2018-11-27 91 views
約左朋友喺屯門行街, 經過呢間以粉紅色為主題嘅餐廳, 感覺好有少女風, 一點點嘅温馨浪漫, 於是就喺度食飯, 慢慢享受一下, 我地叫左個二人餐, 鍾意佢, 由頭盆到主菜都齊, 用三層架擺放食物, 好精緻凱撒沙律配漬溏心蛋玻璃杯沙律;烤南瓜松子仁雞絲沙律🥙🥙頭盆可以揀2款沙律或餐湯(全份), 我地揀左2個沙律, 蔬菜都好新鮮, 2款配搭各有各好味, 其中漬糖心蛋好特別喔, 個蛋白係粉紅色, 好可愛, 真係唔捨得食脆炸虎蝦, 炸魷魚圈, 紫薯片; Shake Shake 單骨雞翼 香蒜味前菜都係揀2款(半份), 炸虎蝦同魷魚圈都好鮮味, 個魷魚仲好厚身, 特別有咬口, 紫薯片, 配合個蕃茄他他食, 好清新, 令人唔會覺得油膩, 另一款雞翼有10款shake shake 粉揀, 今次揀左香蒜味, 滋味又惹味😋😋燒一口安格斯西冷, 焗薯粒, 燴蔬菜, 法式香草牛油汁呢款主菜真係無揀錯, 安格斯牛肉肉質軟腍, 牛油汁令肉味提升, 正👍🏼意式龍蝦海鮮薄餅;香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉🥗🍝薄餅, 意粉可以揀2款, 於是各揀一款, 薄餅饀粉豐富, 餅底香脆, 而個意粉真係好好味, 蒜味唔會過濃, 加埋啱啱

凱撒沙律配漬溏心蛋玻璃杯沙律;烤南瓜松子仁雞絲沙律🥙🥙

燒一口安格斯西冷, 焗薯粒, 燴蔬菜, 法式香草牛油汁

意式龍蝦海鮮薄餅;香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉🥗🍝
薄餅, 意粉可以揀2款, 於是各揀一款, 薄餅饀粉豐富, 餅底香脆, 而個意粉真係好好味, 蒜味唔會過濃, 加埋啱啱好嘅辣味同新鮮大蝦, 真係鍾意食辣味嘅人嘅必食之選
屯市三樓個位換咗新餐廳都一段時間,一直都想試下水準如何,於是同幾個屯門之友收工後一齊返大西北試試。入到去見到好多人都有high tea三層架,好疑惑到底要食乜野先有呢,不過原來個層架可以用黎裝沙律、小食之類,咁就有多啲空間擺野食嚕。Girlboss係賣靚既,淨係啲茶壺已經可以打咭不過同時,其實野食都幾唔錯,而且素食者完全唔愁冇選擇!有機紅藜麥椰菜花古斯檸檬芝麻沙律同蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律,聽落好健康但又好澎湃,的確上枱既時候都冇令人失望。味道清新,排得幾精緻,不過份量唔多,只能當前菜。Shake shake雙重炸薯條有得自己揀粉,幾多選擇,有得揀就試下啲麥記冇既野啦~個人本身就好鍾意梅味味精,加上薯條都夠熱夠脆,收貨的煙肉芝士焗啡菇好濃好多芝士,不過亦因爲咁,磨菇味道似被掩蓋咗。煙肉忌廉意粉加溫泉蛋,將蛋黃撈均意粉真係好好味,意粉好有彈性。個人最推薦既其實係冬蔭功軟殼蟹意粉!首先我完全冇諗過原來冬蔭功同意粉咁夾,呢種辣辣酸酸既感覺十分爽,冇平時忌廉汁為主既意粉既膩。同埋隻蟹都幾大隻🤤順帶一提,如果有素食朋友,部分菜色肉可以分開上,咁就多返好多選擇!其實收工返屯門食飯真係好冒險,因為大家

Girlboss係賣靚既,淨係啲茶壺已經可以打咭

不過同時,其實野食都幾唔錯,而且素食者完全唔愁冇選擇!

