2024-06-23 49 views
睇完戲就去食飯。餐廳裝潢簡約,環境都幾寬敞。看完餐牌,叫咗食品和飲品。🔸慢煮烤脆皮乳鴿乳鴿細細隻,肉質軟腍多汁,唔會羶,帶啲南乳香味。焗過嘅乳鴿,皮唔係脆口,又唔會太乾。🔸自家製脆糖刁草醃三文魚配田園沙律三文魚呈橙紅色,裏裏外外都有紅菜頭香,味道極濃郁,羽衣甘藍幼嫩清爽,車厘茄飽滿多汁,麵包脆口。🔸香蒜花甲意粉花甲唔韌冇沙👍🏻,意粉望落去好硬和挺身,入口卻覺得意粉爽而帶軟身,口感不錯。加入蒜片、辣椒碎和酒煮過,帶辣又惹味。🔸白桃梳打白桃都幾濃郁。🔸果茶柚子茶甜度適中,有柚子肉,茶味幾清。
睇完戲就去食飯。餐廳裝潢簡約,環境都幾寬敞。
看完餐牌,叫咗食品和飲品。
🔸慢煮烤脆皮乳鴿
🔸自家製脆糖刁草醃三文魚配田園沙律
🔸香蒜花甲意粉
🔸白桃梳打
白桃都幾濃郁。
🔸果茶
柚子茶甜度適中,有柚子肉,茶味幾清。
2024-06-12 79 views
荔枝角商廈中的一家高質西餐,每道美食都精美絕倫。前菜主菜已使人心愜意滿❤️,甜品更令人難以忘懷🥰,絕對值得特意來一趟。🍰巴斯克芝士蛋糕絕對出色!同一款的材料焗出三層口感,深褐色偏硬的蛋糕外皮,cream cheese口感般的芝士層,中間夾雜著爆漿的忌廉口感,大太太太太棒了😍😍😍!!!店員也說很多顧客會特意來吃這款巴斯克芝士蛋糕。🥙田園沙律前菜沙律已十分精緻。蕃茄、波子青提、士多啤梨、藍莓、橙和沙律菜,以清新有子醋調味。🥖🥘南瓜湯配竹炭蒜蓉包南瓜湯絲滑香濃,上面一層特製的泡泡,有飲緊Cappuccino的錯覺🤣,好得意。竹炭法包上面以蒜蓉烤乾,沾南瓜湯飲剛好。🥩🐷慢煮西班牙伊裡比亞豬鞍配焦糖蘋果醬不會後悔的,必點!切下去有豐盈的肉汁,肉質軟嫩。🍛芝士黑松露雜菌義大利飯別看是素的,絕對值得!黑松露、白蘑菇、秀珍菇、蟹爪菇、蘆筍、火箭菜配黑椒忌廉汁,組成的義大利飯軟硬適中。🍮焦糖燉蛋這個是點給芝麻寶貝吃的。貓太太也嚐了一口,燉蛋是冰涼偏硬,焦糖卜卜脆,寶貝整個吃光光🤭。🍦☕咖啡雪糕很純粹的,香草雪糕加一杯Expresso。將咖啡加進雪糕裡慢慢融化,隨著攪拌會形成奶泡沫,別一番風味。

