Restaurant: Crazy Noodles (Kai Tak Commercial Building)
Info:

2024-09-21 375 views
無意在樓下看到他們的招牌,試了他們的小食及麵,店裏面的麵10分推介,吃了撈麵以及湯麵,兩個都一級棒!唯一不好處,便是他們的店舖並不容易找,上了樓梯之後記得要搭𨋢啊,因為一開始諗住一樓就行上去,點知上到去嘅時候個樣望落去喺後門好奇怪 。個人喜好他的湯麵很好味,朋友就喜歡吃他的撈麵 。面質非常之彈牙,辣味可以自己選擇,個人選擇了小辣,不會太辣很適合喜歡吃辣,但是又不想吃太辣的人。後來吃完才知道,原來他們的麵很有名,而且得過很多獎項。並且是在成都成為成麵10麵 。10分推薦要來吃!
10分推薦要來吃!
2024-09-16
$120 (Dinner)
2024-09-20 326 views
瘋狂擔擔麵 加大排+$21擔擔麵選用新鮮水麵非油炸,十分健康水麵麵質滑漏唔會過淋帶筋性同瘦多肥少既肉碎拌勻惹味可口青瓜、花生、油菜既搭配令成件事更加清新大排燘得入味肉質軟淋不失咬口啖啖肉食肉獸必試蕃茄牛肉麵牛肉選用牛展牛味突出蕃茄湯底味道濃郁酸甜適中水麵掛湯力不俗每一啖都品嚐到蕃茄湯底既味道食唔到辣既話推薦蕃茄牛肉麵成都老冰粉透明既冰粉呈啫喱狀帶少少彈牙既咀嚼感淋上黑糖入口清涼香甜配料有花生、提子乾、酒糟、芝麻、山楂等口感十分豐富食埋哩個甜品為一餐飯畫上完美句號烏梅汁酸中帶甜開胃解膩解辣一流羅漢果冬瓜茶味道甜甜地飲得出係羅漢果本身既甜味潤喉清熱
瘋狂擔擔麵 加大排+$21
擔擔麵選用新鮮水麵
非油炸,十分健康
水麵麵質滑漏
唔會過淋帶筋性
同瘦多肥少既肉碎拌勻
惹味可口
青瓜、花生、油菜既搭配
令成件事更加清新

透明既冰粉呈啫喱狀
帶少少彈牙既咀嚼感
淋上黑糖
入口清涼香甜
配料有花生、提子乾、酒糟、芝麻、山楂等
口感十分豐富

味道甜甜地
飲得出係羅漢果本身既甜味
潤喉清熱
2024-09-17 696 views
瘋狂擔擔麵套餐 ($118)呢碗撈麵揀咗BB辣、BB麻,撈麵嘅口感非常好,加咗牛舌作配料,味道更加豐富。牛舌煮得剛好,軟嫩多汁,配合擔擔麵嘅香辣醬汁,簡直係絕配👍🏻再加埋一杯凍檸茶,清新解膩,非常合適。最後甜品方面,叫咗紅棗銀耳湯清甜滋潤,劃上完美句號🥰瘋狂肥腸麵套餐 ($115)呢碗湯麵同樣係BB辣、BB麻,湯底濃郁,肥腸煮得剛好,口感滑膩,再搭配杯凍檸茶~另外仲加咗個小食泡椒鳳爪,酸辣味道一流,令人一口接一口。最後嘅點品叫咗成都老冰粉作為甜品,清涼滑口,帶有一絲香甜,係一個理想嘅結尾🥰總結來講,呢兩個套餐無論係味道定係價錢,都非常值得一試!如果你鍾意食辣,唔好錯過呢兩款!
瘋狂擔擔麵
紅棗銀耳湯
瘋狂擔擔麵套餐 ($118)
瘋狂肥腸麵
泡椒鳳爪

瘋狂肥腸麵套餐 ($115)

