落雨濕濕放工想即刻返屋企,放低個袋就去屋企附近嘅 DRAGON BBQ BAR ,鍾意佢半開放式可以食串燒飲啤酒,又有主食當晚餐,環境氣氛都幾 chill, 價錢又唔貴!久不久都鍾意同老公兩個嚟飲下啤酒傾吓計。啤酒我哋都鍾意飲比較淡口味的啤酒,新力清啤 同埋 菲律賓手工啤,夠晒冰凍,啱晒我哋!一人一支摸吓酒杯底,望吓街景幾寫意。炸池魚仔炸池魚仔用嚟送啤酒一流,去日本居酒屋係必點嘅小食,估唔到這裏也有。薄薄的炸粉,入口酥脆可口,池魚仔 味道佳。串燒金菇牛肉串用牛肉片包裹著金菇是經典日本料理,配上自家製的照燒醬汁,分外好味道。芝士煙肉燒蠔芝士煙肉非常惹味,燒蠔熱辣辣香噴噴,入口即化,肥美多汁。司華力腸串司華力腸中間夾了幾塊薯片,顯得師傅份外細心,皮脆肉香,軟硬口感有層次。店長推介燒生命麵包串好耐冇去BBQ啦!今次就等師傅代我燒麵包,外脆內軟,牛油味香濃。主食德國黑啤鹹豬手拼薯菜大大隻豬手千呼萬喚始出來!即叫即製,美食真的要耐心等候,也是值得等待的。 鹹香十足的豬手,肉質軟腍,皮油亮烤得夠脆口。用了黑啤味道更濃更香,馬上趁熱吃,一啖豬手 配一啖啤酒,真。係正! 好似去左旅行德國食豬手一樣咁享

啤酒

炸池魚仔

串燒
金菇牛肉串

芝士煙肉燒蠔
芝士煙肉非常惹味,燒蠔熱辣辣香噴噴,入口即化,肥美多汁。

店長推介
燒生命麵包串

主食
德國黑啤鹹豬手拼薯菜
大大隻豬手千呼萬喚始出來!即叫即製,美食真的要耐心等候,也是值得等待的。 鹹香十足的豬手,肉質軟腍,皮油亮烤得夠脆口。用了黑啤味道更濃更香,馬上趁熱吃,一啖豬手 配一啖啤酒,真。係正! 好似去左旅行德國食豬手一樣咁享受!

香蒜檸檬牛油燒三文魚扒拼薯菜
我個人好喜歡薄薄脆口的 三文魚扒,肉質入口柔滑,以香蒜檸檬牛油燒顯得份外清香,入口味道鮮甜,營養豐富又有奧米茄三,食得健康!

• 芝士燒廣島蠔
  • 金菇牛肉卷
2020-10-06 33 views
今日新工作開始,今晚去Dragon bar慶祝😂😂與朋友聚聚,講講卦做個八婆仔🤣呢間之前都黎過了,覺得唔錯所以再Emcore‼️ 耐無飲酒,各自叫症杯蘋果酒🙆🏻‍♀️女生最愛,我同朋友都喜歡💕 好想叫牛,西冷牛好正佢地,可惜朋友突發性濕疹,捱義氣陪佢🙅🏻‍♀️😭其實好想叫😟 叫左德國豬手、香草烤春雞、烤雞皮😍、煙肉金菇、肉碎原條燒茄、扇貝♥️♥️樣樣都好食,建議有興趣黎既朋友仔、散叫小食、包飽死🤣🤣朋友都話其實散叫幾平,我地今次豬左,下因爲食唔曬🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️下次一定散叫,佢地燒生蠔最後個份俾隔離食左,原本想叫,聽到話好新鮮要預約定🤭🤭🤭🤭🤭搞到我心思思📍 大埔
搞到我心思思

