2024-04-08
週日嘅中午嚟到位於中環大館旁嘅《麻辣燙》,係連續11年榮獲米芝蓮推介嘅一間川菜館。菜式以麻辣作主打,靠四川花椒再突出麻嘅感覺餐廳最近就推出咗一個午市套餐,性價比高💫午市套餐 每位$348 (另加一服務費)✨前菜🥢麻:麻辣涼拌雞絲 / 麻辣涼拌百合木耳🥢辣 : 素棒棒茄子🥢燙:酥炸秋葵 / 燈影牛肉五款前菜以麻、辣、燙分類,有肉食又有素食,各有特色,當中最喜歡燈影牛肉,牛肉薄如肉乾,顏色呈紅亮,口感麻辣香脆,非常特別✨湯類🥢酸辣湯 - 酸味和辣味都好突出,材料用上荀絲、肉絲、木耳絲和豆腐等,非常足料✨主菜🥢孜然羊仔柳 - 孜然和羊肉本就是天生一對,羊仔柳香濃惹味,肉質軟腍,加上滿滿嘅紅辣椒乾,辣度提升🥢乾燒魚塊 - 魚塊外皮炸得香脆,配上微酸微辣嘅自家製醬汁,送飯一流✨主食🥢我哋選擇咗白飯另可選自家製XO醬三色炒米粉 +$50 或 家鄉麻辣燙素菜炒飯 +$50✨甜品🥢薑茶湯圓 - 湯圓係我喜歡嘅芝麻餡,簡簡單單嘅飯後甜品都夠滿足!🥢手工中國茶 - 跟了一杯手工花茶,花香味濃!
餐廳最近就推出咗一個午市套餐,性價比高
💫午市套餐 每位$348 (另加一服務費)
✨前菜
✨主菜
✨主食
🥢我哋選擇咗白飯
✨甜品
🥢手工中國茶 - 跟了一杯手工花茶,花香味濃!