啡菇

其實收工返屯門食飯真係好冒險,因為大家收工時間唔同,一個唔覺意同行友OT到夜一夜先返入黎都十點。但嗰度職員比我地等埋個朋友黎到食完先走,比我地搞到遲咗收工。希望唔好意思但又想多謝你地!💛💛💛💛

2018-11-25 188 views
-今次又係BossyRoyal Set($368)😆-香草白醬焗大蜆薯蓉😎依個焗薯蓉係用鐵pan上菜,熱辣辣。大蜆十分肥美嫩口,芝士味好香。仲可以拉絲☺️!邪惡!薯蓉食落十分香滑!超級飽肚的😆-Girlboss 龍蝦包❤️(+$28)依個係必食😍龍蝦肉份量幾多,麵包好香軟,麵包真係好好食,配埋龍蝦真係正😘-Boss 海鮮拼盤😍估唔到依個海鮮拼盤份量咁多,有好多款海鮮(有蝦🦐,帶子,蜆,魷魚🦑,八爪魚🐙點埋個汁都幾好食😋-三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律🥗先用玻璃杯裝著三文魚粒,沙律菜,柚子🥗然後要扭實蓋,再搖幾下,再倒落個碟食!食落十分開胃,酸酸甜甜的😚不過食落好d濟,比較多油😅-牛油果海鮮他他🥑色彩繽紛,擺碟好靚😚Creamy牛油果🥑配埋海鮮,口感不錯☺️味道好好食🤗-蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律🥗蟹肉都幾多,配埋蘋果🍏,青瓜🥒,牛油果🥑,口感好豐富!食落好爽口又Fresh!作為前菜,最適合不過😍-海膽忌廉蟹肉意粉😋(+$15)有少少海膽放左係意粉上💛意粉煮到岩岩好,忌廉汁好香滑,配埋海膽同埋蟹肉都不錯嘅配搭,不過食落有點濟,太過Creamy😅-

今次又係BossyRoyal Set($368)😆
香草白醬焗大蜆薯蓉😎
香草白醬焗大蜆薯蓉

Girlboss 龍蝦包❤️(+$28)
Girlboss 龍蝦包

Boss 海鮮拼盤😍
Boss 海鮮拼盤

三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律🥗
先用玻璃杯裝著三文魚粒
三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律
,沙律菜,柚子🥗然後要扭實蓋,再搖幾下,再倒落個碟食!
三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律
食落十分開胃,酸酸甜甜的😚不過食落好d濟,比較多油😅
牛油果海鮮他他🥑

蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律🥗
蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律

海膽忌廉蟹肉意粉😋(+$15)
海膽忌廉蟹肉意粉

香草白醬焗大蜆薯蓉
Girlboss 龍蝦包
Boss 海鮮拼盤
蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律
2018-11-24 76 views
約咗舊同學食飯,近近地就去咗呢間係屯市嘅GIRL BOSS,係以前BABY CAFE嗰個位,裝修仲靚過以前BABY CAFE,粉紅色牆真係望下都少女心返哂嚟講返正題先,佢有個2人SET可以係MENU自己任揀,冇話限死你叫SET就得嗰少少選擇,仲好貼心咁畀Half portion你,等你可以叫多幾款野食,好加分!Main方面我揀咗黑松露野菌Pizza同軟殼蟹冬蔭公意粉,黑松露Pizza上枱都熱辣辣嘅,正路地好食啦。至於個軟殼蟹冬蔭公意粉就真係有驚喜,冇諗過係間咁girly嘅餐廳食到咁泰式嘅味道,仲要都真係辣,唔係熱浪嗰種程度嘅扮辣,真心好食!!!小食嘅ShakeShake雞翼同薯條都好食,食得出係新鮮炸起,ShakeShake粉選擇又多,想試多幾款味呀野飲啲名好靚,不過睇完都唔知即係咩,我揀咗杯叫Children's herbs,賣相就好打到卡啦,不過味道一般,有少少淡Overall食物水準都幾高,絕對唔係得個樣,啲職員仲好nice添。價錢又唔貴,下次都會再嚟食!

