Restaurant: Crab Fairy
Info:

2024-10-01 145 views
來到銅鑼灣這間海鮮蒸氣石鍋,尊貴海鮮套餐在做特價,原價$898,現在五折只需要$499。海鮮真的超級新鮮,套餐的食物非常之豐富:❇️奄仔蟹❇️韓國釜山鰻魚❇️野生琵琶龍蝦❇️台灣九孔鮑魚❇️大西洋野生青口❇️加拿大野生海虎蝦❇️摚國斧山珍珠蠔❇️黃金翡翠螺❇️蟹皇大元貝❇️有機蔬菜籃鰻魚是厚切的,非常之彈牙。元貝上邊加了蟹黃醬👍👍,加拿大野生海虎蝦超級大隻,野生琵琶龍蝦和奄仔蟹都有蟹膏。大多數海鮮都不用點醬油,因為很新鮮這樣就可以食出他的原汁原味餐廳很注重衛生,先幫我們把餐具蒸一蒸去消毒,店員也很細心幫我們去蒸海鮮,他很專業知道每種海鮮蒸的時間,務求令我哋食到最新鮮的。海鮮蒸出來的汁也沒有浪費用來煲粥,粥吸收了海鮮的原汁原味😋😋😋意外驚喜的是,用現金和轉數快,有甜品送,送上椰汁燉雪燕,很滋潤陳皮檸檬桔梨可以健脾消食、促進消化

海鮮真的超級新鮮,套餐的食物非常之豐富:

❇️奄仔蟹
❇️摚國斧山珍珠蠔
❇️黃金翡翠螺
❇️蟹皇大元貝
❇️有機蔬菜籃

陳皮檸檬桔梨可以健脾消食、促進消化

2024-09-30 135 views
约朋友吃饭,网上搜索来到这家试试,真的也就仅限于试一下!下次不会再来!餐厅的卫生条件实在是一般般,环境也很一般,对不起整体价格!食物的味道属于吃过不会想再来吃的那种!性价比非常低!粥底也很一般!实在比不了广东的砂锅粥!想吃海鲜的朋友真的不要来这里,直接去鲤鱼门,西贡,屯门这些海鲜街!我发现这个app也很讨厌,写200字才能解锁其他点评功能!真垃圾!吃个饭,点个评还要写那么长的小作文!用户只想反应最真实的体验,还得啰嗦一堆话!
$750 (Dinner)
  • 有機蔬菜籃
2024-09-30 129 views
【銅鑼灣•蟹仙粉潮食館】@ππππππππππππππππππππππππππππππ超高質新鮮海鮮蒸氣餐廳 野生膏仔蟹 野生琵琶龍蝦 韓國釜山鰻魚南非八頭鮑魚加拿大野生海虎蝦大西洋野生青口蟹仙大元貝韓國斧山蠔有機蔬菜籃芋頭粟米排骨粥野生膏仔蟹這道膏仔蟹肉質鮮嫩,蟹膏豐富,口感醇厚。蟹殼的清甜與蟹肉的鮮美相得益彰,搭配簡單的調味,完美保留了海鮮的原汁原味。野生琵琶龍蝦琵琶龍蝦肉質緊實,咀嚼感極佳。其獨特的甜味和海洋氣息在口中交融,令人難以忘懷。韓國釜山鰻魚外焦里嫩,味道鮮美。鰻魚的細膩與微甜的醬汁相結合,形成了絕妙的風味,搭配米飯更是美味無比。南非八頭鮑魚這道八頭鮑魚肉質鮮滑,口感彈牙,炖煮後更是吸收了湯汁的精華。其獨特的海味與清新的香草搭配,讓人每一口都充滿驚喜。加拿大野生海虎蝦海虎蝦的肉質鮮嫩多汁,咸香味十足。經過炭火烤製,外皮微焦,內部保持了完美的濕潤度,風味濃烈,令人回味無窮。大西洋野生青口青口殼的新鮮光澤讓人一見傾心,肉質豐滿,味道鮮美。搭配大蒜和黃油的調味,帶出青口的海洋風味,絕對是海鮮愛好者的最愛。 蟹仙大元貝元貝的鮮甜與細膩令人驚艷。簡單的蒸製方法保留了其天然風味,搭
【銅鑼灣•蟹仙粉潮食館】@
超高質新鮮海鮮蒸氣餐廳

