今日約咗friend去街,行完街好攰然後我哋就係OpenRice搵左呢一間串串鍋嚟試吓啦。一去到,鋪內都好full,好彩我哋等咗大約10分鐘左右就有位!一開始我哋叫咗個胡椒魚肚湯底,去到個雪櫃度見到好多食材,包括丸煩、牛肉、蟹柳、牛栢葉等等都係用竹籤串起比我地拎入鍋度滾,好方便。有啲牛肉、魚皮、鵝腸等特別既野就要分開叫,其實我好鍾意嗰個湯底,胡椒味好濃而且配埋啲牛肉同埋肉串,特別係個莞茜牛肉串,湯底成功帶出肉味既鮮甜,芫荽牛肉呢個配搭真係好match,好好味😋!總括來講,呢間鋪嘅價錢好親民,而且火鍋材料都算新鮮,出面雪櫃野食都fill得好快,下次我會再約朋友一齊嚟食!

2021-04-20 325 views
今日同男朋友行完街好想打邊爐邊個見到呢間串串鍋,好似好好食咁入到去非常乾淨,食物質素亦都幾高算係好多款式同埋好新鮮生蠔啊🦪貝殼類等等都有呢個價錢食咗呢個質素性價比真係高🥰❤️❤️❤️食物亦都來得好齊不得不讚佢嘅肥牛!真係好好食😋好重牛味亦都唔會好鞋肥瘦啱啱好唔會好肥!黎食一定要叫肥牛另外佢都有好多款湯底揀,我哋今次就嗌左沙嗲湯底,如果想叫鴛鴦鍋嘅話加多幾十蚊就有啦另外餐廳亦都好多調味料揀正呀
今日同男朋友行完街好想打邊爐
邊個見到呢間串串鍋,好似好好食咁
入到去非常乾淨,食物質素亦都幾高
算係好多款式同埋好新鮮

好重牛味亦都唔會好鞋
肥瘦啱啱好唔會好肥!黎食一定要叫肥牛

另外餐廳亦都好多調味料揀正呀
2021-04-19 350 views
疫情之前,每逢週末假期,我也會與朋友一起去深圳吃東西,因為我特別懷念那裡的辣跟不同的選擇。其中一個我也很愛吃的就你串串鍋,所以當知道香港也有串串鍋的時候就急不及待的相約朋友來吃。來到Fun Fun 串串鍋,服務員也很親切地問我們想要什麼湯底,我本來想吃麻辣的,但是最後因為我朋友怕吃太辣會拉肚子,所以我們點了一個沙嗲湯底,wow一看到它湯底的顏色就知道味道不是淡淡的那一種,對比其他吃火鍋的店,這裡的湯底很有誠意。沙嗲帶一點微辣,已經可以滿足我了。已經他們從食物、飲料及甜點也有不同的選擇,全部也時自助形式的,除了海鮮、肥牛肉、豆腐等等的需要在紙上寫上數量之外,有任點的,也有另外付款的。那一天我吃了最多的是他們的蟹棒,因為它真的超級好吃,吸收了沙嗲湯, 超香口而且彈牙。另外,他們家的九菜牛肉也很好吃,我也不斷地拿這個回來。他們的粟米也很鮮甜。另外,服務員如果看到你鍋裡沒有湯了,就會幫忙加水,但是無論加了多少次水,他們的湯也是那裡濃,所以真的超愛過一家。飲料方面,有茶,可樂,不同的韓式飲品,以至付費的啤酒也有。甜品的話,有雪糕,泰式的糕甜及雪條。我最欣賞的是他們有很多不同種類的方便麵可以選擇,

