本身諗住黎食火鍋, 一坐低湯底都未揀,就竟然揀主菜😂。我地揀左老壇酸菜魚,尼個主菜份量十足,超大碟, 食落口魚肉非常嫩滑, 酸菜有咬口, 仲有第一次見成隻手指尾咁粗既芽菜。 火鍋湯底🥘揀左海皇海鮮鍋,橙紅色嘅湯底望落已經引起食慾。👍🏻極力推介:安格斯極佳級精修肥牛🥩食落好有奶香味。相比之下,安格斯牛板腱🥩既牛味較重,兩者食落口都唔會韌, 有番一定既水準。 自助吧簡直有驚喜, 衛生程度超水準,每樣配料都有蓋,獨立存放, 唔似一般坊間將食物外露係空氣中一整晚。另外,自助吧款式多樣,淨係水餃🥟都有五六款自由選擇, 丸類🍢就更加唔洗講,建議大家可以試下黑松露豬肉丸,芥末貢丸, 麻辣牛丸, 三款都超惹味。 整體來講,除左任食打邊爐,仲有酸菜魚/雞煲/烤魚/羊腩煲等主食任你揀。最重要係無限時,岩晒朋友聚會慢慢食慢慢傾。 💰小寶套餐(一至四):成人 $228,小童 $158。

💰小寶套餐(一至四):成人 $228,小童 $158。

2023-02-01
$250 (Dinner)
  • 老壇酸菜鱸魚
  • 酸菜魚
2023-02-06 465 views
今日去旺角旅行社攞一啲歐遊資料。到了中午有點肚餓,突然好想飲中茶食點心,看見創興廣場一間叫做“淥鼎記” 特色手工點心,便入去食。先嚟一個荔枝奶黃球,外皮勁似荔枝,咬落去粒粒脆脆有咬口,咬開是暖暖的流心奶黃,不燙嘴,甜度恰到好處。無論外型和味道,比起其他酒樓,實在勝一籌。鳳凰鮮蝦腸粉,表面上有雞蛋絲,有蝦和菜。一啖咬落去個腸粉好滑,蝦肉又大又爽口。唔錯。流心紫薯,外形似番薯仔,外皮煙韌,咬落去,淡淡的流心紫薯,不燙口入口即溶。正。馬友肉片蒸珍珠飯,咬落去感受到好香嘅鹹香馬友味,美味肉片和珍珠飯都算多。上湯鮮竹卷:上湯鮮甜,餡料豐富。CP 值 :味道 5/5環境5/5服務 4/5(因QR Code落單)交通 5/5人氣 5/5手工點心嚟講,唔錯嘅選擇。
今日去旺角旅行社攞一啲歐遊資料

上湯鮮竹卷:上湯鮮甜,餡料豐富。

CP 值 :
味道 5/5
環境5/5
服務 4/5(因QR Code落單)
交通 5/5
人氣 5/5

手工點心嚟講,唔錯嘅選擇。

2023-02-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 荔枝奶黃球、馬友肉片蒸魚珍珠飯、鳳凰鮮蝦腸粉
2023-02-04 323 views
開個靚年!小寶套餐,每人2285:30可以入座,7:30前離座有椰子雞湯,重慶雞煲,老壇酸菜魚選擇!叫左酸菜魚,可以揀唔辣酸菜魚份量好多😻,估唔到咁足料!魚肉好滑!非常有誠意嘅四小碟有鹽酥雞,白雲鳳爪,拍青瓜,腰果花生🥜胡椒豬肚鍋,辣辣地暖粒粒!冬天食一流!基本上打邊爐野食都有!感覺好企理同衛生!紐西蘭羊肉好好食,有羊味!原來最好食嘅係伊比利亞黑毛豬好有豬味,又唔肥,個人認為比安格斯牛肉驚喜!安格斯牛肉都值得一讚有自家製涼茶竹蔗茅根好足料!打邊爐,下下火啱晒!好彩早兩日打咗嚟book位,原來已經full晒,Walk in都無位Happy hotpot night 😻
開個靚年!小寶套餐,每人228
5:30可以入座,7:30前離座
有椰子雞湯,重慶雞煲,老壇酸菜魚選擇!
叫左酸菜魚,可以揀唔辣
酸菜魚份量好多😻,估唔到咁足料!魚肉好滑!

