2021-06-17 113 views
朋友呢晚約左我黎呢到食烤魚,佢話條魚好大條好好味,叫我要黎試下。我同朋友叫左個烤魚二人餐,原條龍躉咁大條套餐價錢好抵食,無理由唔試呢個餐啊~小食先黎左呢份黃金炸魚皮,卜卜脆而且好多咸蛋黃碎好香口,食到停唔到口。個響鈴真係值得推介,好好味👍🏻呢魚真係好大條,肉質好鮮味好嫩滑。鍋內配菜亦有好多,有酸菜,豆腐,萵筍同埋薯仔,再烚埋佢本身配既雜菜同金菇,個汁好入味,少少辣好惹味。最後再食埋個烏冬,索哂本身既湯汁味道好好味👍🏻

個響鈴真係值得推介,好好味👍🏻
2021-06-12 138 views
今晚收工約咗妹妹去大圍吃飯,最近經常想吃酸菜魚,所以選擇了近大圍火車站又有烤魚酸菜魚食既漁品店。入咗去嘟一嘟安心再量體溫,然後服務生帶位入座,坐位也寬尚舒服,聽著流行歌,感覺不錯。有放題及套餐選,但今晚戰鬥力只想選套餐,但都很豐富,足夠2人食。我點了個烤魚2人套餐$398,包括了沙巴龍躉、小食、炸物、雜菇拼盤、烏冬及罐裝兩罐。烤原條沙巴龍躉:可選香辣/酸菜/蕃茄味道,我就喜歡酸菜味道,酸酸辣辣,辣度適中用來作火煱湯底最合適。加上配菜有蜂巢豆腐、蓮藕、芽菜、木耳、萵筍、薯仔都吸收哂酸菜汁精華,令個煱更加豐富。主角當然是《沙巴龍躉》,「魚」對我來説最困難是多骨,但這條龍躉較為少骨,是最適合我吃的。這條魚初吃口感非常彈牙,浸久了就會嫩滑入味。加上之前先烤過再放入酸菜魚湯底,更加香噴噴。🥢炸物:嚮鈴、芋頭首先服務生遞了一個非常精緻雀籠般器皿,盛載了嚮鈴、芋頭及烏冬。嚮鈴若喜歡脆口只需三秒,那就會又軟又脆口感,我就喜歡這感覺。🐟小食:黃金炸魚皮一份超喜歡!有種似曾相識感覺,就好似星加坡食過既喊蛋炸魚皮,這碟魚皮香脆,全條魚皮全身附著的香濃鹹蛋醬,感覺香脆可口。菜蔬拼盤二選一(雜🍄拼盤/雜菜拼盤)

🥢炸物:嚮鈴、芋頭
🐟小食:黃金炸魚皮一份
菜蔬拼盤二選一(雜🍄拼盤/雜菜拼盤):我選了雜🍄,包括有冬菇、秀珍菇、金菇,感覺菇類可吸收酸菜魚既汁,應該非常美味。
🍜主食:<稻庭烏冬>出名彈牙煙韌,吸收哂酸菜汁更加吸引。
🧃罐裝飲品兩罐(非洒精):自己出去雪櫃取,記得取時都要😷。
埋單才知星期一至四不加一,真係抵食!

大圍抵食烤沙巴龍躉酸菜魚二人餐 $398酸菜魚食得多啦,多數都係用淡水魚今次食既係用烤魚煮法用上原條沙巴龍躉,真係第一次咁食魚肉肉質非常嫩口,味道鮮甜 湯帶微酸小辣,連魚肉一齊食配一啖湯,兩者真係好夾感覺同傳統酸菜魚有啲分別,感覺比較似係食泰式烤魚配菜方面套餐包了響鈴芋頭、黃金炸魚皮、烏冬和雜菜拼盤響鈴超大份,要浸耐小小先入味大大份的響鈴容易做出層次感浸到外軟內脆就好好味啦😀😀黃金炸魚皮都食落新鮮香脆浸透酸菜魚湯食或單食都好正😜飲品方面:加了$40 轉杯裝梳打紅柚荔枝梳打通常荔枝味飲品,個荔枝味都會太多搶哂其他味但呢杯就比較平衡,整體果味唔會太假藍柑白桃梳打藍柑白桃配搭都幾夾大大杯又夠多冰,唔會太甜/太酸食辣飲就最適合不過了😌😌
大圍抵食烤沙巴龍躉酸菜魚二人餐 $398

