2021-04-30 118 views
▫️五品刺身飯定食($98)每款刺身都有兩片都幾厚架,擺盤好靚而且食落都算新鮮唔會有魚腥味。▫️火焰魚生丼飯($148)同樣都有幾款刺身係上面,味道一樣唔錯,真係要讚下佢每款嘢食嘅擺盤真係好有心機。⁣⁣⁣▫️蒲燒鰻魚飯定食 ($98)鰻魚飯啲汁甜甜地好送飯,而且鰻魚都好入味同大條。▫️炸一口芝士 芝士味勁濃但係因為太重芝士味我個人唔係太鍾意,如果鍾意芝士嘅人可以試一試。▫️吉列炸蠔同平時出面食嘅生蠔差唔多味道,正常水準。(3/5分)⁣⁣⁣⁣__⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣📍地址:⁣🔶⁣⁣荃灣大壩街79號地舖🔸尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓⁣⁣⁣⁣
▫️五品刺身飯定食($98)

▫️火焰魚生丼飯($148)

⁣⁣⁣▫️蒲燒鰻魚飯定食 ($98)
鰻魚飯啲汁甜甜地好送飯,而且鰻魚都好入味同大條。

▫️炸一口芝士

▫️吉列炸蠔
同平時出面食嘅生蠔差唔多味道,正常水準。

(3/5分)
__⁣⁣⁣⁣⁣
📍地址:⁣
🔶⁣⁣荃灣大壩街79號地舖
🔸尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓
2021-04-28 82 views
鮨一係一直放係我收藏想食既餐廳list入面好耐,今日終於的起心肝去食6點鐘嚟到,當時餐廳無咩人,我地坐bar枱位海膽吞拿魚蓉飯(L)飯一啲都唔大,個海膽就好多,堆到成個小山丘咁,係加拿大大海膽,每塊都好大塊,仲百跟啲紫菜可以夾住食,入口都算鮮甜,但唔係塊塊都係,有某幾塊質素麻麻。下面既呑拿魚蓉就好就質,入口非常綿又鮮牛油果軟殼蟹卷一客4件,份量都唔細,面頭鋪滿左我最鍾意嘅蟹子同沙律醬,搭落去牛油果同軟殼蟹係絕配,入邊既軟殼蟹炸得好脆好好食炙燒碟魚邊壽司呢個基本上係我去壽司店店必食嘅嘢,魚邊燒燒完之後油脂係迫晒出嚟,入口即溶三文魚腩壽司油脂分布得平均,雖然未算超級肥美比目魚茶漬飯食到最後,又點小得叫個茶漬飯做個完美句號,比目魚係炸過既,一小件放係面上面,跟著隨自己喜好加入茶湯汁拌勻。總括質素不錯,價錢公道
6點鐘嚟到,當時餐廳無咩人,我地坐bar枱位
海膽吞拿魚蓉飯(L)

牛油果軟殼蟹卷
炙燒碟魚邊壽司

三文魚腩壽司
油脂分布得平均,雖然未算超級肥美
比目魚茶漬飯

總括質素不錯,價錢公道
2021-04-27
$400 (Dinner)
2021-04-28 96 views
第一次食鮨一,lunch set有好多選擇,除咗刺身仲可以揀炸物,我哋叫既2款都好唔錯,一定會encore☺️而且職員都好有禮貌,食得好舒服👍🏼·•五品刺身飯定飯-甜蝦,帶子,三文魚,八爪魚,白身魚($98)。刺身都幾鮮甜,好味👍🏼•火炙魚生丼定食-三文魚,白身魚,帶子,蝶魚邊,海膽($148)。我比較鍾意食火炙魚生,所以覺得好好食,個蝶魚邊好好食,好juicy,少食海膽既我都覺得好唔錯🤤2個餐都加咗$6有多三片三文魚刺身(只限堂食)😋