🍰巴斯克芝士蛋糕

🥙田園沙律

🥖🥘南瓜湯配竹炭蒜蓉包

🥩🐷慢煮西班牙伊裡比亞豬鞍配焦糖蘋果醬
不會後悔的,必點!切下去有豐盈的肉汁,肉質軟嫩。

🍛芝士黑松露雜菌義大利飯

🍮焦糖燉蛋

🍦☕咖啡雪糕

2024-06-05 102 views
今日嚟咗荔枝角呢間樓上Cafe食lunch。Cafe環境都令人幾舒服,卡位位置有一啲綠色嘅植物裝飾同埋小動物,感覺好清新自然,有一種可以喺城市入邊喘息嘅感覺。一個套餐嘅價錢包咗前菜主菜同埋飲品南瓜湯,配上蒜茸法包。南瓜湯口感順滑,而蒜茸包可以話係外脆內軟,都幾好食。個湯好有儀式感,上面落咗一層泡泡,賣相精緻。同行朋友點咗田園沙律。望落非常有心思,有用花朵點綴,一d都唔馬虎。而且選材顏鮮艷,令人食指大動。比目魚柳配辣椒蕃茄沙沙 ($168)賣相同樣精緻,食材顏色選用鮮艷明亮。比目魚份量頗多,肉質嫩滑。蕃茄沙沙做到提味效果,份量如果多d會更好。薯蓉綿滑,點上忌廉汁口味濃郁。烤檸檬香草法國春雞 ($158)春雞切半有兩大件,微微烤到表面金黃色,切開見肉汁依然keep到,配上少少酸嘅檸檬汁可以解膩。連薯條side dish都好高質。Dirty ($53)做到上下清晰分層,溫度適中。一口即時飲到咖啡風味,之後再飲到底層嘅奶,冷熱感覺融合。Espresso Tonic ($53)有咖啡自身嘅微苦,夾雜梳打水嘅清新,幾refreshing!Tiramisu ($38)價錢唔係好貴,佢落咗傳統嘅海綿蛋
今日嚟咗荔枝角呢間樓上Cafe食lunch。

一個套餐嘅價錢包咗前菜主菜同埋飲品

比目魚柳配辣椒蕃茄沙沙 ($168)

烤檸檬香草法國春雞 ($158)

Dirty ($53)

Espresso Tonic ($53)

Tiramisu ($38)
價錢唔係好貴,佢落咗傳統嘅海綿蛋糕,咖啡味濃郁,質地偏挺身,不過不失啦。

2024-06-01 90 views
今日約咗朋友係荔枝角食飯,搵到間樓上商業大廈餐廳cafe,地方寧願寛敞,好適合食飯傾偈,而且食物質素好有驚喜‼️🍗焗開心果西班牙橡果豬鞍架最近愛上食開心果嘅食物,見到呢個焗開心果西班牙橡果豬鞍架當然唔可以放過佢😂海量嘅開心果碎碎焗到好鬆脆,主角嘅豬鞍肉質鮮嫩又帶有淡淡橡果味,好香但不油膩,令人非常回味,呢個組合估唔到咁好食😋🍕冬陰功海鮮薄餅 冬陰功湯飲得多,薄餅口味🍕真係有創意‼️薄脆嘅餅底好香脆,淋上冬蔭功湯汁,再加上薄餅必有嘅芝士,估唔係咁好食😋來自泰國嘅獨特味道,酸同辣精心調配,完美結合👍🏻