黑松露野菌Pizza
軟殼蟹冬蔭公意粉

ShakeShake薯條
ShakeShake雞翼

Children Herbs

Overall食物水準都幾高,絕對唔係得個樣,
啲職員仲好nice添。價錢又唔貴,下次都會再嚟食!
$200 (Dinner)
黑松露野菌Pizza
軟殼蟹冬蔭公意粉
ShakeShake薯條
ShakeShake雞翼
2018-11-24 50 views
係屯門行街,就到晚飯點果陣就比呢間勁粉紅既餐廳吸引左!餐廳佈置好粉系,好靚一入到黎,店員就左餐紙我地,原來呢到點餐係用劃既方式,之後交單前店員會再同你對一次,保證冇落錯/落漏單我地兩個人決定點一個Bossy royal set,佢入面包好多款食物,岩哂我地想每樣試d因為我地兩個都唔係好食沙律,所以叫左兩個餐湯,飲落先知係羅宋湯,但同平時飲既唔同,creamy d,又冇渣,唔洗煩隔渣,岩哂我同個色好靚呀!我地叫左個龍蝦包,好快就黎左,上面鋪滿蝦肉,仲比左個醬你點蝦,我想講佢連個包都好出色,係烘過而且搽埋牛油,冇諗過連個包都咁好食!仲叫左個炸虎蝦&紫薯片&魷魚圈set,個魷魚圈係勁厚肉!好抵讚!紫薯片微甜又一d都唔油,好正最後虎蝦又係大大隻,好多肉呢個set配左兩款醬,黃色for炸物,紅色番茄粒係配薯片,好freshShake shake 雞翼叫左香蒜味好正,有d似平時食既韓國炸雞主菜叫左一口安格斯西冷,佢切到細細粒,好岩女仔一啖一粒,又唔洗自己切,牛既味道好足,連薯仔都每粒煎過,外款脆脆地,好香口意粉就叫左個香草烤雞鮮茄忌廉扁意粉上面有兩塊大大既烤雞柳,個意粉味道幾出色,有好香既茄味,但
係屯門行街,就到晚飯點果陣就比呢間勁粉紅既餐廳吸引左!
餐廳佈置好粉系,好靚

同個色好靚呀!

紫薯片微甜又一d都唔油,好正
最後虎蝦又係大大隻,好多肉

Shake shake 雞翼叫左香蒜味
好正,有d似平時食既韓國炸雞
主菜叫左一口安格斯西冷,
意粉就叫左個香草烤雞鮮茄忌廉扁意粉
上面有兩塊大大既烤雞柳,個意粉味道幾出色,有好香既茄味,但又唔會食到成口汁
佢比左個三層架我地,係呢到既特色,可惜我地冇放齊三樣野影張相

最後野飲我地叫左個unicorn dream 同teddy bear
Unicorn dream真係好靚!係梳打味的
Teddy bear係碎朱古力沙冰,每啖都係香濃既朱古力味,上面既熊仔都好可愛呀

2018-11-24 1452 views
上星期,曾到訪過荃灣的girlboss,但原來粉紅主義,一早已殺進屯門。店的裝潢,同樣以粉紅色為主,不過荃灣店是在室內,屯門分店則在商場中,比較開放,荃灣店的私隱性較高,但個人認為屯門坐得較為舒服,空氣較為流通。跟荃灣的Girlboss 一樣,主打Boss Royal Set, 自由組合不同的前菜,及主菜等等。吸取上次教訓,今次主要選擇一些酒吧類的食品,例如意大利粉,炸物等等。仔細比較下,兩間分店的菜式是有所不同,飲品方面,荃灣店有提供一些類似雞尾酒的特色飲品。下完單,先來的是兩杯飲品,分別是外表黑色,味道是荔枝,蜜糖的Thunderstorm,名副其實的雷暴雨,另一樣是外表紅色,火龍果味為主的PowerWoman,女強人。前菜,兩款,一款是南瓜沙律,另一款是有機紅藜麥椰菜花古斯米檸檬芝麻沙律醬,後者用了不些少見少食的健康食品,組合一起後,味道不差,我絶對可以連食數碟。小食兩款,Shakehake薯條及徳國腸拼盤,前者就像某快餐店一樣,提供數款不種口味的調味粉,我選了玉米湯,將粉及薯條裝入紛紅色紙袋中,Shake匀,即成。薯條有兩種,一種由普通薯仔製成,另一種則用番薯,味道較香甜,可惜

