2018-07-07 116 views
喺門口見到個menu好吸引,佢既感覺好似咖啡弄果d,有主食又有窩夫,一行4人閒日大約2點去到唔需要等位Set Lunch 都好抵食 一款前菜+主菜+飲品最平$48 就有,而家選擇都多set lunch 入面既柚子雞翼,一d 都唔hea,好香好重既柚子甜味,配上雞翼係一流啊媽媽揀左美國無骨豬扒配蕃茄汁$58賣相唔錯,d 豬扒唔會煎到乾爭爭勁難咬,配埋濃郁蕃茄汁 好味另外叫左芝士肉醬墨西哥脆片$58其實主要係叫比小朋友食,佢地食得好開心,不停話好味。而我都覺得正,點肉醬食一流(仲可能撈飯tim haha)軟殼蟹卡邦尼蛋汁意大利粉$82嘩 呢個賣相勁靚,個軟殼蟹好大隻亦都炸到脆卜卜,入面都有小小蟹膏!卡邦尼個汁好濃好杰好正,呢個勁好味!棉花糖朱古力$36菠蘿藍碟花$36兩杯正價飲杯第二杯半價,所以都好抵飲而且味道唔差甜品都有好多揀,最尾我地揀左石板街香蕉窩夫(半份)$52 食到好飽但都想食甜品所以叫半份試下,窩夫焗到好脆,配埋咖啡味雪糕同香蕉一齊食簡直無得頂

媽媽揀左美國無骨豬扒配蕃茄汁$58

另外叫左芝士肉醬墨西哥脆片$58

軟殼蟹卡邦尼蛋汁意大利粉$82
嘩 呢個賣相勁靚,個軟殼蟹好大隻

棉花糖朱古力$36
菠蘿藍碟花$36

兩杯正價飲杯第二杯半價,所以都好抵飲而且味道唔差

甜品都有好多揀,最尾我地揀左石板街香蕉窩夫(半份)$52

2018-07-06 164 views
呢晚睇完戲,同朋友諗緊食咩嘅時候,突然見到有間餐廳裝修得好夢幻,少女心即時湧現,朋友又想試吓,於是我哋決定食呢間啦! 入到去有靚靚裝飾同擺設,打卡就最啱。睇完 menu 之後,我哋決定先叫前菜同主菜,食完再諗吓食咩甜品。凱撒大帝沙律嘅沙律菜好新鮮,上面加咗沙律醬、麵包粒同煙肉,撈勻食令口感更豐富,唔錯! 櫻花蝦明太子煙肉意大利麵嘅意粉煮得剛剛好,夠彈牙,醬汁好惹味,食到粒粒明太子,鋪面仲有煙肉、櫻花蝦同木魚碎,撈埋一齊食會更香口,正! 香蒜帶子意大利麵有勁多炸蒜撒面,帶子都幾大粒,意粉炒得夠香,清清哋幾好味!本來見啲飲品同甜品都咁精緻,諗住食完正餐再慢慢嘆,點知啲主菜都幾大份,所以呢次試住甜食先。紅豆綠茶雪糕窩夫啲窩夫外脆內軟,食到蛋香又唔會過甜,熱熱嘅窩夫配上冰凍嘅綠茶及雲呢拿雪糕,冷熱交融,真係好滋味。題外話,食飯期間見到員工掃地,佢哋會推開啲枱櫈,小心掃乾淨每個地方,心裡不禁讚賞佢哋認真嘅工作態度。

