2020-06-23 115 views
周六跟幾位朋友聚會選了在k11的「花香」,剛到門口就有一個打卡背景,入去前或等位時可先影張相,因為一早預訂了,所以不用等位,用餐時間限時1.5小時。店舖在一個角落位置,面積很小,大概只有不到十張枱,至於味道,算不過不失,沒有什麼驚喜,但賣相算漂亮,喜歡拍美食照的可以一試!
台式鹽酥雞
大啡菇薯條
和牛飯
2020-06-23
大啡菇薯條
髒髒朱古力
//最新打卡熱點📌拉埋閨蜜嚟打卡~📷必影心心牆💓同埋霓虹燈💖除咗影人像 食物都係一大亮點🌋膠原滿滿熔岩飯份量超多嘅熔岩飯 外型好似座山將旁邊嘅醬汁同紫菜粉同白飯拌勻醬汁係西班牙黑毛豬滷肉中間有不少桃膠 口感好特別味道有啲似糭🤣🤣🤣.🦐華麗大蝦配黑毛豬滷肉乾拌麵一上枱就嘩咗出聲 洗唔洗咁浮誇先🤪將蝦掛咗係碗邊 感覺似一個垂吊盆栽蝦要自己動力剝 蝦肉實淨 好味醬汁係黑毛豬滷肉 都有少少桃膠配上麵條 口感QQ的.🧀炸排骨拉絲蛋餅炸排骨香脆肉質唔鞋襯熱食厚厚嘅芝士仲會拉絲配埋蛋餅真係好邪惡😈.🍫髒髒朱古力掛碟造型 唔知手握邊到好🤣好濃郁嘅朱古力味 口感豐盈好正呀~~.🦄桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖打卡💯分~棉花糖係隨機款式奶蓋茶有好香嘅桂花味 但唔會過甜桂花味同烏龍茶味相輔相成 好夾配🥰
最新打卡熱點📌拉埋閨蜜嚟打卡~📷

打卡💯分~棉花糖係隨機款式
奶蓋茶有好香嘅桂花味 但唔會過甜
桂花味同烏龍茶味相輔相成 好夾配🥰
2020-06-20 77 views
好耐之前食過鳥語,知道K11開咗間花香就梗係去打下卡啦!1️⃣慢煮和牛伴牛肝菌蔥飯 $138滿滿的牛肝菌,滿滿嘅滿足感!蔥飯加上薏米更有𡁻口,慢煮和牛軟腍!🙆🏻‍♀️美味指數:7.13/10 2️⃣花香特色大蝦卡邦尼意粉 $128卡邦尼意粉好creamy,撈埋蛋黃質感即刻滑咗! 大蝦爽彈有咬口。🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10 3️⃣紫薯蛋餅配鮮奶麻薯 (黑糖漿) $68紫薯配煙靭無比嘅鮮奶麻薯,好有咬口。加咗黑糖漿嘅蛋餅甜甜地。🙆🏻‍♀️美味指數:7.11/104️⃣桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖 $55桂花烏龍味道清香,奶好香滑。懸浮棉花糖用咗柴犬嘅造型超可愛!🙆🏻‍♀️美味指數:7.05/10 5️⃣竹炭雲石拿鐵 (水泥咖啡) $52漸層超靚!打卡一流🙆🏻‍♀️美味指數:6.12/10 💡整體來講,扮文青嘅好地方,食物造型滿分💯!花香 (尖沙咀)地址🐾:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖
好耐之前食過鳥語,知道K11開咗間花香就梗係去打下卡啦!
1️⃣慢煮和牛伴牛肝菌蔥飯 $138
🙆🏻‍♀️美味指數:7.05/10
5️⃣竹炭雲石拿鐵 (水泥咖啡) $52
漸層超靚!打卡一流
🙆🏻‍♀️美味指數:6.12/10
💡整體來講,扮文青嘅好地方,食物造型滿分💯!
花香 (尖沙咀)
地址🐾:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖
2020-06-19 1062 views
今日收工食咩好?今期帶大家去一間好hit既甜品店😍,有得打卡,又有靚靚既野食😋😋,成間pink pink既 好少女風呀😍。我地叫左膠原滿滿熔岩飯🍚,係用咗西班牙黑毛豬滷肉同桃膠煮成既,相信好多人都知桃膠係可以養顏,而黑毛豬既肉好腍,而且滷得好入味,不過略嫌有小小過咸,個飯成個富士山咁,仲配上流心蛋,好靚呀🤩。另外我哋叫咗彩虹沙律🥗,有車厘茄南瓜粟米牛油果大蝦紫椰菜,好似一道彩虹咁嘅顏色,而中間有半隻牛油果加左生嘅蛋黃配豉油,仲有啲帶子,非常鮮甜好味🍴👍🏻色彩繽紛打卡無得輸🤣。我地仲叫左炸排骨拉絲蛋餅👍🏻,排骨好大塊,芝士有拉絲效果好邪惡,蛋餅煎得好香口,令我好掛住台灣😭😭,好好食呀,排骨香口又脆😍。飲品方面我哋叫咗髒髒朱古力🍫,滿到瀉晒出嚟,好壯觀好靚,杯朱古力好濃厚,一啲都唔甜,而且面頭仲刨咗好多朱古力絲,好邪惡好正啊,今期至hit打卡😍。另外我哋叫咗竹炭雲石咖啡☕️,係水泥咖啡黎既,黑白色雲石混合,杯野好特別漸變得好靚,杯野一啲都唔甜👍🏻👍🏻😋地址:花香 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖

地址:花香 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖
2020-06-16
Dinner
裝修同環境都十分吸精同少女風,食物賣相都係一流,無可否認係打卡必去既地方❣️不過食物同飲品的確令人有點失望,可能賣相太吸引,期望值較高。膠原滿滿熔岩飯賣相有特色,就好似熔岩爆發既樣,佢係由西班牙黑毛豬滷肉再加桃膠整成,加入桃膠煮成既滷肉飯幾特別,可以滋補一下,整體味道不過不失。炸排骨拉絲蛋餅上菜既時候的確令我大為驚訝,估唔到係大大塊排骨夾係入面,賣相好吸引🤩排骨食落鬆軟唔會好鞋,不過炸得唔夠香脆,中間夾住好多芝士如同名一樣拉到絲😋味道正常水準。紫薯蛋餅配鮮奶麻糬(黑糖漿)食落有啲失望,可能三樣野加埋唔係太夾,本身我係好中意食麻糬,但我中意煙韌個隻,佢係偏入口即溶好淋個texture,奶味唔算好濃。蛋餅表面偏硬,唔太鬆化食落,可能凍左食既關係,甜食有啲奇怪,個人都係中意咸食多啲。竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)黑卒卒外表令我好好奇個味道,飲落好苦,溝埋奶之後都係偏苦,有少許咖啡味,聽聞竹炭係可以排毒的🤨但我覺得唔好飲😅髒髒抹茶拿鐵賣相好吸引,有好多好多抹茶粉😍抹茶控一定俾佢吸引到,飲落成口都係粉要攪勻先好d,抹茶味好夠濃,但奶味唔係好香,飲落一般般。玫瑰咖啡配懸浮棉花糖三杯入面最正常最好飲既一杯😂

膠原滿滿熔岩飯

炸排骨拉絲蛋餅

紫薯蛋餅配鮮奶麻糬(黑糖漿)

竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)

髒髒抹茶拿鐵

玫瑰咖啡配懸浮棉花糖
三杯入面最正常最好飲既一杯😂賣相亦好可愛,淡淡玫瑰花香,飲落亦唔會太甜。
2020-06-16 93 views
Cafe旁邊有個打卡角落🌷, 室內環境充滿少女心的💕✿花生醬芝士厚吐司✿吐司上有一串鮮奶麻糬, 仲有滿滿既花生醬及煉奶😍! 採用丹麥吐司🍞, 烘烤過後, 外層微酥脆, 內裡鬆軟。煉奶混合花生醬🥜, 令我諗起港式奶醬多🤣~ 中間仲有一層薄芝士, 鹹鹹甜甜, 味道豐富。✿牛油果香蕉抹茶奶昔✿ - 入口香蕉味最突出🍌, 隨後feel到淡淡天然抹茶苦味及牛油果香, 質感超級creamy, 好杰身, 份量足。✿月見牛油果彩虹沙律✿有大蝦、帶子、牛油果🥑、蕃茄、粟米粒、南瓜蓉, 上面灑上芝士碎。🥗沙律顏色七彩繽紛, 幾吸引, 好fresh好開胃。✿花香特色大蝦卡邦尼意粉✿是他們的signature意粉
Cafe旁邊有個打卡角落🌷, 室內環境充滿少女心的💕