非常有誠意嘅四小碟
有鹽酥雞,白雲鳳爪,拍青瓜,腰果花生🥜

胡椒豬肚鍋,辣辣地暖粒粒!冬天食一流!

基本上打邊爐野食都有!感覺好企理同衛生!

紐西蘭羊肉好好食,有羊味!

原來最好食嘅係伊比利亞黑毛豬
好有豬味,又唔肥,個人認為比安格斯牛肉驚喜!

安格斯牛肉都值得一讚

有自家製涼茶竹蔗茅根好足料!打邊爐,下下火啱晒!

Happy hotpot night 😻
2023-02-02 3067 views
網上口碑唔錯嘅「淥鼎記」早午市提供點心,川味小食及炒粉麵類,晚市提供雞煲火鍋今次帶鍾意食點心嘅爸爸嚟試下座落創興廣場5️⃣樓,小館外觀已盡顯氣派內裡環境及座位均非常寬敞闊落,蔟新帶古色古香的裝潢夠大氣中午茶錢每位$1️⃣0️⃣餐廳人手充足,服務態度不錯==========🔹黃金鮮蝦餃 (2件) $19賣相精緻,沾上金萡蝦餃皮軟硬及乾濕度適中,做到皮薄煙韌;內餡兩隻蝦爽鮮彈牙推介指數:9/10==========🔹蟹籽龍皇燒賣 (2件) $19大大粒賣相不錯蟹籽鮮味;蝦肉彈牙帶鮮;豬肉有彈性有肉香,肥瘦適中推介指數:9/10==========🔹五年陳皮牛肉球 $28鋪面陳皮甘香牛肉球充滿蔥花及芫茜,非常香口馬蹄粒爽口;牛肉嫩滑味道層次豐富的一款點心推介指數:9.5/10==========🔹鳳凰鮮蝦腸粉 $36鋪上蛋絲,內裡包裹著大量生菜原隻大蝦爽口彈牙;腸粉皮滑帶輕微米香推介指數:8/10==========🔹抹茶旋風焗叉燒包 $29賣相得體精美,上檯時飄來陣陣抹茶香麵包鬆軟綿密;叉燒瘦而不柴,蜜汁味道調較適中推介指數:9/10==========🔹熊仔檸檬茶 $24打卡飲品,🐻仔樣子可愛;容量
今次帶鍾意食點心嘅爸爸嚟試下
座落創興廣場5️⃣樓,小館外觀已盡顯氣派
內裡環境及座位均非常寬敞闊落,蔟新帶古色古香的裝潢夠大氣
中午茶錢每位$1️⃣0️⃣
餐廳人手充足,服務態度不錯
🔹黃金鮮蝦餃 (2件) $19
賣相精緻,沾上金萡
蝦餃皮軟硬及乾濕度適中,做到皮薄煙韌;內餡兩隻蝦爽鮮彈牙
🔹蟹籽龍皇燒賣 (2件) $19
大大粒賣相不錯
蟹籽鮮味;蝦肉彈牙帶鮮;豬肉有彈性有肉香,肥瘦適中
🔹五年陳皮牛肉球 $28
鋪面陳皮甘香
牛肉球充滿蔥花及芫茜,非常香口
馬蹄粒爽口;牛肉嫩滑
味道層次豐富的一款點心
推介指數:9.5/10
🔹鳳凰鮮蝦腸粉 $36
鋪上蛋絲,內裡包裹著大量生菜
原隻大蝦爽口彈牙;腸粉皮滑帶輕微米香
推介指數:8/10
🔹抹茶旋風焗叉燒包 $29
賣相得體精美,上檯時飄來陣陣抹茶香
麵包鬆軟綿密;叉燒瘦而不柴,蜜汁味道調較適中
🔹熊仔檸檬茶 $24
打卡飲品,🐻仔樣子可愛;容量充足
小甜茶底,帶淡淡檸檬清香而不帶苦澀
推介指數:8.5/10
埋單連加一$193
整體用餐體驗滿意,連爸爸都大讚
點心質素高且價錢合理,收碟速度快,性價比不錯,值得回訪
2023-01-30
$97 (Lunch)
  • 黃金鮮蝦餃
  • 蟹籽龍皇燒賣
  • 五年陳皮牛肉球
  • 抹茶旋風焗叉燒包
新年前去咗淥鼎記食晚餐邊爐放題🥰因為之前有朋友介紹過淥鼎記嘅點心好好食!係好食到外賣番屋企都仲係keep住好味!👍🏻👍🏻👍🏻入面環境係行暗黑路線,但係座位非常之好坐同舒適放題得2個level, 最平係$268牛嘅款式有3個部位 包括係肥牛、牛版腱同牛板翼 除咗牛之外,仲有豬、雞、魚、丸、餃等 都已經好足夠😌揀好咗套餐之後就每枱都會有一份錦繡前菜而呢個前菜都做得好出色 分別有手拍青瓜、麻辣翼尖、酥炸魷魚鬚同埋脆香花生我最鐘意嘅係脆香花生💕💕面頭有糖霜脆面包住花生,好似食緊蜜糖花生咁😝😝之後係打邊爐之前仲可以係六款小菜入面揀選自己想食嘅嘢先至再打邊爐🍲除咗呢個重慶雞煲之外,仲可以揀酸菜魚同埋椰子雞🥥🐓如果人多嘅話仲可以揀烤魚或者羊腩煲添😝呢個重慶雞煲要咗小辣多麻辣味真係好輕微輕到 但麻味幾嗆口😝😝其實食雞煲好多時都係鍾意食佢嘅配料😝😝因為勁濃味 食極都唔厭🤣🤣雞件唔會冇味單調!係有醃調好嘅~同埋件件都肥嘟嘟😗除咗個前菜同雞煲好食之外 佢哋嘅餃子都好食🥰🥰餃子嘅種類都非常多😝包括有芫荽豬肉餃、鮮蝦雲吞、水餃、芹菜香西蝦肉餃、韭菜豬肉餃等…佢哋嘅餃子同埋雲吞都係皮薄多料,唔係厚皮冇料!所以食多
新年前去咗淥鼎記食晚餐邊爐放題🥰