飲料方面,有茶,可樂,不同的韓式飲品,以至付費的啤酒也有。

甜品的話,有雪糕,泰式的糕甜及雪條。

我最欣賞的是他們有很多不同種類的方便麵可以選擇,因為平常也只有1-2種,他們是把所有人的喜好也照顧了。

下一次再來吃,我一定要吃他們的麻辣。
2021-04-10
2021-04-19 220 views
任飲任食串串鍋😎$158 (晚市)最近天氣都仲係有啲涼🙃趁氣溫未上升之前😇仍然係食熱嘢同辣嘢嘅最佳時機😏所以今次就去咗間響旺角嘅小店☺️有2小時任飲任食串串火鍋😋去到先知,原來午市$88就食到🙀免加一,而且食足120分鐘,確實好吸引🤡可惜我今次晚上8:00先到🤣一坐低店員就問要邊款湯底🙃結果就選擇咗招牌重慶麻辣湯鍋🤓辣度就揀咗BB辣,對我來講呢個就啱啱好🤣外面有自助區,種類都唔少😏最記得有菠菜丸,第一次食又真係幾特別😁另外仲有火鍋料嘅台灣麻吉燒🤣有花生味同芝麻味🤓直接放入火鍋內煮☺️食落好煙韌,有啲似湯圓😆亦有部份食材需要落紙Order🥸安格斯肥牛、黑豚腩肉、串串芫茜牛、鮮鵝腸、沙白等☺️我個人就真係超級鍾意串串芫茜牛🥰芫茜夠多,加埋牛肉,最佳組合😍自取區當然唔少得飲品同甜品櫃啦😝飲品有韓式飲品、樽裝、罐裝、啤酒等🍻甜品就有Appolo雪糕同雪條🍨仲有即食豆腐花😁Fun Fun 串串鍋 (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K百寶利商業中心5樓
任飲任食串串鍋😎$158 (晚市)

最近天氣都仲係有啲涼🙃
免加一,而且食足120分鐘,確實好吸引🤡
可惜我今次晚上8:00先到🤣
一坐低店員就問要邊款湯底🙃
結果就選擇咗招牌重慶麻辣湯鍋🤓
辣度就揀咗BB辣,對我來講呢個就啱啱好🤣

外面有自助區,種類都唔少😏
最記得有菠菜丸,第一次食又真係幾特別😁

另外仲有火鍋料嘅台灣麻吉燒🤣

有花生味同芝麻味🤓
直接放入火鍋內煮☺️
食落好煙韌,有啲似湯圓😆

亦有部份食材需要落紙Order🥸
安格斯肥牛、黑豚腩肉、串串芫茜牛、鮮鵝腸、沙白等☺️

我個人就真係超級鍾意串串芫茜牛🥰
芫茜夠多,加埋牛肉,最佳組合😍

自取區當然唔少得飲品同甜品櫃啦😝
飲品有韓式飲品、樽裝、罐裝、啤酒等🍻

甜品就有Appolo雪糕同雪條🍨
仲有即食豆腐花😁

Fun Fun 串串鍋 (旺角)
旺角西洋菜南街1A-1K百寶利商業中心5樓
2021-04-18 246 views
朋友話旺角最近開左間串串鍋,叫埋我一齊去試下,我地一行四人,懷著食好西既心情大吃一餐。飲品,食物同雪糕都多款式選擇。👍但呢到地方唔大,擺到十幾張台到,當晚都坐滿晒。我地選左一個辣同唔辣既湯底,當然要試下佢個重慶麻辣湯底同北海道牛乳湯底。D安格斯肥牛同黑豚腩肉肥瘦適中,放落麻辣湯底吸晒D麻辣香味,真係好正。D腩片又好香,主攻呢兩樣。個串串莞茜牛,夾埋莞茜咁食,味道幾特別同甲!一串串放入鍋到煮,熟左一串串拿上黎好方便,唔洗左撈右撈。朋友鍾意食雞子,不過要加$16. 朋友話好新鮮。😋有我至愛既嚮鈴。👍👍👍海鮮類有蠔,沙白同螺任食。😋😋😋樣樣食物都唔錯,食埋個雪糕真係大滿足。下次會再黎!😋