📍 大埔
  • 韮菜燒
  • Prime 極黑牛小排
  • 燒雞泡魚乾
  • 串燒娃娃菜
2020-10-04 21 views
🌕Hello 我係Moon🌕之前經過美豐花園已經好想食依間串燒嘢食,除咗去裝修好有格調之外🥳仲係一間值得幫襯嘅店舖!今日再次經過美豐花園,我就提議不如食呢間啦🤩,睇完個餐牌,朋友都話可以一試,因為價錢唔貴,選擇又多,🥰啱晒一班朋友喺度放鬆一下!我哋每人要咗杯酒,呢度嘅酒類選擇好多,落咗單之後好快就已經有酒飲,🤪酒份量大大杯🤩,呢個份量真係好滿意,😋飲酒又點少得要食串燒呢,除咗串燒,當然要試吓依度嘅三文鮮餐同埋牛扒餐la!😍主菜絕對係高質素,份量多,大大份,可以share食🤩,我真係好鍾意佢嘅牛扒😋好嫩滑,好新鮮,熟成度啱啱好,重點係佢真係厚切🤤好滿足😍三文魚餐一樣都係跟薯菜,其實薯條嘅份量都幾多,絕對夠飽,三文魚都係大大份,而且冇雪藏味,完全唔腥🤩,食三文魚嘅時候我鍾意落少少🤏🏻檸檬🍋汁,咁樣會更加好食㗎!🤩嚟到呢度當然要食下佢嘅串燒🤩,我好欣賞佢嘅雞軟骨,燒得啱啱好而且好入味,當然唔少得佢嘅燒鰻魚,好大件,唔乾身,好易入口😋,我真係好鍾意食佢嘅鰻魚😋不得不提就係佢嘅炸魷魚🦑圈,😍外脆內軟,而且粉漿好薄,所以食落口啖啖肉,🤩魷魚真係好新鮮,好滑,點少少沙律醬食真係好好味😋如果你鍾意食鵝
🌕Hello 我係Moon🌕
今日再次經過美豐花園,
選擇又多,🥰啱晒一班朋友喺度放鬆一下!
我哋每人要咗杯酒,
😋好嫩滑,好新鮮,熟成度啱啱好,重點係佢真係厚切🤤
好滿足😍
三文魚餐一樣都係跟薯菜,
嚟到呢度當然要食下佢嘅串燒🤩,我好欣賞佢嘅雞軟骨,
燒得啱啱好而且好入味,當然唔少得佢嘅燒鰻魚,好大件,
唔乾身,好易入口😋,我真係好鍾意食佢嘅鰻魚😋
不得不提就係佢嘅炸魷魚🦑圈,
如果你鍾意食鵝肝嘅一定要食下呢度嘅鵝肝,
真係好高質素,🤤燒到外面少少脆,🥳內面入口即化,成個味道都係口入邊溶化,😍真係好高質素,超級好味,食完之後成個口都好香,令人回味無窮🤩
🌕MoonMoon真係好滿意今次嘅Bar,最令我難忘就係佢嘅魷魚圈同埋鵝肝😋🌕
2020-09-28 28 views
之前試過另外個間,決定試埋呢間,睇op內容呢間似西餐多少少,會有啲pasta / risotto / steak。4人行叫左好多野,記得既都打左先😂1. 蘋果酒x22. asahi 3. 16641. 德國豬手2. 西冷牛扒3. 羊腩串4. 雞軟骨5. 黑松露帶子串6. 燒原條茄子7. 厚切牛脷8. 燒雞扒9. 芝士煙肉大啡菇10. 燒台灣香腸11. 原隻魷魚筒12. 腩肉車厘茄由於太多野食,所以重點推介為之有驚喜-豬手味道份量一流,個皮就係精華-雞軟骨今日係有汁既,唔係脆身,另一種風味-帶子充滿黑松露味-原條茄子驚喜在於非孜然粉,係類似魚香茄子既料放係茄子入面,包括蝦粒,豬肉碎,蒽,辣椒等等,不過就唔算係明火燒,應該用左錫紙包住-燒雞排大大塊多汁,另一間係日式乾燒送啤酒-台灣香腸粗碌脆皮-腩肉車厘茄非薄切豬肉包住,係用厚切腩肉,燒到外脆内整體野食係偏淡同埋甜,但質素唔影響,只係口味問題,都可以問佢加鹽。而且每個廚師都不一樣。同埋牛排係花園效果,個人唔岩既口味,如果喜愛花園呢到大大件好抵食同埋間舖細少少人少少