🍗焗開心果西班牙橡果豬鞍架

🍕冬陰功海鮮薄餅
2024-05-31
Type of Meal
Dinner
  • 焗開心果西班牙橡果豬鞍架
2024-05-27 96 views
星期日的午餐,去了荔枝角商業大廈裏的西餐廳,出地鐵後三分鐘就到商業大廈幾年前翻新過,時尚新淨。從餐廳外面望入去,已經覺得頗有格調和舒服假日都有lunch set,包括前菜,主菜,果茶黑松露泡沫蘑菇湯豐富泡沫在湯面,黑松露湯非常濃 濃郁,還配上一塊香脆的麵包美國安格斯牛沙朗配薯條 8oz $218叫了七成熟,肉質紥實多汁,好香口。 配上熱騰騰的薯條海鮮意大利麵配冬陰功汁 $148冬陰功的酸辣,加上海鮮的鮮甜,滲在意大利麵裡,令人難以抗拒,海鮮份量也非常之多紅柚果茶跟餐附上,頗清新。Cappuccino + $20配上一杯香濃的咖啡,非常好的選擇。我們見有烤餅,加了一客 $28香口和酥脆最後叫返個朱古力心太軟配雪糕 $58擺盤好靚,在香脆的朱古力蛋糕上輕輕劃一刀,半液態狀的朱古力隨隨流出,加上一球冰凍的雪糕, 非常愜意意外驚喜的一餐,會再來呀!
假日都有lunch set,包括前菜,主菜,果茶
黑松露泡沫蘑菇湯
豐富泡沫在湯面,黑松露湯非常濃 濃郁,還配上一塊香脆的麵包
美國安格斯牛沙朗配薯條 8oz $218
叫了七成熟,肉質紥實多汁,好香口。 配上熱騰騰的薯條
海鮮意大利麵配冬陰功汁 $148
紅柚果茶
跟餐附上,頗清新。
Cappuccino + $20
配上一杯香濃的咖啡,非常好的選擇。
我們見有烤餅,加了一客 $28
香口和酥脆
最後叫返個朱古力心太軟配雪糕 $58
意外驚喜的一餐,會再來呀!
2024-05-19
孵化生活.清新小文藝風的CAFE中午約朋友食LUNCH在其公司附近有一家樓上cafe好有文青風餐廳明亮開揚格局寬敞舒服黑松露泡沫蘑菇湯好靚的設計配蒜香麵包湯的口感好,湯香濃食到一粒粒的蘑菇肉麵包夠滋味紅柚果茶:跟餐,清爽有果香,不錯Dirty:我的是日充電寶,香滑可口,咖啡豆用的不差美國安格斯牛沙朗配薯條肉感的牛牛牛扒的肉質香嫩彈牙,咬入口是很多汁水,味道香濃吃得到牛的滋味,又有好吃的質感薯條要趁熱食非常鹽香可口配菜中的香菇又是很好吃慢煮西班牙伊比利豬鞍配焦糖蘋果肉厚實在,切開非常嬌嫩粉粉的,有肉汁之外更有香嫩口感外圍grill香內核粉嫩配香甜的蘋果醬,很好吃焦糖燉蛋薄薄的脆焦糖卜卜脆,中心是滑滑的口感奶凍與cream 之間的滑嘟嘟好食孵化生活荔枝角青山道495號誠信中心1樓2號舖
孵化生活.清新小文藝風的CAFE

配蒜香麵包
湯的口感好,湯香濃
食到一粒粒的蘑菇肉
麵包夠滋味

紅柚果茶:跟餐,清爽有果香,不錯
Dirty:我的是日充電寶,香滑可口,咖啡豆用的不差

美國安格斯牛沙朗配薯條
肉感的牛牛
牛扒的肉質香嫩彈牙,
咬入口是很多汁水,味道香濃
吃得到牛的滋味,又有好吃的質感
薯條要趁熱食
非常鹽香可口
配菜中的香菇又是很好吃

