2024-12-30
今日一家人去做冬,入到去嘅時候問全套黑色衫侍應點解唔可以QR code落單嘅?佢態度好不耐煩咁話睇啱就幫你落單囉。 明明喺網站見到嘅宣傳海報,上邊嘅羊腩煲只係$298。枱面菜單價娈左羊腩煲$398。 我哋又唔係喺房廳食,點解會收$398呢?另外見到隔籬枱有人食長腳蟹,問佢幾錢斤,又係口頭講$298一斤,又係菜單上冇顯示嘅。好啦,一家人做冬唔同你計較,俾你賺多少少都算。點知上長腳蟹嘅時候明明見隔籬枱有待應幫個客拆好成隻蟹。 個待應就話俾我哋聽無拆蟹嘅服務。 我問咁點解隔離又會有得拆呢? 佢態度好差咁話你俾$100拆蟹費咪幫你拆囉。 拿,如果你菜單有寫明,我照比冇問題。又或者你冇寫,但你照幫我拆,我都好樂意$100貼士你。但係你黑口黑面態度好令我懷疑你哋只係偏幫一啲熟客,亦都懷疑你公司係咪真係有呢個收費。咁激氣,梗係唔使你幫我拆啦。我一蚊貼士都唔想俾你。好啦,食食吓,另一個侍應又話d 蟹差唔多食完,不如幫我換隻細碟, 因為廚房嘅蒸蟹碟唔夠用。OK冇問題,但點解個侍應會直接用隻執緊污糟嘅手套拎起啲我未食嘅蟹腳放落去另一隻碟呢?對手套所有污糟嘅嘢都掂過晒,執碟執骨又係佢,呢啲咁基本嘅衛生常識都
OK冇問題,但點解個侍應會直接用隻執緊污糟嘅手套拎起啲我未食嘅蟹腳放落去另一隻碟呢?對手套所有污糟嘅嘢都掂過晒,執碟執骨又係佢,呢啲咁基本嘅衛生常識都冇,用隻筷子夾返去另一隻碟好困難咩? 就算你話會留意下次唔會再咁樣對其他客做,其實都唔關我事啦,因為我真係唔敢再嚟幫襯。
最後我哋出去樓面埋單,負責埋單個侍應行開咗,我哋等咗一陣另一個侍應走過來又係想埋單,負責埋單嗰個人返嚟竟然完全冇理我哋,直接幫助後面嘅侍應埋單。成餐飯四個人食左二、三千蚊,受啲咁嘅服務態度,真的不了