今日同朋友相約呢間新開嘅火鍋店打邊爐,佢哋午市仲有點心食添!不過我今次主要係黎打邊爐!好彩一早打電話book定位,好順利就可以入座,店員仲安排左個靚靚卡位比我地坐!呢度環境好好,裝修都好靚,好有feel,空間都好寬敞一座低,店員好好服務咁比左啲menu同免費小食我地食以下係ordered food:紫貝天葵山楂茶 (一札) $68呢個幾推薦大家試下,酸酸甜甜好開胃鮮淮山 $38非常新鮮,份量又多,真係物有所值紐西蘭羊肉卷 $98大大片,唔錯!啲肉肥瘦均勻,好好食!西班牙梅花豚肉片 $108呢個豚肉片都唔錯,都係大大片,而且肥瘦適中,好食!自家製黑松露墨魚滑 $88 呢個超級推薦!非常彈牙!食到黑松露味!仲要大大個,物有所值!四川薯粉 $28正呀係我至愛嘅寬條薯粉丫!打邊爐食最開心!好食!鮮炸芋頭 $48呢個芋頭超好食,即叫即炸,上到黎仲係熱辣辣今次係我第一次打邊爐食!又幾好味咼!花膠筒 $88 呢個花膠筒我又係第一次食,平時打邊爐得花膠食,筒就第一次見同第一次食,真係超級推薦!係好易咬!唔似平時食到嘅咁難咬而且呢個有鮮味,唔錯唔錯!秘製泡椒鳳爪 $38呢個啱中意食辣嘅朋友食,對我黎講係

呢度環境好好,裝修都好靚,好有feel,空間都好寬敞

一座低,店員好好服務咁比左啲menu同免費小食我地食

以下係ordered food:

紫貝天葵山楂茶 (一札) $68
呢個幾推薦大家試下,酸酸甜甜好開胃

鮮淮山 $38
非常新鮮,份量又多,真係物有所值

紐西蘭羊肉卷 $98
大大片,唔錯!啲肉肥瘦均勻,好好食!

西班牙梅花豚肉片 $108
呢個豚肉片都唔錯,都係大大片,而且肥瘦適中,好食!

自家製黑松露墨魚滑 $88

呢個超級推薦!非常彈牙!食到黑松露味!
仲要大大個,物有所值!

四川薯粉 $28
正呀係我至愛嘅寬條薯粉丫!
打邊爐食最開心!
好食!

鮮炸芋頭 $48
呢個芋頭超好食,即叫即炸,上到黎仲係熱辣辣
今次係我第一次打邊爐食!又幾好味咼!

花膠筒 $88

而且呢個有鮮味,唔錯唔錯!

秘製泡椒鳳爪 $38
呢個啱中意食辣嘅朋友食,對我黎講係超特辣,我食左一隻就要狂飲水了
不過其實好好食,我朋友都話超級好食!佢一個人都差唔多食曬成碟!

海皇冬瓜原條沙巴龍躉鍋 $198

呢個鍋係絕對要試!出面火鍋店係從來未見過!個湯都一定要飲,好鮮甜!冬瓜又清熱,魚又好滑,真係要比滿分呢個鍋!

呢間絕對要再黎食!太正了!雖然2個人食左成千蚊埋單,但感覺好滿足,物有所值呀!
  • 海皇冬瓜原條沙巴龍躉鍋
  • 花膠筒
  • 自家製黑松露墨魚滑
2023-03-16 79 views
今日行街搵到一間新開散叫嘅火鍋料理舖頭地點都算易搵第一時間俾佢嘅晚市特價套餐吸引到價錢來講,相當之平愉妃養生藥膳醉雞鍋入邊嘅藥材勁多湯底味道,勁濃郁,勁滋補另外配搭咗半隻雞食嘅時候先落保持肉質嘅鮮嫩套餐呢E以牛肉做主打有四個牛嘅部位上菜嘅時候真係話咗一聲冇諗過係用一個咁巨型咁靚嘅盤上菜打卡一流牛肩胛同埋封門柳,肉質非常之嫩滑肉味好重輕輕係湯底滾一滾就已經食得打邊爐梗係唔少得海鮮另外再叫咗個套餐D食物嘅品種就係由餐廳選擇有12種嘅精選海鮮入邊揀六種鮮味台山蠔味道食落去好鮮甜肉質好肥厚脆肉貴妃蜆口感都幾爽脆鍾意食貝類嘅朋友可以一試大連鮮鮑魚爽口彈牙一啲腥味都冇鮑魚原隻大大粒非常之有口感游水海鮮生蝦鍾意食蝦膏嘅人一定唔可以錯過佢每一隻嘅海蝦入邊嘅蝦膏都勁多

