2023-10-12
呢一間餐廳好適合大人細路一齊過嚟食,因為佢比平時嘅任食打邊爐平!平時任食打邊爐一個火鍋湯底都要三百幾蚊,但係佢係$328飲食,而且包埋點心、雪糕、飲品!任食火鍋可以揀兩個湯底,我哋揀咗花膠雞養生湯底及芫荽皮蛋湯底花膠湯底,大概有四五個花膠,有紅棗、杞子雞,等等嘅配料,湯底味道尚算濃郁;芫荽皮蛋就比較味道簡單,但係鍾意芫荽嘅人就唔可以錯過澳洲和牛牛肉切得好薄,一疊油45分,都算唔錯,而且好香牛肉味,食落去唔會太銀,入口即溶安格斯牛肉相對澳洲和牛嚟講就厚身少少,但係都係六5秒左右就食得,而且佢比較有彈性,幾好食蝦滑、黑松露墨魚滑兩種味道都好食,特別鍾意黑松露醬,比較香,有特色蔬菜拼盤打邊爐一定要食菜,生菜、娃娃菜、粟米都係新鮮嘅🌽海鮮拼盤有各樣嘅海鮮,例如蝦、帶子、魚、鮑魚等等,最好食嘅係帶子,鮮美!下同埋鮑魚都唔錯,值得一試手工點心蝦餃蝦餃真係要讚一讚,因為佢每一粒都比平時喺酒樓食嘅大一倍,所以一個人食一粒就好似食咗兩粒咁,真係好飽,而且都好食小籠包都幾有水準嘅小籠包,同平時酒樓食嘅差唔多,整體嚟講係好食紅糖糍粑比較特別嘅甜品,外面炸咗,入面就有紅糖漿,對女性嚟講比較友好Häagen-D
任食火鍋
可以揀兩個湯底,我哋揀咗花膠雞養生湯底及芫荽皮蛋湯底
澳洲和牛
安格斯牛肉
蝦滑、黑松露墨魚滑
兩種味道都好食,特別鍾意黑松露醬,比較香,有特色
蔬菜拼盤
打邊爐一定要食菜,生菜、娃娃菜、粟米都係新鮮嘅🌽
海鮮拼盤
手工點心
蝦餃
小籠包
都幾有水準嘅小籠包,同平時酒樓食嘅差唔多,整體嚟講係好食
紅糖糍粑
Häagen-Dazs士多啤梨雪糕
每一個客人都有一個Haagen大雪糕,呢個係我最欣賞,因為Häagen-Dazs都唔平,最尾用佢結束就好滿足