南非八頭鮑魚
蟹仙大元貝
韓國斧山蠔
芋頭粟米排骨粥

南非八頭鮑魚

蟹仙大元貝
元貝的鮮甜與細膩令人驚艷。簡單的蒸製方法保留了其天然風味,搭配檸檬汁,增添了清新的口感,非常適合夏日享用。

韓國斧山蠔
斧山蠔肉質肥厚,口感鮮美,伴隨著海水的鮮味與微微的鹹香,令人欲罷不能。

有機蔬菜籃
這道有機蔬菜籃色彩豐富,口感清新,配合季節性蔬菜,既增加了營養價值,又平衡了海鮮的油膩感。每一口都充滿了自然的清香。

芋頭粟米排骨粥
芋頭粟米排骨粥則是一道溫暖的結尾。粥底濃稠,排骨鮮美,芋頭與粟米的搭配帶來了一種天然的甜味,讓人倍感舒心。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1188
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#銅鑼灣美食 #蟹仙粉潮食館 #web3銅鑼灣
蟹仙粉潮食館
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈2樓
第一次食蟹仙是在新蒲崗,好多年前了,當時已經很驚豔,因為食材新鮮✨️,都是高級海鮮🦞🦐🐚🐟,重點不算很貴。現在銅鑼灣也開了,就約朋友來吃了,想不到價錢跟以前差不多,蠻訝異的,海鮮質素卻沒有變👍。衛生做得相當不錯,我們選好每位$449尊貴海鮮套餐,店員就先幫我們蒸餐具消毒,令人可以安心使用。每款海鮮都是店員幫手烹調,海鮮烹調時間不一,他們都會用設定計時器,務求海鮮蒸得剛剛好,所以每款我都覺得好好食。✴️加拿大野生海虎暇🦐:清甜爽脆,蝦頭爆膏,非常甘香。✴️韓國釜山鰻魚:非常厚肉,油脂豐富,肉質爽口彈牙,好出色。✴️黃金翡翠螺🐚:螺肉非常飽滿,肉質好爽脆。✴️台灣九孔鮑魚:肉質比一般鮑魚扎實,相當有咬口,海水味重,店員有提醒不用點醬油就可以食。(不用點醬油)✴️韓國爷山珍珠蠔🦪:蠔的size應該是中型,蒸完沒有縮小很多,證明够肥美,非常鮮甜。✴️蟹皇大元貝:用新鮮蟹膏/蟹粉鋪面蒸,爽滑大元貝已經夠鮮甜,再加上蟹的精華,好味到不能形容。(不用點醬油)✴️大西洋野生青口:肉質爽脆,海水味重,鮮味十足。(不用點醬油)✴️野生琵琶龍蝦:蒸得剛剛熟,超鮮甜,比一般龍蝦多了一重嫩滑,還有一點點蟹膏。好甘香。(不用點醬油