朋友鍾意食雞子,不過要加$16. 朋友話好新鮮。😋

有我至愛既嚮鈴。👍👍👍

海鮮類有蠔,沙白同螺任食。😋😋😋

樣樣食物都唔錯,食埋個雪糕真係大滿足。下次會再黎!😋
2021-04-08
2021-04-18 117 views
Fun Fun 串串鍋地址: 旺角西洋菜南街1A-1K百寶利商業中心5樓電話: 22345639有無計過食到幾多串?食物是用長竹纖串起,在冷櫃內自取任食,每樣食物都是一口大小size 湯底藥饍胡麻魚肚腸較養生,幾重黑胡椒味芫荽牛同泡椒牛喜好者各走極端,用片牛肉包起大量芫茜同泡椒,重口味者會食到舉起手指。有大量蔬菜放落湯底魷魚腸仔丸類都是我喜歡另有剔剔紙,食材有牛,豬腩片,沙白,鵝腸魚皮餃等。甜芝麻味同花生味湯丸估唔到放湯食幾好食,煙煙韌。預備有個筒比食古放用完的竹纖仲有雪糕豆腐花食,以此價位,已經是非常抵食了,加上飲品都是任飲,打邊爐如果散點飲品,幾十蚊加起來亦不是小數目
Fun Fun 串串鍋

地址: 旺角西洋菜南街1A-1K百寶利商業中心5樓
電話: 22345639

湯底藥饍胡麻魚肚腸較養生,幾重黑胡椒味

有大量蔬菜放落湯底

魷魚腸仔丸類都是我喜歡
另有剔剔紙,食材有牛,豬腩片,沙白,鵝腸魚皮餃等。

甜芝麻味同花生味湯丸估唔到放湯食幾好食,煙煙韌。

預備有個筒比食古放用完的竹纖

2021-04-17 164 views
.平時打邊爐就食得多 今次黎旺角食串串鍋😋其實係類似打邊爐 不過有啲食材會用串串既形式更方便食用 又唔怕啲火鍋料沉左底搵唔到係邊😂.星期六午市黎 88蚊一位任食仲免加一 見到其他食評話有加一同食肉類要另外收費 但我地又無啊 真正88蚊一位任食 仲要食120分鐘!.我地揀左藥膳胡椒豬肚湯🍲 個湯都幾足料 酸酸地好開胃 而且有花膠係入面 女士養顏之選❤️食材種類都唔少 有大大隻既雞翼 金菇肥牛 魷魚 長蟹柳 各種菜類丸類餃子等等 款式應有盡有 就算同朋友一路傾計一路慢慢食都無問題~.雞翼真係好大隻 啖啖肉 第一次打邊爐係煮雞翼😂好特別 配藥膳胡椒豬肚湯又幾夾😍店員都好好又細心 見我地個火細左少少都會主動換gas👍🏻下次一定會再幫襯
更方便食用 又唔怕啲火鍋料沉左底搵唔到係邊😂
2021-04-11
Lunch
2021-04-17 114 views
打邊爐就食得多😋串串火鍋你食過未?🍢將火鍋料用竹籤串埋方便之餘仲好有特色仲要係勁扺食呀💰湯底叫左🐣椰子雞湯同🥘沙嗲湯底🐣椰子雞湯清甜養生味道溫和又唔會好淡🥘沙嗲湯底好惹味幾乎唔辣㗎美食方面有唔同嘅🐟海鮮,🐮肉類,🍢丸類,菜等等勁大隻🐚螺係自助區任拎仲有各款串串牛肉都係返本之選推介串串椒泡牛,鴨血,雞腎都好優質飲品有十幾款選擇算多仲有🍨雪糕,雪條,豆腐花做甜品餐廳服務質素好員工細心有禮值得一讚😎