4人行叫左好多野,記得既都打左先😂

9. 芝士煙肉大啡菇
10. 燒台灣香腸

11. 原隻魷魚筒
12. 腩肉車厘茄

由於太多野食,所以重點推介
為之有驚喜
-豬手味道份量一流,個皮就係精華
-雞軟骨今日係有汁既,唔係脆身,另一種風味
-帶子充滿黑松露味
-燒雞排大大塊多汁,另一間係日式乾燒送啤酒
-台灣香腸粗碌脆皮
-腩肉車厘茄非薄切豬肉包住,係用厚切腩肉,燒到外脆内

同埋間舖細少少人少少
2020-09-28 36 views
落黎大埔食個晚餐!4個人食左好多野😃😃😃仲叫左野飲添啊德國豬手拼薯菜西冷牛扒拼薯菜串燒就有:雞軟骨黑松露帶子串厚切牛脷燒原條香蒜茄子芝士煙肉大啡菇炭燒雞扒台灣燒香腸鮮味魷魚筒野飲一人一杯就叫左兩杯蘋果酒另外兩個人就飲啤酒嘅😀Asahi ❤️❤️❤️❤️豬手皮好脆好食啊!樣樣野都好大份😀最愛嘅就係燒香腸同埋雞軟骨雞軟骨個表面燒到脆卜卜!!好好食!!仲有個雞扒都超大塊!串燒來講都真係好抵食☺️☺️同埋可以摸吓杯底😁chill ah
落黎大埔食個晚餐!
4個人食左好多野😃😃😃

野飲一人一杯
就叫左兩杯蘋果酒
另外兩個人就飲啤酒嘅😀
Asahi ❤️❤️❤️❤️

豬手皮好脆好食啊!
樣樣野都好大份😀
最愛嘅就係燒香腸同埋雞軟骨
雞軟骨個表面燒到脆卜卜!!好好食!!
仲有個雞扒都超大塊!

串燒來講都真係好抵食☺️☺️
同埋可以摸吓杯底😁chill ah
出開去就順便食埋晚餐,之前聽朋友介紹呢間餐廳價錢同食物質素都好吸引所以去試吓。難得出去,叫咗好多野食同2杯 Somersby蘋果酒chill返下~$68「厚切西冷牛扒」,冇諗過會係咁大塊,食落肉質好Juicy, 又唔韌,煮得啱啱好👍🏼「香草牛油燒春雞」d皮好脆,雞脾肉位好滑,就算其他部位都唔會好鞋。薯條就算擺咗一陣都仲係好脆,配埋黑醋汁生菜即刻開胃曬~完全對得起$78呢個價錢有餘,出邊普通食個晚餐set都唔得啦😳「炸魷魚圈」炸粉唔會好厚,魷魚圈煙韌度剛剛好‼️「黑松露燒珍寶帶子串」帶子好大粒又有好多黑松露醬😍「燒豬頸肉」好香脆,唔難咬開☺️最最最欣賞嘅係「招牌燒原條石斑」,燒得啱啱好,好香口😋皮脆肉嫩,肉質鮮甜,魚肉一d都唔乾。我先生自己差唔多食曬成條😂