酸菜魚食得多啦,多數都係用淡水魚
今次食既係用烤魚煮法
用上原條沙巴龍躉,真係第一次咁食
魚肉肉質非常嫩口,味道鮮甜
湯帶微酸小辣,連魚肉一齊食配一啖湯,兩者真係好夾
感覺同傳統酸菜魚有啲分別,感覺比較似係食泰式烤魚

配菜方面
套餐包了響鈴芋頭、黃金炸魚皮、烏冬和雜菜拼盤

響鈴超大份,要浸耐小小先入味
大大份的響鈴容易做出層次感
浸到外軟內脆就好好味啦😀😀

黃金炸魚皮都食落新鮮香脆
浸透酸菜魚湯食或單食都好正😜

飲品方面:
加了$40 轉杯裝梳打
紅柚荔枝梳打
通常荔枝味飲品,個荔枝味都會太多搶哂其他味
但呢杯就比較平衡,整體果味唔會太假

藍柑白桃梳打
藍柑白桃配搭都幾夾
大大杯又夠多冰,唔會太甜/太酸

食辣飲就最適合不過了😌😌
  • 酸菜魚
2021-06-10 124 views
和朋友吃生日飯 帶她去吃龍躉😂去了大圍的漁品 可以吃酸菜魚火鍋放題門口有大大個招牌不怕會走過龍上一層到達 是一間間很大的餐廳 有一些大魚🐟掛在牆身 一看就知道是食魚的店😄 窗邊掛了星星燈掛飾 閃閃的✨這店自設魚排優質繁殖 沒有激素 堅持可以飼養 看牆上的介紹得知原來沙巴龍躉原來是花尾躉和老虎斑生下來的混血兒😯🌟我和朋友點了烤魚二人餐 $398 有一條來自馬來西亞東岸的烤沙巴龍躉原條上菜 很顯氣派 大約1.5斤重呢~😍有三種口味選擇:香辣味/酸菜味/蕃茄味有一份黃金炸魚皮小食 邪惡喔😈炸物有響鈴芋頭雙拼有雜菇拼盤和雜菜拼盤選擇我們選了雜菇拼盤真的有不同種類的蘑菇份量很多👍🏻還有一份稻庭烏冬 和非酒精飲品兩瓶出面有三個飲品雪櫃 客人可以出去自行選擇飲品 我選了蜂蜜雪梨 是小枝裝用電熱大鍋盛著魚煮一會我們點了蕃茄味湯底 裡而有新鮮蕃茄想不到魚肉吃起來非常鮮嫩😍 是比較結實的魚肉 看來做很多運動😂 哈哈 肉質實得來不會鞋口 也有🍅香味 味道很搭👍🏻炸響鈴是厚身的那種 以為會較硬 想不到 很脆 有咬口 吸滿了湯汁😋黃金炸魚皮小吃也不錯 有些咸蛋香味 我喜歡煮半軟半脆吃😍 怕熱氣的話可以選涼茶喝😛
和朋友吃生日飯 帶她去吃龍躉😂