✿花生醬芝士厚吐司✿

✿月見牛油果彩虹沙律✿

✿花香特色大蝦卡邦尼意粉✿
是他們的signature意粉
2020-06-16
2020-06-12 126 views
粉紅色系嘅超靚餐廳💞台式菜加入嶄新嘅元素[膠原滿滿熔岩飯]🌋用咗西班牙黑毛豬滷肉+美顏桃膠超級特別😁而且個飯擺到真係好似座山咁啲滷肉就圍住好似熔岩咁😆好搞笑!。另外又叫咗個[華麗大蝦黑毛豬滷肉乾拌麵]個擺盤又係超級靚💗影相影到停唔到😂啲蝦好食而且數量多!啲拌麵我就覺得太林一夾就斷。[炸排骨拉絲蛋餅]排骨超大塊,被超多芝士嘅台式蛋餅夾住超級邪惡又惹味😜。講完野食🤩🤩🤩重頭戲係野飲!@floomfloom_cafe_kitchen 嘅飲品超美!🤤而且超!好!味!😋。#more推介[髒髒朱古力]超濃郁朱古力❤️就算飲到塊面污糟都唔介意😂[桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖]超級少女心💗朵花花好qq味道清香,非常唔錯🌺👍🏻。。。💞仲有勁多靚靚打卡位美少女們快啲去try try😆😍。#花香 #k11 #台式料理 #鳥語 #尖沙咀美食
粉紅色系嘅超靚餐廳💞
台式菜加入嶄新嘅元素
[膠原滿滿熔岩飯]🌋
用咗西班牙黑毛豬滷肉+美顏桃膠
超級特別😁而且個飯擺到真係好似座山咁
啲滷肉就圍住好似熔岩咁😆好搞笑!

另外又叫咗個[華麗大蝦黑毛豬滷肉乾拌麵]
個擺盤又係超級靚💗影相影到停唔到😂
啲蝦好食而且數量多!
啲拌麵我就覺得太林一夾就斷

[炸排骨拉絲蛋餅]
排骨超大塊,被超多芝士嘅台式蛋餅夾住
超級邪惡又惹味😜

講完野食🤩🤩🤩重頭戲係野飲!
🤤而且超!好!味!😋

#more推介[髒髒朱古力]
超濃郁朱古力❤️就算飲到塊面污糟都唔介意😂
[桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖]
超級少女心💗朵花花好qq
味道清香,非常唔錯🌺👍🏻

💞仲有勁多靚靚打卡位
美少女們快啲去try try😆😍

#花香 #k11 #台式料理 #鳥語 #尖沙咀美食
2020-06-11 94 views
返工做完一日野俾自己最大既獎勵就係去食餐好既K11新開左既網紅打卡台灣料理店就滿足到我食野,休息同打卡既慾望膠原滿滿熔岩飯滷肉採用左西班牙黑毛豬用料非常矜貴再加埋女士最愛滋補養顏嘅桃膠竟然完全冇遺和感不得不試華麗大蝦配黑毛豬滷肉乾拌麵見到咁大堆蝦已經好開心蝦既質素唔錯非常鮮甜口感都不俗拌麵除左有滷肉既香味仲食到好香麻油味成個麵唔會好乾麵質偏軟有驚喜炸排骨拉絲蛋餅比較有新意既料理蛋餅入面包住一大件炸排骨排骨用南乳醃製配埋拉絲既芝士同帶蔥油香既蛋餅記得要襯熱食髒髒朱古力超濃既朱古力勁香絕對稱得上真材實料而且唔算甜啱曬怕太甜既我 蜜桃烏龍茶果味濃郁但又唔會遮左茶香有粒粒蜜桃果肉簡單而不平凡既料理就俾到我滿足既感覺
返工做完一日野
俾自己最大既獎勵就係去食餐好既
K11新開左既網紅打卡台灣料理店
就滿足到我食野,休息同打卡既慾望

