2017-09-14 81 views
突然間好想食泰國菜,就選擇嚟咗九龍城搵一間正宗泰國菜餐廳食晚飯。門口好易認,見到有條鱷魚招牌就啱啦。鋪頭細細但係菜式非常多嘅選擇。頭盤叫左一碟生蝦醫下個胃先,好新鮮食囉好彈牙,再點埋佢嘅醬汁辣辣地超級開胃。蝦餅真係冇得頂,超級誠意推介,分量又多,感覺完全入邊全部都係蝦肉嚟嘅,冇麵粉。叫咗一份串燒,有豬牛雞,份量都唔少,大大嚿肉,一碟有六串,即叫即做非常熱辣辣惹味。泰式炒飯,佢有幾種海鮮俾你選擇放落個飯入邊,有蝦,鮮魷,蟹肉,而我就鍾意食蝦多一點,所以就配鮮蝦,味道香濃。最後叫咗一杯椰汁沙冰,啱晒夏天飲,沙冰唔算多但足夠冰凍。
鋪頭細細但係菜式非常多嘅選擇。

最後叫咗一杯椰汁沙冰,啱晒夏天飲,沙冰唔算多但足夠冰凍。
2017-09-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2017-09-12 178 views
九龍城出名地道泰國野,小妹鐘情泰國菜而且要地道果隻,反而覺得西式既泰國菜唔夠味道呀,所以今日搵到嚟呢間泰國菜館。值得再encore呀!呢間餐館老闆好好人,我地多多要求都無問題。而且食晚市仲有個餸送俾你添,唔好以為係咩平價野呀,有青檸烏頭揀呀!登登登登!超入味呀超香呀🤤!下面有個爐燒熱佢架~~仲有好欣賞佢既pad that with egg nest 都要啲功夫架。個粉酸酸甜甜好開胃😍呢間鋪既招牌'小鳥等愛'都好正!係由蝦膠同原隻蝦整架~ 超彈牙可以打乒乓波啦😂仲要超可愛❤️❤️飲品方面我試左茫果沙冰同椰清沙冰,不得不讚茫果好香呂宋茫味,一啲糖水都無落,超香!椰青就夠哂大個呀🤤🤤呢間餐廳要再encore呀😍😍😍🤤成晚$440兩個人有五樣野食同兩杯野飲,正呀👏🏻👏🏻

青檸烏頭

Pad  thai  with  egg  nest

茫果沙冰

2017-09-12
青檸烏頭
Pad  thai  with  egg  nest
茫果沙冰
2017-09-07 67 views
經過門口,見到大大個招牌就被吸引行左入去☺由於天氣好熱,一坐低就叫咗一杯椰汁冰🥛同埋象啤🐘🍺飲椰汁冰夠晒解渴,又吾會太甜🥛🥛跟住就睇吓有咩食,的確有好多選擇。我買咗一碟避風塘炒軟穀蟹,又好香又夠入味🦀🦀當然唔少得飛天通菜🥗🥗菜都好新鮮~~ 最後就叫咗辣雞肉碎飯,由於餐牌上只有炒飯,所以問老闆可否轉白飯🍚老闆都話無問題👍👍之前喺泰國食過雞肉碎飯覺得好正,但吾係度度都有得食,呢間有真係令我覺得好驚喜😻😻
經過門口,見到大大個招牌就被吸引行左入去☺