客人可以出去自行選擇飲品 我選了蜂蜜雪梨 是小枝裝

用電熱大鍋盛著魚煮一會
我們點了蕃茄味湯底 裡而有新鮮蕃茄

我和朋友最後吃完整條魚 吃得很飽很滿足離開😋

店舖很大很多客人 可是看到侍應 只有兩位很忙的走來走去 辛苦了~~
今日落大雨涼返少少老公話好耐無食烤魚之前喺網上見人介紹過大圍「漁品」食評都幾好,就決定去試下😬由於我哋2個都唔算好肚餓今晚就無試放題揀咗$398烤魚二人餐二人餐嘅魚同放題唔同會用一大條嘅沙巴龍躉個餐仲會有一碟炸黃金魚皮雜菇拼盤,同埋響鈴🔔烏冬仲有我至愛嘅芋頭😆餐就包2盒/罐無酒精飲品食到最後,我哋嗌咗一大壺1664,好正🤣香辣烤魚-沙巴龍躉🐟一上檯見到好大盤,好suprise烤魚好滑,辣湯底又夠味魚下嘅洋蔥🧅凍豆腐吸哂辣湯超好味😋配菜包括響鈴同芋頭芋頭夠粉,煮落辣湯度好好味響鈴浸幾秒食得,幾好食,唔會好油膩開頭以為唔係好多嘢食最後飽到烏冬都食唔落炸黃金魚皮鹹蛋黃味好香,浸落湯度一陣即食好脆,又有少少辣味,唔錯👍🏻雜菇拼盤好新鮮,記得一早落咗先慢慢煮到入哂味先食仲好食😬二人餐嘅食物質素同份量絕對對得住呢個價錢👍🏻希望搵日再去試下個放題😬😬
今日落大雨涼返少少
老公話好耐無食烤魚
之前喺網上見人介紹過大圍「漁品」
食評都幾好,就決定去試下😬

由於我哋2個都唔算好肚餓
今晚就無試放題
揀咗$398烤魚二人餐
二人餐嘅魚同放題唔同
會用一大條嘅沙巴龍躉
個餐仲會有一碟炸黃金魚皮
雜菇拼盤,同埋響鈴🔔烏冬
仲有我至愛嘅芋頭😆
餐就包2盒/罐無酒精飲品
食到最後,我哋嗌咗一大壺1664,好正🤣

香辣烤魚-沙巴龍躉🐟
一上檯見到好大盤,好suprise
烤魚好滑,辣湯底又夠味
魚下嘅洋蔥🧅凍豆腐吸哂辣湯
超好味😋

配菜包括響鈴同芋頭
芋頭夠粉,煮落辣湯度好好味
響鈴浸幾秒食得,幾好食,唔會好油膩
開頭以為唔係好多嘢食
最後飽到烏冬都食唔落

炸黃金魚皮
鹹蛋黃味好香,浸落湯度一陣即食
好脆,又有少少辣味,唔錯👍🏻

雜菇拼盤
好新鮮,記得一早落咗先
慢慢煮到入哂味先食仲好食😬

二人餐嘅食物質素同份量
絕對對得住呢個價錢👍🏻
希望搵日再去試下個放題😬😬
2021-06-05 83 views
大圍漁品越來越多人去食今次朋友就特登叫我同佢一齊去食烤魚烤魚其實我成日食不過係大圍又真係好少見去到首先見到張宣傳單先知原來呢個烤魚係來自嘅沙巴龍躉而且講明佢哋嘅體積非常之大由1.5斤,4斤,7斤都有我喺出面真係未見過用咁重嘅魚來做烤魚不過由於我同朋友得兩個人所以我哋最尾都係去咗個二人烤魚套餐呢個二人套餐本身已經好抵食本身有一條沙巴嘅龍躉啦包埋買咗炸魚皮炸芋頭我哋仲揀咗一個菇類拼盤同埋主食個烏冬嘢飲有兩杯朋友唔係好食得辣所以我哋今次就揀咗呢個蕃茄味雖然只係揀二人套餐但我想講想條烤魚都真係好大條喺出面食咁多次烤魚都未見過咁大條事不宜遲立即試吓個肉質先因為本身條魚夠大所以加埋蕃茄味之後成個鮮味更加特出肉質好,夠大隻其實同朋友食條魚都覺得佢除咗蕃茄之外仲加咗啲小蘿蔔同埋芫荽成個好味唔會好酸甜甜地加埋魚味好開胃食到咁上下我哋加咗個響鈴落去吸啲味響鈴保持脆而且有蕃茄魚湯嘅鮮味點會唔好食佢哋嘅脆魚皮就咁食都好脆口仲有少少蛋黃香菇類拼盤有金菇儲菇秀珍菇同鮮冬菇分量好夠另外值得一提佢哋嘅配料用具仲要好靚㗎拎嚟打卡都係一流的最後兩個人真係食到好飽捧住個肚返屋企
大圍漁品越來越多人去食

