食開牛油果嘅朋友都食唔停口😍
牛油果蟹肉凍批

四式芝士薯仔丸子 (3.0/5.0)- 口感姨姨韌韌幾特別,不過唔知係咪落咗藍芝士,所以大家唔係好食得慣
四式芝士薯仔丸子

雙蝦微辣茄蓉意粉 (5.0/5.0)- 超級推薦!老板話呢個係得獎意粉,一擺上枱已經勁香,落左蝦乾配豆版醬黎炒好惹味,除左大果兩隻蝦,入面仲有小蝦仁,個個都食到讚不絕口,如果lunch set 都有呢個意粉叫就好啦🤣🤣
雙蝦微辣茄蓉意粉

燒美國熟成豬鞍配燒烤汁(4.5/5.0)- 豬鞍好腍,肥瘦適中,個薯蓉超香又夠味,旁邊配菜既秋葵甘筍蓮藕都正!
豬鞍配薯蓉

最後叫埋甜品
心太軟配雪糕 (4.5/5.0)- 一切開好流心呀d 朱古力醬,又唔會太甜,好味!

意式草莓開心果Raspberry煙燻杯 (3.0/5.0)- 原本以為開心果係主角,但其實冇乜開心果味(得面頭d 開心果碎),下面果層有紅莓醬,所以偏酸

檸檬雪芭 (5.0/5.0)- 食到飽飽哋,呢個成個檸檬入面都係雪芭,微酸嘅檸檬味好消滯,推介!
檸檬雪芭

意式咖啡焦糖布甸煙燻杯 (5.0/5.0)- 同頭先個煙燻杯一樣,嚟嘅時候揭開個蓋有一陣煙霧飄出黎可以打卡😂😂 上邊有啲焦糖脆脆,配埋下面沾染左咖啡醬既布甸,甜甜地好岩我地胃口🤪🤪
甜品

總括嚟講,今餐cp值都幾高,環境舒服,食物又好味,飲埋手工啤,5個人食,一個人都係平均$250 ☺️
2022-07-20
$250 (Other)
黑松露薯條
  • 意式咖啡焦糖布甸煙燻杯
  • 蝦+蟹肉牛油果凍批
  • 芝士焗墨西哥脆片
2022-07-18 65 views
今日同朋友經過一間餐廳見到門口有一個1:1嘅Iron Man吸引咗我入去,入到去環境都唔錯,感覺好舒適,我睇見餐牌,叫咗 意式薄切生牛肉配芝麻菜沙律原來薄切牛肉加芝麻菜口味竟然可以咁夾,我之前都未試過有依種口感,顯得牛肉嘅鮮味更加豐富、四式芝士薯仔丸子我覺得呢個菜式好特別,尤其是入第一口,就知道好重芝士味,芝士味唔係一般嘅普通芝士,加上薯仔丸子嘅口感好彈牙,好似食緊一舊好彈牙嘅芝士一樣、燒美國熟成豬鞍配燒烤汁依個真係值得一讚,尤其是佢嘅肉同脂肪嘅比例係唔會感覺油膩,鹹淡適中,令人唔肚餓都變肚餓想叫多一份嘅感覺、一杯Aperol Spritz呢杯係有酒精嘅飲品,佢嘅特點係有一個新鮮嘅水果喺個杯裏面,令你飲落去嘅時候都會有嗰種水果嘅味道同質感,感激今日竟然可以遇到一間咁特別嘅餐廳😊👍🏻
,入到去環境都唔錯,感覺好舒適
,我睇見餐牌,叫咗 意式薄切生牛肉配芝麻菜沙律
2022-07-18
$250 (Dinner)
  • 四式芝士薯仔丸子
  • 意式薄切生牛肉配芝麻菜沙律
📌 c2 Lab 📍 深水埗 Sham Shui Po 🔍 環境餐廳門口有大大一個Ironman!!🖤 超霸氣🤣 裡面有高凳坐🤓 卡位都有🤞🏻牆上有粉紅色霓虹燈💖 餐廳雖然唔大 但係可以見得出很有格調🫧-(👑 爲推薦) ▪️香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁 $98▫️油封鴨脾配杏脯乳酪汁 $168 👑 ▪️義大利芝士開心果煙燻杯 $58 👑👑▫️c2 Punch $48-❥ ❥ 香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁呢個appetiser好正😍三粒大大嘅帶子上面淋黑松露忌廉汁🖤好入味🤓 上面有塊小小嘅瓜 增添清新口感🫧❥ ❥ 油封鴨脾配杏脯乳酪汁第一次食油封鴨脾💖 超有驚喜!!✨外皮酥脆, 而裡面嘅肉超入味🥰個人好鍾意杏脯乳酪汁!!! 中和油封鴨脾嘅油膩😍下面係滑嫩嘅薯蓉!! 加埋有烤過嘅瓜🌱不過建議2人分享, 自己食會超飽肚🤣❥ ❥ 義大利芝士開心果煙燻杯呢個大推!!!💚 有煙燻真係加曬分!!!!一上台個陣好驚喜✨ 連煙燻都有果味~裡面嘅甜品係芝士開心果杯味道超不錯👍🏻面頭鋪滿粒粒開心果配埋芝士cream一齊食口感好豐富🤓❥ ❥ c2 punch 呢個係pineapple🍍 x orange