由於天氣好熱,一坐低就叫咗一杯椰汁冰🥛同埋象啤🐘🍺飲

椰汁冰夠晒解渴,又吾會太甜🥛🥛

跟住就睇吓有咩食,的確有好多選擇。

我買咗一碟避風塘炒軟穀蟹,又好香又夠入味🦀🦀

當然唔少得飛天通菜🥗🥗菜都好新鮮~~

2017-09-07 69 views
九龍城泰國菜館何其多,不過為人熟悉的來來去去果幾間。今次去一間新新地嘅「鱷魚泰國餐廳」,除左見食評唔錯,抵食係另一原因。菜式定價合理,最著數係晚市惠顧的話,滿$200送小菜一碟,可選明爐烏頭、炒通菜、炸蝦餅、酸辣鳳爪或粉絲肉碎湯,要滿$200太容易啦。食泰菜不能夠冇泰式燒豬頸肉($78),最怕遇著又乾又韌的豬頸肉,不過呢碟只係目測已知唔會差,色澤夠之餘仲見到裡面的肉好嫩。咬落口先感到佢的爽同嫩,再來係濃郁的肉香同辣汁的香辣,非常不俗。泰式串燒($78)選左雞同牛各3串,兩者都好入味,就算唔點沙嗲醬都綽綽有餘,不過我點都鍾意雞多d,始終比較嫩滑。泰式炸蝦餅拼春卷($78)真係好熱氣,不過又好美味,尤其蝦餅,爽口彈牙熱辣辣,配埋甜酸醬更見開胃。泰式炒金邊粉($68)炒得條條分明,不油膩,味道帶甜,有幾隻蝦碌加埋蛋絲、芽菜等等,好清爽。飛天通菜($58)其實食左都唔知係用咩炒,不過都惹味同有鑊氣。見隔離枱食蒜蓉包($32),我地又跟住點。呢個就普通喇,蒜蓉分量好少,即使個包夠脆都冇用。食到呢度,終於都到免費贈送的項目喇。我地選左蒸烏頭。雖然免費,但一點都冇欺場,用小火爐熱住上枱,條魚都唔係好
九龍城泰國菜館何其多,不過為人熟悉的來來去去果幾間。
食泰菜不能夠冇
見隔離枱食
食到呢度,終於都到免費贈送的項目喇。我地選左
蒸烏頭。雖然免費,但一點都冇欺場,用小火爐熱住上枱,條魚都唔係好細,肉質都夠滑,加埋酸辣湯汁非常美味,雖知單叫都要$158,實在好有驚喜。
甜品方面都有水準,
椰汁芒果糯米飯($58)、千層糕拼椰汁西米糕($48)都煙韌香甜,椰汁味濃。
有別於一般椰青,呢度提供椰青沙冰($38),更為清爽清甜,配油膩菜式最啱。
雖然呢度環境比較狹窄,枱與枱之間幾乎冇距離,但係九龍城芸芸泰菜館當中,呢度質素絕不遜色,可以一試。
2017-09-06 87 views
一直喜歡九龍城,因為覺得這裡保留著舊香港的特色,不像其他地區一樣佈滿商場,千篇一律。最重要的,就是有各種各樣的泰國菜可以吃!對吃貨來說,有美食的地方就是好地方呢這天朋友駕車,正好來九龍城覓食。今次選擇來這裡試試。說是小碗冬蔭功湯,其實份量一點都不少。三個人分得超過一碗不是問題。這款冬蔭功湯不會很辣,我覺得是大部分人能接受的辣度。但說到泰國菜,其中一個不可或缺的特色當然是“辣”!辣椒膏炒蜆就是愛辣人士的首選。雖然很辣,但仍不會蓋住蜆的鮮味。平日愛吃芒果類的甜品, 以芒果炒的飯當然也不能錯過。芒果的甜更帶出了蟹肉的鮮甜,飯底也炒得粒粒分明。單看賣相就已經加分的金邊粉。蛋皮煎成網狀,包著彈牙的金邊粉。蝦也十分鮮甜,讚!想要吃到海鮮本身的鮮味,就要選擇刺身。 平日吃日式刺身都是點芥辣,但這生蝦刺身每隻配上一小塊辣椒,辟腥之餘,感覺也更新鮮。這款有趣的小食叫“小鳥等愛”。不管這是什麼,光是為了打咭就要點的!其實是類似炸雞塊的食品,旁邊的“蛋”都是糖果!芒果糯米飯是泰國特色甜品,當然要試。沒想到會裝飾得這麼漂亮!將芒果排成玫瑰形狀,究竟是多浪漫?朋友們點的飲品是珍多冰和椰汁沙冰,說是挺好喝的。我倒
最重要的,就是有各種各樣的泰國菜可以吃!
對吃貨來說,有美食的地方就是好地方呢

這天朋友駕車,正好來九龍城覓食。
今次選擇來這裡試試。

冬蔭功湯(小)

說是小碗冬蔭功湯,其實份量一點都不少。
三個人分得超過一碗不是問題。
這款冬蔭功湯不會很辣,我覺得是大部分人能接受的辣度。

辣椒膏炒蜆

但說到泰國菜,其中一個不可或缺的特色當然是“辣”!
辣椒膏炒蜆就是愛辣人士的首選。
雖然很辣,但仍不會蓋住蜆的鮮味。

香芒蟹肉炒飯

平日愛吃芒果類的甜品, 以芒果炒的飯當然也不能錯過。
芒果的甜更帶出了蟹肉的鮮甜,飯底也炒得粒粒分明。

蛋網蝦金邊粉

單看賣相就已經加分的金邊粉。
蛋皮煎成網狀,包著彈牙的金邊粉。
蝦也十分鮮甜,讚!