瘋狂擔擔麵
紅棗銀耳湯
瘋狂肥腸麵
  • 瘋狂擔擔面
  • 瘋狂肥腸面
瘋狂牛肉麵呢間餐廳,睇落似係普通小店,但食過你就知佢真係有心思。每日自家製作嘅水麵,新鮮彈牙,帶住淡淡嘅麥香,配埋兩款各具特色嘅牛肉麵,絕對令人回味無窮。首先介紹下瘋狂牛肉麵,呢碗麵用美國牛腱子,先紅燒再燉兩個鐘,每件牛肉軟腍入味,麻辣湯底夠香夠辣但唔會嗆,辣得過癮卻唔會遮蓋其他食材嘅味道。每一口麵都吸飽湯汁,麵條滑溜彈牙,配埋啖啖濃郁嘅牛肉,真係辣味十足但好滿足唔食辣既就一定要試下蕃茄牛肉麵。湯底用新鮮蕃茄慢煮,帶出自然嘅酸甜,再加入豬骨湯底,整體味道酸香開胃。牛肉嫩滑,配上濃郁嘅蕃茄湯,令人一食就愛上。小食我最愛嘅係佢哋嘅泡椒鳳爪。呢個鳳爪真係超級香辣,辣得過癮,咬落去啖啖彈牙,酸辣味十足,食完真係欲罷不能。食完鳳爪後,我通常會嚟碗冰粉解辣,羅漢果茶都係必叫,唔會太甜,飲完令人覺得好解膩又清新。成個套餐辣中帶清,刺激又舒緩,真係食得過癮又滿足,非常推薦畀所有鍾意重口味或者蕃茄湯嘅朋友試下!

2024-09-09
2024-09-07 386 views
男朋友話想試川菜,我唯有捨命陪君子,去左中環嘅瘋狂小麵。去到發現有驚喜,原來川菜都唔一定係辣嘅,都好多元化,有酸菜湯,亦有蕃茄湯⭐️瘋狂肥腸麵套餐男朋友話就我,揀左白湯,另外加左酸菜,肥腸清理得好乾淨,入面嘅脂肪都冇埋,正!⭐️羅漢果冬瓜茶有羅漢果嘅甘甜,配埋冬瓜茶,幾好嘅配搭,好飲!⭐️蒜泥青瓜本身清淡嘅青瓜,同蒜泥加埋一齊,簡直係絕配,好食!⭐️酸菜豬肚麵套餐豬肚唔會好un,個湯底好香,仲加左隻卤蛋,食到有d香料味,好鐘意佢嘅麵質,有種食日本拉麵嘅感覺,食得慢嘅我,食到最後,個麵都唔會漲曬😍⭐️烏梅汁正!真材實料,好夠味,好好飲😋⭐️涼拌木耳落單紙有兩隻辣椒,我勉強食到幾舊,留返比男朋友,佢話好啱食⭐️成都老冰粉白涼粉個面有山楂粒、提子乾、米粒、花生、芝麻,配埋一齊甜甜地,好清爽,又可以令口腔清新一下,入口又有唔同口感,好食!

⭐️瘋狂肥腸麵套餐
⭐️羅漢果冬瓜茶
有羅漢果嘅甘甜,配埋冬瓜茶,幾好嘅配搭,好飲!
⭐️蒜泥青瓜
本身清淡嘅青瓜,同蒜泥加埋一齊,簡直係絕配,好食!

⭐️酸菜豬肚麵套餐
⭐️烏梅汁
正!真材實料,好夠味,好好飲😋
⭐️涼拌木耳
落單紙有兩隻辣椒,我勉強食到幾舊,留返比男朋友,佢話好啱食
⭐️成都老冰粉

2024-09-07
$124 (Tea)
  • 羅漢果冬瓜茶
  • 酸菜豬肚麵
  • 烏梅汁
2024-09-01 422 views
中環食野好貴就知,呢間$100樓下有大大碗面同飲品,晚市嚟講都唔錯瘋狂牛肉麵(小辣)呢碗瘋狂牛肉麵,小辣㗎,食落去就係一陣濃烈嘅牛肉香氣,啲牛腱子肉切得啱啱好,軟綿綿唔會太糊口感啱啱好。紅燒嘅調味令牛肉更加鮮味,啖喺口入面香氣四溢,完全唔油膩。湯底係呢碗麵嘅靈魂,最好食係個麵,煙煙韌韌,有口感,同埋好掛湯,夠晒味瘋狂大排面(BB辣)大排食落似豬軟骨,好入味,唔難,豬肉味香。加埋啲辣味調味,好好食🤤仲有蒜香青瓜同冰酸梅汁

瘋狂牛肉麵(小辣)

瘋狂大排面(BB辣)