今日行街搵到一間新開散叫嘅火鍋料理舖頭
地點都算易搵

第一時間俾佢嘅晚市特價套餐吸引到
價錢來講,相當之平

愉妃養生藥膳醉雞鍋
入邊嘅藥材勁多
湯底味道,勁濃郁,勁滋補
另外配搭咗半隻雞
食嘅時候先落保持肉質嘅鮮嫩

套餐呢E以牛肉做主打
有四個牛嘅部位
上菜嘅時候真係話咗一聲
冇諗過係用一個咁巨型咁靚嘅盤上菜
打卡一流
牛肩胛同埋封門柳,肉質非常之嫩滑
肉味好重

游水海鮮生蝦鍾意食蝦膏嘅人一定唔可以錯過
佢每一隻嘅海蝦入邊嘅蝦膏都勁多

2023-03-04
2023-03-15 55 views
近期天氣日夜溫差都幾大,晚上重係覺得凍,阿女提議去食火鍋,佢話朋友介紹何文田火鳳凰火鍋料理,食物和環境都有水準,今晚就同我過去試吓!火鍋店佔地頗大,座位寬敞。愉妃養生藥膳醉雞鍋半隻,醉雞鍋用多種藥材料熬成,有補氣益血作用,最適合秋冬天氣,虛寒體質人士食用有補身功效。再加上用酒醃過嘅鮮雞,更添美味,鮮雞嫩滑,湯底鮮甜。飲完湯又可以打邊爐。台山蠔六隻,台山蠔備受一眾食客青睞,皆因品質有保證之餘,價格親民,蠔肉結實豐厚,蠔味濃。手工黑松露墨魚丸,墨魚丸加入黑松露,肉汁豐富,黑松露味十足,粒粒都好彈牙。鮮蝦雲吞餡料飽滿,粒粒都有原隻鮮蝦,鮮味爽口。

鮮蝦雲吞餡料飽滿,粒粒都有原隻鮮蝦,鮮味爽口。
2023-03-15 69 views
踏入春天,天氣暖返小小,但係冇阻我同老婆打邊爐既意欲,今日黎到旺角站大約7分鐘路程既呢間餐廳-火鳳凰火鍋料理!店內坐位都坐得幾舒服,我地點左鴛鴦窩,一半蕃茄,一半芫茜皮蛋湯底,皮蛋湯既調味做得非常濃郁惹味,即使唔點火鍋豉油都好夠味!而晚市有d抵食既特價套餐,套餐E 係佳選牛大哥!睇到呢隻牛都不禁哇一聲,太精彩,包括左美國封門柳、安格斯牛肩胛及高級牛板腱!份量甘驚人都只係$398去邊度搵?而且肉質都好新鮮嫩口,仲好有牛肉味,愛牛之人必點之選!日本黑豚腩片同樣份量多,抵食,腩片一半肥一半瘦好平均加薄切,不錯!脆鲩腩睇賣相就知師傅有料到,刀工一流,切到每件均勻,而且驚喜既係佢肉質好厚仲好爽口,好新鮮,會再返黎食👍🏻

店內坐位都坐得幾舒服,
而晚市有d抵食既特價套餐,
套餐E 係佳選牛大哥!
份量甘驚人都只係$398去邊度搵?而且肉質都好新鮮嫩口,
仲好有牛肉味,愛牛之人必點之選!
日本黑豚腩片
同樣份量多,抵食,腩片一半肥一半瘦好平均加薄切,不錯!
脆鲩腩

