2011-09-25 10 views
等了30分鐘才能轉到室外坐,好美的夜景,心想等了這麼久也值得!我坐下來時未到8點,原來happy hour至到8點,為什麼侍應沒有事先張揚,有點搵笨!串燒上桌已是溫溫吞吞。剛剛下著毛毛雨,侍應提議轉入室內,以為她們這麼體貼!?入內後我向侍應表示一會兒沒有雨替我安排轉回室外,侍應稱替我排緊,豈料等了一個多小時也未到我!眼見兩三抬客已走了也不是到我,侍應竟說那些是訂了位的!真是豈有此理的安排!結果2人用了$570、食溫溫吞吞的串燒、欣賞了15分鐘的夜景,一肚子氣地離開!還有,電話訂位亦如同虛設,我打了兩晚電話也沒有人接。原來門口的侍應拿著電話空閒也不接,真是唔休做!整體上職員態度也如店鋪名稱般『囂』,下次看夜景只會到它的樓上樓下好了。

2011-09-23
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
  • 沒有,除非你喜歡溫溫吞吞的串燒
2011-08-26 6 views
聽說這裡環境不錯.. 今天便相約了幾位朋友前來一試!我們預定了室外的位置.. 可惜今晚的天氣不大好..坐了一會便下大雨了.. 我們便被迫移到室內.. 實在坐得不舒適.. 皆因全是高凳..我們便跟侍應生說我們來的目的是為了在室外的環境..但現在因為天氣關係.. 但已下單的食物及飲品不能取消.. 所以侍應們便說飲品會給我們折扣.. 但食物便不可以..因為是從隔離日式料理弄過來的.. 但這經已足夠了..因為完全體諒和盡量滿足客人們的需求.. 態度亦友善和禮貌.. 值得一讚!境觀實在不錯.但天氣不好呢.室外梳化舒適. 室內和其他酒吧差不多.串燒很野味, 熱辣辣的.日式炒烏冬不油, 味道十分好.串燒全是即燒的, 不是一早弄好再翻熱.鰻魚炒飯也不錯, 乾身和用料多.壽司也不錯, 當然好過大型鏈鎖的壽司店.最差便是要用膠杯飲紅酒, 原來因為之前有客人試過掉酒杯落街, 所以我們寧願選擇用這些啤酒的杯來喝.不知道現在有否轉回用玻璃杯呢?
聽說這裡環境不錯.. 今天便相約了幾位朋友前來一試!

我們預定了室外的位置.. 可惜今晚的天氣不大好..
坐了一會便下大雨了.. 我們便被迫移到室內..
實在坐得不舒適.. 皆因全是高凳..
我們便跟侍應生說我們來的目的是為了在室外的環境..
但現在因為天氣關係.. 但已下單的食物及飲品不能取消..
所以侍應們便說飲品會給我們折扣.. 但食物便不可以..
因為是從隔離日式料理弄過來的.. 但這經已足夠了..
境觀實在不錯.
但天氣不好呢.
室外梳化舒適.
室內和其他酒吧差不多.
串燒很野味, 熱辣辣的.
日式炒烏冬不油, 味道十分好.
串燒全是即燒的, 不是一早弄好再翻熱.
鰻魚炒飯也不錯, 乾身和用料多.
壽司也不錯, 當然好過大型鏈鎖的壽司店.
所以我們寧願選擇用這些啤酒的杯來喝.
不知道現在有否轉回用玻璃杯呢?
$300 (Dinner)
2011-08-03 6 views
是日實在好好彩,因為COCKY BAR很難訂位,只有早點到碰碰運氣,剛巧好友早收工,6PM便到達,可以坐在室外的位置~ 第一次可以坐室外之餘天色尚藍,雖然3號風球剛下,風勢依然有點強~ 但也不減在這裡的氣氛~點了杯Blueberry Collin,每次來這裡必點的,因為好看又好味,不覺得有酒,很易入口,卻又會飲到飄飄然~ 點了2串鵪鶉蛋串燒,實在差不多每次必點的,雖然$22/串,但實在很難找到可以做到外層有香噴噴BBQ味之餘是溏心的,很快便被我們消滅了! 這個必吃推介 坐了一會,太陽開始下山,看著原本藍藍灰灰的天空變成金黃色,感覺實在很舒服,HAPPY HOUR時來真的很抵喔!
接待處
尚未天黑呢!
Blueberry Collin
這個必吃推介
鵪鶉蛋串燒
開始黃昏了
2011-07-29
$100 (Other)
尚未天黑呢!
Blueberry Collin
鵪鶉蛋串燒
2011-07-21 4 views
今日係我好朋友生日~有朋友介紹話呢度風景好, 又抵. 所以就黎呢度同佢慶祝生日Book左10:30, 早左到, 等左一陣就有得入明知呢度有風景睇, 梗係坐戶口. 個境好靚呀^^我叫左杯Pina Colada ($85 波蘿味+椰子味) 唔錯, 有D沙冰既感覺.中段時間. 我唔小心倒瀉左我朋友杯Cocktail, 個服務生好好人, 仲幫我換個杯新既. 真係太好了.一到12點當然切蛋糕啦, 呢度要俾$200切餅費.因為閒日關係, 呢度零晨1點就關門.不過感覺好舒服. 會再黎^^
Book左10:30, 早左到, 等左一陣就有得入
明知呢度有風景睇, 梗係坐戶口. 個境好靚呀^^

