💭餐廳真係好有細個去同屋企人gur 扒個種懷舊感(暴露年齡🫣),餐廳入面都好有以前扒房既裝潢❤️一坐低已經好期待倒汁落鐵板個種‘zhaaaaa’既感覺,食完成日見到唔同人都會知道你剛剛gur 完扒👧🏻🌸牛柳煎蛋飯,轉薯菜,蒜蓉汁(HKD 95)🌟🌟🌟🌟其實本身個餐都已經有薯條,轉薯菜係會多幾條薯條only,但係對於我黎講又飯又薯條會太飽🤔所以我都係轉薯菜就夠!唔知大家gur 扒最重視係邊個部分,我最重視係d 薯條要夠熱同點好多鐵板既汁黎食,呢個餐既薯條夠曬熱同d 汁都足夠我點薯條同牛扒食😋😋😋個牛柳都好好味,唔會好鞋同埋太韌👍🏻👍🏻👍🏻🌸雜果賓治(跟餐)🌟🌟🌟都係懷舊既味道,罐頭雜果糖漿+ 梳打👌👌👌覺得味道係細個飲到既味道,但係大左唔會主動叫既飲品💁🏻‍♀️🌸白餐湯(跟餐)🌟🌟🌟又係細個去gur 扒會飲到的味道,有粟米既白湯,飲完好溫暖👍🏻👍🏻👍🏻

🌸牛柳煎蛋飯,轉薯菜,蒜蓉汁(HKD 95)🌟🌟🌟🌟

🌸雜果賓治(跟餐)🌟🌟🌟
雜果賓治

🌸白餐湯(跟餐)🌟🌟🌟

• 牛柳鐵板餐
2022-12-14 718 views
學生時期luntime 最中意去呢間,一落堂就冲落去下面食,因爲唔快啲冲落去就會無位坐。黑椒牛扒飯+ 紅豆冰 ($50)平時都叫呢個餐,牛扒通常有兩塊,淋上去是黑椒汁,非常多,對於當時學生的我已經飽腹量大。紅豆冰和其他的餐廳不一樣,他是以椰汁來做,濃濃的椰汁撲鼻而來,喝下去非常順口。服務態度很好,裏面的叔叔很快帶位,禮貌第問我們要什麽,離開的時候還和我們說bye bye 對於現在來説,員工有很好的禮貌好難得。
黑椒牛扒飯+ 紅豆冰 ($50)