2個餐都加咗$6有多三片三文魚刺身(只限堂食)😋
Lunch
2021-04-27 79 views
去完南豐紗廠,因為架車泊係荃灣廣場,就係附近食餐飯。荃灣廣場對面呢間日本野,男朋友話有幾間分店,睇樣OK就試下佢。餐廳唔大,應該得20個位,今次就坐吧台,睇住廚師整壽司,整灸燒個時真心香😌由於太餓,都叫左好多野。🥢日本真蠔 $58一隻有塊黑板寫住當日有咩新鮮推薦,蠔痴既我地揀左真蠔。睇相都見到大大隻又飽滿,夾埋蘿蔔蓉、柚子醋汁同蔥,一擺入口就雙眼發光,好想encore !!!🥢明太子雞翼 $42炸得好脆,但明太子同我預期有出入,中間個餡料有啲似丸類既質地,實實地。🥢火炙魚生丼 $158有燒嘅海膽、鰈魚、三文魚、帶子、蟹柳,都幾足料,欣賞佢個醋飯,質地做得好好,調味適中。🥢特上三色丼 $178望唔望到佢pat海膽!海膽鮮甜,mix埋三文魚籽同吞拿魚蓉食,只可以話「大滿足」!🥢牛油果鰻魚反卷 $68一客四件。味道ok,不過我地鐘意熟少少既牛油果,食落融融地仲正。同埋放係壽司面,夾時好易跌牛油果😂😂😂😂🥢辣酒煮廣島蠔 $78諗返起,酒味咁古惑,試佢唔出。一碗有7-8隻蠔,湯底帶味噌味,辣度相當輕微,我爭住食浸到入曬味既蘿蔔。如果冬天,飲住呢個熱辣辣嘅湯,應該超正!🥢蟹肉蟹羔壽司 $20🥢赤蝦

餐廳唔大,應該得20個位,今次就坐吧台,睇住廚師壽司,整灸燒個時真心香😌由於太餓,都叫左好多野。

🥢日本真蠔 $58一隻

🥢辣酒煮廣島蠔 $78

🥢蟹肉蟹羔壽司 $20
🥢赤蝦壽司 $24
🥢油甘魚壽司 $18
為食想試埋壽司,留意返以上係單件價錢,可以一件件揀。蟹肉蟹羔勁夾,唔洗多講。赤蝦同油甘魚都好夠新鮮。飽到傻都要食😂

🍽總結
水準比一般連鎖日本野好,食材食得出新鮮,真蠔必食!埋單走時先發現好似係🟡,加分😌。
今日去鮨一食日本菜, 地點都好方便, 響西鐵站, 穿過一系列的高空天橋,往荃灣大會堂方向行到大壩街,都好易找到, 裝修以木色為主, 店員招呼好有禮貌, 我地先叫了五品刺身定食, 以為午餐先會有呢類抵食定食, 估唔到晚餐都有, 刺身包括帶子、三文魚、甜蝦、八爪魚、白身魚, 而且每款兩切, 好厚身, 尤其係三文魚超厚切呀, 帶子也好鮮甜都至係 $118, 非常新鮮呀! 定食還包了麵鼓湯, 沙律同前菜。沙律叫了蟹肉牛油果凱撒海律($78), 蟹肉及青瓜一絲絲的, 夾了牛油果粒和沙律醬食, 又滑又鮮, 沙律菜也好新鮮爽脆。另一款都係蟹, 如見餐廳有這款菜色, 我通常都會叫, 因好似去左外國食野咁, 就係甲羅燒 ($98)蟹蓋上的日本雞蛋, 非常大隻, 好黃初時以為會好腥, 但原來一啲都冇, 反而覺得好重蛋香味, 以前食會有個爐燒一燒, 但呢個黃太新鮮, 就咁撈埋啲蟹膏食, 令到更加滑, 好好味, 搽上焊過的方包, 好味。炸物方面, 叫了雞軟骨, 有嚼口, 脆卜卜; 吉列炸蝦$48 , 好鬆脆, 明太子雞翼 $42, 漲卜卜, 好彈牙, 外皮又脆又香。燒物叫了雞泡魚干, 這是我的至愛, 超鮮甜,