2023-03-15 93 views
朋友本身係旺角返工,平時晏晝都有去開呢間餐廳飲茶,今次佢話帶我黎試下夜晚打邊爐。餐廳環境寬敞,即使張枱放滿食物都唔會覺得好擠迫,坐得好舒服。晚市有幾款特價套餐,我地揀左套餐E 「佳選牛大哥」,另外再加養生鍋底同埋配料。鍋底揀左鮮椰子紅棗滋補清遠雞鍋(半隻),雞同湯底係分開上,睇得出好足料。店員建議先飲咗個湯底,之後先至再加其他火鍋料,個湯底飲落好清甜,好好味,忍唔住飲咗兩碗先開始打邊爐。牛大哥上枱時忍唔住驚嘆一番,好大隻牛,岩晒我地兩個食肉獸。入面包左3個牛部位,包括美國封門柳、安格斯牛肩胛、高級牛板腱。封門柳食落最有牛味,牛板腱食落就最滑嫩,各有千秋,各款牛質素都唔錯。手工炸跳舞響鈴,店員話就咁食都得,食落好脆口,打邊爐咁淥一淥再食亦都唔錯,索晒啲湯底。手打四寶丸,食落好彈牙,好高質,特別推介黑松露墨魚丸,唔係度度食到。鮮蝦雲吞,食落去啖啖蝦,好足料。稻庭烏冬餐廳無論食物同環境都好滿意,CP值高,絕對值得下次再黎encore。

鮮蝦雲吞,食落去啖啖蝦,好足料。
稻庭烏冬

一路以為何文田都係個美食沙漠🏜️今日同朋友係附近睇🐱🐱🐶🐶轉角發現呢間邊爐🫕店,一枝獨秀咁林立係寵物店之間~肚餓了,見佢啲套餐又幾抵咁,一個海鮮拼盤有6款㨂都係$398真係少有🤭一於就試試佢🐒行上一條樓梯之後就到店面,好闊落,全卡位,乾淨企理👍🏻好快就有個姐姐經理招呼我地🙌🏻湯底我地㨂左最安全😂既胡椒豬骨湯,其實我有一下擔心過會好多胡椒粒,好辣食唔到🫣但我真係好鍾意食筒骨😍所以都係佢啦!一上枱,一大煲湯🍲有4舊大骨頭🦴勁香胡椒味,有啲粟米🌽蘿蔔🥕清清地幾好👌🏻👌🏻主食我地㨂左$398海鮮拼盤🤓有6款是日新鮮海鮮~今日勁好彩係蟶子😍海蝦🦐貴妃蚌同象拔蚌仔😋😋仲有東風螺同鮑魚!🤩😎開心🥳一個字「鮮」「甜」👍🏻👍🏻👍🏻樣樣都有4件,真係足料又良心🥹❤️打邊爐點少得肉肉😌😌2個人只能食得曬例牌既安格斯牛頸脊,有一定厚度,大大碟😋有口感🙌🏻碌豬骨湯加埋烏冬正呀~~呢度好得意~仲有自家小食,又唔錯喎😆炸黑白雙丸,估唔到白魚蛋同埋貢丸拎去炸係咁香口咁好食🤭👍🏻P.S. 如果係芫荽控,千祈唔好錯過呢度既芫茜餃💯火鳳凰♨️空間大,又唔噪,乾淨俐落👌🏻啲人又有好服務態度,下次會帶成班人一齊恰下恰下😂😂係個好地方
P.S. 如果係芫荽控,千祈唔好錯過呢度既芫茜餃💯
火鳳凰♨️空間大,又唔噪,乾淨俐落👌🏻啲人又有好服務態度,下次會帶成班人一齊恰下恰下😂😂係個好地方!🙏🏻🙏🏻
2023-03-08
$500 (Dinner)
  • 胡椒豬骨湯
  • 安格斯牛頸脊
2023-03-11 71 views
天氣雖然開始熱 但係鐘意打邊爐既心不變🤣餐廳叫火鳳凰 除左名字豪氣 份量一樣豪氣!!湯底揀左港式鴛鴦鍋(皮蛋馬蹄芫茜+蕃茄薯仔牛尾湯)湯底好足料 水滾先飲左幾啖皮蛋芫茜湯 好鮮甜晚市有幾款特價套餐 今日試套餐E 上菜果陣店員捧住一大隻既牛造型器皿 好吸晴入面有4款牛(佳選牛大哥、封門柳、牛肩胛、牛板腱) 成個套餐份量大約由3碟牛肉拼成 都只係$398 真心好抵食!!牛肉好新鮮 油脂分布好平均 即使唔小心淥耐左 口感都仲好鮮嫩脆鯇腩脆鯇又係強烈推薦!!魚肉厚薄切得岩岩好 肉質好實淨唔會散咬落去啖啖肉 只有一條骨 師傅刀工一流魚肉超級脆!!魚皮又係另一種脆!!好正!!日本黑豚腩片份量同樣十足 每片肥瘦均勻入口嫩滑有肉香!自製黑松露墨魚滑墨魚滑彈牙 有濃濃黑松露香 中西合璧 幾特別佢地仲有自家製既竹蓆茅根唔會太甜 可以等我地打邊爐下下火
天氣雖然開始熱 但係鐘意打邊爐既心不變🤣
餐廳叫火鳳凰 除左名字豪氣 份量一樣豪氣!!