2022-11-24 1465 views
今天早上在附近做完身體檢查,聞說土瓜灣有很多美食,個人又很少來這一帶,便上openrice發掘一下附近有什麼好吃的。本來想吃一間很街坊的雞球撈麵,可惜星期一例休,又不想行太遠,剛好來到餐廳門口,很久沒吃港式的豉油西餐,便去過下口癮。餐廳門面充滿著懷舊的感覺,一排圓燈加上已掉色的招牌,大門隱約還透著紫紅色的光,仿佛回到80年代。甫走進門口,一位穿著恤衫牛仔褲的待應便走來招呼,即使是一位兩位,亦會著客人先坐卡位。店面的都是上了年紀的叔叔,每一個都企得筆直,又會不時走來走去,生怕怠慢客人,看得出來上一輩對於一份工作的重視,未食已頗為欣賞。舖頭內仍然維持舊時香港西餐廳的格局,中空的圓拱形卡位有種令客人置身包廂的感覺,地面用上舊式的水磨石地磚,配上老餐廳酒樓的椅子,有如時光倒流到80年代。午市套餐選擇不算多,一般大路的都有,來到為數不多的港式西餐廳,沒理由不點一個豉油西餐吧。剛坐下未點餐前店員會先問你要什麼餐湯,有紅白兩款,個人特別鍾愛港式的羅宋湯,雖然跟傳統俄式的有很大分別,但港式口味吃的就是小時候的回憶。配料甚多,味道帶茄膏和蕃茄的酸勁,作為開胃湯一流! 還有一點點碎牛肉渣,個人喜愛再加一點
。剛坐下未點餐前店員會先問你要什麼餐湯,有紅白兩款,個人特別鍾愛港式的羅宋湯,雖然跟傳統俄式的有很大分別,但港式口味吃的就是小時候的回憶。配料甚多,味道帶茄膏和蕃茄的酸勁,作為開胃湯一流! 還有一點點碎牛肉渣,個人喜愛再加一點點桌邊的現磨黑胡椒,多點層次。
羅未湯
主菜點了黑椒牛扒飯,打算小試這裡出品。牛扒有兩塊,每塊的大小跟外面的大字頭早餐牛扒差不多,幾十元一餐的牛扒並沒有什麼太高期望,但肉質明顯比較好,用刀切時要費一點勁,不過幸好兩塊都沒有筋,食起來時不會卡在牙縫,這點十分好
。至於肉味則不算突出,但還是淺嚐到一點牛味。又或是因為這點原因,淋在牛扒上的黑椒汁頗辣,感覺是黑椒放得太重手,如果用來配飯和配菜就剛好,但個人來說還是希望醬汁不要太辣,對於不能吃辣的朋友來說應該要走汁或者轉其他汁
黑椒牛扒飯
跟餐飲品可以選正常的茶飲或特飲,難得不用額外加錢便選了椰汁紅豆冰,紅豆跟椰汁比例正常,紅豆看到一粒一粒比較完整,沒有煮得太爛。個人喜歡再煮爛一點,去到半粉半豆的狀態為之最好,咬入口時可以有紅豆本身的粉感和甜味,又可以吃到粒狀的嚼勁
。椰汁則正常不會太甜,但略為太稀,因為紅豆冰會加至少三份一杯的冰,如果本身椰汁太稀,喝到一半當冰融化時便會很淡
椰汁紅豆冰
Other Info. : 這一餐有一部分是在吃回憶,最早的是在小時候爸媽帶去吃灣仔的波士頓,中學時期太子的金鳳、荃灣的沙樂美,每次經過這些港式的豉油西餐都會在想會不會像香港很多老店,隨著時代變遷而變成歷史:upset:。何不趁港式豉油西餐還沒有被開到成行成市的打卡cafe取代時,去吃多一次留下回憶的味道呢?
2022-11-21
$60 (Lunch)
羅未湯
黑椒牛扒飯
椰汁紅豆冰
  • 羅宋湯
2022-10-30 1107 views
上星期見佢開返,咁一行4人食去晚餐,好耐好耐以前經常食,後尾越食越麻麻,後來直情冇去。近來心思思,想試一試睇下佢哋開返會唔會好啲.....入到去都係果啲伙記,唉!!結果... 啲嘢食系唔會好啲,只有更差😞😞😞😞👎👎🙅。以前晚餐都有前菜選擇,而家冇🙅,扒餐貴,食物質素可以講只值$50😞。汁又咸,而且在廚房已幫你淋汁,冇得自己想落幾多就幾多😣。牛柳扒餐,貴,牛扒自己買既仲靚,汁太咸,阿仔食食下都話好咸😞。雜扒餐,極超級伏👎。每塊扒好薄,豬同雞,雞翼,煙肉,腸仔。屋企既扒真係靚過佢,所謂薯菜,系俾三色豆你,我去一啲普通冰室都有2棵西蘭花啦,人哋仲平過佢😞。羊架餐都叫做好啲,3件羊架,但細塊,邊邊既肥膏位多咗少少,切走肥膏位食完唔夠飽😞。甜品啫喱或雪米糍。呢隻雪米糍來貨普通到唔普通,甜,唔好食。另外,啫喱裏面硬身🙅😫😓搞咩呀🤦‍♀️。冇影相😞睇見啲嘢食都唔想影相😓。我覺得佢哋冇心機做好啲嘢食,hea 做😑只是有名氣搭救,就枱高價錢,降低食物質素。一個字‥.“差”!失望,唔會再來食🙅🙍
汁又咸,而且在廚房已幫你淋汁,冇得自己想落幾多就幾多😣。
冇影相😞睇見啲嘢食都唔想影相😓。
失望,唔會再來食🙅🙍
2022-10-28 905 views
行過俾呢間餐廳個門面同招牌吸引到,幾個晚餐menu又好似唔錯,始終港式西餐廳買少見少,所以就去試吓佢,點知一試就覺得自己呢個決定好啱餐廳環境環境唔算光猛,睇裝修、枱櫈同卡位就知呢間餐廳已經有一段歷史。望落去少頹,但係有一番風味。晚市係幾多人,咩age group 都有。服務侍應好chill,俾人感覺幾親切。食物我哋叫咗兩個晚市套餐,包湯、主菜、飲品同埋甜品。我哋兩個叫咗羅宋湯,分別試咗佢嘅咖喱雞球飯同埋焗鮮茄豬扒飯。飲品叫咗椰汁紅豆冰同埋熱花旗參蜜。甜品分別叫咗啫喱同埋雪米糍。羅宋湯冇乜特別,係幾大碗。隨湯附上嘅餐包就有驚喜,好軟熟同熱未飲晒個湯就已經上咗主菜,本身驚飲完湯啲嘢食會凍哂,點知開始食嘅時候仲係熱辣辣焗豬扒飯嘅炒飯底係傳統做法,冇三色豆,炒得乾身粒粒分明豬扒好林,好入味。鍾意佢冇芝士,邪惡感大減。咖喱雞球飯啲肉好juicy,味道唔咸,超好送飯不過,兩個飯份量超大,食到2/3就要投降…甜品方面,啫喱係青檸味,中間有幾粒應該係罐頭生果,係好耐冇見嘅combination。啫喱較硬身,唔會好似食咗陣風咁,好滿足雪米糍係雲呢拿雪糕,個芯係士多啤梨醬飲品方面,特飲椰汁紅豆冰同花旗蔘蜜