慢煮西班牙伊比利豬鞍配焦糖蘋果
肉厚實在,切開非常嬌嫩
粉粉的,有肉汁之外更有香嫩口感
外圍grill香
內核粉嫩
配香甜的蘋果醬,很好吃

焦糖燉蛋
薄薄的脆焦糖卜卜脆,
中心是滑滑的口感
奶凍與cream 之間的滑嘟嘟
好食

孵化生活
荔枝角青山道495號
誠信中心1樓2號舖
1K
2024-05-24 2538 views
今日有好節目,  朋友約去荔枝角唱 K,  又去附近 Outlet 買衫, 之後一起去食西餐.   網上找到特式餐廳,  [孵化生活], 名字好吸引, 要去試試.餐廳座位闊落, 地方大,  裝修設計不浮誇, 襯托優雅燈光. 設有大型水吧, 飲品款式真不少.侍應招呼好好, 有效率地安排座位, 每個座位都有特式,   侍應送上白開水, 餐牌, 又介紹特式食品 .  我們座位後面有田園裝飾,  漢堡包小蟹 眼瞪瞪給我們打招呼,   帶點活潑休閒感, 幾寫意  .我們點了 黑松露泡沫蘑菇湯, 湯面打成泡沫,  好像 Cappuccino  令人驚喜.   伴有竹炭麵包. 竹炭麵包烤得香脆, 有 麥片, 蒜蓉片塗上, 沾些蘑菇湯, 食得滋味.蘑菇打得夠滑,  濃稠適中,  有濃郁菇菌味,  配上最愛的黑松露香, 飲得滿意.  曼谷街頭小食拼盤:   有:  巨型炸蝦片, 蝦卷, 串燒牛,  香蘭葉包雞. 熱騰騰上檯,  好豐富.先食炸蝦卷,   蝦肉彈牙有蝦味.  脆卜卜, 配以泰式甜酸辣醬, 非常開胃. 串燒牛,  串燒不會太乾, 配上沙嗲花生醬更錦上添花, 十分惹味. 香蘭葉包雞, 雞肉質嫩
設有大型水吧,
飲品款式真不少.
侍應招呼好好, 有效率地安排座位,
每個座位都有特式,
侍應送上白開水, 餐牌, 又介紹特式食品 .
黑松露泡沫蘑菇湯, 伴有竹炭麵包
曼谷街頭小食拼盤
先食炸蝦卷,   蝦肉彈牙有蝦味.
脆卜卜, 配以泰式甜酸辣醬, 非常開胃.
炸蝦卷
串燒牛
香蘭葉包雞, 雞肉質嫩滑多汁, 有炭燒般既香氣.
香蘭葉包雞
焗開心果西班牙橡果豬鞍架,   伴有炸薯條, 自制燒汁, 蘋果醬,  擺設吸引.
焗開心果西班牙橡果豬鞍架
餐廳選用食橡果的黑毛豬仔, 豬鞍經慢火及開心果去烤焗.
肉質鬆軟多汁, 肉味鮮美,  配上焦糖蘋果醬, 令肉味更為突出.
有大理石花紋的油花,  口感特別嫩滑, 一試難忘.
伴有烤配菜, 冬菇, 西蘭花, 南瓜及車厘茄 .
薯條夠脆口, 組合非常完美.
食物有質素好滿意,   餐廳環境舒適又好近地鐵站. 下次再來.
$250 (Dinner)
黑松露泡沫蘑菇湯, 伴有竹炭麵包
曼谷街頭小食拼盤
炸蝦卷
串燒牛
香蘭葉包雞
焗開心果西班牙橡果豬鞍架
2024-05-23 52 views
工廠區內的文青店,入店綠油油地方闊落,舒服乾淨黑松露泡沫蘑菇湯 賣相精緻仲有竹炭麵包,蘑菇湯有咬口田園沙律 沙律有新鮮生果,士多啤梨,橙,藍莓等,酸甜開胃自由配搭午餐連四個topping有酸種麵包,牛油果醬,三色雜椒,蘑菇,豬肉腸,牛沙朗 牛沙朗,入口嫩滑多肉汁招牌慢煮西班牙豬鞍架配焦糖蘋果醬+$20精品咖啡dirty 肉質嫩滑,配上焦糖蘋果醬,肉味突出tiramisu咖啡酒味平均,芝士香滑,口感細膩餐廳另送上抹茶 蕨餅
工廠區內的文青店,入店綠油油