生蝦刺身

小鳥等愛

這款有趣的小食叫“小鳥等愛”。
不管這是什麼,光是為了打咭就要點的!
其實是類似炸雞塊的食品,旁邊的“蛋”都是糖果!

椰汁芒果糯米飯

芒果糯米飯是泰國特色甜品,當然要試。
沒想到會裝飾得這麼漂亮!
將芒果排成玫瑰形狀,究竟是多浪漫?

珍多冰

象啤

椰汁沙冰

朋友們點的飲品是珍多冰和椰汁沙冰,說是挺好喝的。
我倒是選擇了象啤----吃辣的泰國菜,當然是配啤酒,大口大口的喝才舒服!
2017-08-24
$270 (Dinner)
冬蔭功湯(小)
辣椒膏炒蜆
香芒蟹肉炒飯
蛋網蝦金邊粉
生蝦刺身
椰汁芒果糯米飯
椰汁沙冰
2017-09-03 111 views
查過字典,Chalawan 大概是大鱷魚的意思。朋友最近成為了大鱷的點心,為咗安慰佢我哋一於請佢食返餐好嘅!無錢飛去泰國,都可以去香港嘅小泰國食返餐正宗 Thai 菜。選擇了鱷魚泰國餐廳係因為佢裝修企理,沙發座位又夠舒服,傾計都放鬆啲其次就係見到佢食滿$200有嘢送都幾優惠下。天氣熱辣辣叫咗個椰青沙冰 $38Thai 姐姐捧著過嚟嘅時候,我已經覺得賣相一百分一棵小椰樹真係好有心思。睇 menu 見到小鳥等愛 $108,真係好得意呀!決定叫一客試下,上台好似有五隻小鳥係雀巢一樣,仲有啲雀蛋添haha~可愛到不得了!Thai 姐姐仲話成碟餸都食得架啲雀蛋其實係乳酪朱古力,雀巢就係炸芋絲。到主角小雞啦~見到條蝦尾,我就知道佢係炸蝦球啦!蝦膠連蝦肉十分之有口感,外面炸得脆卜卜,蝦球肉彈牙爽甜。就連小雞的頭都係用薯蓉搓成嘅,handmade with Love色香味俱全!其中一位朋友唔食紅肉,所以點了泰式海南雞 $108/半隻。海南雞整碟呈現金黃色光澤,雞肉肉質鮮嫩肥美,雞皮嫩滑甘香,肉質已好入味,配埋秘製醬汁一起身更滋味泰國嘢又點少得泰式串燒呢?!$78 半打可以拼豬、牛、雞滿足不同嘅口味!串

其次就係見到佢食滿$200有嘢送
都幾優惠下。

天氣熱辣辣叫咗個椰青沙冰 $38
Thai 姐姐捧著過嚟嘅時候,我已經覺得賣相一百分
一棵小椰樹真係好有心思。

haha~可愛到不得了!Thai 姐姐仲話成碟餸都食得架
啲雀蛋其實係乳酪朱古力,雀巢就係炸芋絲。

色香味俱全!

