2020-01-11 49 views
長沙灣買完啲過年野之後,喺元州邨元州商場地下見到呢間開放式嘅泰式餐廳,開揚光猛,所以入去是旦食。見到餐牌有泰式船粉嘅套餐,所以就叫咗個鮮蝦球泰式船湯粉(我揀咗金邊粉),仲加$10就可以有串燒(都有幾多串燒種類可以揀,我揀咗沙嗲汁鷄中翼),飲品就要杯泰式特飲一多瑙河。想講個泰式船湯有冬陰公湯底或者豬骨湯底揀,我第一次食呢間餐廳,是旦揀左豬骨湯底,最後都覺得揀啱左,因為豬骨湯底好好味😋,佢唔係好似出面啲餐廳嘅豬骨湯白色嘅顔值,反而係深啡色嘅樣,完全唔似係平時飲開嘅豬骨湯,但係卻出奇好味道,飲落口有少少似馬來西亞嘅肉骨茶,仲要係比較味道濃郁嗰隻,成碗船粉因為呢個美味湯底加曬分,可惜唔係有好多湯,只可以輕嚐😋。
2020-01-08 75 views
今日去到長沙灣工作,完了看到在商場內有間食冬陰公的地方,岩晒我這個辣人,細問之下原來是新開,怪不得之前不見啦。價錢都好抵食,見到人食下午茶都幾大份,但因為都差不多六點就選擇了正餐,鮮蝦球船粉配冬陰公湯和金邊粉,來到十分大碗,金邊粉真的十分多最後都吃不完又有口感,湯底不太辣好香,有些蕃茄味可能因而減底辣度,蝦好大隻又爽口。見到有炸物又忍不住叫了一個小食,一口豆腐,出面仲有不同味道的粉,我就選擇了芝士粉,有芝士味又脆口不油身好味道。飲品餐飲要了泰式特飲都有幾款口味選擇就要了西柚,好清甜味道又不太甜都十分清新。

2020-01-04 58 views
職員服務態度非常好👍🏻 熱情親切 主動介紹菜式 不論任何年齡階層人士都不厭其煩地詳盡介紹 還親自送餐 十分窩心 價錢合理 食物質素也很好!還有學生下午茶餐及儲印花送船粉等優惠非常值得推介 可惜座位比較少
職員服務態度非常好👍🏻
熱情親切 主動介紹菜式
不論任何年齡階層人士都不厭其煩地詳盡介紹
還親自送餐 十分窩心
價錢合理 食物質素也很好!
還有學生下午茶餐及儲印花送船粉等優惠
非常值得推介
可惜座位比較少
2020-01-04
Delivery
$50 (Dinner)