2023-10-06 21 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯星期五去到銅鑼灣既川燒 (CWB),同朋友飲番杯,再食少少串燒,大快人心😍有啲人鍾意食串燒飲啤酒我自己都鍾意飲梳打酒,更加容易入口冇咁容易醉!-燒豚肉荔枝卷 $64鹹中帶甜!而且咬開好多汁!有夠油香-燒豬頸肉 $48惹味可口!配酒一流!-燒日本豚肉腸拼盤 $48不錯嘅選擇!咬落多汁有咸咸地-燒特級牛仔骨 $48又嫩又夠多汁-麻辣鮑魚撈烏冬 $118特別得來又好味!如果食串燒嘅唔飽,可以叫呢個用來飽肚!-炸日本河蝦 $68我成日都好鍾意叫,成隻蝦都可以食好非常之方便!飲下酒點少得炸嘢!(杯)柚子梳打酒 $58酒類買二送一!!!另外有個優惠就附送 $1 燒日本廣島蠔 $4 真係好抵食!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯川燒 串燒·酒埸 (灣仔)灣仔駱克道399號地舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯#

-燒豚肉荔枝卷 $64
鹹中帶甜!而且咬開好多汁!有夠油香

-燒豬頸肉 $48
惹味可口!配酒一流!

-燒日本豚肉腸拼盤 $48
不錯嘅選擇!咬落多汁有咸咸地

-燒特級牛仔骨 $48
又嫩又夠多汁

-麻辣鮑魚撈烏冬 $118
特別得來又好味!如果食串燒嘅唔飽,可以叫呢個用來飽肚!

-炸日本河蝦 $68

(杯)柚子梳打酒 $58
酒類買二送一!!!

另外有個優惠就附送 $1 燒日本廣島蠔 $4
真係好抵食!

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

#
同朋友想飲番杯嘢,但係又唔想去酒吧咁嘈吵,於是乎就諗到去食串燒。日式串燒就食得多,川燒就好少食,配搭埋啤酒應該今晚有排傾。依家做緊優惠,$1一隻廣島生蠔,仲要有香蒜調味,真係勁抵。而且酒類更加買二送一,一於今晚要飲到聽朝。燒鮮白鱔/串 $68肥美嘅白鱔,魚肉彈牙又重魚鮨味。川辣酒煮東風螺 $78飲酒又點少得東風螺,又辣又有酒香。燒豚肉荔枝卷 $64荔枝嘅果汁可以中和油膩感,食多多都唔怕膩。燒日本豚肉腸拼盤 $48香腸真係每次串燒都必叫,充滿咸香又多肉汁。炸芝士年糕 $72金黃色嘅年糕,煙煙韌韌又有流心芝士餡。日本雞心喉串 $56少見嘅部位,口感爽口又彈牙。仲有好多唔同嘅小食和串燒可以選擇,醉醉地嘅我都係早啲休息。川燒 串燒·酒埸 (灣仔)灣仔駱克道399號地舖