入到去有靚靚裝飾同擺設,打卡就最啱。

凱撒大帝沙律

櫻花蝦明太子煙肉義大利麵

紅豆綠茶雪糕窩夫

2018-06-26
$168.3 (Dinner)
凱撒大帝沙律
櫻花蝦明太子煙肉義大利麵
紅豆綠茶雪糕窩夫
2018-06-30 85 views
趕住睇戲,只有不夠45分鐘晚間飯,有目標地第一次來到咖啡灣!場內有格調,光猛,餐具乾淨,坐位舒適,服務也好。二期一樓一個雞扒意,另一個吞拿魚意,好記得端上枱新鮮熱騰騰,入口意粉軟硬適中!蕃茄醬磨菇好味有驚喜,煎香雞扒皮簿好味不過不失,迅速食完不夠喉。再翻開餐牌,想叫甜品,可惜見圖多數是大雪山冬甩七星伴月般,起碼一家五口食先至order到喎,有無D係一人或二人份量甜品呢?今次勿勿忙忙,下次一班朋友再來試多D美食!
趕住睇戲,只有不夠45分鐘晚間飯,有目標地第一次來到
咖啡灣!
場內有格調,光猛,餐具乾淨,坐位舒適,服務也好。

二期一樓

一個雞扒意,
另一個吞拿魚意,
再翻開餐牌,想叫甜品,可惜見圖多數是大雪山冬甩七星伴月般
今次勿勿忙忙,下次一班朋友再來試多D美食!
今天心情麻麻呢,很想找一間小cafe吃東西,然後瘋狂shopping!不去太遠,乘幾個地鐵站來到寶琳的「咖啡灣」,這裡有我喜歡的日式西餐,咖喱飯上有大大隻的軟殻蟹,厚肉又juicy,把我的心靈治癒了一半,那另一半,就讓我吃飽後出去血拼吧,用錢、用錢和用錢就可以了! 咖啡灣可不是泳灘,而是有點小清新的Cafe Swan,餐廳裝修以藍色和米色為主調,到處放滿了擺設和掛飾,感覺溫馨又舒適。 兩點多來到,午餐和下午茶都有,尤其覺得午餐好抵食,只需$48起 (是龍脷柳呢),已有前菜和主菜,加幾元就有飲品,不過今天本小姐心情不佳,要吃得豪一點! 軟殻蟹玉子咖喱飯 ($118) 所以點了這個軟殻蟹咖喱飯,兩樣都是我的最愛!軟殻蟹好大隻,不單蟹身,就連蟹鉗都很厚肉,吃起來鮮味又多汁,很好吃;日式咖喱也很好,裡面有少許薯仔,只嫌咖喱汁分量較少,不夠吃完整碟飯。 墨魚汁帶子義大利麵 ($86) 朋友要了墨汁意粉,我也吃了一口,意粉有好多蟹籽,吃得卜卜聲,很有口感,感覺不差,帶子有四、五粒,吃得滿足。 香蕉咖啡窩夫 ($82) 吃完已經好飽,但姐很需要一點甜,餐廳有好多窩夫選擇,就點了

軟殻蟹玉子咖喱飯 ($118)

墨魚汁帶子義大利麵 ($86)

香蕉咖啡窩夫 ($82)

吃完已經好飽,但姐很需要一點甜,餐廳有好多窩夫選擇,就點了一款來試,想不到很有點驚喜,窩夫好香雞蛋味,每個邊位都烤得香脆,加上星星脆糖,脆上加脆。吃完飽到反艇,可以出去購物了!
2018-06-26
2018-06-24 65 views
下班和同事兩人來到寶琳新都城打算找cafe慢慢坐 聊聊天所以選了Cafe Swan門面看來就是少女風 粉色系門口進去有許多模型擺設摩天輪、城堡等 也是童話味濃裏面的牆是粉黃色 裝飾用了很多植物系的還有手繪風黑板餐廳推介整體風格統一挪威煙三文魚沙律($73):可以自選凱薩沙律/芝麻沙律/黑醋沙律 我選了芝麻沙律沙律菜和蕃茄量肯定是多的而上頭的蟹籽量也很多 煙三文魚不少和沙律吃起來 每口都很豐富黑松露什菌蘑菇屋($78):黑松露味很濃 醬混着飯吃調味已足上頭的菇保持水份 切開有汁 不會太乾蜜糖炸雞粒併薯條沙律($108):薯條熱騰騰上雞粒其實可以説雞塊 每個也挺大的因為是蜜糖炸雞 所以不沾醬吃都已經有甜味另外給了蜜糖芥末醬、紅莓醬及泰式辣醬熱帶風情水果茶($42):杯子裏頭有粒小草莓水果量很多 像檸檬、草莓、藍莓等甜甜的藍蝶葡萄水果茶($48):也是杯子裏放了水果(一顆青提子)藍蝶花對眼晴好 所以選了沒那麼多水果 較清 主要是花香飲品種類蠻多的適合和朋友邊吃飲邊聊天
下班和同事兩人來到寶琳新都城
打算找cafe慢慢坐 聊聊天
所以選了Cafe Swan