Somersby蘋果酒

厚切西冷牛扒

香草牛油燒春雞拼薯菜

「炸魷魚圈」炸粉唔會好厚,魷魚圈煙韌度剛剛好‼️
炸魷魚圈

「黑松露燒珍寶帶子串」帶子好大粒又有好多黑松露醬😍
黑松露燒珍寶帶子

「燒豬頸肉」好香脆,唔難咬開☺️
燒豬頸肉串

招牌燒原條石斑

2020-09-27
$280 (Dinner)
Somersby蘋果酒
炸魷魚圈
燒豬頸肉串
招牌燒原條石斑
  • 厚切西冷牛扒
  • 香草牛油燒春雞
2020-09-28 15 views
最近與友人相約了在大埔附近娛樂,正值晚餐時間,我們也想去酒吧喝下酒,吃一下小食。經友人的推介,我們決定了去位於美豐花園的Dragon BBQ享受我們的Happy Hour(≧▽≦) 我覺得該酒吧的裝修和燈光也很有格調,淡淡的藍色燈光令我們都感到很放鬆。進入到正題了,先談店舖的酒,我點了Asahi的大杯裝,而我友人則點了1664的大杯裝。我認為兩杯酒的麥味也很足夠,絕對適合再三品嘗。再者談及食物,有些食物是我絕對要推介給大家的,首先是店舖的主食,我特別喜歡主食A 就是豬手配薯菜,有件事我認為相當窩心的,店舖竟然把上桌的豬手切成了適合放進口內的尺寸,令我們食用時相當方便。再者我要向大家推介鵝肝串物,這串鵝肝絕對不會令你們失望,我打食評時還有點齒鋏留香
不嬲都知大埔好多野食,今日咁岩經過呢頭就幫襯左間黃店BBQ bar,呢到舖面唔大,好似得老闆一個主力燒野咁,但佢招呼客人果陣都好好禮貌,仲同我地推介多人叫既精選,我地一於聽佢講叫左幾款串燒😬😬我地叫左2杯啤酒送串燒,一上黎不得了!!大推燒乾坤釀乳鴿,入面有係蝦膠同豬肉,點老闆特製既青蜂蜜芥末醬好好味,中式啲既都可以點喼汁,呢個心之作都只係$78咋!!店長推介既汁燒百花釀甲羅好有鮮味,有蟹膏同蟹柳之外,估唔到最底有蝦膠舖底,一次過食口感好正,呢個2個人share都好ok,都係 $78。黑松露燒珍寶帶子串 $48,好多黑松露醬係面!!夾係中間既係一小塊栗米片,擺落口食得到三種層次,係帶子既嫩同栗米片既脆同黑松露醬既creamy😌 椒鹽鮑魚 $68上面有啲炸蒜粒,鮑魚好新鮮,食落好惹味~ 同埋厚切牛舌 $28,兩大片牛舌絕無欺場,上面有啲甜甜地既燒汁,食完都唔覺膩。安格斯一口牛 $33 就正正常常,、燒五花腩串呢個好抵叫,忍唔住要encore,$23有兩大片,醬汁甜甜地辣辣地,食到停唔到!蒙古燒韮菜 $16 就有小小鹹,但勝在有返啲菜中和下,好似健康啲咁🤣燒大虎蝦 $48 新鮮彈牙、芝士煙肉