燒鮮白鱔/串 $68
肥美嘅白鱔,魚肉彈牙又重魚鮨味。

川辣酒煮東風螺 $78
飲酒又點少得東風螺,又辣又有酒香。

燒豚肉荔枝卷 $64
荔枝嘅果汁可以中和油膩感,食多多都唔怕膩。

燒日本豚肉腸拼盤 $48
香腸真係每次串燒都必叫,充滿咸香又多肉汁。

炸芝士年糕 $72
金黃色嘅年糕,煙煙韌韌又有流心芝士餡。

日本雞心喉串 $56
少見嘅部位,口感爽口又彈牙。

仲有好多唔同嘅小食和串燒可以選擇,醉醉地嘅我都係早啲休息。

灣仔駱克道399號地舖
灣仔高質串燒酒場川燒 最近推出左香港夜繽紛優惠 $1/隻 燒日本廣島生蠔 仲有指定酒類買二送一 清酒sake買1.8L清酒送720ml 或買720ml 送300ml等等 適合朋友放工一齊去飲番杯 食串燒 (餐牌價錢放圖).個人最鍾意 係佢哋燒海鮮⭐️燒日本廣島生蠔$1當然一定用優惠 每人先點一隻⭐️燒珍寶大元貝$68 ⭐️燒蘇格蘭蟶子王$68😋生蠔 海鮮都好鮮甜 會連汁都會想飲埋😋蟶子皇爽彈 冇沙 明顯感受到來貨新鮮.除此之外 佢哋有仲有 日式風味 四川麻辣口味串燒例如⭐️燒麻辣羊肉串 ⭐️川香肉碎燒茄子串燒燒物 選擇接近100款 梗有一款啱你口味.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_灣仔.#川燒 串燒·酒埸 (灣仔)地址:灣仔駱克道399號地舖.⭐️評分:味道:4/5環境:4/5服務:4/5抵食:4/5...#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評 #香港放題 #香港旅遊 #尖沙咀美食
個人最鍾意 係佢哋燒海鮮
例如⭐️燒麻辣羊肉串 ⭐️川香肉碎燒茄子
串燒燒物 選擇接近100款 梗有一款啱你口味
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_灣仔
#川燒 串燒·酒埸 (灣仔)
地址:灣仔駱克道399號地舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
#香港旅遊 #尖沙咀美食 #銅鑼灣必食 #週末好去處 #壽司 #刺身 #日式餐廳 #灣仔必食 #生蠔 #日本生蠔 #銅鑼灣美食 #灣仔美食
2023-09-19 17 views
今晚同舊同事飯聚, 揀左間喺銅鑼灣駱克道399號地下川燒食串燒. 平時去D串燒店比較暗, 無乜裝修, 呢間川燒裝修得又幾好, 望落去光霸, 牆身重放滿好多日本酒, 可以比人打下卡.燒日本廣島蠔 – 肉身肥美, 加上適量嘅蒜蓉, 唔會蓋哂蠔肉海鮮味.燒蘇格蘭蟶子皇 – 大大條蟶子皇, 爽滑彈牙, 今次加上大量熟蒜, 份外惹味.燒珍寶大元貝 – 又係超大隻, 海水味充足, 煮得剛剛好, 鮮甜嫩滑.燒法式鵝肝蝦多士 - 鵝肝入口充滿鵝香味, 油份唔會太多, 味道濃烈, 正.燒辣田雞串 - 田雞比較少食, 估唔到田雞又幾好肉, 加上辣味足夠, 好食.燒特級厚切牛舌 – 真心好食, 入口彈牙嫩滑, 味道夠, 食串燒唔食牛舌, 真係不如唔好食.燒鮮白鱔 – 白鱔肉厚, 油份多, 外皮燒得好脆, 外脆內軟, 正.飲埋2杯梳打酒 – 真係無得彈.