門面看來就是少女風 粉色系

門口進去有許多模型擺設
摩天輪、城堡等 也是童話味濃

裏面的牆是粉黃色 裝飾用了很多植物系的

上頭的菇保持水份 切開有汁 不會太乾

蜜糖炸雞粒併薯條沙律($108):薯條熱騰騰上
雞粒其實可以説雞塊 每個也挺大的
因為是蜜糖炸雞 所以不沾醬吃都已經有甜味
另外給了蜜糖芥末醬、紅莓醬及泰式辣醬

熱帶風情水果茶($42):杯子裏頭有粒小草莓
水果量很多 像檸檬、草莓、藍莓等
甜甜的

藍蝶葡萄水果茶($48):也是杯子裏放了水果(一顆青提子)
藍蝶花對眼晴好 所以選了
沒那麼多水果 較清 主要是花香

飲品種類蠻多的
適合和朋友邊吃飲邊聊天
2018-06-23 100 views
講說 Bestie 生日,佢話想試試 Cafe Swan d 甜品,所以就去左食 dinner,因為之前我地有食過 tea, 都覺得 ok, 今次就試埋 dinner and dessert LOL. 我先到,所以就搵位先,坐左 20 分鐘,bestie 終於到啦。唔知食咩好,就叫佢地嘅廚師推介。我至愛 ga 軟殼蟹 大蝦茄汁醬意大利粉就唔錯,好多蝦!明太子意粉實在太 creamy, bestie 食左兩啖就停手啦。唔緊要,留肚食甜品好在個紫薯窩夫冇令我地失望,好好食呀
軟殼蟹凱撒沙律

我至愛 ga 軟殼蟹

大蝦茄汁醬意大利粉

大蝦茄汁醬意大利粉就唔錯,好多蝦!

櫻花蝦明太子煙肉意大利粉

紫薯雪糕窩夫

好在個紫薯窩夫冇令我地失望,好好食呀
軟殼蟹凱撒沙律
大蝦茄汁醬意大利粉
2018-06-13 732 views
喺自己屋企附近D餐廳食到悶,要跨區去其他地方試下新菜式。最近去過坑口,今日再搭多一個站嚟咗寶琳搵食。間舖嘅裝修主要係用咗粉藍色同埋白色嘅設計,還用左境嘅效果整出一種高貴舒適嘅感覺。黑板上介紹餐廳的食品,手寫又有畫圖,好有誠意。 橙柳桂花雞翼 $58初時有啲唔慣因為佢係甜嘅,但係個 雞翼邊炸得好脆喎! 橙柳加咗桂花味好清甜。 拉絲芝士龍蝦汁海鮮飯 $118芝士真係拉到絲,龍蝦汁撈埋啲珍珠飯好惹味,各款海鮮:青口、 大蝦和蜆肉都好新鮮。 食完呢碟之後,再食返個桂花雞翼,一鹹一甜,覺得好夾。 愛心窩夫 $98窩夫專登整到唔係好甜,配合佢上面一啲topping如棉花糖粒/星星粒/士多啤梨/香蕉/雪糕都有甜味,配任何1樣同窩夫一齊食就覺得個味啱啱好,士多啤梨雪糕好多果肉。綠茶鮮奶 $36三眼仔拉花真係拉得好靚,好吸睛 綠茶味道好濃郁,又有啲玫瑰嘅優香。 飲咗四分之一都唔捨得整花個三眼仔圖案。食飽後仲撞到熟朋友,佢仲問返我哋有咩好食, 梗係即刻叫佢試下咖啡灣啦 。
喺自己屋企附近D餐廳食到悶,要跨區去其他地方試下新菜式。