另外值得一提佢哋嘅配料用具仲要好靚㗎
拎嚟打卡都係一流的

最後兩個人真係食到好飽捧住個肚返屋企
2021-06-04 66 views
找了一間烤魚專門店,有烤龍躉食,很吸引。餐廳地方闊落。 點了一個烤魚2人套餐。除了主角烤魚外,仲包左小食,打邊爐配料,菜等等,抵食。 小食是黃金炸魚皮。大大碟,炸到香脆,蛋黄痴滿炸魚皮面。 烤原條沙巴龍躉。好大的一盤烤魚,上枱已經好香。龍躉味道好鮮甜,新鮮,很厚肉,同普通魚有分別。烤過的龍躉,外皮香口,肉質依然嫩滑。 點的是酸菜味,與烤魚味道很夾。配菜有木耳,凍豆腐,吸晒湯汁。 食完烤魚,加湯打邊爐。拼盤用三層架送上,有響鈴,芋頭,烏冬。 響鈴有好多層,香脆新鮮。芋頭炸過味道特別香口。仲有雜菜拼盤。有菜又有金菇。包了飲品,選擇都有不少。
找了一間烤魚專門店,有烤龍躉食,很吸引。餐廳地方闊落。

小食是黃金炸魚皮。

大大碟,炸到香脆,蛋黄痴滿炸魚皮面。

烤原條沙巴龍躉。
好大的一盤烤魚,上枱已經好香。
龍躉味道好鮮甜,新鮮,很厚肉,同普通魚有分別。
烤過的龍躉,外皮香口,肉質依然嫩滑。

食完烤魚,加湯打邊爐。拼盤用三層架送上
,有響鈴,芋頭,烏冬。
響鈴有好多層,香脆新鮮。
芋頭炸過味道特別香口。

仲有雜菜拼盤。有菜又有金菇。

包了飲品,選擇都有不少。

2021-05-31 96 views
一直有留意這間店舖,以往在同地點試過火鍋。現在轉了吃烤魚,以放題為主打。今日兩位女士試試二人套餐,套餐食物多樣化,已經十分飽肚。烤魚2人套餐:原條沙巴龍躉,約1.5斤。味道可選香辣味、酸菜味和蕃茄味。我們就點了酸菜味,酸菜味和魚非常配搭,沙巴龍躉原條驚油炸後肉質依然鮮嫩,厚肉非常,完全滿足我哋愛魚之人的食量。全條魚太惹味,被我們吃清光。烤魚鍋中配料極多,除了大量酸菜之外,運包括有萵筍、薯仔片、蜂巢豆腐、芹菜、洋蔥、蒜片等等,吸收酸菜味魚湯底。套餐還包括一大碟炸魚皮、到庭烏冬兩個、炸芋頭片、即製炸響鈴等,所有這些吸收湯汁極為滋味。另有一份蔬菜拼盤和兩罐非酒精飲品,吃喝大滿足!星期一至四免加一,感覺更優惠!

另有一份蔬菜拼盤和兩罐非酒精飲品,吃喝大滿足!