打邊爐就食得多😋

味道溫和又唔會好淡
🥘沙嗲湯底好惹味
幾乎唔辣㗎

美食方面
有唔同嘅🐟海鮮,🐮肉類,🍢丸類,菜等等
勁大隻🐚螺係自助區任拎
仲有各款串串牛肉
都係返本之選
推介串串椒泡牛,鴨血,雞腎都好優質

飲品有十幾款
選擇算多
仲有🍨雪糕,雪條,豆腐花做甜品

餐廳服務質素好
員工細心有禮
值得一讚😎
2021-04-17 60 views
香港吃串串鍋的店不算太多,這家在旺角的Fun Fun串串鍋,晚市只需$138(7:30前結賬)/$158就可任飲任食吃到飽,價錢很划算,就來滿足一下我這個火鍋控吧湯底有6款選擇,有辣有不辣,朋友不吃辣,就選了椰香海底椰雞鍋,滋補又潤肺又可養顏,這款湯很清甜,而且鍋底已經有很多雞肉,而且又不油膩,令胃口大增外面的串串區可以依自己食量自行去拿取,有幾十款食材,主要是丸類、腸類、午餐肉、雞翼、還有各式蔬菜推薦特長蟹柳,魷魚和蠔牛肉都有分別串上蔥、芫茜和泡椒,可以試到不同風味,每串各有特色竹籤上串起各種不同鍋物的串串,每串份量不多,很容易不自覺大口的吃完一串又一串,吃得很過癮,吃完的竹籤可以放在一個筒內,擠滿籤筒很有滿足感除了已串起的各種食材,還有張點菜紙,有各款肉類(安格斯肥牛、黑豚腩片、等等)和蔬菜(萵筍、蓮藕片、薯仔片)還有鴨血、沙白、鵝腸等等隨意點選另外還有一些需要收費的如美國桶蠔、鮮雞子、炸物和大支啤酒,但我和朋友吃任點的已經超飽,就沒有額外加點了各款雪糕和飲品都是無限供應,吃得很爽很暢快環境舒適冷氣又夠,夏天都不能抗拒吃火鍋的誘惑了

推薦特長蟹柳,魷魚和蠔

各款雪糕和飲品都是無限供應,吃得很爽很暢快
環境舒適冷氣又夠,夏天都不能抗拒吃火鍋的誘惑了
2021-04-14 251 views
之前去過重慶好想念個度既美食❤️麻辣串串係香港有放題食!而且熱辣辣,要了2各不同的湯底,壽喜燒同少少麻辣火鍋湯底,感覺呢個湯底夠辣夠過癮!煲好麻辣湯底,會分大中小辣,配上香油碟食都非常唔錯!💕食材會用竹籤串,再到雪櫃自取,食材有牛肉,菇類,丸子等,素菜大量可選擇,仲有肉類建議大家可以加錢食肉類,選擇更加多而且鴨血、鵝腸、泡椒牛肉,選擇更多仲有肥牛海鮮類,都十分好味道,同麻辣好夾!呢度壽喜燒都無敷衍!真係真材實料而且有配菜,甜甜地好味道仲有大量素菜選擇例如萵筍、蓮藕,生菜,等等,流行的牛肉串串呢度都有麻辣湯底做法聽老闆講都係四川學返黎,比較,麻辣串串餐廳要做得好湯底要吸引,有麻香又辣得過癮,偷偷地講我食少辣咋🤣仲有甜品雪糕可以食
之前去過重慶好想念個度既美食❤️