湯底揀左港式鴛鴦鍋(皮蛋馬蹄芫茜+蕃茄薯仔牛尾湯)
湯底好足料 水滾先飲左幾啖皮蛋芫茜湯 好鮮甜

晚市有幾款特價套餐 今日試套餐E
上菜果陣店員捧住一大隻既牛造型器皿 好吸晴
入面有4款牛(佳選牛大哥、封門柳、牛肩胛、牛板腱)
成個套餐份量大約由3碟牛肉拼成
都只係$398 真心好抵食!!
牛肉好新鮮 油脂分布好平均
即使唔小心淥耐左 口感都仲好鮮嫩

脆鯇腩
脆鯇又係強烈推薦!!
魚肉厚薄切得岩岩好 肉質好實淨唔會散
咬落去啖啖肉 只有一條骨 師傅刀工一流
魚肉超級脆!!魚皮又係另一種脆!!好正!!

日本黑豚腩片
份量同樣十足 每片肥瘦均勻
入口嫩滑有肉香!

自製黑松露墨魚滑
墨魚滑彈牙 有濃濃黑松露香 中西合璧 幾特別

佢地仲有自家製既竹蓆茅根
唔會太甜 可以等我地打邊爐下下火

2023-03-11
2023-03-09 80 views
朋友介紹呢間係旺角東火車站的火鍋店,真係無介紹錯!地點好方便,係旺角東站B出口,行落去大約5分鐘就到,位置靜靜地,唔會好多人,坐得好舒服!價錢抵食,份量充滿,新鮮又好味!同閨密可以傾計,食嘢真係好開心我地揀左個麻辣鴛鴦鍋,問左店員麻辣鍋的另一半是咩湯,原來係清湯。雖然係清湯,有啲黃牙白,味道也好濃,唔錯!而麻辣鍋不算太辣,也有一些鴨血和蜂巢豆腐,好吸味,好正!重點來了,我地點左個套餐E,店員話有好大盤的牛肉,好誇張,成隻牛做型的盤!有美國封門柳安格斯牛肩胛,牛板腱,好有牛味,肉質好嫩,好好食珊瑚蚌,切得細細條,好爽脆蟹子蝦滑,入面有啲蝦肉,2種不同口感,好彈牙爽脆鮮蝦雲吞,蝦好大隻,豬肉絞得彈牙,好鮮味食左咁多好野,要食返啲菜,皇帝菜唔係間間有得食,放係清湯果邊,好新鮮感覺侍應服務也好周到,時不時問我地要唔要加湯,又會幫我哋調較火力仲有換下乾淨的碟!順帶一提,啲碟好中國風,好靚☺️

同閨密可以傾計,食嘢真係好開心

安格斯牛肩胛,牛板腱,好有牛味,肉質好嫩,好好食

珊瑚蚌,切得細細條,好爽脆

蟹子蝦滑,入面有啲蝦肉,2種不同口感,好彈牙爽脆

鮮蝦雲吞,蝦好大隻,豬肉絞得彈牙,好鮮味

• 鮮蝦雲吞
  • 套餐E  佳選牛大哥
2023-03-09 97 views
今日同朋友食飯,又揀左最鍾意既打邊爐,去左旺中帶靜既何文田度搵食搵左呢間食評唔錯既試一試。而家推出好多唔同既套餐,都幾抵,有海鮮套餐、牛類套餐等等,我地偏好牛肉就揀左牛肉套餐,因為食牛肉為主就揀左個麻辣鴛鴦鍋底,再揀左蝦肉雲吞,蝦膠,皇帝菜同珊瑚蚌。地方寬敞舒服,岩同朋友聚餐。個湯鍋好香辣味,入面仲有豆腐同鴨血,全部都好入味,辣度唔算好強。個牛套餐真係一上枱嚇親,咁大碟,仲有隻大大牛既造型,打卡真係一流,個牛套餐有3款唔同既牛,各有特色,都好有牛味,加埋麻辣湯底真係yummy☺️雲吞同蝦膠都唔錯,雲吞大大粒,絕不欺場。因為牛套餐都大份,都食到好飽好滿足🤭🤭🤭🤭
搵左呢間食評唔錯既試一試。

