2024-09-06
鹽燒牛舌芯$48豬仔髀(兩支骨)$42燒日本芝士年糕(2件)$26厚燒玉子$22頂級安格斯牛小排 (5成) $158低溫去骨燒乳鴿$88安格斯牛肋串$30燒雞胸軟骨串(2串)$35鹽燒白鱔$49香煎鵝肝配紅酒汁(2件)$138津路烏龍茶$20#好燒式 - 食完即刻post系列😋👍 啱啱食完就要即刻post,事關我覺得佢喺元朗嚟講都算唔錯,特別係用料都高質,之前喺太子分店食過,估唔到一年後就喺元朗插旗,我反而覺得元朗店好食過太子店🕊️🍴 最有驚喜竟然係個乳鴿,用咗慢煮嘅方法,我以為個皮似燒乳鴿咁樣會脆卜卜,原來又唔係喎,應該係慢煮完再去燒,最狡猾係佢用咗熱情果醬,估唔到有幾架波衰鬼🤣好食!仲好細心咁樣切到一嚿嚿,方便進食,細心!🥩💰 牛小排都唔錯,呢個性價比嚟講好高,因為每一舊都好有牛味,同埋都嫩,相對嚟講牛肋串就差咁啲,牛舌芯依舊爽口! 必定要食🦆🍷 鵝肝都正呀,好大嚿,真係未普通嘅店舖大嚿,口感軟糯,下面舊法包燒到脆卜卜,口感有衝擊加埋泰式靈魂醬汁,成件事更加昇華~另外元朗店做緊龍蝦$58 ,都幾大,不過我哋就冇見過,同埋好啤酒都好平,啱晒成班friend一齊吹水飲酒~
豬仔髀(兩支骨)$42
燒日本芝士年糕(2件)$26