小食兩款,Shakehake薯條及徳國腸拼盤,前者就像某快餐店一樣,提供數款不種口味的調味粉,我選了玉米湯,將粉及薯條裝入紛紅色紙袋中,Shake匀,即成。薯條有兩種,一種由普通薯仔製成,另一種則用番薯,味道較香甜,可惜玉米湯味不夠。徳國腸拼盤,除了有腸,還有火腿及軟芝士,不錯

主菜是燒一口牛,配焗薯粒燴蔬菜,牛味不錯,入口軟熟,碟邊附有小量黑鹽,蘸少量,層次更佳。

主食兩款,炸軟殼蟹冬陰功意大利粉及煎蛋芝士牛肉漢堡窩夫。前者冬陰功味明顯,可惜軟殻蟹稍m淋。後者咸甜味互相配合,有趣,配上芝士及蛋,邪惡的美味。

個人認為,屯門分店食物的質素不錯,但跟荃灣分店一樣,因為要配合層格,所以食物很快到齊,食物的溫度很快下降。順帶一提,屯門分店有提供軟雪糕,可惜食得太飽,未能品嚐。

Girlboss by Master Kama
地址: 屯門屯隆街3號屯門市廣場一期3樓3223-3225號舖

緣份天成,初心為本。以分享飲食為主。
有興趣請follow我~緣食魔宮。
抵玩指數最高為三星,所有不用自掏錢包或劣評者, 將不給予抵玩指數。

2018-11-13
$260 (Dinner)
2018-11-21 970 views
話說 由當初知道荃灣開Girl Boss已經想試 拖到屯門都開埋 今日終於一家去試啦 點解拖咁耐?見其宣傳少女味甚濃 一來覺得同閨密食更適合 二來覺得這類餐廳通常份量少 味道平平 唔岩同老公食 但今日一去 連老公都話喜出望外的好味呢店子就在前Baby Cafe的位置 一段時間無黎屯門 原來同層的食店都改動不少 3時多到達 幸好不用等位 Lucky!!咱們選了2人份量的Boss Royal Set $368 都幾抵食:湯/ 沙律2款(全)前菜2款(半)主食1款(全)漢堡/ 披薩/ 意粉/ 意大利飯2款(半)是日餐湯- 南瓜龍蝦湯很聰明的製作 店子以龍蝦作招來 龍蝦殻也不浪費用來熬湯 陣陣鮮味前菜- 牛油果海鮮他他賣相不俗 唔食得生野 但根據老公評述 係好味既 唯一有試的牛油果夠熟夠爛 正Girl Boss 龍蝦包 以前食過銅鑼灣Masterkama既龍蝦包 印象麻麻 個包又硬又dry 今次因老公想試而點 誰知有驚喜 麵包又香又鬆軟 內藏既龍蝦肉好彈牙 加埋苦苦地既火箭菜 又開胃又多種口感煙肉芝士焗啡菇 全日最普通的一道 賣相都ok 個菇都算juicy 但菇味就完全被鋪天蓋地既配料埋沒 好

是日餐湯-  南瓜龍蝦湯
是日餐湯- 南瓜龍蝦湯

前菜- 牛油果海鮮他他

Girl  Boss龍蝦包
Girl Boss 龍蝦包

煙肉芝士焗啡菇
煙肉芝士焗啡菇

全日最普通的一道 賣相都ok 個菇都算juicy 但菇味就完全被鋪天蓋地既配料埋沒 好快就好膩
香煎鵝肝海膽温泉蛋飯

驟眼睇賣相普通 但混和蛋汁之後馬上變美了 鵝肝夠嫩夠肥 海膽既獨有香味中和了鵝肝的膩 珍珠米被蛋汁及各樣食材包覆 顯得滑溜飽滿 好味!
低温慢煮三文魚烤蘆筍薯蓉香草荷蘭汁