煲好麻辣湯底,會分大中小辣,配上香油碟食都非常唔錯!💕

仲有肥牛海鮮類,都十分好味道,同麻辣好夾!
呢度壽喜燒都無敷衍!真係真材實料而且有配菜,甜甜地好味道

仲有甜品雪糕可以食
2021-04-14 160 views
大胃自問打遍天下邊爐,閱爐無數,偏偏就未打過呢種一串串嘅邊爐,睇落都係新gimmick嚟嘅,值得一試呢度嘅嘢飲都係任飲,仲有滋養系列揀㗎呢度嘅肉類,大部份都係一串串,永遠纏丸類同菜類都係任君選擇,仲有麻吉燒,正呀拎返埋位,一嘢隊晒落個爐度,熟咗又搵得返啲料,人生何其爽快有啲料要入紙落單,例如五花腩芫荽控一定要叫多幾串芫荽牛肉串,超滿足肥牛一嚟都上幾多份量,毫不手軟白沙原來係指蜆,都幾鮮甜估唔到仲有鴨血order,係近來潮食之物豆腐花都係任食唔嬲,記得留肚食好耐冇食阿波羅雪糕,呢度都係任食呢次嘅新體驗大胃覺得幾過癮,價錢又幾貼地

呢度嘅嘢飲都係任飲,仲有滋養系列揀㗎

呢度嘅肉類,大部份都係一串串,永遠纏

丸類同菜類都係任君選擇,仲有麻吉燒,正呀

任飲任食

拎返埋位,一嘢隊晒落個爐度,熟咗又搵得返啲料,人生何其爽快

有啲料要入紙落單,例如五花腩

芫荽控一定要叫多幾串芫荽牛肉串,超滿足

肥牛一嚟都上幾多份量,毫不手軟

白沙原來係指蜆,都幾鮮甜

估唔到仲有鴨血order,係近來潮食之物

豆腐花都係任食唔嬲,記得留肚食

好耐冇食阿波羅雪糕,呢度都係任食

呢次嘅新體驗大胃覺得幾過癮,價錢又幾貼地
2021-04-13
任飲任食
自助串串鍋,疫情關係很久沒有聚會,最近放寬了,疫情稍為回落,一定要約朋友們出來聚舊。第一次去全店爆滿,幸好有預訂,不用等位.初嘗串串鍋,食物及飲品多選擇。。有螺食,仲好大隻.😍腎好脆口,食左好多串.還有墨魚咀好大粒.👍今次揀咗鴛鴦鍋🍲一邊係椰子雞另一邊係麻辣鍋,一次過可以食兩種湯底:食辣同唔鍾意食辣的朋友,食材都好新鮮.good.汽水都是任飲的🥤所以都好推介大家來食👍🏻加了鮮雞子$16,都好新鮮.一串串好方便,火鍋種類有好多選擇,有肉類,多款丸類, 例如海膽丸,貢丸等等,菜類都多,都好多野食。而且每一串只有一至兩樣食物,唔會好多.容易食,唔怕會食得太多,自己可以揀自己需要嘅份量來取.補充食物都補充得快。沙白好味道,無沙.串串芫茜牛同串串泡椒牛好特別,有少少酸同辣.😉蟹棒好正,好長,我好鐘意食,我食了4條,實在太好味.🎉午市好抵食$88一位任2小時.

第一次去全店爆滿,幸好有預訂,不用等位.

初嘗串串鍋,食物及飲品多選擇。。

有螺食,仲好大隻.😍

腎好脆口,食左好多串.

還有墨魚咀好大粒.👍

今次揀咗鴛鴦鍋🍲

加了鮮雞子$16,都好新鮮.

補充食物都補充得快。

沙白好味道,無沙.