星期一至四免加一,感覺更優惠!
2021-05-28 2830 views
今晚約左朋友去大圍「漁品酸菜魚火鍋」食魚🐟,之前食過放題好正,所以今晚再食見到有個新既烤魚二人餐,朋友話不如試下新野,咁就決定點呢個!二人餐包一條大大既龍躉、一人一罐飲品、炸黃金魚皮、雜菇/蔬菜、響鈴芋頭同烏冬餐廳好貼心,提供一煲熱水滾住咁用黎洗餐具黃金炸魚皮好好食,好鬆化,好脆,夠咸蛋味!唔會好硬同過咸響鈴好食,大件又鬆化雜菇拼盤有五款菇,份量夠曬開頭見唔係好多野,但食落係超豐富,我咁拆得都竟然食唔曬主角出場,好大條賣相好靚,聞落好香,急不及待我地揀左酸菜口味,另外還有蕃茄同香辣味可揀!酸菜味都有少少辣,又酸又辣,超惹味越食越開胃個煲本身除左條大魚同酸菜之外,重有勁多配料,例如冰豆腐、洋蔥、木耳、蓮藕、芽菜、青豆、薯仔片等等龍躉係有骨,但唔多,唔係幼骨,唔識點食骨既我基本都無咩難度肉質新鮮,唔會淋pat pat,比較結實有魚味,正野黎埋單先一人二百鬆dd,抵食!冷氣夠,座位寬敞,食得舒服

餐廳好貼心,提供一煲熱水滾住咁用黎洗餐具

黃金炸魚皮

好好食,好鬆化,好脆,夠咸蛋味!
唔會好硬同過咸

響鈴好食,大件又鬆化

雜菇拼盤有五款菇,份量夠曬

開頭見唔係好多野,但食落係超豐富,我咁拆得都竟然食唔曬

主角出場,好大條

賣相好靚,聞落好香,急不及待

我地揀左酸菜口味,另外還有蕃茄同香辣味可揀!
酸菜味都有少少辣,又酸又辣,超惹味
越食越開胃

龍躉係有骨,但唔多,唔係幼骨,唔識點食骨既我基本都無咩難度

肉質新鮮,唔會淋pat pat,比較結實有魚味,正野黎

埋單先一人二百鬆dd,抵食!冷氣夠,座位寬敞,食得舒服
Type of Meal
Dinner
2021-05-26 122 views
呢間餐廳係個區都幾高人氣😳平日夜晚都座無虛席!!好彩早佐黎😂同朋友呢期食太多任食😂(不過呢間個火鍋放題好吸引下次黎試下🙂)於是就嗌佐個烤魚同埋少少打邊爐既材料🥰點知都係😂食完飽到行唔郁啊!我地order佐烤原條沙巴龍躉1.5斤,香辣湯底😍一上台嚇親😂好大盆😂冇信心食得嗮😂結果兩個人食真係好夠,第一次食魚食到飽😳魚應該係即叫即烤,所以都等左段時間,香辣味我覺得辣度ok,唔係辣到食唔到,隊幾罐野飲就可以(有差唔多十幾款野飲揀😏)香味唔錯,用佐幾款辣椒🌶️魚肉非常之嫩,同埋厚😳有彈牙既感覺,食得出新鮮!同埋份量好多😂😂啲魚肉好似掘寶咁掘極都仲有,兩個人絕對夠食☺️!另外每盆烤魚都有啲配菜,例如豬紅、薯仔片、蓮藕片等等,索嗮d湯底🥰好正一路食烤魚都有落啲火鍋配料~肉類叫佐安格斯牛板腱,一片片切薄片用黎打邊爐一流😋薯粉好似係打邊爐必嗌😂呢款係寬粉😋😋食埋韭菜餃就非常之飽了當然唔少得甜品😚個人推薦海鹽雪糕!鹹鹹地帶點甜味~總括而言唔怪得之呢間餐廳多人幫襯😋😋等清減啲真係想黎試下呢到既火鍋放題!