加拿大野生海虎暇/韓國釜山鰻魚/黃金翡翠螺

✴️加拿大野生海虎暇🦐:清甜爽脆,蝦頭爆膏,非常甘香。
✴️黃金翡翠螺🐚:螺肉非常飽滿,肉質好爽脆。
台灣九孔鮑魚/韓國爷山珍珠蠔

蟹皇大元貝/大西洋野生青口

野生琵琶龍蝦

✴️野生琵琶龍蝦:蒸得剛剛熟,超鮮甜,比一般龍蝦多了一重嫩滑,還有一點點蟹膏。好甘香。(不用點醬油)
菲律賓野生奄仔蟹

✴️菲律賓野生奄仔蟹🦀:是蟹公,蟹膏偏軟滑,而且爆炸多,好好食😋,蟹肉一梳一梳好易食用。9/10月食蟹最最適合。

✴️有機蔬菜籃🥦🥬🌽:
有機蔬菜籃

食完海鮮,是時候食清淡些🤪,三款有機蔬菜,也是新鮮爽甜,粟米🌽甜到好像吃甜品

✴️海鮮豬骨粥
海鮮豬骨粥

最後是匯聚所有海鮮鮮味的豬骨粥,粥是由生米開始煲,所以好棉好鮮😋,每人有1碗半,我勁鍾意🥰。

差點忘了說喝的 蒸海鮮煮有機會熱氣上火,他們有提供養生冷泡茶,有4款可以選擇(蜜桃烏龍/竹蔗茅根雪梨/橘紅羅漢果/陳皮檸檬桔梨)。

✴️陳皮檸檬桔梨🫖🍵:清潤順喉。
陳皮檸檬桔梨

店員最後提醒我們,如果用現金/轉數快埋單,有甜品送,好正。有着數當然用盡,這晚是冰糖椰汁燉雪燕。

✴️冰糖椰汁燉雪燕🍧
冰糖椰汁燉雪燕

冰糖椰汁香甜順滑,好多雪燕,好清潤。大滿足。

總結,裝修略為單調,不過食物質素真心正。海鮮足夠新鮮,“蒸”就最能帶出海鮮的原味。服務又週到,重點價錢幾年都沒甚麼變動,性格比真心高,值得回訪。
加拿大野生海虎暇/韓國釜山鰻魚/黃金翡翠螺
台灣九孔鮑魚/韓國爷山珍珠蠔
蟹皇大元貝/大西洋野生青口
菲律賓野生奄仔蟹
海鮮豬骨粥
陳皮檸檬桔梨
冰糖椰汁燉雪燕
♥必試尊貴海鮮套餐.ᐟ.ᐟ限時半價優惠♥✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥
你們的支持對我來說超重要的!最近去了一間連鎖超讚的海鮮蒸氣石碢餐廳環境寬敞舒適,還有大型水缸展示新鮮海鮮!🐟✨招牌尊貴海鮮套餐絕對值得一試!📸目前正在進行半價優惠!尊貴海鮮套餐只需 $449 (正價 $898)星期五、六、日、公眾假期及前夕 +$28/位這款套餐包含9款海鮮及粥底,還附送有機蔬菜籃,贈送甜品,海鮮新鮮!😋✨ 最印象深刻的就是野生琵琶龍蝦,肉質彈牙,鮮甜無比!🔹 套餐內包括:* 野生膏仔蟹 / 罕有藻食綠膏蟹* 太平洋饅頭蟹 / 韓國釜山鰻魚* 野生琵琶龍蝦 / 澳洲青年龍蝦* 紐西蘭刀貝蚌 / 紐西蘭月亮貝 / 黃金翡翠螺 / 蟹皇大元貝(可選4款中的2款)* 台灣九孔鮑魚* 大西洋野生青口* 加拿大野生海虎蝦* 韓國斧山珍珠蠔* 有機蔬菜籃* 海鮮粥底🍮 最後,店員還送上甜品,今日的甜品是椰汁雪燕,清甜滋陰,為這頓美食畫上完美的句號!✨🔹店員按次序將不同款的海鮮夾入蒸氣鍋中蒸煮及計時,蒸好後會小心地夾到我們的碟子上,這樣的服務讓我們可以享用到每一款海
♥必試尊貴海鮮套餐.ᐟ.ᐟ限時半價優惠♥

✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥
你們的支持對我來說超重要的!

最近去了一間連鎖超讚的海鮮蒸氣石碢餐廳
環境寬敞舒適,還有大型水缸展示新鮮海鮮!
🐟✨招牌尊貴海鮮套餐絕對值得一試!📸

目前正在進行半價優惠!
尊貴海鮮套餐只需 $449 (正價 $898)
星期五、六、日、公眾假期及前夕 +$28/位

✨ 最印象深刻的就是野生琵琶龍蝦,肉質彈牙,鮮甜無比!

🔹 套餐內包括:
* 加拿大野生海虎蝦
* 韓國斧山珍珠蠔
* 有機蔬菜籃
* 海鮮粥底

🔹店員按次序將不同款的海鮮夾入蒸氣鍋中蒸煮及計時,蒸好後會小心地夾到我們的碟子上,這樣的服務讓我們可以享用到每一款海鮮的最佳鮮味!