入面環境係行暗黑路線,但係座位非常之好坐同舒適

放題得2個level, 最平係$268

揀好咗套餐之後就每枱都會有一份錦繡前菜

除咗呢個重慶雞煲之外,仲可以揀酸菜魚同埋椰子雞🥥🐓

如果人多嘅話仲可以揀烤魚或者羊腩煲添😝

呢個重慶雞煲要咗小辣多麻

辣味真係好輕微輕到 但麻味幾嗆口😝😝

雞件唔會冇味單調!係有醃調好嘅~同埋件件都肥嘟嘟😗

佢哋嘅餃子同埋雲吞都係皮薄多料,唔係厚皮冇料!所以食多幾粒都ok!!

可以媲美潮州魚蛋粉麵店嘅雲吞水餃🤣🤣

同埋覺得呢度最正嘅地方就係佢哋有自家製竹蔗茅根
唔甜得來好清涼!啱晒我心意😝😝😝
2023-01-25 366 views
旺角美食攻略2023淥鼎記Grand Ding House呢間長期滿座,即日100%係無位WALKIN都唔洗等原因係平,係服務好,食物好,質素好價錢係旺角係抵食既,200幾食2小時早場530入場,730交台,2小時先食雞煲再換湯底,其實都幾急,先快快手夾起D雞,再食到一半左右就落單換湯底,咁樣會有效率好多,湯底都要幾分鐘先熱火鍋料有幾十款,9成都放於自助區自取包括多種蔬菜丸,餃等等,仲有自助醬料吧,某程度呢間分店好過觀塘店,仲多款,飲品也是,仲有自助飲品區,只會落海鮮同牛肉會經人手送菜牛肉有3種,牛肉味偏濃,脂肪唔多,口感煮7熟最嫩,唔洗太熟,可以用熱湯撞牛肉片,唔一定要掉入鍋煮,呢種係台灣師傅教牛肉放碗,熱湯倒入碗,牛肉唔會太熟丸類無雪味,蔬菜選擇多,服務快手唔拖延抵佢長期爆位,支持!!!    旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓
旺角美食攻略2023
淥鼎記
Grand Ding House
呢間長期滿座,即日100%係無位
WALKIN都唔洗等
原因係平,係服務好,食物好,質素好
價錢係旺角係抵食既,200幾食2小時
早場530入場,730交台,2小時先食雞煲
火鍋料有幾十款,9成都放於自助區自取