飲埋2杯梳打酒 – 真係無得彈.
2023-09-18 23 views
星期日和老公到灣仔川燒 串燒·酒埸吃晚餐。政府推出「香港夜繽紛」系列活動,餐廳亦有響應,一隻燒日本廣島蠔只需$1,我們當然一人一隻啦,新鮮肥美。燒日本豚肉腸拼盤、黑松露燒腐皮溫泉玉子、燒豚肉荔枝卷、燒秘製雞中翼、日本燒雞胸軟骨串、日本雞心串這一輪最喜歡燒秘製雞中翼,非常惹味又多汁,燒日本豚肉腸拼盤和黑松露燒腐皮溫泉玉子也不錯。燒雞腎、燒特級厚切牛脷、燒麻辣羊肉串、汁燒穀飼一口牛、燒黑豚芝士五花腩燒雞腎很爽口、燒麻辣羊肉串超級好吃,肉很嫩,汁燒穀飼一口牛也很軟腍。燒豬頸肉、燒鮮白鱔又是很香口。川香魚湯清酒煮花甲很鮮甜,花甲大大顆,好吃。麻辣鮑魚撈烏冬鮑魚煮得很軟,不會硬得難咬,是真的很辣,但又很過癮,美味。酒類買二送一,叫了荔枝梳打酒和鮮檸檬梳打酒,送Suntory啤酒。
星期日和老公到灣仔川燒 串燒·酒埸吃晚餐。
燒豬頸肉、燒鮮白鱔又是很香口。
川香魚湯清酒煮花甲
很鮮甜,花甲大大顆,好吃。
麻辣鮑魚撈烏冬
鮑魚煮得很軟,不會硬得難咬,是真的很辣,但又很過癮,美味。
2023-09-17
$499.5 (Dinner)
2023-09-17 9 views
星期五放工一定要鬆一鬆,就約左朋友仔一齊去左銅鑼灣食串燒☺️chill chill佢,本來上網都見到依間串燒都好評如潮,試完無論環境定食物質素都好好🌟介紹幾樣我同朋友仔都覺得一定要叫嚟試下嘅串燒比你地啦🌟燒法式鵝肝多士 ($88)依個真係好好味,入口即溶,煎得好脆身加埋多士,食落又唔會好油膩🤭🌟燒辣田雞串($46)好少會見到有田雞嘅串燒,朋友仔不嬲對田雞都情有獨鍾🤭一定要叫串比佢試試,田雞啖啖肉,加埋辣醬十分惹味🌟🌟川香肉碎茄子食串燒一定唔少得燒茄子啦,佢嘅燒茄子特別之處係佢已經幫你去左皮🤭唔洗怕食嘅時候好難夾,食落啖啖茄子肉,就係爽🤭🤭🌟🌟燒日本廣島蠔仲有個大大優惠呀!!就係任何消費加$1就可以有一隻燒日本廣島蠔,我地見一蚊咁平緊係加啦,但本身都唔抱好大期望🤭但佢好肥!仲要好鮮😳😳真係出乎意料🌟麻辣鮮鮑魚撈烏冬依個啱晒我依啲一飲酒就肚餓嘅人🤭依個撈烏冬都幾辣架,但送酒真係唔錯,原來麻辣醬同烏冬都咁夾👍經過銅鑼灣又想食串燒就去試下啦☺️🍴川燒 串燒·酒埸 (灣仔)📍灣仔駱克道399號地舖

介紹幾樣我同朋友仔都覺得一定要叫嚟試下嘅串燒比你地啦

🌟燒法式鵝肝多士 ($88)

🌟燒辣田雞串($46)

🌟川香肉碎茄子

🌟🌟燒日本廣島蠔

🌟麻辣鮮鮑魚撈烏冬

經過銅鑼灣又想食串燒就去試下啦☺️

🍴川燒 串燒·酒埸 (灣仔)
📍灣仔駱克道399號地舖
這邊除了有很多串燒之外 我最喜歡就是這個燒海殼王🐠很鮮甜 肉質嫩滑🥰每次都要點🥰燒牛舌也是吃串燒必點之一🥰這邊的燒一口脆腐乳也出乎意料好吃🥰豆卜裡加了腐乳醬 有點鹹香味很好吃~燒白鱔也很好吃 很厚實 味道也很不錯🥰川香肉碎燒茄子也很好吃😋燒法式鵝肝多士很邪惡但也超好吃🤤那個鵝油香🤤🤤燒雞心串跟燒羊肉串也好吃😋串辣酒煮東風螺也很入味 是很棒的下酒菜🍻(有些只顧吃都忘記拍照了🤣🤪)而且這邊也有很多酒類選擇🍺🍶Chu-Hi都有😋每次來都喝到斜著走出去🤣很適合跟一群朋友來這邊喝酒聊天 這邊營業到很晚 很適合下班來吃宵夜🥰P.S. 佐敦跟銅鑼灣都有分店喔!!
(有些只顧吃都忘記拍照了🤣🤪)