餐廳環境

侍應好chill,俾人感覺幾親切。

食物

焗豬扒飯嘅炒飯底係傳統做法,冇三色豆,炒得乾身粒粒分明
豬扒好林,好入味。鍾意佢冇芝士,邪惡感大減。
咖喱雞球飯啲肉好juicy,味道唔咸,超好送飯

不過,兩個飯份量超大,食到2/3就要投降…

雪米糍係雲呢拿雪糕,個芯係士多啤梨醬

飲品方面,特飲椰汁紅豆冰同花旗蔘蜜就錦上添花,不過已經好飽飲唔哂。

總括嚟講係好好味,好抵食

一定會再去!

焗鮮茄豬扒飯
咖喱雞球飯
甜品啫喱或雪米糍
焗鮮茄豬扒飯
咖喱雞球飯
甜品啫喱或雪米糍
2022-08-15 1357 views
很久沒有回去中學時代的土瓜環區,今日同太太返咗去行下。基本上所有店舖都不同晒啦,發覺只有這間哥登堡餐廳仍然喺度,是否己轉手了就未知啦!印象中,41年前這餐廳都應該算係比高檔的餐廳,我哋學生哥很少會幫襯,我都只是中六時入過一次去鋸扒。但現時應該是比較平民價!叫了兩個午餐,一個牛扒飯,一個咖喱雞飯,有湯及飲品,羅宋湯好好飲,咖喱雞就普普通通,牛扒都算可以。味道同茶記差不多,可能年紀大了,只係想回憶過去的味道,但一切過咗去都很難再尋覓,這並不是我追尋的味道。
2022-07-30 973 views
由細食到大嘅懷舊西式扒房☺️味道一直都冇變!.午餐鐵板$88,仲有啲平啲嘅餐,黎到炸炸聲,牛肉好淋又有牛味,個人中意蒜蓉汁(太耐冇食黑椒就嗌左)多啲,甜甜地更帶到牛嘅鮮味出嚟🐮即使係鐵板,蛋都係小流心唔會熟曬!.我好中意佢哋嘅湯,羅宋湯好足料,偏酸但好夠味,忌廉湯好濃郁,絕對唔係出面好稀嗰啲。.呢間冇收加一,唔好expect佢有好好嘅service但就係食埋佢哋嗰種冇茶餐廳甘粗獷又帶點人情味嘅感覺😚.呢度嘅員工都做左好耐,希望會持續落去啦,獨特嘅風味真係出面成千蚊嘅西餐都不能代替。
由細食到大嘅懷舊西式扒房☺️味道一直都冇變!

2022-07-20 872 views
屋企人帶我去哥登堡 佢話以前讀書lunch去食 好想食番餐懷緬下 😄哥登堡好似花園餐廳莎樂美嗰類港式扒房地方唔算好大,入到去男侍應反應都好快帶位。價錢都幾抵,一個牛扒餐百六蚊左右啦連埋羅宋湯麵包嘢飲少少甜品。兩個人食total $330左右我哋叫咗兩個牛扒餐, 兩個都係5成熟 ,一個黑椒汁一個蒜蓉汁。另加五蚊可以加個細意粉。我要嗰個黑椒牛扒五成熟, 的確係五成熟左右, 如果百幾蚊一個扒嚟講, 塊牛扒已經超出應有水平😊 起碼有啲味同埋唔係淋滋滋。(好不幸屋企人嗰塊五成熟嘅蒜蓉牛扒走失咗手煮咗well done, 有啲鞋同埋乾 🤡🤡)二人餐另外送個沙律或者田螺, 送嘅冇乜要求,但都算有啲賣相。另外我覺得佢啲羅宋湯幾好飲呀 ! 都幾足料同埋好香濃! 飲品方面可以轉飲紅豆冰同埋雜果賓治!👍🏻整體嚟講幾有風味, 侍應都好親切 , 價錢好公道。
哥登堡好似花園餐廳莎樂美嗰類港式扒房
地方唔算好大,入到去男侍應反應都好快帶位。
兩個人食total $330左右