牛肉放碗,熱湯倒入碗,牛肉唔會太熟
丸類無雪味,蔬菜選擇多,服務快手唔拖延

2023-01-19 558 views
想食點心真係唔想去啲食黎食去都啖嗰啲野嘅茶樓 去淥鼎記絕對係一個好選擇🐷 呢到好多份點心都係新式點心 無論係賣相定係味道都有驚喜👍🏻👍🏻🔥🔥✌🏻.🐷荔枝奶黃球 👅8.5/10 $32 三件呢個係荔枝外型嘅奶黃球 外皮紅噹噹 而且仲整咗一啲紋路 好似荔枝殼 裏面一咬開就係流心奶黃 一咬就爆漿🫶🏻 大家小心睇熱😂😂 好搞笑 上面有條芫荽 喺度扮荔枝葉 相信呢一款喺其他茶樓應該食唔到👀👀.🐷香芋天鵝酥 👅8/10 $36 三件呢個賣相非常得意 成隻天鵝咁樣 個天鵝頭係好似餅乾咁樣 天鵝身就係芋頭酥 裏面嘅芋頭非常香滑 應該係處理過嘅芋泥 非常正 相信其他茶樓都係唔會有啲咁精緻嘅點心🫶🏻.🐷蟹籽龍皇燒賣 👅8.5/10 $19 兩件呢兩粒燒賣非常大粒👀 蟹籽起個燒賣頂到非常搶眼 燒賣啖啖肉 幾香‼️.🐷松露叉燒腸粉 👅8/10 六件松露嘅味道幾香 一上枱已經聞到 叉燒腸,裏面仲包咗啲生菜🥬 令到成個腸粉今個平衡一啲 叉燒亦都幾香.🐷蛋煎糯米夾 👅7.5/10 三件呢個好香蛋味 我估係有少少鹹蛋嘅味😂 糯米都幾好食👍🏻.🐷黃金鮮蝦餃 👅8/10 兩件蝦餃賣相非常靚 面頭仲油金左😹 而且隻蝦餃都幾大

🐷荔枝奶黃球 👅8.5/10 $32 三件

🐷香芋天鵝酥 👅8/10 $36 三件

🐷蟹籽龍皇燒賣 👅8.5/10 $19 兩件

🐷松露叉燒腸粉 👅8/10 六件

🐷蛋煎糯米夾 👅7.5/10 三件

呢個好香蛋味 我估係有少少鹹蛋嘅味😂 糯米都幾好食👍🏻
🐷黃金鮮蝦餃 👅8/10 兩件

蝦餃賣相非常靚 面頭仲油金左😹 而且隻蝦餃都幾大下 裏面又非常爽口👍🏻
🐷臘味糯米包 👅7.5/10 三件

呢個糯米包個樣非常有趣 第一次見咁嘅樣 黃色嘅皮包住糯米飯 上面仲有條芫荽😹😹 呢個真係幾得意😹😹 味道方面 就係正正常常嘅糯米飯 都唔錯👍🏻👍🏻
味道👅:8/10
賣相👀:9/10
扺食💰:7.5/10
服務🙆🏻‍♀️:8/10
2023-01-13 411 views
近年打邊爐愈黎愈多唔同嘅花招任飲、任食、唔限時,愈嚟愈普遍今日嚟到呢間淥鼎記除左有得任飲任食之餘仲可以揀主菜,食完再轉鍋底打邊爐選擇更豐富我地入座之後店員就先送上四小碟前菜分別有花生、青瓜、泰式鳳爪同埋炸魚皮之後我地就要先揀主菜佢嘅主菜有重慶、雞煲、酸菜魚、烤魚同埋羊腩煲等等不過烤魚同埋羊腩煲都係六位以上先至免費所以我地最後揀左椰子雞鍋有半隻雞可以自己淥我地水滾落雞,等再水滾之後再浸多15分鐘就食,雞肉好嫩滑!而佢嘅椰子雞湯好清甜!餐廳仲提供埋沙薑同埋青檸,通常都要食椰子雞嘅專門店先會有提供,估唔到呢度咁專業!食完主菜我地仲因為太鍾意呢個湯所以繼續用呢個湯打邊爐之後店員都非常貼心提醒我地仲可以揀湯底打邊爐湯底有六款可以選擇,分別係鴨血麻辣鍋、花膠美人鍋、澳門豬骨鍋、海皇海鮮鍋、肉骨茶鍋、胡椒豬肚鍋由於好耐無食過豬骨煲喇,所以我哋就揀左澳門豬骨鍋佢地嘅豬骨鍋超足料,一上枱已經見到好多嘅豬骨,又有粟米、蘿蔔、芹菜、黑椒等等配料,湯底味道濃郁!既有蔬菜嘅甜味,亦有豬骨嘅濃郁同埋黑椒嘅香辣,不論食菜定食肉都咁好味!除左主菜同火鍋湯底呢度嘅配料都好特別,質素幾高牛肉一共有三款可以揀分別係安格斯肥
近年打邊爐愈黎愈多唔同嘅花招
任飲、任食、唔限時,愈嚟愈普遍
今日嚟到呢間淥鼎記
除左有得任飲任食之餘
仲可以揀主菜,食完再轉鍋底打邊爐
選擇更豐富