無可挑剔的一道 賣相清新 三文魚讓人驚艷 滑溜得入口即溶 其上的汁醬也是神來之筆 剛好包覆而不過濃 襯托出三文魚既鮮味 配菜也絕不馬虎 薯蓉香綿 蘆筍也嫩 大愛

不只女子 連一家三口都能夠快快樂樂的一餐 會再來的
2018-11-10
Type of Meal
Tea
是日餐湯-  南瓜龍蝦湯
Girl  Boss龍蝦包
低温慢煮三文魚烤蘆筍薯蓉香草荷蘭汁
女仔對粉紅色總有d情意結,呢間全店行lady優雅路線既Girlboss,就岩哂女孩們裝逼瘋狂打卡啦👭.Bossy Royal Set $368成個set包2款沙律,appetiser,主菜兩個人share好夠食~而且三層架好有貴婦high tea feel👸🏻港女們至愛😆.玻璃樽沙律沙律望落細細樽,但份量都ok,d sauce酸酸地幾開胃,特別鍾意烤南瓜松子仁雞絲沙律(松子仁好香)☺️三文魚柚子檸檬沙律既橄欖油就有d太多,少少搶左柚子汁既風頭.Girls分享盤👏🏼推介大大盤有哂薯條、雞翼、雞串,全部味道都唔錯,估佢唔到番薯薯條有驚喜!番薯味好重👍🏻炸物食落口唔會油淋淋,ok香口.龍蝦包龍蝦肉份量係多既!蝦肉新鮮爽口,同個麵包又幾夾喎~而且麵包烘過皮層夠香脆,夾埋龍蝦同點醬食唔會乾真真~.飯 & 意粉雖然芝士味夠重,但做唔到risotto種creamy口感,似白汁燴飯多d😯意粉白汁cheese味唔錯,但感覺同海膽唔太夾,兩樣野各自個味都幾搶,分開應該會好味d🤗
Bossy Royal Set $368

成個set包2款沙律,appetiser,主菜
玻璃樽沙律

三文魚柚子檸檬沙律既橄欖油就有d太多,少少搶左柚子汁既風頭
Girls分享盤👏🏼推介

龍蝦包

飯 & 意粉

2018-11-18 47 views
帶女朋友黎呢間好有少女味既 Girlboss 過下二人世界。order 左個Bossy Royal Set ,$368 for 2人份量,仲樣樣都有, 岩哂女朋友呢種樣樣都想食但又食得吾多既人🙈👉是日餐湯濃郁既忌廉湯,口感軟綿幼滑,忌廉味濃,吾錯👍👉芝士蟹肉釀蟹蓋 另+$20頂層鋪住拉絲芝士,同埋下面既蟹肉蓉一齊食,好creamy.最欣賞既就係中間既擺設,用白飯魚仔整成既脆餅,既可以令菜式增加美感,又可以享用,頗有心思。👉Shake Shake 單骨雞翼 (香蒜味)Shake shake 雞翼都幾有創意。雞翼炸到好酥脆再同香蒜味粉一齊shake shake,好玩又好食。👉香烤焦糖黑醋豬肋骨。和風柚子沙律。薯條啖啖豬助骨都係甜甜焦糖味,香烤過仲付焦糖味深入豬肋骨裡,吾錯。格離既甜薯條亦好香脆,而柚子沙律仲可以開胃tim❗️👉香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉香蒜味入哂意大利粉到,好香好惹味,加埋煎至金黃色既原隻大蝦,好好味呀👍👉Girlboss 龍蝦包Girlboss 既招牌龍蝦包👍集香脆同軟綿於一身既牛奶甜包。中間在夾住勁足料龍蝦肉,食完令人仲想encall女朋友最中意食呢款龍蝦包tim👉Kama