🔹原來這間餐廳的老闆是海鮮批發商,所以能夠提供如此高質的海鮮,真的是物超所值!✨

📍 蟹仙海鮮蒸碢大公館
九龍城總店:龍崗道2-4號地舖
尖沙咀店:天文臺圍2號環海大廈2期地下
銅鑼灣店:謝斐道500維安商業大廈1樓
鯉魚門店蟹仙華舫:油塘鯉魚門崇信街三家村渡輪碼頭東翼
.・。.・゜✭・✫・゜・。.
#必試美食 #尊貴海鮮套餐 #銅鑼灣美食 #海鮮 #香港好去處 #打卡 #香港餐廳 #美味 #美食日記 #食記 #蒸氣火鍋 #蟹 #美食分享 #美食探索 #吃貨 #蟹仙 #海鮮酒家 #香港食評 #食客 #海鮮愛好者 #好味道 #美食推薦 #餐廳評價 #食客日記 #香港美食 #海鮮餐廳 #蒸氣餐廳 #食物攝影 #新鮮海鮮 #甜品 #椰汁雪燕
2024-09-16 259 views
平時好少食蒸氣海鮮鍋,想有啲新意就試吓啦. 今次就去咗呢間近年開咗唔少分店嘅蟹仙銅鑼灣店,連鎖質素應該有保證,唔止咁,原來老闆係海鮮批發商所以比坊間小店又更容易有充足高質食材供應.未上樓,經過樓梯見到一隻好搶眼嘅蟹公仔啱晒打卡. 今次叫個入門$499/位嘅海鮮餐(原價$898/位),有九款海鮮、蔬菜籃同粥底. 飲品叫咗個冷泡茶,夠晒養生消滯. 坐低店員先用蒸氣高溫將餐具消毒夠晒衛生. 之後店員就會將唔同海鮮,根據需要蒸嘅時間幫我哋逐一蒸咁就保證食物味道最佳. 仲會蒸完之後將食物放喺碟度夠晒好服務. 海鮮拼盤擺盤精美吸引好得體. ⭐️台灣九孔鮑魚大大隻質感紮實有口感,爽口彈牙有嚼勁. ⭐️蟹皇大元貝飽滿元貝上鋪滿蟹粉香氣四溢,令人食指大動. ⭐️韓國釜山鰻魚肉質爽脆嫩滑唔腥. ⭐️韓國釜山珍珠蠔入口滑溜散發淡淡海水味,咬落清甜鮮味. ⭐️加拿大野生海虎蝦啖啖爽口蝦肉,蝦膏甘香. ⭐️大西洋野生青口店員叮囑千祈唔好點豉油食,可以品嚐到野生青口嘅鮮味. 海水味零舍重鹹香味十足,但係食落竟然好鮮甜好強烈嘅對比. ⭐️澳洲青年龍蝦蝦身雪白鮮嫩彈牙,仲有濃郁嘅蝦膏. ⭐️A級奄仔蟹肉質鮮嫰,爆多羔好鮮甜. 食完

海鮮拼盤擺盤精美吸引好得體.
⭐️台灣九孔鮑魚
大大隻質感紮實有口感,爽口彈牙有嚼勁.

⭐️蟹皇大元貝
飽滿元貝上鋪滿蟹粉香氣四溢,令人食指大動.

⭐️韓國釜山鰻魚
肉質爽脆嫩滑唔腥.

⭐️韓國釜山珍珠蠔
入口滑溜散發淡淡海水味,咬落清甜鮮味.

⭐️加拿大野生海虎蝦
啖啖爽口蝦肉,蝦膏甘香.

⭐️大西洋野生青口

⭐️澳洲青年龍蝦
蝦身雪白鮮嫩彈牙,仲有濃郁嘅蝦膏.

⭐️A級奄仔蟹
肉質鮮嫰,爆多羔好鮮甜.

食完海鮮食埋個菜籃清新有營養. 粟米香甜,蔬菜新鮮. 最後,就係品嚐吸滿海鮮精華嘅粥底,非常足料,仲有排骨、粟米、芋頭燉,濃郁米香. 仲可以自行加上菜脯、香蔥、冬菜等調味,超級好味.

• 澳洲青年龍蝦
  • 台灣九孔鮑魚
  • 大西洋野生青口
  • 有機蔬菜籃
人氣海鮮蒸氣火鍋《蟹仙》,老闆是做海鮮批發,所以全部海鮮都由老闆精挑細選,絕對新鮮✨。店內提供多個平靚正套餐,今次與朋友各自選左$449餐,食物豐富,食完肚腩都出埋黎😋!💥野生膏仔蟹 💥韓國釜山鰻魚💥野生琵琶龍蝦 💥台灣九孔鮑魚💥大西洋野生青口 💥加拿大野生海虎蝦💥韓國斧山珍珠蠔🦪 💥大蟶子💥蟹皇大元貝 💥有機蔬菜籃全部海鮮都好新鮮,建議唔好點醬油,咁先可以品嚐海鮮嘅鮮甜味,特別喜歡以下幾款:- 膏仔蟹🦀蟹膏豐富,蟹肉鮮甜多汁,入口即化- 鰻魚脆嫩彈牙,完全沒有魚腥及潺味,啖啖肉 - 蟹皇大元貝,元貝肉質滑嫩又大隻,再配鹹鮮蟹皇,鹹甜交錯,回味無窮🥰- 食開冰鮮青口,本身對野生青口冇期待,但其味道令人驚喜,肉質爽口彈牙又有滿滿海水鹹鮮味- 琵琶龍蝦是店員推介,味道比澳洲龍蝦🦞更濃,肉質爽彈,味道鮮甜提提大家,店員會幫客人蒸海鮮,客人可以輕輕鬆鬆坐低等食🥳。另外,除左上述食物外,點少得有滿滿海鮮精華嘅粥,加埋蔥及菜脯,好食🥰。店員送咗是日甜品「椰汁雪燕」,窩心❤️大胃皇嘅你,仲可加錢追加不同海鮮,肉及丸!