我地入座之後
店員就先送上四小碟前菜
分別有花生、青瓜、泰式鳳爪同埋炸魚皮

之後我地就要先揀主菜
佢嘅主菜有重慶、雞煲、酸菜魚、烤魚同埋羊腩煲等等
不過烤魚同埋羊腩煲都係六位以上先至免費
所以我地最後揀左椰子雞鍋
有半隻雞可以自己淥
我地水滾落雞,等再水滾之後再浸多15分鐘就食,雞肉好嫩滑!
而佢嘅椰子雞湯好清甜!

食完主菜我地仲因為太鍾意呢個湯
所以繼續用呢個湯打邊爐
之後店員都非常貼心
提醒我地仲可以揀湯底打邊爐

由於好耐無食過豬骨煲喇,所以我哋就揀左澳門豬骨鍋

除左主菜同火鍋湯底
呢度嘅配料都好特別,質素幾高

牛肉一共有三款可以揀
分別係安格斯肥牛、安格斯牛板腱同埋每日唔同嘅「盲牛」
安格斯認證,質素絕對有保證

但最值得推介嘅係呢度嘅豬肉片
佢地用左伊比利亞黑毛豬,肉片不但肥美,肉味更加濃郁到滿瀉,誇張啲講就好似係豬入面和牛級數。

佢地有自己嘅特色餃子
我最鍾意食佢地嘅芹菜香莤蝦餃
粒粒都好飽滿,蝦肉爽甜
感覺有啲似平時酒樓飲茶食菜苗餃咁!

而菜嘅選擇都好多
放題比較少見嘅西洋菜都有!

而飲品方面
雖然冇提供酒精類飲品任飲
但係佢哋汽水選擇都好豐富
仲有佢哋自家製嘅竹蔗茅根同埋洛神花茶可以揀
所以都有足夠嘅飲品選擇

整體來講呢間火鍋放題店嘅質素都幾好,下次會再嚟食
2023-01-09 326 views
冬天梗係打邊爐嘅季節啊啦,打邊爐坐最鍾意就係揀任食,我同老公大食呀嘛😂一定係任食最抵😂之前嚟過呢度㗎喇,又平又抵食,性價比極高,而且環境裝修又靚,又多卡位坐得舒服之外,食物質素都好OK!呢度可以食到好多唔同款式,打邊爐之前可以先食主食,除咗可以揀惹味雞煲之外,仲可以揀酸菜魚,如果六位以上仲有得揀原條烤魚!今次我哋湯底要咗澳門豬骨鍋,非常足料嘅豬骨煲,最鍾意豬骨湯底打邊爐,會令到啲食材特別鮮甜㗎!呢度啲豬骨筒幾靚,所以食到最尾一定要食埋啲骨頭❤️啲豬筋煲到軟綿綿可以食到滿滿嘅骨膠原㗎!女士們一定大愛!套餐價錢只需要二百幾蚊,已經可以食到好多靚牛!作為牛魔王嘅我哋好鍾意食呢度就係咁解!牛肉方面有得揀香濃雪花味嘅安格斯極佳級精修肥牛,食起嚟滑一滑,仲可以揀肉味香濃嘅安格斯牛板腱,肉質方面都好有水準㗎!我最鍾意就係安格斯牛板翼,略帶雪花牛肉味又夠,兩者之間嘅平衡最好所以最好味😍除咗牛肉仲有好多唔同嘅海鮮款,例如有日本廣島蠔、海蝦、沙白蜆、鮮脆鯇魚肉、鮮脆鯇骨腩、魚頭,我梗係樣樣都食晒啦😆日本廣島蠔真係夠晒鮮甜肥美,蠔味香濃令人滿足仲要無限encore,肉質爽實生猛嘅海蝦都係必叫item!

