2023-03-04
一間好高質素嘅打邊爐,食物質素非常之高,店員亦都好好態度價錢同食物質素成正比。首先環境都唔錯,每個位置都有少少屏風或者間隔,令到自己有少少私人空間嘅感覺。而家咁啱有六個晚市套餐優惠,個個都好抵食,亦都有為咗唔食牛肉嘅人着想嘅套餐。鮮椰子紅棗滋補清遠雞鍋(椰子雞半隻):呢個鍋湯頭非常之鮮甜,完全唔會好重嘅藥材味,打邊爐之前飲咗一碗,就知道用呢個湯底打邊爐係冇得頂紐西蘭羊肉卷:羊肉嘅味道十分濃郁,食得出好新鮮,絕對唔係平價貨,鍾意食羊肉嘅朋友一定好愛。首創路邊手工炸魚皮:新鮮炸起熱辣辣,上邊有少少類似孜然粉同椒鹽嘅調味料,食落好惹味,不過對我嚟講有少少辣;但只要將佢放落湯底,煮幾秒,超級超級好食吸收咗湯汁,之後加埋調味料嘅味道,手工炸魚皮必叫自家製黑松露墨魚滑:煮完之後好彈牙,估唔到黑松露同墨魚滑都幾夾,本身墨魚滑已經調好味,所以唔使擔心無黑松露味。生劏海斑仔:食得出真係好新鮮,某幾個部位有少少多骨,食嘅時候要小心d。新鮮食材配搭有層次嘅湯底,真係好難得。