一到12點當然切蛋糕啦, 呢度要俾$200切餅費.
因為閒日關係, 呢度零晨1點就關門.
不過感覺好舒服. 會再黎^^
Pina Colada
2011-07-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
Pina Colada
2011-07-14 9 views
其實我極少落bar...少少酒己經足以令我紅哂....不過人一世物一世 個waiter介紹我飲....好似叫'楊貴妃'sth like that....仲話唔好味可以換過杯哈哈哈我覺得係苦左既七喜-.-可能我唔識飲酒啦.....個friend點左death by chocolate....還可以吧...我唔識欣賞....=_=如圖...我們還點了炸芝士條和豬肉雞骨芝士可以拉到好長-.-好難咬斷但個景真係好靚....夜晚真係好正呢~~~呢度既service無下面既食家講到咁差既....我覺得serve得都okay...可能有d趕你走既feel...但都人之常情黎....
其實我極少落bar...
少少酒己經足以令我紅哂....
不過人一世物一世
waiter介紹我飲....
好似叫'楊貴妃'sth like that....
仲話唔好味可以換過杯哈哈哈
我覺得係苦左既七喜-.-
可能我唔識飲酒啦.....

還可以吧...我唔識欣賞....=_=

如圖...我們還點了炸芝士條和豬肉雞骨
芝士可以拉到好長-.-好難咬斷
但個景真係好靚....
夜晚真係好正呢~~~

呢度既service無下面既食家講到咁差既....
我覺得serve得都okay...
可能有d趕你走既feel...
但都人之常情黎....
2011-06-20
2011-07-06 2 views
約朋友去尖沙咀食飯,食飽諗住搵個地方飲吓嘢就嚟咗呢度。開咗支紅酒$600,點估到侍應竟然比咗兩個膠杯比我哋。我哋當場嚇到眼突!叫佢換返隻玻璃杯,佢竟然好causal 咁話得返膠嘅就行咗去。有無搞錯!!簡直不能接受!紅酒配膠杯?我返屋企飲無咁嬲呀!
2011-07-05
2011-06-12 3 views
開完會,即興的跟好朋友出來Happy Hour,之後晚飯。朋友提議到Cocky Bar飲野,咁好的建議,我自然贊同,直接在那裡等吧!我去到的時候,朋友已在露天的位置坐著,欣賞著迷人的海景。我馬上的點杯Apple Breeze,卸下西裝褸,感受一下清風迎面而來的清爽。不一會,紅紅的Apple Breeze送上,色水好睇之餘,亦可見到蘋果皮在裡頭。喝一口,夠凍涼,apple cider混埋西柚汁,味道甜甜酸酸的,可以了。由日頭坐到夜晚,晚上的溫度更為清涼舒服,而且維港的夜景,永遠都是迷人。埋單平均每人$50,單是Hea這幾小時,已值回票價。
就是這個景觀已值回票價