地方闊落,舒服乾淨

黑松露泡沫蘑菇湯
賣相精緻仲有竹炭麵包,蘑菇湯有咬口

田園沙律
沙律有新鮮生果,士多啤梨,橙,藍莓等,酸甜開胃

自由配搭午餐連四個topping
有酸種麵包,牛油果醬,三色雜椒,蘑菇,豬肉腸,牛沙朗
牛沙朗,入口嫩滑多肉汁

招牌慢煮西班牙豬鞍架配焦糖蘋果醬+$20精品咖啡dirty
肉質嫩滑,配上焦糖蘋果醬,肉味突出

tiramisu
咖啡酒味平均,芝士香滑,口感細膩

餐廳另送上抹茶 蕨餅

「孵化生活」為於荔枝角工業區嘅誠信中心,內部木系裝修有文青感覺,佈置有格調。牆邊佈滿植物點綴,座位闊落,空間感充足,令人感到悠閒舒適,適合食飯談天的好地方。今日同朋友上完瑜珈黎食左兩個lunch set。前菜可以揀黑松露泡沬蘑菇湯或者沙律,我哋各揀一樣。❇️黑松露泡沫蘑菇湯:賣相吸引!口感綿密有有粒粒蘑菇碎,味道濃郁。餐包係蒜蓉包,十分香口。 ❇️田園沙律:田園沙律用料新鮮,沙律菜清脆爽口,配上酸甜可口嘅柚子蜜醋汁,非常開胃。❇️比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎(HKD168):比目魚質感比我想像中嫩滑,有兩大舊。配忌廉醬汁好適合。下層為薯蓉。十分好食!❇️慢煮西班牙伊比利豬鞍架配焦糖蘋果(HKD178)豬鞍架十分嫩滑,配上焦糖蘋果十分清新。❇️黑松露薯條(HKD48)薯條新鮮炸起超脆!除左配有黑松露蛋黃醬,面層仲灑左黑松露鹽!很美味呢! Lunch set 包既果茶都好好味!總結: 10分舒適嘅地方環境舒服,性價比好!

今日同朋友上完瑜珈黎食左兩個lunch set。

前菜可以揀黑松露泡沬蘑菇湯或者沙律,我哋各揀一樣。

❇️黑松露泡沫蘑菇湯:

❇️田園沙律:
田園沙律用料新鮮,沙律菜清脆爽口,配上酸甜可口
嘅柚子蜜醋汁,非常開胃。

❇️比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎(HKD168):

❇️慢煮西班牙伊比利豬鞍架配焦糖蘋果(HKD178)
豬鞍架十分嫩滑,配上焦糖蘋果十分清新。

❇️黑松露薯條(HKD48)

Lunch set 包既果茶都好好味!

總結: 10分舒適嘅地方環境舒服,性價比好!
2024-05-16 48 views
荔枝角誠信中心的「孵化生活」餐廳,在銀座式商場2樓,裝修時尚,環境優雅,一派文青風格。打開餐牌,精選午餐有不同的配搭可以選擇:前菜+主菜+果茶或加$20有精品咖啡。前菜:“黑松露泡沫蘑菇湯”,賣相非常別緻,湯上面有厚厚一層泡沫,還配有竹炭麵包。蘑菇湯透出黑松露的香味,有濃稠的蘑菇蓉,味道濃郁。竹炭麵包有出奇的香味,口感有別於一般麵包,讓人驚喜。“田園沙律”,有火箭菜、羽衣甘藍、車厘茄、藍莓等,清新爽口,特別怡人,是不錯的前菜。主菜:“美國安格斯牛沙朗配薯條”,牛沙朗肉質特別細嫩,外面烤香,裏面仍保持豐富肉汁,牛肉味濃,是上乘的牛扒。淋上燒烤汁來吃,份外滋味。配上新鮮即炸薯條,香脆可口。“招牌慢煮西班牙豬鞍架配焦糖蘋果醬”,豬鞍肉質鬆軟,而且很入味,配上焦糖蘋果醬,酸甜美味,與豬肉非常匹配,真是啖啖滋味,令人難忘,果然是招牌菜式。配菜還有香滑薯蓉、冬菇及西蘭花等。兩個主菜都相當講究,是高級西餐廳的水準。甜品:“提拉米蘇”,香滑的蛋漿上蓋上一層朱古力粉,口感不俗。飲品:“意大利咖啡”,有精緻的拉花,上面一層厚厚的綿滑忌廉,下面是香濃咖啡,攪勻後又另一種口感。“果茶”,以打碎的鮮果肉和果汁加
前菜:
主菜:
兩個主菜都相當講究,是高級西餐廳的水準。
飲品:
“果茶”,以打碎的鮮果肉和果汁加入紅茶中,味道天然,也是不錯的飲品。
  • 黑松露泡沬蘑菇湯,安格斯牛沙朗,慢煮西班牙豬鞍,提拉米蘇,意大利咖啡
2024-05-16 44 views
今個星期日日都要去荔枝角開會,終於最後一日搵朋友在附近吃個晚飯先。來到餐廳感覺非常之舒服,統一木系傢俬,地方寬敞光猛給客人有種寧靜可以慢活一番。安格斯牛柳絲意粉配瑞士汁🍝這款菜式好像融匯中西合璧的感覺,安格斯牛柳好嫩肉腍身,意粉炒得夠乾身煙煙韌韌有咬口配合瑞士汁非常之惹味。芝士吞拿魚沙律薄餅🍕喜歡吃薄的薄餅,因為外圍焗得很脆口,吃下很鬆脆配以芝士吞拿魚做到拉絲效果。FLAT WHITE☕️心形拉花好靚突顯師傅功架,咖啡味道香濃口感厚實。焦糖燉蛋🍮CRÈME BRÜLÉE焦糖燉蛋很綿滑,蛋味香甜濃郁,面層焦糖超脆,在這裡一面傾計一面吃飯再吃埋甜品,真的超放鬆chill day。