P.S. 佐敦跟銅鑼灣都有分店喔!!
  • 川香肉碎燒茄子
  • 燒特級厚切牛脷
  • 川燒豆腐
🔥週五剛下班的時候與朋友去了灣仔的一間食物超級多選擇的串燒日式混合川式燒烤餐廳😋店鋪的裝修環境偏向日式風格,感覺徬佛置身於日本的街頭小巷💛菜單上提供超豐富食物選擇,真的是讓我眼花繚亂🍽️不論是日式燒烤還是川菜,這裡都有豐富的選擇,絕對能滿足各種口味的需求🌶️我們不知不覺點了挺多的,配著酒一拼吃真的好爽🤭🧡特別推薦以下串燒🧡▪️肉類✨ 燒黑豚芝士五花腩✨麻辣燒豬肋骨✨燒手打免治雞肉棒✨燒雞軟骨✨燒特級厚切牛利✨鹽燒雞中翼✨燒豚肉荔枝卷✨燒豬頸肉 ✨汁燒谷飼一口牛▪️蔬菜✨燒韭菜✨燒娃娃菜✨川香肉碎燒茄子✨燒豆腐▪️海鮮✨燒鮮白鱔✨汁燒原只魷魚筒✨燒多春魚▪️小食✨黑松露燒腐皮溫泉玉子✨燒雞泡魚乾✨炸芝士年糕▪️酒品🍶✨悠久之梅酒✨鮮檸檬梳打酒✨柚子梳打酒▪️川燒 串燒·酒埸 📍灣仔駱克道399號地鋪#香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡 #香港探店 #香港旅遊 #香港攻略 #香港手信 #香港串燒

🧡特別推薦以下串燒🧡

✨柚子梳打酒

▪️川燒 串燒·酒埸
📍灣仔駱克道399號地鋪

2023-08-27 8 views
銅鑼灣有一間新開食川式串燒😋 啱晒鍾意香口/重口味嘢嘅朋友👍🏼 食物種類多到有選擇困難症嘅朋友會咩都想揀🤣 試咗20+食物 真心覺得質素頗高 食得出有心機✨ (打咗⭐️係高度推薦!!!)⭐️汁燒原隻魷魚筒 $108 : 魷魚筒厚身又彈口🦑 燒汁甜甜幾好惹味😄⭐️麻辣鮑魚撈烏冬 $118/份: 麻辣撈烏冬好惹味🌶️ 有3粒鮑魚同2粒冬菇✨ 第一次食豪華版川式烏冬😂⭐️燒特級厚切牛脷 $58: 牛脷好爽彈😋 用黑椒簡單調味已經好好味🫶🏼⭐️燒鮮白鱔 $68 : 白鱔皮脆肉滑 魚鮮味十足😚⭐️汁燒穀飼一口牛 $58/份: 牛肉juicy又嫩滑 入口即溶😆⭐️燒大葱雞柳 $32: 雞柳比想像中更嫩👏🏼 配大蔥好香口濃味!燒多春魚 $38黑松露燒腐皮溫泉玉子 $38/份燒雞軟骨 $24 燒雞腎 $36炸芝士年糕 $36/份燒法式鵝肝多士 $88/份燒手打免治雞肉棒 $48日本燒鮟鱇魚肝 $88/份燒鵪鷄蛋 $24/份燒芝士翠肉瓜 $24/份日本炸池魚仔 $48/份燒韭菜 $28 燒娃娃菜 $28燒一口甜番薯 $24燒芝麻湯圓 $28/份青檸柚子梳打 $32鮮檸檬梳打 $32

⭐️汁燒原隻魷魚筒 $108

: 白鱔皮脆肉滑 魚鮮味十足😚

⭐️汁燒穀飼一口牛 $58/份
: 牛肉juicy又嫩滑 入口即溶😆

⭐️燒大葱雞柳 $32
: 雞柳比想像中更嫩👏🏼 配大蔥好香口濃味!

