2018-07-30
今日係希慎廣場接朋友放工,順便係CWB食野,諗住係d小街巷仔覓食,就見到呢間冰室,我比佢貼係門口餐牌吸引左,望一望餐牌係銅鑼灣黎講算貼地,就試下。當晚7點半左右,可能因為落雨既關係,唔洗等又卡位坐,入去先發現餐廳好闊落,燈光簡潔明亮,比想像中乾淨。而且餐牌選擇好多,朋友選擇左咖哩牛筋腩煲配餐湯白飯,餐湯有中西式揀,而我本來想揀呢度推薦的滑蛋叉燒飯,但最後心思思都係揀左滑蛋瑞士雞脾飯😂。首先我要推薦羅宋湯!以為普普通通,但居然比到驚喜我地,我地兩個爭住飲😂 個湯屬於偏重口味,夠酸而且好足料,好飲過d西餐廳。好快朋友ge咖哩煲就上菜啦,咖哩味道偏甜,微辣,唔食得辣既人都可以一試,牛腩位偏瘦,但炆得都好淋👍。第二樣極度推薦既係滑蛋瑞士雞脾飯,份量係大食女仔先食得晒,下次我應該會叫少飯,蛋唔會過熟適中,做到滑蛋既效果✨,飯底有瑞士汁,就咁撈飯已經一流,而雞腿就小小滑,不過很入味。我另外加錢點左杯紅豆涼粉冰,超足料,唔會好甜,正。店員亦都有禮,餐廳內都唔會好嘈〜傾左好耐計先走😆。值得再來❤
我另外加錢點左杯紅豆涼粉冰,超足料,唔會好甜,正。
店員亦都有禮,餐廳內都唔會好嘈〜傾左好耐計先走😆。
值得再來❤