另外我覺得佢啲羅宋湯幾好飲呀 ! 都幾足料同埋好香濃!
飲品方面可以轉飲紅豆冰同埋雜果賓治!👍🏻

整體嚟講幾有風味, 侍應都好親切 , 價錢好公道。

鐵板牛扒

2022-07-19
$170 (Dinner)
鐵板牛扒
2022-07-11 672 views
土瓜環懷舊扒房🥩 [哥登堡餐廳]住係土瓜環既朋友仔我相信大家對於依間餐廳一啲都唔陌生 霓虹招牌💈、昏暗燈光 、皮製卡位🪑同埋裇衫黑西褲的侍應 感覺好似坐咗時光機咁回到80年代🎞 曾經擁有三間鋪依家淨番一間既經典港式扒房係香港真係見少買少套餐仲包左紅湯或者白湯 🥣羅宋湯好足料 但係我嫌佢酸咗少少🤏🏻忌廉湯厚身仲有粒粒嘅粟米喺入邊添🌽成餐飯最驚喜係最後仲有啫喱添🤩椰汁紅豆冰都好足料添呀🍮🌟鐵板牛柳🐂($170)鐵板黎到已經淋好左醬汁 ‘’炸 炸‘’聽到好治療🥰簡直係一種用餐體驗鐵板由三成變成 五成熟 鐵板令到牛扒溫度持續都係熱嘅 但又唔會令到佢過熟🤤 牛柳牛味較濃 而且口感 軟淋無根 配上蒜蓉汁 蒜香可口🧄 薯條嚟到仲係脆卜卜 值得一讚🥳🌟哥登堡什扒🥓 ($118) 性格比之選一個價錢可以試曬幾款肉 🍖當中包含左豬扒,牛扒,雞翼,腸仔,煙肉 簡直係食肉獸既福份😋豬扒食得岀有醃過 雞翼味道正正常常 冇太大嘅特別😹牛扒薄身主要靠醬汁調味 黑椒辣得來好惹味🧂如果朋友仔對牛有要求就唔好抱太大期望喇🤣味道 7/10環境 8/10推介程度7.5/10📍哥登堡餐廳 (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道440號地下
土瓜環懷舊扒房🥩 [哥登堡餐廳]
曾經擁有三間鋪依家淨番一間既經典港式扒房係香港真係見少買少

成餐飯最驚喜係最後仲有啫喱添🤩椰汁紅豆冰都好足料添呀🍮

🌟鐵板牛柳🐂($170)

🌟哥登堡什扒🥓 ($118)
豬扒食得岀有醃過 雞翼味道正正常常 冇太大嘅特別😹
牛扒薄身主要靠醬汁調味 黑椒辣得來好惹味🧂
如果朋友仔對牛有要求就唔好抱太大期望喇🤣

味道 7/10
環境 8/10
推介程度7.5/10

📍哥登堡餐廳 (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道440號地下
  • 鐵板牛柳
2022-06-04 716 views
今日lunch同朋友嚟咗土瓜灣食呢間港式情懷餐廳。餐廳午餐好抵食,鐵板牛柳煎蛋飯配薯條都只係$88。仲有埋餐湯同嘢飲,仲要冷熱同價。鐵板飯熱辣辣咁上,令人涶涎三尺。係香港仲揾到呢啲充滿情懷嘅餐廳真係買少見少。加上員工極速嘅效率,餐廳絕對令我值得一試再試!!😋
2022-01-07 1206 views
星期日都要返工 夜晚放工就想relax吓 鋸吓扒啦 嚟咗呢間土瓜灣嘅老牌懷舊扒房 地鐵通咗車真係多咗好多人流 今晚八點都仲等緊位🥲鋸扒梗係要用鐵板上啦 揀咗哥登堡什扒同羊扒 不過揀咩都唔係太重要 因為店員好似唔係好理會你嘅選擇 落單嘅時候佢問羊扒要咩汁 我地想話蒜蓉汁 佢就已經話黑椒汁啦 可能佢覺得咁樣配搭好食啲啦😂餐湯同餐包都係一般餐廳水準 唔好多講啦 我地嗌咗白湯 鐵板餐嚟到真係嗞嗞聲 不過汁就已經淋咗喺上面 有啲失望🙍🏻‍♂️什扒有牛扒 豬扒 煙肉 雞翼 煎蛋 腸仔 啲扒都幾大塊 肉質幾腍 雞翼有全翼幾驚喜 不過肉汁唔多😗羊扒有三大塊 又係配黑椒汁 三塊都係近骨嘅位置 所以都好肥美 羊味好濃郁 個人鍾意呢碟多啲😆飲品可以有得揀特色飲品 例如紅豆冰同涼粉冰 甜品就有雪米糍 成個晚餐好滿足 不過返到屋企好口渴 應該都落咗幾多味精😮 不過鋸扒就係唔健康㗎啦😎