燒多春魚 $38

燒芝麻湯圓 $28/份

青檸柚子梳打 $32
鮮檸檬梳打 $32
2023-08-18 14 views
灣仔銅鑼灣之間既川燒款式超多而且有唔少特別野食例如燒日淮山 豬肋骨黑松露玉子等入面有好多日本酒可以叫黎飲添環境闊落舒適服務員服務好好 而且好效率温度燒法式鵝肝多士 $88鵝肝大大塊 入口即溶成個口都好有鵝肝香味油香十足配埋好鬆脆既多士一齊食 一流BB豬肋骨半份 $108有埋秘製醬而肉燒得啱啱好唔會太老 好味燒特級厚切牛脷 $58厚切爽彈唔韌燒豬頸肉 $48味道好特別同出面既燒豬頸肉唔同燒麻辣日本淮山 $28面燒到好脆入面爽口好特別日本蟹肉炒飯 $138有獲氣 入面有蛋蟹肉芽菜等炒得金香燒雞泡魚干 $48燒得剛好 香香甜甜川香涼伴秋葵 $42秋葵唔係到到有得食同個秋葵控去 當然要叫個汁好入味 少少辣辣地好開胃賣相好睇蜂蜜燒鳳梨 $28非常好食 菠蘿好甜燒得剛好 厚切食特別有質感汁燒穀飼一口牛 $58牛香十足 熟度剛好 夠晒口感燒原條粟米 $48大舊 粟米多汁食咁多野埋單都係$1008係銅鑼灣食都算性價比唔錯川燒 串燒·酒埸灣仔駱克道399號地舖3618827817:00-01:00#香港探店 #香港生活 #香港餐廳 #灣仔 #灣仔美食 #必吃串烧店 #香港串烧 #串燒居酒屋 #铜锣
灣仔銅鑼灣之間既川燒

食咁多野埋單都係$1008
係銅鑼灣食都算性價比唔錯

川燒 串燒·酒埸
17:00-01:00

#香港探店 #香港生活 #香港餐廳 #灣仔 #灣仔美食 #必吃串烧店 #香港串烧 #串燒居酒屋 #铜锣湾 #銅鑼灣 #铜锣湾探店 #銅鑼灣美食 #香港铜锣湾美食   #宝藏餐厅分享   #灣仔美食  #湾仔探店
#香港 #香港探店 #hkfoodie #香港交友 #相機食先 #美食 #香港岛 #香港料理 #香港餐廳 #探店 #打卡 #香港生活 #中式串燒 #香港美食 #香港打卡 #香港打卡 #香港探店 #香港美食探店 #香港美食攻略 #川燒 #川烧 #川烧串烧酒埸 #川燒串燒酒埸
2023-08-08 601 views
位於灣仔駱克道嘅 「川燒 串燒·酒埸」主打日式和川式串燒,店舖裝修環境偏向日式風格,放滿清酒樽和日式燈籠,甚有風味,而且座位頗為寬敞,坐得舒服,望望點餐紙,超級多嘢食,基本上你諗到嘅串燒種類都有得食,想食新鮮燒海鮮可以望吓牆上嘅黑板,全部新鮮是日推介,當然亦唔少得大量酒品供應,一邊飲酒一邊食串燒,開心😋🍛鵝肝煎雙蛋飯 $ 128邪惡之首,完全無法抵擋煎得外脆內軟嘅鵝肝,窿邊太陽蛋,流心蛋黃配上淋上甜醬油嘅米飯,好味到一粒飯都冇得剩🦪燒珍寶大元貝 / 兩隻 $ 156燒海鮮都係必食推介,點咗兩隻大元貝,非常厚肉,燒得剛好夠Juicy ,配上香蔥、蒜蓉、蟹籽、調味豉油、熟油,好食🐋燒鮮白鱔$ 68白鱔夠新鮮,魚皮焦脆,肉質爽口彈牙▪️雞類串燒,每次都係點得最多嘅,這裏亦做得非常好,特別係大蔥雞肉、燒雞皮和燒手打免冶雞肉棒味道都非常出色,火喉剛好🐓燒手打免冶雞肉棒 $ 48🐓日本雞心串 $ 28🐓日本雞皮串 / 兩隻 $ 56🐓燒雞軟骨 $ 24🐓燒雞中翼 $ 32🐓燒大葱雞肉$ 32▪️以下幾款都係經常會點的,黑豚芝土五花腩就非常特別,五花腩厚切肥美,面層鋪滿拉絲芝士邪惡又好味👍🏻🐋燒鮮白鱔$