就是這個景觀已值回票價
2011-06-03 6 views
看似高級的酒吧,原來只係得個外表!那晚坐至關門,我是最後離開酒吧,遺下手機在室外枱面,回去酒吧已關門,security guard也不肯聯絡負責人,手機也在二十分鐘關機!用了一整晚,早上,到中午....至晚上,酒店負責人才可聯絡上,說員工沒有見到我手機!我用整日時間,聯絡customer service personel, security, Jap restaurant next door of the bar( even under same group) no one there to pass the msg to the bar manager, until I found out that nite wasn't any bar manager on duty! 我是最後離開,酒吧負責人又無當值,手機無腳,你哋評啦!
2011-05-31
2011-05-24 5 views
放假的日子很想過得悠閒些,跟他來囂飲番杯~正喔~可能是平日,不太多人~可惜的是下雨不能坐室外~叫了mikado,有菠蘿~很甜~還有串燒~免治雞肉串超好味~有happy hour 便宜得多,好像直到8時的~~
2011-05-24
$120 (Tea)
初聽朋友介紹呢個新地方, 已經講話除左地方舒適, 景又勁正之餘, D COCKTAILS係做得唔錯的.但上OPEN RICE 睇到D人的評價...(有關服務態度), 本有心理準備的我, 又覺得非人所言咁差呀.果然若非自己自己親身體驗, 不能真正感受事實全部.先講帶位, 之前有人話呢度D人好COOL, 但我唔認同. 當日帶我位的係位頭髮及肩, 眼圓圓的女侍應, 佢做事爽快又配合應有的禮貌.我覺得好OK. 或者是我唔需要人地好假地俾我一個假NICE或熱情的笑臉, 因呢度唔係美國餐廳既STYLE...我自己有禮貌地同佢講我想坐出D, 佢就會先提醒我怕唔怕大風. 我冇問題才帶我去. 所以佢係GOOD! 然後到睇DRINK LIST, 除左有STANDARD COCKTAIL, 仲有一些HOUSE SPECIAL的COCKTAILS, 所以我會問返WAITER大概點整...果然又係另一個GOOD, 黑衫WAITER佢完全解答到我問數杯COCKTAIL的口味分別及做法...真令我對呢度既WAITER有d刮目相看.因據我親身經驗, 就算去SHERATON HOTEL SKY LOUGE 及海港城S
果然若非自己自己親身體驗, 不能真正感受事實全部.

因據我親身經驗, 就算去SHERATON HOTEL SKY LOUGE 及海港城SPASSO飲野, EVEN收費一樣或比呢度貴, D WAITER都唔太清楚COCKTAIL點做出來.要下下幫你問返個BAR TENDER的. 所以令我覺得呢度D員工被公司都訓練有數的.

除左WAITER, 仲有位好有禮貌且會臉帶親切笑容的黑衫男仔頭短髮女WAITRESS (會好有禮地問我地飲完仲要唔要多杯)...

不過如果要話COCKTAILS好好飲, 我唔太認同...因為出品唔多穩定.
尤其最差係MARTINI. 因為正常叫乜野MARTINI都好, 都應該會飲到酒味, 而其出品都應該比COCKTAILS穩定.
而唔應該係好似COCKTAILS咁, 跟BAR TENDER調味手法不同而有好大差別.
所以有待改進...

Anyway, 我都一定會再返去幫襯的...希望到時COCKTAILS會變得更更好...