地方寬敞舒服,岩同朋友聚餐。

雲吞同蝦膠都唔錯,雲吞大大粒,絕不欺場。

因為牛套餐都大份,都食到好飽好滿足🤭🤭🤭🤭

2023-03-08 56 views
「火鳳凰火鍋」本人泥講打邊爐係生活不可缺少嘅一部份🤣如果可以我真係希望晚晚都可以打邊爐😍大大話話呢個月食咗咁多餐邊爐,有任食有套餐有單點,但我覺得最好既,始終都係唔限時,又有海鮮食,可以同朋友烚下烚下一路食一路談天說地💬1️⃣超級新鮮海鮮拼盤🥰唔知有冇人同我一樣打邊爐好鍾意食海鮮😎今日叫呢個拼盤,有6款海鮮,全部都好鮮甜好新鮮jumbo size既蟶子係大滿足😍 另外海蝦上枱嘅時候勁生猛!貴妃蚌同象拔蚌仔都係好甜!另外仲有東風螺同鮑魚! 值得一提嘅係份量全部都有四件,勁滿足🤤2️⃣胡椒豬骨湯呢個湯底勁香胡椒味,有四件大筒骨,另外仲有啲粟米蘿蔔同埋其他配料,湯底越滾越香,胡椒味越滾越出!食落好香口但係亦都食到豬骨湯嘅甜味👍🏻👍🏻3️⃣安格斯牛頸脊呢度只係例牌嘅份量,但係兩個人都差啲食唔晒😂 牛頸脊切得有一定嘅厚度,咁先有口感架嘛! 我見到呢度仲有風門樓都好想試,不過今次得兩個人食唔晒要下次再試🥲4️⃣芫荽餃我係一個芫茜控!重茜唔該!! 講返隻餃先,芫荽味唔算超級濃,不過入口都幾清新! 而且特別過平時淨係食韭菜餃雲吞嗰啲😝5️⃣炸黑白雙丸呢個係餐前小食嚟嘅,其實即係炸白魚蛋同埋貢丸😂 喺等個湯滾起嘅時候食啲香
「火鳳凰火鍋

1️⃣超級新鮮海鮮拼盤🥰

2️⃣胡椒豬骨湯

3️⃣安格斯牛頸脊

4️⃣芫荽餃

5️⃣炸黑白雙丸
呢個係餐前小食嚟嘅,其實即係炸白魚蛋同埋貢丸😂 喺等個湯滾起嘅時候食啲香口既小食都係唔錯嘅選擇!