五品刺身定食

蟹肉牛油果凱撒海律
甲羅燒

炸物方面,
叫了雞軟骨, 有嚼口, 脆卜卜;
吉列炸蝦
吉列炸蝦$48 , 好鬆脆,

明太子雞翼
明太子雞翼 $42, 漲卜卜, 好彈牙, 外皮又脆又香。
雞泡魚干
燒物叫了雞泡魚干, 這是我的至愛, 超鮮甜, 外脆內軟$68; 仲有燒冬菇$16
湯物叫了辣酒煮廣島蠔 ($78),
辣酒煮廣島蠔
一大碗, 有5隻,蠔味都鮮, 最夾係伴了白蘿蔔, 索晒啲湯,
飲品叫了支裝的白桃梳打 ($28), 好清甜呀。
2021-04-24
吉列炸蝦
雞泡魚干
辣酒煮廣島蠔
2021-04-15 164 views
之前成日覺得荃灣好似冇乜好食既日本料理餐廳,依家多左間啦!今次試左荃灣既鮨一,性價比都幾高夜晚都會有定食供應,定食包括左沙律同埋餐湯!而且價錢都唔算好貴!三色丼定食呢一款三色當包括左三文魚、帆立貝同埋甜蝦,仲有蟹籽添!刺身嘅份量比預期中多,而且都好新鮮!蟹籽沙律青瓜絲切得好幼,咁樣沙律醬就比較容易沾滿每一條青瓜絲,沙律醬嘅比例啱啱好!清酒煮蜆每一粒蜆肉都好大粒,清酒味都幾濃,但係唔會苦,個底仲有蘿蔔墊住,蘿蔔吸收左片汁同埋清酒嘅味道,都幾清甜同煮得好腍香蔥拖羅反卷都幾有驚喜,起初以為只係將拖羅蓉包喺舊飯裏面,點知原來有成座山咁高,反卷裏面包嘅係青瓜絲,個拖羅用都幾滑幾香!特上錦繡刺身睇到個價錢嘅時候都覺得幾抵,因為$398就有八款唔同嘅刺身,每款兩件,而且仲有海膽同埋拖羅!除此之外仲有金目鯛、油甘魚、牡丹蝦、深海池魚、𩶘魚同帆立貝!款款都鮮味無比,真心幾抵!

三色丼定食

蟹籽沙律

清酒煮蜆

香蔥拖羅反卷

特上錦繡刺身

Dinner
2021-04-10 98 views
兩個月前食過尖沙咀嗰間好食,今日星期六黎到荃灣再試下!9點去到,唔洗等位,即刻入去,因為十點就要關門。有晚餐set dinner供應,價錢由$98-178都有,相當實惠,叫左個魚生飯$98,仲包埋湯同前菜同沙律。魚生飯無乜特別,無影相,有三文魚,油甘魚,八爪魚,都扺食啦。另外叫左壽司十貫$298,都好食,火炙好香,海膽新鮮,仲有吞拿魚唔錯。不過好似上次尖沙咀店的壽司大份啲另外,待應都好有禮貌,會加茶,加分。