💥野生膏仔蟹 💥韓國釜山鰻魚
💥野生琵琶龍蝦 💥台灣九孔鮑魚
💥大西洋野生青口 💥加拿大野生海虎蝦
💥韓國斧山珍珠蠔🦪 💥大蟶子
💥蟹皇大元貝 💥有機蔬菜籃

- 膏仔蟹🦀蟹膏豐富,蟹肉鮮甜多汁,入口即化

大胃皇嘅你,仲可加錢追加不同海鮮,肉及丸!

2024-09-15 153 views
蟹仙主打蒸氣火鍋, 配以各種新鮮海鮮食完真係同朋友讚口不絕海鮮都有好多種類, 全部都好新鮮, 專人幫手去計時蒸唔同海鮮令到更加原汁原味服務態度甚本上真係一流尊貴海鮮套餐 $449這款套餐共有9款海鮮、菜同粥底-野生膏仔蟹好多膏同肉, 肉汁好清甜-太平洋饅頭蟹 / 韓國釜山鰻魚 (各一)蟹肉較少但蟹汁勁正啖啖肉勁鮮味, 唔會好多骨-野生琵琶龍蝦 / 澳洲青年龍蝦 (各一)琵琶龍蝦好難有得食, 帶有海水味澳洲龍蝦蝦肉彈牙又多膏, 好鮮甜-台灣九孔鮑魚肉質Q彈同埋好乾淨-大西洋野生青口呢個青口係食過最好味因為佢係深海青口味會帶海水鹹味-加拿大野生海虎蝦勁難忘佢嘅鮮甜味, 大大隻爽口彈牙-韓國釜山珍珠蠔都算大粒, 冇腥味-蟹皇大元貝大元貝加上蟹皇帶鹹鮮味-黃金翠翠螺太靭最後咬唔開要成粒吞-有機蔬菜籃粟米味道好甜-海鮮粥底餐廳主張少鹽少糖所以味道偏淡, 加咗菜脯就好D-椰汁雪燕估唔到連甜品都咁好食清甜滋陰令成餐畫上完美句號
蟹仙主打蒸氣火鍋, 配以各種新鮮海鮮
食完真係同朋友讚口不絕
海鮮都有好多種類, 全部都好新鮮,
專人幫手去計時蒸唔同海鮮令到更加原汁原味
服務態度甚本上真係一流
尊貴海鮮套餐 $449
這款套餐共有9款海鮮、菜同粥底