值得一提嘅係呢度仲有其他套餐有做優惠,我見到有個椰子雞湯底加原條加拿大象拔蚌再加多碟牛頸脊,都係幾舊水!下次又可以泥再食過🤩🥳

環境:🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟
推介:🌟🌟🌟🌟
美國安格斯牛頸脊
2023-03-08
美國安格斯牛頸脊
  • 澳門胡椒豬骨湯
  • 愛爾蘭蟶子王
呢排天氣比較行,所以同親朋友食晚飯都會優先選擇打邊爐,今日經過旺角東附近發現呢間比較隱蔽嘅港式邊爐。佢場地都比較闊落,見到佢有兩間包廂嘅K房可以俾人哋一路唱K一路打邊爐私隱度高。我同朋友兩個人就叫咗個半隻藥膳醉雞鍋,佢湯底用了十足,真係用鮮雞件去做湯底湯底亦有好多人蔘杞子等唔同嘅藥材聞落去充滿藥膳味。店員都會建議等個湯滾咗之後先飲湯之後先在加料打邊爐,個湯底夠晒真材實料,好濃郁,令人忍唔住飲咗幾碗。之後再加雞件,肉質好嫩滑。我哋要在一份美國封門柳,份量超級多,紋路清晰,好新鮮。超級推介大隻㗎,要是佢嘅蟹籽鮮蝦滑同黑松露墨魚滑。兩款都係佢哋嘅招牌手打自家制。你會見到入邊有一粒粒嘅鮮蝦絕對唔係平時普通打邊爐加工款式,睇得出係用心製作。蝦肉同墨魚都十分彈牙,好有口感。之後我哋再要咗珊瑚蚌,新鮮爽口。仲有大粒雲吞同蟹棒,雖則佢價錢唔係任食,但始終一分錢一分貨識得高檔夠新鮮,值得推介。
2023-03-06 51 views
作為邊爐愛好者,一年四季都中意打邊爐,之前聽朋友介紹何文田火鳳凰,終於有機會試下。一入到鋪頭環境好乾淨,中式裝修,我地被安排卡位,兩個人坐好闊落。店員俾咗張白色紙等我地剔食物,食材款式都好多,基本上打邊爐想食既野都齊全。而且枱面中有唔同既優惠套餐,而且價錢相當優惠,D套餐有海鮮,刺身,象拔蚌,安格斯牛呢類高質食材,但價錢都係幾百蚊內,而且份量都唔細份,相當抵食,好推薦大家黎到叫佢地優惠套餐。我地首先簡咗個湯底,我地就叫咗佢個鮮椰子紅棗滋補清遠雞鍋,你地可以根據番人數叫半隻定一隻雞,呢個湯底真係好清甜,我和朋友都一人飲咗一碗,雞肉食落好滑好嫩。呢個湯底都好推薦大家去試。另外我地就叫咗佢其中一個牛肉套餐(套餐E)入面有(佳選牛大哥,封門柳,牛肩胛,牛板腱),佢呢個套餐係用個牛既造型上菜,都幾有趣,而且入面牛肉份量係足夠3-4個人食,但佢套餐價錢只係需要3百幾蚊,如果你都係中意食牛既,推薦你叫呢個套餐。佢地既牛真係唔錯,食落口好鮮嫩既感覺。我地中叫咗桂花蚌,炸魚皮,黑松露墨魚滑,鮮腐竹,唐生菜。桂花蚌好新鮮,食落爽口,唔會太韌。而個黑松露墨魚滑和炸魚皮係鋪頭自家製,味道都唔錯。我地野飲就叫咗鋪頭既自家製飲品(金羅漢海底椰雪梨茶),打邊爐配呢個飲品好正,又唔會太甜而且可以解膩。如果大家都中意打邊爐,可以試下火鳳凰,環境服務都相當唔錯。
2023-03-06 41 views
一早BOOK MARK左呢間火鍋好耐,咁岩係旺角東附近工作,新世紀商場一落行5分鐘左右就已經到。我地兩個人叫左鮮椰子紅棗清遠雞鍋(半隻雞),湯底呈奶白色,好清甜,完全唔會係死甜,因佢有杞子、紅棗同椰子肉等,好足料,放完雞水滾就可以飲。飲落好似屋企煲既老火湯咁,同朋友都飲左2碗先再打邊爐。雞件夠厚肉,而且有稍微醃製過,所以夠味。材料性格比好高,有提供唔同既特價晚市套餐,我地叫左套餐E,有4款牛既部位,包括封門柳、安格斯牛肩胛、牛板腱同牛大哥。有齊呢4個部位都只係需要$398。店員送上台既時候,我地都有D嚇親,因為真係超大份呀!一隻牛放左上台呀!仲要牛既質素都唔差,牛板腱肉質軟嫩,牛肩胛相對較厚實而油脂分佈均勻。呢個牛係絕對值得encore!另外,店員為我地推介左手工即炸魚皮,份量又係好多,而且係好完整既一塊魚皮。因為係即炸既關係,所以上台都係脆熱的。仲有桂花蚌爽口彈牙,帶鮮甜味,第一次食既我地都比個LIKE佢!記住唔好淥太耐,如果唔係會失去左個口感。除左店員推介必食既之外,我地仲叫左個黑松露墨魚滑同腐竹。黑松露香非常重既墨魚滑,彈牙到不得了,不過就唔太食到墨魚味。腐竹放落滾濃郁既呀底到,

除左店員推介必食既之外,我地仲叫左個黑松露墨魚滑同腐竹。黑松露香非常重既墨魚滑,彈牙到不得了,不過就唔太食到墨魚味。腐竹放落滾濃郁既呀底到,索曬湯既精華,令人食完一舊又一舊!