當然唔少得甜品😚個人推薦海鹽雪糕!鹹鹹地帶點甜味~

• 烤魚
2021-05-25 89 views
呢個二人餐超豐富,先有一份[黃金炸魚皮]小食,脆卜卜,陣陣咸蛋黃香又香口。烤魚好大盤!雖然有勁多配菜食材,但都遮唔晒大大條嘅烤沙巴龍躉🐟!馬來西亞嘅沙巴龍躉,開邊輕烤,金黃色好吸引,龍躉肉質偏厚嫩滑,彈牙,而且鮮甜。配埋我揀嘅酸菜味湯底,胃口大開!酸菜湯底配料非常多元化,芽菜、酸菜、薯仔、洋蔥、蜂巢豆腐、苟筍、蓮藕、辣椒仔、芫茜等等。套餐包埋響鈴、芋頭、烏冬、雜菜/雜菌,二個人都食唔晒😋,有肉有菜有澱粉質,唔會唔健康!酸菜味湯底都有少少辣,少少麻,但唔會食到出晒汗咁誇張。嗌埋梳打特飲🍹,邊食邊飲最 perfect 。

2021-05-25 126 views
已經有一段時間沒有吃過酸菜魚,突然挑起味蕾對酸菜魚的刺激,經老公刨完一番食評後,決定選擇大圍這家漁品酸菜魚火鍋放題。漁品火鍋放題有幾個套餐可選擇,最後我和老公決定選擇酸菜魚火鍋放題。 既可吃魚又能吃海鮮和肉, 基本上除了第二的「航空6刺身」和第五的「深海郵輪」,其他都是任飲任食的。首先來的是「 肥仔四小吃」, 麻香黑雞腳-- 少少辣,夠開胃 。話梅鴛鴦苦瓜-- 話梅味的苦瓜,幾特別, 話梅味特別出,與苦瓜能出奇的配搭。 避風塘魚柳-- 魚柳滑溜溜的,入口味道不錯, 避風塘味濃。黑松露蝦多士-- 最愛這個,黑松露味超濃, 蝦多士又夠香脆。再來就是航空六刺身這倒刺身夠新鮮,蠔夠鮮美肥厚,生蝦大大一隻,北寄貝夠爽口,海膽鮮甜, 帶子厚肉鮮甜。第三就是自選酸菜魚/ 水煮魚/ 火焰醬爆鑊仔雞 我們選擇了中辣水煮魚,都是無限添加,即叫即煮的一道菜,水煮魚很香,配料十足,分量夠。 魚片夠嫩滑, 底層的水晶粉吸收了水煮濃湯,非常入味。第四就是選擇豬肚湯底/菌香牛骨湯我們選擇了牛骨湯, 這個湯非常非常香濃,用料足, 有牛骨,蟲草,紅棗,圓肉, 味道清甜 夠滋補,我們喝了兩三碗才開始火鍋。第五來的是深海郵

首先來的是「 肥仔四小吃」,
麻香黑雞腳-- 少少辣,夠開胃 。
避風塘魚柳-- 魚柳滑溜溜的,入口味道不錯, 避風塘味濃。

再來就是航空六刺身

第三就是自選酸菜魚/ 水煮魚/ 火焰醬爆鑊仔雞

第四就是選擇豬肚湯底/菌香牛骨湯

第五來的是深海郵輪
也就是海鮮火鍋配料, 有蝦、帶子、青口、鮑魚和花甲。 全部都大大隻的。

第六和七就是火鍋配料任食
有牛有豬,炸魚皮,丸餃類,蔬菜,麵食,汽水啤酒任食。 火鍋配料味道不過不失, 所有配料都會擺放得整整齊齊的,蔬菜都比較新鮮,餐廳把食材都洗得乾淨, 令食客放心。因為是任飲任食,所以都食到非常飽肚又滿足。
2021-05-24 96 views
今日襯小朋友返左學,兩公婆黎試水煮魚,因為帶住小朋友怕佢地唔岩食,但之前查詢埋午市小童價是$149首先來刺身有6款每人一件,小食冇特別(食完少少飽),之後來水煮魚,我衹叫小辣感覺剛好(因宜家嘅天氣真係會越食越熱)。魚好滑,份量又多。我隔離枱班後生仔,食完原來仲可叫多一盤酸菜魚(轉款)跟住佢來個湯底打邊爐(選了牛骨湯)但我自己就一般,食埋海鮮(D蝦同鮑魚仲郁),真係飽到頂唔順,雖然任食款式唔多,但前面食物已令你吃到飽飽,抵!!!
今日襯小朋友返左學,兩公婆黎試水煮魚,
因為帶住小朋友怕佢地唔岩食,
但之前查詢埋午市小童價是$149