泰國嘢又點少得泰式串燒呢?!$78 半打可以拼豬、牛、雞滿足不同嘅口味!串燒燒得香濃,肉質入口香嫩又多肉汁,燒得時間啱啱好點埋醬汁食更惹味。

食滿$200 仲送左碟香茅雞翼,熱辣辣,皮脆肉嫩又多汁。

最後甜品時間,first choice 係椰汁芒果糯米飯 $58。香濃椰汁淋滿係香軟糯米上,食入口椰汁香甜再加上糯米又黏口,再配上芒果肉香滑,簡單而又好味

2017-09-03 56 views
是日晚上又同#墨婆婆去九龍城食泰國菜,上次係#鱷魚泰國餐廳仲有好多菜色未試,咁就一於黎再試下其他!!先黎一個#椰汁雞湯,咪睇佢細細碗,都足夠2~4人份量架啦!有雞有蝦,非常足料,香濃椰汁味,口感順滑,酸酸地非常開胃!跟住就係#生蝦刺身同#燒豬頸肉沙律,蝦肉爽甜,一定要連埋醬汁同配料一口食,提升口感層次!豬頸肉口感鬆軟,用生菜包住一齊再沾下底部既汁一啖食落去,又辣又香魚露味,#墨婆婆唔食莞茜俾哂我食,正!主菜就係#香芒蟹肉炒飯同#蛋網金邊粉,無諗過芒果可以溝埋炒飯,但係食落又出奇地夾。有睇開#墨嚐既食評都知我鍾意食#金邊粉,呢間好食過我之前寫個間,而且俾足足4粒蝦,就算4個人食都分到1人1粒,抵食!
是日晚上又同#墨婆婆去九龍城食泰國菜,
上次係#鱷魚泰國餐廳仲有好多菜色未試,
咁就一於黎再試下其他!!

先黎一個#椰汁雞湯,
咪睇佢細細碗,都足夠2~4人份量架啦!
有雞有蝦,非常足料,
香濃椰汁味,口感順滑,酸酸地非常開胃!

跟住就係#生蝦刺身同#燒豬頸肉沙律,
蝦肉爽甜,一定要連埋醬汁同配料一口食,
提升口感層次!
豬頸肉口感鬆軟,
用生菜包住一齊再沾下底部既汁一啖食落去,
又辣又香魚露味,
#墨婆婆唔食莞茜俾哂我食,正!

主菜就係#香芒蟹肉炒飯同#蛋網金邊粉,
無諗過芒果可以溝埋炒飯,
但係食落又出奇地夾。
有睇開#墨嚐既食評都知我鍾意食#金邊粉,
呢間好食過我之前寫個間,
而且俾足足4粒蝦,
就算4個人食都分到1人1粒,抵食!

2017-08-31 68 views
今日又到九龍城覓食,朋友揀左鱷魚泰國餐廳。環境唔錯,但地方淺窄,座位較為迫夾。蛋網蝦金邊粉$78金邊粉炒得香口惹味,三個人食,每人都食到兩至三碗,抵食呢。椰青沙冰$38賣相勁吸睛!將椰青水與果肉一同攪碎,製成沙冰,絕對係夏日之選。招牌咖哩炒蜆$128蜆肉肥美,但略嫌咖哩味不夠濃烈,我食慣重口味會覺得味道偏淡。生蝦刺身$98一個字——正!鮮甜美味,點泰式醬汁,連同蒜片、辣椒一齊食,過癮非常!晚飯時間,店內座無虛席,客人絡繹不絕。係九龍城眾多泰國餐廳之中突圍而出,絕對不容易,但呢度食物味道佳,連賣相都花過心機去設計,難怪咁受歡迎呢!
今日又到九龍城覓食,朋友揀左鱷魚泰國餐廳。

環境唔錯,但地方淺窄,座位較為迫夾。

蛋網蝦金邊粉$78
金邊粉炒得香口惹味,三個人食,每人都食到兩至三碗,抵食呢。

椰青沙冰$38

招牌咖哩炒蜆$128

生蝦刺身$98

2017-08-24
$300 (Dinner)
2017-08-31 31 views
九龍城出名多泰國菜,今日試嘅係位於南角道的鱷魚泰國餐廳。Menu選擇超多,令人花多眼亂。小鳥等愛$108完全係為左精緻的賣相而點叫的,估唔到泰國餐廳都做到中式酒樓的感覺!小鳥個頭係薯蓉做的,身體係炸蝦,仲有小鳥蛋係牛奶糖,非常創新!冬陰公湯(細) $78份量一點也不少,喜歡其適中的酸味和辣味,兩隻大蝦尤其美味!香芒蟹肉炒飯$78一啲都冇偷工減料,啖啖都食到蟹肉同芒果,推薦!珍多冰 $24朋友話偏甜,一般。椰汁芒果糯米飯$58份量唔多,勝在賣相精緻,味道也非常好,糯米飯香口又有口感,好滿足!真心覺得呢度嘅泰菜有水準,雖然晚飯時間客人比較多,但店員服務態度都好好,可以再來!
九龍城出名多泰國菜,今日試嘅係位於南角道的鱷魚泰國餐廳。

Menu選擇超多,令人花多眼亂。

小鳥等愛$108

冬陰公湯(細) $78
份量一點也不少,喜歡其適中的酸味和辣味,兩隻大蝦尤其美味!