最近去過坑口,今日再搭多一個站嚟咗寶琳搵食。
黑板上介紹餐廳的食品,手寫又有畫圖,好有誠意。
橙柳桂花雞翼 $58
拉絲芝士龍蝦汁海鮮飯 $118
愛心窩夫 $98

綠茶鮮奶 $36
三眼仔拉花真係拉得好靚,好吸睛
綠茶味道好濃郁,又有啲玫瑰嘅優香。
飲咗四分之一都唔捨得整花個三眼仔圖案。

Other Info. : 1) 如果春季特別餐牌可以每間分店做D特色食品,可以去唔同店食下。 2) 春季特別餐牌可以加圖會吸引D。
2018-06-12
$170 (Dinner)
2018-06-11 67 views
收工找美食 在寶琳站B1出口一出轉左就到十分方便店內裝潢帶點夢幻童真座位較一般咖啡店寬敞舒適青蘋果水蜜桃梳打 $37在飲用此飲品時先要攪拌以免糖漿沉澱在底部青蘋果及水蜜桃是完美配搭配上梳打水更是消暑佳品藍蝶葡萄水果茶 $48水果茶上枱時以燭台溫熱頗有情調入口有淡淡的茶味及水果的清新感拉絲芝士龍蝦汁海鮮飯 $118輕輕一拉已能拉出長長芝士絲龍蝦汁濃郁多汁海鮮材料十足啖啖蟹籽口感不俗送白飯一流橙柳桂花雞翼 $58在擺碟方面每隻雞翼上都有一小片橙頗具心思酸酸甜甜的味道十分開胃雞翼十分入味黑魔王曲奇雪糕窩夫 $82本人十分愛好甜品因而對它萬分期待甜品份量十足選用比利時雪糕雪糕下的窩夫十分香脆與甜品上的Oreo曲奇十分配搭
收工找美食

2018-06-07
Type of Meal
Dinner
2018-06-11 58 views
之前食過一次覺得幾好味 今次又再返黎encore 喇🤗 叫左一個小食2個意粉小食係焦糖山賊雞翼意粉就叫左香辣蒜香大蝦義大利麵同埋軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵 個雞翼有2個汁 一個係焦糖 味道其實似稀啲嘅蜜糖 另一個汁 就係一個甜甜地嘅黑椒汁 2個汁都幾好味 首先黎果個意粉係香辣蒜香大蝦義大利麵 黎到見到啲蝦好大隻 仲要好彈牙!👍🏻 而意粉方面 軟硬度適中 蒜味亦都好香👍🏻 好味!然後就黎埋軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵 佢個黑松露份量好多 所以成個意粉好香!🤗 好味道! 會再黎幫襯~~
之前食過一次覺得幾好味 今次又再返黎encore 喇🤗

叫左一個小食2個意粉
小食係焦糖山賊雞翼
意粉就叫左香辣蒜香大蝦義大利麵同埋軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵

好味道! 會再黎幫襯~~

2018-06-10 71 views
友人新居入伙,搬了入寶琳,請我入去參觀一下。唉!有得睇冇得住,得個「恨」字,住宿對我來說的確是煩惱的事,但見友人有新居,也替她高興。參觀完新居,她便帶我去三個大商場逛逛,便順便覓食。邊行邊看,就被一間粉色的餐廳吸引了,加埋天鵝招牌,好有少女feel,襯晒我地,哈!餐廳的裝潢富心思,牆上掛了各式各樣的小擺設,如立體碟、以花為題的畫作、立體貼紙等,亦懸掛一些假植物。還有四處掛上數塊寫滿菜式的黑板,不單止色彩繽紛,還畫上菜式的解剖圖,很有趣!最吸睛還是門口的積木擺設,有旋轉着的幸福摩天輪、閃耀着的城堡、轉動着的風力發電機等等,好豐富吸引。餐廳正正方方格局,靠牆設有兩排沙發座配二至四人枱,中開則有七八張四人枱,而最入端就是水吧區和廚房重地。座位不少,而枱與枱之間有一定距離,出入方便亦坐得幾舒適。每張枱上已放有一本餐簿和一份春季特別推介餐牌。翻開餐簿,設計精美,每款菜式均附有相片,相當吸引,分別有湯、小食、沙律、全日早餐、義大利麵、飯類、漢堡和窩夫甜點,還有多款特色飲品,包括咖啡、奶類、紅茶類、特飲、梳打和其他飲品,仲有推廣的自家製水果茶。****************************
每張枱上已放有一本餐簿和一份春季特別推介餐牌。翻開餐簿,設計精美,每款菜式均附有相片,相當吸引,分別有湯、小食、沙律、全日早餐、義大利麵、飯類、漢堡窩夫甜點,還有多款特色飲品,包括咖啡、奶類、紅茶類、特飲、梳打其他飲品,仲有推廣的自家製水果茶
挪威煙三文魚芝麻沙律
沙律有四款選擇,客人還可揀選喜好的醬汁,我倆要了一客挪威煙三文魚芝麻沙律 Sesame Salad with Smoked Salmon ($73)沙律菜 上放了四大塊煙三文魚,配上大量的蟹籽,大大碟,份量很足。除了有清爽的雜沙律菜 外,還有清甜爆汁的車厘茄,伴上鹹香的芝士碎 和香脆的煙肉碎,味道剛好,再淋上一些甘香的芝麻汁,更美味。
挪威煙三文魚芝麻沙律
煙三文魚 色澤雖不算很亮麗,但肉質柔軟嫩口,味道不會太鹹,稍稍煙燻香,質素不俗,很意外!伴埋脆卜卜的蟹籽,添些鹹鮮,跟清爽的沙律同吃,配搭合宜,好吃!
香蒜帶子義大利麵
在多款的意粉中選了帶些香辣的香蒜帶子義大利麵 Scallop Spaghetti with Garlic Style ($83),份量適中,夠晒一人享用,當然我地會開心 share。
香蒜帶子義大利麵
意粉 賣相不錯,亦煮得合時,煙煙韌韌,挺有嚼勁,沾上金黃脆口的炸蒜粒,亦帶點香辣,辣度點到即止,不致嗆喉,味道不錯,伴着爽口的蘑菇片、清爽的洋蔥 青紅椒絲 同吃,更添豐富。還有四隻帶子,大小中等,肉身有咬口,裙邊則煙煙韌韌,也不錯!
紫薯雪糕窩夫
看着幾款窩夫相片,款款各有特式,都不知點揀好......就將個波交給朋友吧!最終就選了一客紫薯雪糕窩夫 Purple Potato Ice Cream Waffles ($88),嘩!叠成一座小山,配搭多款食材。窩夫上放了一球紫薯雪糕,上面還唧了一座忌廉 小山丘,淋上朱古力醬 草莓醬,撒上棉花糖、星星糖 脆米,而每件窩夫 還配了鮮草莓、紫薯仔 甜忌廉,賣相豐富吸引。
紫薯雪糕窩夫
心形窩夫 烤得外金黃香脆,保持內裏鬆軟綿綿,亦富有蛋奶香,不錯!伴着香滑兼滿有紫薯香的雪糕 同吃,更加滋味,還夾雜脆口的星星糖 脆米,多份口感。配埋酸咪咪的草莓,中和甜度,香甜而不膩,唯一是紫薯仔 的味道一般,美中不足。
薑母鮮奶咖啡
餐廳也以咖啡命名,怎能不點杯咖啡嘆下?咖啡的選擇很多,心大心細下要了一杯薑母鮮奶咖啡 Ginger Latte ($36)。嘩嘩嘩!真係令人興奮,咖啡面的拉花圖案可愛有趣,構圖亦相當複習精細,用心製作,不得不讚。
薑母鮮奶咖啡
雖用脫脂奶 沖調,但圖案清晰挺身,咖啡面亦無粗泡,入口豐厚綿滑,溫度適中。香濃的咖啡中滲出薑的辛辣,辣度剛好,兩者味道平均,喝到最底時還發現有薑粒,難怪薑味天然,真材實料,好喝!
熱情果菠蘿梳打
友人不好咖啡,挑選了一杯熱情果菠蘿梳打 Passion Fruit & Pineapple Soda ($37),冰涼透心,夏日之選。熱情果味和菠蘿 味兼備,酸酸甜甜,甜度合宜,消滯解膩,好選擇!
友人的新居環境真方便,貫穿了三期商場,地方真大,左穿右插,真係令我有點亂,我今晚只記得自己轉個彎遇上咖啡灣,希望下次自己來的時候還記得它的位置。
2018-06-07
$174.4 (Dinner)
2018-05-31 71 views
見同班朋友好耐冇聚, 又再一次黎咖啡灣食好野。有卡位坐都幾舒服,可以傾好耐計。山賊雞翼 $ 68雞翼蕉得外皮微脆,點d醬更惹味。一碟有好多隻,份量夠哂大。挪威煙三文魚黑松露野菌忌廉意大利麵 $86煙三文魚夠惹味,黑松露味頗香,個人覺得可以再濃d。意粉吸汁力強。愛心窩夫 $ 98窩夫賣相超靚,咁岩士多啤梨同oreo係我既最愛,所以十分期待。味道香甜,窩夫外脆內軟。藍莓沙冰 $ 39夏天飲沙冰的確係fresh。如果藍莓味強d就更好。下次會再光臨。
見同班朋友好耐冇聚, 又再一次黎咖啡灣食好野。
有卡位坐都幾舒服,可以傾好耐計。