2022-12-23 547 views
旺角真系好多野好食😋而家天气咁凍,食咩先會暖啲?緊係食火鍋啦!「淥鼎記」係mk創興廣場5樓!仲有酸菜魚,烤魚,椰子雞等可以試埋😋😋不過我地兩個女仔就食唔到咁多,就食左輕量少少既套餐!小寶任食放題套餐😎💰238/人☘️主菜六選一(一次性):椰子雞、重慶雞煲、藤椒烤魚、老壇酸菜魚、香辣烤魚和枝竹黑山羊腩煲我地揀左酸菜魚😝😝,小辣!呢間酸菜魚做得好好食🤤魚肉滑嫩!一啲都冇骨,配菜有萵筍,蓮藕等!而且份量好大🥰☘️任食火鍋湯底六選一,可以選擇兩個湯底:鴨血麻辣,澳門豬骨,花椒美人,海皇海鮮,肉骨茶,胡椒豬肚😊食辣就一定揀鴨血麻辣啦!不過都真係幾辣,唔食得辣既人要注意啦!但係佢唔到係好正宗!火鍋材料係可以掃二維碼落單!有40多款材料可以揀,包括安格斯牛肉,牛板腱,各類豬肉羊肉!還有手法各種丸子☺️去到酒吧有整整兩排的飲品和蔬菜等!重點讚賞的是呢度醬料特別多!十多個種類的!仲有麻醬!!好多火鍋店都冇啊!但係呢度有😎😎

小寶任食放題套餐😎💰238/人

去到酒吧有整整兩排的飲品和蔬菜等!

2022-12-19 318 views
冬凍凍最岩食火鍋,美味雞煲火鍋推介淥鼎記係一間台式養生火鍋店,主打無限時任食雞煲、酸菜魚及火鍋,仲會送贈牛小排、刺身拼盤、海鮮拼盤同甜品,有唔同既套餐,分別各有不同,配套的套餐亦不一樣,豐儉由人。早兩日剛好轉凍,今日仲要落雨天,毛毛細雨,就最適合去打邊爐。除咗晚上既火鍋,佢哋晏晝都仲會主打精緻點心和中式小菜,酸菜魚可以話係店舖嘅招牌菜之一。我同朋友搭電梯上到5樓,同接待員登記及掃碼後便很快就可以入座,有個四小碟餐前小食,頭盤三揀一,有酸菜魚,雞煲及烤魚可以選擇,當食完前菜後可換上火鍋繼續打邊爐,非常正,又可以換個口味。火鍋的配料可以手機掃碼點單,亦可到自助區選擇不同的菜類,質素都非常之不錯,自助區更有大量不同款式的飲品可供選擇,更有自家製的竹蔗矛根,味道亦非常不錯。我和朋友頭盤點了雞煲,非常入味,火侯亦剛剛好,食完前菜我地點左牛肉同黑毛豬,然後係自助區配了汁醬及拎左時令既丸類同蔬菜,亦有香港人最愛既牛柏業同鵝腸,最令我滿意既係菜料都非常新鮮,性價比甚高。
冬凍凍最岩食火鍋,美味雞煲火鍋推介

2022-12-16 294 views
天氣越黎越凍,最岩打邊爐,圍住個爐,慢慢嘆😁今晚同屋企人出到黎旺角,打返個靚邊爐,暖暖身。依間佢係火鍋任食,我地揀左小寶套餐,除左大多海鮮外,其他都可點:)坐底已經有份四式既開胃小食(佢地既炸酥肉好味)另外,除左可以自己點湯底外,亦可選一份主食,我地揀左酸菜魚,魚肉份量多且肉滑無骨 - 正👍🏻而入面既蓮藕跟萵筍亦都好味。湯底我地唔食辣,揀左花膠美人鍋,清香又健康點😁套餐除了可選牛、豬、羊、雞外,自助吧亦都有好多選擇,丸類款式挺多,亦有幾款雲吞跟水餃同普遍既火鍋配料,最正,依到有鴨血跟萵筍,兩樣都可以有得選😍飲品都有驚喜,除左普通罐裝汽水&飲品,仲有幾款茶飲有得揀😋👍🏻