唔錯。
不過好似上次尖沙咀店的壽司大份啲

另外,待應都好有禮貌,會加茶,加分。

2021-04-07 120 views
好掛住日本呀🥲冇得去旅行,唯有去日本餐廳食個靚飯,望梅止渴先啦🙂 前日放工之後,約咗朋友去位於荃灣西嘅鮨一食Dinner 鮨千層海膽飯呢個海膽飯真係不得了,啲海膽好新鮮,勁鮮甜,完全唔會苦,份量仲好多添😌我會用紫菜包住少少飯,加海膽,同埋Wasabi每啖都好滋味呀牛油果軟殼蟹飯卷呢個飯卷簡直係我嘅至愛,壽司飯包住香滑軟身嘅牛油果,同炸至香脆的軟殼蟹,一軟一脆的口感好豐富呀刺身:螢光魷魚三文魚刺身鮮帶子刺身(2匹)牡丹蝦刺身(2匹)日本真蠔(隻)如果係鍾意食真蠔嘅朋友仔,就啱晒啦💓入口爽甜,與然後會食到淡淡的海水味同蠔味完全唔覺得腥飲品:荔枝梳打巨峰梳打明太子雞翼餐廳環境係日本風,好啱同朋友邊食邊傾偈,夠晒Chill
好掛住日本呀🥲

鮨千層海膽飯
我會用紫菜包住少少飯,加海膽,同埋Wasabi
每啖都好滋味呀

牛油果軟殼蟹飯卷

刺身

螢光魷魚

三文魚刺身
鮮帶子刺身(2匹)
牡丹蝦刺身(2匹)

日本真蠔(隻)
如果係鍾意食真蠔嘅朋友仔,就啱晒啦💓
入口爽甜,與然後會食到淡淡的海水味同蠔味
完全唔覺得腥

飲品:
荔枝梳打
巨峰梳打

明太子雞翼

餐廳環境係日本風,好啱同朋友邊食邊傾偈,夠晒Chill
2021-04-05 148 views
之前已經喺呢度食過午餐,兼放復活節假,有時間就來排隊試吓晚餐!由於餐廳座位不太多的緣故,晚餐時間七點多是需要排隊入座!大概等咗15至20分鐘左右,就由職員安排入座!今次對住吧枱!上次就試過蒲燒鰻魚飯,今次就好想食下佢啲刺身丼,而老公呢,由於佢係唔食魚嘅關係,佢嘅選擇都係牛肉烏冬!加上叫咗少少壽司以及清酒煮蜆!☘️吞拿魚丼定食$198🔹有吞拿魚茸,赤身、中拖羅、大拖羅,各兩塊食刺身嘅順序一定唔可以錯,如果錯嘅話,感受享受冇咁好!先將吞拿魚茸均勻拌飯,鍾意嘅可以加啲豉油,不過我個人覺得佢個飯有啲太淋身,冇上次食鰻魚飯咁樣一粒一粒咁樣!先吃亦身是基本吧!再吃中拖羅,最後才食大拖羅!大拖羅入口,完全是滿滿的幸福感,而滿口油香,而且入口即溶嘅感覺真的很幸福,令我不期然又懷念日本了!♥️♥️♥️🔹另外,晚餐menu 包前菜、沙律及麵豉湯☘️牛肉稻庭烏冬$88🔹晚市牛肉烏冬就冇晚餐點,所以就冇前菜、沙律同埋麵豉湯🔹水準一如往昔,烏冬彈牙!☘️清酒煮蜆$62🔹超大隻嘅蜆,肉質肥厚而鮮甜♥️♥️♥️🔹仲有白蘿蔔☘️壽司🍣🔹北寄貝壽司、火炙帶子壽司、芝士蟹籽壽司

☘️吞拿魚丼定食$198

🔹有吞拿魚茸,赤身、中拖羅、大拖羅,各兩塊

🔹另外,晚餐menu 包前菜、沙律及麵豉湯

☘️牛肉稻庭烏冬$88

🔹晚市牛肉烏冬就冇晚餐點,所以就冇前菜、沙律同埋麵豉湯
🔹水準一如往昔,烏冬彈牙!