仲有蒜香青瓜同冰酸梅汁

2024-08-21 454 views
今日行完中環諗住去食個飯,先整返起有人推介過呢間瘋狂小面,係四川嘅過江龍,好似仲攞咗好多獎添主打唔同嘅面類,有紅湯白湯同埋乾撈,今日都試咗佢兩隻麵😝紅湯瘋狂牛肉面(加牛舌)濃郁的紅湯為基底,加入大塊的牛肉和嚼勁十足的牛舌,口感層次豐富。湯料醬香四溢,入口濃郁鮮美,配上彈牙的麵條,值得一提嘅係呢度嘅麵條係用新鮮水麵,所以口感特別好紅湯瘋狂大排面同頭先嗰碗一樣,不過叫咗大排,其實會有啲似豬軟骨,餐廳都炆得幾入味,唔單止出邊味濃,而且裏面都有味泡椒鳯爪有大量泡椒醃製,一樣非常入味,幾開胃

主打唔同嘅面類,有紅湯白湯同埋乾撈,今日都試咗佢兩隻麵😝

紅湯瘋狂牛肉面(加牛舌)

紅湯瘋狂大排面

泡椒鳯爪

有大量泡椒醃製,一樣非常入味,幾開胃
2024-08-17 348 views
最近試咗中環川菜「瘋狂小麵」嘅套餐,價錢係$109,包括麵食、飲品、小食同甜品,真係物超所值👍🏻小食涼拌木耳木耳切得啱啱好,口感爽脆,每片都醃得入味。酸甜適中,令人開胃,係開場好選擇。泡椒鳳爪酸辣味道醒神,泡椒嘅香氣滲透入鳳爪,膠質豐富,入口即化,令人欲罷不能。主菜**瘋狂牛肉麵(紅湯)** 湯底紅潤,少辣加麻既選擇令味道更有層次,牛肉味濃郁且帶少許辣。麵條有蛋香,掛湯力強,口感彈牙,真係一絕。**瘋狂大排麵(白湯)** 白湯濃郁,帶有豬骨香氣。大排非常軟嫩,輕輕一咬即化,肉質鮮美,配搭白湯一流。甜品成都老冰粉結尾來一碗冰粉,冰涼透心,冰粉勁滑,薄荷味清新,糖水少甜而不膩,為整餐劃上完美句號。

小食

甜品

• 成都老冰粉
  • 泡椒鳳爪
2024-08-15 315 views
一直都好中意食重慶小麵,辣辣嘚嘅川渝菜式一個人來食午餐,可惜唔可以點好多個特色面喇,不過食完都好滿足!我點咗A+B+C set,揀咗瘋狂牛肉麵 紅湯 加辣少痲 ,飲品係烏梅汁,瘋狂小吃係蒜泥青瓜。牛肉麵加辣係真係好爽啊,第一啖红汤即刻另我整個口腔都充斥晒川辣汤底嘅浓郁香味,少麻都一陣陣咁刺激住我條脷,食欲即刻就打開晒!正啊!跟住一啖面一啖牛肉片一啖紅湯,究極舒適,好爽好上癮烏梅汁可惜系常溫嘅,凍少少都可以更加解辣吖。小菜蒜泥青瓜都幾清香,好爽口,清清爽爽,都算唔錯!全部食晒下次一定要叫埋朋友一起來share,豌雜幹撈面都好吸引人啊,下次一定要食佢!
一直都好中意食重慶小麵,辣辣嘚嘅川渝菜式
正啊!跟住一啖面一啖牛肉片一啖紅湯,究極舒適,好爽好上癮

下次一定要叫埋朋友一起來share
,豌雜幹撈面都好吸引人啊,下次一定要食佢!
2024-06-18
2024-08-13 312 views
喺中環返工嘅Melo,唔係同事介紹,都唔知原來士丹利街嗰間南記上面有一間食四川麻辣麵。✨瘋狂牛肉麵牛肉牛筋好軟淋!個麵幾有口感!有啲彈牙,唔係爛pat pat嗰種,仲要非油炸!個滷蛋就正正常常~overall比想像中好食喎,我揀咗BB辣BB麻,唔算辣,對我嚟講啱啱好!✨瘋狂大排麵大排啖啖肉!呢個叫咗正常麻正常辣。同事表示:媽啊!好辣呀😂 Overall 其實佢碗麵最正就係佢入邊有花生,香蔥,芫荽,豌豆醬,加埋成個味道層次感好豐富!最重要係食完冇口乾!小食都出色!呢間絕對可以encore!