Type of Meal
Dinner
2022-01-03 946 views
最近來了土瓜灣這邊上班,終於可以在午餐時間來這間歷史悠久的哥登堡餐廳。發現它的確像餐廳多過似扒房,午餐,一個就是雞脾配飯、另一個吉列豬扒配炒飯、另一個都是魚柳配粉。見到咖喱可以配牛脷,就點了個咖喱牛脷飯,配忌廉湯以及鴛鴦走。忌廉湯味道普通,不算太稀,不過質地都不覺得特別好,味道好普通通,至少沒有漿成一嚿嚿。咖喱味道還算不錯,不算太辣,不會辣到你額頭或頭頂冒汗,但亦沒有日式咖喱那般甜,是正宗的港式咖喱味道。牛脷質地略為偏熟,面頭有少少脆的質地,輕微過熟,但內裏的質感還是不錯,香味濃郁。本身以為這條飯好像有點太大,不過想不到原來用港式咖喱汁,一邊伴着吃,還是可以吃得完,可能這就是用汁撈飯比較邪惡這個說法吧。鴛鴦走的味道亦都比較強差人意,好像奶茶味道比較出,都不太看到港式咖啡的味道,煉奶亦都不太喝到,以這種舊式餐廳來說,這款飲料的確比較失望。

最近來了土瓜灣這邊上班,終於可以在午餐時間來這間歷史悠久的
哥登堡餐廳。

土瓜灣哥登堡

見到咖喱可以配牛脷,就點了個
咖喱牛脷飯,配
忌廉湯以及鴛鴦走。

土瓜灣哥登堡

,香味濃郁。

Type of Meal
Lunch
2021-12-15 1641 views
✨羅宋湯羅宋湯 番茄味香濃內有好多蔬菜 仲有牛肉粒 超級足料✨粟米忌廉湯忌廉湯香滑 稀稠度適中淡淡忌廉味 幾多粟米粒✨餐包普通正常野 其實冇乜嘢好講但鍾意佢每一次都係有翻熱先上枱✨西冷牛扒餐西冷牛扒 肉質結實 有啲咬口唔會好似出面𢲡到腍啤啤肉味唔算濃 亦有少少筋但配埋蒜蓉汁 味道唔錯另外有啲薯菜伴碟百幾蚊成個餐咁多嘢食 絕對收貨✨焗法式田螺自選晚餐嘅頭盤 七選一今次揀咗焗法式田螺田螺口感彈牙滿滿蒜蓉香味薯蓉 唔夠香滑偏乾身✨自選晚餐自選晚餐包左麵包 湯頭盤 主菜 甜品 飲品都係一百蚊 仲要冇加一 真係超級抵食主菜部份可以喺五款肉類中揀兩款再揀飯 意粉 薯菜 吉列石斑拼豬扒飯吉列石斑 炸皮鬆脆 斑塊肉質嫩滑豬扒 大大件 肉質結實 口感軟腍 帶啲咬口 配埋蒜蓉汁 唔錯炒飯 炒得乾身 飯粒分明 有蛋香✨甜品跟餐甜品 可以揀啫喱或雪米糍我地每次都會揀啫喱 青檸啫喱 中間有少少罐頭雜果口感偏彈牙味道正常✨椰汁紅豆冰跟餐飲飲冰唔需要另加錢椰汁味好濃 質感偏稀紅豆 香甜 份量多 軟硬適中✨雜果冰有成半杯雜果 幾足料唔算好甜 懷舊嘅味道食物唔錯 抵食夾大件環境懷舊 乾淨企理 都算好坐服務正常 價錢合理
✨羅宋湯