最後,打邊爐邊到少得叫野飲,我地叫左金羅漢海底椰雪梨茶,甜甜地而且係呢到自家製,好適合調和翻邊爐既火熱。
2023-03-05
2023-03-05 48 views
今晚同fd打邊爐食豪d~黎到火鳳凰火鍋料理食😋1.海皇冬瓜原條沙巴龍躉鍋 $198健康又足料!大大個冬瓜,湯底有沙巴龍躉肉,仲有蝦同菜。2.手切美國安格斯牛頸脊(大) $268好大碟!幾抵食!牛肉味濃,肉質易咬,唔會太肥。3.自家制蟹籽蝦滑 $88幾大份,亦好彈牙!4.花膠件 $88好滋補😋5.油麥菜 $386.雞脾菇 $38新鮮7.冰豆腐 $38索左湯底,好味😋8.紫貝天葵山楂茶 $68甜酸適中,岩哂打邊爐飲🫶🏻
今晚同fd打邊爐食豪d~黎到火鳳凰火鍋料理食😋

1.海皇冬瓜原條沙巴龍躉鍋 $198
健康又足料!大大個冬瓜,湯底有沙巴龍躉肉,仲有蝦同菜。

2.手切美國安格斯牛頸脊(大) $268
好大碟!幾抵食!牛肉味濃,肉質易咬,唔會太肥。

3.自家制蟹籽蝦滑 $88
幾大份,亦好彈牙!

4.花膠件 $88
好滋補😋

5.油麥菜 $38
6.雞脾菇 $38
新鮮

7.冰豆腐 $38
索左湯底,好味😋

8.紫貝天葵山楂茶 $68
甜酸適中,岩哂打邊爐飲🫶🏻
2023-03-01
2023-03-04 54 views
餐廳位置就腳 隔離有寵物店 公園附近建議嗌套餐 抵食好多 椰子雞鍋(半隻)啲雞係分開上既 好似多咗個餸咁 個湯好鮮甜 未打邊爐之前可以飲啖湯先啲雞唔係冰鮮嘅 好有雞味 雞皮好Q彈極推薦呢個煲 半隻雞已經好有份量手工炸魚皮好脆口 上面有啲椒鹽調味 就咁食會偏鹹但落去打邊爐 返2秒 就啱啱好 推薦套餐B花尾班+牛小排(例)套餐好抵食 魚好鮮嫩唔多骨入口啖啖肉牛小排 超級推薦厚薄剛好 入口唔會韌 之餘好有牛味全枱人都超滿意個牛唐生菜新鮮 同個湯底好夾醬料選擇配搭都好多款 而且擺放乾淨同場加映隔籬枱叫咗套餐E好壯觀 打卡一流 可惜今次太少人 怕食唔晒冇叫下次一定會再嚟encore食物質素冇得輸 之餘 環境服務各方面都好好 唔會過於吵鬧坐嘅位置舒適 多人嘅話好似有房間安排員工或者老細態度好有善 有講有笑感覺好舒服 可以好好咁樣享受一餐美食依家好多都雞煲,或者任食打邊爐盛行其實水準一般 食客都只係為咗飽肚 回本但可以令人享受食物 會回味同埋記憶深刻呢間打邊爐做到 必定會再返嚟
餐廳位置就腳
隔離有寵物店 公園附近

建議嗌套餐 抵食好多

椰子雞鍋(半隻)
啲雞係分開上既 好似多咗個餸咁

個湯好鮮甜 未打邊爐之前可以飲啖湯先
啲雞唔係冰鮮嘅 好有雞味 雞皮好Q彈
極推薦呢個煲 半隻雞已經好有份量

手工炸魚皮
好脆口 上面有啲椒鹽調味 就咁食會偏鹹
但落去打邊爐 返2秒 就啱啱好 推薦

套餐B
花尾班+牛小排(例)
套餐好抵食 魚好鮮嫩唔多骨

下次一定會再嚟encore

食物質素冇得輸 之餘 環境服務
各方面都好好 唔會過於吵鬧
坐嘅位置舒適 多人嘅話好似有房間安排
員工或者老細態度好有善 有講有笑
感覺好舒服 可以好好咁樣享受一餐美食

依家好多都雞煲,或者任食打邊爐盛行
其實水準一般 食客都只係為咗飽肚 回本
但可以令人享受食物 會回味同埋記憶深刻