✨瘋狂牛肉麵

✨瘋狂大排麵
大排啖啖肉!呢個叫咗正常麻正常辣。同事表示:媽啊!好辣呀😂

• 瘋狂牛肉麵
2024-08-11 335 views
鐘意食辣的就唔好錯過呢間來小面。麻辣味道真係會食上癮。餐廳位於中環站附近,就係日本超市後面,超易去~ 同朋友食左兩個套餐,有一大碗面、小食、甜品、飲品,加埋都係百零蚊,好味又抵食🥢瘋狂肥腸面係起成都經常都會見到嘅名菜,肥腸大大件又肥嫩多汁,彈牙口感配上紅油麻辣湯,辣勁十足。小面幼滑煙靭,十分爽口,同肥腸嘅油脂非常夾。🥢瘋狂豌雜面好鍾意加入咗榨菜,配料就有香濃嘅豌豆和花椒肉碎,再撈埋爽口的小麵一齊食,口感層次豐富,每一啖都係麻香味、豆香配上油脂的清香,惹味好食🥢小食:泡椒鳳爪和涼拌木耳兩款小食都好好食,鳳爪酸辣很開胃,涼拌木耳爽甜清新🥢甜品:紅棗銀耳湯和成都老冰粉兩款都甜甜地,解辣一流🥢飲品:烏梅汁和羅漢果冬瓜茶好似係家的原汁原味,好飲

🥢瘋狂肥腸面

🥢瘋狂豌雜面

🥢小食:泡椒鳳爪和涼拌木耳
兩款小食都好好食,鳳爪酸辣很開胃,涼拌木耳爽甜清新

🥢甜品:紅棗銀耳湯和成都老冰粉
兩款都甜甜地,解辣一流

🥢飲品:烏梅汁和羅漢果冬瓜茶
好似係家的原汁原味,好飲
2024-08-10
$120 (Dinner)
  • 瘋狂豌雜面
瘋狂小麵,都算幾出名既得獎重慶小麵麵店🏅主打就係由好多唔同調料廚出黎既湯同麵,有辣有唔辣,配埋唔同既四川重慶小食😍環境舒服,中式裝修,入到舖已經聞到好香!🤞🏻瘋狂牛肉麵,紅湯,少辣加麻,幾大碗,好香😘好紅但唔算好辣,反而係好香,個湯不得了,好有層次既味道,厚身濃牛味🫶🏻再加啲辣,食麵🍜麵條有蛋味,非常掛湯,有啲底味,極之好味既麵條🥹淨係湯同麵已經⼀絶,仲食得出有加麻,好爽🤩真心推薦大家面加倍,只係$12,而最好食真係面同湯🩵牛肉係半筋腩咁,好夾個湯底,加埋葱莞茜食又係另一個風味👍🏻棒棒雞,有啲似手撕雞mix口水雞咁,惹味😋配返枝花臉啤酒,個中國菜風格出晒黎,又可以解解辣🥳鍾意食麵定係鍾意食辣都係必試😤係我食過最好食既重慶小面之一🎉風味完勝😌

瘋狂牛肉麵

牛筋腩
花臉啤酒
棒棒雞
2024-07-22 361 views
喺中環都可以食到內地正宗四川口味🔥 喺士丹利街樓上舖,瘋狂小面買嘅就係最正宗嘅內地至愛嘅四川菜。建議選擇套餐餐👇🏽🍜A+B $87 麵食加飲品🍜A+B+C/D $98 麵食加飲品加小食或甜品🍜A+B+C+D $109 全有瘋狂豌雜面+夫妻肺片+羅漢果冬瓜茶酸辣粉+棒棒雞+凍檸茶酸辣粉係最出色,辣度由自己調校,叫咗小辣都已經好入味,配菜都有好多,有肉碎花生大量嘅蔥,酸辣粉都好煙靭,食到真係高質嘅酸辣粉瘋狂豌雜面係一個有豌豆嘅撈麵,少少似擔擔麵不過呢個係店員推介嘅內地人好鍾意食嘅麵,所以就試吓🤌🏻小食都係用上好高質同新鮮嘅食材🤤 如果經過中環lunch想食下啲刺激嘅嘢,瘋狂小面係絕對好選擇😈