安格斯牛柳絲意粉配瑞士汁🍝
芝士吞拿魚沙律薄餅🍕
FLAT WHITE☕️
心形拉花好靚突顯師傅功架,咖啡味道香濃口感厚實。
焦糖燉蛋🍮
CRÈME BRÜLÉE
2024-05-14 55 views
今日同mami黎到荔枝角慶祝母親節🥰真係冇揀錯👏🏻每樣野食都好高質精緻,好有特色~而且環境幾好,店員都好有禮貌🤩美中不足係試唔到冬陰功pizza🥹唯有等下次啦😌🌼黑松露泡沫蘑菇湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️🌼黑松露椰菜花蓉⭐️⭐️⭐️⭐️🌼焗開心果西班牙橡果豬鞍架⭐️⭐️⭐️⭐️🌼水牛城雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌼自家製脆糖刁草醃三文魚配田園沙律⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌼泰式椰子雪糕⭐️⭐️⭐️

🌼黑松露泡沫蘑菇湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🌼黑松露椰菜花蓉⭐️⭐️⭐️⭐️

🌼焗開心果西班牙橡果豬鞍架⭐️⭐️⭐️⭐️

🌼水牛城雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌼自家製脆糖刁草醃三文魚配田園沙律⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌼泰式椰子雪糕⭐️⭐️⭐️

2024-05-08 55 views
餐廳雖位於荔枝角工廠區,但裝修得非常有格調並具有特色,環境舒適,店內播著舒適的音樂令整個氣氛非常舒適又chill,相當適合與朋友聚會。店員亦有禮貌。幸好朋友一早已訂位,星期五的晚餐時間全場full booking。餐廳不但具有特色,食物質素都好有驚喜!🌟卡邦尼意粉與其他餐廳的卡邦尼意粉稍有不同,屬於偏濃味的卡邦尼意粉,意粉亦做到掛汁,蛋味較重,配料有牛油果,火腿,蘑菇,意粉上亦有不少風乾火腿~🌟曼谷街頭小食拼盤拼盤有蝦餅、春捲炸蝦、串燒同荷葉雞。蝦餅脆身會食唔停口。春捲炸蝦都爽口脆身!荷葉雞就肉質嫰滑多汁~🌟朱古力心太軟配雪糕做到流心效果的朱古力心太軟~配上雪糕,飯後甜品非常完美!店內使用左花樣年華既杯黎做咖啡杯都非常有心思😆相信呢間餐廳會再encore,既近荔枝角地鐵站,環境氣氛又好,加上食物質素又唔錯😊

餐廳不但具有特色,食物質素都好有驚喜!

🌟卡邦尼意粉
🌟曼谷街頭小食拼盤
🌟朱古力心太軟配雪糕
做到流心效果的朱古力心太軟~配上雪糕,飯後甜品非常完美!