🍛鵝肝煎雙蛋飯 $ 128

🦪燒珍寶大元貝 / 兩隻 $ 156

🐋燒鮮白鱔$ 68
白鱔夠新鮮,魚皮焦脆,肉質爽口彈牙

🐓燒手打免冶雞肉棒 $ 48

🐷燒豚肉荔枝巻 $ 32
🐷燒黑豚芝土五花腩 $ 48

▪️必食三寶
🍳黑松露燒腐皮溫泉玉子 $ 38
燒得脆脆嘅腐皮,包住流心溫泉玉子,再加上黑松露醬,口感外脆內軟,味道就是流心,蛋黃和松露醬的香氣,再加埋香蔥,太好食了

🌽燒原條粟米 $ 48
簡簡單單嘅燒粟米,燒得焦香好清甜,充滿牛油香,簡單得來好味亦都唔容易

🫔川燒豆腐 $ 28
有點像臭豆腐的口感,但一啲都唔臭,豆腐皮香脆可口,咬下去內𥚃流汁,充滿豆香,重點係一定要點上豆瓣醬和加香蔥一齊食,超級美味

🍺Suntory Premium Draft Beer $ 78
🍸Highba (Whisky Soca) $ 68

• 鵝肝煎雙蛋飯
  • 黑松露燒腐皮溫泉玉子
  • 川燒豆腐
五一唔想同人逼,可以選擇嚟呢度感受日式氛圍有,可惜門口嚟遲咗畀佔領,唔系門口嗰比特真系深得朕心! 🥰 每件餐品上嚟都超精緻,順便慶祝我屋企嘅狗男人考車牌成功,直接敞開咗食 😋 咩都唔使講,飲杯先🍻🍺 話梅梳打酒呢個真系超級舉薦,酸酸話梅味作為下菜酒簡直一絕,飲完之後可以將兩個浸滿酒嘅話梅食咗佢 😋🍛 日本蟹肉炒飯唔好睇圖片冇咩變化,原本上嚟果陣,仲想吐槽,但系每一匙羹上面都帶有滿滿嘅蟹肉絲,只系因為調料顏色唔明顯啫。 😙🍡 燒芝麻湯丸不特燒到軟糯,賣相都超級睇,好似木棉花一樣,夫嘅少女心都跟住融化咗😍不過如果有花生湯丸選擇就更加好啦,哈哈哈哈🥚燒鵪鶉蛋呢個出乎意料,上面仲有木魚屑,增加鵪鶉蛋嘅口感,唔再系單一嘅燒完加醬汁😘 🌮黑松露燒腐竹溫泉玉子味道濃郁香滑,保證咗蛋液入味,而且唔會過熟同過生,滿滿嘅黑松露新增咗香氣味道之餘,視覺上仲非常精緻同食指大動 😋 🧀燒芝士年糕咁樣嘅年糕超贊,爽爽嘅外皮,裡面流心嘅芝士,為咗影相拮開咗個,唔系一嘍口嘅話,果個滿足真係十分幸福 😌 其他就唔一一介紹,直接睇圖片啦,火候方面控制的唔錯,每款都爽嫩唔老,擺碟骨致,由於敞開懷抱食,點左滿滿成檯,中途左右
🍺 話梅梳打酒
🍛 日本蟹肉炒飯

🍡 燒芝麻湯丸

🥚燒鵪鶉蛋
🌮黑松露燒腐竹溫泉玉子
🧀燒芝士年糕
其他就唔一一介紹,直接睇圖片啦,火候方面控制的唔錯,每款都爽嫩唔老,擺碟骨致,由於敞開懷抱食,點左滿滿成檯,中途左右隔離都系睇我哋臺叫嘅🤣當然豐儉由人,就算落班時間過嚟小聚飲上一杯,叫翻一啲燒嘢食下酒,都系好舒服,話曬環境佈置方面都好畀心機, 覺得好放鬆🥰餐牌都貼心對應名同圖片,唔使睇名估估下 😆 呢個我系好滿意嘅
2023-07-27 29 views
經過餐廳門口聞到好香燒烤味道,進店後發現店內以簡約日式裝修。款式超多,樣樣都即叫即極~ 而老闆娘都十分好客,熱情招待~ 燒雞泡魚干:燒過後非常軟熟,配Hoegaarden一流~非常開胃燒鮮白鱔:表面小小焦香,配上鰻魚汁味道不錯鮟鱇魚肝:兩小粒小魚肝,內臟味回甘又濃烈廣島蠔:非常香口而且鮮味十足川香肉碎燒茄子:預先脫皮,加上肉碎和辣醬,夠惹味法式鵝肝多士:煎過的鵝肝,大量油脂迫到出外層,好味👍🏻黑松露燒腐皮溫泉玉子:淡淡黑松露味襯托腐皮和滑嫩玉子雞胸軟骨串:非常特別部位,清脆爽口雞心串/雞腎/厚切牛脷:幾款都十分彈牙雞皮串:難得能吃到雞皮是燒到90%脆 + 10%入面軟熟。最愛這個了秘製雞中翼:預先調味而燒到剛剛熟燒牛仔骨:正常發揮