-野生膏仔蟹
好多膏同肉, 肉汁好清甜

-太平洋饅頭蟹 / 韓國釜山鰻魚 (各一)
蟹肉較少但蟹汁勁正
啖啖肉勁鮮味, 唔會好多骨

-野生琵琶龍蝦 / 澳洲青年龍蝦 (各一)
琵琶龍蝦好難有得食, 帶有海水味
澳洲龍蝦蝦肉彈牙又多膏, 好鮮甜

-台灣九孔鮑魚
肉質Q彈同埋好乾淨

-大西洋野生青口
呢個青口係食過最好味
因為佢係深海青口味會帶海水鹹味

-加拿大野生海虎蝦
勁難忘佢嘅鮮甜味, 大大隻爽口彈牙

-韓國釜山珍珠蠔

太靭最後咬唔開要成粒吞

-有機蔬菜籃
粟米味道好甜

-海鮮粥底
餐廳主張少鹽少糖所以味道偏淡, 加咗菜脯就好D

-椰汁雪燕
估唔到連甜品都咁好食
清甜滋陰令成餐畫上完美句號
2024-09-12 142 views
同朋友相聚邊食邊傾 在銅鑼灣選擇了 #蟹仙 食蒸海鮮;我們選了 #尊貴海鮮套餐 每位 $449 (醬油費$15/位)✨韓國釜山鰻魚✨野生琵琶龍蝦✨台灣九孔鮑魚✨大西洋野生青口✨加拿大野生海虎蝦✨韓國斧山珍珠蠔✨聖子✨蟹皇大元貝✨野生膏仔蟹連埋蔬菜籃 共十款食品 最後會炮製埋底下的粥 名副其實是吸收哂海鮮精華的海鮮粥這裏會有店員幫忙蒸海鮮 所以次序和時間我們是完全不會理會 枱上有計時器響 夠時間後店員會幫忙打開夾埋比我們 基本上我們只需要傾計等食😆對我來說最有驚喜是 #野生青口 !!本身我不是太喜愛吃青口因為會腥或口感不太好 但今晚的青口只是清蒸 甚麼醬料都沒有落 一啖食落去是鮮甜有彈性的質地 好好食!另外我都很推薦的便是琵琶龍蝦、鰻魚和膏仔蟹 琵琶蝦肉質好彈牙 味道清甜 真的可能好食過青龍;蒸鰻魚我都是第一次 因為通常是燒的 鰻魚一點腥味都沒有而且肉質爽口;膏仔蟹size都不細 蟹膏甘香 蟹肉鮮甜多肉 我這個懶拆蟹的人都食到乾乾淨淨其實全部9款海鮮質素都很高 後來店員過來傾談間才知道 原來這裏的老闆本身做海鮮批發 所以能夠拎到好多靚海鮮 還特別提醒我們 新鮮的海鮮基本上甚麼調味都不需便

✨韓國釜山鰻魚
✨韓國斧山珍珠蠔
✨聖子
✨蟹皇大元貝
✨野生膏仔蟹

其實全部9款海鮮質素都很高 後來店員過來傾談間才知道 原來這裏的老闆本身做海鮮批發 所以能夠拎到好多靚海鮮 還特別提醒我們 新鮮的海鮮基本上甚麼調味都不需便已經很好吃 今晚我十分同意這一點

最後仲送埋糖水椰汁雪燕 清涼唔太甜 大滿足地完結晚餐
Type of Meal
Dinner
  • 大西洋野生青口
  • 尊貴海鮮套餐
  • 膏仔蟹
2024-09-11 150 views
朋友的生日,來個二人海鮮蒸出新鮮,店主為專業入口商,每日挑選頂級上乘貨源,再空運新鮮之海鮮來二人蒸汽海鮮,新鮮海鮮的選擇多,野生奄仔蟹,爆膏感。食物很新鮮,尊貴海鮮餐,令人回味野生膏蟹仔海水味重,肉質鮮香的,棒喔鰻魚新鮮的肉質,味道鮮甜味滿滿,美好之感覺澳洲青年龍蝦台灣九孔鮑魚彈牙之肉質,肥厚吃來鮮甜感滿滿加拿大野生大赤蝦大隻彈牙,蝦味重,非常新鮮紐西蘭月亮月貝韓國釜山珍珠蠔食材新鮮又高質,海鮮香甜,朋友非常滿意