👉是日餐湯
濃郁既忌廉湯,口感軟綿幼滑,忌廉味濃,吾錯👍

👉芝士蟹肉釀蟹蓋 另+$20

👉Shake Shake 單骨雞翼 (香蒜味)

👉香烤焦糖黑醋豬肋骨。和風柚子沙律。薯條

👉香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉

👉Girlboss 龍蝦包

女朋友最中意食呢款龍蝦包tim

👉Kama pot $90
有香濃龍蝦汁作為石頭鍋的湯底,令到每粒飯都盡吸龍蝦的鮮甜,配上什錦海鮮等配料,一流😍

👉 Teddy Bear $58
勁香濃朱古力味既沙冰,最底層仲有粒粒果肉做咬口,最岩男士飲

估吾到呢間女士專用既餐廳出乎預料既好味,吾怪得咁多女士都仲意黎呢間,環境好,食物質素好,服務仲吾錯tim

2018-11-14
$300 (Dinner)
2018-11-18 25 views
因為係屋企附近開咗一間咁特別嘅餐廳,所以決定去試吓。同班姊妹一齊去食,感覺少女心大爆發。啲嘢食都好有心思去整,整體感覺真係好好,我推薦大家如果想同一班姊妹去吹水。一定要嚟呢間試吓!
2018-11-17 45 views
Rossy Royal Set真係直升機(伏伏伏伏伏伏)首先講個湯:青豆忌廉湯~青得黎有陣腥味.飲一啖已經要放低...雙重炸薯條:shake完芝士波既粉,係完全冇芝士味,M記仲好食,最後要問佢地拎茄汁..個侍應仲好似唔知咩叫茄汁單骨雞翼bbq味:黎到變左雙骨冇味雞翼,個醬係唔知咩黎,一碟兩隻,食完個侍應先話同格離枱調轉左,然後問返我地兩枱人可以點一口安格斯:又油又淡,反而伴碟的瓜菜仲有味!出名龍蝦包:跟本就係排包夾住龍蝦碎,淨係食倒個排包好甜香煎大蝦辣椒意粉:係呢個set最正常既,不過食到尾個碟係好多油凱撒沙律配漬溏心玻璃杯沙律:所謂既漬溏心蛋係生日既紅雞蛋野食份量啱啱好,唔係因為飽肚,而係因難食到唔想再食埋單仲要$436蚊因係一試難忘
Rossy Royal Set

真係直升機(伏伏伏伏伏伏)

一口安格斯:又油又淡,反而伴碟的瓜菜仲有味!

出名龍蝦包:跟本就係排包夾住龍蝦碎,淨係食倒個排包好甜

凱撒沙律配漬溏心玻璃杯沙律:所謂既漬溏心蛋係生日既紅雞蛋

野食份量啱啱好,唔係因為飽肚,而係因難食到唔想再食

埋單仲要$436蚊

因係一試難忘

2018-11-17
2018-11-17 39 views
見openrice 有咁多好評去讚呢間餐廳,我就滿心歡喜去試下呢間餐廳試完就知中伏啦環境係唔錯既D 菜式就得個樣靚但一d 都唔好食價錢又唔係特別平試一次真係足夠,唔會有下次
試完就知中伏啦
環境係唔錯既