店內使用左花樣年華既杯黎做咖啡杯都非常有心思😆

2024-05-07 43 views
上個weekend同朋友喺荔枝角做完啲嘢 順便喺附近食lunch🍽️我哋都唔熟附近所以都係上網揾 好彩最後揀咗呢間孵化生活無中伏 仲好有驚喜添✨裝修寬敞舒適 佈置簡潔有格調 除咗lunch set外 仲有假日brunch🏖️想講呢度嘅餐牌封面設計都好靚叫咗兩款lunch set 可以自選配湯或沙律🥗我哋都揀咗黑松露泡沫蘑菇湯 連餐湯都咁有賣相 抵讚🥹口感綿密中又有粒粒蘑菇碎 味道濃郁 配嘅餐包係黑色嘅蒜蓉包 居然都係好脆(我好耐無食過用心製作嘅餐包🥲)所以由餐湯開始已經令我有驚喜ꕥ 咖喱牛沙朗 荷包蛋配白飯牛嘅份量都好多 肉質軟稔🐂咖喱惹味得嚟唔會好辣 入面仲有薯仔添🥔隻蛋煎到啱啱好燶邊 真係睇得出廚師好有要求好細心ꕥ 比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎比目魚質感比我想像中嫩滑 配忌廉醬汁好適合👍🏻食到中間我再配埋蕃茄莎莎一齊食 味道更加提升更有層次 下面仲有一層滑溜嘅薯蓉 同埋西蘭花/冬菇等配菜🥦ꕥ 水牛城雞翼點套餐可以用優惠價加配 用蒸籠裝住 又係一個靚靚嘅presentation🥰有5隻雞翼 都幾大隻厚肉 外層脆脆地 醬汁酸酸辣辣 調味得宜啱口味套餐配送果茶 我哋加少少錢轉咗白桃梳打同埋Capp

ꕥ 咖喱牛沙朗 荷包蛋配白飯

ꕥ 比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎
比目魚質感比我想像中嫩滑 配忌廉醬汁好適合👍🏻

ꕥ 水牛城雞翼

套餐配送果茶 我哋加少少錢轉咗白桃梳打同埋Cappuccino☕️
2024-05-06 54 views
荔枝角有好多地方逛又有outlet,又有時裝城,又有D2 place,行足一日都無問題‼️同埋原來呢度都有啲隱世悠閒嘅餐廳,呢間餐廳簡約時尚,每一個角落影相都好靚❤️🍵黑松露泡沫蘑菇湯加入左分子料理元素,看上去更加非一般~泡沫都last 到好耐,唔會好快就無哂,黑松露味勁香,完全同磨菇湯融為一體🍗水牛城雞翼終於都食到間好味嘅水牛雞翼辣+醋岩岩好,辣醋汁完美地包裏每隻雞翼❤️雞翼皮仲係脆口的,唔會比個汁整淋左🥩美國安格斯牛莎朗三塊牛都燒得勁靚,外層有焦香Medium岩岩好,好有肉汁,肉質軟嫩有彈性,沾埋芥末醬,味道更出色‼️🐷慢煮西班牙豬鞍架塊豬鞍都好厚肉,煎到外層金黃色,切開有肉嘅紋理又有彈性,不過略嫌overcooked左少少,食落有啲乾,好彩個焦糖蘋果醬救返起🤩
荔枝角有好多地方逛

又有outlet,又有時裝城,又有D2 place,
行足一日都無問題‼️

同埋原來呢度都有啲隱世悠閒嘅餐廳,
呢間餐廳簡約時尚,每一個角落影相都好靚❤️

🍵黑松露泡沫蘑菇湯
加入左分子料理元素,看上去更加非一般~
泡沫都last 到好耐,唔會好快就無哂,
黑松露味勁香,完全同磨菇湯融為一體

🍗水牛城雞翼
終於都食到間好味嘅水牛雞翼

辣+醋岩岩好,辣醋汁完美地包裏每隻雞翼❤️
雞翼皮仲係脆口的,唔會比個汁整淋左

🥩美國安格斯牛莎朗
三塊牛都燒得勁靚,外層有焦香

Medium岩岩好,好有肉汁,肉質軟嫩有彈性,
沾埋芥末醬,味道更出色‼️

🐷慢煮西班牙豬鞍架
塊豬鞍都好厚肉,煎到外層金黃色,
食落有啲乾,好彩個焦糖蘋果醬救返起🤩
2024-05-04
Type of Meal