2011-05-13
$300 (Other)
  • Strawberry Farm
  • Lemon Drop
weekend 跟友人到 cocky bar 慶祝生日一早訂了一張 10-12人 table聽聞 cocky bar 有個好正既 view..~ 特登 request 左坐 outdoor啦..點知去到.........個位係全場最衰, 坐埋左一邊, 一d景都睇唔到問個 waiter 可唔可以坐出去, 就換來冷然一句: 唔可以朋友未到齊, order 左 d 野杯......cocktail 好差 ..! 冇乜酒味.... 落酒勁小....then, d朋友慢慢到齊, 張 sofa 已經迫爆同個 waiter 講要加多2個位, total 會有12個人黎點知個 manager 態度勁差話: 12個又唔早 d 講 跟住朋友們聽到都火滾, 即場鬧爆個 manager !!!! 有冇攪錯 !!! 身為 manager, 咁樣講野???? 而家係咪有生意唔做丫? 叫佢加多2張 chair 咋喎 !!!TST大把 bar, 下一次一定唔會再黎!!!各位朋友, 如果想黎的話一定要坐最出, 唔係真係唔洗黎view又冇, drink 又差 又唔係平, 服務態度又差!! 溫馨提示: 如果10-12日訂t
weekend 跟友人到 cocky bar 慶祝生日
一早訂了一張 10-12人 table

朋友未到齊, order 左 d 野杯......

then, d朋友慢慢到齊, 張 sofa 已經迫爆
點知個 manager 態度勁差話: 12個又唔早 d 講

TST大把 bar, 下一次一定唔會再黎!!!

各位朋友, 如果想黎的話一定要坐最出, 唔係真係唔洗黎

溫馨提示: 如果10-12日訂table, 記住 request 唔好 樹葉decoration o個個位
唔係真係side $$$
2011-05-07
$300 (Other)
是日考完哂試,想同fd揾個地方吹下水飲返2杯聽聞呢間有海景睇,就黎試下~室外風景開揚,同fd 吹下水都唔錯cocktail $50(happy hour) / $90左右一杯,價錢唔算貴,味道大部份都ok, 唔係凈得酒味~至於侍應服務,我又唔覺得好差wor,可能我地細個la,有個女侍應好熱心推介下野飲野食~Mikado呢杯顏色好靚,有D菠蘿肉係底,味道好難形容,酒味較重Death by Chocolate呢杯就好似mocha + cream + vodka 咁, 易入口,酒味輕21 Century Loving呢杯係fd 嘅, 偷左少少飲,感覺酸酸地,酒味輕,好fresh 好岩girlPurple Passion Martini呢杯我最like, 橙肉+熱情果蓉+ martini , 酒味重但有水果甜甜地, 好易入口 , 好好飲串燒$2x 一串, 唔貴, 燒得幾香,送酒一流
是日考完哂試,想同fd揾個地方吹下水飲返2杯
聽聞呢間有海景睇,就黎試下~
日景
夜景
室外風景開揚,同fd 吹下水都唔錯
味道大部份都ok, 唔係凈得酒味~
至於侍應服務,我又唔覺得好差wor,
可能我地細個la,有個女侍應好熱心推介下野飲野食~

Mikado
呢杯顏色好靚,有D菠蘿肉係底,味道好難形容,酒味較重

$2x 一串, 唔貴, 燒得幾香,送酒一流

2011-04-18
夜景
日景
2011-04-10 9 views
FD介紹要黎既地方...諗住上黎試下啦!!由於呢日係星期六約8PM,都諗住會好多人點知又唔係好多喎....可能時間尚早啦!黎到呢到覺得真係好正...環境同services都好好話說我地三個女仔一去到,個類似incharge 響receiption位置同我地講min charge@$200 每位,我地都覺得OK.但因為外面冇位關係我地要坐住裹面先,坐左一陣...我地見出面有位便要求waiter可否坐出去,那位waiter問一問個 incharge之後便好快同我地轉位出到去坐底,見到個VIEW超靚...心諗俾$200響到飲野都值番響到我地每人叫左杯野飲,加上可能呢日番風啦..越坐越凍.我地見有waiter拎住D SCARF俾客人用.有咁好既services provide我地都唔執輸啦因真係實在太凍可惜到我地問有冇時竟然冇晒,但個waiter都好好笑容和態度reply我地,GOOD!!!咁我地唯有坐多陣就走.....點知突然醒起有min charge,我地便order小食湊夠數小食都唔算貴,最緊要好味嘛..個waitress call wing超好services又耐心介紹有乜好食,邊個唔
FD介紹要黎既地方...諗住上黎試下啦!!
黎到呢到覺得真係好正...環境同services都好好

小食都唔算貴,最緊要好味嘛..個waitress call wing超好services又耐心介紹有乜好食,邊個唔食唔得..佢真係冇介紹錯.尤其是牛舌..正!!