椒鹽鮑魚 $68上面有啲炸蒜粒,鮑魚好新鮮,食落好惹味~

燒大虎蝦 $48 新鮮彈牙、芝士煙肉燒蠔 $26隻,野飲就叫左蘋果酒同菲律賓手工啤,送串燒一流!!
Celebration
Anniversary
2020-09-26 20 views
大埔成日都有好多小店做得好出色 今次就搵到間 位置唔起眼 但串燒、晚餐做得好出色既小店😍 價錢唔算太貴 CP價非常高 最適合收工既朋友仔去飲返2杯🍻 雖然鋪面唔大 但店內環境氣氛好好👍🏻 我同朋友仔叫左2個main course 厚切西冷牛扒拼薯菜同香草牛油燒春雞拼薯菜 再叫左幾款串燒 加2杯蘋果酒😆😆 待應好細心 係我地面前開支蘋果酒倒落冰凍既玻璃杯 仲要好溫柔咁倒唔會撞起晒d泡👍🏻 之後好快就上串燒 有蒙古燒韮菜、厚切牛舌、安格斯一口牛、芝士煙肉大啡菇、串燒雞髀菇、煙肉金菇、燒雞軟骨、燒豬頸肉串仲有池魚仔🐟🤤 佢牛舌同一口牛好出色! 好重牛味肉質好嫩 牛舌一串又2大塊! 絕對必食! 🤩🤩 佢菇類都燒得好好 保留左大啡菇既水份再配埋煙肉芝士 真係好好味🤤🤤 雞髀菇又好大隻唔會燒到乾晒👍🏻👍🏻 炸池魚 配酒 真係好chill😂 雖然佢係間BAR 但唔會太嘈 好適合同朋友傾下計👍🏻 另外我地仲叫左2個主食🙈 餐廳幫我地安排左食完串燒先上 真係好細心呀😍👍🏻牛扒叫左7成熟 切開唔會太生岩岩好 又唔會完全熟晒👍🏻 燒春雞好香香草味 食落好嫩仲保持好juice 既肉汁 主食配薯菜有薯條同沙律菜

另外我地仲叫左2個主食🙈 餐廳幫我地安排左食完串燒先上 真係好細心呀😍👍🏻牛扒叫左7成熟 切開唔會太生岩岩好 又唔會完全熟晒👍🏻 燒春雞好香香草味 食落好嫩仲保持好juice 既肉汁 主食配薯菜有薯條同沙律菜 簡直就係大滿足🤤🤤
2020-09-23
  • 韮菜燒
2020-09-26 16 views
又係時間到大埔揾食😛之前經過呢間鋪都好幾次,因為7:30到所以都唔太多人,入座咗之後又越坐越多人店入面座位都唔多,都係高枱,都坐得舒服,唔多枱數所以一個店員都照顧得晒所有客人用酒做擺設去裝飾都唔錯,簡單得嚟又夠型格食物選擇都多,不過點餐紙如果寫明每樣嘢個量詞會更好✨蘋果酒 $48@甜甜哋幾易入口,啱女仔飲,影起嚟超級instagramable ✨紐西蘭羊架 $32@羊架生熟程度都不錯,加埋香料令到個味道豐富咗,脂肪都唔算多,如果羊味再香啲更好✨芝士煙肉大啡菇 $26@✨椒鹽粟米 $38大啡菇都幾驚喜,用焗嘅方法令到個菇有好多汁鎖住咗,煙肉嘅肉味又同菇有種平衡嘅感覺,全晚呢個最驚喜椒鹽粟米味道都不錯,帶有辣味好啱送酒✨燒原條春蒜茄子 $42條茄子真係好大條~上面有用碎,食落都幾滿足✨厚切牛舌 $28厚到啖啖肉~✨金銀蒜燒扇貝 $36扇貝調味都唔錯,但唔算大隻✨安格斯一口牛 $33@呢個因為食到後尾已經食得越嚟越慢,所以擺到凍咗,個牛味就不太出了串燒小店好適合放假同朋友啤啤佢再慢慢食住串燒吹水,慢慢坐都冇趕我哋走!