☘️清酒煮蜆$62

🔹超大隻嘅蜆,肉質肥厚而鮮甜♥️♥️♥️
🔹仲有白蘿蔔

☘️壽司🍣

🔹北寄貝壽司、火炙帶子壽司、芝士蟹籽壽司

2021-04-04
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$219 (Dinner)
  • 清酒煮蜆
限聚令下 6點半去到見店無咩人 入去問下:我:「我地本身book左7點 ,不過仲有一位朋友未到、我地入座先有冇問題?請問你地有冇限時?」一女侍應:「我地無限時,不過客人多既時候我地需要番枱就要交枱囉」😑😑😑之後我地照入座 一行4人3人先入左 我地好識做已經即刻叫左3杯野飲3-4個小食. 朋友叫既啤酒到左 咁我地正想倒酒落玻璃杯 該同一名女侍應走來:「我收左個menu,我驚你地整濕」原來我地就咁放左menu你枱上 酒杯仲放左係上面~~~🤯🤯但我想問下佢係怪責語氣 什麼態度呀?張枱又細 咁放邊度呢?最後朋友6:50分已經到左 我地又再叫野飲 再加野食 ,其間有講有笑加單、我地4人其實都不斷叫野食 該名女侍應帶住口罩我都睇到佢咩面口 黑面 講野無尾音 眼神仲好鄙視咁 。其實大家都係打份工 我知可能你好累?你老細好惡?定係你就是老細? 你咁唔願意點解要打呢份工 ?食客又無對你唔禮貌 無為難你?點解你要為難人比咁既態度面口對人?我地有啲menu想問下幾多錢 問多兩句都答得好不滿咁「不過佢有答我地既」之後我地都無理照食得好開心 仲不斷加單 。突然該女侍應又走埋黎同我地講,「我地一陣有人客訂左枱、而
最後朋友6:50分已經到左 我地又再叫野飲 再加野食 ,其間有講有笑加單、我地4人其實都不斷叫野食 該名女侍應帶住口罩我都睇到佢咩面口 黑面 講野無尾音 眼神仲好鄙視咁 。其實大家都係打份工 我知可能你好累?你老細好惡?定係你就是老細? 你咁唔願意點解要打呢份工 ?食客又無對你唔禮貌 無為難你?點解你要為難人比咁既態度面口對人?我地有啲menu想問下幾多錢 問多兩句都答得好不滿咁「不過佢有答我地既」之後我地都無理照食得好開心 仲不斷加單 。突然該女侍應又走埋黎同我地講,「我地一陣有人客訂左枱、而家last order仲有冇野要加?」我地O曬咀,事關 10分鐘前先落左單4樣野未到 ,突然又走埋黎last order? 真係好搞笑 最後我地食埋啲野 8:40pm就叫埋單了(其實仲想繼續叫野,食飽繼續飲酒) ,出門口時門口都冇人等位冇人入 。講真佢咁樣對客我地都唔想再坐落去食完就走了~~辛苦搵黎自在食 我地做咩要受人氣睇人面色 用心對人咁諗下 佢都唔會想食客比面色佢睇啦~
我都無試過成偏食評唔講食物 只彈人地~~唉 、如果你都係打份工 大家打工仔 不如你唔好做轉工啦 做得咁辛苦為物?食得咁受氣 下都影左兩張相 ,不過好彩我地都傾得好開心的~~~
埋單4人 $14xx 唔知係米我地食太少野 太cheap所以佢咁既態度 。真唔好意思我地無諗住要係荃灣大霸街食幾千蚊晚餐
如果係驚為天人咁好食我會接受受氣食,但食物只係好食 唔差 但要受氣我們4個就不了 無下次
💛💛💛鮨一💛💛💛由於爸b好想係日本野,而荃灣淨係得1-2間黄既日本菜,幾驚訂唔到位🤣。同爸媽三個人食咗好多嘢😽!每份定食都會跟日式沙律、麵豉湯、中華沙律。五品刺身定食每款兩切 $118甜蝦、帶子、三文魚、八爪魚、白身魚各種刺身都好新鮮,呢個價錢可以食到五款刺身,仲要各有兩切,其實係好抵💗。不過mami話個飯既醋好似太多,飯偏酸,我個人就覺得okay!三色丼定食 $98三文魚、甜蝦、帶子除咗以上三樣嘢以外,其實仲有三文魚籽架,所有刺身新鮮🤩。尤其是帶子好鮮甜,不過略嫌個三文魚唔算肥。我唔介紹佢收貴啲,比三文魚腩我😂錦繡魚生飯定食 $98材料如下圖啦,感覺上同五品刺身定食有少少相似,不過個蝦就係普通蝦,並非甜蝦。對得住個價錢啦🤣。牛油果軟殼蟹反卷 $68與其嗌一個軟殼蟹手卷,不如嗌一個反卷大家share食。軟殼蟹似係新鮮炸嘅,好食。不過上面啲牛油果有少少奇怪,好似一pat pat咁🤨。活赤貝刺身 $52新鮮大隻好食!原隻上值得嗌,新鮮一啲腥味都無🥳。芒果梳打 $28沙甸魚壽司 $25我爸bi食+飲既,唔知咩味。不過佢清晒,我諗幾好味🤪。埋單 $536(包加一)
💛💛💛鮨一💛💛💛