來二人蒸汽海鮮,新鮮海鮮的選擇多,野生奄仔蟹,爆膏感。

食物很新鮮,尊貴海鮮餐,令人回味

野生膏蟹仔
海水味重,肉質鮮香的,棒喔

鰻魚
新鮮的肉質,味道鮮甜味滿滿,美好之感覺

澳洲青年龍蝦

台灣九孔鮑魚
彈牙之肉質,肥厚吃來鮮甜感滿滿

加拿大野生大赤蝦
大隻彈牙,蝦味重,非常新鮮

紐西蘭月亮月貝

韓國釜山珍珠蠔

食材新鮮又高質,海鮮香甜,朋友非常滿意
召集海鮮控! 呢間「蟹仙」之前同屋企人食過一次,味道唔錯,今次再訪同樣Keep倒水準海鮮全部都好新鮮架!尊貴海鮮套餐 $439/位野生膏仔蟹蟹肉一梳梳夠厚實,食既時候好清甜,話明膏仔真係好多膏,大滿足韓國釜山鰻魚店員建議我地沾上wasabi一齊食,啖啖肉更有鮮味,唔算好多骨澳洲青年龍蝦仲係好生猛,蝦肉彈牙又多膏,好鮮甜台灣九孔鮑魚大西洋野生青口鮑魚同青口都好大隻,肉質Q彈,青口帶清甜海水味,值得一試加拿大野生海虎蝦韓國斧山珍珠蠔珍珠蠔細細粒冇腥味,海虎蝦大大隻爽口彃牙,好食!黃金翡翠螺蟹皇大元貝翡翠螺都好大粒,大元貝加上蟹皇帶鹹鮮味有機蔬菜籃有生菜、娃娃菜同粟米,味道香甜,有助解膩最後加上蔥花同菜脯食埋粥,吸收曬海鮮精華香甜綿密,十分暖胃
海鮮全部都好新鮮架!

尊貴海鮮套餐 $439/位

澳洲青年龍蝦
仲係好生猛,蝦肉彈牙又多膏,好鮮甜

台灣九孔鮑魚
大西洋野生青口
鮑魚同青口都好大隻,肉質Q彈,青口帶清甜海水味,值得一試

韓國斧山珍珠蠔
珍珠蠔細細粒冇腥味,海虎蝦大大隻爽口彃牙,好食!

黃金翡翠螺
蟹皇大元貝
翡翠螺都好大粒,大元貝加上蟹皇帶鹹鮮味

有機蔬菜籃
有生菜、娃娃菜同粟米,味道香甜,有助解膩

最後加上蔥花同菜脯食埋粥,吸收曬海鮮精華香甜綿密,十分暖胃
2024-09-02 233 views
今天我去了看到了一家專門吃蒸汽火鍋的餐廳,所以決定進去試一下。這家餐廳的服務員非常熱情,一進去就能感到放心出行,服務員還很周到地將餐具清潔了一遍才分發給我們,非常注重衛生。我們點了每人尊貴套餐,因為可以嘗試到兩種不同類型的蟹,一種是菲律賓大蟹,另一種是饅頭蟹。這是我人生第一次吃饅頭蟹,肉質很鮮甜,雖然沒有大蟹那樣實在,但它有一種獨特的一絲一絲的感覺。此外,他們的扇貝很大顆,生蠔也很肥美,接下來是我最喜歡吃的青口,入口有很多海水味道。最後的甜品是椰汁燉燕窩,感覺也非常好。

2024-08-24 253 views
今日行開CWB,咁揾到呢一間蟹仙,咁自己不嬲鍾意食蒸海鮮,咁就梗係入去試下啦,咁入面舖頭都幾乾淨企理, 令到我覺得食嘢嘅時候會比較舒適 ,而我同朋友就叫咗個比較超值嘅海鮮餐廢話少講大家睇下我食緊食咗啲乜:饅頭蟹 - 肉質飽滿鮮甜,極富蟹香。蒸煮後保留了天然的鮮味,鮮嫩柔滑的口感令我難忘 。野生膏仔蟹 - 富含豐富膏汁的野生膏仔蟹,肉質緊實飽滿,蟹膏濃郁香醇,入口即化。清新自然,突出了食材本身的鮮美。澳洲青年龍蝦 - 青嫩肥美的澳洲龍蝦,肉質細膩彈牙,飽含海洋的清甜味。蒸煮後保留了最佳的口感,吃起來鮮美多汁。台灣九孔鮑魚 - 肥美飽滿的台灣九孔鮑魚,肉質鮮嫩彈牙,飽含天然鮑魚香氣。這道菜質地細膩,入口即化,令人回味。 韓國斧山珍珠蠔 - 肥美飽滿的韓國斧山珍珠蠔,肉質鮮嫩多汁,蘊含天然鮮甜味。蒸煮後保留了最佳口感,吃起來滑嫩鮮美。紐西蘭刀貝 - 肥碩飽滿的紐西蘭刀貝,肉質緊實多汁,蘊含海洋的清甜。這道菜鮮甜可口,入口即化。大西洋野生青口 - 肥美飽滿的大西洋野生青口,肉質扎實鮮美,透著海洋的清新氣息。這道菜質地細緻。加拿大野生虎蝦 - 肥美鮮嫩的加拿大野生虎蝦,肉質細膩多汁,飽含海洋鮮甜