建議選擇套餐餐👇🏽
🍜A+B $87 麵食加飲品
🍜A+B+C/D $98 麵食加飲品加小食或甜品
🍜A+B+C+D $109 全有

瘋狂豌雜面+夫妻肺片+羅漢果冬瓜茶
酸辣粉+棒棒雞+凍檸茶

小食都係用上好高質同新鮮嘅食材🤤

🥵夏天吃辣, 可促進食慾, 又能幫助身體散熱💨中環有間樓上店, 👶🏻BB班辣度🌶️嘅朋友都可以嚐辣🤪🥳🌟主打四川風味🌶️麻辣小面, 分乾撈及湯面🥢📍位於中環商業大廈內樓上舖, 鄰近Dxxki🇨🇳裝修帶古代中國風, 有磚牆和京劇面譜壁畫🖼️📝按喜好自由揀選套餐組合「A-D選項」, 💰價錢由$87-109不等🔸瘋狂擔擔面套餐 $98 7.5/10BB辣|BB麻|+$21 大排☑️選用不經油炸的新鮮水麵🥢, 口感順滑有彈性😍😋🌶️辣度恰宜👌🏻, 真係BB班辣度👶🏻🐷大排肉質軟嫩, 啖啖肉連少少骨😙🥜香濃麻醬x爽辣花椒🌶️, 鮮香而不膩同肉末, 花生, 碗豆, 青瓜絲拌勻🥢麵條吸收哂醬汁, 份外惹味🤤🔸蕃茄牛肉面🍅 $87 6/10🍅自家製蕃茄湯底, 味道偏清甜, 茄味較淡🤏🏻🐮薄切牛展約有5片, 另配幾條青菜🥬💁🏻不愛辣的朋友の選..小吃..🔸涼拌木耳🌶️🌶️涼拌小菜比擔擔面更麻更辣🥵, 後勁較重..飲品..🔸熱檸水🔸凍檸茶 +$6
🥵夏天吃辣, 可促進食慾, 又能幫助身體散熱💨
中環有間樓上店,
👶🏻BB班辣度🌶️嘅朋友都可以嚐辣🤪🥳
🌟主打四川風味🌶️麻辣小面, 分乾撈及湯面🥢
📍位於中環商業大廈內樓上舖, 鄰近Dxxki
🇨🇳裝修帶古代中國風,
有磚牆和京劇面譜壁畫🖼️

📝按喜好自由揀選套餐組合「A-D選項」,
💰價錢由$87-109不等

🔸瘋狂擔擔面套餐 $98 7.5/10
BB辣|BB麻|+$21 大排

☑️選用不經油炸的新鮮水麵🥢,
口感順滑有彈性😍😋
🌶️辣度恰宜👌🏻, 真係BB班辣度👶🏻
🐷大排肉質軟嫩, 啖啖肉連少少骨😙

🥜香濃麻醬x爽辣花椒🌶️, 鮮香而不膩
同肉末, 花生, 碗豆, 青瓜絲拌勻🥢
麵條吸收哂醬汁, 份外惹味🤤

🔸蕃茄牛肉面🍅 $87 6/10
🍅自家製蕃茄湯底, 味道偏清甜, 茄味較淡🤏🏻
🐮薄切牛展約有5片, 另配幾條青菜🥬
💁🏻不愛辣的朋友の選

..小吃..
🔸涼拌木耳🌶️🌶️
涼拌小菜比擔擔面更麻更辣🥵, 後勁較重

..飲品..
🔸熱檸水
🔸凍檸茶 +$6
2024-07-20 297 views
酸辣粉的粉條滑嫩而彈牙,湯底酸辣適中,非常開胃。牛肚煮得恰到好處,既有嚼勁又不會難咬。這道菜品的口感和味道都讓我相當滿意。烏梅汁(常溫)是一大亮點。這款飲品酸甜適中,非常解渴。蒜泥小黃瓜作為一道涼拌菜,非常清爽。小黃瓜的新鮮度和脆度搭配蒜泥的香氣,簡單卻不失美味,是一道很好的開胃菜。擔擔麵口感豐富、層次分明。濃郁的花生醬汁與辛辣獨特的擔擔麵川味完美融合。牛肉醬香濃厚實,大排肉質鬆軟多汁,非常入味。整體搭配讓人垂涎三尺,難以停箸。木耳的爽脆口感非常讓人喜歡,調味恰到好處,不過於油膩。簡單卻美味,平衡了整餐的口感。

烏梅汁(常溫)是一大亮點。這款飲品酸甜適中,非常解渴。