五品刺身定食每款兩切 $118
甜蝦、帶子、三文魚、八爪魚、白身魚

三色丼定食 $98
三文魚、甜蝦、帶子

錦繡魚生飯定食 $98

牛油果軟殼蟹反卷 $68

活赤貝刺身 $52
新鮮大隻好食!原隻上值得嗌,新鮮一啲腥味都無🥳。

芒果梳打 $28
沙甸魚壽司 $25
我爸bi食+飲既,唔知咩味。不過佢清晒,我諗幾好味🤪。

埋單 $536(包加一)
2021-02-25
$180 (Dinner)
2021-03-14 188 views
第一次光顧,很差的一次經歷。首先進入餐廳,女待應態度已經很不客氣。進入前,我已說明友人會於10分鐘後到,她讓我進去。但入座不久後,同一位待應已催促我先行下單。店內是半open kitchen,典型omakase 設計。坐bar台的人客,是見得一清二楚。我眼見廚房員工沒有戴上手套,徒手拿食材整刺身飯,我已立刻轉改熟食。先不評論食物質素,我看見員工在處理完非煮食用容器後,沒有洗手,直接端食物出來。衛生情況在非疫情期間也不能接受,何況現在?不建議再光顧。

衛生情況在非疫情期間也不能接受,何況現在?不建議再光顧。
自從唔再食元氣,都好努力去搵一啲新既日本餐廳,今次呢間真係食到一肚氣。晚市黎食,個價錢對我黎講算係中上啦,都有啲期望。我坐吧枱,其他侍應都好正常有禮貌,但嗰三個壽司師博真係好唔掂,本身態度已經好輕挑,好似三個中學生係度玩咁,互相傾計,講笑,印象已經好嘛嘛,但最大問題係佢地準備食物既態度同埋係咁講粗口!係講緊大聲互相問候娘親同性器官既粗口,我聽到耳都突埋,但嗰陣已經叫左嘢食,無得走,我其實好想出聲叫佢地尊重下自己,尊重下食客,但係女友㩒住左我,驚佢搞我地啲嘢食。我見到有件海膽冧低左,然後個師博是但撥番起身就出俾客。我唔知點解間鋪既店長可以完全唔理,定係因為嗰三條友其中一個已經係店長,我覺得係完全不知謂。日本壽司店吧枱既設計,係俾食客可以同壽司師博交流同欣賞佢既手藝,但呢間鋪完全係侮辱左呢個設計,大佬,我去茶記大排檔啲員工都無咁爛口啦。嘢食係ok既,海膽新鮮,啲三文魚籽細粒左啲,都算對得住個價錢,但200蚊一個人有太多更加好既選擇。