燒鮮白鱔:表面小小焦香,配上鰻魚汁味道不錯

鮟鱇魚肝:兩小粒小魚肝,內臟味回甘又濃烈

廣島蠔:非常香口而且鮮味十足

川香肉碎燒茄子:預先脫皮,加上肉碎和辣醬,夠惹味

法式鵝肝多士:煎過的鵝肝,大量油脂迫到出外層,好味👍🏻

黑松露燒腐皮溫泉玉子:淡淡黑松露味襯托腐皮和滑嫩玉子

雞胸軟骨串:非常特別部位,清脆爽口

雞心串/雞腎/厚切牛脷:幾款都十分彈牙

秘製雞中翼:預先調味而燒到剛剛熟

燒牛仔骨:正常發揮
2023-07-24
$700 (Dinner)
2023-07-26 13 views
川燒 串燒·酒埸 (灣仔)🔥銅鑼灣高質日式串燒小店當日我們大概下午七點的時候就來到😄老闆娘非常熱情會推薦我們有什麼特色的小食/受歡迎的食品裝修感覺新淨企理,而且不會太迫的感覺👏🏻👏🏻🔸炸池魚仔$48份炸得非常乾身脆口😍可以原條食哂🐟配啤酒🍻一流🔸燒日本廣島蠔🦪$88/2隻燒蠔上面鋪滿晒蒜蓉🧄少少蟹子和蔥花😋調味非常好,而且燒完之後沒有縮到好細隻💓🔸燒特級厚切牛舌$58厚切的牛舌採用了牛舌芯😍油花非常豐富😌忍不住再Encore 多一串😜🔹川香肉碎燒茄子🍆$56份坊間大部份的燒茄子,只用蒜蓉辣椒這份川香肉碎燒茄子用了麻辣風味🌶️炒香肉碎再淋上茄子上面😋較有特色🔹日本蟹肉炒飯🍚$138炒飯粒粒分明😌分別有蟹肉蟹子黃椒蔥花等😊😊强烈推薦大家去試一下!🚗灣仔駱克道399號地舖

🔥銅鑼灣高質日式串燒小店

當日我們大概下午七點的時候就來到😄
老闆娘非常熱情會推薦我們有什麼特色的小食/受歡迎的食品
裝修感覺新淨企理,而且不會太迫的感覺👏🏻👏🏻
🔸炸池魚仔$48份

炸得非常乾身脆口😍可以原條食哂🐟配啤酒🍻一流

🔸燒日本廣島蠔🦪$88/2隻

燒蠔上面鋪滿晒蒜蓉🧄少少蟹子和蔥花😋
調味非常好,而且燒完之後沒有縮到好細隻💓
🔸燒特級厚切牛舌$58

🔹川香肉碎燒茄子🍆$56份

坊間大部份的燒茄子,只用蒜蓉辣椒
🔹日本蟹肉炒飯🍚$138

炒飯粒粒分明😌分別有蟹肉蟹子黃椒蔥花等😊
😊强烈推薦大家去試一下!

