2017-08-17
捉完急凍鳥要搵嘢食醫肚,就兩條友走咗上 Megabox 搵嘢食。行過見到呢間鋪頭有 set dinner,食物選擇都算唔錯,就決定入去試吓啦。二人套餐係可以選擇一樣前菜、一款意粉同埋一款薄餅,於是我哋就叫咗牛油果蛋卷、香辣海鮮意粉同埋辣肉腸薄餅。由於入去嘅時間都算早,有客嘅枱唔算太多,所以啲嘢食都好快就嚟到喇。牛油果蛋卷入面嘅牛油果唔算多,反而有好多肉類嘅填充物,而且上菜嘅時候油味都幾重下。作為前菜嚟講佢嘅份量都唔算細,每人兩件都幾飽吓。兩種醬料配搭起嚟味道效果相差唔大。至於香辣海鮮意粉,其實除咗蝦之外,都混雜左唔少嘅肉類;香草味同辣味算係基本,就算唔食得辣都唔會有好大問題。薄餅都係少辣,餅邊算脆,但靠中間地方焗得唔夠乾,有少少似包嘅感覺多啲。雖然兩道主食主打香辣,但食落去其實鹹味比較重,甚至可以話幾重口味。好在餐飲嘅檸茶同汽水係無限添飲。以二人餐份量嚟講,其實都幾多下,我地兩位年青男士都食唔晒,如果追求份量,呢間鋪都幾抵幫襯;八點食完,飽到半夜都仲有感覺。員工服務態度幾好,好快會幫你清走啲盤(份量大,啲盤都好大,都幾阻掟),而且員工見到嘢飲見底會主動問你要唔要添飲。