2021-03-01 106 views
之前男朋友lunch食過,話幾抵食又唔錯,所以開返晚市就帶左我去食滿心期待甘去食,食完有少少失望😞• 三色丼定食 $98定食本身包左前菜,沙律🥗同麵豉湯三色包括有三文魚,甜蝦,帶子餸黎講份量算正常,都算新鮮,但個飯實在少得可憐😢 個碗好細好淺,以為自己食緊迷你丼😨 其實飯都唔係好貴者😢食完成個丼都好似無野落過肚甘😩• 牛油果軟殼蟹反卷 $68實在唔夠飽,所以叫多個卷食🙈個軟殼蟹都脆,唔係一早炸定。味道正常,份量都係偏細。可能係我太大食🤢其實食完都係未飽,但甘食法唔係幾對路。所以決定埋單去食下餐好過🥲睇黎下次都係留返午市先再黎試過
滿心期待甘去食,食完有少少失望😞

• 三色丼定食 $98
定食本身包左前菜,沙律🥗同麵豉湯
三色包括有三文魚,甜蝦,帶子
食完成個丼都好似無野落過肚甘😩

• 牛油果軟殼蟹反卷 $68
實在唔夠飽,所以叫多個卷食🙈

2021-02-26 117 views
• 鱈魚白子 $78據聞冬季白子當造,所以點左一份試試。白子即鱈魚既精巢,講到依度或者好多人都會抗拒,但係唔試又點知好唔好食喎😤一客兩件既白子配上日式酸汁,口感好creamy,味道濃厚獨特,一試難忘😳• 日本馬糞海膽 $388見到座海膽山內心異常興奮,海膽可以話係小肥妹最鐘意食既刺身,但係依樣野好食可以好好食,難食可以好難食,有時覺得自己係搵命搏🤣好彩依度啲海膽真係勁鮮甜勁好食,每一塊都好分明好firm唔會溶哂一patpat😋自己整海膽熱狗好滿足😍• 原條秋刀魚刺身 $188捉緊食秋刀魚既尾巴!秋刀魚熟食個人不太鐘意,咁刺身又點睇?首先佢連埋骨上就知道真係即叫即劏冇得呃既,秋刀魚本身係會有少少腥味,所以會附上薑蓉同蔥去辟腥,感覺少少中式好有趣,不過始終岩岩過咗秋刀魚最肥美既階段,如果早返一個月黎食,個油脂感應該會再豐厚啲🤔食完之後店員幫我地拎左條魚骨去炸,脆到可以整條魚骨都食埋,送酒一流🍻• 活北寄貝刺身 $258貝類都係小肥妹既最愛💛熟食同生食既北寄貝完全係截然不同嘅體驗,生食當然係鮮甜爽口彈牙得多啦,可惜一隻既肉量真係有啲少,唔夠喉呀😢• 黑松露鵝肝反卷 $82依個反卷帶俾我地少少
• 鱈魚白子 $78

• 日本馬糞海膽 $388

• 原條秋刀魚刺身 $188

• 活北寄貝刺身 $258

• 黑松露鵝肝反卷 $82
依個反卷帶俾我地少少衝擊🤭一擺入口先食到外面層飯咁都冇乜特別咁,之後咬下咬下中間舊鵝肝同細蔥既香味突然之間爆發出黎,係一場暗湧,係好鮮明既反差,好有驚喜🤯

• 辣酒煮廣島蠔 $78
食咗咁多凍野,又係時候食返啲熱野暖下個胃😳廣島蠔有六粒,有啲大隻啲有啲就細隻啲,不過細既都唔會細隻得好誇張🙌🏻湯底雖然嚐不出酒味,但係飲落好舒服,亦滲出淡淡既甜味,好想知道落咗啲咩去熬依個湯😯另外配菜仲有蘿蔔,煮得軟淋但冇就咩味道😗

• 吞拿魚丼定食 $198
集合左赤身、中拖羅、大拖羅同吞拿魚蓉既丼飯,對比先前既幾道菜式,依個丼都幾令我地失望☹️數片刺身不算新鮮,尤其重點既大拖羅,中心有好大條筋,完全影響口感😣

好開心附近又多一間高質鮨店,不過價錢偏貴少少,唔可以成日食😝