香芒蟹肉炒飯$78
一啲都冇偷工減料,啖啖都食到蟹肉同芒果,推薦!

珍多冰 $24
朋友話偏甜,一般。

椰汁芒果糯米飯$58

Type of Meal
Dinner
2017-08-30 42 views
之前已經同朋友嚟過呢間泰國餐廳食嘢,覺得價錢抵食物質素又都唔錯,店員又好禮貌,所以今日又再來試吓其他菜式,熱辣辣行到過嚟坐低即刻叫返兩個椰青解解渴,又甜又夠凍!朋友首先叫咗個生蝦刺身,食落好新鮮,點埋辣醬,夠晒開胃!跟住叫個豬頸肉沙律,用咗好多香料煮,用生菜包嚟食,非常惹味!天口熱,啱晒做前菜!跟住就試吓佢個椰汁雞湯,要左小辣,平時唔係好食得辣野,所以覺得都幾辣,不過酸酸地有幾過癮!上次嚟冇叫到我最鍾意食嘅金邊粉,今次一定要試吓,叫咗個蛋網金邊粉,賣相唔錯!一食就覺得酸味同甜味配合得岩岩好,好岩我口味!另外仲要左芒果蟹肉炒飯,好香口而且好多蟹肉!成碟食晒!總括嚟講環境好食物質素好價錢又抵!絕對會食完再食!

朋友首先叫咗個生蝦刺身,食落好新鮮,點埋辣醬,夠晒開胃!

另外仲要左芒果蟹肉炒飯,好香口而且好多蟹肉!成碟食晒!

總括嚟講環境好食物質素好價錢又抵!絕對會食完再食!

2017-08-27 569 views
經過呢間舖望落去對比其他舖光鮮企理舖頭入面座冇虛席應該唔會伏於是入去試下先🙈好好彩我地等左一陣就入得👍🏻望住餐牌有好多野想食啲餐有好多選擇價錢又相宜諗左好耐最後我地都係散嗌咁就可以食到自己最鐘意既野👍🏻海鮮冬陰公 喺點菜時店員好貼心問我地要幾辣👍🏻我地最後嗌左少辣 呢個冬陰公酸同辣比例岩岩好,海鮮又多,好好味,飲到停唔到口🤤脆肉炒椰菜苗 脆肉加埋椰菜苗一齊食 中和左脆肉既咸味👍🏻👍🏻泰式炒金邊粉 蝦好爽脆 撈埋青檸汁加花生碎更有風味蝦餅拼春卷 必食之一岩哂想樣樣都試下既朋友即叫即炸,不油膩,春卷脹卜卜,料多,配上泰式辣醬一流👍🏻👍🏻鐵板蠔仔蛋 見到隔離枱食勁吸引於是忍唔住嗌黎食 啲蠔仔隻隻都肥嘟嘟大大隻 望到都流口水🤤🤤 啲蛋用芽菜隔住食落一啲都唔覺好濕 側面既蛋還有小小脆口 配埋辣椒醬好好味野飲方面 每杯既裝飾都好別緻椰汁冰配星星棒 小朋友見到一定喜愛❤椰青沙冰 好QQ,用椰樹襯托椰青 渡假感覺出哂黎😎佢用原個椰青肉同水加冰 打出黎 入口清香 椰子肉嫩 又夠凍 正👍🏻好抵讚既人店員見到兩個女仔咁大食嗌咁多野🙈 於是一有四人枱即刻幫我地轉枱 真係好細心❤本身諗住再食埋甜品 但已經食到