膠原滿滿熔岩飯

但又唔會遮左茶香
有粒粒蜜桃果肉

簡單而不平凡既料理就俾到我滿足既感覺

2020-06-10 102 views
520誤打誤撞去了花香,是小女子愈老愈喜愛的粉紅色啊!月見彩虹牛油果沙律 🥗 $118紅色車厘茄、橙色的南瓜、黃色的玉米、綠色的 creamy 牛油果、淺橙色的彈牙大蝦和紫椰菜,加上芝士碎,拼湊出這漂亮的彩虹沙律!不得不提的是中間半個牛油果上盛載著生蛋黃和豉油,還有幾粒帶子。這醬汁蘸在沙律和牛油果上,尤其鮮味🌈🌈膠原滿滿熔岩飯 🍚 $98 實際上就是滷肉飯,但就特別在選用了西班牙黑毛豬滷肉和桃膠。滷肉粒切得大大顆,還有那宛如牛𦟌中間那些啫喱狀的桃膠,味道沒看上去那麼乾巴巴,出乎意料地好吃🥰🥰花香特色大蝦卡邦尼意粉意粉 🍤 $128比起平時吃到的卡邦尼意粉,這個帶多點甜味,醬汁掛滿每條意粉👍🏻👍🏻蛋蛋拉絲蛋餅 🌮 $68可能拍照拍得太久,已沒有所謂的拉絲效果。好像自家製的芝士肉鬆蛋餅更味美🙊🍫髒髒朱古力☕️竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)
520誤打誤撞去了花香,是小女子愈老愈喜愛的粉紅色啊!

月見彩虹牛油果沙律 🥗 $118

膠原滿滿熔岩飯 🍚 $98

花香特色大蝦卡邦尼意粉意粉 🍤 $128

蛋蛋拉絲蛋餅 🌮 $68

🍫髒髒朱古力

☕️竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)
2020-05-20
  • 花香特色大蝦卡邦尼意粉
2020-06-10 138 views
本身見人哋推介呢間我見佢啲樣都幾好就約朋友過嚟食未食已經把幾火我唔係想踩間餐廳但真係個別人嘅問題佢間鋪唔係大其實佢係有個門口枱咁嘅嘢長期冇人唔緊要既咁我見佢有好多位就自己入去坐到我坐低咗一陣佢就問我幾多位我同佢講話兩位 佢就問我有冇book位,我話冇佢叫我企返出去等我r晒頭其實間餐廳得三枱客起碼嗰度仲有六張二人枱 兩張大枱(6人)然後等咗大概半分鐘佢就安排我坐咗一張最近門口嘅位我嬲嘅係明明有好多位但要我企返喺度等等完再安排我入座 (重點係好多位,但冇人等緊)即使我當你真係好多Booking其實要我企返喺度等再安排我做呢個步驟其實多餘 咁點解唔直接安排我坐嗰度成件事就完晒!都唔緊要當我固執下面張相係我坐低嘅時候最左面嗰兩台已經走咗 你可以睇到個場係冇員工🤷🏻‍♀️我仲要企左喺前面起碼10分鐘影相 都冇人理過我 然後叫人落單 落咗兩樣之後我問佢有樣食物咩黎 佢答我唔到 我唔緊要嘅佢問完同事同事答咗我咁我仲落埋另外果兩樣食物 我好肯定嗰個員工係聽住我講要啲咩講完啲食物嘅時候佢先走嘅另外嗰個同事就再推介埋其他嘢飲俾我咁我叫介紹嘢飲比我個同事幫我落嘢飲嘢飲好快就到左 嗰陣時仲滿心歡喜燒咗怒氣因為本
本身見人哋推介呢間
長期冇人唔緊要既
咁我見佢有好多位就自己入去坐
到我坐低咗一陣佢就問我幾多位
我同佢講話兩位
佢就問我有冇book位,我話冇
佢叫我企返出去等
我r晒頭其實間餐廳得三枱客
起碼嗰度仲有六張二人枱
兩張大枱(6人)
然後等咗大概半分鐘佢就安排我坐咗一張最近門口嘅位
我嬲嘅係明明有好多位但要我企返喺度等
等完再安排我入座 (重點係好多位,但冇人等緊)
即使我當你真係好多Booking
其實要我企返喺度等再安排我做呢個步驟其實多餘
咁點解唔直接安排我坐嗰度成件事就完晒!
都唔緊要當我固執