D 菜式就得個樣靚
但一d 都唔好食

價錢又唔係特別平
試一次真係足夠,唔會有下次

2018-11-17
2018-11-16 26 views
呢間girlboss開左係屯門都一段日子,終於有機會試下佢,約左成班女仔去試下先。啲位都坐得幾舒服,每枱都有矮牆括住,有啲私穩。因為有四個人,所以叫左個$368既set。其實我覺得幾抵,因為樣樣都可以試到,又唔貴。上面個堆是蟹肉來的,我覺得幾好味。個沙律就係二人份量。大蜆薯蓉,薯蓉既質感比較粉。食得辣既朋友可以試呢個,大蝦辣椒意大利粉,因為...真係好辣。哈哈,我食到,覺得佢既辣味係個口入面再回味,好刺激咁,蝦既肉質好新鮮。這個單骨雞翼,配左海苔味既調味粉,shake完之後,成隻雞翼都滿佈海苔,好好味。鮮蝦米紙卷焦糖黑醋豬肋骨,呢個都好味,個豬肋骨甜甜的,一咬落去,肉就溶左咁。睇佢細細碟其實都幾多料。職員好細心,留意到我地隻杯無水,都會幫我地加水。店內若果想切蛋糕,加五十蚊切餅費。

上面個堆是蟹肉來的,我覺得幾好味。

個沙律就係二人份量。

大蜆薯蓉,薯蓉既質感比較粉。

鮮蝦米紙卷

睇佢細細碟其實都幾多料。
職員好細心,留意到我地隻杯無水,都會幫我地加水。
店內若果想切蛋糕,加五十蚊切餅費。
  • Shake Shake單骨雞翼
  • 香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉
好耐冇黎屯市食野 住屯門既女性朋友成日經過呢間餐廳覺得好粉紅好夢幻😂 所以呢日一齊黎食 嗌左個Bossy Royal Set $368 for 2蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律 同埋 烤南瓜松子仁雞絲沙律 我同友人都係比較中意後者脆炸虎蝦炸魷魚圈紫薯片 友人超中意佢個紫薯片 香得黎又唔油膩😊 佢仲有個類似係蛋黃醬超惹味 食乜點佢都咁好食shake shake單骨雞翼 有10隻味揀 揀左章魚燒味 鹹鹹甜甜都幾有趣低溫慢煮法國黃油春雞半隻 冇想像中咁嫩滑juicy 不過佢配埋肉桂燉蘋果同奶油薯仔片 都幾豐富😋GirlBoss龍蝦包 個包其實都幾厚下 不過都算外脆內鬆軟同有牛油香 龍蝦啖啖肉 唔錯!😍炸軟殼蟹冬蔭公意大利粉 比想像中炒得乾身 食落酸酸辣辣好開胃 軟殼蟹亦炸得岩岩好幾好食😍😍btw原來主食個沙律菜可以轉薯條架 食到後尾先發現🙊另外仲叫左杯Teddy bear朱古力奶好岩我口味 仲飲到超多曲奇碎同細細粒既啫喱 正呀😍

btw原來主食個沙律菜可以轉薯條架 食到後尾先發現🙊

另外仲叫左杯Teddy bear
朱古力奶好岩我口味 仲飲到超多曲奇碎同細細粒既啫喱 正呀😍
$250 (Dinner)
同一班朋友係大西北長大,經歷呢個舖位多次轉手,今次輪到由荃灣進駐屯門既Girlboss by Master Kama🤟🏻.香煎鵝肝海膽溫泉蛋飯🥚聽個名是咪好勁呢,個鵝肝厚過1 cm架,見到好震撼,不過原來無咩味🌚喂?海膽就算新鮮既😂.黑松露野菌薄餅🍕呢個係素食黎,黑松露味突出,薄餅可以拉絲🤣 其實呢到既素食都有係餐牌remark,就咁睇選擇唔多,但原來其他食物可以Request肉類另上,變相選擇多好多!.炸軟殻蟹冬陰功意大利粉🦀係呢個咁girly既地方,食到呢個咁辣既冬陰功味真係好衝擊🤯 軟殻蟹炸得唔脆,失分不少😪.呢到店員服務好好,加哂分👏🏻.店名:Girlboss by Master Kama地址:屯門屯隆街3號屯門市廣場3樓3223-3225舖人均消費:$200
香煎鵝肝海膽溫泉蛋飯🥚

黑松露野菌薄餅🍕

炸軟殻蟹冬陰功意大利粉🦀

呢到店員服務好好,加哂分👏🏻
店名:Girlboss by Master Kama
地址:屯門屯隆街3號屯門市廣場3樓3223-3225舖