水煮魚
2021-05-20
$199 (Lunch)
水煮魚
2021-05-23 165 views
友人近來愛吃酸菜魚,所以就到處看看那裡有酸菜魚食。見到大圍這間食物及價錢都 ok,於是便與友人 dinner。要上一層的,店內外都佈滿魚的裝飾,又食又見,不錯 ^_<估唔到爐未用來煮食,就用來消毒食具,非常衛生 這裡有火鍋放題、套餐等選擇。我倆食得不多,所以只單點。我們點了「酸菜魚」,加了高筍片、雙拼丸餃、薯粉,再加多酸菜。另,再點「黃金炸魚皮」。酸菜魚,酸酸地,少辣,很惹味 友人嫌不夠酸,所以再加酸菜,這樣更加入味 高筍片,爽!雙拼丸餃,韭菜餃及蝦丸。沒想到蝦丸非常彈牙,好好味 再食埋薯粉,已很飽。黃金炸魚皮,見這個很有特色,所以點了,很脆、香口,味道不錯!飲埋汽水,很飽、很滿足呢!
友人近來愛吃酸菜魚,所以就到處看看那裡有酸菜魚食。

要上一層的,店內外都佈滿魚的裝飾,又食又見,不錯 ^_<

估唔到爐未用來煮食,就用來消毒食具,非常衛生

這裡有火鍋放題、套餐等選擇。

我倆食得不多,所以只單點。
另,再點「黃金炸魚皮」。

酸菜魚
酸菜魚,酸酸地,少辣,很惹味

友人嫌不夠酸,所以再加酸菜,這樣更加入味

高筍片
高筍片,爽!

雙拼丸餃
雙拼丸餃,韭菜餃及蝦丸。
沒想到蝦丸非常彈牙,好好味

薯粉
再食埋薯粉,已很飽。

黃金炸魚皮
黃金炸魚皮,見這個很有特色,所以點了,
很脆、香口,味道不錯!

飲埋汽水,很飽、很滿足呢!
Type of Meal
Dinner
酸菜魚
高筍片
雙拼丸餃
薯粉
2021-05-20 59 views
難得一日早放工~心思思想食麻辣烤魚,咁就上網搵吓資料啦. 喺大圍見到呢一間《漁品酸菜魚火鍋放題》又近火車站 。就打電話去book位了~去到同朋友兩個人叫咗一份二人烤魚套餐 . 都係$398。 (有一條烤魚。烏冬、金莎炸魚皮、支竹、炸芋頭、雜菜、同兩罐無酒精飲品)佢先來左一碟鹹蛋金莎魚皮~ 因為太肚餓所以我就夾左幾塊嚟食😂 都夠脆(個人建議連埋麻辣湯汁食會好食好多)大約7分鐘左右烤魚就送到上枱面。都算10分快 ~ 條魚都好大條 ~呢個價錢有驚喜❤️同埋條魚好新鮮~啲肉好爽口彈牙 .呢點真係好重要。因為我之前曾經喺其他餐廳食嗰啲魚肉係梅嘅。🥺 佢嘅麻辣度完全係我鍾意食嘅😘如果你哋唔食得辣可以叫佢小辣。因為都幾辣👯‍♀️不過小妹係超級鍾意食辣。所以完全覺得勁正~佢入邊嘅配菜都好多。個人覺得炸芋頭 同蓮藕 最好食。 芋頭最好煮得耐啲。會更加入味~ 總括嚟講呢個二人套餐已經食到我哋好飽😘 下次要來試埋佢嘅酸菜魚❤️👯‍♀️
總括嚟講呢個二人套餐已經食到我哋好飽😘
下次要來試埋佢嘅酸菜魚❤️👯‍♀️