另外嗰個同事就再推介埋其他嘢飲俾我
咁我叫介紹嘢飲比我個同事幫我落嘢飲
嘢飲好快就到左 嗰陣時仲滿心歡喜燒咗怒氣
因為本身個棉花糖係隨機 我朋友要到佢想要嘅獨角獸
嘢飲到咗過咗25分鐘 我見人哋遲過我哋到嘅啲食物都到咗 我忍唔住問佢 介紹嘢飲個同事同我講話佢冇幫我落個食物 果下我抆咗
我問嘅原因唔係因為介紹嘢飲個同事
而係佢個同事 由一開始我入門口到落單全程比我感覺唔到有服務 我問點解啲食物未到嘅時候 佢仲要完全地唔知道佢幫我落過單咁
我唔知到底係佢冇做過飲食業定咩
係我高要求?我本身自己都係飲食業出身
但佢連最基本嘅應有態度都做唔到
同落嘢飲我個女仔相比完全差天共地
我反而想表揚一下嗰個女仔 (粉紅頭髮)
佢比我感覺到佢做呢份工嘅熱誠

我都唔接受佢嘅態度 說話技巧
同埋我記得我問過Latte係咪有咖啡
因為台灣嘅latte係牛奶
唔飲咖啡嘅我自然想問清楚
嗰個我唔知佢係咪新員工嘅人佢答我全部都係有咖啡 即使唔熟悉餐牌 但唔可以亂答客人野係基本
餐廳人手安排方面都唔好
人手其實唔係唔夠
但崗位安排唔好
樓面場可以完全冇員工
我希望佢哋會檢討一下
如果唔係真係冇下次

佢另外有個打卡位
都幾靚 但好似係要又係餐廳消費先可以影
(請問影完未?後面仲有客人想影)??
唔好意思去咗邊?同埋本身我係有話比佢影先
粉紅色頭髮女仔絕對係要加分
佢會介紹適合客人嘅嘢飲俾佢
而且禮貌好好

2020-06-08 104 views
又係相機先食系列!呢度係充滿少女風嘅台式餐廳!之前去過佢姐妹店鳥語,今次到花香!我哋叫咗滷肉熔岩飯、鮮奶麻糬蛋捲,柚子雞翼,薑汁牛奶同水泥咖啡。鮮奶麻糬蛋餅朋友話唔鐘意,個黑糖太甜,唔點又冇味,蛋餅比較韌,三樣嘢夾埋唔到一齊,分開食又無特別。呢滷肉熔岩飯,得個蛋係好食,個滷肉好碎,其實只係可以撈飯食,啲飯又硬硬地。柚子雞翼正常!不過都無驚喜。呢杯無乜薑味同無乜調味嘅牛奶,要幾十蚊一杯,我去茶記飲杯奶可能仲好飲!整體味道就不過不失,除咗裝修同食物賣相其他唔好期望太多。
又係相機先食系列!

柚子雞翼正常!不過都無驚喜。

整體味道就不過不失,除咗裝修同食物賣相其他唔好期望太多。
2020-05-16
2020-06-08 69 views
最近去左食呢間好hit嘅港女打卡餐廳🤳🏻Floom Floom🌺,佢哋食嘅係fusion嘢,食物擺盤都好靚好吸晴.呢個好似座山⛰嘅係慢煮和牛伴牛肝菌葱飯🐂,呢個飯入面混合左薏米,好特別,加強左飯嘅口感,而呢個好似shrimp cocktail🍸嘅就係華麗大蝦🦐配黑毛豬🐗滷肉乾拌麵,最特別嘅係個飯入面有桃膠架,以往食桃膠都係喺甜品入面,第一次喺咸野入面食到,好特別🤩.跟住落嚟就係介紹邪惡😈嘅甜品同飲品,喺食到呢個粒粒花生醬🥜芝士🧀厚吐司🍞配鮮奶麻糬之前,我以為呢個世界只有我一個人會將花生醬同芝士一齊食😆,而家知道原來我唔係唯一一個,呢我配搭其實真係好好食架🤤.另外仲有呢杯髒髒朱古力🍫,真係好污糟,要用紙巾包住杯嘅耳仔👂先飲到,不過就好濃好好味,大滿足😋