用酒做擺設去裝飾都唔錯,簡單得嚟又夠型格

食物選擇都多,不過點餐紙如果寫明每樣嘢個量詞會更好

✨蘋果酒 $48@

✨紐西蘭羊架 $32@

✨芝士煙肉大啡菇 $26@
✨椒鹽粟米 $38
椒鹽粟米味道都不錯,帶有辣味好啱送酒

✨燒原條春蒜茄子 $42
條茄子真係好大條~上面有用碎,食落都幾滿足

✨厚切牛舌 $28
厚到啖啖肉~

✨金銀蒜燒扇貝 $36
扇貝調味都唔錯,但唔算大隻

✨安格斯一口牛 $33@

2020-09-24
$285 (Dinner)
2020-09-26 34 views
平時都好鍾意食下串燒🍢,今次就黎左大埔呢間Dragon BBQ Bar🍻成間鋪只有4-5張枱,人少少,可以靜靜地咁同朋友Chill下~🥂佢呢到仲有酒飲,叫左杯Magner蘋果酒~🍎重點推介﹕金銀蒜燒扇貝蒜味好香,扇貝好有鮮味,好正﹗黑松露燒珍寶帶子串大大粒帶子,燒到岩岩好熟,再加埋至愛嘅黑松露,一流﹗蒜香燒蠔叫左半打,蠔非常飽滿,超好食!
佢呢到仲有酒飲,叫左杯Magner蘋果酒~🍎

重點推介﹕

金銀蒜燒扇貝
蒜味好香,扇貝好有鮮味,好正﹗

黑松露燒珍寶帶子串
大大粒帶子,燒到岩岩好熟,再加埋至愛嘅黑松露,一流﹗

蒜香燒蠔
叫左半打,蠔非常飽滿,超好食!

2020-09-23
2020-09-25 367 views
住大埔嘅朋友介紹咗去呢間餐廳,呢間有多款主食、串燒同唔同嘅酒,於是收工就去搵佢chill一chill !-▪️燒乾坤釀乳鴿 呢個必點!乳鴿入面釀咗另一款肉,切落去好juicy!!加上乳鴿肉,口感豐富。而且乳鴿皮都好香脆👍🏻▪️德國黑啤鹹豬手拼薯菜呢個都好有驚喜。黑啤味比我想像中重,鹹豬手烤焗得好香脆,肉質入味,份量都好多。▪️厚切牛舌厚切得黎燒得幾爽口,調味亦都啱啱好,唔會過咸,咬落去有油香。▪️燒五花腩片都幾大塊,薄身而燒得少少脆邊。▪️安格斯一口牛一口牛牛味重,唔會韌,肉質不錯!▪️燒雞軟骨好有嚼勁,燒得脆口!▪️燒豬頸肉串好爽口!調味得唔錯。▪️厚切西冷牛扒份量都幾大塊,牛味都幾重,個汁都幾特別!▪️鹽燒雞中翼雞翼外脆內嫩,而且都juicy!-另外我地仲每人叫咗一杯酒,食住傾下計chill下。▪️蘋果酒 Apple cider 非常易入口,又帶果香,好啱女生飲!▪️1664都幾大杯~_呢間酒吧餐廳一定會再黎~環境夠chill,價錢又唔貴,同三五知己黎就最啱!
住大埔嘅朋友介紹咗去呢間餐廳,
呢間有多款主食、串燒同唔同嘅酒,
於是收工就去搵佢chill一chill !

▪️燒乾坤釀乳鴿
呢個必點!乳鴿入面釀咗另一款肉,
切落去好juicy!!
加上乳鴿肉,口感豐富。
而且乳鴿皮都好香脆👍🏻

▪️德國黑啤鹹豬手拼薯菜
呢個都好有驚喜。

▪️厚切牛舌
▪️燒五花腩片
都幾大塊,薄身而燒得少少脆邊。

▪️安格斯一口牛
一口牛牛味重,唔會韌,肉質不錯!
▪️燒雞軟骨
好有嚼勁,燒得脆口!
▪️燒豬頸肉串
好爽口!調味得唔錯。

▪️厚切西冷牛扒
份量都幾大塊,牛味都幾重,個汁都幾特別!

▪️鹽燒雞中翼
雞翼外脆內嫩,而且都juicy!

另外我地仲每人叫咗一杯酒,食住傾下計chill下。
▪️蘋果酒 Apple cider
非常易入口,又帶果香,好啱女生飲!

▪️1664
都幾大杯~

_
呢間酒吧餐廳一定會再黎~
環境夠chill,價錢又唔貴,同三五知己黎就最啱!