仲有我向waitress ar wing詢問toilet位置時,佢二話不說就話帶我去..OH..我地覺得好窩心呀..其實當時都忙緊但佢都做埋呢個動作(帶我去)
值得加分啦

我地都拎左咭片,準備下次約埋成班FD上去再飲過再食過
2011-04-09
$200 (Other)
  • 牛舌
  • 豬頸肉大蔥
2011-03-23 1 views
第二次去cocky bar...因為鍾意那裡的sea view,香港的海景真的百看不厭…第一次是happy hour, 每人叫咗一杯嘢飲,都係$80+一位,抵飲,而且服務都ok第二次去就十點左右,因為無book位要等人走咗先可以坐outdoor, 那裡的staff說我們是second priority to change our seat, 但我見到幾張比我地多人而又遲過我地嚟既客可以調出去outdoor…不過當我投訴之後很快就可change to outdoor area...我地叫咗小小串燒,都好食,材料新鮮…而且那裡的cocktail都ok
2011-03-22
2011-02-18 14 views
我們兩個女仔,想0係一個冇咁雜既地方飲下野,又知呢度環境優美,就早一星期訂了位,指明要坐戶外位。溫度當天也很凍,十二度左右,沒有暖爐,還可以啦!凍是凍一點,但個景又真係幾怡人,還是由十點坐到一點。訂位時店員話每人二百蚊最低收費,當然沒有問題,因為,其實一杯野飲都大概八十多元,太容易就會逹標。我們點了每人兩杯野飲,再加幾串串燒,再點了一個NUTS. 沒有NUTS 飲酒真的好像差了一點滋味。我們也沒有問NUTS 的價格,但應該不太貴,因為埋單都係五百蚊左右。侍應服務態度都殷勤,我們問他有沒有NUTS, 他都耐心告訴我們沒有跟NUTS, 但有得ORDER, 或是ORDER 串燒也適合送酒。我們坐下已點了幾串串燒,所以還是點一個NUTS 啦。串燒我們點了雞翼,大葱,蕃薯。每樣大概28蚊左右,見到價錢這麼平,都知唔會大件啦,但黎到時真係覺得超細件呢!蕃薯廿八蚊一客,但SIZE 只有兩片如五蚊銀般大小的蕃薯橫切面。至於味道,其實都好味,實實的,很有味的蕃薯,選料本身還不賴,但十四蚊一個五蚊銀大小的食品就較貴啦。其他的如雞翼還可以接受啦!起碼有兩隻,相比起來還算是抵食添!味道方面,都燒得幾香脆。大葱

串燒我們點了雞翼,大葱,蕃薯。每樣大概28蚊左右,見到價錢這麼平,都知唔會大件啦,但黎到時真係覺得超細件呢!蕃薯廿八蚊一客,但SIZE 只有兩片如五蚊銀般大小的蕃薯橫切面。至於味道,其實都好味,實實的,很有味的蕃薯,選料本身還不賴,但十四蚊一個五蚊銀大小的食品就較貴啦。其他的如雞翼還可以接受啦!起碼有兩隻,相比起來還算是抵食添!味道方面,都燒得幾香脆。大葱都OK啦,沒有甚麼意見。

當然坐得0係度預左唔平,所以其實都食得開心,沒有計較價錢的了。食完飲完仲可以0係外面影下相,都幾開心。
野飲方面,我覺得杯杯都好好飲,唔逐一講咩味咩味喇,自己都唔識分咩味,但就係好味,聽我個FD 講,試過上面一個HARLANS 好難飲的,叫兩杯兩杯都唔好飲,我諗我地冇揀左LAW.