📌 c2 Lab

三粒大大嘅帶子上面淋黑松露忌廉汁🖤
好入味🤓 上面有塊小小嘅瓜 增添清新口感🫧

❥ ❥ 油封鴨脾配杏脯乳酪汁
第一次食油封鴨脾💖 超有驚喜!!✨
外皮酥脆, 而裡面嘅肉超入味🥰
個人好鍾意杏脯乳酪汁!!!
中和油封鴨脾嘅油膩😍
下面係滑嫩嘅薯蓉!! 加埋有烤過嘅瓜🌱
不過建議2人分享, 自己食會超飽肚🤣

❥ ❥ 義大利芝士開心果煙燻杯
呢個大推!!!💚 有煙燻真係加曬分!!!!
一上台個陣好驚喜✨ 連煙燻都有果味~
裡面嘅甜品係芝士開心果杯味道超不錯👍🏻

▪️價錢:8/10
▫️服務:10/10
▪️Overall:9.6/10

🔍#CY西餐廳 #CY深水埗 #CYbar
🔗 #c2lab #深水埗美食 #美食 #hkfood #hk #hongkongfood #素食 #深水埗 #shamshuipo #shamshuipfood#cafe #bar
2022-07-15 46 views
呢日去完黃金買cam,見呢間餐廳幾多人介紹就去試下,位置方便,舖頭細細,但入面裝修得幾舒適門口仲有大大個lronman歡迎你。食物種類都幾多意式生牛肉薄切生牛肉牛味突出,配上新鮮爽脆芝麻菜同紫洋蔥,再加上黑醋汁,不錯香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁煎得剛剛好的帶子,再加上黑魚子,更能特顯出帶子鮮味美國頂級腹腔柳外面煎得焦香,牛肉味濃郁,鮮嫩多汁配上薯蓉同吃,恰到好處幾特別fusion意大利餐廳。
門口仲有大大個lronman歡迎你。

食物種類都幾多

意式生牛肉薄切

香煎北海道帶子黑魚子配黑松露忌廉汁
煎得剛剛好的帶子,再加上黑魚子,更能特顯出帶子鮮味

美國頂級腹腔柳
外面煎得焦香,牛肉味濃郁,鮮嫩多汁
配上薯蓉同吃,恰到好處

幾特別fusion意大利餐廳。
2022-07-15 46 views
無去一排深水埗,都唔知原來附近多左咁多餐廳,見到有間c2 Lab餐廳個門口有大大個Ironman 做招徠,望入去個環境都算幾寧靜,就入去食少少野,順便入去抖下暑。偶然坐下吧枱,一路食一路望下風景都唔錯。前菜係牛尾湯配牛油麵包,個湯味道不錯,牛尾肉煲到好淋。美國頂級腹腔柳份量都唔差,有兩件肉柳,重有一D蘿蔔、秋葵、薯蓉做配菜,腹腔柳D肉幾靚,色澤鮮嫰,肉質唔會太韌,肉味夠濃。薯蓉吸左肉汁味道更加有層次。

偶然坐下吧枱,一路食一路望下風景都唔錯。

前菜係牛尾湯配牛油麵包,個湯味道不錯,牛尾肉煲到好淋。

美國頂級腹腔柳