加拿大野生虎蝦 - 肥美鮮嫩的加拿大野生虎蝦,肉質細膩多汁,飽含海洋鮮甜。這道菜入口即化,鮮嫩可口,讓人回味無窮。

蟹皇大元貝 - 肥美飽滿的蟹皇大元貝,肉質細膩鮮甜,入口即化。這道菜清香四溢,滋味濃郁。

有機蔬菜籃 - 新鮮多彩的有機蔬菜,結合不同口感與風味,清脆爽口,清新自然。這道絕佳的開胃菜,能夠清新涼爽整個用餐體驗。

椰汁雪燕 - 細膩滑潤的椰汁雪燕, 甜而不膩,清爽可口。這道甜品清新怡人,為整個用餐增添了愉悅的餘韻。

粥底的芋頭、排骨和粟米組合在一起,為整道菜提供了濃郁的口感和海鮮風味。芋頭的香甜和排骨的鮮美融入粥底,加上粟米的口感豐富,使得整道菜更加豐富多樣。

呢間餐廳蒸煮的食物組合不僅提供了多種的海鮮選擇,還加入了有機蔬菜和粥底的搭配,使整體口感更加平衡豐富。蒸煮這些食材可以保留它們的原汁原味和鮮美風味,讓我一口接一口享受著豐盛的海鮮。鍾意食海鮮嘅朋友可以一試的!

爹哋媽咪一向都好鍾意食海鮮今晚就帶佢嚟銅鑼灣嘅呢一間海鮮蒸氣石鍋餐廳食晚飯。.銅鑼灣地鐵站行過去3分鐘左右地點幾方便,睇完餐牌之後我哋揀咗人均449嘅專貴海鮮套餐,裏面包咗八款海鮮同有機蔬菜籃,最後仲有個粥食。.印象好深刻嘅有太平洋饅頭蟹,細細隻,肉唔多,但係蟹肉好鮮甜,而且長年生長喺深海入邊,每年得幾個月可以野生捕捉,係好罕有嘅海鮮,香港唔多地方可以食到,係特別。另一款野生膏仔蟹就大大隻,厚肉多膏,肉質彈牙,一絲絲咁,家人非常喜歡。.除咗蟹之外,呢個套餐仲有鮑魚、野生青口、加拿大海虎蝦、自選澳龍/琵琶龍、韓國珍珠蠔等等,成個餐都幾豐富。鮑魚彈牙,青口帶自然海水味,豉油都唔使點。琵琶龍就坊間都幾少見,肉質滑溜過澳洲龍蝦,鮮甜d,不過就冇咁彈牙,都幾特別。成個過程都有服務員幫我哋蒸,唔會話驚自己唔識控制蒸幾耐。.食完海鮮之後,服務員就會幫我哋蒸菜同埋煮粥,不得不說,雖然前面啲海鮮好食,但係最後嘅粥其實都好驚艷,因為裏面有好多海鮮精華,我哋一人食咗一碗都有啲意猶未盡。~~~蟹仙海鮮蒸碢大公館 銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地舖至1樓
1985 views

~~~
蟹仙海鮮蒸碢大公館
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地舖至1樓
2024-08-08 316 views
sogo 3分鐘路程,店面乾凈,座位寬敞,新鮮美味的海鮮盡在此處。相比起其他海鮮蒸鍋,賣點不是量多,而是精選各地海鮮,因此從外地回來馬上預約了作為第一餐。1.野生膏仔蟹:來自菲律賓,比一般酒樓更香更鮮甜,蟹肉多2.店家推薦饅頭蟹,這是我第一次嘗試,體積真的如名字一樣,小小一隻,但是海鮮味濃,加在粥底里起了提鮮作用,肉不多3.琵琶龍蝦,一定是首選!鮮味介乎蟹與龍蝦之間,肉質爽肉厚,更鮮甜!其貌不揚但真的出色!4.台灣鮑魚肥美,不是一般大連鮑魚可比。5.青口,虎蝦,珍珠蠔,保持水準6蟹黃帶子請一定要叫!跟朋友分享才知,單靠這道菜他們已經知道蟹仙,可謂招牌菜!店面不走華麗打卡風,實在樸素,服務貼心。值得一提的是他們一般建議不要沾任何醬,才能想到海鮮的原味,這要對自家的產品有多大信心啊是日菜單

1.野生膏仔蟹:來自菲律賓,比一般酒樓更香更鮮甜,蟹肉多

4.台灣鮑魚肥美,不是一般大連鮑魚可比。

5.青口,虎蝦,珍珠蠔,保持水準

店面不走華麗打卡風,實在樸素,服務貼心。

是日菜單
  • 琵琶龍蝦