但食物絕對對得住呢個價錢
懷舊扒房我心水選擇得兩間
其中必定有哥登堡
2021-12-09 857 views
經典鐵板餐扒房餐廳同另一半係土瓜灣收工,之前同另一半係呢間餐廳食過不錯再來食過,本想叫T骨同牛柳,點知T骨已沽清,最後叫左牛柳同雜扒餐,鐵板餐包括餐包、紅/白餐湯、餐茶/特飲、甜品,十分有香港特色。(1) 牛柳餐 ($145)(2) 雜扒餐 ($125)紅/白餐湯是羅宋湯和薯仔忌廉湯,配上牛油餐包,是中學時懷舊茶餐廳的味道,羅宋湯比忌廉湯好飲。鐵板餐上枱熱辣辣,滋滋聲,牛柳依舊軟腍,生熟恰到好處,雜扒則大大份(有豬扒、牛扒、雞亦、腸仔同煙肉),薯條香脆,點上蒜蓉汁/黑椒汁/茄汁,是兒時味道。餐茶則叫左椰汁紅豆冰(味道不太甜,有很多紅豆),同熱朱古力,凍飲免加錢,最後甜品(雪米糍/啫喱)選左啫喱加花奶,食完捧住個肚返家。總結港式扒房,室内氣氛,餐具擺位,枱椅款色充滿七,八十年代感覺,價錢合理,份量又多,服務員客氣有禮,值得捧場。哥登堡餐廳土瓜灣馬頭圍道440號地下人均: $100-$150抵食: 💰💰💰💰💰味道: 😋😋😋😋服務: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️環境: 😉😉😉😉😉
經典鐵板餐扒房餐廳

(1) 牛柳餐 ($145)
(2) 雜扒餐 ($125)

哥登堡餐廳
土瓜灣馬頭圍道440號地下

人均: $100-$150
抵食: 💰💰💰💰💰
味道: 😋😋😋😋
服務: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
環境: 😉😉😉😉😉

2021-12-08
$135 (Dinner)
朋友話呢間嘢食好抵食,咁就試吓啦!門口非常之懷舊嘅感覺同入面既感覺, ,好似80年代90年代嘅一些冰室嘅感覺,環境係真係比較殘舊。有啲座位就坐得比較寬闊, 四人枱坐兩個人,有啲就坐得比較逼夾。好好彩,我個朋友被安排了一個四人枱。佢嘅選擇唔多,都係一些西式嘅扒類意粉。我見到有一個係吉列豬扒楊州炒飯,非常之夠創意,未見過豬扒係配楊州炒飯嘅組合,再加上都有啲想食吉列豬扒炸東西,於是就叫呢隻,再加一杯紅豆冰。上菜時間非常之快,好像不夠3,4分鐘,就已經齊了所有東西。佢會跟一個紅湯,紅湯方面,呢個係我真係覺得味道唔錯嘅一個羅宋湯,因為佢唔係一啲水狀嘅狀態,而且味道都夠濃嘅,有少少creamy嘅感覺,呢樣嘢我覺得非常之唔錯嘅一個湯!個楊州炒飯同吉列豬扒都比較暖,楊州炒飯就比較有少少乾身同埋硬,因為睇得出佢應該係放涼左一段時間,再加上現場冷氣非常之凍,令到佢更加油。吉列豬扒雖然唔係好熱,但係佢炸得都幾好食,基本上成飯都食晒,再加一啲curry 汁嚟食,都唔錯。炒飯真係麻麻哋,因為凍咗,如果唔係放凍咗,本身佢啲材料都幾多,應該都唔錯。叫咗杯紅豆冰,紅豆冰來講我覺得佢都算做得OK嘅,因為唔係水狀啦,紅豆
朋友話呢間嘢食好抵食,咁就試吓啦!

上菜時間非常之快,好像不夠3,4分鐘,就已經齊了所有東西。

叫咗杯紅豆冰,紅豆冰來講我覺得佢都算做得OK嘅,因為唔係水狀啦,紅豆冰嘅料都好足,紅豆都補得好淋,係味道可以再多少少濃D 嘅感覺,但係都算唔錯比起好多餐廳嘅紅豆冰。

整體來講,佢個量真係非常非常之多,價錢非常之抵食,有湯、有主食、有紅豆冰,加埋都係$53 ,但係味道方面真係算係普通嘅,而座位亦對於我今日嚟食來講,係坐得比較舒服!
如果好間唔中諗起想食咩嘅話,都可以再試多次呢一間,但係唔會話好想食。
2021-11-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$53 (Lunch)