• 炭燒豬頸肉
  • 碳燒西冷牛扒
2020-09-21 19 views
剛剛恢復開放酒吧,跟男朋友決定到酒吧光顧一下支持支持。Apple cider 蘋果味香甜,沒有太濃的酒味,冰冰的,像喝果汁,最適合我們這些不慣喝酒的。香草牛油燒春雞拼薯菜半隻雞,調味不錯,外脆內軟,肉質鮮嫩,特別的是提供了蜂蜜芥末醬料,十分不錯,薯條亦香脆。厚切西冷牛扒用「大件夾抵食」來形容最合適,份量比起餐廳吃的牛扒可能大一倍,配上芥末的醬料好吃,牛扒沒有煮得太熟,肉質鬆軟,十分超值。芝士煙肉燒蠔兩隻燒蠔,蠔身肥美,新鮮,鮮甜,芝士煙肉香口。扇貝點了兩客,來了四隻扇貝,肥大肉厚,肉質爽甜,金銀蒜甘香惹味。紐西蘭羊架點了一客,沒有太多調味,吃落有點蘇,不喜歡羊的朋友要注意。沙嗲雞肉串燒得很惹味,外觀很吸引,不錯的小食蒙古燒韭菜蒙古調味跟想像一樣重口味,可惜的是韭菜有點老。串燒雞髀菇大大件,爽滑,而且Juicy。新鮮冬菇串燒得很好,肉身也厚,不錯的小吃。整體來說都正面,不過失望的是我們點了幾款菜式也沒有,如三文魚扒、虎蝦、魷魚筒。
剛剛恢復開放酒吧,跟男朋友決定到酒吧光顧一下支持支持。

Apple cider

厚切西冷牛扒

芝士煙肉燒蠔
兩隻燒蠔,蠔身肥美,新鮮,鮮甜,芝士煙肉香口。

扇貝

紐西蘭羊架
點了一客,沒有太多調味,吃落有點蘇,不喜歡羊的朋友要注意。
沙嗲雞肉串
燒得很惹味,外觀很吸引,不錯的小食

蒙古燒韭菜
蒙古調味跟想像一樣重口味,可惜的是韭菜有點老。

串燒雞髀菇
大大件,爽滑,而且Juicy。

新鮮冬菇串
燒得很好,肉身也厚,不錯的小吃。

2020-09-21 18 views
今晚,去表姐屋企玩,夜晚去公園行吓。咁啱係佢樓下見到一間幾靚嘅音樂燒烤吧。跟住就行咗入去睇細細間都幾得意,周杰倫播啲歌幾好聽於是吸引咗我入去。 之後,我叫左個豬手拼盤。啲薯條好新鮮熱辣辣炸出嚟好好味😋,豬手唔會太鹹個皮又脆卜卜。燒羊架,真係好大嘅意外冇諗過啲羊肉冇騷,仲要係六成熟,外香內嫩😍。蜜糖雞翼火候啱啱好,雞肉都好滑。一口牛入口即溶🤪,另外雞扒超級大塊。最後叫左蘋果酒, 有啲似蘋果味嘅汽水甜甜地幾好飲。🤩正.....
  • 燒羊架
  • 燒烤醬配豬肋骨
  • 蜜糖燒雞翼
2020-09-20 16 views
今晚到了高質西餐小餐廳💡這西餐廳地方比較細,只有四張枱,不過我可告訴你絕對值得一來的!餐廳名:Dragon Bbq Bar 這晚其中我們點了有:三文魚朳主菜、燒乳鴿、羊腩串、煙肉燒蠔、蒜蓉扇貝再配蘋果酒,樣樣都這樣好味呢! 我們食到肉質新鮮又煮法用心, 員工都有禮貎,環境又舒服,和朋友到這慶祝都十分難忘啊!-Dragon BBQ Bar大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖
今晚到了高質西餐小餐廳💡

餐廳名:Dragon Bbq Bar