經過呢間舖望落去對比其他舖光鮮企理

海鮮冬陰公 喺點菜時店員好貼心問我地要幾辣👍🏻

泰式炒金邊粉 蝦好爽脆 撈埋青檸汁加花生碎更有風味

蝦餅拼春卷 必食之一岩哂想樣樣都試下既朋友
即叫即炸,不油膩,
春卷脹卜卜,料多,配上泰式辣醬一流👍🏻👍🏻

鐵板蠔仔蛋 見到隔離枱食勁吸引於是忍唔住嗌黎食

啲蠔仔隻隻都肥嘟嘟大大隻 望到都流口水🤤🤤

野飲方面 每杯既裝飾都好別緻

椰汁冰配星星棒 小朋友見到一定喜愛❤

椰青沙冰 好QQ,用椰樹襯托椰青 渡假感覺出哂黎😎

本身諗住再食埋甜品 但已經食到攬住個肚 唯有下次再戰🙈
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2017-08-15 58 views
是日同媽媽到九龍城訂蛋糕,訂完周圍行下踱下,不消一會肚子已經有點餓。行到一間門口貼住鱷魚公仔的泰國餐廳,未食過就入去試一試。泰式炒金邊粉 - 造型別緻,粉炒得乾爽彈牙,蝦仁大顆得來又爽口!再配上花生碎粒,青檸檬等等更能突出味道。咸肉炒菜苗 - 菜苗色澤翠綠,食落乾爽,口感嗦嗦聲。咸肉肉質軟稔,富有微微肉汁,挺惹味!菠蘿沙冰 - 天氣炎熱,特別想飲冰凍的飲品消暑解膩!菠蘿酸酸味味,配上細碎的沙冰,份外透心涼!椰青沙冰 - 原個椰青呈上,冰凍十足!飲落富有濃濃的椰味,挺舒喉!
行到一間門口貼住鱷魚公仔的泰國餐廳,未食過就入去試一試。

再配上花生碎粒,青檸檬等等更能突出味道。

咸肉炒菜苗 - 菜苗色澤翠綠,食落乾爽,口感嗦嗦聲。
咸肉肉質軟稔,富有微微肉汁,挺惹味!

菠蘿沙冰 - 天氣炎熱,特別想飲冰凍的飲品消暑解膩!
菠蘿酸酸味味,配上細碎的沙冰,份外透心涼!

椰青沙冰 - 原個椰青呈上,冰凍十足!
飲落富有濃濃的椰味,挺舒喉!
$130 (Dinner)
2017-08-13 73 views
#墨嚐以前最中意同#墨婆婆去泰國,貪佢又平又近。係生活節奏急速既香港,難免想食下泰國野感受番係泰國望住陽光海灘個份漫妙既自然。所以#墨婆婆就拉左#墨嚐去九龍城#鱷魚泰國餐廳。先黎#香茅雞翼開一開個胃,#咖哩軟殼蟹+#蔥油餅一定係必食既配搭,識食既可以加多碗#黃油飯撈埋汁食, 最後黎個#芒果糯米飯加杯#椰汁冰!
#墨嚐以前最中意同#墨婆婆去泰國,貪佢又平又近。
所以#墨婆婆就拉左#墨嚐去九龍城#鱷魚泰國餐廳。

先黎#香茅雞翼開一開個胃,
#咖哩軟殼蟹+#蔥油餅一定係必食既配搭,
識食既可以加多碗#黃油飯撈埋汁食,
最後黎個#芒果糯米飯加杯#椰汁冰!
朋友生日飯,上open rice 搵到呢間鱷魚仔,住咗喺附近咁耐都唔知有呢間餐廳,見評語各樣都唔錯,就揀呢間試吓😁飯後感:服務態度ok ,環境唔錯,食物👍🏻👍🏻,價錢合理,有下次!係喎唔記得咗講添佢啲嘢飲都幾好飲😊😁
Celebration
Birthday
泰式炒椰菜苗
  • 燒鯽魚&麵包咖喱軟㲄蟹
2017-07-31 81 views
今晚突然間好想食泰國菜,即刻同朋友落九龍城搵食,四周圍行左一陣,選擇真係好多!一時之間都唔知點揀,喺九龍城開得泰國菜應該都唔錯!經過見到呢間星期一至四有七折優惠,好似好抵食,就入咗嚟試吓啦!首先揀咗個咖哩軟殼蟹趣包,一嚟到見到好大個,就知道夠晒飽肚,打開個包,就聞到好香咖喱味,忍唔住就叫咗個薄餅同埋雞油飯送咖喱,一路食,覺得啲蟹食極都仲有,個底仲有好多舊,用料好足,咖喱汁好香濃,用嚟送薄餅同白飯真係一流!另外叫咗香茅雞翼,超級惹味!加埋杯椰汁冰真係暑氣全消!最後叫咗個芒果糯米飯,芒果當做好甜,仲排得好靚,總括來講,食物質素唔錯,環境同座位都舒服,而且價錢好抵,我同朋友都食得好飽好滿足,有機會會再嚟食