2020-06-07 61 views
什麼是FF,就是終極幻想嘛,幻想總是美好的~宣傳照鋪天蓋地,可以拍照的地方主要是兩塊牆:那個餐廳外(出面啊……)的彩色pattern膠磚牆,有心形和菱形,不知何時有葵扇和梅花。還有廚房外(可以跟廚師打招呼的)桃紅夾藍色watercolor牆。其實打卡是很開心的~但如果你要吃東西的話,我看到這裡有些食評,看了也覺得替食家不值。坦白說,可以打卡的,好食的真的不算多。我是新開張時去,食物還好。點評一下。這個魷魚薑黃(意粉?看menu好像是)有點東西看,魷魚幾大隻。大概是肥牛百里香蝴蝶粉,味道還好吧,是相對上不上鏡的一碟。朋友吃不完。這個炸紫薯和炸大啡菇,是用惠康的shopping cart裝著。這比某爽更爽。紅粉明太子三文魚意粉,三文魚不多,我也感受不了明太子。太子駕崩了?是粉色粉飾了意粉,讓你有戀愛的感覺,大概是化學東西的化學反應。這個富士山拿鐵很美對吧!美麗的東西,不一定真的是美好~只是美好的幻想而已,喝過這杯就覺得不行了。我不懂怎樣形容。看似蝶豆花,夢幻得很。但是味道有點奇怪,不夢幻,是奇幻。朋友喝過一口變了臉,其他飲品沒有這麼伏。拍拍照就好。可以的話,也不要點富士山吧。
什麼是FF,就是終極幻想嘛,幻想總是美好的~

宣傳照鋪天蓋地,可以拍照的地方主要是兩塊牆:
其實打卡是很開心的~

坦白說,可以打卡的,好食的真的不算多。
我是新開張時去,食物還好。

點評一下。

大概是肥牛百里香蝴蝶粉,味道還好吧,是相對上不上鏡的一碟。
朋友吃不完。

這比某爽更爽。

這個富士山拿鐵很美對吧!美麗的東西,不一定真的是美好~
只是美好的幻想而已,喝過這杯就覺得不行了。
我不懂怎樣形容。
看似蝶豆花,夢幻得很。
但是味道有點奇怪,不夢幻,是奇幻。
朋友喝過一口變了臉,其他飲品沒有這麼伏。
拍拍照就好。可以的話,也不要點富士山吧。
2020-05-09
$100 (Lunch)
2020-06-03 131 views
港女2人打卡地方小聚、下午茶時間、我早到35mins,我自己一早已有睇OpenRice 其他人comments .所以叫友人一齊試下、留意到一位服務生少女(細細粒、粉紅色hair)充滿活力有禮全場打點餐廳。難得一见staff👍首選最好味排骨拉絲蛋餅、好Match 口感、正呀!特式飲品泡泡圖案又好cutie !反而意粉三隻大蝦🍤無味、失望😞牛肉粒其實味道原味,反而配菜蒜、䓤等好味!曰本米ok!下次有機會試其他
2020-06-02 152 views
為左影呢個打卡corner而揀左呢間 cafe 🙈​ 好彩呢日冇乜人.. 可以好冇廉恥咁chok下🤪 呢個位唔係好大架咋, 如果有其他人影緊, 就要等下架喇. ​黑糖酒釀latte配懸浮棉花糖 - 個棉花糖係獨角獸黎~ so cute~ 🦄️​ 不過唔知係咪因為佢唔想個棉花糖咁快溶呢🤔 雖然係熱飲.. 但係有啲唔夠熱🙊 同埋我唔係好飲到有酒味🙊 飲落味道只係普通嘅黑糖latte.炸排骨拉絲蛋餅都好好味🙈 係比想像中好味👍🏻 件炸排骨唔會好乾😋 真係似台灣啲早餐店啲嘢食 香港其他嘅台式食肆好似唔係好覺有呢樣嘢食🤔 招牌大蝦卡邦尼意粉 就相對地比較普通​😐 我幾鍾意佢中間有隻生蛋咁樣嘅.

黑糖酒釀拿鐵配懸浮棉花糖

香港其他嘅台式食肆好似唔係好覺有呢樣嘢食🤔
炸排骨拉斯蛋餅

花香特色大蝦卡邦尼意粉

2020-05-27
$150 (Tea)
炸排骨拉斯蛋餅
花香特色大蝦卡邦尼意粉