下次會再光臨。
2018-05-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-05-30 58 views
同朋友嘆西餐係好幸福既事,今日一於食餐飽。Coffee swan位置方便,寶琳站一出就到。唔洗等位,服務態度都唔錯。卡珍大海蝦凱撒沙律 83大蝦煎香彈牙,大大隻啖啖肉。凱撒沙律粒粒麵包碎,口感唔錯,而且沙律菜夠新鮮。軟殼蟹卡邦尼蛋汁意大利麵 108意粉軟硬度適中,唯蛋香需再加強。特別要讚下個軟殼蟹,夠鬆脆,食完忍唔住想再食。愛心窩夫 98窩夫富蛋香,曲奇味雪糕重有粒粒餅碎,口感好正。藍莓沙冰 39呢個帶點薄荷香,鐘意薄荷既人應該會好鐘意。

卡珍大海蝦凱撒沙律 83

軟殼蟹卡邦尼蛋汁意大利麵 108

愛心窩夫 98

窩夫富蛋香,曲奇味雪糕重有粒粒餅碎,口感好正。

藍莓沙冰 39

呢個帶點薄荷香,鐘意薄荷既人應該會好鐘意。
2018-05-30 71 views
餐廳裝修好溫馨可愛,感覺舒服。我們二人侍應安排坐四人位,服務很好。煙三文魚意粉份量很多,三文魚跟黑松露很足夠,一點不手軟,味道濃郁。最驚喜是上面得蟹子,一樣是很多,而且脆脆的好有趣,讓整個口應變得豐富。咖喱是日式帶甜的,容易入口,海鮮有青口,蜆,蝦等等,吃到不同種類而且不是便宜貨,值得一吃。飯粒特地煮得硬一些,配咖喱吃就不會軟掉,還有一夥夥的口感。窩夫一上場立即心心眼,每塊都是心形,很漂亮,上面的士多啤梨夠甜,紫薯雪糕很香濃,還有幾個小小的紫薯,好可愛。飲品喝了朱古力和水果茶,餐具和拉花都很漂亮,絕對是港女最愛的相機先食。