天氣越黎越凍,最岩打邊爐,
圍住個爐,慢慢嘆😁

今晚同屋企人出到黎旺角,
打返個靚邊爐,暖暖身。

依間佢係火鍋任食,
我地揀左小寶套餐,
除左大多海鮮外,其他都可點:)

坐底已經有份四式既開胃小食(佢地既炸酥肉好味)
另外,除左可以自己點湯底外,亦可選一份主食,
我地揀左酸菜魚,
魚肉份量多且肉滑無骨 - 正👍🏻
而入面既蓮藕跟萵筍亦都好味。

湯底我地唔食辣,揀左花膠美人鍋,清香又健康點😁

套餐除了可選牛、豬、羊、雞外,
自助吧亦都有好多選擇,
丸類款式挺多,亦有幾款雲吞跟水餃同普遍既火鍋配料,
最正,依到有鴨血跟萵筍,
兩樣都可以有得選😍

2022-12-14 383 views
同事之前推介淥鼎記給我,今日終於有機會一試。這裡的套餐有好幾款,任君選擇,最平的$228就可以食到。餐廳環境很闊落,很多卡位,坐得非常舒服。套餐已包了四款小食和一個主菜,這在其他火鍋店都未曾見過,非常特別。我們選了椰子雞湯,感覺很滋潤,雞件煮完還是很嫩滑。湯底有很多選擇,不過我地就繼續用椰子雞湯打邊爐。點菜方式可以QR code 落單及在外面的食物區自行拿取。安格斯牛板健及牛板翼大大件,肉質彈牙,十分鮮味,是回本之選。西班牙黑毛豬肉片也很讚,不鞋口,肉質爽口彈牙。羊肉片就無太重膻味,不太食羊的朋友也可以一試。脆肉鯇片切得夠薄身,沒有太多骨,很快就熟,而且十分爽口。汕尾墨魚丸及蝦丸也十分彈牙,有鮮味。醬料區十分有氣勢,醬油選擇多達十多款,飲品選擇也是非常多,可以試飲不同的飲品。自取食物區有不同的麵食,米粉,薯粉,烏冬,還有原包出前一丁!此外還有各式各樣的丸類及蔬菜,水魷,牛栢葉,炸魚皮,響鈴更是火鍋必備,我們食得非常滿足。

餐廳環境很闊落,很多卡位,坐得非常舒服。

套餐已包了四款小食和一個主菜,

這在其他火鍋店都未曾見過,非常特別。

我們選了椰子雞湯,感覺很滋潤,雞件煮完還是很嫩滑。

湯底有很多選擇,不過我地就繼續用椰子雞湯打邊爐。

肉質彈牙,十分鮮味,是回本之選。

汕尾墨魚丸及蝦丸也十分彈牙,有鮮味。
醬料區十分有氣勢,醬油選擇多達十多款,

飲品選擇也是非常多,可以試飲不同的飲品。

2022-12-07 432 views
天氣越嚟越凍,呢啲時間最適合同班fd一齊打邊爐。今日嚟呢間淥鼎記打邊爐,佢係一間主打養生火鍋店,重要係一間任食任飲無限時超高質火鍋任食雞煲/酸菜魚/火鍋/烤魚/羊腩煲/椰子雞等等今日揀咗鰲拜套餐 488/位(4位起),這個套餐記得要提早一日預訂喲。除咗無限時火鍋之外,還有40多款火鍋配料無限時任食。套餐入面包括黃金魚皮,豉椒鵝腸,時令剌身,生腌時令,任食菜選其一,火鍋配料選其一。提醒:如果驚食得熱氣,可以試吓飲佢哋自制嘅涼茶,下火又好喝。
天氣越嚟越凍,呢啲時間最適合同班fd一齊打邊爐。

任食
雞煲/酸菜魚/火鍋/烤魚/羊腩煲/椰子雞等等

除咗無限時火鍋之外,還有40多款火鍋配料無限時任食。

2022-11-30
  • 老壇酸菜鱸魚
  • 時令刺身
  • 安格斯極佳級精修肥牛
2022-12-04 330 views
見侍應生面對麻煩西客,態度依然幾好,真心配服🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣呢個價錢吾限時任食,有呢個食物質素同種類己經冇咩好挑剔,上餐有效率
呢個價錢吾限時任食,有呢個食物質素同種類
己經冇咩好挑剔,上餐有效率