🚗灣仔駱克道399號地舖
  • 川香肉碎燒茄子
  • 燒豚肉荔枝卷
咩叫做酒鬼?就係anytime隨時隨地都會酒精癮起,尤其是TGIF呢D大日子,一定劈到你死我活,去到11點,FEEL到個flow未完,下場一波先咖啦。銅鑼灣基於係一個不夜城既關係,「川燒串燒·酒埸」已經成為我宵夜既目標!👇🏻📌廚 師 推 介 -▪️ 燒 法 式 鵝 肝 多 士 - $88▪️ 燒 日 本 豚 肉 腸 拼 盤 - $48▫️ 第一道先整個小食「燒法式鵝肝多士」先啦,鵝肝入口即化咁制,甘香味逐漸滲落口腔,多士又夠鬆脆,油香十足;而「燒日本豚肉腸拼盤」肉腸香而不膩,裡面食落口感煙韌爽彈,層次豐富。▪️ 川 香 肉 碎 燒 茄 子 - $56▪️ 燒 鵪 鶉 蛋 - $24▫️ 跟住再黎就係「川香肉碎燒茄子」,茄子超大份,口感軟綿,加埋個醬汁調較得岩岩好,唔會太鹹,夠哂juicy;「燒鵪鶉蛋」燒到表面夠乾身,一咬落脆口得黎裡面蛋香十足,送返杯highball就岩啦!▪️ 川 燒 豆 腐 - $28▪️ 燒 特 級 厚 切 牛 脷 - $58▫️ 串燒真係唔好比佢停,呢個「川燒豆腐」豆腐炸我相當香口,外層好有咬口,配埋麻辣醬真係一絕;「燒特級厚切牛脷」相當爽彈,完全唔韌,而且牛味濃郁,完全係食唔停
咩叫做酒鬼?就係anytime隨時隨地都會酒精癮起,

尤其是TGIF呢D大日子,一定劈到你死我活,去到11點,

FEEL到個flow未完,下場一波先咖啦。銅鑼灣基於係一個

不夜城既關係,「燒串燒·酒埸」已經成為我宵夜既目標!👇🏻
📌廚 師 推 介 -

▪️ 燒 法 式 鵝 肝 多 士 - $88

▪️ 燒 日 本 豚 肉 腸 拼 盤 - $48
燒日本豚肉腸拼盤

甘香味逐漸滲落口腔,多士又夠鬆脆,油香十足;
燒法式鵝肝多士

而「燒日本豚肉腸拼盤肉腸香而不膩,
裡面食落口感煙韌爽彈,層次豐富。

▪️ 川 香 肉 碎 燒 茄 子 - $56

▪️ 燒 鵪 鶉 蛋 - $24
燒鵪鶉蛋

加埋個醬汁調較得岩岩好,唔會太鹹,夠哂juicy;
川香肉碎燒茄子

燒鵪鶉蛋」燒到表面夠乾身,一咬落脆口得黎裡面
燒鵪鶉蛋

蛋香十足,送返杯highball就岩啦!

▪️ 川 燒 豆 腐 - $28

▪️ 燒 特 級 厚 切 牛 脷 - $58
燒特級厚切牛脷

▫️ 串燒真係唔好比佢停,呢個「川燒豆腐豆腐炸我相當香口,
外層好有咬口,配埋麻辣醬真係一絕;「燒特級厚切牛脷
川燒豆腐

相當爽彈,完全唔韌,而且牛味濃郁,完全係食唔停口!

▪️ 野 椒 汁 燒 牛 小 排 - $328
野椒汁燒牛小排

▫️ 聽聞好多人都會點「野椒汁燒牛小排」,事關牛小排
師傅功架都利害啦,火侯控制得夠哂爐火純青,外層燒到帶少少焦香,
野椒汁燒牛小排

裡面肉質食落仲帶到爽彈多汁,好有咬口,
野椒汁燒牛小排

仲配送即炸薯條,性價比之選!

▪️ 麻 辣 鮑 魚 撈 烏 冬 - $118
麻辣鮮魚撈烏冬

▫️ 最後嗌埋個「麻辣鮮魚撈烏冬」完結成晚精彩環節,
麻辣鮮魚撈烏冬

烏冬爽口彈牙就緊咖啦,最出色係個麻辣汁,辣得黎麻香夠哂突出,
麻辣鮮魚撈烏冬

仲有三隻鮑魚,誠意十足,又係送酒最佳良物。
2023-07-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)