挪威煙三文魚黑松露野菌忌廉義利 大利麵

咖喱海解飯

藍蝶提子水果茶

榛子朱古力

2018-05-28 79 views
甜蜜中有驚喜行過見到門面幾靚, 最初以為只係甜品或咖啡店. 望返個MENU唔單止有嘢食, 仲有個春季推介, 一於試下.裝潢唔錯, 明顯係經過精心設計, 感覺舒服. 先來個春季推介打頭陣嘅<<俄羅斯紅菜頭紅湯>> 材料非常豐富, 食得出有紅蘿蔔, 番茄, 洋蔥; 當然仲有最重要嘅甜菜根!又健康又好食. 見另一枱叫我哋又叫嘅<<軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵>>嘩! 大大隻原隻軟殻蟹上枱, 加埋勁濃味嘅黑松露香味; 食落仲有蒜香嘅意粉! 另一個春季推介, 叫咗<<卡邦尼珍珠麵>>第一見仲以為上個珍珠飯. 食落至知真係一粒粒嘅麵. 細細粒, 脹卜卜; 好啱熱天食!! 甜品我哋又跟咗另一枱OL嘅<<紫薯雪糕窩夫>>放上碟, 一個個心型見真章!! 大熱嘅紫薯整成嘅雪糕, 配上熱脆嘅窩夫, 仲有士多啤梨,紫薯,Oreo棉花糖同星星脆一齊食. 無得輸呀! 夏天好啱食! 埋單時見到佢仲有靚靚城堡裝飾.
甜蜜中有驚喜

行過見到門面幾靚, 最初以為只係甜品或咖啡店.
望返個MENU唔單止有嘢食, 仲有個春季推介, 一於試下.

裝潢唔錯, 明顯係經過精心設計, 感覺舒服.

先來個春季推介打頭陣嘅<<俄羅斯紅菜頭紅湯>>
俄羅斯紅菜頭紅湯
又健康又好食.

俄羅斯紅菜頭紅湯

見另一枱叫我哋又叫嘅<<軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵>>
軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵

嘩! 大大隻原隻軟殻蟹上枱, 加埋勁濃味嘅黑松露香味;
食落仲有蒜香嘅意粉!
軟殼蟹黑松露忌廉義大利麵

另一個春季推介, 叫咗<<卡邦尼珍珠麵>>
第一見仲以為上個珍珠飯.
食落至知真係一粒粒嘅麵.
細細粒, 脹卜卜; 好啱熱天食!!
卡邦尼珍珠麵

甜品我哋又跟咗另一枱OL嘅<<紫薯雪糕窩夫>>
紫薯雪糕窩夫

放上碟, 一個個心型見真章!!

無得輸呀! 夏天好啱食!
紫薯雪糕窩夫

埋單時見到佢仲有靚靚城堡裝飾.
2018-05-24
Type of Meal
Dinner
紫薯雪糕窩夫
咖啡灣見到太多人介紹😍😍想去食十世都未去到。食物宏觀都極之吸引~又軟殼蟹意粉又花形窩夫全部都走台式風格,每一款菜式都絕對係女仔見到會心花怒放嘅賣相😁 Sem 尾終於有機會靜靜哋去試吓佢地嘅手勢 😋 果然期望冇落空溶岩芝士炸雞窩夫 ❤️ ($118)評分:8.5/10.呢個窩夫系佢地春季 Menu 嘅特別菜式,一試後覺得各方面都好好!! 雖然話係春季限定,但到宜家都仲有得嗌。🙆 首先,雞件有10舊8舊一啲都唔少,大大舊啖啖肉,炸得香脆👍 話明係溶岩芝士炸雞,採用嘅係非常傑同厚嘅芝士醬,而且加入咗 basil 碎葉後真係好香😀窩夫甜甜地但同鹹嘅炸雞竟然夾得埋,👀令我有啲對呢類鹹味窩夫改觀抹茶鮮奶 ❤️ ($36)評分:7/10.👍🏻拉花抹茶鮮奶,用三眼仔做招徠幾可愛🤗 但味道方面有待改善,茶味飲到最後最明顯,但起初感覺唔夠出,有啲稀得濟落得多水咗啲。唔太飲得出鮮奶應有嘅嫩滑質感。

溶岩芝士炸雞窩夫 ❤️ ($118)
評分:8.5/10.

溶岩芝士炸雞窩夫

抹茶鮮奶 ❤️ ($36)
評分:7/10.

抹茶牛奶

• 熔岩芝士炸雞窩夫