串串芫茜牛同串串泡椒牛好特別,有少少酸同辣.😉

蟹棒好正,好長,我好鐘意食,我食了4條,實在太好味.
🎉

午市好抵食$88一位任2小時.
2021-04-10
2021-04-11 166 views
第一次食自助打邊爐式的串串鍋。6:30入去時很少人,到夜一點就多人了。有很多款湯底可選,當然要試招牌重慶麻辣湯鍋。要小辣,但會越食越辣,過足麻辣癮👍。串串、飲品、雪糕自取。亦有一張點餐紙是落order任叫。款式算多(我們向來吃得少),雖然不是貴價食材,但質素不錯。蟹棒、魷魚、冬菇、各類蔬菜這些吸汁力強的食物當然不能放過,要不然浪費了麻辣湯。尤其蟹棒、魷魚都好正,吃完想再吃。點餐紙上的安格斯肥牛、黑豚腩片、串串芫茜牛、串串泡椒牛、萵荀都是必吃的。特別是芫茜牛和泡椒牛,各有濃烈風味,配上麻辣湯又辣又好味。我們只吃了一轉已經很飽,所以有些食物沒有吃,但吃過的都覺得不差。另一樣好是串串一直可以溫熱著,沒有放涼變得不太好吃的問題,所以吃了兩個鐘到尾聲依然熱辣正斗。環境普通,但不擠迫。枱子比較小,不能放太多食物。放串串的雪櫃、醬料區都乾淨衞生。另外前後都有得取餐碟,現在疫情,拿來用時最好都自己抹抹更安心。

2021-04-08
2021-04-10 195 views
一向都鍾意食辣野,平時都好鍾意食麻辣燙,串串鍋就岩哂!晚市7:30前埋單只係$138,正價時段都只係$158 ,任飲任食,都幾抵同打邊爐一樣,佢哋都有唔同嘅湯底選擇,我哋就揀咗麻辣鍋拼胡椒魚肚湯!個麻辣鍋好夠味,辣得好過癮!胡椒魚肚湯都好足料,味道夠哂濃,胡椒味好香,配料加入左湯底之後唔需要額外再加豉油大部份嘅食物都係出面自取,食物嘅種類有好多,丸類、肉類、蔬菜、海鮮等等有d配料就需要寫紙仔叫,例如肥牛片,蜆等等肥牛片都係任食架,而且任食質素黎講都幾高蜆肉都新鮮大隻仲有蠔肉添呀,蠔肉都幾肥美仲有巨型蟹棒,對於鍾意蟹棒嘅朋友來講真係好滿足雞腎我覺得都要試下,因為好爽口仲有雪糕雪條任食,飲品任飲,總體黎講真係好抵食係回頭之選
個麻辣鍋好夠味,辣得好過癮!
有d配料就需要寫紙仔叫,例如肥牛片,蜆等等
肥牛片都係任食架,而且任食質素黎講都幾高
蜆肉都新鮮大隻
仲有蠔肉添呀,蠔肉都幾肥美
仲有巨型蟹棒,對於鍾意蟹棒嘅朋友來講真係好滿足

雞腎我覺得都要試下,因為好爽口
仲有雪糕雪條任食,飲品任飲,總體黎講真係好抵食
係回頭之選

2021-04-10 133 views
平時就同朋友食開日式火鍋多,今次朋友就帶我去旺角百寶利商業中心,到食麻辣串串鍋,上到去已經好爆滿了,等左陣,我地就可以入得去,地方環境整潔,唔會感覺濕淋淋我就叫左重慶麻辣湯鍋(小辣)湯底又麻又辣,超級上癮(建議:唔食得辣既朋友仔,就選擇bb辣度,因為食落都偏辣)除左有竹籤版串串火鍋配料外都仲有普通配料可以係出面雪櫃到自行夾返埋位,我就鐘意食腸仔,煙肉包蕃茄仔(蕃茄仔食落口,爆汁同清甜),金菇肥牛,魷魚(爽口),生根同響鈴就吸哂湯汁另外仲有1張紙仔可以落單例如有肥牛(肥瘦適中),串串芫茜牛(鐘意芫茜既朋友一定要食),鮮甜沙白,香滑鴨血,薯粉食完火鍋之後仲可以食埋雪糕/雪條,飲品都可以係出面自取,係一個十分豐富既晚餐

我就叫左重慶麻辣湯鍋(小辣)

除左有竹籤版串串火鍋配料外

另外仲有1張紙仔可以落單